Olen yksityisellä sektorilla töissä ja haluaisin vaihtaa työpaikkaa, mutta uudessa paikassa on sen verran riskejä (mm.palkka ja työtuntien epäsäännöllisyys) ja vanhassa etuja, että lopullinen irtisanoutuminen mietityttää. Onko kellään kokemusta voiko vuorotteluvapaata käyttää tavallaan "takaporttina" tässä tilanteessa? Idea tietenkin on etten saisi mitään päivärahaa vaan palkkaa uudelta työnantajalta, mutta voisin kokeilla uutta paikkaa vuoden verran ja palata sitten vanhaan työhön jos homma ei toimi. Voiko työnantaja kieltäytyä myöntämästä vuorotteluvapaata?
kysymyksiä
5
2692
Vastaukset
- vuorottelija
Käyhän tuo oikein hyvin
- Lakia
Jos saat sovittua työantajan kanssa vuorotteluvapaan, niin silloin myös työnantajalla on velvollisuuksia. Eli sen tarvitsee palkata tilallesi joku työvoimaviranomaisen osoittama henkilö. Toisekseen, onko sinulla vähintään 10:n vuoden työhistoria, sekin vaaditaan. Ja oletko ollut nykyisen työnantajan palveluksessa vähintään vuoden, etkä sinä aikana ole pitänyt yli 30 päivää lomia. Sairauslomia ei lasketa. Sinänsä työskentelyä ei vuorotteluvapaalla rajoiteta.
Mutta kuten huomaat, niin vuorotteluvapaalle jääminen ei ole niin yksinkertaista. Siinä on myös työnantajaa velvoittavia kohtia. Mutta jos työnantajasi siihen suostuu, niin siittä vaan.
Tuossa koko laki.
http://www.kela.fi/in/internet/liite.nsf/(WWWAllDocsById)/C707CFFFD5E1E998C2257279003EEE58/$file/tyo1-12.pdf- Pii
Jep, olen ollut saman työnantajan palveluksessa yli 10 vuotta, yhteensä työhistoriaa takana n.20 vuotta (yli 18v.). Lähinnä mietityttää, että mihin vedoten työnantaja voi kieltäytyä päästämästä vuorotteluvapaalle?
- Tarvitse
Pii kirjoitti:
Jep, olen ollut saman työnantajan palveluksessa yli 10 vuotta, yhteensä työhistoriaa takana n.20 vuotta (yli 18v.). Lähinnä mietityttää, että mihin vedoten työnantaja voi kieltäytyä päästämästä vuorotteluvapaalle?
Eipä sen työnantajan paljon tarvitse perustella lain mukaan. Laki sanoo, että vapaaseen tarvitaan molemminpuolinen sopimus. Työnantaja voi esimerkiksi sanoa, että ei halua ottaa työtöntä sijaiseksesi ja sinua tarvitaan hoitamaan hommia. Mikään laki ei pakota työnantajaa tekemään sitä sopimusta.
- vapaa.
Pyydä palkatonta vapaata, jolloin tilallesi ei tarvitse palkata työtöntä työnhakijaa. Mutta se on taas toinen juttu hyväksyykö työnantaja vapaan ilman pätevää syytä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää1741544Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.561225puukkotappelu-keskella-tieta
https://www.paivanlehti.fi/puukkotappelu-keskella-tieta-kohta-toinen-miehista-makasi-elottomana-maassa/ Poliisi sai klo131211- 511101
Missä Martina miehineen?
Onko tämä v. 2009 Turhin julkkis unohdettu nyt vallan? Mistä nyt tulee rahaa, kun ketään ei kiinnosta? Tähänkö päättyi M1931074- 61972
- 51752
Skandaali on persujen vaaliromahdus, ei jonkun metsän kaataminen
Huvittaa kuinka persut yrittävät saada heidän omasta skandaalistaan huomion aivan toisaalle. Persut ovat huonoja häviäm252737Miten pääsisin vielä tutustumaan sinuun?
Tekisi mieli etsiä sinut facebookista ja laittaa viestiä, se vaan olisi vähän noloa mutta silti haluaisin kokeilla. Siel33730- 37712