Sain poikaystävän Kuopiosta.
Nyt pitäisi tehdä kalakukkoa.
Neuvokaa hyvät ihmiset miten sitä tehdään.
miten kalakukko
16
1364
Vastaukset
- mies ...
Kukaan kuopiolainen mies ei edellytä, että alat leipomaan - hups taiteilla - kalakukkoa kasaan. Voitte ihan rauhassa ajella Kuopioon ostamaan Hanna Partaselta, kunhan muistat pyytää sopivan kokoisen, puolitoista kiloisen ja ahvenesta.
Mahtaako ne leipoa siellä pyhinäkin vai pitääkö ne koskaan lomaa.- pienemmät kaupat
välittää noita Partasen kukkoja. Ei tuu kauhian kalliiks.
- kukkoja ...
Mahdollisuuksien rajoissa on, että kukkoja saisi maksamalla vaikka etukäteen verkossa, jos menisi bussia vastaan.
Leipomot voisi hankkia jonkun joka viskaa niitä lähetyksiä Matkahuoltoon, VR tuskin tällaiseen ryhtyy. - ovatkin
Sain poikaystävän Paraisilta.
Luuletteko, että se suostuu syömään mitään muita kuin Paraisten piparkakkuja. - Sinulta
Älä huoli, voi se vaatia jotain muutakin.
kalakukko tullessaan D))
- jois sitä haluaa
jokapaikassa syödä, itse en alkasi tekemään edes kuopiolaiselle, eikä maailma yhteen kalakukkoon voi kaatua.
- suolaton
Ainekset
Kuori:
5 dl vettä
1/2 rkl suolaa
100 g voita tai margariinia
n. 9 dl ruisjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
Täyte:
1 kg kaloja: muikkuja, ahvenia, madetta
150-250 g kylkisilavaa
2-3 tl suolaa
Valmistus
1. Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola. Vaivaa taikina ja lisää lopussa voi tai margariini.
2. Vaivaa kuoriaineet tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi.
3. Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi.
4. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja.
5. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa.
7. Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen.
8. Kukon päätyihin saattaa jäädä ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois ja käyttää sen kukon sulkemiseen.
9. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä.
10. Kääri kukko sen jälkeen alumiinifolioon. Voit myös käyttää paistopussia.
11. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia.
12. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi.
13. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. Kukon kansi leikataan auki. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon mehevää sisustaa.
14. Kukosta voi myös leikata viipaleita.
15. Vinkki: Kalojen sijasta voit käyttää kukkoon lanttu- tai perunaviipaleita, sieniä tai naudanlihaa. Voit valmistaa kuoren myös kiinteästä hapanleipätaikinasta, joka sopii erityisen hyvin perunakukkoon.- pientä tarkistusta
Joku on sinulle laatinut todella hyvän reseptin. Kerron omasta kokemuksesta pari vinkkiä. Laita pohjalevylle kaulumisen jälkeen vähän riisiä, se imee kalojen kosteuden, niin kukkosi ei ala laulamaan paistettaessa. Toinen vinkki; pidän aluksi kukkoa kuumemmassa, jotta kuortuminen onnistuu ja kuten ohjeessa, sitten folioon ja matalaan lämpöön useiksi tunneiksi.
Olen tehnyt joskus kukon myös valmiista ruisleipäainesjauhosta ja ihan hyvä tuli. Siitä on helppo tehdä, vettä vaan jauhoihin. - ibiza
tehnyt patakukkoja ruistaikinakannella, mutta kiitti ohjeesta... Seuraava onkin aito muikkukukko jolla yllätän ystäväni...
Kiitti ja Joulut/vuodet... - modernisti.
ibiza kirjoitti:
tehnyt patakukkoja ruistaikinakannella, mutta kiitti ohjeesta... Seuraava onkin aito muikkukukko jolla yllätän ystäväni...
Kiitti ja Joulut/vuodet..."12. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi." Laittoi pyyhkeitä ympärille,sitten Karjalaista päälle (asuivat Joensuussa)ja hupuksi semmoiseen kylmäkassiin. Sanoi että on loistava keksintö kukonhaudutukseen,lämpö pysyy hyvin sisällä.
Ja äitini laittoi tuota riisiä myös sinne kukon pohjalle.
Ja jos läskiä/pekonia jäi,heitteli kukon kuoren päälle,sai kuorikin hyvää makua. Savupekoni,nam.
Ite tykkään eniten perunakukosta...lanttukin menee. - suolaton
modernisti. kirjoitti:
"12. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi." Laittoi pyyhkeitä ympärille,sitten Karjalaista päälle (asuivat Joensuussa)ja hupuksi semmoiseen kylmäkassiin. Sanoi että on loistava keksintö kukonhaudutukseen,lämpö pysyy hyvin sisällä.
Ja äitini laittoi tuota riisiä myös sinne kukon pohjalle.
Ja jos läskiä/pekonia jäi,heitteli kukon kuoren päälle,sai kuorikin hyvää makua. Savupekoni,nam.
Ite tykkään eniten perunakukosta...lanttukin menee.Ryynit voi olla myös ohrasuurimoita, niitä laitetaan siksi että ne imee liikaa kosteutta ettei kukko vuotaisi.Teen hyvin harvoin kukkoja mutta mieleeni on jäänyt ne kolme joista unohtui suola kokonaan pois!
Hain tuon ohjeen googlesta, sieltä löytyy myös lisäohjeita siitä miten se kuori pitää vetisin käsin taiteilla tiiviiksi.
Karjalaista?? Tarkoittaako se olutta?? - tarkoittaa
suolaton kirjoitti:
Ryynit voi olla myös ohrasuurimoita, niitä laitetaan siksi että ne imee liikaa kosteutta ettei kukko vuotaisi.Teen hyvin harvoin kukkoja mutta mieleeni on jäänyt ne kolme joista unohtui suola kokonaan pois!
Hain tuon ohjeen googlesta, sieltä löytyy myös lisäohjeita siitä miten se kuori pitää vetisin käsin taiteilla tiiviiksi.
Karjalaista?? Tarkoittaako se olutta??sanomalehteä - ehkä?
- suolaton
tarkoittaa kirjoitti:
sanomalehteä - ehkä?
Kalja tuli mieleen, sanomalehtihänse, mitenkä se Ilkka taipus kukon päälle?
- suolaton
Kylmä kalakukko,pitkään lämmitettävän saunan lauteille, siellä se lämpiää makoisaksi!
- ylen
Jos poikaystäväsi kehuu kukkoasi, niin on ainakin kohtelias mies.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2526547
Minun rakkaani.
Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m295037- 982975
- 412347
- 322173
- 572095
- 1081883
- 241820
- 271592
Pitihän se arvata, että kasvavat puolustusmenot
halutaan rahoittaa työtä tekevien oloja kurjistamalla. Nyt ehdotetaan arkipyhien poistamista. Seuraavaksi tulee ne kuusi2361574