Puhdistukset ja leimaamiset

laantumassako?

Massiivinen Väinö Pertamon asiakirjoitusten ja muiden kritiikkien asiaton sensurointi näyttää laantuneen ja jopa tajunnanalan asiattomimpia leimaavia tai harhauttavia törkyviestejä on otettu pois. Hyvä! Pelästyivätkö omavaltaiset sensorit ja nälvijät kovaotteisen järjestöpolitikointinsa, Väinö Pertamon blogin, puhdistusten ja törkeyksien julkistamista Skepsiksen, terveydenhuollon ammattijärjestöjen ja tiedeseuran foorumeilla? Aletaanko suggestioliikkeissäkin kunnioittaa jäsendemokratian, sananvapauden, asiakritiikin ja tietoturvan pelisääntöjä?

Väinö Pertamon kirjoituksia, jotka eivät ole enää joutuneet puhdistusten kohteiksi:
http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000000468&posting=22000000041278812
http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000000468&posting=22000000041233436

Sallitaanko seuraavaksi myös kansalaiskeskustelu SHY:n kunniajäsenen erottamisprosessista 29.12.08 ja neuvos-tittelin keksinnästä 2000? Selviääkö totuus "verkonkudonnasta", vai mitä "seitinpunontaa" se nyt olikaan? Nuo vain eräinä ulkopuolisten mieliin jääneinä yksityiskohtina viime kuukausien farssimaisen tajunnallisesta menosta...

5

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • askarruttavat

      Kansalaisten anonyymipalstan kirjoittajan kysymyksiin olisi hyvä saada vastauksia.

      "Kysymyksiä yksilönoikeuksista": 29.1.2009 "... pitävätkö seuraavat täällä esitetyt väitteet paikkansa. Jossakin hypnoosiliikkeistä olisi siis
      - lakkautettu toistuvasti sähköpostilistoja ja varattu niitä vain johdon tiedottamiseen?
      - perustettu kaikille jäsenille avoimen foorumin rinnalle rinnakkainen suljettu keskustelu jäsenistöä kuulematta?
      - lakkautettu jäsenfoorumi johdon toimesta?
      - erotettu kunniajäsen toisinajattelun, yhdistystä koskevien tiedustelujen tai alaa koskevan yhteiskunnallisen ja ammatillisen keskustelun välittämisen vuoksi?
      - esitetty toistuvasti keskustelun vaientamismielessä tai sananvapautta rajoittavassa tarkoituksessa perusteettomia uhkauksia oikeustoimilla?
      - esitetty liikkeen omassa lehdessä loukkaavia, perättömiä tai vääristyneitä väitteitä terveydenhuollon viranomaisista, arvostetusta terveydenhuollon ammattikunnasta, valtioneuvoston jäsenen puheesta tai yhdistyksen opiskelijoista?

      Luulisin minkä tahansa yhteisön ymmärtävän, että lainsäädännön ja viranomaistoimien valmisteluun ja terveys- ja koulutuspolitiikkaan eivät voi osallistua kuin sellaiset tahot, jotka kunnioittavat yksilönoikeuksia, mukaan lukien viestintäsalaisuus ja sananvapaus.

      Lahkomaiset yhteisöt, jotka eivät salli oppiensa tarkastelua järjen valossa tai toimitsijoidensa järjestötoimien kritiikkiä, päätyvät kummeksunnan ja paheksunnan kohteeksi."

      • tajunnanliikkeissä?

        Opiskelijoidenkaan tilanne tajunnanliikkeissä ei saisi unohtua. Ulkopuolista huolestuttaa, jos tajunnanyhteisöissä käytetään opiskelijoita pelinappuloina, työvoimana tai innostetaan harkitsemattomuuksiin terapoimisessa. Luulisin että hypnoosiohjaus ja rymäilmiöt kursseilla ovat väkevä tapa ohjelmoida herkkiä, hauraita mieliä ja joukkoja.
        .................
        Suomen Lääkärilehti 3/1999 vsk 54 s. 203 - 208
        Raija Hukkanen: Katsaus kulttimuotoisiin ilmiöihin psykoterapiassa ja koulutuksessa.

        "TERAPIAKULTTIEN TUNNUSPIIRTEITÄ
        (2). Vahingollisilla terapiakulteilla on seuraavanlaisia yhteisiä piirteitä toiminnassaan (2,3):
        1) Psykoterapiakieltä ja käsitteitä käytetään toimintaa esiteltäessä ja apua tarjottaessa
        2) Toiminta on pääsääntöisesti ryhmämuotoista
        3) Johtaja esittäytyy ammatillisesti pätevänä. Hän on karismaattinen, dominoiva persoonallisuus, jolla on narsistisia ja grandiooseja piirteitä.
        4) Ryhmän jäsenet kohottavat johtajan karismaattiseen asemaan ja idealisoivat häntä. He pitävät itseään etuoikeutettuina ryhmään kuuluessaan. Idealisoivaa transferenssia ei käsitellä terapiassa.
        5) Ryhmän jäsenet tekevät henkilökohtaisia uhrauksia johtajan ja ryhmän puolesta. Henkilökohtainen elämä ryhmän ulkopuolella kutistuu.
        5) Vahva ryhmäidentiteetti kehittyy
        6) Kehittyy vahva paine ryhmän normeihin ja käytäntöihin myöntymiseen ja sopeutumiseen
        7) Ryhmä on epäluuloinen, mitätöivä tai vihamielinen muita hoitotyön ammattilaisia kohtaan. Riippuvuus ryhmän sisällä lisääntyy ja kriittinen ajattelu vähenee.
        8) Terapiaan liittyvillä henkilöillä on ollut kehityksellinen tai muunlainen muutosvaihe lämässään, jolloin identiteetin ja turvallisuuden tarve on ollut suurin - esimerkiksi silloin, kun henkilö valmistuu ammattiin."

        "Karismaattiseen, kulttimaisia piirteitä omaavaan ryhmään kuuluvien jäsenien tunnuspiirteinä on kuvattu olevan (8):
        1) Kiinnittyminen yksimieliseen uskomussysteemiin
        2) Vahvan yhteenkuuluvuuden tunteen ylläpito ryhmässä
        3) Ryhmän käyttäytymisnormien voimakas vaikutus yksilön käyttäytymiseen
        4) Uskomus ryhmän tai ryhmänjohtajan karismaattiseen (tai pyhään) voimaan. Lisäksi on todettu, että tällaisella ryhmällä on taipumus eriytyä valtakulttuurista. Heillä on tunne totuuden tai viisauden löytämisestä muihin verrattuna. Tyypillistä on myös vahvan ryhmäkokemuksen tuottama tunne muuttuneesta tietoisuuden tasosta, jonka merkitys tulkitaan ryhmän ideologiaa tukevaksi (8,9). Osa jäsenistä kokee ryhmään kuulumisen aikana suotuisia muutoksia psyykkisissä oireissa ja osan oireet pahenivat (9). Suotuisat muutokset liittyivät suoraan verrannollisesti ryhmän yhteenkuuluvuuden tunteen asteeseen ja jäsenen tunteeseen yksimieliseen ryhmään kuulumisesta. Tällöin ulkomaailma koettiin herkästi pahaksi tai uhkaavaksi. Psyykkiset oireet lisääntyivät silloin, kun jäsen osoitti ryhmäideologiasta poikkeavaa käytöstä tai pyrki lähtemään ryhmästä (8,9)."

        "Kulttimaiseen terapiaan liittymiseen vaikuttaa omalta osaltaan inhimillinen, syvä tarve tuntea yhteenkuuluvuutta jonkin ihmisryhmän kanssa. Kaipuu varhaiseen vuorovaikutukseen on jäänteenä
        aikuisessakin."

        "Suomessa Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (TEO) hyväksymien ja valvomien psykoterapiamuotojen ja psykoterapeuttien lisäksi on parina viime vuosikymmenenä versonut erilaisia terapiasuuntauksia ja henkisen kasvun ja itsensä löytämisen ryhmiä, joiden toiminnan arvioinnista ja valvonnasta ei vastaa kukaan. Terapeutin, kouluttajan, ohjaajan ym. nimikkeillä toimii kirjavan ja välillä suhteellisen vähäisen koulutuksen saaneita henkilöitä, jotka järjestävät terapiaa ja koulutusta. - Raija Hukkanen."    


      • ei näy...

        Ei nyt näytä tulevan vastauksia niilta, jotka ovat olleet toiminnasta vastuussa.


      • Jonas77

        paha tilanne jos tuollaisia kysymyksiä herää. kuviot vaikuttaa pahasti tulehtuneilta, sulkeutuneilta ja jotenkin hysteerisiltä. nämä vain ulkopuolisen mutuilua.

        ovatko hypnojen arvot totalitaristisia, subjektivistisia, irrationaaleja, epädemokraattisia?

        aika paljon Suomessa suvaitaan rajujakin yhdistysotteitaja lahkomaisuutta. kai jossain tulee raja kuitenkin?


    • Jonas77

      todellä outoa toimintaa. ehkä olisi hyvä että näitä yhdistyksiäkin valvottaisiin jotenkin. jos ei kunnioiteta edes yksilönoikeuksia, on tilanne paha. tiedetasoa ei voi vaatia, tietty. mutta joku roti sentään. ei ainakaan verorahoja kovin eksoottiseen järjestötoimintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe