Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Randi peräytyy

petos randi

Randi ei ota vastaan Vithoulkasin haastetta. Kaiken huipuksi vielä kehtaa väittää, että Vithoulkas perääntyi.
Törkeyden ja valehtelun huippu, paljastaa mikä moraaliton huijari Randi itse todellisuudessa on. Kehtaa vielä vetää itselleen useita satoja tuhansia dollareita vuosittain "yleishyödyllisestä" säätiöstään, rikollinen kaveri. Tämmöinen heppu ja tämmöinen todellisuudessa suljettu haaste skeptikkojen skeptikkojen esikuvana. Ennemmin lehmät lentää kuin kehtaa väittää, että skepojen fanaattisuudessa olisi mitään järkkeä, rehellisyydestä nyt puhumattakaan.

http://www.naturalnews.com/025627.html

Randi jää rysän päällä kiinni valehtelusta:

http://www.sheldrake.org/controversies/randi.html


Mistä k...tuksesta ja huijauksesta Randin haasteessa todellisuudessa onkaan kysymys:

http://www.dailygrail.com/features/the-myth-of-james-randis-million-dollar-challenge

Randi, suuren luokan huijari joka suhteessa, tekee falskilla pelillä isot rahat itselleen ja vielä ainakin yrittää tuhota monia paremman ihmisyyden puolesta toimivia. Hitler-kortti, skepojen Randi-kortti, missä ero? Molemmat yhtä syvältä.

22

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisää

      "Randi, suuren luokan huijari joka suhteessa"

      Näin on, tässä lisää esimerkkejä Randin huijauksista ja juttu jatkuu linkin artikkelissa:

      "James Randi - tieteennäköisiä taikatemppuja: CSICOP:in piirissä on aina ollut taikureiden yliedustus. James Randi on näistä ollut eniten esillä tiedotusvälineissä. Hän on ollut CSICOP:in touhukas "markkinointipäällikkö", täysin ei-tieteellinen henkilö niin koulutukseltaan kuin tavoiltaan. Tässä joitakin poimintoja hänen saavutuksistaan. Vuonna 1988 hän väitti eräässä lehtihaastattelussa, että Eldon Byrd, Uri Gellerin ystävä oli lasten seksuaalinen hyväksikäyttäjä, joka oli saanut vankilatuomion (arvaa mikä on James Randin sukupuolinen suuntaus?).Byrd nosti kanteen parjauksesta ja voitti oikeusjutun. Tekaistussa lausunnossa ei ollut mitään perää. Samana vuonna 1988 Randi väitti Gellerin panneen liikkeelle kiristyskampanjan häntä vastaan. Geller nosti useita syytteitä Randia vastaan ja voitti oikeusjutut. Randi erosi virallisesti CSICOP:ista jotta hänen nimeään ja CSICOP:ia ei yhdistettäisi toisiinsa. Randilla on ollut ilmeinen takertuma Uri Gelleriin, jota vastaan CSICOP on ehkä eniten hyökännyt kokonaisuudessaan. Miksi? Maalaisjärkeni sanoo, että kyse on kilpailusta; Geller teki suurempia "taikoja" kuin pelkkä silmänkääntäjä Randi ja siksi Randi kantaa kaunaa Gelleriä kohtaan. Edelleen samana vuonna 1988 Randi häiriköi Benvenistan laboratoriossa kuten aikaisemmin mainittu. Kritiikissä Randin menetelmiä kohtaan mainittiin, että hän "huolimaton" ja "ennakkoasenteellinen". Erään kritiikon mukaan "Randi pystyy vääristämään karkeasti tosiasioita". Arvostetut ja kokeneet paranormaalin arvostetut tutkijat kuten Stanley Krippner, Harold Puthoff ja Russell Targ ovat löytäneet Randin väitteistä karkeita virheitä ja kritiikkiä on julkaistu.

      Randi on järjestänyt hokkuspokkus -kokeita mm. varvuntaivuttajille. Hän on luvannut kuuluisan 1000000 dollarin palkkion sille, joka osoittaa pitävästi pystyvänsä "tuottamaan" jonkun paranormaalin ilmiön. Tämä on ikivanha hämäysmenetelmä; Randi ei aio maksaa tätä pikkusummaa kenellekään vaan voi tarpeen vaatiessa nostaa mielivaltaisesti paranormaalin näytön kriteerejä henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisesti, jolloin siihen ei kukaan yllä. On huolestuttavaa kun tällaiset markkinointikikat sekoittuvat aitoon tieteelliseen pyrkimykseen löytää uusia tosiasioita. Vuonna 1982 väittelyssä Randin tekemistä karkeista virheistä, Randi lupasi maksaa heti 1000 dollaria sille, joka osoittaa hänen virheensä. Haasteeseen tarttui kolmekin paranormaalin tutkijaa. Randi pyörsi tässä vaiheessa ympäri eikä 1000 dollarin palkkiota koskaan maksettu. Voi realistina kuvitella miten käy ihmisen joka lupaa maksaa miljoona taalaa, mutta ei maksa tuhatta kun kyse tulee...Randin kirjojen nimet ovat myös paljastavia, eräs on "Flim flam: The Truth about Unicorns, Parapsychology and Other Delusions". Jos tykkää tästä tyylilajista, siirtyy automaattisesti tieteen ulkopuolelle - niin raflaavan junttimaista on tyyli. Randin saavutukset tieteessä ovat suunnilleen samaa luokkaa kuin Sigurd Wettenhovi-Aspan suomalaisessa historiantutkimuksessa. Tiedemiehet, jotka etsivät tukea Randin halpahalli-tyylistä ja markkinointimenetelmistä, laskelmoivat menestyvänsä hänen vanavedessään, mutta pitkässä juoksussa tulos on päinvastainen - tieteen maine luotettavana tosiasoihin pitäytyvänä menetelmänä on jo alentunut - kiitos Randin & co. Taikureiden osuuden suuri määrä CSICOP:issa ja heidän näkyvyytensä julkisuuskampanjoissa ja propagandassa viittaa luonnollisesti tämän ammattikunnan sisäsyntyiseen kateuteen ja kaunaan kaikkia niitä kohtaan, joilla on aitoja psyykkisiä kykyjä (mitä mulla ei ole, sitä ei saa sullakaan olla). Akateemiset asennevammaiset tiedemiehet ovat käyttäneet Randia ja muita taikureita tekemään likaisen työn puolestaan paljastamaan meedioita ja ihmeparantajia keinolla millä hyvänsä. Ja Randi kiitti kunniasta ja kääri itselleen lapsellisena narsistina sekä kunnian että rahat.(24)Tämä kauna todellisia psyyken lahjoja omaavia kohtaan näyttää levinneen laajalle koko akateemiseen maailmaan: onhan niin, että kaikkien "ihmeiden" pitää tulla tieteen (ts. meidän) kautta maailmaan, onhan isi?"

      http://www.sunpoint.net/~ranick24/skepsis/

      • anti s(k)epti

        Scepcop on järjestö, joka on perustettu vastapainoksi csicopille, ja sen hallituksessa on mm. nobelisti Brian Josephson. Tarkoituksena paljastaa skeptikoiden pseudotieteelliset menetelmät ja vastaavat falskiudet. Heillä aika paljon hyvää materiaalia sivuillaan. Saattaa olla hyödyksi, skeptikkojen kanssa kun joutuu usein pakosta tekemisiin vaikka ei-voisi-siis-vähemmän-kiinnostaa, johtuen heidän erittäin agressiivisesta ja päällekäyvästä tyylistään. En ole sen kummemmin sivustoon tutustunut, varmaan sieltä voisi löytyä sellaistakin materiaalia jota en välttämättä allekirjoittaisi. Tämänhän toteavat myös kaikki hallituksen jäsenet Josephson mukaanlukien. Mutta eiköhän pääosa materiaalista ole sangen hyödyllistä vihulainen skepoa vastaan.

        http://www.debunkingskeptics.com/


      • todeksi
        anti s(k)epti kirjoitti:

        Scepcop on järjestö, joka on perustettu vastapainoksi csicopille, ja sen hallituksessa on mm. nobelisti Brian Josephson. Tarkoituksena paljastaa skeptikoiden pseudotieteelliset menetelmät ja vastaavat falskiudet. Heillä aika paljon hyvää materiaalia sivuillaan. Saattaa olla hyödyksi, skeptikkojen kanssa kun joutuu usein pakosta tekemisiin vaikka ei-voisi-siis-vähemmän-kiinnostaa, johtuen heidän erittäin agressiivisesta ja päällekäyvästä tyylistään. En ole sen kummemmin sivustoon tutustunut, varmaan sieltä voisi löytyä sellaistakin materiaalia jota en välttämättä allekirjoittaisi. Tämänhän toteavat myös kaikki hallituksen jäsenet Josephson mukaanlukien. Mutta eiköhän pääosa materiaalista ole sangen hyödyllistä vihulainen skepoa vastaan.

        http://www.debunkingskeptics.com/

        " http://www.debunkingskeptics.com/ "

        Kiitos hyvästä linkistä.
        Ja lisää skepojen vedätyksistä:

        "Ehkäpä paljastajataikureiden epätieteellisen suhteen psi-ilmiöihin voidaan usein selittää johtuvan tieteellisen käytännön laiminlyömisestä, mutta jos taikuri sitten joskus vetoaa tieteellisiin periaatteisiin, saattaa siinä ilmetä niin räikeitä piirteitä, että mieleen tulee tahallinen huiputusyritys. Tähän viittaavia piirteitä on vaikea olla näkemättä nykyhetken tunnetuimman paljastajataikurin, James "Amazing" Randin, toiminnassa. Esimerkiksi kelvatkoot hänen paljon mainostetut, varpuilmiötä koskevat tutkimuksensa, jotka kieltäjäpiireissä ovat kohonneet arvoon arvaamattomaan. Varsinkin Randin vuonna 1980 Australiassa suorittama koesarja paljastaa mielenkiintoisia seikkoja.

        Kyseisessä kokeessa Randi oli kaivanut maahan kymmenen muoviputkea ja varpumiesten tehtävänä oli ottaa selville, missä putkessa vesi milloinkin virtasi. Kukin kokeeseen osallistuja sai tehdä 50 yritystä. Kun kussakin koeyrityksessä vain yhdessä putkessa kerrallaan oli vettä, merkitsee tämä sitä, että pelkkä arvaus tuotti osuman keskimäärin joka kymmenennellä yrityksellä. Kokeen onnistumiselle Randi oli asettanut ehdoksi 40 osumaa. Tieteellisessä katsannossa tämä on täysin kestämätön vaatimus, sillä se antaa vain mikroskooppisen pienet mahdollisuudet onnistumiselle pelkän sattuman turvin: jos kokeita suoritettaisiin jatkuvasti yksi sekunnissa, ei koko maailmankaikkeuden tunnettu ikä siihen riittäisi!

        Miten kokeeseen osallistujat sitten menestyivät? He saivat keskimäärin yksitoista osumaa, siis enemmän kaksi kertaa tilastollisen odotusarvon (viisi). Tilastomatemaattisten laskusääntöjen mukaan sellaisen tuloksen saaminen pelkän sattuman turvin onnistuu harvemmin kuin kerran sadasta. Tilastomatematiikan kielellä tuloksen sanotaan silloin olevan erittäin merkitsevän. Niinpä Randi itse asiassa koesarjallaan vahvisti varpuilmiön olemassaolon! Tiedemiehen roolissa esiintyessään Randi on leimannut myönteisiä tuloksia saaneet tutkijat epäpäteviksi. Mitähän tuohon nyt sanoisi..."

        http://www.pcuf.fi/~msiivola/para2000/artikkelit/teuvo/tiede_rajatieto_skeptismi_3.html


      • nauraa
        anti s(k)epti kirjoitti:

        Scepcop on järjestö, joka on perustettu vastapainoksi csicopille, ja sen hallituksessa on mm. nobelisti Brian Josephson. Tarkoituksena paljastaa skeptikoiden pseudotieteelliset menetelmät ja vastaavat falskiudet. Heillä aika paljon hyvää materiaalia sivuillaan. Saattaa olla hyödyksi, skeptikkojen kanssa kun joutuu usein pakosta tekemisiin vaikka ei-voisi-siis-vähemmän-kiinnostaa, johtuen heidän erittäin agressiivisesta ja päällekäyvästä tyylistään. En ole sen kummemmin sivustoon tutustunut, varmaan sieltä voisi löytyä sellaistakin materiaalia jota en välttämättä allekirjoittaisi. Tämänhän toteavat myös kaikki hallituksen jäsenet Josephson mukaanlukien. Mutta eiköhän pääosa materiaalista ole sangen hyödyllistä vihulainen skepoa vastaan.

        http://www.debunkingskeptics.com/

        "Mutta eiköhän pääosa materiaalista ole sangen hyödyllistä vihulainen skepoa vastaan."

        Jep, samoin tämä materiaali:

        >Huuhaa-Skepsiksen uskottavuus
        Olen vasta viime aikoina ruvennut perehtymään Skepsis ry:n toimintaan. Mielipiteeni siitä oli aiemmin melko neutraali, mutta nyt on pakko sanoa, että Skepsis ry:n toiminta vaikuttaa pahasti hölmöläisten touhulta. Syy negatiiviseen mielikuvaani on yhdistyksen myöntämä Huuhaa-palkinto, joka on annettu asialliselle www.rokotusinfo.fi -sivustolle.

        Aidot skeptikot olisivat mielestäni antaneet palkintonsa järjettömälle pelottelukampanjalle, jolla rokotteita lobattiin ja jonka avulla lääkeyhtiöille kerättiin maailmanlaajuinen kolehti. Tiedotteessaan Skepsis sanoo pitävänsä sananvapautta tärkeänä. Harmi, ettei sitä skeptisyyttä löydy tämän enempää propagandaa kohtaan. Skepsisläisten kannattaisi joskus tarkastella myös tiedettä ja valtamedian tiedonvälitystä skeptisesti.
        Noh.. meitä on niin moneen junaan, mitäs näitä murehtimaan. Siispä toivon ja toivotan kaikille kykyä aitoon skeptisyytteen, kyseenalaistamiseen ja mediakritiikkiin. Samaan hengenvetoon toivotan reilusti vähemmän auktoriteetiuskovaisuutta. Tilanteeseen sopii jälleen lainaus Yrjö Kalliselta:

        “Se sellainen pelkkä muodollinen opillinen sivistys ei takaa mitään! Ihminen voi olla täysin horkkaunessa, vaikka hänellä olis titteleitä kuinka peijakkaanmoinen rivi.”>

        http://digitaalinenelama.com/?p=3688&cpage=1


      • Suomessakin tutkittu
        todeksi kirjoitti:

        " http://www.debunkingskeptics.com/ "

        Kiitos hyvästä linkistä.
        Ja lisää skepojen vedätyksistä:

        "Ehkäpä paljastajataikureiden epätieteellisen suhteen psi-ilmiöihin voidaan usein selittää johtuvan tieteellisen käytännön laiminlyömisestä, mutta jos taikuri sitten joskus vetoaa tieteellisiin periaatteisiin, saattaa siinä ilmetä niin räikeitä piirteitä, että mieleen tulee tahallinen huiputusyritys. Tähän viittaavia piirteitä on vaikea olla näkemättä nykyhetken tunnetuimman paljastajataikurin, James "Amazing" Randin, toiminnassa. Esimerkiksi kelvatkoot hänen paljon mainostetut, varpuilmiötä koskevat tutkimuksensa, jotka kieltäjäpiireissä ovat kohonneet arvoon arvaamattomaan. Varsinkin Randin vuonna 1980 Australiassa suorittama koesarja paljastaa mielenkiintoisia seikkoja.

        Kyseisessä kokeessa Randi oli kaivanut maahan kymmenen muoviputkea ja varpumiesten tehtävänä oli ottaa selville, missä putkessa vesi milloinkin virtasi. Kukin kokeeseen osallistuja sai tehdä 50 yritystä. Kun kussakin koeyrityksessä vain yhdessä putkessa kerrallaan oli vettä, merkitsee tämä sitä, että pelkkä arvaus tuotti osuman keskimäärin joka kymmenennellä yrityksellä. Kokeen onnistumiselle Randi oli asettanut ehdoksi 40 osumaa. Tieteellisessä katsannossa tämä on täysin kestämätön vaatimus, sillä se antaa vain mikroskooppisen pienet mahdollisuudet onnistumiselle pelkän sattuman turvin: jos kokeita suoritettaisiin jatkuvasti yksi sekunnissa, ei koko maailmankaikkeuden tunnettu ikä siihen riittäisi!

        Miten kokeeseen osallistujat sitten menestyivät? He saivat keskimäärin yksitoista osumaa, siis enemmän kaksi kertaa tilastollisen odotusarvon (viisi). Tilastomatemaattisten laskusääntöjen mukaan sellaisen tuloksen saaminen pelkän sattuman turvin onnistuu harvemmin kuin kerran sadasta. Tilastomatematiikan kielellä tuloksen sanotaan silloin olevan erittäin merkitsevän. Niinpä Randi itse asiassa koesarjallaan vahvisti varpuilmiön olemassaolon! Tiedemiehen roolissa esiintyessään Randi on leimannut myönteisiä tuloksia saaneet tutkijat epäpäteviksi. Mitähän tuohon nyt sanoisi..."

        http://www.pcuf.fi/~msiivola/para2000/artikkelit/teuvo/tiede_rajatieto_skeptismi_3.html

        Muistaakseni Oulun Yliopiston biofysiikan ex-prof. M.J. Mela, joka taitaa olla jo kuollut, on tutkinut kanssa noita taikavarpuja ja varpumiehiä vesisuonten etsinnässä 1980-l. Tulos oli nolla, eli ei eronnut mitenkään sattumasta.


    • Aamulehtikin

      "Hitler-kortti, skepojen Randi-kortti, missä ero? Molemmat yhtä syvältä."

      Ja skepojen syvyyssukellus senkun jatkuu, nettiväärennökset myös käytössä:

      Aamulehti 18.5.-09 sivu 18:

      " Viikon lehti

      Skeptikot sotkevat Wikipediaa

      Kari Salminen

      Kirjoittaja on turkulainen vapaa toimittaja

      Wikipediaa saastutetaan. Outo kultti levittää omaa uskomustietoaan tieteen nimissä. Olkaa varovaisia.

      "Muokkaa rohkeasti.", kehottaa Skeptikko-lehti (2/2009) ja antaa ohjeita, kuinka vapaata tietosanakirjaa muutetaan mieleiseksi. Atk-alan mies Markku Javanainen kirjoittaa: "Mielestäni Suomen skeptikoiden kannattaisi keskittää voimavaransa Wikipedian artikkelien muokkaamiseen. Skeptikoilla ei ole mitään erityistä intressiristiriitaa Wikipedian yleisten periaatteiden suhteen toisin kuin tieteellistä ajattelua karsastavilla ryhmillä."

      Vaan kun on. Skeptikoilla on puoliuskonnollinen missio: kaiken uskon vastustaminen tieteen nimissä. Skeptikko kieltää ennen kuin tutkii, ja kun se tutkii, hokemat kuten "aivot", "kokeellisuus", "evolutiivinen" ja "geenitutkimus" korvaavat tiedon.

      Taikausko, paranormaali, yliluonnollinen, ihme, vitalismi, uskomuslääkintä, akupunktio ja kiropraktiikka ovat - vain muutamia mainitakseni - Wikipedian hakusanoja, joiden alta ei löydy puolueetonta historiallista esittelyä vaan skeptikkojen johtopäätöksiä. Monin paikoin ainoa kirjallinen lähde on Risto Selinin Ihmeellinen maailma - skeptikon tietosanakirja, jolla ei ole minkäänlaista tieteellistä asemaa.

      Skeptikkojen Wiki-hyökkäyksen seurauksena taikauskoa väitetään luonnonvastaiseksi, vaikka se on virallisen uskonopin vastaista. Tiede ei edes tunne taikauskoa, ellei puhuta käsitteestä ja sen historiasta.

      Hälyttävintä vääristelyä löytyy kohdasta Uskonto, jonka päättävä "uskonto tieteen näkökulmasta" kuittaa alan mittavat saavutukset kognitiivisella uskontotieteellä ja geenitutkimuksella. Teksti on huuhaa-palkinnon arvoinen. Myös naistutkimus, queer-teoria ja postmodernismi ovat saaneet asiantuntemattomuudesta kielivät loppukaneetit.

      Skeptikoilla on samanlainen oikeus kritisoida kuin muillakin, mutta he eivät voi vilauttaa tieteen korttia. Järjestöä johtaa insinööri (Risto Laine). Skeptikko-lehden päätoimittaja on rakennusmestari (Risto K. Järvinen). Ahkerin kirjoittaja on ylioppilas (Jussi K. Niemelä). Ihan arvostettavia titteleitä, mutta ne eivät pätevöitä uskomusoppien ja humanististen alojen tieteelliseen kommentointiin. Kuten skeptikot itse sanovat: tiedeyhteisö kyllä korjaa virheet. "

    • ei tiedettä

      "Törkeyden ja valehtelun huippu, paljastaa mikä moraaliton huijari Randi itse todellisuudessa on."

      Kaikki skepot ovat pseudotieteellisiä hihhuleita, sen huomaa jo siitä että he eivät yleensä pysty osoittamaan todeksi mitään väitteistään. Jonkilainen uskomuslahko on tuo Skepsis, siis kaukana tieteestä ja totuudesta.

    • palstoilla

      >Tämmöinen heppu ja tämmöinen todellisuudessa suljettu haaste skeptikkojen skeptikkojen esikuvana. Ennemmin lehmät lentää kuin kehtaa väittää, että skepojen fanaattisuudessa olisi mitään järkkeä, rehellisyydestä nyt puhumattakaan.>

      Huomaa sen jo näillä palstoilla, mikä on skepojen taso. Keskustelun alatyylistä häirintää ja faktoista viis veisataan.

    • On se maailma se

      Minä olen skeptikko, joka tutkii asioita. En sano mitään jos minulla ei ole vastausta kysymykseen mihin yritän etsiä vastausta. Joten jos minulla ei ole tarpeeksi tietoa, sanon en tiedä ja kysyn lisää. Useat itseään väittävät skeptikot ovat pseudotieteilijöitä loppujenlopuksi, eivätkä perusta millään tavalla faktoihin perusteita, eli argumentteja, vaan vetävät omasta päästä vastauksen vaikka eivät tajuakkaan miksi se on näin, kunhan vain vetävät hatusta sen argumentin.

      Skeptikko sana on usein väärinymmärretty näiden henkilöiden toimesta jotka väittävät itseään skeptikoiksi vaikka perustavatkin tietonsa pseudotieteeseen, eli teorioihin ja mielipiteisiin. Teoriat ja mielipiteet eivät anna vastausta siihen kysymykseen miten asia on, joten oikea skeptikko ei keksi vastausta vaan se tutkii ja yrittää ymmärtää vastauksen havainnoimmalla ja aistimalla tapahtuman. Oikea skeptikko ei myöskään välitä egostaan, vaan sille on erittäin tärkeää tietää totuus kuin että piiloutuu verhon taakse piiloon.

      Henkilökohtaisia kokemuksia on vaikea todentaa jos ne eivät ole fyysisiä, eli omassa kehossa tapahtuvia, mutta vaikka niitä on vaikea todentaa kun ei itse voi havainnoida tai aistia samankaltaisia tapahtumia, niin silti en lähde menemään pseudotieteilyyn ja keksimään joku teoria tai mielipide asiaan joka ei ehkä pidä edes paikkaansa, joten sanon en tiedä ja kysyn lisää ja voin yrittää itsellenikin hankkia samanlaista kokemusta yrittämällä imitoida samoja tapahtumia itse jolloin samoihin tapahtumiin voi päästä sisälle. Tietenkin jos siinä henkilö joka on tehnyt tämän havainnon ja mennyt vähän sekaisin, niin silloin minulla iskee vaara-vaisto, eli älä tee tätä. Mutta ne jutut mitkä olen turvallisiksi havainnoinut ja aistinut niin niistä voi sitten tehdä lähempää tutkimusta turvallisin mielin. Niin ja vaikka en löytäisi mitään niin jatkan tutkimista niin kauan kunnes se vastaus löytyy.

      • täsmennys

        "Minä olen skeptikko, joka tutkii asioita. En sano mitään jos minulla ei ole vastausta kysymykseen mihin yritän etsiä vastausta. Joten jos minulla ei ole tarpeeksi tietoa, sanon en tiedä ja kysyn lisää. Useat itseään väittävät skeptikot ovat pseudotieteilijöitä loppujenlopuksi, eivätkä perusta millään tavalla faktoihin perusteita, eli argumentteja, vaan vetävät omasta päästä vastauksen vaikka eivät tajuakkaan miksi se on näin, kunhan vain vetävät hatusta sen argumentin."

        Niinpä, skeptikko tarkoittaa epäilijää ja terve epäily on elinehto tässä koijareiden maailmassa. Sitten on nämä vakaumukselliset pseudoskeptikot, jotka muodostavat tiedeuskovaisten lahkon ja tarkemmin ottaen he uskovat niihin tieteen dogmeihin, jotka tukevat heidän materialistista maailmankatsomustaan. He eivät siis ole varsinaisesti skeptikkoja, vaan henkisyyden ja paranormaalin kieltäjiä, jotka eivät edes halua ottaa uutta tietoa vastaan, jos se ei sovi heidän lahkonsa dogmeihin.


      • Normiäijänkäppänä
        täsmennys kirjoitti:

        "Minä olen skeptikko, joka tutkii asioita. En sano mitään jos minulla ei ole vastausta kysymykseen mihin yritän etsiä vastausta. Joten jos minulla ei ole tarpeeksi tietoa, sanon en tiedä ja kysyn lisää. Useat itseään väittävät skeptikot ovat pseudotieteilijöitä loppujenlopuksi, eivätkä perusta millään tavalla faktoihin perusteita, eli argumentteja, vaan vetävät omasta päästä vastauksen vaikka eivät tajuakkaan miksi se on näin, kunhan vain vetävät hatusta sen argumentin."

        Niinpä, skeptikko tarkoittaa epäilijää ja terve epäily on elinehto tässä koijareiden maailmassa. Sitten on nämä vakaumukselliset pseudoskeptikot, jotka muodostavat tiedeuskovaisten lahkon ja tarkemmin ottaen he uskovat niihin tieteen dogmeihin, jotka tukevat heidän materialistista maailmankatsomustaan. He eivät siis ole varsinaisesti skeptikkoja, vaan henkisyyden ja paranormaalin kieltäjiä, jotka eivät edes halua ottaa uutta tietoa vastaan, jos se ei sovi heidän lahkonsa dogmeihin.

        Itse olen luopunut koko paranormaali sanasta selittääkseni joitakin asioita, koska ne ovat normaaleja asioita loppujenlopuksi kaikki. Esimerkiksi jos näet muukalaisen niin ei heti tule mieleen kertoa sille että tämä on paranormaalia vaan ensimmäisenä saattaa tulla mieleen se "AHA" kokemus että tämä tapahtuukin oikeasti.

        Me ollaan hajotettu elämän aikana useisiin sanamuotoihin yksi samperin asia. Tietenkin saatetaan kertoa että näin oudon asian ja semmoista, mutta loppujenlopuksi se on normaali asia. Normipäivä on jokapäivä. Joskus saattaa vilahtaa keskustelussa paranormaali sana koska elämän aikana siitä on saanut kuulla monet kerrat, mutta kuitenkin yritän parhain mahdollisella tavalla puhua asioista normaaleina, eli jos puhun vaikka muukalaisista niin puhun normaaleina niistä enkä ala kertomaan - HEI tiedäkkö kuule erään paranormaalin jutun, ne on muukalaiset melkosia paranormaaleja asioita. Tulee mieleen tapaus jossa henkilö väittää omaa sormeansa paranormaaliksi.

        Niin ja mitä paranormaali sana oikeasti tarkoittaa vanhalta kieleltä - Paranormaali on asia "joka ei ole normaali". Mutta tässähän sitten paranormaali sanan avulla kumotaan itse asia, eli jos se ei ole normaali asia, se ei voi tapahtua. Tässäkin eräs syy miksi yritän käyttää sanaa normaali.

        Paranormaalista on myös toinen tunnettu sana, epänormaali.


      • Wikipediasta
        Normiäijänkäppänä kirjoitti:

        Itse olen luopunut koko paranormaali sanasta selittääkseni joitakin asioita, koska ne ovat normaaleja asioita loppujenlopuksi kaikki. Esimerkiksi jos näet muukalaisen niin ei heti tule mieleen kertoa sille että tämä on paranormaalia vaan ensimmäisenä saattaa tulla mieleen se "AHA" kokemus että tämä tapahtuukin oikeasti.

        Me ollaan hajotettu elämän aikana useisiin sanamuotoihin yksi samperin asia. Tietenkin saatetaan kertoa että näin oudon asian ja semmoista, mutta loppujenlopuksi se on normaali asia. Normipäivä on jokapäivä. Joskus saattaa vilahtaa keskustelussa paranormaali sana koska elämän aikana siitä on saanut kuulla monet kerrat, mutta kuitenkin yritän parhain mahdollisella tavalla puhua asioista normaaleina, eli jos puhun vaikka muukalaisista niin puhun normaaleina niistä enkä ala kertomaan - HEI tiedäkkö kuule erään paranormaalin jutun, ne on muukalaiset melkosia paranormaaleja asioita. Tulee mieleen tapaus jossa henkilö väittää omaa sormeansa paranormaaliksi.

        Niin ja mitä paranormaali sana oikeasti tarkoittaa vanhalta kieleltä - Paranormaali on asia "joka ei ole normaali". Mutta tässähän sitten paranormaali sanan avulla kumotaan itse asia, eli jos se ei ole normaali asia, se ei voi tapahtua. Tässäkin eräs syy miksi yritän käyttää sanaa normaali.

        Paranormaalista on myös toinen tunnettu sana, epänormaali.

        "Niin ja mitä paranormaali sana oikeasti tarkoittaa"

        Tässä määritelmä:

        "Paranormaalin määritelmä
        ”Paranormaalin ilmiön” määritelmät vaihtelevat. Joskus niillä saatetaan tarkoittaa jopa kaikkia arkipäiväisistä poikkeavia, tiedemaailmassa epätavallisiksi kutsuttuja ilmiöitä.

        Oletetut paranormaalit ilmiöt ovat epäilemättä sukua sellaisille ilmiöille, joita sanotaan epätavallisiksi. Tieteessä esiintyy tapauksia, joita kutsutaan anomalioiksi eli poikkeavuuksiksi: jokin hyvin toimineen selitysjärjestelmän ennusteet eivät jossakin tapauksessa pidäkään paikkaansa, vaan esille tulee havainto, joka on vastoin selitysjärjestelmän ennustuksia. Näitä ilmiöitä ei kuitenkaan sanota paranormaaleiksi.

        Yhdysvaltalainen filosofian professori Stephen Braude katsoo teoksessaan ESP and Psychokinesis (1979), että paranormaalit ilmiöt ovat anomalioita eli poikkeavuuksia sekä tieteen että arkikokemuksen piirissä. Brauden määritelmän mukaan ilmiö on paranormaali, jos ja vain jos se täyttää seuraavat ehdot: 1) Se on selittämätön vallitsevan tutkimuksen valossa. 2) Sitä ei voi selittää tekemättä tieteeseen suuria muutoksia. 3) Se kumoaa arkiajattelun oletukset siitä, mitä siihen liittyville olioille voi tapahtua.

        Paranormaalien ilmiöiden osajoukoksi Braude määrittelee parapsykologiset ilmiöt. Ne ovat hänen mukaansa ilmiöitä, jotka ovat paranormaaleja ja joissa ilmenee jonkinlaisia tietoisuuden piirteitä. Braude määrittelee myös ihmeen tai vahvasti paranormaalin ilmiön: se on ilmiö, joka on paranormaali, mutta joka ei ole periaatteessakaan selitettävissä.

        Brauden määritelmässä paranormaalilta ilmiöltä siis vaaditaan, että se on vallitsevan tieteen puitteissa selittämätön ja toisaalta ristiriidassa arkiajattelun odotusten kanssa. Jälkimmäinen tunnusmerkki sulkee pois tieteen (esimerkiksi fysiikan) poikkeusilmiöt, joita koskevia arkiajattelun odotuksia meillä ei ole."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Paranormaali_ilmiö


      • Wikipediassa
        täsmennys kirjoitti:

        "Minä olen skeptikko, joka tutkii asioita. En sano mitään jos minulla ei ole vastausta kysymykseen mihin yritän etsiä vastausta. Joten jos minulla ei ole tarpeeksi tietoa, sanon en tiedä ja kysyn lisää. Useat itseään väittävät skeptikot ovat pseudotieteilijöitä loppujenlopuksi, eivätkä perusta millään tavalla faktoihin perusteita, eli argumentteja, vaan vetävät omasta päästä vastauksen vaikka eivät tajuakkaan miksi se on näin, kunhan vain vetävät hatusta sen argumentin."

        Niinpä, skeptikko tarkoittaa epäilijää ja terve epäily on elinehto tässä koijareiden maailmassa. Sitten on nämä vakaumukselliset pseudoskeptikot, jotka muodostavat tiedeuskovaisten lahkon ja tarkemmin ottaen he uskovat niihin tieteen dogmeihin, jotka tukevat heidän materialistista maailmankatsomustaan. He eivät siis ole varsinaisesti skeptikkoja, vaan henkisyyden ja paranormaalin kieltäjiä, jotka eivät edes halua ottaa uutta tietoa vastaan, jos se ei sovi heidän lahkonsa dogmeihin.

        "Sitten on nämä vakaumukselliset pseudoskeptikot, jotka muodostavat tiedeuskovaisten lahkon ja tarkemmin ottaen he uskovat niihin tieteen dogmeihin, jotka tukevat heidän materialistista maailmankatsomustaan."

        Nämä pseudoskeptikot taitaa juuri olla sitä porukaa, joka näillä palstoillakin häiriköi:

        "Pseudoskeptismin tunnusmerkkejä
        Truzzi on määritellyt muun muassa seuraavat pseudoskeptisyyden tunnusmerkit:

        Taipumus kieltämiseen ennemmin kuin epäilyyn[3]
        Valikoiva kriittisyys[4]
        Tuomitseminen ilman kattavaa tutkimusta[5]
        Taipumus maineen likaamiseen, ennemmin kuin tutkimukseen[6]
        Pilkkaaminen ja henkilöä vastaan hyökkääminen[7]
        Oletus että arvostelu ei vaadi todistusta[8]
        Vastaväitteet jotka perustuvat ennemmin uskottavuuteen kuin empiiriseen todistusaineistoon[9]
        Esittäjien halventava luokittelu 'edistäjiksi', 'pseudotieteilijöiksi' tai 'patologisen tieteen harjoittajiksi'.[10]
        Vahvistamattomien vastaväitteiden tekeminen"

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pseudoskeptismi


      • uskomusta

        "Skeptikko sana on usein väärinymmärretty näiden henkilöiden toimesta jotka väittävät itseään skeptikoiksi vaikka perustavatkin tietonsa pseudotieteeseen, eli teorioihin ja mielipiteisiin."

        Tähän liittyen katkelma nettiartikkelista:

        "Tieteessä avantgardismi, uusien teorioiden ja visioiden esittäminen, on todella hämmästyttävän arkaluontoinen asia. Vaikka uusi teoria lepäisi täysin yleisesti hyväksytyllä tieteellisellä pohjalla ja vaikka se esitettäisiin kaikin asiaankuuluvin varauksin, se saa vastustajansa suuttumuskäyrän helposti kohoamaan yli horisontin, mikäli sattuu sisältämään liiaksi hänen vakaumustaan uhkaavia elementtejä. Eikä selityksistä tule puutetta. Teoria on pelkkää haihattelua, sen tueksi ei ole olemassa minkäänlaisia tieteellisiä perusteita, se on yritys viedä kehitystä väärään suuntaan tai jotain vastaavaa. Mikäli teoria pohjautuu johonkin tutkimukseen, tietää torjuja sen ilman tutustumistakin epäpäteväksi. Inhimillisellä kekseliäisyydellä ei ole rajoja, kun epämiellyttävä tunkeilija halutaan ajaa pois näköpiiristä. "Olen lyönyt lukkoon kantani, älkää sekoittako minua tosiasioilla", kuten pirteä pila tieteen maailmasta asian ilmaisee.

        Kuten viimeisen sadan vuoden historia niin surullisella tavalla osoittaa, vastarinta on ankarimmillaan psin ja eräiden muiden anomaliailmiöiden tutkimuksessa. "Miksi tieteenharjoittajat pitävät yhtä poikkeamaa harmittomana, toista merkittävänä ja tervetulleena haasteena, mutta kolmatta kerettiläisyytenä?", kysyy Stanfordin yliopiston avaruustieteen professori Peter Sturrock ja vastaa varmuuden vuoksi itse: "Suhtautuminen saattaa riippua siitä, onko uusi väittämä haaste pelkästään uskomuksille vai onko se haaste myös uskomuksen pohjana olevalle yhteiskuntapoliittiselle rakennelmalle. - - Tieteenharjoittajat hämmentyvät ja muuttuvat tunteenomaisiksi, kun joku näyttää asettavan kyseenalaiseksi sekä uskomuksen että poliittisen rakennelman".

        Kun tieteenharjoittaja on ryhtynyt oman maailmankatsomuksensa evankelistaksi, hänestä saattaa kehkeytyä varsinainen tieteen "apresgardisti", kehityksen peräpään valvoja, joka omaa kantaansa puolustaessaan syyllistyy suorastaan uskomattomiin halpamaisuuksiin, kuten vihjailuihin, herjauksiin ja väärien tietojen levittelyyn. Jos hän ei esimerkiksi hyväksy ajatusta ainemaailman yläpuolella olevista todellisuustasoista, saattaa hän uskotella lipevästi yleisölleen, että tieteessä ei lainkaan askarrella korkeampien dimensioiden parissa. Eihän toki, sen suuntaisilla puheilla pyritään vain tekemään vaikutus niihin, jotka tuntevat jonkinlaista kunnioitusta tiedettä kohtaan! Ja vaikka tiede on jo aikoja sitten kuopannut terveen järjen - kokoelman ennakkoluuloja jotka kootaan kahdeksantoista vuoden ikään ehdittäessä, kuten Einstein sen määritteli - nostaa jälkijunassa tuleva tiedematkailija sormensa opettavasti pystyyn ja antaa täysin ilmaisen neuvon, jonka mukaan maailmankatsomus pitää valita "järkiperustein", ts. samasta ahtaasta, mutta turvallisesta materialismin karsinasta, joka on hänelle niin ylivertaisen mieluinen."

        http://www.pcuf.fi/~msiivola/para2000/artikkelit/teuvo/tiede_rajatieto_skeptismi_1.html


    • kiinnosta

      "Ennemmin lehmät lentää kuin kehtaa väittää, että skepojen fanaattisuudessa olisi mitään järkkeä, rehellisyydestä nyt puhumattakaan."

      Näin on, tässä esimerkki elävästä elämästä:

      "Charles Honortonin soveltamat koejärjestelyperiaatteet osoittavat hänen olleen (Honorton kuoli vuonna 1992) hyvin perillä siitä, että psi on tavallaan aistien näkymätön jatke. Muutkin psi-tutkimuksen syvyyspsykologiset puolet näyttävät olleen hänelle tuttuja. Honorton esimerkiksi päätteli, että jos psyykkisiä kykyjä on olemassa, useimmilla ihmisillä niiden täytyy olla olemassa varsin heikkoina ja hukkua normaalisti aistiherätteiden alle. Antaakseen näille heikoille kyvyille paremmat mahdollisuudet tulla esiin hän sovelsi koejärjestelyissään ns. aistiriistotekniikkaa. Sen perustana on otaksuma, että psyykkisten signaalien havaitseminen käy helpommaksi, jos arkielämän äänet ja kuvat saadaan jollakin tavalla suljetuksi pois. Siinä tarkoituksessa Honorton peitti psyykkisiä viestejä vastaanottavan koehenkilön silmät pöytätennispallon puolikkailla ja esti kuuloaistimukset syöttämällä koehenkilön korviin kuulokkeiden kautta pelkkää taustakohinaa. Niin lähettävä kuin vastaanottava koehenkilö suljettiin erityisesti tutkimusta varten valmistettuun äänieristettyyn kammioon. Lähettäjänä toimi tavallisesti vastaanottajan ystävä tai sukulainen; Honorton oli siten selvillä siitäkin, että psyykkinen kontakti toimii parhaiten sellaisten ihmisten välillä, jotka ovat läheisiä toisilleen, "samalla aaltopituudella"."

      "Tutkimuksia on aikomus jatkaa Honortonin viitoittamalla tavalla ja toistaa koesarja neljässä laboratoriossa eri puolilla maailmaa. Jos niissäkin saadaan myönteinen tulos, ovat monet skeptikot lupautuneet antautumaan. Parapsykologian historia osoittaa kuitenkin, ettei lupausta kannata ottaa kovin vakavasti. Vaikka kaikki nykyisin äänessä olevat kieltäjät taipuisivatkin, on yliopistoissa ja korkeakouluissa jo varttumassa uusi skeptikkosukupolvi, joka tuttuun tapaan tulee pitämään aiempien sukupolvien myöntymistä sinisilmäisyytenä, kritiikittömyytenä ja niin edelleen. Jos tarkkoja ollaan, eivät taipumattomat epäilijät ole nykyisestäkään kaartista sukupuuttoon kuolemassa. Esimerkiksi kelpaa Hyman itse: omien sanojensa mukaan hän ei ole valmis muuttamaan näkemyksiään, vaikka kokeen toisto onnistuisi. Hän uskoo, että ajan myötä Honortoninkin koetulosten voidaan osoittaa sisältävän piileviä virhelähteitä niin kuin aina ennenkin.

      Sillä tavalla! Niin voi puhua vain aito, sokeasta epäuskosta kärsivä kieltäjä. Ja kaiku menneisyydestä vastaa suuren saksalaisen tiedemiehen Heinrich von Helmholtzin kuuluisin sanoin: "Eivät kaikkien Kuninkaallisen tiedeakatemian jäsenten todistukset eivätkä edes omien aistieni antamat todisteet saisi minua uskomaan ajatuksen siirtoa henkilöltä toiselle tunnettujen aistien ulkopuolella". Mitä hyötyä tieteellisin menetelmin tehtävistä kokeista on, jos kieltäjillä ei ole aikomustakaan hyväksyä minkäänlaisia todisteita edes sellaisista tutkimuksista, jotka läpäisevät kaikkien hyväksymät ankarimmatkin kriteerit? Skeptikkojen hunajaisissa puheissa tavan takaa toistuvat kielikuvat "äärimmäisen kiehtovista asioista" tai "äärimmäisen mielenkiintoisista, jopa mullistavista väitteistä" osoittautuvat siten tahalliseksi harhautukseksi, jonka tarkoituksena on vain ovelasti mielistellä yleistä mielipidettä ja syöttää massatiedotusvälineille mielikuvaa puolueettomasta suhtautumisesta psi-ilmiöihin.

      Pilapiirros: Mies ja nainen istuvat ruokailemassa. Nainen on johdoin ja letkuin yhdistetty laitteeseen, jonka vieressä seisoo valkotakkinen tiedemies tarkkailemassa meneillään olevaa psykokineettistä koetta. Pöydällä on kaksi maustepurkkia, joista toinen, suolapurkki, kiitää näkymättömän voiman kuljettamana kohti miestä. Miehen repliikki: "En ole vieläkään vakuuttunut. Minähän pyysin pippuria."

      Pila on pila, mutta se osoittaa hauskasti, minkälaisesta arvottomasta pelleilystä skeptismin harjoittamassa "pseudokritiikissä" usein on kysymys."

      http://www.pcuf.fi/~msiivola/para2000/artikkelit/teuvo/tiede_rajatieto_skeptismi_2.html

      • Wise man

        Charles Honorton tunnetaan ns. Ganzfeld-menetelmän luojana. Se on käytännössä sama kuin remote viewing, ne erot ovat koejärjestelyissä - pingispallot - ja tulosten tuomaroinnissa. Ganzfeld on remote viewingiä siinä suhteessa parempi, ettei tuomarointi jätä mitään tilaa spekuloinnille. Tai itseasiassa Ganzfeldissä ei mitään tuomarointia olekaan, koska se päättyy osallistujalle ns. "forced choise" - tilanteeseen. Dean Radin käsittelee seuraavassa aivan ilmeisesti juuri Ganzfeldiä, vaikka puhuukin remote viewingistä.

        Richard Wiseman kuuluu aivan skeptikkojen ykköskaartiin. Lainaus:

        "Professor Richard Wiseman, a psychologist at the University of Hertfordshire, refuses to believe in remote viewing.

        He says: "I agree that by the standards of any other area of science that remote viewing is proven, but begs the question: do we need higher standards of evidence when we study the paranormal? I think we do."

        Professori Richard Wiseman, psykologi Hertfordshiren yliopistossa, kieltäytyy uskomasta remote viewingiin.

        Hän sanoo: "Olen samaa mieltä siitä, että kaikilla muilla tieteen alueilla yleisesti käytössä olevia standardeja soveltaen remote viewing on todistettu, mutta herää kysymys: tarvitsemmeko korkeamman vaatimustason todisteiden suhteen, kun on kyse paranormaalista? Olen sitä mieltä, että tarvitsemme.

        Radin:

        Thus, a prominent skeptic agrees that (1) the study of remote viewing is an area of science, which should thoroughly obviate the skeptical epithet of "pseudoscience" once and for all. And (2) that when judged against prevailing scientific standards for evaluating evidence, he agrees that remote viewing is proven. The follow-on argument that this phenomenon is so unusual that it requires more evidence refers not to evidence per se, or even to scientific methods or practice, but to assumptions about the fabric of reality.

        "Täten, tunnettu skeptikko myöntää 1) remote viewingin (ganzfeld) tutkimus on tieteenala, josta tulisi tyystin ja lopullisesti poistaa skeptikkojen haukkumasana "pseudotiede. 2) kun tuomaroidaan käyttäen vallassaolevia standardeja tieteellisen aineiston analysoimiseen, hän myöntää, että remote viewing on todistettu. Sitä seuraava argumentti hänellä, että kyseessä on niin epätavallinen ilmiö, että se vaatii lisää todisteita ei liity itse todistusaineistoon sinänsä. tai edes tieteellisiin metodeihin tai käytäntöihin, vaan olettamuksiin todellisuuden luonteesta."

        Siis skeptikko MYÖNTÄÄ remote viewingin/ganzfeldin todeksi erittäin vakuuttavan todistusaineiston edessä, mutta lopulta kuitenkin KIELTÄÄ sen vaatien lisätodisteita, koska se ei sovi hänen henkilökohtaiseen maailmankuvaansa. Juuri tästä skeptismissä on kyse; pidetään raivoisasti kiinni omasta rajoittuneesta maailmankuvasta, vaikka ei enää olekaan mahdollista kiistää ylivoimaista todistusaineistoa. Ei skeptismissä ole kyse tieteestä, avomielisyydestä puhumattakaan, skeptismissä on kyse ahdasmielisestä negaatio-uskonnosta; eli uskotaan asioihin, jotka eivät saa olla olemassa.

        http://deanradin.blogspot.com/2009/09/skeptic-agrees-that-remote-viewing-is.html


      • kupla.
        Wise man kirjoitti:

        Charles Honorton tunnetaan ns. Ganzfeld-menetelmän luojana. Se on käytännössä sama kuin remote viewing, ne erot ovat koejärjestelyissä - pingispallot - ja tulosten tuomaroinnissa. Ganzfeld on remote viewingiä siinä suhteessa parempi, ettei tuomarointi jätä mitään tilaa spekuloinnille. Tai itseasiassa Ganzfeldissä ei mitään tuomarointia olekaan, koska se päättyy osallistujalle ns. "forced choise" - tilanteeseen. Dean Radin käsittelee seuraavassa aivan ilmeisesti juuri Ganzfeldiä, vaikka puhuukin remote viewingistä.

        Richard Wiseman kuuluu aivan skeptikkojen ykköskaartiin. Lainaus:

        "Professor Richard Wiseman, a psychologist at the University of Hertfordshire, refuses to believe in remote viewing.

        He says: "I agree that by the standards of any other area of science that remote viewing is proven, but begs the question: do we need higher standards of evidence when we study the paranormal? I think we do."

        Professori Richard Wiseman, psykologi Hertfordshiren yliopistossa, kieltäytyy uskomasta remote viewingiin.

        Hän sanoo: "Olen samaa mieltä siitä, että kaikilla muilla tieteen alueilla yleisesti käytössä olevia standardeja soveltaen remote viewing on todistettu, mutta herää kysymys: tarvitsemmeko korkeamman vaatimustason todisteiden suhteen, kun on kyse paranormaalista? Olen sitä mieltä, että tarvitsemme.

        Radin:

        Thus, a prominent skeptic agrees that (1) the study of remote viewing is an area of science, which should thoroughly obviate the skeptical epithet of "pseudoscience" once and for all. And (2) that when judged against prevailing scientific standards for evaluating evidence, he agrees that remote viewing is proven. The follow-on argument that this phenomenon is so unusual that it requires more evidence refers not to evidence per se, or even to scientific methods or practice, but to assumptions about the fabric of reality.

        "Täten, tunnettu skeptikko myöntää 1) remote viewingin (ganzfeld) tutkimus on tieteenala, josta tulisi tyystin ja lopullisesti poistaa skeptikkojen haukkumasana "pseudotiede. 2) kun tuomaroidaan käyttäen vallassaolevia standardeja tieteellisen aineiston analysoimiseen, hän myöntää, että remote viewing on todistettu. Sitä seuraava argumentti hänellä, että kyseessä on niin epätavallinen ilmiö, että se vaatii lisää todisteita ei liity itse todistusaineistoon sinänsä. tai edes tieteellisiin metodeihin tai käytäntöihin, vaan olettamuksiin todellisuuden luonteesta."

        Siis skeptikko MYÖNTÄÄ remote viewingin/ganzfeldin todeksi erittäin vakuuttavan todistusaineiston edessä, mutta lopulta kuitenkin KIELTÄÄ sen vaatien lisätodisteita, koska se ei sovi hänen henkilökohtaiseen maailmankuvaansa. Juuri tästä skeptismissä on kyse; pidetään raivoisasti kiinni omasta rajoittuneesta maailmankuvasta, vaikka ei enää olekaan mahdollista kiistää ylivoimaista todistusaineistoa. Ei skeptismissä ole kyse tieteestä, avomielisyydestä puhumattakaan, skeptismissä on kyse ahdasmielisestä negaatio-uskonnosta; eli uskotaan asioihin, jotka eivät saa olla olemassa.

        http://deanradin.blogspot.com/2009/09/skeptic-agrees-that-remote-viewing-is.html

        "Siis skeptikko MYÖNTÄÄ remote viewingin/ganzfeldin todeksi erittäin vakuuttavan todistusaineiston edessä, mutta lopulta kuitenkin KIELTÄÄ sen vaatien lisätodisteita, koska se ei sovi hänen henkilökohtaiseen maailmankuvaansa."

        Tähän liittyvää:

        "Mistäpä muusta olisikaan kieltäjien leiritulilla laulettu enemmän ja hartaammin kuin psi-ilmiöiden olemassaoloa puoltavan tieteellisen näytön puutteesta! Myytin hengissäpysyminen on varmistettu monin keinoin. Jos myönteisten tulosten mitätöinti on osoittautunut liian hankalaksi, on milloin mahdollista sovellettu ydinfyysikko Stanton Friedmanin havaitsemaa skeptistä kieltoperiaatetta numero yksi: mitä yleisö ei tiedä, sitä kieltäjän ei tarvitse kertoakaan. Jos jokin myönteisiin tuloksiin johtanut tutkimus on saanut liikaa julkisuutta, mutta uhka ei ole vielä ollut kovin suuri, on tutkimuksesta yritetty päästä eroon tuomitsemalla tulokset asiantuntevin ilmein ja painotuksin "epäpäteviksi".

        Mutta entäpä jos "epäpätevyys" pitää tarkentaa? Nyt tutkimus yritetään päästää hengiltä selittämällä positiivisten tulosten perustuvan inhimillisiin erehdyksiin, liioitteluun, aistiharhoihin, petokseen tai muuhun vastaavaan. Jos tämäkään selitys ei osoittaudu riittävän uskottavaksi, kumotaan psi-myönteiset tulokset vetoamalla siihen, ettei niitä ole voitu toistaa, etteivät tulokset ole kiistattomat tai ettei muita selitysmahdollisuuksia ole otettu huomioon. Ja jos kaikki muu pettää, turvautuvat kieltäjät ns. dekonstruointiin, jolloin tulosten luotettavuus kyseenalaistetaan erilaisten tutkimuksen ympäristötekijöiden avulla. Tällöin keskeisenä tavoitteena on inhimillistää tutkimuksen suorittajat osoittamalla, että heidän luonnekuvaansa ovat olleet rasittamassa vaihtelevat mielialat ja tutkimustyötään monenmoiset ennakkomieltymykset. Heidät esimerkiksi kuvaillaan tavattoman ilahtuneiksi, kun tulokset ovat suotuisia, kerrotaan miten he kamppailevat miehekkäästi omantuntonsa kanssa, jättävät vastaamatta kirjeisiin, estävät kopioiden ottamisen, käyttäytyvät hankalasti. Lyhyesti sanoen, paranormaalien väitteiden uskottavuutta pyritään vähentämään tunkeutumalla laboratorion yksityisyyteen ja esittelemällä laboratoriotyön satunnaisia yksityiskohtia mahdollisimman epäedullisessa valossa.

        Näiden periaatteiden soveltamisessa kieltäjät venyvät tavan takaa suorastaan mykistyttävään älylliseen akrobatiaan. Erään vielä varsin vaatimattoman esimerkin tarjoaa skeptikkojen suuresti arvostama C.E.M.Hansel arvioidessaan ESP-ilmiöiden puolesta puhuvaa todistusaineistoa: "Jos jokin temppu saattaa tulla kysymykseen tuloksen aiheuttajana, koetta tulee pitää epätyydyttävänä todisteena ESP:n puolesta riippumatta siitä, tullaanko lopulta siihen johtopäätökseen, että sellaiseen temppuun todellisuudessa turvauduttiin". Jos samaa periaatetta noudatettaisiin oikeuskäytännössä, voitaisiin kuka tahansa tuomita mistä tahansa rikoksesta jo pelkästään sillä perusteella, että hänellä saattoi olla tilaisuus rikoksen suorittamiseen!

        Mutta myönteisten tulosten torjumiseksi tarvitaan joskus järeämpiäkin keinoja. George H. Price Minnesotan yliopistosta on valmis hyväksymään ESP:n olemassaoloa puoltavan todistusaineiston vain seuraavassa tapauksessa: Petoksettomaksi todettu koe on suoritettu kahdestatoista etevästä henkilöstä koostuvan toimikunnan edessä ja jokainen heistä osoittaa vahvaa vihamielisyyttä parapsykologiaa kohtaan sekä uskoo järkähtämättömästi ESP:n mahdottomuuteen. Perusolettamuksena tulee olla, että jokainen ESP-kokeisiin osallistuva - niin suorittaja kuin valvojakin - on petkuttaja, koska se on ainoa vaihtoehto!

        Minkähänlainen poru tiedemaailmassa nousisi, jos kieltäjien periaatteita ruvettaisiin soveltamaan yleisesti tieteellisessä tutkimuksessa? Paleontologin löytämiä kallonkappaleita ei voitaisi hyväksyä jollekin ihmisen esimuodolle kuuluviksi, koska "koetta ei voitaisi toistaa" tai kaikkia muita selitysvaihtoehtoja lukemattomista tarjolla olevista ei olisi otettu huomioon. Avaruusluotaimen antamat tulokset pitäisi hylätä, koska luotaimen toimintoja ohjaavissa tietokoneohjelmissa saattoi olla piileviä virheitä - erittäin todennäköinen mahdollisuus, vakuuttavat tietotekniikan asiantuntijat. Hiukkasfysiikan tutkimuksessa saatuja törmäytyskuvia ei voitaisi hyväksyä tutkittavien ilmiöiden todisteeksi, koska kuvissa näkyville juoville ja kiehkuroille voitaisiin helposti löytää uskottavampia "arkisia" selityksiä: materiaaliviat, kehitysvirheet, irtohiukset, jne. Lääketieteellisen tutkimuksen antamia tuloksia ryhdyttäisiin arvioimaan Pricen periaatteen mukaisesti ja ensimmäiseksi tutkimusryhmä alistettaisiin valheenpaljastuskokeeseen!"

        http://www.pcuf.fi/~msiivola/para2000/artikkelit/teuvo/tiede_rajatieto_skeptismi_4.html


    • paljastuu

      Tässä joululahjaksi tietoisku skeptismistä, oheistan jo heti tähän pienen näytteen:

      "Mitä skeptismi on? Siitä voisi varmaan kirjoittaa paksun kirjan, mutta oikeastaan tämän merkillisen lintusen alasampumiseen riittäisi mainiosti yksi ainoa asiantuntijalausunto: "Sen vuoksi rationalistit eivät vielä nykyäänkään myönnä minkäänlaisten parapsykologisten kokemusten olemassaoloa, koska se voisi murskata heidän maailmankuvansa". Koska se voisi murskata heidän maailmankuvansa. Carl Gustav Jungin, vuosisatamme suurimman ihmismielen tuntijan karut sanat eivät totisesti jätä tulkinnan varaa."

      http://www.pcuf.fi/~msiivola/para2000/artikkelit/teuvo/tiede_rajatieto_skeptismi_5.html

      • Väärä paikka

        Eikös Skepujen sivustoo ole muualla....................?


      • skepotkin
        Väärä paikka kirjoitti:

        Eikös Skepujen sivustoo ole muualla....................?

        "Eikös Skepujen sivustoo ole muualla....................? "

        On heille oma Suomi24-palsta. Tosin skepot kuuluvat rajatietoon "vastapuolena", eli jollain tavalla asiaan kuuluvat.


      • epäilevä tuomas

        30 vuotta sitten eräs silloinen ystäväni puolusti voimakkaasti ns. "varpumiehiä" ja väitti että rautakankikin osoittaa vesisuonen paikan.
        no, matkassa sattui olemaan rautakanki, joten sidoin hänen silmänsä, pyöritin, ja laitoin hänet kävelemään n. 50 metrin matkan. Rautakanki "merkkasi" vesisuonet ko matkalla. Tämän jälkeen pyöritin häntä ja laiton taas kulkemaan (saman matkan toisinpäin) ja rautakanki taas merkkasi vesisuonet...
        Lopputulos oli ettei edestakaisin kuljetulla 50m matkalla yksikään "vesisuoni" paljastunut kahta kertaa. Toisin sanoen sokkona tehty testi ei ollut toistettavissa...
        No, varpu-uskovaisella kaverillani oli toki selitys tähänkin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe