Isää ikävä

kova ikävä

Näin illan hiljentyessä ja kääntyessä kohti yötä tulee joka päivä edelleenkin ihan mieletön ikävä isää, omaa rakasta isää, joka joutui poistumaan keskuudestamme vuosi sitten rankan sairauden uuvuttamana ja ihan liian varhain.
En voi ymmärtää ja hyväksyä sitä, miksi isä vietiin luotamme pois ja nyt on elettävä koko loppuelämä ilman isää..isän paikkaa ei voi koskaan korvata kukaan. Tää on niin väärin, niin mielettömän väärin...

9

4334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turvamies

      Hei kova ikävä

      Myös minulla on ikävä jokapäivä poikaani. Eilen se ikävä kouristi ja muokkasi elämäni kovasti. Joskus päivät ovat vähän parempia. Tänään koetan lähteä tähän päivään vahvemmalla mielellä. Päivääni vaikuttaa monet tekijät mihin en voi vaikuttaa mutta on myös asioita joihin voin koettaa vaikuttaa jotta päiväni olisi vahvempi surun kestäessä loppuelämäni.

      Minä ja muut näkymättömät ystäväni olemme kertoneet paljon tuntemuksistamme sivulla 7. (Mikä on auttanut surussa?) Vertaistuesta on ollut minulle apua.

      Voimia päivääsi

      • ei enää ole

        Tätä ajatusta yritän hokea itselleni ja silti ikävä ei tule. En muistele mukavia muistoja vaan kelaan vaan vieläkin kahden ja puolen vuoden jälkeen kaikkea mitä tapahtui jälkeen kuoleman. En ole päässyt eteenpäin. JOka päivä kelaan mitä tapahtui sitten kun kuulin kuolemasta. Mitä tapahtui kun käytiin katsomassa isää. Mitä tapahtui hautajaisissa. En siis mitenkään kiellä tunteita, mutta ikävä ei vain tule. Surullinen olo on päivittäin kun näitä asioita kelaan...haluaisin jo siirtyä eteenpäin...muistella mukavia asioita isästä elossa ja itkeä sen takia. Voimia teille surussanne.


    • Suklaaporsas

      Itkin juuri sitä, kun en tajunnut, miten vähän isällä oli enää elinaikaa esim. viime kesänäkin...monia syyllisyyksiä jäi painamaan mieltä. Mitään ei voi enää puhua isän kanssa. Eronikävän syvyyttä ei voi mitata. :(

    • voimia toivotan

      voimia sinulle ja jaksamista

    • myös kova ikävä

      Minunkin isäni kuoli tässä jokunen kuukausi sitten, syöpään nimittäin. Kolme vuotta oli aikaa valmistautua tähän, mutta eihän mikään voi valmistaa kohtaamaan läheisen menetystä. En oikeastaan tiedä, oliko kamalampaa seurata hänen sairastamistaan vai yrittää nyt itse selvitä poismenon aiheuttamasta surusta.

      Ensin tuli eräänlainen shokki. Vaikka tiedostin että hän oli kuollut, tuntui niin epätodelliselta ajatella, ettei häntä enää ollut, ja muuta en pystynytkään ajattelemaan. Oli vain niin tyhjä ja pysähtynyt olo, ja muu maailma ympärillä liikkui vain normaalisti eteenpäin, ja itse ajelehdin vain mukana.

      Nyt en tiedä mitä tekisin. Todellisuus iskee pikkuhiljaa vastaan, kun tajuaa, ettei isää enää ole. En enää ajattele sitä jatkuvasti, mutta hänen muistuessa mieleeni ikävä kouraisee syvältä ja kylmästi sydämen pohjasta... Ei oikein ole ketään kenen kanssa puhua, enkä mielellään menisi Sihtiin tms. juttelemaan.

      En tiedä miten tätä pitäisi käsitellä. Olisihan se mukava ajatella, että hän on nyt jossain paremmassa paikassa, mutta saarnat jostain yliluonnollisesta ja hyvästä lähinnä ärsyttävät. Uskonto tuntuu liian helpolta ja jokseenkin vähättelevältä vastaukseltä tähän. En myöskään pysty vain kylmästi ajattelemaan, että hän olisi vain yksinkertaisesti poissa, pelkkää tuhkaa... Oikeastaan en joko pysty tai vain halua hyväksyä tätä.

      Mutta ei auta kuin jatkaa eteenpäin... Pitäisi tässä hoitaa yo-kirjoituksetkin ja kehitellä jotain tekemistä lukion jälkeenkin. Elämä jatkuu.

      • Kova ikävä

        ... paljon teille kaikille ja voimia!


      • isäni menettänyt myös

        isäni kuoli viisi vuotta sitten, syöpään myöskin. vieläkin ajattelen joka päivä isää ja joka päivä tulee se hetki kun valuu kyyneleitä ikävästä. saimme tietää isäni syövästä kun olin 15vuotias. muistan edelleen tuon päivän kun tulin koulusta kotiin ja katsoin telkkaria ja siskon kanssa oli hauskaa. sitten äiti pyysi meidät makkariin ja he kertoivat uutisen. en itkenyt vaan sulkeuduin itseeni, aiemmin olin ollut aina ulospäin suuntautunut iloinen tyttö, tuon jälkeen sisäänpäinkääntynyt ja hiljainen tyttö, olen edelleen.

        ei ollut tietoa kauan olisi elinaikaa jäljellä, syövistä yksi pahimpia, haimasyöpä jota ei voinut leikata, oli kyseessä. lääkärit puhuivat kuukausista, isäni eli vielä 1,5vuotta. aina kun oli paremmassa kunnossa, tuli ajateltua että kyllä se siitä paranee, hoidot tehoaa. silti syvällä pään sisällä tiesin että ei isä siitä selviä , en halunnut ajatella sitä. niinhän sitä voisi sanoa että niin kauan kuin on elossa, on toivoa.

        viimeiset neljä elinviikkoaan isä oli sairaalassa, melkein joka päivä siellä käytiin katsomassa(eri paikkakunnalla joten ei joka päivä päästy). viimeinen isänpäivä meni sairaalassa. reilu viikko siitä, isä kaatui vessassa ja letkut irtosivat ja n.12tunnin kuluttua kuoli. se oli sinänsä helpotus että isä kuoli, isän ei enää tarvinnut kestää niitä kamalia kipuja, pääsi niistä eroon ja parempaan paikkaan, niin uskon.

        mitenkään uskonnollinen en edes ole, en sen jälkeen kun isä sairastui ja kuoli. uskonnolliset on sitä mieltä että jos paranet jostain sairaudesta tai onnettomuudesta pelastut, silloin jumala pelasti. mutta entäs kun ihminen kuolee sairauteensa tai onnettomuudessa, heidän mielestään jumala ei kuitenkaan ole tappanut heitä mutta missä se hiton jumala oli silloin kun sitä olisi tarvittu??? miksi 43vuotias nuori mies kuolee vaikka elämää olisi jäljellä vaikka kuinka paljon??

        kun äiti tuli sairaalasta kotiin silloin perjantain aamu kuudelta ja herätti meidät ja kertoi että isä on nyt mennyt pois, en itkenyt heti, shokki tai jotain kai se oli. vasta kun soitin poikaystävälleni ja sanoin asian ääneen, aloin itkeä. ei siihen voinut mitenkään valmistautua vaikka tiedettiin että elossa siitä ei selviä. en puhunut isän kuolemasta kenellekkään moneen kuukauteen, sitten romahdin koulussa, aloin yhtäkkiä itkeä enkä voinut lopettaa. opettaja onneksi lähettin minut terkkarille joka ohjasi minut psykiatrille, siellä sain puhuttua.

        kauan aikaa kuoleman jälkeen tuntui että isä on vieläkin siellä sairaalassa. emme nähneet häntä arkussa, kuolleena. halusimme kunnioitta isän toivetta: kun arkku on kertaalleen suljettu, sitä ei enää avata.
        muutaman vuoden kärsin masennuksesta, välillä vahvempana, välillä meni paremmin. edelleen välillä tulee masennusta, mutta harvemmin. nyt minulla on mies ja lapsi jotka tuovat iloa elämääni. olen todella surullinen siitä että isäni ei koskaan nähnytkään lastani, eikä lapseni ehtinyt oppia tuntemaan pappaansa. kun tyttö kasvaa,kerron hänelle kaiken papastaan.

        muistan edelleen isäni letkuissa sairaalassa, monesti näen unta isästäni, hän on unissanikin sairas. muistan myös sen yhden kerran kun olimme äitini kanssa sairaalassa katsomassa isää, ja isä sanoi ettei jaksa enää kauan. muistan melkein kaiken sairaalassa käynneistä. onneksi muistan myös sen ajan kun isä oli terve,vähittelen tulee enemmän ja enemmän mieleen asioita ajalta kun isä oli terve.

        tiedän että sinulla on rankkaa, mutta on tärkeää puhua, jos et halua puhua kenellekkään asiasta, kirjoita siitä, kirjoita miltä sinusta tuntuu, mitä ajattelet. itke kun itkettää, älä välitä oletko silloin kaupassa tms. itke jos siltä tuntuu.

        ei ole pakko ajatella uskonnollisesti että isäsi olisi paremmassa paikassa,itse ajattelen että isäni on paremmassa paikassa mutta en ajattele jumalaa. itseäni helpotti hieman ajatella että isäni ei enää tartte kärsiä niistä kivuista ja tuskista.
        isäsi ei ole kokonaan poissa, isäsi on sydämessäsi,mielessäsi,ajatuksissasi,ympärilläsi
        (isäsi tavarat,tuoksu paidassa...).

        ei ole mitään yhtä oikeaa tapaa selvitä menetyksestä, tapoja on yhtä monta kuin on ihmisiä. kyllä se vähittellen tulee sinullekkin se oma tapasi miten vähitellen selviät. koskaan ei tule mikään unohtumaan isästäsi. vielä 5vuoden päästä ja myöhemminkin voi tulla itku silmään kun ajattelet isääsi, niinkuin minulla kun isääni ajattelen.

        minulla on oma pikku tapani mitä välillä teen kun ikävöin todella isääni, siis haluan itkeä ja ajatella isääni: kuuntelen apulannan armo kappaletta. se on melkein kuin suoraan siitä hetkestä ja ajasta kun isä oli sairaalassa ja kuoli.

        Tätä hetkeä kartoin
        Tätä väistin
        Tätä niin pelkäsin
        Sen on tultava loppuun
        Nyt on aika

        Viimeiseen tiimaan
        Tähän päättyy paljon hyvää
        Paljon kaunista
        Jonka raajat kuolleet on
        Tän täytyy mennä näin
        Vaikka tahtoisin kieltää
        koittaa säilyttää
        Mutta tiedän et on turhaa
        Armoo viivyttää


        jaksamista sinulle!!!


    • Anonyymi

      Mulla on ikävä mun kuollutta koiraa ihan sairaasti mä tykkäsin siitä se oli mut paras kaveri😭

    • Anonyymi

      Mullakin edelleen kauhea ikävä isää vaikka hänen kuolemasta on jo yli 3 vuotta ja kuukausi. Edelleen itken ainakin kerran viikossa. Hänen vakava sairastumisensa ja ennenaikainen pois meno oli niin suuri järkytys.

      Niin eihän miehet itke. No mä itken. Ikääkin on itsellä vasta 34-vuotta. Usein mietin että tekisin itsemurhan niin sitten pääsen isän luo varsinkin kun mulla on jo ennestään vakavia mielenterveyden ongelmia ja tuntuu että elämä on pelkkää kärsimystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2197
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1982
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1257
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe