Aryat Eivät tulleet Ulkomailta

Tiede...

Tarkemmat tutkimukset (geotekniset ym.)vahvistavat vedojen iän sekä Harappan sivilisaation ainakin 5000 vuotta Vanhoiksi:

http://www.youtube.com/watch?v=x2yHPkO1oIM&feature=channel

11

688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhlä minäkö?

      liikkuvaan sotilaskastiin jotka omasivat kehittyneen
      sotilastekniikan ja hevosen käytön.
      Teoria on edelleenkin voimassa: he tulivat Keski-Aasiasta,aroseuduilta,joita on hyvin vähän tutkittu näihin päiviin asti.
      Todisteita on löydetty heidän kulkemistaan rieteiltä;mm.vaunujen jäännöksiä.
      Yhä edelleenkin afgaaniheimoja ja iranilaisia kutsutaan arjalaisiksi,aatelisiksi.
      Heidän muinaisuskontonsa muistuttaa kovasti Digvedan varhaisimpia tekstejä.
      Heitä on saattanut hyökätä usemassa aallossa ja usean vuosituhannen ajan ja sitten he ovat sulautuneet alkuperäisen asujaimiston kanssa ja säilyttäneen veren puhtautensa lähinnä papiston piirissä.

      • muusta...

        Nämä löydöt eivät todista lainkaan sitä että Aryanit olisivat tuolta päin lähtöisin.

        Ne voivat yhtä hyvin todistaa sitä mitä lähde itse sanoo, eli että muinoin oli olemassa Intiaa paljon laajempi keisarikunta jossa kuninkaat maksoivat veroja hallitsijalle jonka valtaistuin oli Intiassa.


      • ninpä niin
        muusta... kirjoitti:

        Nämä löydöt eivät todista lainkaan sitä että Aryanit olisivat tuolta päin lähtöisin.

        Ne voivat yhtä hyvin todistaa sitä mitä lähde itse sanoo, eli että muinoin oli olemassa Intiaa paljon laajempi keisarikunta jossa kuninkaat maksoivat veroja hallitsijalle jonka valtaistuin oli Intiassa.

        mikään todiste riitä.
        Myös Egyptiin hyökättiin näiden vaunuvaeltajien toimesta ja sielä heitä kutsuttiin hyksoiksi,aasialaisiksi.
        Arvellaan ,että heissä olisi ollut monien kansojen sekoitusta ja yhteenliittymää..se ei ole kuitenkaan ongelma egyptiläisille,nykyisin.
        Arjalaisuus on poliittinen ongelma intialaisille.


      • aikaa?
        ninpä niin kirjoitti:

        mikään todiste riitä.
        Myös Egyptiin hyökättiin näiden vaunuvaeltajien toimesta ja sielä heitä kutsuttiin hyksoiksi,aasialaisiksi.
        Arvellaan ,että heissä olisi ollut monien kansojen sekoitusta ja yhteenliittymää..se ei ole kuitenkaan ongelma egyptiläisille,nykyisin.
        Arjalaisuus on poliittinen ongelma intialaisille.

        "


      • valkovenäjä
        aikaa? kirjoitti:

        "

        että nykyiset liberaalihistorioitsijat yrittävät todistaa pre-arjalaiset "dravidalaiset" kulttuurit jotenkin raakojen paimentolaisten uhreina,eikä enää brittiläisien imperiumin aikaisten tutkijoiden tapaan jalojen villien valloittajien tuhoamina tummina ressukoina.Briteillä oli tietysti oma lehmä ojassa.

        On tuossa antamassasi linkissä hienojakin kohtia esim:


    • Madhava

      Myyttisestä Suur-Intiasta, Veedisen suurkeisarin alla olevasta maailmanvallasta, kovasti hindunationalistejen keskuudessa puhutaan, siihen pisteeseen että sen epäileminen aikaansaa joissakin piireissä vallan mahdotonta agitaatiota ja jopa väkivaltaisuutta. Käsittääkseni tähän mennessä löydetty arkeologinen aineisto ei kuitenkaan puolla aivan niin suuren kulttuurin olemassaoloa, kun on ymmärtää annettu hindunationalistien ja Hare Krishnojen toimesta ja vanhaan mytologiaan pohjaten.


      == Paikkoja joita olettaisimme löytävämme ==

      Dwarakan mereen uponneesta kaupungista, tai pikemminkin useista sinne uponneista edellistä korvaamaan rakennetuista, ollaan jotakin toki löydetty, mutta ei kuitenkaan ihan Krishnan 16,108 palatsia tai muuta yhtä suureelliseen sivilisaatioon viittaavaa.

      Ei olla Mathurasta tahi Hastinapuran pääkaupungista löydetty jäänteitä Ugrasenan 30 triljoonan vahvuisesta henkivartijasaattueesta saati valtiaiden loppupataljoonista, ja pilviä halkonut ja sadepilvet pysäyttänyt Govardhana-vuorikin (alunalkujaan 95 km pitkä, 65 km leveä ja 25 km korkea) on kutistunut viidessä tuhannessa vuodessa alle satametriseksi -- seikka joka antaa mielestäni koko tälle suurentelulle oivan asiayhteyden ja vertauspisteen.

      Ei liioin ole löytynyt Haryanan alueelta Kurukshetran taiston merkkejä, usean miljoonan vahvuisten, täysin maan tasalle lahdattujen armeijojen varustuksia. Todennäköisesti kyseessä on ollut lähialueen heimojen ja hallitisjoiden taisto, väkeä korkeintaan muutaman osavaltion piiristä ja rutkalti vähemmän. Neljää miljoonaa tapettiin ensimmäisen maailmansodan aseilla vuoden päivät, ja niistäkin siviileitä noin 40%, siinä missä Kurukshetralla nokka tuhisi 18 päivää silkkaa hyvinvarustettua sotaväkeä nirhattaessa.


      == Ei kiinalaisten kirjoissa ==

      Eräs tuttavani, vuosikausia Kiinan historiaa ja kulttuuria yliopistossa tutkinut ja alkuperäiskielellä muinaisen Kiinan historiallisia teoksia lukenut, kertoo kuinka tässä Himalayan toisella puolen olevassa massiivisessa naapurikulttuurissa ei oltu Intiasta suurena mahtikulttuurina kuultukaan.

      Kiinalaiset, tosin kuin intialaiset, dokumentoivat historiansa kulkua aivan uskomattoman pikkutarkasti ja perinpohjaisesti -- ja vailla huomiota Suur-Intian maailmanvallasta. Heidän kirjoitettu historiansa alkaa Shang-dynastian ajalta 1600 eKr. eli tuhatkunta vuotta oletetun Mahabharatan maailman jälkeen. Asutusta siellä on ollut yli miljoonan vuoden ajan, varhaisimmat käsityölöydökset 20,000 vuoden takaa.


      == Muinaisen Intian dynastiat ==

      Tämä Suur-Intian mytologinen valtakunta jatkui Parikshitin jälkeen aina yli 2000 vuoden ajan -- tieto joka mainitaan Bhagavatamissa (12.1 ja 9.22.36ff) ennustettuina valtakausina -- ennen kuvauksia laajemmasta rappiosta ja ulkomaalaisten (mm. yavanat tai yonat, ionilaiset eli kreikkalaiset) valtakausista. Puranat ja palinkieliset buddhalaiset kirjoitukset ovat olleet pääasiallisina lähteinä tälle muuten historiankirjoja omaamattomalle ajalle; siksi yhtymäkohtia nykyhistorioitsijoiden näkemyksiin onkin runsaasti.

      Maurya-dynastia on historiallisesti tunnettu, Sakyamuni Buddhan ajalla ja jälkeen vallinnut dynastia, johon mm. kuuluisa keisari Ashoka kuului. Tähän historialliseen aikaan, Bhagavatan mukaan 1735 vuotta jälkeen Parikshitin, ei voitane enää vakavasti puhua myyttisestä Suur-Intiasta, jonka nämä hallitsijat perivät, vaikka tällöin vallattiinkin maata aina Assamista Himalayaa myöten Pakistaniin ja osiin Afghanistania.

      Maurya-dynastia (322-185 eKr.) onkin ensimmäinen kausi, jolloin suuren osan Intian niemimaata tiedetään todellisuudessa ja tiedettävästi ensimmäistä kertaa olleen yhden hallinnon alaisuudessa. Syynä tälle oli persialaisten ja kreikkalaisten tekemät sotaretket, Aleksanteri Suuri (356-323 eKr.) etunenässä, jotka olivat heikentäneet pohjois-Intian kuningaskuntia ja antaneet Maurya Chandraguptalle oivan tilaisuuden. Chandraguptaa edelsi Mahajanapadojen kautena tunnettu pienkuningaskuntien kulttuuri.


      == Intian muinaiset kulttuurit ==

      Niitä edeltänyt veedinen kausi oli kaukana pitkälti heimo-orientoituneen yhteiskunnan aikaa; vanhempi Pakistanin ja Afghanistanin seuduilla ja pohjois-Intiassa vallinneen Indus-laakson sivilisaation aikainen urbanisoitumistrendi oli hylätty. Itse asiassa veedinen kulttuuri näytti kokolailla syöneen tämän edeltäjänsä, oli sitten arjalaisinvaasion johdosta tahi muuten. Arjalaisethan olivat vaeltava kansa, liiallisen urbanisoitumisen vieroksunta lienee ymmärrettävää. Tähän aikaan joka tapauksessa ei suurta Bharatan imperiumia tunnettu, jollei sitten maantieteellisesti hyvin rajattuna ilmiönä.

      En henkilökohtaisesti tunne varteenotettavaa todistusaineistoa, joka viittaisi koskaan olleen yhtä suurta globaalia -- tai edes Aasian laajuista -- keisarikuntaa, jonka puikoissa Puranoiden sankarit tai Pandava-veljekset olisivat olleet. Arkeologiset todisteet pohjoisen Intian ja Pakistanin alueella 7000 eKr. alkaen esiintyneestä neoliittisestä asutuksesta kertovat maanviljelyyn ja paimentolaisuuteen keskittyneestä yhteiskunnasta.

      Siinä missä nyky-Intian ja Pakistanin maaseutuinfrastruktuurin päihittäviä sanitaatiojärjestelmiä ja jopa hampaiden poraamiseen käytettyjä teriä on löydetty, ei suurien armeijoiden varustelusta ole tällä aikakaudella merkkiäkään. Jopa hevoset, nämä iki-Veediset ja kautta rituaalikulttuurin arvostetut eläimet, puuttuvat Induslaakson muuten runsaasta eläinaiheisesta kuvituksesta. Luulöydöt itse asiassa osoittavat Veedoissa runsaasti edustetun hevosen päätyneen Intian niemimaalle vasta noin 2000 eKr.!

      Induslaakson kulttuuri oli kehittynyt urbaaneiksi keskuksiksi vuoden 2600 eKr. tienoilla; näistä Harappa ja Mohenjo-daro etummaisina esimerkkeinä. Siinä missä tätä aikaa leimaa tiede ja matematiikka, taide ja kulttuuri sekä edistynyt yhteiskuntarakenne kaupunkijärjestelmineen, satamineen, viljavarastoineen, viemärijärjestelmineen ja suojamuureineen, poissaolollaan loistavat palatsit, temppelit, kuninkaat, papit ja suuret monumentit. Tämä kokolailla idyllinen kulttuuri alkoi näivettyä runsaammin 1700-luvulla eKr.

      Onko sitten kyseessä ollut toinen, samanaikainen sivilisaatio veedisen Suur-Intian rinnalla? Mikäli näin on, arkeologiset todisteet siitä ovat epäilyttävän syvällä maan syvällä uumenissa.


      == Superlatiivien loitsimaa ==

      Jos jonkin seikan lukija Intian vanhoissa eepoksissa kohtaa, on se kaiken mahdoton suureellisuus. Kaikki kuvaukset ja luvut ovat päätähuimaavan suureellisia, aina Ugrasenan henkivartijakaartista kuninkaallisten palatsien kokoon, yli-inhimillisiin tempauksiin ja maagisen teknologian loisteeseen. Ei ole syytä olettaa, etteivätkö nämä Suur-Intian legendat ole aivan samaa perua, parhaillaan nautittuna kera kermakastikkeen ja ripauksen suolaa.

      Lisäluettavaksi suositeltavaa:

      * http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_India
      * http://en.wikipedia.org/wiki/Indus_Valley_Civilization

      • Tutkijat..

        Yhä useammat tutkijat huomaavat että veda-kulttuuri sellaisena kuin se Bhagavata-Puranassa kuvataan on paljon vanhempaa kuin kristinuskon aikakäsitteen rajoittamat indologit aikanaan väittivät. Lue perustavanlaatuinen todistusmateriaali asian suhteen:

        http://www.hindunet.org/hindu_history/ancient/aryan/aryan_frawley.html

        "Ei liioin ole löytynyt Haryanan alueelta Kurukshetran taiston merkkejä, usean miljoonan vahvuisten, täysin maan tasalle lahdattujen armeijojen varustuksia..."

        Eikä löydy toisen maailmansodan jälkeisiltä alueilta myöskään todisteita miljoonien kuolemasta arkeologian menetelmin. Tuo on kylläkin niin tuore tapaus että maanpäällisiä todisteita on runsaasti, sekä silminnäkijöitä, videoita jne.

        Mitä arvelet tapahtuneen kun Yudhisthira ym hallitsijat kaipasivat puolustusvoimien uudelleenvarustamista Kuruksetran taistelun jälkeen? Todennäköisesti valtaosa taistelukentän metalliromusta kerättiin talteen ja sulatettiin uuteen muotoon. Ne vähät rippeet mitä on löydetty, todettiin olevan ajalta n. 2800 eea:

        http://www.archaeologyonline.net/artifacts/scientific-verif-vedas.html

        Mitä mahtipontisiin kuvauksiin Govardhana-vuoresta tulee ym., tulemme kai aina olemaan eri mieltä. Meidän täytyy kai vain hyväksyä että kullakin on oma näkemyksemme näihin ulottuvuuksiin liittyen.

        Jotkut sanovat että Govardhana-vuori oli 3 km korkea, jotkut, että se oli jopa 29 km korkea. Myönnän kyllä että aineellisesta näkökulmasta katsoen nuo ovat suuria lukuja.

        Sitten voidaan vielä vääntää kättä siitä, vajoaako Govardhan, vai onko se eroosion kohde. Kovasti näytti eroosio toimivan, kun kävin paikan päällä. Voisiko olla että Govardhan sekä uppoaa että katoaa lisäksi eroosion kautta? Silloin 3 km 5000 vuodessa ei vaikuta mitenkään mahdottomalta.

        Jo vedoissa mainittu vajoaminen 1 sinapinsiemenen verran vuorokaudessa (karkeasti 10 cm 60 päivässä) tarkoittaisi 2,5 km 5000 vuodessa.

        Mikä on lisäksi kukkulalla lauduntavien eläimien kavioiden vaikutus? Ja mikä sinapinsiemenlajike oli verailukohteena? niitä on eri kokoisia.

        Katso geologiaa, miltä näyttää eroosion uhriksi joutunut vuorenhuippu(huomaa samanlainen pitkä harja kuin Govardhan-kukkulalla:

        http://www.mountainzone.com/mountains/detail.asp?fid=313045

        Kun sitten puhutaan Krishnan palatseista, on täysin mahdollista että Krishna loi ne ilman että niitä tarvitsi rakentaa, aivan kuten hän loi Sudama brahmiinille taivaalliset puitteet tämän käytyään rakkaan ystävänsä visiitillä Krishnan palatsissa. Samalla tavoin hän voi sormen napsautuksella myös hävittää nuo palatsit.

        Mutta mahdollista se on vain jos hyväksymme että Jumala, eli Krishna on kaikkivaltias, herneaivojemme ulottumattomissa. Ja sitähän eivät mitkään indologit tee, vaikka sanovat olevansa kristittyjä. Se sotisi suoraan heidän päämääränsä kanssa, ryöstää koko Intian niemimaa.

        Ilmeisesti, brittien kouluja käyneenä, Srila Prabupada tiesi tuon kieroutuneen motiivin brittien taholta, ja siksi vähätteli heidän edustamaansa tutkimustyötä.


      • valovenäjä

        ---Siinä missä nyky-Intian ja Pakistanin maaseutuinfrastruktuurin päihittäviä sanitaatiojärjestelmiä ja jopa hampaiden poraamiseen käytettyjä teriä on löydetty, ei suurien armeijoiden varustelusta ole tällä aikakaudella merkkiäkään. Jopa hevoset, nämä iki-Veediset ja kautta rituaalikulttuurin arvostetut eläimet, puuttuvat Induslaakson muuten runsaasta eläinaiheisesta kuvituksesta. Luulöydöt itse asiassa osoittavat Veedoissa runsaasti edustetun hevosen päätyneen Intian niemimaalle vasta noin 2000 eKr.!---

        Hyvä Kysymys!!!

        Onko sitten kyseessä ollut toinen, samanaikainen sivilisaatio veedisen Suur-Intian rinnalla? Mikäli näin on, arkeologiset todisteet siitä ovat epäilyttävän syvällä maan syvällä uumenissa.

        Niinkuin se looginen arjalaisteoria antaa ymmärtää niin näinä muinaisna aikoina on ollut pohjoinen hevosen käyttöön pohjautuva arjaisvaltakunta,Pohjois-Intian kulttuuri joka oli sekoitus arjalaisesta ja dravidalaisesta kulttuurista ja dravidalainen tummien kulttuuri...
        Ei pidä myöskään unohtaa Kaksoivirtainmaata ja esim Egyptiä jota kohtasi myös hevosilla ajanut hyksojen valtakausi
        Todellinen tietopommi odottaa räjähtämistään Keski-Aasian löydosten myötä.
        Tutustu niihin!


      • Madhava
        Tutkijat.. kirjoitti:

        Yhä useammat tutkijat huomaavat että veda-kulttuuri sellaisena kuin se Bhagavata-Puranassa kuvataan on paljon vanhempaa kuin kristinuskon aikakäsitteen rajoittamat indologit aikanaan väittivät. Lue perustavanlaatuinen todistusmateriaali asian suhteen:

        http://www.hindunet.org/hindu_history/ancient/aryan/aryan_frawley.html

        "Ei liioin ole löytynyt Haryanan alueelta Kurukshetran taiston merkkejä, usean miljoonan vahvuisten, täysin maan tasalle lahdattujen armeijojen varustuksia..."

        Eikä löydy toisen maailmansodan jälkeisiltä alueilta myöskään todisteita miljoonien kuolemasta arkeologian menetelmin. Tuo on kylläkin niin tuore tapaus että maanpäällisiä todisteita on runsaasti, sekä silminnäkijöitä, videoita jne.

        Mitä arvelet tapahtuneen kun Yudhisthira ym hallitsijat kaipasivat puolustusvoimien uudelleenvarustamista Kuruksetran taistelun jälkeen? Todennäköisesti valtaosa taistelukentän metalliromusta kerättiin talteen ja sulatettiin uuteen muotoon. Ne vähät rippeet mitä on löydetty, todettiin olevan ajalta n. 2800 eea:

        http://www.archaeologyonline.net/artifacts/scientific-verif-vedas.html

        Mitä mahtipontisiin kuvauksiin Govardhana-vuoresta tulee ym., tulemme kai aina olemaan eri mieltä. Meidän täytyy kai vain hyväksyä että kullakin on oma näkemyksemme näihin ulottuvuuksiin liittyen.

        Jotkut sanovat että Govardhana-vuori oli 3 km korkea, jotkut, että se oli jopa 29 km korkea. Myönnän kyllä että aineellisesta näkökulmasta katsoen nuo ovat suuria lukuja.

        Sitten voidaan vielä vääntää kättä siitä, vajoaako Govardhan, vai onko se eroosion kohde. Kovasti näytti eroosio toimivan, kun kävin paikan päällä. Voisiko olla että Govardhan sekä uppoaa että katoaa lisäksi eroosion kautta? Silloin 3 km 5000 vuodessa ei vaikuta mitenkään mahdottomalta.

        Jo vedoissa mainittu vajoaminen 1 sinapinsiemenen verran vuorokaudessa (karkeasti 10 cm 60 päivässä) tarkoittaisi 2,5 km 5000 vuodessa.

        Mikä on lisäksi kukkulalla lauduntavien eläimien kavioiden vaikutus? Ja mikä sinapinsiemenlajike oli verailukohteena? niitä on eri kokoisia.

        Katso geologiaa, miltä näyttää eroosion uhriksi joutunut vuorenhuippu(huomaa samanlainen pitkä harja kuin Govardhan-kukkulalla:

        http://www.mountainzone.com/mountains/detail.asp?fid=313045

        Kun sitten puhutaan Krishnan palatseista, on täysin mahdollista että Krishna loi ne ilman että niitä tarvitsi rakentaa, aivan kuten hän loi Sudama brahmiinille taivaalliset puitteet tämän käytyään rakkaan ystävänsä visiitillä Krishnan palatsissa. Samalla tavoin hän voi sormen napsautuksella myös hävittää nuo palatsit.

        Mutta mahdollista se on vain jos hyväksymme että Jumala, eli Krishna on kaikkivaltias, herneaivojemme ulottumattomissa. Ja sitähän eivät mitkään indologit tee, vaikka sanovat olevansa kristittyjä. Se sotisi suoraan heidän päämääränsä kanssa, ryöstää koko Intian niemimaa.

        Ilmeisesti, brittien kouluja käyneenä, Srila Prabupada tiesi tuon kieroutuneen motiivin brittien taholta, ja siksi vähätteli heidän edustamaansa tutkimustyötä.

        ### Ne vähät rippeet mitä on löydetty, todettiin olevan ajalta n. 2800 eea: http://www.archaeologyonline.net/artifacts/scientific-verif-vedas.html
        ###


        On sääli etteivät Gosai.Comin väki eli B.G. Narasingha kumppaneineen kerro tarkempaan siitä, kuinka täsmälleen Induslaakson kulttuuri ja Veedinen kulttuuri olivat sitä yhtä ja samaa, kun kerran Veedoista löytyvät yhteiskunta-arvot ynnä muu eivät näihin Indus-sivilisaation jäänteisiin täsmää?

        Mikäli noista muutamista löydöistä olisi täsmällisiä lisätietolähteitä, niistä olisi mukava lukea laajemmin. Kielelliset löydöt kiinnostavat; Indus-aakkosten taustalla olevaa kieltä ei tähän päivään mennessä ole menestyksellisesti purettu, mutta kuitenkin ruukunkappaleesta väitetään löytyvän "ila vartate vara" sujuvalla sanskritilla?

        Mikäli harappalaisten kieli ja sanskrit olisivat todellakin näin yhteneviä, induskielen purkaminen olisi lastenleikkiä. Vähemmistö tutkijoista pitää Indus-aakkosia Brahmin ja edelleen Devanagarin edeltäjinä; aramalaista alkuperää pidetään todennäköisempänä. Vaikka aakkosjärjestelmä periytyisikin harappalaisesta, ei se edelleenkään osoita kielellistä yhteyttä; Manipurin täysin erisukuista kieltä kirjoitetaan edelleen bengalilaisilla aakkosilla.

        Kaiken lisäksi harappalaiset kirjoituslöydöt ajoittuvat ajalle 2500-1700 eKr. ja tekstissä mainittu proto-brahmi kaudelle 1700-600 eKr, jolloin Arjalaiset olivat joka tapauksessa paikalla. Lisäksi he sekoittavat proto-brahmin ja esiharappalaisen kirjoituksen, jotka eriävät sekä ajallisesti että ulkomuodoltaan. Esiharappalaiset tai varhaisharappalaiset löydöt ovat ajalta noin 3500 eKr. eli 2000 vuotta ennen proto-brahmia.

        En ala tässä yhteydessä sen laajemmin purkamaan silmään pistäneitä seikkoja pitkästä dokumentista, mutta mikäli ylläoleva on esimakua tutkimuksen laadusta, niin eipä erityisemmin säväytä.


      • Madhava
        Tutkijat.. kirjoitti:

        Yhä useammat tutkijat huomaavat että veda-kulttuuri sellaisena kuin se Bhagavata-Puranassa kuvataan on paljon vanhempaa kuin kristinuskon aikakäsitteen rajoittamat indologit aikanaan väittivät. Lue perustavanlaatuinen todistusmateriaali asian suhteen:

        http://www.hindunet.org/hindu_history/ancient/aryan/aryan_frawley.html

        "Ei liioin ole löytynyt Haryanan alueelta Kurukshetran taiston merkkejä, usean miljoonan vahvuisten, täysin maan tasalle lahdattujen armeijojen varustuksia..."

        Eikä löydy toisen maailmansodan jälkeisiltä alueilta myöskään todisteita miljoonien kuolemasta arkeologian menetelmin. Tuo on kylläkin niin tuore tapaus että maanpäällisiä todisteita on runsaasti, sekä silminnäkijöitä, videoita jne.

        Mitä arvelet tapahtuneen kun Yudhisthira ym hallitsijat kaipasivat puolustusvoimien uudelleenvarustamista Kuruksetran taistelun jälkeen? Todennäköisesti valtaosa taistelukentän metalliromusta kerättiin talteen ja sulatettiin uuteen muotoon. Ne vähät rippeet mitä on löydetty, todettiin olevan ajalta n. 2800 eea:

        http://www.archaeologyonline.net/artifacts/scientific-verif-vedas.html

        Mitä mahtipontisiin kuvauksiin Govardhana-vuoresta tulee ym., tulemme kai aina olemaan eri mieltä. Meidän täytyy kai vain hyväksyä että kullakin on oma näkemyksemme näihin ulottuvuuksiin liittyen.

        Jotkut sanovat että Govardhana-vuori oli 3 km korkea, jotkut, että se oli jopa 29 km korkea. Myönnän kyllä että aineellisesta näkökulmasta katsoen nuo ovat suuria lukuja.

        Sitten voidaan vielä vääntää kättä siitä, vajoaako Govardhan, vai onko se eroosion kohde. Kovasti näytti eroosio toimivan, kun kävin paikan päällä. Voisiko olla että Govardhan sekä uppoaa että katoaa lisäksi eroosion kautta? Silloin 3 km 5000 vuodessa ei vaikuta mitenkään mahdottomalta.

        Jo vedoissa mainittu vajoaminen 1 sinapinsiemenen verran vuorokaudessa (karkeasti 10 cm 60 päivässä) tarkoittaisi 2,5 km 5000 vuodessa.

        Mikä on lisäksi kukkulalla lauduntavien eläimien kavioiden vaikutus? Ja mikä sinapinsiemenlajike oli verailukohteena? niitä on eri kokoisia.

        Katso geologiaa, miltä näyttää eroosion uhriksi joutunut vuorenhuippu(huomaa samanlainen pitkä harja kuin Govardhan-kukkulalla:

        http://www.mountainzone.com/mountains/detail.asp?fid=313045

        Kun sitten puhutaan Krishnan palatseista, on täysin mahdollista että Krishna loi ne ilman että niitä tarvitsi rakentaa, aivan kuten hän loi Sudama brahmiinille taivaalliset puitteet tämän käytyään rakkaan ystävänsä visiitillä Krishnan palatsissa. Samalla tavoin hän voi sormen napsautuksella myös hävittää nuo palatsit.

        Mutta mahdollista se on vain jos hyväksymme että Jumala, eli Krishna on kaikkivaltias, herneaivojemme ulottumattomissa. Ja sitähän eivät mitkään indologit tee, vaikka sanovat olevansa kristittyjä. Se sotisi suoraan heidän päämääränsä kanssa, ryöstää koko Intian niemimaa.

        Ilmeisesti, brittien kouluja käyneenä, Srila Prabupada tiesi tuon kieroutuneen motiivin brittien taholta, ja siksi vähätteli heidän edustamaansa tutkimustyötä.

        Erilaisia aihehippusia oli runsaasti postissasi. Poimin niistä olennaisimmat. Yritetään pitää keskustelun rakenne sellaisena, että kukin erottelee asiat toisistaan ja vastaa yhteen asiaan selkeästi yhdessä kohtaa, ja mielellään sekä vanhaa käsitellen että uutta esiin tuoden.


        ### Yhä useammat tutkijat huomaavat että veda-kulttuuri sellaisena kuin se Bhagavata-Puranassa kuvataan on paljon vanhempaa kuin kristinuskon aikakäsitteen rajoittamat indologit aikanaan väittivät. Lue perustavanlaatuinen todistusmateriaali asian suhteen: ###

        Vaikka arvostankin hindunationalistien ja veedauskovien yrityksiä löytää todisteita uskomalleen myytille, olisi hienoa jos tällaista todistusmateriaalia löytyisi myös riippumattomien tutkijoiden toimesta ja ilman valtaisia epätäsmällisyyksiä ja harhaanjohtavuuksia, joita näemmä tämäkin sepustus viljelee. Laittavat jopa sanskritia käsittääkseni taitamattoman Schopenhauerin kommentoimaan Müllerin ja kumppaneiden kielipätevyyttä, erityisesti jälkimmäisen eläessä tämän jälkeen (1860-) aktiiviset 40 vuotta kirjallista työtä, jolloin mm. valtaosa hänen käännöksistään julkaistiin editoituna Sacred Texts of the East sarjassa?


        ### Eikä löydy toisen maailmansodan jälkeisiltä alueilta myöskään todisteita miljoonien kuolemasta arkeologian menetelmin. Tuo on kylläkin niin tuore tapaus että maanpäällisiä todisteita on runsaasti, sekä silminnäkijöitä, videoita jne. ###

        Meinaatko ihan tosissaan ettei maasta enää löydy joukkohautoja, maahan hautautunutta kalustoa ja ammuksia sun muuta? Maaperästä räjähdysten, kuumuudessa palaneiden ja sulaneiden rakennusten ynnä muun selkeitä jäänteitä? Todennäköisesti löytyy maan uumenista jopa teitin takapihalta!


        ### Mitä arvelet tapahtuneen kun Yudhisthira ym hallitsijat kaipasivat puolustusvoimien uudelleenvarustamista Kuruksetran taistelun jälkeen? Todennäköisesti valtaosa taistelukentän metalliromusta kerättiin talteen ja sulatettiin uuteen muotoon. ###

        Vaikka näin olisikin, oletan että tällaisista määristä kierrätysmetallia sitten löytyisi ainakin jotain muuta mainittavaa arkeologista jäännettä. Vaikea uskoa että he olisivat saavuttaneet 100% kierratystason ja raahanneet kaiken tantereelle pudonneen metalliromun muassaan. Näemmä (em. sivuston mukaan) sieltä on löytynyt nuolenpäitä ja keihäänpäitä; olisin utelias näkemään kuvia, mahtavatko täsmätä Puranoiden mahtipontisiin kuvauksiin.


        ### Sitten voidaan vielä vääntää kättä siitä, vajoaako Govardhan, vai onko se eroosion kohde. Kovasti näytti eroosio toimivan, kun kävin paikan päällä. Voisiko olla että Govardhan sekä uppoaa että katoaa lisäksi eroosion kautta? Silloin 3 km 5000 vuodessa ei vaikuta mitenkään mahdottomalta. Jo vedoissa mainittu vajoaminen 1 sinapinsiemenen verran vuorokaudessa (karkeasti 10 cm 60 päivässä) tarkoittaisi 2,5 km 5000 vuodessa. Mikä on lisäksi kukkulalla lauduntavien eläimien kavioiden vaikutus? Ja mikä sinapinsiemenlajike oli verailukohteena? niitä on eri kokoisia. ###

        Kymmenen senttiä 60 päivässä kuulostaa aika hurjalta eroosiovauhdilta. Siitä tulisi tuo 60 senttiä vuodessa. Dokumentoidun historian ajalta ei käsittääkeni tällaisen mittakaavan eroosiota ole todettu? Suurimmat virtaavan veden tekemät eroosiot ovat luokkaa metri per 1000 vuotta, saati sitten tällaisella kuivalla vuorella, jossa tuuli lienee suurin sedimenttisyöppö.

        Muistathan että vuori ei ole sinapinsiemenen paksuinen korkea tikku. Jos vuoresta häviää veedaennustuksen mukainen sinapinsiemenen verran päivässä, ja jos vuoren keskimääräiset nykymitat ovat noin 10,000 x 50 x 50 metriä (25,000,000 m3), ja jos sinapinsiemeniä menee kuutiometriin suhteella 200,000/m3, päiviä tämän siemenmäärän häviämiseen menee noin viisi biljoonaa (5,000,000,000,000), elikä tismalleen 13,698,630,137 vuotta.


        ### Mutta mahdollista se on vain jos hyväksymme että Jumala, eli Krishna on kaikkivaltias, herneaivojemme ulottumattomissa. Ja sitähän eivät mitkään indologit tee, vaikka sanovat olevansa kristittyjä. Se sotisi suoraan heidän päämääränsä kanssa, ryöstää koko Intian niemimaa. ###

        Kaikki on toki mahdollista, jos hyväksymme että jumala on kaikkivaltias. Tätä argumenttia lienee myös muutamatuhatvuotisena maailmaa pitävä kreationisti voi luokitella dinosaurukset ynnämuut jumalan hämäysluomuksiksi, joiden tarkoitus on erotella jyvät akanoista ja tosiuskovat pakanoista. Jumalasta tulee jokapaikanvastaus joka selittämättömään tai epäselvään asiaan.

        Mutta olet kai sinä jo hoksannut että Brittien imperiumi kaatui aikapäiviä sitten? Ovatko nyky-indologitkin tämän saman konspiraation takana ryöstämässä koko Intian niemimaata, ja vielä kristinuskon nimissä? Tätä jos mitä kutsutaan stereotypiaksi. Stereotyypit ovat toisaalta mukavia. Ne tuovat helpotusta, kun ei tarvitse ajatella liian monisyisesti.


      • Historia..
        Madhava kirjoitti:

        Erilaisia aihehippusia oli runsaasti postissasi. Poimin niistä olennaisimmat. Yritetään pitää keskustelun rakenne sellaisena, että kukin erottelee asiat toisistaan ja vastaa yhteen asiaan selkeästi yhdessä kohtaa, ja mielellään sekä vanhaa käsitellen että uutta esiin tuoden.


        ### Yhä useammat tutkijat huomaavat että veda-kulttuuri sellaisena kuin se Bhagavata-Puranassa kuvataan on paljon vanhempaa kuin kristinuskon aikakäsitteen rajoittamat indologit aikanaan väittivät. Lue perustavanlaatuinen todistusmateriaali asian suhteen: ###

        Vaikka arvostankin hindunationalistien ja veedauskovien yrityksiä löytää todisteita uskomalleen myytille, olisi hienoa jos tällaista todistusmateriaalia löytyisi myös riippumattomien tutkijoiden toimesta ja ilman valtaisia epätäsmällisyyksiä ja harhaanjohtavuuksia, joita näemmä tämäkin sepustus viljelee. Laittavat jopa sanskritia käsittääkseni taitamattoman Schopenhauerin kommentoimaan Müllerin ja kumppaneiden kielipätevyyttä, erityisesti jälkimmäisen eläessä tämän jälkeen (1860-) aktiiviset 40 vuotta kirjallista työtä, jolloin mm. valtaosa hänen käännöksistään julkaistiin editoituna Sacred Texts of the East sarjassa?


        ### Eikä löydy toisen maailmansodan jälkeisiltä alueilta myöskään todisteita miljoonien kuolemasta arkeologian menetelmin. Tuo on kylläkin niin tuore tapaus että maanpäällisiä todisteita on runsaasti, sekä silminnäkijöitä, videoita jne. ###

        Meinaatko ihan tosissaan ettei maasta enää löydy joukkohautoja, maahan hautautunutta kalustoa ja ammuksia sun muuta? Maaperästä räjähdysten, kuumuudessa palaneiden ja sulaneiden rakennusten ynnä muun selkeitä jäänteitä? Todennäköisesti löytyy maan uumenista jopa teitin takapihalta!


        ### Mitä arvelet tapahtuneen kun Yudhisthira ym hallitsijat kaipasivat puolustusvoimien uudelleenvarustamista Kuruksetran taistelun jälkeen? Todennäköisesti valtaosa taistelukentän metalliromusta kerättiin talteen ja sulatettiin uuteen muotoon. ###

        Vaikka näin olisikin, oletan että tällaisista määristä kierrätysmetallia sitten löytyisi ainakin jotain muuta mainittavaa arkeologista jäännettä. Vaikea uskoa että he olisivat saavuttaneet 100% kierratystason ja raahanneet kaiken tantereelle pudonneen metalliromun muassaan. Näemmä (em. sivuston mukaan) sieltä on löytynyt nuolenpäitä ja keihäänpäitä; olisin utelias näkemään kuvia, mahtavatko täsmätä Puranoiden mahtipontisiin kuvauksiin.


        ### Sitten voidaan vielä vääntää kättä siitä, vajoaako Govardhan, vai onko se eroosion kohde. Kovasti näytti eroosio toimivan, kun kävin paikan päällä. Voisiko olla että Govardhan sekä uppoaa että katoaa lisäksi eroosion kautta? Silloin 3 km 5000 vuodessa ei vaikuta mitenkään mahdottomalta. Jo vedoissa mainittu vajoaminen 1 sinapinsiemenen verran vuorokaudessa (karkeasti 10 cm 60 päivässä) tarkoittaisi 2,5 km 5000 vuodessa. Mikä on lisäksi kukkulalla lauduntavien eläimien kavioiden vaikutus? Ja mikä sinapinsiemenlajike oli verailukohteena? niitä on eri kokoisia. ###

        Kymmenen senttiä 60 päivässä kuulostaa aika hurjalta eroosiovauhdilta. Siitä tulisi tuo 60 senttiä vuodessa. Dokumentoidun historian ajalta ei käsittääkeni tällaisen mittakaavan eroosiota ole todettu? Suurimmat virtaavan veden tekemät eroosiot ovat luokkaa metri per 1000 vuotta, saati sitten tällaisella kuivalla vuorella, jossa tuuli lienee suurin sedimenttisyöppö.

        Muistathan että vuori ei ole sinapinsiemenen paksuinen korkea tikku. Jos vuoresta häviää veedaennustuksen mukainen sinapinsiemenen verran päivässä, ja jos vuoren keskimääräiset nykymitat ovat noin 10,000 x 50 x 50 metriä (25,000,000 m3), ja jos sinapinsiemeniä menee kuutiometriin suhteella 200,000/m3, päiviä tämän siemenmäärän häviämiseen menee noin viisi biljoonaa (5,000,000,000,000), elikä tismalleen 13,698,630,137 vuotta.


        ### Mutta mahdollista se on vain jos hyväksymme että Jumala, eli Krishna on kaikkivaltias, herneaivojemme ulottumattomissa. Ja sitähän eivät mitkään indologit tee, vaikka sanovat olevansa kristittyjä. Se sotisi suoraan heidän päämääränsä kanssa, ryöstää koko Intian niemimaa. ###

        Kaikki on toki mahdollista, jos hyväksymme että jumala on kaikkivaltias. Tätä argumenttia lienee myös muutamatuhatvuotisena maailmaa pitävä kreationisti voi luokitella dinosaurukset ynnämuut jumalan hämäysluomuksiksi, joiden tarkoitus on erotella jyvät akanoista ja tosiuskovat pakanoista. Jumalasta tulee jokapaikanvastaus joka selittämättömään tai epäselvään asiaan.

        Mutta olet kai sinä jo hoksannut että Brittien imperiumi kaatui aikapäiviä sitten? Ovatko nyky-indologitkin tämän saman konspiraation takana ryöstämässä koko Intian niemimaata, ja vielä kristinuskon nimissä? Tätä jos mitä kutsutaan stereotypiaksi. Stereotyypit ovat toisaalta mukavia. Ne tuovat helpotusta, kun ei tarvitse ajatella liian monisyisesti.

        Ymmärtääkseni sen korkeudesta katoaa tuo määrä.



        Et näköjään yhtään ajattele että rauta ruostuu, ja muut metallit käytetään yhä uudestaan. Lisää tuohon vaikkapa eri tahojen löytö- tai ryöstöretket asemetallin tarpeineen jne.

        Bhagavat-puranassa puhutaan lukuisista kuningaskunnista joissa kyllä osattiin hyödyntää esim. toisen kuningaskunnan hajoaminen.

        Sitäpaitsi ei ole mitään takeita etteikö olisi olemassa paikkoja joissa lojuu suuret määrät metalliromua. Luuletko että arkeologit ovat löytäneet kaiken?



        Kyllä löytyy, mutta kaikki raivaamiset,sotaromun uudelleenkäytöt, jälleenrakentamiset, peltojen kyntämiset, metsien kasvamiset jne. EHKÄ jättävät niin paljon todistusaineistoa että niiden pohjalta voidaan päätellä miljoonien kuolleen samassa sodassa? Ja nyt ei puhuta tuhansista vuosista kuten Veda-sivilisaation kohdalla.



        Ja sinunhan mielestä kristityt tahot ovat aivan riippumattomia, vaikka englannin kuningatar ja East India Company, sekä heidän perintönä jäänyt yliopistomaailma tukee näitä imperialistisia laitoksia. Lue lisää niistä:

        http://www.salagram.net/WesternIndologists-page.htm


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe