miten pian vauvan syntymän jälkeen voi pitää ristiäiset? vaikuttaako esim.isyyden tunnustaminen asiaan?
moi
6
1452
Vastaukset
- -------
Ei vaikuta jollei halua lasta isän nimelle. Sukunimen voi kyllä muuttaa myöhemminkin.
- odottaa
kun isyys on tunnustettu(siis jos asutte samassa taloudessa). Ja muistaakseni pitääkin odottaa..koska papereihin tulee vanhempien nimet.
Jos haluaa lapselle isän nimen, niin ei ole järkeä kastaa Virtaseksi ja sitten tulee kela-kortti missä tämä nimi on ja sitten muuttaa lapsen nimi Nurmiseksi.. - Kiinnostunut...
odottaa kirjoitti:
kun isyys on tunnustettu(siis jos asutte samassa taloudessa). Ja muistaakseni pitääkin odottaa..koska papereihin tulee vanhempien nimet.
Jos haluaa lapselle isän nimen, niin ei ole järkeä kastaa Virtaseksi ja sitten tulee kela-kortti missä tämä nimi on ja sitten muuttaa lapsen nimi Nurmiseksi..Eli itse olen samaa asiaa tässä miettinyt.
Osaisiko joku kertoa kuinka pitkään isyydentunnustamiseen menee, eli millaisen ajan päähän voi/kannattaa ristiäisiä suunnitella? - mape
Kiinnostunut... kirjoitti:
Eli itse olen samaa asiaa tässä miettinyt.
Osaisiko joku kertoa kuinka pitkään isyydentunnustamiseen menee, eli millaisen ajan päähän voi/kannattaa ristiäisiä suunnitella?joillakin paikkakunnilla kutsu tulee samalla viikolla kun vauva syntyy ja homma on ohi parissa viikossa, mutta jos on vaikka lastenvalvojan loma niin jossain on mennyt jopa kolme kuukauttakin. Sijaista ei näes aina ole asioille joilal ei ole kiire ja tämä ei ole kiire asia..
Kasteen voi suorittaa oli isyys tunnustettu tai ei. Tuolla logiikallahan ei lasta voisi kastaa puoleen vuoteen ehkä vuoteenkaan jos isä ei tunnusta ja sitä joudutaan hakemaan testeihin poliisin kanssa jne. Isän tiedot vain päivitetään sinne kirkonkirjoihin sitten kun ne tulee.
Sukunimi on se kynnyskysymys eli jos tahtoo isän nimen niin isyys pitää olal tunnustettu. Pappi voi suostu asiihen, että vetkuttaa papereita siihen kun se tunnustus tulee lainvoimaisena takaisin.
Varmaa on aina kun suunnittelee ne mahdollisimman myöhään eli sinne 2kk tietämille.
- huomioithan sen
Ristiäiset voi pitää vaikka samantien kun lapsi on syntynyt, tai jättää väliin kokonaan.
- Kasteen juhlaa
Suurin osa kasteista lienee 4-6 viikon iässä. Tällöin isyyden tunnustaminen on yleensä jo hoidettu. Aikaa olennaisempi on sisältö: lapsen liittäminen Jumalan huolenpitoon ja seurakunnan jäsenyyteen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun302826Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko5081827Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei171800- 171414
Näen jatkuvasti Sompasaunalla alastomia miehiä ja naisia
jotka menevät siihen viereiseen rantaan myös uimaan alasti. Sompasaunat on siis Mustikkamaalla Helsingissä, ja kuljen si731320- 241245
Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo431228Millainen kaivattusi luonne on?
Millaisia luonteenpiirteitä arvostat kaivatussa? Oletteko samanlaisia luonteeltanne?771169- 311018
UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista LPR:ssa
Ilta-Sanomissa oli uutinen. Metsäyhtiö UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista Kaukaan-tehtaalla Lappeenrannassa971007