SSRI tuhonnut seurusteluelämän?

kadoksissa

Minä olen alkanut epäillä jo reilun 7 vuotta kestäneen SSRI -lääkityksen saaneen aikaan sen, etten enää kykene tuntemaan normaaleja kiintymisen-, ihastumisen- ja rakastumisentunteita. Ongelma on vain nykyään jo sitä luokkaa, että vaihdan partneria kuin päitää, koska mikään ei saa minua tyytyväiseksi.

Paitsi että SSRI lienee aiheuttanu minulle vakavan imponentian (olen mies), en myöskään tunnu enää saavan mitään mielihyvää seurusteluelämän muista puolista. Uudet naiset ei vaan yhtäkkiä tunnu enää miltään. He ovat yhtäkkiä kuin pelkkää ilmaa. Tuntuu että saan päähäni aina etsiä uutta, vain siksi että voisin sen jälkeen etsiä taas seuraavaa. En ole oikeastaan sitten 17 vuotiaasta (jolloin lääkityksen aloitin) asti esimerkiksi ihastunut kehenkään! Voiko tämä nyt olla muka tervettä? Luin englanninkielisestä tapauksesta, että SSRI:n tunteiden tuhoamisesta on todellakin näyttöä.

Mitä tässä nyt kannattaa tehdä? Alunperin otin SSRI:tä sosiaalisten pelkojen hoitoon, mutta ei tämä tunnevajaa elämäkään kyllä maistu sitten yhtään. Haluaisin taas kyetä ihastumaan ja rakastumaan naiseen/tyttöön samalla tavalla kuin sillon joskus viisitoistakesäisenä. Taitaa vaan tuo lääke tehnyt minusta ihan kylmän zombin. :(

Eikä tietenkään tästä kukaan kertonu lääkitystä aloittaessani. Vasta nyt saa jälkeen lukea netistä, jostain epävirallisista lähteistä. Ihan kuin mielenterveydenhuollolla olisi myös oma lehmä ojassa lääkkeiden kaupaksi menemisen suhteen. Se suututtaa.

Ei tämän näin pitänyt mennä! Lääkkeiden piti palauttaa tunteeni takaisin! Ei viedä minulta ihmisyyttä täydellisesti!

39

5402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikävä kyllä

      Tuo on juuri se ongelman ydin, mikä psykiatriassa mättää. Potilaille valehdellaan sumeilematta lääkkeiden tehosta JA sivuvaikutuksista, jos uskaltaa väittää vastaan, se kirjataan potilastietoihin hoitokielteisyytenä tai jonain uutena "oireena" jonka voi liittää näppärästi seuraavaan diagnoosiin jota tarvitaan jos potilas jatkaa hoitonsa kritisointia.

      Enkä tiedä mitä tuohon sanoisi. Kun huomaa tulleensa viilatuksi linssiin, ja vielä sen tahon toimesta jonka ammattitaitoon luotti, no se nyt vaan on aika järkyttävää. Minulta ainakin meni luottamus loppuiäkseni kaiken maailman puoskareita kohtaan ja jos ei siitä olisi seuraamuksia, veisin koko liudan moisia mulkvisteja saunan taakse ja opettaisin tavoille.....

      • sitten?

        miten sitten saat naiset suhteeseen jos olet impotentti???

        lääke voi joillekin aiheuttaa sivuvaikutuksena impotenssia....


      • Useimmista psyykelääkkeistä on tehty hyvin vähän tieteellisiä ja puolueettomia tutkimuksia, kaikista ei yhtään. Lääketehtaan kyllä sanovat tutkivansa ja kehittävänsä, mikä kyllä totta onkin, mutta se on pelkkää tuotekehitystä joka ei ole puolueetonta vaan kaupallisista lähtökohdista lähtevää. Lääketehtaat eivät kaipaa julkisuutta sivuvaikutuksista, lääkäreitä ne eivät niinkään kiinnosta (riski joutua vastuuseen on hyvin pieni) ja muu virallinen systeemin on yksiselitteisen lojaali lääkäreille.


      • Anonyymi
        Matti.W kirjoitti:

        Useimmista psyykelääkkeistä on tehty hyvin vähän tieteellisiä ja puolueettomia tutkimuksia, kaikista ei yhtään. Lääketehtaan kyllä sanovat tutkivansa ja kehittävänsä, mikä kyllä totta onkin, mutta se on pelkkää tuotekehitystä joka ei ole puolueetonta vaan kaupallisista lähtökohdista lähtevää. Lääketehtaat eivät kaipaa julkisuutta sivuvaikutuksista, lääkäreitä ne eivät niinkään kiinnosta (riski joutua vastuuseen on hyvin pieni) ja muu virallinen systeemin on yksiselitteisen lojaali lääkäreille.

        "Minulta ainakin meni luottamus loppuiäkseni kaiken maailman puoskareita kohtaan"

        Sama. Lääketieteeseen en luota enää SSRI-ainekokemuksieni jälkeen.

        Ja Matti W on sataprosenttisesti ollut oikeassa jo vuonna 2007.


    • miramaaria

      Kuinka suurta annosta ja mitä lääkettä syöt?

      Itselläni on suunnilleen yhtä kauan ollut fluoksetiini 20- 60mg/vrk (vuodenajan mukaan - keväällä tarvitaan enemmän) vakavan masennuksen hoitoon, mutta en ole havainnut kuvaamasi kaltaisia ongelmia. Tunne-elämä on tasaisempaa, mutta esim. ihastumisen ja rakastumisen tunteet ovat täysin ennallaan.

      On varmaan totta, että joillakin tunteet voivat tasoittua liiaksikin - jokaisen aivokemia on yksilöllistä ja myös se, millaisia tunnemyrskyjä on tottunut kokemaan, vaikuttaa. Itse olen aina ollut aika tasainen luonne, ei suurta draamaa, masennus sitten lähetti hullulle , heittelevälle, repivälle emotiovuoristoradalle, jolta lääkkeet ovat nyt palauttaneet normaalitilaan.

      Keskustele lääkärisi kanssa. Lääkityksen vähentäminen onnistuu varmasti ja lopettaminenkin pikkuhiljaa. Lopetuksen jälkeen sivuvaikutukset loppuvat - ne eivät ole pysyviä.

      Sosiaaliset pelot ovat tavallisia nuoruudessa, joten on hyvinkin mahdollista, että elämänkokemuksesi riittää nyt niiden käsittelyyn ja aisoissa pitämiseen lääkityksen sijaan.

      Voisin kyllä myös sanoa, että "suurien tunteiden" puutos voi yhtä lailla johtua aikuistumisesta. Aika tasii meitä kaikkia. Voin kertoa, että lääkkeillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että 25-vuotiaana ei pysty ihastumaan samalla tavalla kuin viisitoistakesäisenä. Ne teinivuodet vaan ovat ohi ja se siitä. Joidenkin mielestä se on hirveän surullista, mutta itse sanoisin, että aikuistuminen tässä suhteessa on hyvä asia - on hyvä, että ihastumiset eivät valtaa elämää 99% vaan pystyy toimimaankin. Lapsena voi vaellella päiväunelmissa, mutta kun on hoidettavana opinnot ja työ ja parisuhde ja lapsi, ei ole varaa vaan toljottaa eteensä typerä hymy huulilla ja valvoa öitä. :)

      On myös ihmisiä, jotka eivät, lääkitystä tai ei, kykene kestämään suhteen arkipäiväistymistä - se arki tulee aina - vaan liihottavat kukasta kukkaan hakien aina uutta endorfiiniannosta uudesta rakkaudesta. Arki on ihanaa. Siitä nauttiminen, sen hyväksyminen ja rakkauden vaaliminen sen keskellä on suurin haaste. Kuka tahansa voi rakastua - rakastaminen on se oikea koetinkivi.

    • jompi kumpi

      Voin erittäin hyvin ssri- lakkeen ansiosta. Vuosia jatkuneet sosiaaliset pelot ja tunteiden vuoristorata hyvässä ja pahassa on tasoittunut neutraaliksi mukavuudeksi.

      Olen päässyt eroon kamalasta tunteiden myllerryksestä, ahdistuksesta jne. kaikesta kielteisestä, joka rajoitti elämää.Se on plussaa. Uskallan tehdä enemmän uusia asioita kun ne eivät herätä niin paljon pelkoa kuin ennen(aivokemiaa).

      Mutta, mutta, minulta on hävinnyt seksuallinen halu lähes kokonaan.Toistaiseksi jatkan näin ilman seksiä ja partnerin tarvetta. Jossain vaiheessa haluaisin taas kokea enemmän ns. suuria tunteita.

      Suuret tunteetkin ovat vain aivokemiaa tajuan nyt.
      Haluaisin kuitenkin seksielämäni takaisin.Mutta en ainakaan toistaiseksi halua takaisin sitä AHDISTUSTA joka aikaisemmin rajoitti elämääni aivan liikaa.

      Lääkäri sanoi että nyt kannattaa tehdä kaikkia niitä asioita joita ennen ei pystynyt tekemään ahdistuksen takia ja oppia pois entisistä tavoista . Joten hajoittelen nyt sitten uutta tapaa elää ja kun se sujuu ilman sen suurempaa pelkoa voin kuulema jättää lääkkeen pois parin vuoden päästä.

      Olen tavallinen työssäkäyvä normaalia elämää elävä ihminen. Koen itse, että minulla oli vain normaalia voimakkaampi tunne-elämä joka ahdistuksineen rajoitti elämää liiaksi. Joka lääkärin mielestä johtuu näistä serotoniiniini jutuista. Vähän ihmetyttää kuitenkin se että käykö tässä nyt niin ettei enää pysty kokemaan seksuaalisia tuntemuksia eli aivokemia olisi muuttunut siltä osin pysyvästi?

      Miten on palaako halut kun lääkkeen lopettaa vai pitääkö elää ns. säästöliekillä ilman intohimoja?

      Nyt kun näin hyvät lääkkeet on keksitty voi siis vapaasti itse päättää minkälaisen aivokemian itselleen haluaa. Olisiko mahdollista saada tasainen tunne-elämä seksin kanssa vai onko niin että tasaisen tunne-elämän hinta on vihannesmainen olotila ilman seksiä. Vai toimiiko jollakin ihmisellä libido ssri-lääkkeen kanssa olisi kiinnostava tietää???

      • buspironi

        Minulla on ollut cipralex-lääkitys ja nykyään buspar, jota olen nyt käyttänyt yhtäjaksoisesti toista vuotta. Molempien kanssa seksihalut ovat pysyneet tallella :)


      • Sairaan kaunis maailma

        Mulla myöskin seksihalut loppui kuin seinään Cipralexin aloituksen myötä. Mutta mutta, kun lääke muuten toimii aivan loistavasti, mieliala on tasaisen hyvä ja itsetuhoiset ajatukset kadonneet ja tulevaisuudentoivoakin löytyy pitkästä aikaa vaikeasta elämäntilanteesta huolimatta, niin valitsen mieluummin ilman muuta väliaikaisen frigiditeetin kuin sen helvetin jossa elin ennen lääkitystä. Tuskinpa tätä lääkettä loppuikäänsä tarvitsee syödä, eikä libidon katoaminen ole lopullista, tiedän koska minulla on ollut myös välillä kausia jolloin en ole syönyt lääkettä ja johan alkoi taas hormonit hyrräämään...


      • Voiko näin jatkua...
        Sairaan kaunis maailma kirjoitti:

        Mulla myöskin seksihalut loppui kuin seinään Cipralexin aloituksen myötä. Mutta mutta, kun lääke muuten toimii aivan loistavasti, mieliala on tasaisen hyvä ja itsetuhoiset ajatukset kadonneet ja tulevaisuudentoivoakin löytyy pitkästä aikaa vaikeasta elämäntilanteesta huolimatta, niin valitsen mieluummin ilman muuta väliaikaisen frigiditeetin kuin sen helvetin jossa elin ennen lääkitystä. Tuskinpa tätä lääkettä loppuikäänsä tarvitsee syödä, eikä libidon katoaminen ole lopullista, tiedän koska minulla on ollut myös välillä kausia jolloin en ole syönyt lääkettä ja johan alkoi taas hormonit hyrräämään...

        Moro. Kirjoitan tänne jos jollakin on sama ongelma tuon alaveitikan seisomisen kanssa. Olisi mielenkiintoista tietää on tämä yleinen vaiva niillä jotka syövät masennuslääkkeitä. Samoin mielihyvän tunteminen on hankalaa ja kiinnostuminen toisesta koska pelkään että ei seiso missään tilanteessa. Olen siis mies ja syönyt jos jonkinlaisia ssri valmisteita ja masennuslääkkeitä jo monet vuodet. Tällä hetkellä olen syönyt sertlanin nimistä valmistetta 200mg per päivä. En edes kiihotu ja alavärkki ei suostu toimimaan eli kun sanotaa viisari ei värähdä. Onko jollakin toisella vastaavanlainen ongelma? Miten pystytte elämään tämän vaivan kanssa? Ne, jotka ovat kyseisiä valmisteita syöneet, onko vaivat poistuneet kun olette lopettaneet näiden masennuslääkkeiden käytön. Keskustelen hoitavani lääkärini kanssa ensi tapaamisessa asiasta, otan sen puheeksi. Olen paljon myös lukenut, että nämä valmisteet lihottavat, ilmeisesti lihottavat. Lääkärini sanoi, ettei pitäisi. Paino on noussut 30kg vuoden 2005 lopusta tähän päivään. Toki olen hiilareita ja rasvaa sisältävää ravintoa syönyt pahaan olooni. Nyt hiilarittomalla ja rasvattomalla ruokavaliolla ja painoni on tippunut n. 2kk:ssa 10kg. Kiitos teille jos jotkut haluaisivat jakaa oman tarinansa ja miten tulette toimeen inpotenttina. Hienoja talvipäiviä kaikille:-)


      • Muutama_
        Voiko näin jatkua... kirjoitti:

        Moro. Kirjoitan tänne jos jollakin on sama ongelma tuon alaveitikan seisomisen kanssa. Olisi mielenkiintoista tietää on tämä yleinen vaiva niillä jotka syövät masennuslääkkeitä. Samoin mielihyvän tunteminen on hankalaa ja kiinnostuminen toisesta koska pelkään että ei seiso missään tilanteessa. Olen siis mies ja syönyt jos jonkinlaisia ssri valmisteita ja masennuslääkkeitä jo monet vuodet. Tällä hetkellä olen syönyt sertlanin nimistä valmistetta 200mg per päivä. En edes kiihotu ja alavärkki ei suostu toimimaan eli kun sanotaa viisari ei värähdä. Onko jollakin toisella vastaavanlainen ongelma? Miten pystytte elämään tämän vaivan kanssa? Ne, jotka ovat kyseisiä valmisteita syöneet, onko vaivat poistuneet kun olette lopettaneet näiden masennuslääkkeiden käytön. Keskustelen hoitavani lääkärini kanssa ensi tapaamisessa asiasta, otan sen puheeksi. Olen paljon myös lukenut, että nämä valmisteet lihottavat, ilmeisesti lihottavat. Lääkärini sanoi, ettei pitäisi. Paino on noussut 30kg vuoden 2005 lopusta tähän päivään. Toki olen hiilareita ja rasvaa sisältävää ravintoa syönyt pahaan olooni. Nyt hiilarittomalla ja rasvattomalla ruokavaliolla ja painoni on tippunut n. 2kk:ssa 10kg. Kiitos teille jos jotkut haluaisivat jakaa oman tarinansa ja miten tulette toimeen inpotenttina. Hienoja talvipäiviä kaikille:-)

        linkki:
        http://www.youtube.com/watch?v=9-6pmsVOe3g
        http://en.wikipedia.org/wiki/PSSD
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/2565813


      • friidu22
        Voiko näin jatkua... kirjoitti:

        Moro. Kirjoitan tänne jos jollakin on sama ongelma tuon alaveitikan seisomisen kanssa. Olisi mielenkiintoista tietää on tämä yleinen vaiva niillä jotka syövät masennuslääkkeitä. Samoin mielihyvän tunteminen on hankalaa ja kiinnostuminen toisesta koska pelkään että ei seiso missään tilanteessa. Olen siis mies ja syönyt jos jonkinlaisia ssri valmisteita ja masennuslääkkeitä jo monet vuodet. Tällä hetkellä olen syönyt sertlanin nimistä valmistetta 200mg per päivä. En edes kiihotu ja alavärkki ei suostu toimimaan eli kun sanotaa viisari ei värähdä. Onko jollakin toisella vastaavanlainen ongelma? Miten pystytte elämään tämän vaivan kanssa? Ne, jotka ovat kyseisiä valmisteita syöneet, onko vaivat poistuneet kun olette lopettaneet näiden masennuslääkkeiden käytön. Keskustelen hoitavani lääkärini kanssa ensi tapaamisessa asiasta, otan sen puheeksi. Olen paljon myös lukenut, että nämä valmisteet lihottavat, ilmeisesti lihottavat. Lääkärini sanoi, ettei pitäisi. Paino on noussut 30kg vuoden 2005 lopusta tähän päivään. Toki olen hiilareita ja rasvaa sisältävää ravintoa syönyt pahaan olooni. Nyt hiilarittomalla ja rasvattomalla ruokavaliolla ja painoni on tippunut n. 2kk:ssa 10kg. Kiitos teille jos jotkut haluaisivat jakaa oman tarinansa ja miten tulette toimeen inpotenttina. Hienoja talvipäiviä kaikille:-)

        voisin allekirjoittaa suunnilleen saman mitä sairaan kaunis maailma sanoi. mulla kans seksihalut vähentyny, ei kuitenkaan kokonaan kadonneet. lääkityksen myötä (tällähetkellä sertral), mutta muuten on elämä paljon helpompaa ja odottelen niitä päiviä kun ei tarvi enää nappeja suuhun laittaa. mutta tohon seksihommaan olen ottanut viagraa ja cialista ja on toiminu loistavasti muutaman päivän, tosin ovat sen verran kalliita ettei ole usein varaa seksielämää niillä piristää.

        sen sijaan mulla tätä lihomista ei ole ollenkaan esiintynyt minkään lääkityksen aikana ja vuosien varrella on pitänyt testata vaikka mitä. päin vastoin, olen hoikistunut ja tietty on sekin, että kun fiilis on parempi, jaksaa liikkuakin reippaasti.

        eipä tässä ole ratkaisua tiedossa, mutta tsemppiä kaikille ja uskotaan ja luotetaan siihen että ne paremmat ajat vielä koittaa!


      • Runopoika82

        Olen käyttänyt deprakinea vuodesta 2005 bibolaari häiriöön ja seksihalut ovat olleet kokoajan aivan normaalit.


      • Se nyt
        Runopoika82 kirjoitti:

        Olen käyttänyt deprakinea vuodesta 2005 bibolaari häiriöön ja seksihalut ovat olleet kokoajan aivan normaalit.

        ei olekaan ssri- tai neuroleptikemikaali.


      • Anonyymi
        Se nyt kirjoitti:

        ei olekaan ssri- tai neuroleptikemikaali.

        "valitsen mieluummin ilman muuta väliaikaisen frigiditeetin"

        Ei ole takeita että kyse on väliaikaisesta frigiditeetistä. Ongelmat voi jatkua tällä puolella lääkkeen jälkeen. Lähde: SSRI- lääkepaketti


    • gjörgjy

      Hoitamattomana sosiaalifobia johtaa usein masennukseen, joka taas johtaa seksuaaliseen haluttomuuteen ja jopa impotenssiin.

      Tai sitten sitä päätyy yksinäiseksi alkoholistiksi. Ei kiva vaihtoehto sekään.

      Lääkkeen sivuvaikutukset ovat ikäviä, mutta aina kannattaa miettiä sitäkin, että mihin ehkä päätyy ilman lääkkeitä.

      • Ujous_

        ei ole sairaus. Ei ole mitään hoidettavaa!


      • Anonyymi

        Sosiaalisten tilanteiden pelkoa on mahdollista hoitaa psykoterapialla. Kyse on tunnereaktiosta, joka atkivoituvat ihan ehdollistumisen seurauksena. Ihmiselle on tapahtunut jotain, joka on saanut hänet pelkäämään tiettyjä tilanteita. Oletteko te ihmiset noin henkisesti laiskoja, että ensimmäisenä "hoidollisena" interventiona nappailette jopa pysyvää impotenssia aiheuttavaa lääkettä mieluummin, kuin teette pikkuisen työtä itsenne kanssa? Itselläni on ollut lukuisia paniikkikohtauksia ja olen huomannut, että niitä on helppo vähentää ihan keskittymällä omiin tunnereaktioihin ja muokkaamalla niiden taustalla toimivia ajattelumalleja. Ja ihan työssäkäyvä ja toimintakykyinen ihminen olen minäkin plus minulla ei ole minkäänlaista lääkeriippuvuutta eikä sen aiheuttamia komplikaatioita.


      • Anonyymi

        Mikä vika on alkolismissa. Hyvä sairaus.
        Kippis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä vika on alkolismissa. Hyvä sairaus.
        Kippis.

        Voihan se jonkun mielestä olla hyvä sairaus, mutta sillä on tajuttoman huonot seuraukset.


    • botcha

      Edelleen vuonna 2019 SSRIt tuhoaa ihmisten elämiä ja seurustelusuhteita.

    • Cander

      Nettihakuun vain "PSSD" tai "post-SSRI sexual dysfunction". Sieltä löytyy tietoa ja muita uhreja, joilta on SSRI-ainein tuhottu seksuaalisuus pysyvästi. Huomatkaa, että PSSD tarkoittaa ilmiötä, jos SSRI-aine on lopetettu ja aine on tuhonnut seksuaalitoiminnot ja -halut, muiden tunteiden mukana, pysyvästi.

      Muun muassa rxisk org -sivusto "uutisoi" aiheesta paljon.

      Psykiatreilta ei apua tai myötätuntoa saa, koska he tietävät asiat, mutta eivät sitä myönnä. Jotkut väittävät jopa, että aineiden yhtenä tarkoituksena on tehdä hulluiksi leimatuista ihmisistä huonosti lisääntyviä tai kokonaan lisääntymiskyvyttömiä.

      • lääkkeentarkoitus

        Höpön, höpön. Sairaan pään luuloja.


      • dggdsdsg

        PSSD on todellinen ilmiö, ei sairaan pään luuloja. Serotoniinitasoihin kajoaminen voi vaikuttaa ihmisen kykyyn rakastua, tuntea ja ihastua ja rakastaa ja tällaisten välittäjäaineiden peukaloinnilla voi olla arvaamattomia ja vaihtelevia seurauksia eri ihmisissä. Monet kokee tunteiden leikkautumista SSRI lääkkeiden käytön aikana ja seksuaalisen toiminnan häiriöt on hyvin yleisiä. Jos käyttää vuosia lääkkeitä jotka vie seksuaalisuuden, kyllä se jo muovaa aivoja niin paljon ja voi kokonaan jo unohtaa miltä seksuaalisen mielihyvän tunteminen tuntuu, jos ei sitä enää tunne tuollaisia kokemuksia vuosiin jolloin tämä asia tipahtaa kokonaan pois kokemusmaailmasta ja jos se on vuosia pois niin siihen kontaktin saaminen voi olla hankalaa. Ja jos haluaisikin, voi olla että lääke aiheuttaa tuntopuutoksia ja mielihyvättömyyttä vaikka koskettaessa jolloin ihminen ei välttämättä kykene seksiin kuten ennen tai ollenkaan tai seksi ei aiheuta mielihyvää yhtään, milloin voi tuntea olonsa "puupökkelöksi" tai tunnottomaksi tai olla saamatta erektiota laisinkaan. Lääke voi estää täysin seksuaalisen halun kokemista ja eikä tämä negatiivinen efekti kaikilla palaudu lääke lopettaessa. Tällainen asia ei välttämättä enää korjaannu. Jollakin se voi palautua osittain, toisilla palautuu hyvin hyvin hitaasti jolloin puhutaan vuosista ja kolmansilla ei palaudu. Tällaisiin kokemuksiin voi liittyä myös syvää ahdistavuutta joka voi vielä entisestään pahentaa seksuaalisuuden lukkoa sekä luoda tunnetta siitä ettei tunne omaa kehoansa enää. Jos kosketus ei tunnu missään, miksi harrastaa seksiä?

        Toisin kuin psykiatrikunta saa kuulostamaan, näiden lääkkeiden haitat ei ole läheskään täysin tutkittu tai ymmärretty. He eivät myöskään monesti varoita potilasta parisuhteeseen tai seksuaalisuuteen liittyvistä haitoista määrätessään lääkettä jolloin potilas tekee päätöksen käytöstä usein liian vähän tiedotettuna. Psykiatrien voi olla helppo vain unohtaa tai ohittaa haitat jos ajattelevat että seksuaalisuuteen liittyvät haitat pitää vaan hyväksyä osana hoitoa (kun masennus tai mihin ne aineet nyt on määrättykään voi olla ikävä tila), ei niiden merkitys nyt niin suuri ole tai että potilaan mielenterveyteen kai nämä seksuaalihaitat liittyy.
        Moni potilas ei kehtaa puhua haitoista ja suostuu hyväksymään ne osana pillereitä. Mikä voi olla surullista, haitat voi myös kasvaa käyttäessä lääkettä pitkään. Se mikä aluksi on pieni haitta, voi kasvaa isoksi haitaksi vuosien mittaan. Varsinaista lääkkeen vaikutusta itsessä voi olla hankala hahmottaa ainetta käyttäessä, vaan se voi hahmottua oikeastaan vasta aine lopettaessa. Voi tulla esimerkiksi ajatus mieleen että olinko minä tosiaan tuollainen kun käytin tätä lääkettä?

        Potilaalla voi olla että on ajatus että haitat loppuu kun lääkeaine on pois kehosta mutta valitettavasti tämä ei ole todellisuutta. Lääkkeistä seuraavat haitat voivat jatkua pitkään lääke lopettaessa ja lääkkeillä voi olla pitkäaikaisia negatiiviakin seurauksia ihmisen elämässä. Ei ole aivoille helppoa yhtäkkiä vaikkapa vuosien lääkkeen käytön jälkeen hakea homeostaasi ilman lääkettä johon ne on tottunut. Se voi olla pitkä ja tuskainen tie, johon sisältyy henkistä ja fyysistä kärsimystä kun näitä keskushermostoa sekoittavia aineita on käytetty vuosia ja ne puretaan. En yhtään epäile etteikö jotain seuraamuksia aineiden käytöstä voi jäädä vaikka keho pyrkiikin palautumaan siihen asti kun sillä mahdollisuuksia on.


      • lääkkeentarkoitus

        ….aineiden yhtenä tarkoituksena on tehdä hulluiksi leimatuista ihmisistä huonosti lisääntyviä tai kokonaan lisääntymiskyvyttömiä". Sanon uudelleen, että höpön höpön. Tuo ei ole tarkoituksena vaan on sairaan pään luuloa.


      • Rgyhgfrsdffht

        Sairaan pään luuloa.
        Kai hyväksyt lobotomian ja kylmään veteen pakottamisen?

        Oletko tietoinen mitä kaikkea Ihmiset ovat hulluille tehneet?
        Saatika aivan terveille.

        Jos et, niin suosittelen pitämään sairaan pään luulot omassa päässäsi.

        Pohdinnassa osaanko enää tuntea kiintymystä toiseen ihmiseen.


      • lääkkeentarkoitus
        Rgyhgfrsdffht kirjoitti:

        Sairaan pään luuloa.
        Kai hyväksyt lobotomian ja kylmään veteen pakottamisen?

        Oletko tietoinen mitä kaikkea Ihmiset ovat hulluille tehneet?
        Saatika aivan terveille.

        Jos et, niin suosittelen pitämään sairaan pään luulot omassa päässäsi.

        Pohdinnassa osaanko enää tuntea kiintymystä toiseen ihmiseen.

        Mitä sä nyt aloit vänkäämään? Vastasin tuohon aiempaan väitteeseesi lääkkeen tarkoituksesta. Turha mulle on alkaa kiukutteleen.


      • Cander
        Rgyhgfrsdffht kirjoitti:

        Sairaan pään luuloa.
        Kai hyväksyt lobotomian ja kylmään veteen pakottamisen?

        Oletko tietoinen mitä kaikkea Ihmiset ovat hulluille tehneet?
        Saatika aivan terveille.

        Jos et, niin suosittelen pitämään sairaan pään luulot omassa päässäsi.

        Pohdinnassa osaanko enää tuntea kiintymystä toiseen ihmiseen.

        Hän tarkoitti tuota väitettä, josta kirjoitin, että joidenkin mukaan SSRI-aineiden olisi tarkoitus, kaiken muun ohella, samalla kastroida käyttäjänsä, jotta "vääränlainen aines" ei lisäänny.

        Nimimerkille "lääkkeentarkoitus" huomauttaisin, että haukkua muita erimielisiä sairaiksi on huonoa käytöstä ja huonoa kielenkäyttöä.


      • siitäkyse
        Cander kirjoitti:

        Hän tarkoitti tuota väitettä, josta kirjoitin, että joidenkin mukaan SSRI-aineiden olisi tarkoitus, kaiken muun ohella, samalla kastroida käyttäjänsä, jotta "vääränlainen aines" ei lisäänny.

        Nimimerkille "lääkkeentarkoitus" huomauttaisin, että haukkua muita erimielisiä sairaiksi on huonoa käytöstä ja huonoa kielenkäyttöä.

        Terveitäkö näiden väitteiden lääkkeen tarkoituksestako väität olevan?


      • Cander
        siitäkyse kirjoitti:

        Terveitäkö näiden väitteiden lääkkeen tarkoituksestako väität olevan?

        En ymmärrä mitä tarkoitat. Selventäisitkö?


      • Anonyymi

        Eihän vajakin kuulu lisääntyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän vajakin kuulu lisääntyä.

        Miksi sinä serkusten välisen rakkauden tuotos tulet tänne toisia nimittelemään?


    • SSRI
    • Anonyymi

      Lääkkeiden haitat voivat jäädä pysyviksi jo yhdestä ainoasta annoksesta. Epäilen että geeneillä voisi olla osuutta asiaa. Joillakin lääkehaitat saattavat taas alkaa vasta vuosien käytön jälkeen tai jopa lopetuksen yhteydessä. Jos seksuaalisuus, ihastuminen, lasten hankinta ja parisuhde kiinnostaa niin näitä aineita ei kannata edes kokeilla, koska riski on olemassa.

      Itse vaurioiduin nuorena pysyvästi. Eli häiriön nimi on PSSD. En pysty ihastumaan tai rakastumaan. Olen menettänyt seksuaalisuuden ja kyvyn nauttia läheisyydestä kaikkine ulottuvuuksineen. En oikein muista miltä tuntuu olla tunteva oma itseni, mutta hahmotan, että etenkin sosiaaliset tunteet eivät enää ole oikein aitoja. On ehkä vaikeampaa reagoida sosiaalisiin tilanteisiin ja olla aidosti empaattinen joissain tilanteissa. Itsetuntemukseni on lääkkeiden jälkeen aika pirstaleinen, vaikea ystävystyä tai kokea olevansa muiden veroinen, kun jotain niin oleellisia asioita puuttuu, enkä koe olevani oma itseni.
      Uskon että lääkkeet ja niiden seuraukset ovat vaikuttaneet valintoihini ja käytökseeni valtavasti jokaisella elämänosa-alueella, eikä pelkästään positiivisesti. Suren paljon kyvyttömyyttä parisuhteeseen ja että myös yhteyteni lapseeni ei ole tällaisena oikein aito ja luonteva. En ymmärrä miksi niin monet väittävät haittojen menevän ohi lääkkeen lopettamisen jälkeen perehtymättä asiaan. Onneksi tälle seksuaalisuuden haitalle on nyt euroopassa jo hyväksytty oma ilmeisesti ihan diagnoosi koodinsa (ja vielä samaan aikaan eräs psykiatri Suomessa kehtasi väittää minulle että pysyviä haittoja ei ole todistettu.) Tunnepuoli vain vielä unohdetaan mainita monessakin lähteessä. Kyllä tähän sairauteen kaipaisi ihan oman vertaistukiryhmän.
      Myös se on potilaille hyvin traumaattista, että sivuvaikutuksista ja riskeistä ei varoiteta lääkärissä etukäteen. Niistä ei olla valmiita oikein keskustelemaan tai välttämättä edes uskota. Kyllä potilaiden omat kokemukset, pelot ja arvomaailma pitäisi ottaa hoidoissa huomioon. Jos potilaalle vaikkapa parisuhde ja perheen perustaminen on elämässä tärkeimmät arvot, niin hullua lähteä edes kokeilemaan kaikkia SSRI lääkkeitä läpi, kun tämä häiriö voi tosiaan jäädä pysyväksi jo siitä ensimmäisestä lääkekokeilusta ja pahentua jokaisella lääkejaksolla tai kokeilulla.
      Taitaa vaan olla ihan käypähoito-ohjeissa tuo ohje etsiä sopiva rinnakkaisvalmiste sivuvaikutuksista huolimatta. Ja olen huomannut, että osa lääkäreistä ei edes suostu määräämään muita kuin SSRI ja SNRI lääkkeitä, vaan kokee ne turvallisimmiksi ja parhaiksi, siis siitä huolimatta että potilaan oma kokemus olisi päinvastainen. Lääkärit saattavat esimerkiksi perustella lääkkeiden turvallisuutta yhdellä lyhyellä tutkimuksella ottamatta huomioon, että potilas on voinut syödä lääkkeitä paljon pidempään, kuin tutkimuksen osanottajat tai hän vain saattaa geeneiltään kuulua siihen osuuteen jolle lääkkeet eivät sovi. Ja sitten vielä sekin, että ovatko lääkärit edes lukeneet kaikkia lääkkeitä koskevia tutkimuksia, myös niitä joissa arviointi on tehty potilaan näkökulmasta tai tulokset ovatkin olleet negatiivisia. Yksittäiset ja lyhyet tutkimukset ovat aika hatara pohja vakuutella lääkkeitä turvallisiksi ja ohittaa potilaan oma kokemus tai pelko.

      • Anonyymi

        Sehän on tarkoituskin että täällä ei lisäännyttäisi. Maapallon väkilukuahan on tarkoitus saada alemmas joten herrat ovat onnistuneet sinun kohdallasi tavoitteessa hyvin. En tiedä onko minulla ssri.t vaikuttaneet seksuaalisuuteen kun olen jo keski iässä eikä pysyvää parisuhdetta ole koskaan ollut. Ei ole kyllä enää oikein seksuaalisia haluja. Nuoruudessa mastruboin paljon ennen ssri:tä. Muistiongelmia on mutta äly pitäisi pelata. Työttömänä kun on niin tyhmänä pidetään enkä ole koskaan ollut koulutusta vastaavassa työssä, töissä kuitenkin mutta tuntuu että kaikki vaivat pistetään mielisairauden piikkiin esim.tuki ja liikuntaelinvaivoista lääkärille kertoessa katsotaan heti että sinulla on masennusdiagnoosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän on tarkoituskin että täällä ei lisäännyttäisi. Maapallon väkilukuahan on tarkoitus saada alemmas joten herrat ovat onnistuneet sinun kohdallasi tavoitteessa hyvin. En tiedä onko minulla ssri.t vaikuttaneet seksuaalisuuteen kun olen jo keski iässä eikä pysyvää parisuhdetta ole koskaan ollut. Ei ole kyllä enää oikein seksuaalisia haluja. Nuoruudessa mastruboin paljon ennen ssri:tä. Muistiongelmia on mutta äly pitäisi pelata. Työttömänä kun on niin tyhmänä pidetään enkä ole koskaan ollut koulutusta vastaavassa työssä, töissä kuitenkin mutta tuntuu että kaikki vaivat pistetään mielisairauden piikkiin esim.tuki ja liikuntaelinvaivoista lääkärille kertoessa katsotaan heti että sinulla on masennusdiagnoosi.

        Frankenpsykiatria "hoitaa" potilaitaan varastamalla heiltä ihmisyyteen kuuluvia asioita. Kellepä nuorelle ei olisi tärkeää seksuaalisuus, rakastuminen, perheestä haaveilu? Mutta frankenpsykiatria hoitaa heitä kastroimalla heitä SSRI/SNRI-aine ynnä muulla moskaöla, sekaannuttamalla tunne-elämää ylläkuvatuin tavoin, ja traumatisoimalla lääkehaitoilla ja tulkitsemalla niitäkin mt-ongelmina, viemällä oikeuden edes tehdä päätös siitä haluaako vastaavan frankenhoidon kohteeksi jossa pääsee friikiksi ja elämään elämää josta puuttuu ihmisyyteen sisäänrakennettujen tarpeiden täyttämistä. Tietoa ei vain anneta. Edes sitä ei psykiatrian potilas ansaitse.

        Tajuaa olleensa jossain vaiheessa sairaan voitontavoittelun, isojen egojen hivelyn, lääketieteen itsevarmuuden ja Jumalan leikkimisen, kapitalismin ja sen sävyttämän yhteiskunnan onton arvomaailman, ja nykyajan sairaan medikalisaation uhri jonka kokemat haitat tulee aina tekemään sinusta friikin muihin verrattuina jotka ei ole lähteneet samaan ihmiskokeeseen. Et koskaan tule olemaan entisesi kun kehosi on kertaalleen veivattu uusiksi. Saatat saada jotain takaisin ja osa paljonkin, mutta et ole enää koskaan se kenen kehoa ei ole sotkettu.


    • Anonyymi

      SSRI:n sivuvaikutukset ovat taas viime vuosina puhuttaneet, kuten:
      https://www.iltalehti.fi/mielijamasennus/a/ecdaad50-9af8-4314-b4c3-4e2af08ea6db

      Lääketieteellisissä julkaisuissa on yhä enemmän näyttöä siitä, että positiivinen vaikutus jää masennusta sairastavilla SSRI-lääkkeillä lähelle lumelääkkeen tasoa , joka vastaa noin 2 pistettä 60 pisteen kyselylomakkeella, kun taas lumelääkkeellä nostava vaikutus tuloksiin on esimerkiksi 1,6 - mutta sivuvaikutukset toteutuvat siitä huolimatta vain SSRI-lääkettä syövällä, kun taas vain harva lumelääkettä syönyt raportoi sivuvaikutuksista. Tuosta johtuen koko testiasetelmakin on vaikea, kun pääosa lääkekokeisiin osallistujista tietää sivuvaikutuksista tai niiden puutteesta, onko tullut syöneeksi SSRI-lääkettä - jolloin aitoja sokkotutkimuksia ei juuri tule tehdyksi. Jokunen testi on tehty sellaisella lumelääkkeellä, johon on laitettu sivuvaikutuksia aiheuttavaa ainetta, mutta ei yhtään SSRI:tä, ja tuloksena on ollut yhtä hyvät tulokset kuin SSRI:llä. Ilmeisesti jotkut potilaat kokevat masennuksen oireiden vähenevän, kunhan syövät sivuvaikutuksia aiheuttavaa ainetta - kunhan kuvittelevat sen olevan masennukseen auttavaa lääkettä. Silloin "vaikuttavaksi" aineeksi voi laittaa vaikka sokeria.

      Ongelma näissä on se, miten helposti SSRI:täkin määrätään. Ei tarvi kuin mennä työterveyslääkärin puheille ja valitella sitä, kuinka töissä on niin pieni palkka, ettei sillä tunnu elävän, niin moni on saanut jo ahdistuneisuushäiriön tai masennuksen diagnoosin ja SSRI-määräyksen - vaikka elämässä olisi muilta osin asiat ihan hyvin, paitsi että työnantaja maksaa niin huonoa palkkaa, ettei se riitä elättämään perhettä. Taannoin törmäsin tapaukseen, jossa oli aika törkeää alipalkkausta työnantajan taholta. Työterveys ei kehottanut vaihtamaan työpaikkaa sellaiseen, jossa yhtä pätevät miehet ja naiset saavat samaa palkkaa, vaan määräsi SSRI:tä. Ihan kuin ei olisi kiinnostanut lainkaan ohjata toista miettimään talousvaikeuden juurisyytä, vaan turruttamaan vain mieltä niin, että aloitekyky vähenee työpaikan vaihtoon.

      • Anonyymi

        Työterveyshuollon pääongelma on se, että siinä on intressiristiriita verrattuna julkiseen terveydenhoitoon. Julkinen terveydenhuolto voi kohdatessaan töissä kaltoin kohdellun kehottaa vaihtamaan työpaikkaa. Työterveyshuollossa taas työnantaja on maksava asiakas, jota palvellaan ensisijaisesti, ja potilas on vain sivutuote, jolle tarjotaan tasan sellaisia palveluita kuin mistä työnantaja on sopimuksessa luvannut maksaa. Jos esimerkiksi työterveys huomaisi potilaan olevan terapian tarpeessa, mutta se ei kuulu työnantajan tilaamaan työterveyssopimukseen, niin ei sellaista palvelua sitten edes tarjota. Jos taas sopimus on antelias työterveysfirman kannalta, sitten saatetaan teettää läjittäin turhia tutkimuksia, jotta päästään laskuttamaan työnantaja-asiakasta lisää.


    • Anonyymi

      SSRI nuoresta asti syötynä tuhosi elämäni.

      Tuhoamisen asteet:
      1. Psykiatrian aineet vahingoittaa aivoja ja hermostoa ja siitä seuraa kognitiivisia, fyysisiä ja henkisenkin puolen oireilua reaktiona siihen mitä vahinkoa lääke on tehnyt
      2. Psykiatria tulkitsee sitä henkisenä ongelmana, että reagoi PSSD:hen ynnä muihin aineiden tuottamiin vahinkoihin joista genitaalien tunnottomuus ja seksuaaliset häiriöt on jäävuoren huippu.
      3. Kunnollista kuntoutusta ei ole tarjolla aineiden vahingoille. Kärsimystä aineiden seurauksena pidetään henkisenä ongelmana ja se leimataan uutena psykiatrisena ongelmana ja aineilla tuhotut dehumanisoidaan. Heitä ei pidetä minään muina kuin kaheleina. Tai asia jätetään huomiotta ja sivuutetaan pikku sivujuonteena muka sen oikean kärsimyksen lomassa. Vaikka kärsimys ei koskaan olisi ollut niin pahaa ennen.

    • Anonyymi

      ja moniko suomalainen on
      …. liottamut … itsensä
      yhtä tunteettomaksi vastaavilla kemikaaleilla.

      Yli 400 000 ihmistä syö niitä,
      mitä erilaisempiin vaivoihin.

      Varsinkin kipukroonikoille
      määrätään koko ajan
      VÄÄREMPIÄ jauhoja,

      Minusta tuollainen kemianteollisuus on ihmisoikeusrikkomus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe