Saisinko helpot ja yksinkeraiset ohjeet kotiviinin valmistukseen? en ole ennen valmistanut kotiviiniä itse, mutta nyt haluaisin kokeilla valmistaa sitä itse.. Saisinko siis jotain neuvoa sen valmistukseen jotta siitä tulisi hyvää ja se onnistuisi.
Helpot ohjeet aloittelijalle
12
24610
Vastaukset
Tässä ei liene tarvetta antaa seikkaperäisiä ohjeita, mutta muutama perusasia kannattaa miettiä ennen kuin ryhtyy puuhaan:
*älä tavoittele korkeaa alkoholiprosenttia vaan hyvää makua
*tee viinisi jostain luonnontuotteesta äläkä vain viinipakkauksen aineista: omena, päärynä, kirsikka, viinimarja, raparperi, voikukka, mansikka yms.
*käytä viinipakkauksen kemikaaleja hyväksesi - ja osin myös pakkauksen hedelmiä, marjoja yms., mutta ei siis pelkästään näitä
*osta tarvittavat muut välineet: käymisastia, lämpömittari, harsopussi, lappo, ominaispainomittari, korkituskone, pullonpesuri, desinfiointiaine yms.
*älä tee makeaa viiniä vaan mahdollisimman kuivaa - säästele sokerissa, voitat maussa
*pitkä, laiskahko käyminen alhaisessa lämmössä on parempi kuin kova, lyhyt pöhinä lämpimässä
*lappoa ahkerasti pohjan hiivalillu ja töhnä pois - viiniä menee hukkaan, mutta maku korvaa sen
*pullota viinisi
*muista hygienia - pese astiat, pullot, korkit yms. hyvin ja desinfioi
Noudata viinipakkauksen ohjetta - se on aivan riittävä ja selvä alkuunpääsemiseksi. Netistä löytyy monia hyviä ohjeita.- Saukki
Crudo tossa jo perusteet latelikin.
Tarvikkeista sen verran, että perussettiin tarvitset:
-2 kpl n. 30l käymisastiaa
-lappoletku
-ominaispainomittari
-vesilukko
-pulloja ja korkkeja n. 25 litran tarpeisiin tai
-elintarvikemuovisia kanistereita
-suppilo eli tratti
-lappoletkun pidike
-siiviläpussi (näitä on kertakäyttöisenä mukana joissakin viinipakkauksissa)
-korkituskone
-pullonpesulaite
-kärsivällisyyttä
Säilytyspakkausten tarve tietysti riippuu kuinka paljon aiot viiniä bruukata.
Muovikanistereiden käyttöä monet kavahtaa mutta jos ei säilö pitkiä aikoja niin n. max. 2kk:n säilytykseen ja "anniskeluun" hanallinen kanisteri on kätevä.
Aloittelijan kannattaa valita valmiita viinipakkauksia ja mielellään sellainen jossa on siiviläpussi mukana. Sen tuomaa armoitettua helppoutta valmistuksen lappoamisvaiheessa ei voi olla ylistämättä. Marja- ym. ainekset siis ovat siiviläpussin sisällä eikä villisti viinimehun joukossa.
Puhtautta kaikissa välineissä ja vaiheissa korostettaan joka paikassa. Niin tässäkin. Desinfiointi astioihin ja muihin suoritetaan juuri ennen niiden käyttöä. Desinfiointiaine on viinipakkauksissa mukana.
Käyntiin lähdön varmistaa riittävä viinimehun lämpötila (n. 25 C ast.). Itse käytän lähes 30 asteen lämpötilaa jolloin viinimehu "käynnistyy" parin-kolmen tunnin kuluttua laittamisesta. Viinihiiva liotellaan kädenlämpöiseen veteen ennen viinimehuun laittamista. Noudata pakkauksen ohjeita.
Käymislämpötilaksi on normaali huonelämpötila sopiva joskin alhaisemmassa jopa 18 C ast. lopputulos on täyteläisempi joskin käymisaika pitenee huomattavasti.
Normaali viinihivoilla käytettäessä perusviinin käymisaika on 2-4 vkoa. Käymisen aikana käymisastiaa ravistellaan voimakkaasti päivittäin. Vesilukko pois ja sormi reiälle, ravistelu ja sormi pois. Sama uusitaan kunnes hiilihappoa ei enää tule ja sitten vesilukko takaisin paikalleen.
Viinin voi ja kannattaa käyttää kuivaksi eli loppuun saakka. Ominaispaino tällöin n. -10 (öksle mittarilla). Täytyy tässä muistaa, että viinin lämpötila muuttaa ökslemittarin lukemaa. Oikean lukeman saa kun viinin lämpötila on 20 C ast.
Jos lämpötila on jotain muuta niin karkeasti 1 C ast.= 1 öksle aste eli jos viinin lämpötila on 25 C ast. niin lukema on 5 öksleä suurempi.
Sitten vaan siiviläpussi pois, hiilihapot pois ja ohjeen mukaan käymisenpysäyttäjä. Sitten muutama päivä odottelua,lappoaminen (ravistelematta) toiseen astiaan ja selvikkeet ohjeen mukaan astiaan. Ravistelua taas ja muutama päivä odottelua. Viinin kirkastuttua (varo heiluttelua!) taas lappoaminen toiseen astiaan.Lappoaminen on taitolaji varsinkin siellä loppuvaiheessa ;) Jos viini ei ole kirkasta niin luultavasti käymisen aikana on tapahtunut jotain epämääräistä. Voi yrittää pitää viiniä vielä kirkastumassa joitakin päiviä tai lisätä kirkastajaa (saa kaupasta panimotarvikeosastolta). Esim. valkuaisen muuttumisen aiheuttama sameus on lähes mahdoton poistaa muuten kuin suodattamalla se ei kuitenkaan vaikuta makuun. Suodatus taas on oma lukunsa. Pikahiivoilla käyttäminen ja jotkin hedelmälajikkeet jättää viinin yleensä hiukan sameaksi.
Sitten maistetaan viiniä. Onko sopivan kuivaa, makeaa tai kuinka viininpanija itse tahtoo. Jotkut jakavat viinin useampaan osaan esim. pulesta tehdään puolimakeaa ja toisesta puolikkaasta kuivaa. Tässä kohtaa huomaat miksi viini kannatti käyttää kuivaksi asti.
Viininmakeutus on yksinkertainen toimenpide. Ota viiniä n. 1 litra kattilaan. Lämmitä se kuumaksi, ei kiehuvaksi. Joukkoon mieluusti hedelmäsokeria viinipakkauksen ohjeen mukaan, tavallinenkin sokeri käy. Lisää alkuun varovasti viini-sokerilientä, sekoita,maista ja lisää jos on tarvetta.
Jos aikomuksesi on säilöä viiniä 1-3 kk. ennen nauttimista muista että viinissä tässä vaiheessa maistuva happamuus ja kitkeryys tasoittuu ja muuttu ajan kanssa "luonnikkuudeksi" siksi ei kannata makeuttaa liikaa. Käytä öksle mittaria!
Sitten vaan pullotus ja kellariin. Jokusen pullon voi jättää keittiön kaappiin äkillistä tarvetta varten :D Säilöntä lämpötila kellari lämpötila n. 10 astetta jos mahdollista. Muuten sinne keittiön komeroon kaikki :P
Tässä aika litania ohjetta mutta kuitenkin kompaktina pakettina aloittelijalle. - laadut
Saukki kirjoitti:
Crudo tossa jo perusteet latelikin.
Tarvikkeista sen verran, että perussettiin tarvitset:
-2 kpl n. 30l käymisastiaa
-lappoletku
-ominaispainomittari
-vesilukko
-pulloja ja korkkeja n. 25 litran tarpeisiin tai
-elintarvikemuovisia kanistereita
-suppilo eli tratti
-lappoletkun pidike
-siiviläpussi (näitä on kertakäyttöisenä mukana joissakin viinipakkauksissa)
-korkituskone
-pullonpesulaite
-kärsivällisyyttä
Säilytyspakkausten tarve tietysti riippuu kuinka paljon aiot viiniä bruukata.
Muovikanistereiden käyttöä monet kavahtaa mutta jos ei säilö pitkiä aikoja niin n. max. 2kk:n säilytykseen ja "anniskeluun" hanallinen kanisteri on kätevä.
Aloittelijan kannattaa valita valmiita viinipakkauksia ja mielellään sellainen jossa on siiviläpussi mukana. Sen tuomaa armoitettua helppoutta valmistuksen lappoamisvaiheessa ei voi olla ylistämättä. Marja- ym. ainekset siis ovat siiviläpussin sisällä eikä villisti viinimehun joukossa.
Puhtautta kaikissa välineissä ja vaiheissa korostettaan joka paikassa. Niin tässäkin. Desinfiointi astioihin ja muihin suoritetaan juuri ennen niiden käyttöä. Desinfiointiaine on viinipakkauksissa mukana.
Käyntiin lähdön varmistaa riittävä viinimehun lämpötila (n. 25 C ast.). Itse käytän lähes 30 asteen lämpötilaa jolloin viinimehu "käynnistyy" parin-kolmen tunnin kuluttua laittamisesta. Viinihiiva liotellaan kädenlämpöiseen veteen ennen viinimehuun laittamista. Noudata pakkauksen ohjeita.
Käymislämpötilaksi on normaali huonelämpötila sopiva joskin alhaisemmassa jopa 18 C ast. lopputulos on täyteläisempi joskin käymisaika pitenee huomattavasti.
Normaali viinihivoilla käytettäessä perusviinin käymisaika on 2-4 vkoa. Käymisen aikana käymisastiaa ravistellaan voimakkaasti päivittäin. Vesilukko pois ja sormi reiälle, ravistelu ja sormi pois. Sama uusitaan kunnes hiilihappoa ei enää tule ja sitten vesilukko takaisin paikalleen.
Viinin voi ja kannattaa käyttää kuivaksi eli loppuun saakka. Ominaispaino tällöin n. -10 (öksle mittarilla). Täytyy tässä muistaa, että viinin lämpötila muuttaa ökslemittarin lukemaa. Oikean lukeman saa kun viinin lämpötila on 20 C ast.
Jos lämpötila on jotain muuta niin karkeasti 1 C ast.= 1 öksle aste eli jos viinin lämpötila on 25 C ast. niin lukema on 5 öksleä suurempi.
Sitten vaan siiviläpussi pois, hiilihapot pois ja ohjeen mukaan käymisenpysäyttäjä. Sitten muutama päivä odottelua,lappoaminen (ravistelematta) toiseen astiaan ja selvikkeet ohjeen mukaan astiaan. Ravistelua taas ja muutama päivä odottelua. Viinin kirkastuttua (varo heiluttelua!) taas lappoaminen toiseen astiaan.Lappoaminen on taitolaji varsinkin siellä loppuvaiheessa ;) Jos viini ei ole kirkasta niin luultavasti käymisen aikana on tapahtunut jotain epämääräistä. Voi yrittää pitää viiniä vielä kirkastumassa joitakin päiviä tai lisätä kirkastajaa (saa kaupasta panimotarvikeosastolta). Esim. valkuaisen muuttumisen aiheuttama sameus on lähes mahdoton poistaa muuten kuin suodattamalla se ei kuitenkaan vaikuta makuun. Suodatus taas on oma lukunsa. Pikahiivoilla käyttäminen ja jotkin hedelmälajikkeet jättää viinin yleensä hiukan sameaksi.
Sitten maistetaan viiniä. Onko sopivan kuivaa, makeaa tai kuinka viininpanija itse tahtoo. Jotkut jakavat viinin useampaan osaan esim. pulesta tehdään puolimakeaa ja toisesta puolikkaasta kuivaa. Tässä kohtaa huomaat miksi viini kannatti käyttää kuivaksi asti.
Viininmakeutus on yksinkertainen toimenpide. Ota viiniä n. 1 litra kattilaan. Lämmitä se kuumaksi, ei kiehuvaksi. Joukkoon mieluusti hedelmäsokeria viinipakkauksen ohjeen mukaan, tavallinenkin sokeri käy. Lisää alkuun varovasti viini-sokerilientä, sekoita,maista ja lisää jos on tarvetta.
Jos aikomuksesi on säilöä viiniä 1-3 kk. ennen nauttimista muista että viinissä tässä vaiheessa maistuva happamuus ja kitkeryys tasoittuu ja muuttu ajan kanssa "luonnikkuudeksi" siksi ei kannata makeuttaa liikaa. Käytä öksle mittaria!
Sitten vaan pullotus ja kellariin. Jokusen pullon voi jättää keittiön kaappiin äkillistä tarvetta varten :D Säilöntä lämpötila kellari lämpötila n. 10 astetta jos mahdollista. Muuten sinne keittiön komeroon kaikki :P
Tässä aika litania ohjetta mutta kuitenkin kompaktina pakettina aloittelijalle. - Vieras!
Saukki kirjoitti:
Crudo tossa jo perusteet latelikin.
Tarvikkeista sen verran, että perussettiin tarvitset:
-2 kpl n. 30l käymisastiaa
-lappoletku
-ominaispainomittari
-vesilukko
-pulloja ja korkkeja n. 25 litran tarpeisiin tai
-elintarvikemuovisia kanistereita
-suppilo eli tratti
-lappoletkun pidike
-siiviläpussi (näitä on kertakäyttöisenä mukana joissakin viinipakkauksissa)
-korkituskone
-pullonpesulaite
-kärsivällisyyttä
Säilytyspakkausten tarve tietysti riippuu kuinka paljon aiot viiniä bruukata.
Muovikanistereiden käyttöä monet kavahtaa mutta jos ei säilö pitkiä aikoja niin n. max. 2kk:n säilytykseen ja "anniskeluun" hanallinen kanisteri on kätevä.
Aloittelijan kannattaa valita valmiita viinipakkauksia ja mielellään sellainen jossa on siiviläpussi mukana. Sen tuomaa armoitettua helppoutta valmistuksen lappoamisvaiheessa ei voi olla ylistämättä. Marja- ym. ainekset siis ovat siiviläpussin sisällä eikä villisti viinimehun joukossa.
Puhtautta kaikissa välineissä ja vaiheissa korostettaan joka paikassa. Niin tässäkin. Desinfiointi astioihin ja muihin suoritetaan juuri ennen niiden käyttöä. Desinfiointiaine on viinipakkauksissa mukana.
Käyntiin lähdön varmistaa riittävä viinimehun lämpötila (n. 25 C ast.). Itse käytän lähes 30 asteen lämpötilaa jolloin viinimehu "käynnistyy" parin-kolmen tunnin kuluttua laittamisesta. Viinihiiva liotellaan kädenlämpöiseen veteen ennen viinimehuun laittamista. Noudata pakkauksen ohjeita.
Käymislämpötilaksi on normaali huonelämpötila sopiva joskin alhaisemmassa jopa 18 C ast. lopputulos on täyteläisempi joskin käymisaika pitenee huomattavasti.
Normaali viinihivoilla käytettäessä perusviinin käymisaika on 2-4 vkoa. Käymisen aikana käymisastiaa ravistellaan voimakkaasti päivittäin. Vesilukko pois ja sormi reiälle, ravistelu ja sormi pois. Sama uusitaan kunnes hiilihappoa ei enää tule ja sitten vesilukko takaisin paikalleen.
Viinin voi ja kannattaa käyttää kuivaksi eli loppuun saakka. Ominaispaino tällöin n. -10 (öksle mittarilla). Täytyy tässä muistaa, että viinin lämpötila muuttaa ökslemittarin lukemaa. Oikean lukeman saa kun viinin lämpötila on 20 C ast.
Jos lämpötila on jotain muuta niin karkeasti 1 C ast.= 1 öksle aste eli jos viinin lämpötila on 25 C ast. niin lukema on 5 öksleä suurempi.
Sitten vaan siiviläpussi pois, hiilihapot pois ja ohjeen mukaan käymisenpysäyttäjä. Sitten muutama päivä odottelua,lappoaminen (ravistelematta) toiseen astiaan ja selvikkeet ohjeen mukaan astiaan. Ravistelua taas ja muutama päivä odottelua. Viinin kirkastuttua (varo heiluttelua!) taas lappoaminen toiseen astiaan.Lappoaminen on taitolaji varsinkin siellä loppuvaiheessa ;) Jos viini ei ole kirkasta niin luultavasti käymisen aikana on tapahtunut jotain epämääräistä. Voi yrittää pitää viiniä vielä kirkastumassa joitakin päiviä tai lisätä kirkastajaa (saa kaupasta panimotarvikeosastolta). Esim. valkuaisen muuttumisen aiheuttama sameus on lähes mahdoton poistaa muuten kuin suodattamalla se ei kuitenkaan vaikuta makuun. Suodatus taas on oma lukunsa. Pikahiivoilla käyttäminen ja jotkin hedelmälajikkeet jättää viinin yleensä hiukan sameaksi.
Sitten maistetaan viiniä. Onko sopivan kuivaa, makeaa tai kuinka viininpanija itse tahtoo. Jotkut jakavat viinin useampaan osaan esim. pulesta tehdään puolimakeaa ja toisesta puolikkaasta kuivaa. Tässä kohtaa huomaat miksi viini kannatti käyttää kuivaksi asti.
Viininmakeutus on yksinkertainen toimenpide. Ota viiniä n. 1 litra kattilaan. Lämmitä se kuumaksi, ei kiehuvaksi. Joukkoon mieluusti hedelmäsokeria viinipakkauksen ohjeen mukaan, tavallinenkin sokeri käy. Lisää alkuun varovasti viini-sokerilientä, sekoita,maista ja lisää jos on tarvetta.
Jos aikomuksesi on säilöä viiniä 1-3 kk. ennen nauttimista muista että viinissä tässä vaiheessa maistuva happamuus ja kitkeryys tasoittuu ja muuttu ajan kanssa "luonnikkuudeksi" siksi ei kannata makeuttaa liikaa. Käytä öksle mittaria!
Sitten vaan pullotus ja kellariin. Jokusen pullon voi jättää keittiön kaappiin äkillistä tarvetta varten :D Säilöntä lämpötila kellari lämpötila n. 10 astetta jos mahdollista. Muuten sinne keittiön komeroon kaikki :P
Tässä aika litania ohjetta mutta kuitenkin kompaktina pakettina aloittelijalle.Moi,
Minäkin etsin ohjeita ja tämäkin hyvän ohjeen löysin - kiitos! :) - ReijoKorhonen
Viinitalo Melkosta minä sain parhaat ohjeet kirjoita hakuun "Viinitalo Melko".
- jsp
Sukkahousuja voi käyttää niin moneen kuten olemme niksipirkasta lukeneet,niin myös siiviläpusseina. Jalkaosasta kahdet ja haaruksista kolmannet. Jotkut sanovat,että mitä enemmän käytetyt ja vähemmän pestyt ovat parhaimpia :), mutta itse olen kyllä käyttänyt ihan uusia.
- Viiniä ->2002
Hyvä Crudo ja Saukki.. näin pitääkin kertoa asioista.. ja vielä.. turha kiire pois. Jos haluaa tehdä äkkiä niin 2pv-7pv pakettejakin löytyy mutta se makuhan tuppaa kärsiin.
Ei kai noita "vanhoja kusenpolttamia" sukkahousuja siiviläpusseiksi.. niitäkin myydään ihan tarkoitukseen soveltuvia..
Puhtaus on tosiaan tärkeää. - ReijoKorhonen
Kyllä tuon jokainen ymmärtää, että ei sukkahousuilla viiniä siivilöidä siihen löytyy siivilä pusseja, hyvin varustetuista liikkeistä join äskettäin omaa valmistamaani 6 vuotta vanhaa viiniä, se on sitä laatua joka muuttu rose viiniksi kauan pullossa oltuaan.
Viinin teko on jalo harrastus ja tulevaisuudessa monen ammatti Suomessakin. Olen jo kokenut tämän alan harrastaja ja tunnettu tästä osaamisestani eläkelläis piireissä. Puhun viini satseista päiväyksen mukaan esm: Hän on pullotettu vuonna 2001. 22.1 Sen verran kokeneena viinin tekiänä antaisin muutaman neuvon. Viini on säilytettävä lämpötilassa joka ei ole alle 13 lämpö astetta eikä mielellään yli 25 asteen lämpötilassa. Varastoinin aikana on hyvä kääntää pullot siten, että se puoli pullosta tulee ylös päin joka on aiemmin ollut alaspäin. Tämä siksi, kun kaikesta lappoamisesta ja kirkastamisesta huolimaattan pulloon tulee sille puolen sakkaa joka on ollut alapäin. Se ei pahenna viiniä mutta on vastenmielisen näköistä pullossa. Viini ei pidä auringon eikä päivän valosta säilytä se kellarissa. Hänen valoherkkyytensä takia, on yleensä viini värikkäässä pullossa yleensä vihreässä. Hän on näin suojattuna vielä kaupassakin tästä syystä värikkääseen pulloon. Suosittelen viinin tekoon lasipulloja, en luota muovi tuotteisiin kuitenkaan tässä asiassa. Pullo on säilytettävä pitkällään siitäkin syystä, että jos käytät perinteistä upotettavaa korkkia, niin viini itse pitää kosteana korkkinsa eikä pulloon pääse ilmaa.
Vielä tuosta hygieeniasta, miksi se on niin tarkaa viinin teossa? Viinihiiva on sellaista, että jos se pääsee kosketukseen jonkun vieraan aineen kanssa, niin se voi lähteä kehittämään myrkyllistä viiniä, ole siis tarkka hygieenia ohjeitten kanssa. kaupoista saa nimen oman viinin tekoon ja niiten välineitten desinfiointiin tarkoitetuja aineita.
Kun nyt otat hänet säilytyksestä viinisi, niin pidä korkki pullossasi juonninkin aikana, sillä viini väljähtyy helposti ja juot mieluusti sen pullon jonka olet avannut noin kahden vuorokauden kuluessa. Tee viinisi mieluiten yksin, sillä se vaatii niin paljon keskittymistäsi ja ylimääräiset ihmiset siinä ympärillä lennättävät viiniisi vain turhia epä puhtauksia. Onnea!! Kehitä viininteosta ammattisi!!
- tähikki
kysyisin et voiko oma tekoisesta herukkamehusta tehhä viiniä johon on laitettu atamonia
- kokeile
Yritä ensin pientä erää.. Jos saat sen viinihiivalla käymään, niin onnistuu.
- Hämeestä
Herukkamehusta voi valmistaa viiniä vaikka siinnä olisi hieman atamonia.Kokeiltu on. 25l pönikkään laitettiin 10 l mehua siis aika paljon mutta tuli kauniin väristä ja hyvän makuista. Ostettiin kaupasta viinipakkaus ja sen ohjeen mukaan on tehty monet kerrat. Sokeria pitää laittaa enemmän kuin ohjeessa on.
- Anonyymi
Vinkki: kun syksyllä keittelette mehumaijalla marjamehua niin jäljelle jääviä "moskia" ei välttämättä kannata heittää kompostiiin vaan niistä voi tehdä viiniä! Olen nyt kahtena syksynä toiminut näin ja tulokset ovat oleet hyviä, mustikka-vadelma-punaherukka sekä musta-punaherukka viinit olen tehnyt. 30 litran käymisastiaan olen pannut mehumaijajämiä suodatinpusseissa aika runsaasti, n. 3 maijallista ja sokeria 5 kiloa ja sitten toiminut valmiin käymisainepakkauksen ohjeiden mukaan. Makua ja väriä on viiniin tullut varsin hyvin ja maku on vielä parantunut kun olen kypsytellyt viiniä muutaman viikon tammitynnyrissä ennen pullotusta.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1075718Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631453743Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen503255Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi4572629Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.2661662- 871386
Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde321333Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito151326- 771258
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1521220