Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lopetan!

EX-seuratoimija

Olen ollut aktiviinen seuratoimija monella saralla, lapset kun ovat harrastaneet ja harrastavat yhä monenlaisia urheilulajeja. Olen yrittänyt auttaa valmentajia, kerätä seuralle rahaa, osallistua talkoisiin jne...
Nyt jotenkin tuli mitta täyteen.
Miten joidenkin lasten vanhemmat viitsivät narista pelimaksuista, seuramaksuista ym. Valivali vaan kuuluu. Laadukasta harjoitustoimintaa tulis seuran järjestää mutta mitään siitä ei olla valmiita maksamaan, saati itse tekemään mitään sen eteen.
Eikö kukaan valittaja ajattele, mikä se seura on.
Seura on kourallinen tekeviä ihmisiä jotka suurin osa ovat mukana ilman palkkaa ja korvauksia oto-periaatteella.
Miksi minun pitäisi istua iltojani kahvilan pidossa, kun joku toinen äiti on sillä hetkellä omien harrastustensa parissa?
Miksi minun pitäisi valmentaa jonkun toisen lapsia, kun joku toinen äiti painelee kauppaan ja siivoamaan?
Miksi minun pitäisi toimia pelissä tuomarina, kun joku toinen äiti istuu katsomossa ihailemassa jälkikasvuaan jos viitsii edes sinne raahautua?
Miksi minun pitäisi haalia autolastillinen lapsia mukaani harjoituksiin, kun kukaan muu ei vaivaudu kuskaamaan? "Kun nyt muutenkin tästä ohi ajat..."
Miksi minun pitäisi maksaa seuran jäsenmaksu, lisenssit ym kun joku suurperheellinen valittaa että harrastus loppuu, jos nämä maksaa ja seura armahtaa? Ja tämä suurperheellinen ajaa kahdella mersulla ja asuu talossa, jonka olohuoneeseen mahtuisi minun koko asuntoni.
Miksi?
Vastatkaapas miksi?

3

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isiisisisisi

      Tässä otteita tyypillisestä ajattelusta:

      "yleisurheilukoulu" 160€ muistan kun itse olin nuori ja harrastin yleisurheilua oli seuran jäsenmaksu 45mk ja aivan samanlaista harjoittelua on nykyäänkin paitsi että nuoret opettaa pienemmille miten hypätään tai juostaan kun silloin meitä opetti aikuiset..."
      "olen myöskin ihmetellyt jalkapallon ja salibandyn jäsenmaksuja jotka ovat 150-300€ eli onko nykyisin niin että lasten harrastamisella katetaan seurojen aikuisten kisamatkat ym ym saunaillat ja muut kinkerit vai miksi nykyisin seurat tarvitsevat niin paljon enemmän rahaa kuin ennen, tietysti nykyään kukaan ei tee mitään ilmaiseksi."
      "JA SITTEN IHMETELLÄÄN KUN NYKYISIN LAPSET HARRASTAA PALJON VÄHEMMÄN KUIN ENNEN, VARMASTI KASVAISI LASTEN LIIKUNTA HARRASTAMINEN JOS JOKA PAIKASSA EI HETI PYYDETTÄISI 100€ TAI ENEMPÄÄ
      SE ON KIVA MAKSELLA JÄSENMAKSUJA 6-8 VUOTIAAN LAPSEN HARRASTAMISESTA JOS LAPSI EI ESIM PÄÄSE PELAAMAAN PELEISSÄ HETI ALUSSA JA KIINNOSTUS LOPAHTAA"
      Eli tyypillinen vali vali isä tuossa. Lapsen pitää heti päästä ykkösketjuun ja saada tasokasta valmennusta yleisurheilussa mutta mistään ei olla valmiita pulittamaan. Usein yu-koulumaksuun sisältyy vakuutus, passi, yu-koulupaita tai muu tuote jne.
      Ja todellakaan lasten maksuilla ei kateta aikuisten saunakinkereitä vaan päinvastoin, usein jos taustalla on menestyvä aikuisjoukkue, sieltä puolelta kilahtaa usein junnuillekin jotakin.
      Meillä seurassa tyypillinen valitusaihe on yhteiskyytien puute. Seuran pitäisi jostakin taikoa rahat bussikuljetukseen kisareissuille, kun vanhemmat haluaa viettää laatuaikaa ilman muksuja, ts muksut paiskataan harrastuksiin päivähoitoon. Ja jos siitä yhteiskuljetuksesta peritään omavastuuta niin voi kauhea kun on kallista...

    • rahastoirmeli

      Sama homma täällä.

      Olen lopen kyllästynyt valittaviin vanhempiin.
      Mitään positiivista ei ole ikinä sanottavana. Mitään ei olla valmiita itse tekemään.
      Vanhemmat ovat niin itsekkäitä ja samaa itsekkyyttään opettavat jälkikasvulleen.

      Välillä tuntuu, että yhdessä tekemisen ajatus on kokonaan kadonnut. Se oma henkilökohtainen hyvä on aina lähinnä, muista viis.

      Nyt lopetan minäkin.

    • marmatukseen kylläst

      Sama myös täällä! Valmensin 13 vuotta ja kyllä pääosa kanssakäymisestä vanhempien kanssa oli sitä valitusten vastaanottamista ties mistä asioista, varsinkin viimeiset 5 vuotta. Tuntui, että joka vuosi vastassa oli vain entistä hankalampia ja itsekkäämpiä "kaikki-mulle-ja -mun-perheelle-HETI-ilman-vaivaa"-vanhempia...

      Tässäpä muutamia tyypillisimpiä marmatuksen aiheita:

      - Millon oli kisapuvut liian kalliita (hehän itse hylkäsivät halvemman pukumallin!?)
      - Harjoitusajat eivät sopineet perheen muihin menoihin, voisiko päiviä vaihtaa? (ilmeisesti valmentajalle on kuitenkin aina sovittava ja muuta elämää ei oleteta olevan?)
      - Maksut olivat kohtuuttomia (ja samaan hengenvetoon valitetaan juuri sitä, ettei seuralla ole sitten mihinkään varaa)
      - Kisat huonoina ajankohtina kun on äidillä jumppa juuri silloin, voisiko kisaa siirtää? (Kisat koko Etelä-Suomen yhteiset, ei ole kyllä vaatimuksilla rajaa...)
      - Voisiko pitää vanhempainiltoja ja vanhempainvartteja lapsen edistyksestä EDES kerran kuussa että tiedetään miten ura etenee? (Siis mitä hemmettiä?!!! Kyse oli 7-vuotiaista voimistelijoista, ehkei pitäisi perheen ottaa ihan näin vakavasti...voi tyttöparkoja.)
      - Miksi sm-joukkueeseen pääsee vaan parhaat (kyse 12-vuotiaista)? (Niin no, miten sen vääntäisi rautalangasta, että yleensä tällä tasolla joukkueeseen valitaan ne, jotka todennäköisemmin onnistuvat??)
      - Eikö seura voisi hoitaa kyydityksiä kisoihin kun vanhemmat ei millään viitsisi lähteä omalla autolla? (eli kisoihin kuitenkin haluavat katsomaan, muttei sen vertaa viitsitä nähdä vaivaa, että naapurikaupunkiin ajaisivat edes sitten omalla autolla!)
      - Ja loppukruunaus: "Voisitko kirjata onnistuneet suoritukset ylös ja antaa listan minulle harjoitusten jälkeen kun olemme mieheni kanssa luvanneet euron jokaisesta onnistumisesta. Jos tällä tavalla saataisiin se sarja vihdoin esiintymiskuntoon että kehtaisi mummin pyytää katsomoon" (WHAT ???)

      Marmatus ja kumalliset vaatimukset loppuivat vasta sitten kun löin oven perässäni viimeisten harkkojen jälkeen kiinni. Siinäpähän hetken ihmettelivät, että miksi ihmeessä lopetin ja mistä uusi valmentaja saataisiin. No kun valmentaja löytyi ja harkkoja oli takana viikko, niin kolmasosa ryhmästä oli lopettanut. Olis ehkä vanhempienkin kannattanut pikkuisen miettiä marmatuksen aiheitaan ja sitä, oliko se ainainen tyhjänvalitus lapsen harrastuksen ja urheilu-uran loppumisen arvoista. Kyse oli siis lahjakkaista ja kilpalajia harrastavista lapsista. Sääli lapsia, muttei sitä sentään omasta mielenterveydestään viitsi luopua pelkän hyväntekeväisyyden vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe