kuinka opiskella monta kieltä samanaikaisesti

kääntäjäksi haluava

Hei!

Miten yliopistoissa opiskellaan montaa kieltä samanaikaisesti? Jos haluaisi opiskella vaikka ruotsia, venäjää ja englantia. Miten tuon kaiken saa ympättyä lukujärjestykseen, koska takuulla menee monta ainetta päällekkäin ja opinnot venyy? Tarkoituksena olisi saada opinnot kasaan enintään 5 vuodessa. Sivuaineet opiskelisin kesäisin vaikka kesäyliopistossa.

5

902

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Annicca8

      Useita kieliä samanaikaisesti opiskellaan ihan samalla tavalla kuin mitä tahansa muitakin sivuaineita. Jotkut kurssit saattaa mennä päällekkäin, mutta sama voi olla minkä tahansa muidenkin aineiden kanssa. Luulisin että viidessä vuodessa saat tutkinnon tehtyä, jos vaan intoa riittää puurtamiseen. Kääntäjälle tietty on hyvä lukea myös käännöstieteen opintoja, eli siinä on taas yksi sivuaine lisää.

      • Saanatiina

        Kielistä tosin saa olla poissa tunneilta vain tietyn kiintiön verran eli vähän tiukempi systeemi kuin muiden aineiden kanssa, jotka voit tenttiä vaikka kirjatentteinä jos ei muuta. Mutta kuten sanoit niin kesälläkin voi suorittaa joten siinä mahdollisuus sumplia.


    • mamasha

      Kokemuksen syvällä rintaäänellä seuraava kommentti: älkää hyvät ihmiset valitko kahden kielen yhdistelmää! Ottakaa pääaineeksi jokin ns. ammattiin johtava aine, kuten oikeustiede, tekniikka tai kauppatied ja opiskelkaa siinä ohessa kieliä, niin saatte vielä töitäkin joskus. Kahta kieltä opiskellutta kääntäjää ei tule palkkaamaan kukaan! Ja tämän tiedon teille kertoi kääntäjä (FK) vuosimallia 1990! Eli: kokemusta on.

    • ruotsinopiskelija

      Yliopistossa voi hyvin opiskella useita kieliä samanaikaisesti ja se on tosi yleistä. Jos haluat kääntäjäksi, niin sinun kannattaa valita jokin kieli pääaineeksi ja sitten otat muut kielet sivuaineeksi.

      • venäjän kääntämisen opiskelija

        Opiskelen itse helsingin yliopiston käännöstieteen laitoksella ja monet tekevät niin, että pääaineena on esim saksan kääntäminen ja tulkkaus ja sivuaineena englannin kääntäminen ja tulkkaus. käännöstieteen laitoksella pakollisia sivuaineita ovat kieliteoria ja käännösteknologia sekä käännöstieteen suomi. näin valmistuu sekä hyviä kääntäjiä, että kielten osaajia. voit lisäksi opiskella kielikeskuksessa mitä tahansa kieltä niin paljon kuin jaksat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe