alaniaan en palaa ikinä

pettynyt

useistakin eri syistä.Ensinnäkin, talot kadut (ja miksei ihmisetkin), ruoka, palvelu, oikeastaan koko kaupunki on Nizzan slummiversio. samalla rahalla kehotan valitsemaan nizzan, niin ei jää paskanmaku lomakesästä.
alaniassa kaupustelu ja kojujen tyrkytys on lähes sairalloisella asteella. loppuviikosta matkaa emme uskaltaneet enää vilkaista mihinkään kojuun basaarissa kävellessä yli 5 sekuntia, kun tiedettiin mikä huuto, roikkuminen ja kerjäysshow olisi tiedossa.krääsän hinta ei poikkea kovinkaan suomen hinnasta. esimerkiksi isokokoinen kuvallinen pyyheliina maksaa noin 15 euroa katukojuissa (pyytää 20 mutta laskee tinkimällä) ruoka on kuvottavan laatuista,lukuunottamatta muutamaa poikkeusta (kalleinta).naisten piraattivalmisteinen rantatoppi maksaa sen saman 12 e kun anttilan tai elloksen postimyynnissä joku perusmerkkinen, aamiaiset koostuu pilaantuneista tomaatin siivuista, happamista paikallishedelmistä, herra ties mitä oli, kahvi maistui viikon vanhalle. pizzerioissa pizzat on sellaisia, että voitaikinasta veivattu plätty johon päälle ladattu halpaa metvurstia, vihanneksia, ja parsaa. rasvaisuus oli jotain käsittämätöntä. pihveissä puolet lihasta on jänteitä ja rasvaa.joka viides kauppias väittää asuneensa suomessa, luettelevat ulkoa opettelemia paikannimiä suomesta, sitten kun kysyy kävittekö vantaalta naapurikaupungissa oulussa, niin sieltä tulee että Voi monta kertaa, siellä oli yksi kiva ruokapaikka...
Eläintenystäville minun on pakko kertoa myös koko matkan minulle traumaattisin kokemus: occurcalarin vesipuisto. siellä on yhellä alueella kyltti, jossa lukee zoo. 20 metrin päässä on 5 kulkukoiraa 1 m x 2 m häkeissä suljettuina, osa helteessä, osa osittain varjossa. vain joillain oli vesiastia. parilla vesiastia oli häkin ulkopuolella !!! menin kysymään 40 metrin päästä nurmikonkastelijalta,m että teillä ol koiria helteessä ilman vesiastiaa, että ne kuolee tohon jos se ei saa vettä, voitteko antaa sille ? vastaus : you buy ,water, from shop !!! toistin (englanniksi) kysymyksen useasti, ja kysyin miksi näin, kastelihan hän nurmikkoa parasta aikaa muutenkin ?eli he kiduttaa koiria helteessä jotta turistit ostaisi säälistä pienen pullon vettä 2 eurolla kioskista! en ostanut, koska en usko että se olisi parantanut koiran elämää jatkossa yhtään, päinvastoin. silloinhan ne olisi havainneet systeeminsä toimivaksi. ennen lähtöä menin vielä katsomaan koiraa. koira vilkuili vuorotellen meitä ja vuorotellen häkin ulkopuolella olevaa vesiastiaa.vaikeroi ja makasi kyyryssä.se oli todella huonossa kunnossa, aliravitun näköinen, ja tuskin elää enää. mutta nehän ottaa tilalle tietysti uuden. matkani turkissa oli käytännössä pilalla sen jälkeen. muista kurjuuksista mainittakoon, että ne soittaa siellä olevalla aukealla isoista stadionkaiuttimista yli 100 desipelillä jotain heavy rock radiota. vieressä on paikan ainoat edulliset olut-ja ruokapaikat, joissa lasi ei pysy jytkytyksen ansiosta edes pöydällä jos ei pidä kiinni. sitten siellä on pisin ja jyrkin vesimäki suljettu, ja kun katsoo altaan pituutta johon se laskee,3 metriä 40 m pitkän liu-un jälkeen, niin voi päätellä että jonkun pää on paiskautunut altaan vastapuolelle ja henki pois.
koko alue on aidattu piikkilanka-aidalla, ja vartioita on joka puolella, siis ihan jotain 15 kpl.
alueen kahvilat, ravintolat, ja olutkioskit toimii siten, että tulijan on ostettava minimi 20 euron arvoinen "tilikortti" jolta ostokset veloitetaan. loput saa takaisin lähtiessä. lähtiessä mulle oli jäänyt 4 euroa. se veti korttia koneeseen, useasti, ja sanoi: theres nothing left! empty, eli loppurahat jäi saamatta, vaikka laskin tarkkaan että olisi pitänyt saada 4 euroa.
kerrotaan nyt sitten vielä sekin, että pars tours niminen firma, josta alaniassa vesipuistopäiväpaketin ostin, niin vei meidät, muttei hakenut takaisin. odotimme 1,5 tuntia kiinnimenon jälkeen, ja puhelimitse ei saatu ketään kiinni. 35 km päässä alaniasta 10 e taskussa, luojan kiitos se riitti ohi menevään linja-autoon. menin seuraavana päivänä valittamaan, ja eivät suostuneet maksamaan kuin 5 euroa, eli bussimatkan, tapahtuneesta. yrittivät saada johonkin jeeppisafarille ensin 5 euron alennushintaan. arvaa vaan kiinnostiko.
siis niin läpensä mätä kaupunki ja maa, että olisi ollut mun mielenrauhan kannalta parempi kun en olisi koskaan mennyt.

110

24860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elma

      Oisko lievä aprillipila??

      • Alanian matkaaja

        Huono säkä sinulla. yleensä matkalta aina löytyy myös negatiivisia asioita, mutta taisit unohtaa ne positiiviset.


    • Matkailija

      Tuo ei voi olla muuta kuin aprillipila, huono sellainen!
      Tai jos ihmisellä on kaikki noin huonosti, on parasta pysytellä vain täällä halvassa Suomessa.
      Täällähän on kaikki niin halpaa, ks.Anttila ja kohtelu ja palvelu myös halpaa! Ei voi puhua Nizzasta palvelualttiina tai halpana paikkana. En koskaan enää lähde sinne. En erittele tai vaahtoa
      sen huonoudesta, mutta siihen verrattuna Turkissa on ystävällisiä ihmisiä, ihanaa ruokaa, edullisia tuotteita (tinkiminenhän kuuluu tähän kulttuuriin)
      ja palvelua saat niin yllin kyllin kuin kehtaat vain vastaanottaa!!!
      Tuntuu uskomattomalta, tuo vuodatus. Ei kai kukaan
      ihminen voi nähdä elämää tuolta kantilta ja vielä mennä ulkomaille!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • jotenkin samaa mieltä

      Syö PERSE!!!! Empäs ole yksinkertaisemmasta ihmisestä kuullut aikoihin! Pelastit päiväni! Kiitos! Turkki on loistopaikka ihmisille lomailla! Mutta sinä kuulutkin kategoriaan sittiäiset! Mene seuraavaksi vaikka "aina halpaan" Monacoon...Sieltä löydät hengenheimolaisia! Mutta jos katsot paikkaa avarammin niin löytyy paljon paskaa sieltäkin...Älä nyt ole pöljä! Ei Anttilan kuvastot ole sinua varten! Nehän on ihan pohjanoteerauksia! Koitahhan parantua traumasta!

    • turkkifanit

      Paljonko sulle maksettiin tuosta kirjoituksesta? Ja kuka? Espanjalaiset vai kreikkalaiset? Olemme käyneet 5 kertaa Turkissa ja koskaan ei ole ollut mitään valittamista. Olisko vika ollut itsessäsi!!! Pysy kotonasi! t.uskomatonta soopaa sitä kirjoitetaankin!

    • omatoimimatkailija

      Tuo alku on täysin totta. Muu vaikutti liiotellulta. En aio itsekään mennä enää alanyaan... oli eka järjestetty matka.

    • Turkin ystävä

      Voi sua rassukkaa mitä traumoja olet kokenut.Luulen että sinun korviesi välissä on vikaa,sillä kyllähän me Alanyassa käyneet tiedämme,että ei asiat noin huonosti ole -päinvastoin.Sitäpaitsi maailmaa nähneenä kulkukoiria-ja kissoja on jopa Nizzassa sekä Kanarian saarilla,se kuuluu heidän kulttuuriinsa,jolle me emme valitettavasti voi mitään.(Löytyyhän noita huonosti kohdeltuja eläimiä täältä kotomaastakin,menepäs käväiseen vaikka hylättyjen eläinten vast.ottokodissa!)Ja mitä tuohon huonoon ruokaan-ja palveluun tulee,niin minulla on vain positiivisia kokemuksia (sitäpaitsi tinkaaminen on hauskaa...)!

    • Ahmed

      Multa on varastettu kengät yhdellä jyväskyläläisellä kuntosalilla. Lisäksi samaisessa kaupungissa multa on varastettu kaksi polkupyörää. Tää paikka ja ihmiset ovat todella syvältä. Ja ajattele: mä vielä asun täällä...

      • Katjuska

        Kannattaisko sun pysyä kotona kun noin nyrpeenä matkustat!....Turkki on paras(ja koluttu on toki Espanjat,Kreikat,Kypros,Bulgaria ym...)


      • pettynyt
        Katjuska kirjoitti:

        Kannattaisko sun pysyä kotona kun noin nyrpeenä matkustat!....Turkki on paras(ja koluttu on toki Espanjat,Kreikat,Kypros,Bulgaria ym...)

        En ihan osannut odottaa että puoli tusinaa väittää että aprillipilaan tämmösestä asiasta, mutta... siis se että alania sopii huonosta itsetunnosta kärsivälle, erityisesti naiselle. miehet kuikuilee joka käänteessä, tietty samalla yrittää pakottaa ostamaan 25 euron hintaista puuvillapaitaa.
        myönnän, että olen näitä "kultalusikkalapsia" jotka on matkustanut 5 vuotiaasta asti a luokan laatumaissa, ranska, ruotsi, amerikka, karibia, italia, ym., enkä ole tottunut siihen, että joku kusettaa, ärsyttää, ja rääkkää eläimiä. en tosin aio tottuakaan. menin c-luokan maahan turkkiin, ensimmäisen kerran, ja viimeisen, koska muutama sukulainen ylisti sitä. mutta se taisi olla sellainen "elämänkoulupila" heidän taholtaan, että arvostaisin enemmän suomea ja laatumaita joissa olen tavallisesti tottunut reissaamaan.


      • tou..
        pettynyt kirjoitti:

        En ihan osannut odottaa että puoli tusinaa väittää että aprillipilaan tämmösestä asiasta, mutta... siis se että alania sopii huonosta itsetunnosta kärsivälle, erityisesti naiselle. miehet kuikuilee joka käänteessä, tietty samalla yrittää pakottaa ostamaan 25 euron hintaista puuvillapaitaa.
        myönnän, että olen näitä "kultalusikkalapsia" jotka on matkustanut 5 vuotiaasta asti a luokan laatumaissa, ranska, ruotsi, amerikka, karibia, italia, ym., enkä ole tottunut siihen, että joku kusettaa, ärsyttää, ja rääkkää eläimiä. en tosin aio tottuakaan. menin c-luokan maahan turkkiin, ensimmäisen kerran, ja viimeisen, koska muutama sukulainen ylisti sitä. mutta se taisi olla sellainen "elämänkoulupila" heidän taholtaan, että arvostaisin enemmän suomea ja laatumaita joissa olen tavallisesti tottunut reissaamaan.

        Ei se varmasti mikään "elämänkoulupila" ollut, usko tai älä, mutta jotkut meistä ihan tavallisista ihmisistä pitää Turkista!! Minulla ei ainakaan ole ollut mitään valittamista, ja en kuitenkaan luokittelisi itseäni c-luokan ihmiseksi sen takia. Jotkut vain ovat vähempään tyytyväisiä, ja osaavat sivuttaa turhat jutut. Ja tuskin kukaan vain itsetunnon kohottamisen takia on valmis maksamaan viikosta tai parista montaa sataa euroa..

        Jos et kerran näe asioissa mitään positiivista, niin tuskin olet sitä edes etsinyt. Oletko huomannut kuinka paljon ennakkokäsitykset muuttavat mielipiteitä? Suosittelen, että kun seuraavan kerran (jota viestiesi perusteella toivottavasti ei pian tule) lähdet matkalle, oli se sitten jokin hienosto paikka tai tavallinen lomakohde, niin lähde matkaan avoimin mielin! Sinussa on vielä aika paljon kasvuvaraa ihmisenä...


      • kiitos postiiviselle
        tou.. kirjoitti:

        Ei se varmasti mikään "elämänkoulupila" ollut, usko tai älä, mutta jotkut meistä ihan tavallisista ihmisistä pitää Turkista!! Minulla ei ainakaan ole ollut mitään valittamista, ja en kuitenkaan luokittelisi itseäni c-luokan ihmiseksi sen takia. Jotkut vain ovat vähempään tyytyväisiä, ja osaavat sivuttaa turhat jutut. Ja tuskin kukaan vain itsetunnon kohottamisen takia on valmis maksamaan viikosta tai parista montaa sataa euroa..

        Jos et kerran näe asioissa mitään positiivista, niin tuskin olet sitä edes etsinyt. Oletko huomannut kuinka paljon ennakkokäsitykset muuttavat mielipiteitä? Suosittelen, että kun seuraavan kerran (jota viestiesi perusteella toivottavasti ei pian tule) lähdet matkalle, oli se sitten jokin hienosto paikka tai tavallinen lomakohde, niin lähde matkaan avoimin mielin! Sinussa on vielä aika paljon kasvuvaraa ihmisenä...

        Olipa hyvä kirjoitus!
        Minäkin uskon, että noin matkaansa pettyneen ihmisen on täytynyt sulkea silmänsä kaikelta hyvältä!


      • pettynyt
        tou.. kirjoitti:

        Ei se varmasti mikään "elämänkoulupila" ollut, usko tai älä, mutta jotkut meistä ihan tavallisista ihmisistä pitää Turkista!! Minulla ei ainakaan ole ollut mitään valittamista, ja en kuitenkaan luokittelisi itseäni c-luokan ihmiseksi sen takia. Jotkut vain ovat vähempään tyytyväisiä, ja osaavat sivuttaa turhat jutut. Ja tuskin kukaan vain itsetunnon kohottamisen takia on valmis maksamaan viikosta tai parista montaa sataa euroa..

        Jos et kerran näe asioissa mitään positiivista, niin tuskin olet sitä edes etsinyt. Oletko huomannut kuinka paljon ennakkokäsitykset muuttavat mielipiteitä? Suosittelen, että kun seuraavan kerran (jota viestiesi perusteella toivottavasti ei pian tule) lähdet matkalle, oli se sitten jokin hienosto paikka tai tavallinen lomakohde, niin lähde matkaan avoimin mielin! Sinussa on vielä aika paljon kasvuvaraa ihmisenä...

        jos luulet, että kasvaminen ihmisenä on sitä että moraalisesti hyväksyy vesipuiston nurmikonkastelun muutaman askeleen päästä nääntyvään häkissä pidettävään kulkukoiraan,
        ja sitä, että myyjät saa lähes paiskata liikkeeseen asiakkaan, joka haluaisi vaan jatkaa kävelyä, tai sitä, että koko kaupunki näyttää ulkoisesti kuin hartelan puoli vuotta sitten aloitetulta slummirakennusprojektilta, tai sitä, että pitsaa leivotaan käsiteltyä juuri kolikoita 35 asteen helteessä, niin...
        olet pahemmin kaljoissa kuin minä ikinä juhannuksena.

        eettisyys-ja moraalikäsityksensä kullakin. jonkun käsityksen voi laatia ihmisestäkin joka sanoo edellä mainittuja ok. elämäksi.
        luojan kiitos se ei eu: n pyrokraattien moraalikäsitykseen istu, ja niin kauan kun turkki vetää ll maailmansodan aikaista showta, niin ulkona tulee eu sta pysymäänkin.

        sinä tietty päästäisit ilman muuta heidät jäseneksi, eikös vaan ?


      • pettynyt
        kiitos postiiviselle kirjoitti:

        Olipa hyvä kirjoitus!
        Minäkin uskon, että noin matkaansa pettyneen ihmisen on täytynyt sulkea silmänsä kaikelta hyvältä!

        harhainen käsitys on sinulla, jos luulet että olisin turkkiin mennyt jos olisin tiennyt puoliakaan turkista mitä nyt omin silmin tiedän.
        hyvänmakuinen pihvi yksittäisessä ravintolassa ja lämmin piraattipuuvillapaita ei lomakokemusta pelastanut.


      • taidat elää kuplassa!!!!!
        pettynyt kirjoitti:

        En ihan osannut odottaa että puoli tusinaa väittää että aprillipilaan tämmösestä asiasta, mutta... siis se että alania sopii huonosta itsetunnosta kärsivälle, erityisesti naiselle. miehet kuikuilee joka käänteessä, tietty samalla yrittää pakottaa ostamaan 25 euron hintaista puuvillapaitaa.
        myönnän, että olen näitä "kultalusikkalapsia" jotka on matkustanut 5 vuotiaasta asti a luokan laatumaissa, ranska, ruotsi, amerikka, karibia, italia, ym., enkä ole tottunut siihen, että joku kusettaa, ärsyttää, ja rääkkää eläimiä. en tosin aio tottuakaan. menin c-luokan maahan turkkiin, ensimmäisen kerran, ja viimeisen, koska muutama sukulainen ylisti sitä. mutta se taisi olla sellainen "elämänkoulupila" heidän taholtaan, että arvostaisin enemmän suomea ja laatumaita joissa olen tavallisesti tottunut reissaamaan.

        Tuli tilattua matka Turkkiin. A luokan matkaajan mielestä olen siis: huonolla itsetunnolla varustettu b luokan naiskansalainen. Kannattasko mennä nyt vähän itseensä tollasia juttuja kirjoittaessa. Lähden parin päivän kuluttua ensimmäistä kertaa turkkiin ja sinne mennen koska olen utelias, koska mua ei hevillä hätkäytä huonojen olojen näkeminen, ei erilaisen kulttuurin kohtaaminen, eikä sen kulttuurin mukana eläminen. Koska olet rikas kakara, tuskin osaat edes ajatella, että muualla maailmassa asiat vaan on toisin. Et ilmeisestikään ole matkustanut yksin, etkä ole "reppumatkailija", etkä myöskään vapaaehtoistyöntekijä, et edes matkailija. Olet varakas suomalainen juntti turisti, joka luulee, että karibialle 2 viikon matkalle, neljän tähden loistohotelliin matkustaminen on sitä todellista toisen kulttuurin kohtaamista ja kokemista, se on vaan sun mielestä niin vitun cool. Mut mitä sä oikeasti tiedät jenkeistä? Et nähnyt siellä yhtään slummia, yhtään kerjäävää jalatonta ihmistä???? Niin, sä taisit käydä manhattanilla, eiks ollut kiva se vapaudenpatsas? Ja ranska... slummeja löytyy sieltäkin, tosin pariisissa kerjäläiset otetaan talteen, ettei pilaa kaupungin imagoa... Sä olet raapaissut vain pintaa, tuskin sitäkään, jos hyvällä omallatunnolla kehut itseäs matkailijaksi, sietäs hävetä tollasten kulttuurirasistien.
        "enkä ole tottunut siihen,että joku kusettaa, ärsyttää ja rääkkää eläimiä" Just! Iltaliassa on kulkukissoja kymmeniä tuhansia, siellä hävitetään niitä tosi raaoin keinoin, ettei ne lisääntyis.
        Millähän oikeudella sä sanot mitä tahansa maata c-luokan maaksi??? Sulla on d-luokan aivot ja f- luokan kasvatus!!!! Ja hei, jos puhut amerikasta, ni tiedoks vaan, että se käsittää sitte usa:n, kanadan, meksikon, argentiinan, uruguayn, paraguayn, chilen, brasilian ja ne kaikki muut valtiot, jotka löydät amerikan mantereen kartasta.
        Sinänsä jos sanoo käyneensä a luokan maissa esim. amerikassa, ni kertoo se susta vaan että oot ihan pirun tyhmä. Mut hei, rahalla saa....


    • Pete

      Turkissa on tosiaan kaikenlaisia ongelmia. Tässä on muutama Turkki-fani kirjoitellut sitä sun tätä, mutta on selvää, että Turkki ei ole vielä tällä vuosisadalla EU kunnossa.

      Turkin hintatasokin, ainakin turisteille, on noussut jatkuvasti ja tosiaan niin kuin kirjoittaja toteaa, monesti Suomesta saa edullisemmin.

    • fish

      Joo ehhä on sit parempi että valitset sen Nizzzzan ja pysyt poissa Turkista pilaamasta ilmapiiriä..

      • vähävarainen

        jotta turkista/alaniasta voi nähdä edes jotain hyvää, niin perusreseptit sinne lähtijöille on:
        ota kunnon kännit paikallisella halvalla efes oluella, vie pesue rannalle, älä ota lompakkoa mukaan hotellilta, ja ota aurinkoa.

        mitä tulee silmänsä ummistamiseen, niin jo turkkia matkakohteena harkitsevaa voi sanoa silmänummistajaksi, kun maan ihmisoikeus, ja yleinenkin "taso" on jo ilmeinen.

        häpeän käyneeni turkissa, ja kun tapanani on ollut ripustaa kuvasuurennos aina kustakin ulkomaanmatkakohteesta olohuoneen seinälle, niin turkista en sellaista teettänyt edes.
        sellaista roskamaata ei kymmeniin vuosiin EU hun kelpuuteta, onneksi.

        maan arkkitehtuuri ja ihmiset on kuin viikko ll maailmansodan päättymisen jälkeiseltä viikolta.

        harjateräkset törröttää joka toisen omakotitalon katolta, ja turistiopas selittää, että tämä johtuu maan kiinteistöverotuksesta. kun rakennus on koko ajan keskeneräinen, niin vero on 30 % halvempi.
        olisikin huvittavaa, kun mannerheimintiellä talot jätettäisi samalla lailla "kesken".

        vuokrasin alaniasta enduron, kun olin 2 päivää katsellut kaupungin katujen kuntoa tyrkyttäjäkujilla kävellessäni. tiet oli about samantasoisia kuin suomessa 30 vuotta hoitamattomana ollut maalaisasfalttitie olisi.

        ei ole vaaraa, että "häiritsisin" turkkia vierailuillani. olen käynyt jo useissa muissa eu maissa sen jälkeen, eikä ole mitään ikävää sanomista ollut, kuten turkin matkasta.

        ja PS. en minä piruuttaani tätä kirjoitusta alaniasta kertonut. kerroin vaan varoittaakseni muita, jotta eivät pilaisi lomakesäänsä, kuten minä turkissa käydessäni, ja olenpahan perustellut mitä olen kokenut. täällä jotkut heittelee jotain "ihana paikka, söpöjä tummaihóisia" kommentteja.
        sellaiset tuskin auttaa jotain duunariperhettä joka kerran vuodessa säästää rahat saadakseen perheensä lomalle ulkomaille. olennaista perheelle olisi viihtyä lomalla, ja turkissa se ei todellakaan onnistu, vaikka olisi kuinka "avarakatseinen". sellainen kun niin väittää, kulkee laput silmillä .

        samalla rahalla pääsee laatumaihin, ja loma onnistuu.


      • eros
        vähävarainen kirjoitti:

        jotta turkista/alaniasta voi nähdä edes jotain hyvää, niin perusreseptit sinne lähtijöille on:
        ota kunnon kännit paikallisella halvalla efes oluella, vie pesue rannalle, älä ota lompakkoa mukaan hotellilta, ja ota aurinkoa.

        mitä tulee silmänsä ummistamiseen, niin jo turkkia matkakohteena harkitsevaa voi sanoa silmänummistajaksi, kun maan ihmisoikeus, ja yleinenkin "taso" on jo ilmeinen.

        häpeän käyneeni turkissa, ja kun tapanani on ollut ripustaa kuvasuurennos aina kustakin ulkomaanmatkakohteesta olohuoneen seinälle, niin turkista en sellaista teettänyt edes.
        sellaista roskamaata ei kymmeniin vuosiin EU hun kelpuuteta, onneksi.

        maan arkkitehtuuri ja ihmiset on kuin viikko ll maailmansodan päättymisen jälkeiseltä viikolta.

        harjateräkset törröttää joka toisen omakotitalon katolta, ja turistiopas selittää, että tämä johtuu maan kiinteistöverotuksesta. kun rakennus on koko ajan keskeneräinen, niin vero on 30 % halvempi.
        olisikin huvittavaa, kun mannerheimintiellä talot jätettäisi samalla lailla "kesken".

        vuokrasin alaniasta enduron, kun olin 2 päivää katsellut kaupungin katujen kuntoa tyrkyttäjäkujilla kävellessäni. tiet oli about samantasoisia kuin suomessa 30 vuotta hoitamattomana ollut maalaisasfalttitie olisi.

        ei ole vaaraa, että "häiritsisin" turkkia vierailuillani. olen käynyt jo useissa muissa eu maissa sen jälkeen, eikä ole mitään ikävää sanomista ollut, kuten turkin matkasta.

        ja PS. en minä piruuttaani tätä kirjoitusta alaniasta kertonut. kerroin vaan varoittaakseni muita, jotta eivät pilaisi lomakesäänsä, kuten minä turkissa käydessäni, ja olenpahan perustellut mitä olen kokenut. täällä jotkut heittelee jotain "ihana paikka, söpöjä tummaihóisia" kommentteja.
        sellaiset tuskin auttaa jotain duunariperhettä joka kerran vuodessa säästää rahat saadakseen perheensä lomalle ulkomaille. olennaista perheelle olisi viihtyä lomalla, ja turkissa se ei todellakaan onnistu, vaikka olisi kuinka "avarakatseinen". sellainen kun niin väittää, kulkee laput silmillä .

        samalla rahalla pääsee laatumaihin, ja loma onnistuu.

        roikut vielä tällä palstalla jos kerran vihaat Turkkia?


      • No huhhuh
        vähävarainen kirjoitti:

        jotta turkista/alaniasta voi nähdä edes jotain hyvää, niin perusreseptit sinne lähtijöille on:
        ota kunnon kännit paikallisella halvalla efes oluella, vie pesue rannalle, älä ota lompakkoa mukaan hotellilta, ja ota aurinkoa.

        mitä tulee silmänsä ummistamiseen, niin jo turkkia matkakohteena harkitsevaa voi sanoa silmänummistajaksi, kun maan ihmisoikeus, ja yleinenkin "taso" on jo ilmeinen.

        häpeän käyneeni turkissa, ja kun tapanani on ollut ripustaa kuvasuurennos aina kustakin ulkomaanmatkakohteesta olohuoneen seinälle, niin turkista en sellaista teettänyt edes.
        sellaista roskamaata ei kymmeniin vuosiin EU hun kelpuuteta, onneksi.

        maan arkkitehtuuri ja ihmiset on kuin viikko ll maailmansodan päättymisen jälkeiseltä viikolta.

        harjateräkset törröttää joka toisen omakotitalon katolta, ja turistiopas selittää, että tämä johtuu maan kiinteistöverotuksesta. kun rakennus on koko ajan keskeneräinen, niin vero on 30 % halvempi.
        olisikin huvittavaa, kun mannerheimintiellä talot jätettäisi samalla lailla "kesken".

        vuokrasin alaniasta enduron, kun olin 2 päivää katsellut kaupungin katujen kuntoa tyrkyttäjäkujilla kävellessäni. tiet oli about samantasoisia kuin suomessa 30 vuotta hoitamattomana ollut maalaisasfalttitie olisi.

        ei ole vaaraa, että "häiritsisin" turkkia vierailuillani. olen käynyt jo useissa muissa eu maissa sen jälkeen, eikä ole mitään ikävää sanomista ollut, kuten turkin matkasta.

        ja PS. en minä piruuttaani tätä kirjoitusta alaniasta kertonut. kerroin vaan varoittaakseni muita, jotta eivät pilaisi lomakesäänsä, kuten minä turkissa käydessäni, ja olenpahan perustellut mitä olen kokenut. täällä jotkut heittelee jotain "ihana paikka, söpöjä tummaihóisia" kommentteja.
        sellaiset tuskin auttaa jotain duunariperhettä joka kerran vuodessa säästää rahat saadakseen perheensä lomalle ulkomaille. olennaista perheelle olisi viihtyä lomalla, ja turkissa se ei todellakaan onnistu, vaikka olisi kuinka "avarakatseinen". sellainen kun niin väittää, kulkee laput silmillä .

        samalla rahalla pääsee laatumaihin, ja loma onnistuu.

        Minua ainakin hävettäisi jos tuollaista suustani päästelisin. Matkailu avartaa aina, kävit missä tahansa. Ja tottakai sinua ärsyttää puheet söpöistä tummista miehistä, koska olet tyypillinen mustasukkainen suomalainen mies. Itse en nappisilmistä välitä mutta voisi olla hieman suvaitsevaisempi. Ei ne monet muutkaan maat ole niin Suomen tasolla. Käyt sitten vaikka ihan tossa rajan takana Venäjällä. Kuulet sieltä möhömahasilta setiltä juttua, miten venäläiset naiset on maailman kauniimpia. Ja sitähän on mukava lähtee katsomaan muualle kun tietää miten ihanaa on Suomeen palata kun täällä asiat toimii. Ja sehän riippuu mihin sitä on tottunu. On tainnu kaikki suomalaiset syntyä niin kultalusikka suussa, ettei ymmärretä muita.


      • pettynyt
        No huhhuh kirjoitti:

        Minua ainakin hävettäisi jos tuollaista suustani päästelisin. Matkailu avartaa aina, kävit missä tahansa. Ja tottakai sinua ärsyttää puheet söpöistä tummista miehistä, koska olet tyypillinen mustasukkainen suomalainen mies. Itse en nappisilmistä välitä mutta voisi olla hieman suvaitsevaisempi. Ei ne monet muutkaan maat ole niin Suomen tasolla. Käyt sitten vaikka ihan tossa rajan takana Venäjällä. Kuulet sieltä möhömahasilta setiltä juttua, miten venäläiset naiset on maailman kauniimpia. Ja sitähän on mukava lähtee katsomaan muualle kun tietää miten ihanaa on Suomeen palata kun täällä asiat toimii. Ja sehän riippuu mihin sitä on tottunu. On tainnu kaikki suomalaiset syntyä niin kultalusikka suussa, ettei ymmärretä muita.

        en ole kateellinen turkkilaisille mistään muusta kuin auringosta ja välimerestä.

        toi onkin kummallinen ilmiö tuo kurjuusmaihin matkustaminen, jotta arvostaa kotimaataan.

        Mulla on yksi sukulainen, joka kahlaa näissä b ja c luokan maissa vuodesta vuoteen. Luulen että hänellä on alemmuuskomplekseja elämässänsä onnistumisesta, ja hän haluaa pönkittää itsetuntoa käymällä paikoissa, joissa ihmisillä ei ole oikein mitään, rahaa tai juoksevaa vettä kotona.
        Jos ei omaan elämänlaatuunsa ei ole täysin tyytyväinen suomessa, niin kyllähän sellainen ryysyläisten keskellä vaeltaminen seppälän puvussa ja hotellihuoneen avain taskussa voi luoda sellaisen illuusion, että elämä hymyilee, mutta onko se ettisesti oikein paikallisia kohtaan ?
        heistä se voi tuntua, että heitä tullaan katsomaan kuin apinoita eläintarhaan.

        mitä se tekee paikalliselle 20 vuotiaalle katsella, kun joku kuvaa heitä kameralla, jonka arvo on enemmän kuin 5 vuoden palkka kivenhakkaamossa, ja tietää, ettei sellaista ikinä tule saamaan ?


      • Zaida-Lee
        pettynyt kirjoitti:

        en ole kateellinen turkkilaisille mistään muusta kuin auringosta ja välimerestä.

        toi onkin kummallinen ilmiö tuo kurjuusmaihin matkustaminen, jotta arvostaa kotimaataan.

        Mulla on yksi sukulainen, joka kahlaa näissä b ja c luokan maissa vuodesta vuoteen. Luulen että hänellä on alemmuuskomplekseja elämässänsä onnistumisesta, ja hän haluaa pönkittää itsetuntoa käymällä paikoissa, joissa ihmisillä ei ole oikein mitään, rahaa tai juoksevaa vettä kotona.
        Jos ei omaan elämänlaatuunsa ei ole täysin tyytyväinen suomessa, niin kyllähän sellainen ryysyläisten keskellä vaeltaminen seppälän puvussa ja hotellihuoneen avain taskussa voi luoda sellaisen illuusion, että elämä hymyilee, mutta onko se ettisesti oikein paikallisia kohtaan ?
        heistä se voi tuntua, että heitä tullaan katsomaan kuin apinoita eläintarhaan.

        mitä se tekee paikalliselle 20 vuotiaalle katsella, kun joku kuvaa heitä kameralla, jonka arvo on enemmän kuin 5 vuoden palkka kivenhakkaamossa, ja tietää, ettei sellaista ikinä tule saamaan ?

        tuntuu jo siltä, ettet ole edes koskaan turkissa
        käynytkään!? Kyllä siellä kaupungeissa vesi tulee ihan vesijohtoja pitkin. Mutta ei suomessakaan joka paikassa maaseudulla ole kunnallista (lue:vesijohto)vettä. Kaivojen varassa monessa paikassa täälläkin elellään. Niistä ryysyistä sitten: ei täällä kotimaassakaan kaikki pukeudu kuin coctaikutsuille menossa, jolleivat sitten ole! Elät kyllä jossakin omissa maailmoissasi, jos et tiedä millä rahalla kameran saa irti. Toisekseen, tekevät pojat pitkää päivää siellä turkissa. Tosin talvella voi olla hiljaisempaa,
        jollei saa esim. raksalta hommia.
        Se miksi ihmiset sinne matkustavat on se lämpö, aurinko ja ystävälliset, sydämelliset ihmiset.
        Tämä on varmasti Sinulle vierasta, et sitä sydäntä taida omistaakaan, sitä kun ei saa rahalla!!!


      • Pete
        vähävarainen kirjoitti:

        jotta turkista/alaniasta voi nähdä edes jotain hyvää, niin perusreseptit sinne lähtijöille on:
        ota kunnon kännit paikallisella halvalla efes oluella, vie pesue rannalle, älä ota lompakkoa mukaan hotellilta, ja ota aurinkoa.

        mitä tulee silmänsä ummistamiseen, niin jo turkkia matkakohteena harkitsevaa voi sanoa silmänummistajaksi, kun maan ihmisoikeus, ja yleinenkin "taso" on jo ilmeinen.

        häpeän käyneeni turkissa, ja kun tapanani on ollut ripustaa kuvasuurennos aina kustakin ulkomaanmatkakohteesta olohuoneen seinälle, niin turkista en sellaista teettänyt edes.
        sellaista roskamaata ei kymmeniin vuosiin EU hun kelpuuteta, onneksi.

        maan arkkitehtuuri ja ihmiset on kuin viikko ll maailmansodan päättymisen jälkeiseltä viikolta.

        harjateräkset törröttää joka toisen omakotitalon katolta, ja turistiopas selittää, että tämä johtuu maan kiinteistöverotuksesta. kun rakennus on koko ajan keskeneräinen, niin vero on 30 % halvempi.
        olisikin huvittavaa, kun mannerheimintiellä talot jätettäisi samalla lailla "kesken".

        vuokrasin alaniasta enduron, kun olin 2 päivää katsellut kaupungin katujen kuntoa tyrkyttäjäkujilla kävellessäni. tiet oli about samantasoisia kuin suomessa 30 vuotta hoitamattomana ollut maalaisasfalttitie olisi.

        ei ole vaaraa, että "häiritsisin" turkkia vierailuillani. olen käynyt jo useissa muissa eu maissa sen jälkeen, eikä ole mitään ikävää sanomista ollut, kuten turkin matkasta.

        ja PS. en minä piruuttaani tätä kirjoitusta alaniasta kertonut. kerroin vaan varoittaakseni muita, jotta eivät pilaisi lomakesäänsä, kuten minä turkissa käydessäni, ja olenpahan perustellut mitä olen kokenut. täällä jotkut heittelee jotain "ihana paikka, söpöjä tummaihóisia" kommentteja.
        sellaiset tuskin auttaa jotain duunariperhettä joka kerran vuodessa säästää rahat saadakseen perheensä lomalle ulkomaille. olennaista perheelle olisi viihtyä lomalla, ja turkissa se ei todellakaan onnistu, vaikka olisi kuinka "avarakatseinen". sellainen kun niin väittää, kulkee laput silmillä .

        samalla rahalla pääsee laatumaihin, ja loma onnistuu.

        Käypä kuule joskus kehäkolmosen ulkopuolella niin näet pihoja täynnä rojua ja roskia,autojen raatoja,kaatumassa olevia taloja ym,ei täällä kotomaassakaan kaikki niin jees ole...
        Turkki lomakohteena voittaa monet paikat mennen tullen,aurinko on takuuvarma,hyvää ruokaa,ystävällisiä ihmisiä,retkiäkin löytyy historiasta,kulttuurista ym. pitäville...biletyspaikoista puhumattakaan!
        Että Turkin ystävät jatketaan me vain matkustelua eikä välitetä näitten nipottajien ja pikkusieluisten kirjoituksista!!!!!


      • pettynyt alaniaylistäjän äl...
        Zaida-Lee kirjoitti:

        tuntuu jo siltä, ettet ole edes koskaan turkissa
        käynytkään!? Kyllä siellä kaupungeissa vesi tulee ihan vesijohtoja pitkin. Mutta ei suomessakaan joka paikassa maaseudulla ole kunnallista (lue:vesijohto)vettä. Kaivojen varassa monessa paikassa täälläkin elellään. Niistä ryysyistä sitten: ei täällä kotimaassakaan kaikki pukeudu kuin coctaikutsuille menossa, jolleivat sitten ole! Elät kyllä jossakin omissa maailmoissasi, jos et tiedä millä rahalla kameran saa irti. Toisekseen, tekevät pojat pitkää päivää siellä turkissa. Tosin talvella voi olla hiljaisempaa,
        jollei saa esim. raksalta hommia.
        Se miksi ihmiset sinne matkustavat on se lämpö, aurinko ja ystävälliset, sydämelliset ihmiset.
        Tämä on varmasti Sinulle vierasta, et sitä sydäntä taida omistaakaan, sitä kun ei saa rahalla!!!

        luulit näköjään, että puhuin pelkästään alaniasta kun puhuin c luokan maissa olevista vesiongelmista. törppö, jos alan luettelemaan erikseen kunkin maan ongelmat, niin se menee jo pitkävetiseksi.
        et myöskään näyttänyt hoksaavan, etten puhunut mistään r kioskin kertakäyttökamerasta. meneppä joku "vuosikymmen" kun alaniaeuforialtasi kerkiät, digikamerakauppaan katselemaan hintoja.ja kysäse joltain mitä etiopialainen kivenhakkaaja tienaa. ei ainakaan tarpeeksi ostaakseen fotoliikkeestä 5 miljoonan pikselin kameraa.


      • pettynyt
        Pete kirjoitti:

        Käypä kuule joskus kehäkolmosen ulkopuolella niin näet pihoja täynnä rojua ja roskia,autojen raatoja,kaatumassa olevia taloja ym,ei täällä kotomaassakaan kaikki niin jees ole...
        Turkki lomakohteena voittaa monet paikat mennen tullen,aurinko on takuuvarma,hyvää ruokaa,ystävällisiä ihmisiä,retkiäkin löytyy historiasta,kulttuurista ym. pitäville...biletyspaikoista puhumattakaan!
        Että Turkin ystävät jatketaan me vain matkustelua eikä välitetä näitten nipottajien ja pikkusieluisten kirjoituksista!!!!!

        ei siellä mitään biletyspaikkoja ollut kuin yksi ainoa disko.siinä rannassa 2. kerroksessa samaa taloa, missä ne laittaa kansallislipun syöjän pöytään. sinäänsä kiva ele, siellä oli puolet euroopan lipuista edustettuna. siinä ravintolassa oli kaupungin parhaat pihvit, toivottavasti ei siksi miksi luulen.(tuovatko lihat länsieuroopasta, niillä lihakuljetuksilla joissa eläin kidutetaan näännyttämällä ja nostelemalla kraanakettingillä jaloista jotta tullissa menee pienempi vero, kun kyseessä on vaurioitunut kauppatavara.)
        kaikki muut koko kaupungissa on ruokaravintoloita, joissa musiikki soi taustalla.


      • I <3 Turkki
        pettynyt kirjoitti:

        en ole kateellinen turkkilaisille mistään muusta kuin auringosta ja välimerestä.

        toi onkin kummallinen ilmiö tuo kurjuusmaihin matkustaminen, jotta arvostaa kotimaataan.

        Mulla on yksi sukulainen, joka kahlaa näissä b ja c luokan maissa vuodesta vuoteen. Luulen että hänellä on alemmuuskomplekseja elämässänsä onnistumisesta, ja hän haluaa pönkittää itsetuntoa käymällä paikoissa, joissa ihmisillä ei ole oikein mitään, rahaa tai juoksevaa vettä kotona.
        Jos ei omaan elämänlaatuunsa ei ole täysin tyytyväinen suomessa, niin kyllähän sellainen ryysyläisten keskellä vaeltaminen seppälän puvussa ja hotellihuoneen avain taskussa voi luoda sellaisen illuusion, että elämä hymyilee, mutta onko se ettisesti oikein paikallisia kohtaan ?
        heistä se voi tuntua, että heitä tullaan katsomaan kuin apinoita eläintarhaan.

        mitä se tekee paikalliselle 20 vuotiaalle katsella, kun joku kuvaa heitä kameralla, jonka arvo on enemmän kuin 5 vuoden palkka kivenhakkaamossa, ja tietää, ettei sellaista ikinä tule saamaan ?

        Niin tosiaan, miltähän se mahtaa tuntua. Voin kertoa, että aika hyvältä. He sentään tajuavat, että me ulkomaalaiset olemme heidän sosiaaliturvansa. Kai itsekkin ymmärrät, että se on heidän lähes ainoa toimeentulonsa, että me käymme katsomassa näitä "apinoita häkissään"... Silloin ei ajatella tunteilla, vaan palkkapussin paksuudella, joka turkkilaisillakin saattaa sesonkikauden jälleen olla himppasen verran paksumpi.


      • I <3 Turkki
        pettynyt alaniaylistäjän äl... kirjoitti:

        luulit näköjään, että puhuin pelkästään alaniasta kun puhuin c luokan maissa olevista vesiongelmista. törppö, jos alan luettelemaan erikseen kunkin maan ongelmat, niin se menee jo pitkävetiseksi.
        et myöskään näyttänyt hoksaavan, etten puhunut mistään r kioskin kertakäyttökamerasta. meneppä joku "vuosikymmen" kun alaniaeuforialtasi kerkiät, digikamerakauppaan katselemaan hintoja.ja kysäse joltain mitä etiopialainen kivenhakkaaja tienaa. ei ainakaan tarpeeksi ostaakseen fotoliikkeestä 5 miljoonan pikselin kameraa.

        ...pitäisi ostaa digikamera?... Mitä hän sillä tekisi? Hänellä varmaan arvostus kuitenkin on vähän jossain muualla kun digikamerassa ja esimerkiksi turkissa, me turistit mahdollistamme sen... Sitäpaitsi, noh, joo... etiopia on ehkä asia erikseen, mutta sielä ei vissiin hirveemmin ole tuota turismia?... Sen kuitenkin voin sanoa, ettei turkkilaisilla ole pulaa noista digikameroista, niitä saa aika edullisesti sielä :D


    • ...

      Käsittämätöntä että joku edes vaivautuu noin kirjoittamaan.Jos reissus todellaki meni noin huonosti nii ikävä juttu mut en usko et asiat kyllä noin kurjasti oli.kannattais varmaan mennä vähän itseensäkki.
      olisko tossa sun jutussa ollu pikkasen omaa lisää?!
      Olisko omassa asenteessa ollu vikaa?tai jotaa?
      Turkki on mahtava paikka ilman sun kaltaisia lomalaisia...

    • JORMA

      ja sä olet niitä ihmisiä, joiden mielestä mikään ei ole hyvä. Pysy himoissas...

      • pettynyt

        en "roiku" täällä. kirjoitin oman rehellisen matkakokemukseni, varoittaakseeni muita erehtymästä matkustamaan turkkiin. ja mistä toi "himo" nyt tähän keskusteluun joku repäisi ? saman tekevää.
        jos itse olisin matkustamassa johonkin vieraaseen maahan, ja pelissä olisi koko lomamatkan onnistuminen ja yli 1000 euroa rahaa hommaan suunnattuna, niin takuulla haluaisin kuulla kaikki ihmisten kokemukset siitä maasta.
        ohittaisin sellaiset ylistyskommentit ekana, koska yleensä ne on aika pinnallisia mielipiteitä, mutta nämä mitä minä kerroin turkista, ja millaista 40 luvulle jäänyttä rupusakkia ne on arkkitehtuureineen, käytöksineen ja huijarinluonteineen, ovat faktoja, jotka ei riipu siitä olinko minä siellä vaiko naapurin erkki. talot on edelleen keskeneräisiä, ja ihmiset tyrkyttää niitä 15 euron peltisiä tuhkakuppeja alania logoineen, vaikka sinne menee ylihuomenna pirkko jämsästä.
        joten ihan turhaa tulla purkaa tuntoja mulle, että mulla on asenneongelma, koska juttuni ei ollut mielipidevuodatus, vaan matkakertomus.


      • hän
        pettynyt kirjoitti:

        en "roiku" täällä. kirjoitin oman rehellisen matkakokemukseni, varoittaakseeni muita erehtymästä matkustamaan turkkiin. ja mistä toi "himo" nyt tähän keskusteluun joku repäisi ? saman tekevää.
        jos itse olisin matkustamassa johonkin vieraaseen maahan, ja pelissä olisi koko lomamatkan onnistuminen ja yli 1000 euroa rahaa hommaan suunnattuna, niin takuulla haluaisin kuulla kaikki ihmisten kokemukset siitä maasta.
        ohittaisin sellaiset ylistyskommentit ekana, koska yleensä ne on aika pinnallisia mielipiteitä, mutta nämä mitä minä kerroin turkista, ja millaista 40 luvulle jäänyttä rupusakkia ne on arkkitehtuureineen, käytöksineen ja huijarinluonteineen, ovat faktoja, jotka ei riipu siitä olinko minä siellä vaiko naapurin erkki. talot on edelleen keskeneräisiä, ja ihmiset tyrkyttää niitä 15 euron peltisiä tuhkakuppeja alania logoineen, vaikka sinne menee ylihuomenna pirkko jämsästä.
        joten ihan turhaa tulla purkaa tuntoja mulle, että mulla on asenneongelma, koska juttuni ei ollut mielipidevuodatus, vaan matkakertomus.

        Mutta onko fiksua tulla tänne pohjiaan myöten haukkumaan! Huomaatko,että muillakin on HYVINKIN PALJON KOKEMUSTA kyseisestä paikasta!! Joten eiköhän jokainen saa kokea matkansa itse!!!! Aikuinen ihminen luo omat näkemyksensä ja tunnelmansa matkoiltaan!! Ja mielestäni jokainen voisi jollakin tavalla arvostaa toisen maata ja kultturia, sitä mitä siellä on ! Nähtävästi olet valinnut aivan täysin vääränlaisen matkakohteen, kun sinne erehdyit!
        Älä erehdy enää toista kertaa, mutta kunnioita kuitenkin heitäkin,jotka siellä joutuvat ja saavat asua ja elää!!
        Meitä on täällä monia, jotka juuri nauttivat siitä "puhtaasta ja välittömästä" ilmapiiristä siellä, eikä me muuta olla vaillakaan.. nautitaan siitä,mitä meille on siellä tarjottavana!

        Siispä turhat haukkumiset pois ja ihmisarvo kunniaan!!! Aurinkoista kesän odotusta ja mukavia reissuja Alanyaan ja Turkkiin!


      • eros
        pettynyt kirjoitti:

        en "roiku" täällä. kirjoitin oman rehellisen matkakokemukseni, varoittaakseeni muita erehtymästä matkustamaan turkkiin. ja mistä toi "himo" nyt tähän keskusteluun joku repäisi ? saman tekevää.
        jos itse olisin matkustamassa johonkin vieraaseen maahan, ja pelissä olisi koko lomamatkan onnistuminen ja yli 1000 euroa rahaa hommaan suunnattuna, niin takuulla haluaisin kuulla kaikki ihmisten kokemukset siitä maasta.
        ohittaisin sellaiset ylistyskommentit ekana, koska yleensä ne on aika pinnallisia mielipiteitä, mutta nämä mitä minä kerroin turkista, ja millaista 40 luvulle jäänyttä rupusakkia ne on arkkitehtuureineen, käytöksineen ja huijarinluonteineen, ovat faktoja, jotka ei riipu siitä olinko minä siellä vaiko naapurin erkki. talot on edelleen keskeneräisiä, ja ihmiset tyrkyttää niitä 15 euron peltisiä tuhkakuppeja alania logoineen, vaikka sinne menee ylihuomenna pirkko jämsästä.
        joten ihan turhaa tulla purkaa tuntoja mulle, että mulla on asenneongelma, koska juttuni ei ollut mielipidevuodatus, vaan matkakertomus.

        mene sitten matkakertomus palstalle, tai mieluummin vaikka hoidattamaan itseäs johonkin!


      • Hypnos

        Olen kiertänyt lähes kaikki maat välimeren ympärillä ja Alanya oli kyllä pohjanoteeraus, Turkista yleisesti jäi kyllä ihan positiivinen kuvas, varsinkin pikkuliikkeissä palvelusta voisi moni suomalainen ottaa oppia. Jotenkin vaan on jäänyt sellainen kuva, että kaikki "suuret" turisti kohteet (Agadir, Marrakesh, Alanya...) kannattaa jättää välistä.


    • Amanda

      Sanoit syntyneesi kultalusikka suussa ja matkustelleesi ympäri maailmaa A-luokan maissa!
      Miten voit sanoa esim Jenkkilää A-luokan maaksi?!!
      No se siitä, mutta kovasti sinua vaivaa laittaa tuhat egee Turkinmatkaan? Miten se sinun varallisuuspuolesi sitten olikaan! Menikö jo viimeiset, vai eikö "pappa betalar" toimi enää?
      Ihan rehellisesti, mene ihminen hoitoon jos elämänasenteesi on ihan OIKEASTI tuollainen?????

      • pettynyt

        Hoitoa kaipaisit itse. Yrität pistää sanoja toisten suuhun. Ei minun matkustelu a-luokan maihin ole mihinkään lakannut. Päinvastoin, ja kuule "pappa" ei ole maksellut matkojani kuin silloin alaikäisiässä ollessani. Mitä tulee Amerikkaan A-luokan maana, niin kyllä se sitä on siitäkin huolimatta että ihmisillä on eri käsitykset millaista ulkomaanpolitiikkaa minkäkin maan tulisi vetää, ja Turkkia ei voi verrata mihinkään länsimaahan. Ataturkin ponnistelut ei näy kuin verrattaessa johonkin afganistaniin. Kumma juttu muuten, että minun kommentit ei kiinnosta ketään, minua kehotetaan menemään muualle, ja sitten lukijalaskurin mukaan minun turkkikokemukseni on lukenut pieni kaupungillinen, yli 3200 ihmistä, kymmenkertainen määrä muihin aiheisiin. hohhoijaa, väsytämpä jo itseänikin.....


    • Aivomies

      Joo, asiaa puhut. Tosi kiduttava paikka. Nuo raukat jotka eivät ole muualla matkustelleet eivät osaa muuta vaatiakaan ja maksavat täyden hinnan reissuista joita länsiystävämme eivät huolisi ilmaiseksikaan. Suomalaisia kusetetaan turistipaikoissa koska he ovat niin tyhmiä.

    • pitsakaiffari

      Tilasin Alaniassa pitsan. Hinta oli sama kuin suomalaisessa ravintolassa mutta itse tarjoiltu tuote oli kuin jalostajan mikrolämmitettävä ( myös maultaan ). Huomautettuani huonosta hinta/ laatusuhteesta meinas tulla turpaan. Onneksi sain siellä mahtaudin vasta viimeisenä päivänä, 40 kuumetta ja varttitunnin välein paskalla. Tarjoilija varmaan myrkytti minut ja kaivoi perseestään jotain kun vittuilin pitsasta. Alania on varmaan hyvä paikka jollekin masokistille tai sellaiselle, joka tykkää pissaleikeistä. Onhan tämä Kleopatran ranta varmaan muutaman metrin ylempänä heinäkuussa, kun siihen on virtsattu niin paljon.

      • pettynyt

        mukava huomata että täällä on muitakin jotka tietää mistä puhun. Toi hygieniajuttu pitserioissa olikin yksi inhottavimmista puutteista. Kun oltiin pitseriassa, niin pöytiin näki sen pitkän keittiöpöydän missä ne niitä voitaikinapitsoja teki. tilasin lisää olutta unohtaakseni ennen ruokailua mitä näin: kokki käy kusella ja pesemättä käsiä käsittelee helteessä klähmättyjä maksajien kolikoita samoilla käsillä kun veivasi voitaikinaa ja ripotteli lauantaimakkaransiivuja!

        tunnen lähes kansalaisvelvollisuudekseni kakistaa kaikki loputkin ikävyydet reissulta.

        hotelli, jossa asuin, oli erkaptan, tjäreborgin kallein välityshotelli. sisustus on ihan siisti, valkoista marmoria, spottivaloja ja kokolattiamattoja, kauppa respan vieressä yötä päivää auki. ei siinä mitään.

        mitä tulee turkkilaisille ominaiseen kusetukseen, niin ravintolan henkilökunta toteuttaa heidän "kansalaisominaisuuttaan".
        niillä on joka ilta aina joku teemailta, turkkilainen ilta, barbeque ilta, muotishow-ilta, ym. ne maksaa n. 20 e. voin sanoa että kun on ollut yhdessä niin on ollut kaikissa. musikkia, ruokaa, sähkökatkoksia ja jotain ohjelmaa. aamiaisella henkilökunta kysyy, että tottakai te tulette ? sanoin että täytyy harkita (olin ollut jo ed. iltana) . tarjoilija sanoo, että jos antaisitte huoneen numeron, niin he laskuttaa sen illan suoraan huonetililtä, ja jos ette halua tulla, niin sen voi perua. sanoin, että en taida nyt antaa, mutta tulen sitten kyllä sanomaan jos me tullaan. tarjoilija katsoo mua 20 sekunttia kuin murhaajaa! jatkoin aamiaisensyöntiä, ja ajattelin , että huh mitä tyrkytystä, omalla hotellilla.
        myöhemmin tapasimme erään henkilön eräässä aikaisemmin mainitussa pahamaineisessa matkanjärjestystoimistossa:pars tours alania. tämä henkilö oli myös joutunut teemailtatyrkytyksen kohteeksi hänen hotellilla.(se on siis yleinen tapa). hän oli antanut huoneen numeron, vaikka ei ollut tulossa sinne myöskään, ja peruikin sen ennen iltaa. no, hän kävi sitten illalla drinkillä hotellinsa baaritiskillä, joka oli siinä allasosaston vieressä, joi drinkkinsä, syömättä mitään sivummalla olevasta teemabuffetista, ja palasi huoneeseen. seuraavana iltapäivänä hotellin respan henkilökunta kysyi synkän oloisena: koska neiti aikoo maksaa turkkilaisillan 20 euroa ?, hän ei edes ollut siellä ! en tiedä saiko uskoteltua hotellinjohtajan vai ei, sehän on turkkilaistarjoilijan sana vastaan asiakas.
        eli: älkää antako hotellin numeroa, te jotka jostain kumman syystä haluatte turkkiin mennä.

        mitä tulee sairastelusta, niin myös minä sain jonkun paikallispöpön ja kun käytin paikallisesta apteekista saamia antibiootteja, niin koko kehooni ilmestyi jotain punaisia pilkkuja.suomessa työterveyshoitaja ihmetteli että mitä ihmeen myrkkyjä ne on alaniassa mulle myynyt, lääkkeen nimeä ei löytynyt mistään lääkeluettelosta. uusi bioottikuuri jouduttiin aloittamaan uudelleen suomessa.


      • minun mielestäni
        pettynyt kirjoitti:

        mukava huomata että täällä on muitakin jotka tietää mistä puhun. Toi hygieniajuttu pitserioissa olikin yksi inhottavimmista puutteista. Kun oltiin pitseriassa, niin pöytiin näki sen pitkän keittiöpöydän missä ne niitä voitaikinapitsoja teki. tilasin lisää olutta unohtaakseni ennen ruokailua mitä näin: kokki käy kusella ja pesemättä käsiä käsittelee helteessä klähmättyjä maksajien kolikoita samoilla käsillä kun veivasi voitaikinaa ja ripotteli lauantaimakkaransiivuja!

        tunnen lähes kansalaisvelvollisuudekseni kakistaa kaikki loputkin ikävyydet reissulta.

        hotelli, jossa asuin, oli erkaptan, tjäreborgin kallein välityshotelli. sisustus on ihan siisti, valkoista marmoria, spottivaloja ja kokolattiamattoja, kauppa respan vieressä yötä päivää auki. ei siinä mitään.

        mitä tulee turkkilaisille ominaiseen kusetukseen, niin ravintolan henkilökunta toteuttaa heidän "kansalaisominaisuuttaan".
        niillä on joka ilta aina joku teemailta, turkkilainen ilta, barbeque ilta, muotishow-ilta, ym. ne maksaa n. 20 e. voin sanoa että kun on ollut yhdessä niin on ollut kaikissa. musikkia, ruokaa, sähkökatkoksia ja jotain ohjelmaa. aamiaisella henkilökunta kysyy, että tottakai te tulette ? sanoin että täytyy harkita (olin ollut jo ed. iltana) . tarjoilija sanoo, että jos antaisitte huoneen numeron, niin he laskuttaa sen illan suoraan huonetililtä, ja jos ette halua tulla, niin sen voi perua. sanoin, että en taida nyt antaa, mutta tulen sitten kyllä sanomaan jos me tullaan. tarjoilija katsoo mua 20 sekunttia kuin murhaajaa! jatkoin aamiaisensyöntiä, ja ajattelin , että huh mitä tyrkytystä, omalla hotellilla.
        myöhemmin tapasimme erään henkilön eräässä aikaisemmin mainitussa pahamaineisessa matkanjärjestystoimistossa:pars tours alania. tämä henkilö oli myös joutunut teemailtatyrkytyksen kohteeksi hänen hotellilla.(se on siis yleinen tapa). hän oli antanut huoneen numeron, vaikka ei ollut tulossa sinne myöskään, ja peruikin sen ennen iltaa. no, hän kävi sitten illalla drinkillä hotellinsa baaritiskillä, joka oli siinä allasosaston vieressä, joi drinkkinsä, syömättä mitään sivummalla olevasta teemabuffetista, ja palasi huoneeseen. seuraavana iltapäivänä hotellin respan henkilökunta kysyi synkän oloisena: koska neiti aikoo maksaa turkkilaisillan 20 euroa ?, hän ei edes ollut siellä ! en tiedä saiko uskoteltua hotellinjohtajan vai ei, sehän on turkkilaistarjoilijan sana vastaan asiakas.
        eli: älkää antako hotellin numeroa, te jotka jostain kumman syystä haluatte turkkiin mennä.

        mitä tulee sairastelusta, niin myös minä sain jonkun paikallispöpön ja kun käytin paikallisesta apteekista saamia antibiootteja, niin koko kehooni ilmestyi jotain punaisia pilkkuja.suomessa työterveyshoitaja ihmetteli että mitä ihmeen myrkkyjä ne on alaniassa mulle myynyt, lääkkeen nimeä ei löytynyt mistään lääkeluettelosta. uusi bioottikuuri jouduttiin aloittamaan uudelleen suomessa.

        onpa erikoinen ravintola jos pöydästä näet pitsan tekijän vessassa käynnit, että tiedät ettei hän käsiään pessyt ja voi kertoa ettei se hygienia taso suomen useimmissa tavallisissa baareissa kovin korkee enää ole. Sairastelusta voin kertoo omasta kokemuksestani, sen verran oltuani marmariksessa sairaalassa minut hoidettiin hyvin ja sairaala oli erittäin siisti. Paperit, jotka sain suomeen. Oli täällä sairaalan lääkärin mielestä sellaiset että, minua oli hoidettu loistavasti ja jos et tiennyt itse ei kannata mennä osteleen mitään lääkkeitä vaan lääkärin reseptillä sielläkin. Allergisen reaktion voi saada ihan täälläkin myytävistä lääkkeistä ja nyt kun suomeen tuli tämä apteekki voi vaihtaa edullisempaan vaihtoehtoon laki täältäkin löytyy lääkepakkauksista nimiä joita meidän ns. arvauskeskus lääkäriksi aikovat eivät ole kuulleetkaan. Mutta varmasti löytyy sieltäkin paljon epähygieenisiä paikkoja pitää vain muistaa niitä löytyy myös muista maista ns. hyvinvointi valtioista, suomi onkin aina ollut yli hygieeninen maa joten meihin tarttuu kaikki pöpöt ja toisekseen nykyisin hygienia on mennyt alaspäin kuin lehmän häntä sairaalabakteerit jyllää täälläkin tosi paljon. Jos kovin harmittaa tämä hygienia taso ota hawrix rokoite tai pysyttele koti suomessa. Ei aina matkasta niin negatiivistä joskus ne jopa onnistuu ja ovat hauskoja.


      • Katjuska
        minun mielestäni kirjoitti:

        onpa erikoinen ravintola jos pöydästä näet pitsan tekijän vessassa käynnit, että tiedät ettei hän käsiään pessyt ja voi kertoa ettei se hygienia taso suomen useimmissa tavallisissa baareissa kovin korkee enää ole. Sairastelusta voin kertoo omasta kokemuksestani, sen verran oltuani marmariksessa sairaalassa minut hoidettiin hyvin ja sairaala oli erittäin siisti. Paperit, jotka sain suomeen. Oli täällä sairaalan lääkärin mielestä sellaiset että, minua oli hoidettu loistavasti ja jos et tiennyt itse ei kannata mennä osteleen mitään lääkkeitä vaan lääkärin reseptillä sielläkin. Allergisen reaktion voi saada ihan täälläkin myytävistä lääkkeistä ja nyt kun suomeen tuli tämä apteekki voi vaihtaa edullisempaan vaihtoehtoon laki täältäkin löytyy lääkepakkauksista nimiä joita meidän ns. arvauskeskus lääkäriksi aikovat eivät ole kuulleetkaan. Mutta varmasti löytyy sieltäkin paljon epähygieenisiä paikkoja pitää vain muistaa niitä löytyy myös muista maista ns. hyvinvointi valtioista, suomi onkin aina ollut yli hygieeninen maa joten meihin tarttuu kaikki pöpöt ja toisekseen nykyisin hygienia on mennyt alaspäin kuin lehmän häntä sairaalabakteerit jyllää täälläkin tosi paljon. Jos kovin harmittaa tämä hygienia taso ota hawrix rokoite tai pysyttele koti suomessa. Ei aina matkasta niin negatiivistä joskus ne jopa onnistuu ja ovat hauskoja.

        Edellisille marisijoille,ollaan käyty Turkissa 12 kertaa,koskaan ei kukaan porukasta ole sairastunu!
        Ja suomessa ravintoloissa 20 vuotta työskennelleenä voin sanoa että ettepä tiedä täälläkään mitä kaikkea lautasellanne on..
        Mutta mepä jotka Turkissa olemme viihtyneet menemme sinne edelleen kirjoittaisittepa mitä p..aa vaan!


      • turkkifanit
        minun mielestäni kirjoitti:

        onpa erikoinen ravintola jos pöydästä näet pitsan tekijän vessassa käynnit, että tiedät ettei hän käsiään pessyt ja voi kertoa ettei se hygienia taso suomen useimmissa tavallisissa baareissa kovin korkee enää ole. Sairastelusta voin kertoo omasta kokemuksestani, sen verran oltuani marmariksessa sairaalassa minut hoidettiin hyvin ja sairaala oli erittäin siisti. Paperit, jotka sain suomeen. Oli täällä sairaalan lääkärin mielestä sellaiset että, minua oli hoidettu loistavasti ja jos et tiennyt itse ei kannata mennä osteleen mitään lääkkeitä vaan lääkärin reseptillä sielläkin. Allergisen reaktion voi saada ihan täälläkin myytävistä lääkkeistä ja nyt kun suomeen tuli tämä apteekki voi vaihtaa edullisempaan vaihtoehtoon laki täältäkin löytyy lääkepakkauksista nimiä joita meidän ns. arvauskeskus lääkäriksi aikovat eivät ole kuulleetkaan. Mutta varmasti löytyy sieltäkin paljon epähygieenisiä paikkoja pitää vain muistaa niitä löytyy myös muista maista ns. hyvinvointi valtioista, suomi onkin aina ollut yli hygieeninen maa joten meihin tarttuu kaikki pöpöt ja toisekseen nykyisin hygienia on mennyt alaspäin kuin lehmän häntä sairaalabakteerit jyllää täälläkin tosi paljon. Jos kovin harmittaa tämä hygienia taso ota hawrix rokoite tai pysyttele koti suomessa. Ei aina matkasta niin negatiivistä joskus ne jopa onnistuu ja ovat hauskoja.

        Kiitos, todella asiallinen kirjoitus! Olen seuraillut tiiviisti tätä keskustelua ja ihmetellyt suuresti! Ollaan oltu 5 kertaa Turkissa ja ei olla ikinä nähty esim. uimahoususillaan olevaa hampurilaismyyjää! Turkkilainen mies ei halua esiintyä julkisella paikalla uimahousuissa ja jos joskus harvoin on shortsit, niidenkin pitäisi peittää polvet. meillä on turkkilainen ystävä (englannin opettaja) ja häneltä ollaan opittu paljon turkkilaiseen elämään liittyviä TOSIasioita. Mutta tietysti on pakko myöntää, että 80 miljoonaan ihmiseen mahtuu monenlaista, mutta me ei ole törmätty kertaakaan noin negatiivisiin asioihin! Olis kiva tietää, mikä oli ko.pizzeria nimi, vois käydä testaamassa. Samoin hampurilaispaikan sijainti ja nimi. Toukokuussa mennään Alanyaan ja voitais siten kertoa, miltä meistä ao.paikat vaikutti. Siis nimiä pöytään, niin voidaan todeta, miten asia todellisuudessa on! t. Turkkifanit


      • JokaKesä
        turkkifanit kirjoitti:

        Kiitos, todella asiallinen kirjoitus! Olen seuraillut tiiviisti tätä keskustelua ja ihmetellyt suuresti! Ollaan oltu 5 kertaa Turkissa ja ei olla ikinä nähty esim. uimahoususillaan olevaa hampurilaismyyjää! Turkkilainen mies ei halua esiintyä julkisella paikalla uimahousuissa ja jos joskus harvoin on shortsit, niidenkin pitäisi peittää polvet. meillä on turkkilainen ystävä (englannin opettaja) ja häneltä ollaan opittu paljon turkkilaiseen elämään liittyviä TOSIasioita. Mutta tietysti on pakko myöntää, että 80 miljoonaan ihmiseen mahtuu monenlaista, mutta me ei ole törmätty kertaakaan noin negatiivisiin asioihin! Olis kiva tietää, mikä oli ko.pizzeria nimi, vois käydä testaamassa. Samoin hampurilaispaikan sijainti ja nimi. Toukokuussa mennään Alanyaan ja voitais siten kertoa, miltä meistä ao.paikat vaikutti. Siis nimiä pöytään, niin voidaan todeta, miten asia todellisuudessa on! t. Turkkifanit

        Täytyy sanoa tuon nim. pettyneelle et huh huh johan oli potaskaa ja luulee vielä että lukijoitten määrä johtuis siitä että ihmiset samaa mieltä. Kahdeksatta kertaa menossa nyt 25.4 Marmarikseen ja en ole ikinä törmännyt yhteenkään tuollaiseen asiaan mitä "pettynyt" väitti. Menin itsekin hirveän ennakkoluuloisena ensimmäistä kertaa kun olin kuunnellut juuri tuollaisia negatiivisiä juttuja, mutta kas vain menetin sydämeni aivan täydellisesti Marmarikselle ja olen saanut sieltä paljon tosi hyviä ystäviä ja sinne aina hirvittävä ikävä on se vaan niin ihana paikka!!! Alanyassa en ole käynyt mutten usko että siellä sen "kauheempaa" on mitä Marmariksessa.


      • Aivomies
        JokaKesä kirjoitti:

        Täytyy sanoa tuon nim. pettyneelle et huh huh johan oli potaskaa ja luulee vielä että lukijoitten määrä johtuis siitä että ihmiset samaa mieltä. Kahdeksatta kertaa menossa nyt 25.4 Marmarikseen ja en ole ikinä törmännyt yhteenkään tuollaiseen asiaan mitä "pettynyt" väitti. Menin itsekin hirveän ennakkoluuloisena ensimmäistä kertaa kun olin kuunnellut juuri tuollaisia negatiivisiä juttuja, mutta kas vain menetin sydämeni aivan täydellisesti Marmarikselle ja olen saanut sieltä paljon tosi hyviä ystäviä ja sinne aina hirvittävä ikävä on se vaan niin ihana paikka!!! Alanyassa en ole käynyt mutten usko että siellä sen "kauheempaa" on mitä Marmariksessa.

        Olin itse aikoinaan näillä surullisenkuuluisilla Kymppimatkoilla.Ensinnäkin tervetuliaistilaisuudessa vain varoiteltiin koko ajan mitä ei saa tehdä. Olo oli kuin olisi tullut jonnekin rangaistussiirtolaan. Hotellissa oli torakoita ja siivoojat urkkivat matkalaukut ja laatikot ( jäivät kiinni itse teossa). Hotellin omistajalla oli kumma tapa vahtia tarjoilijoita koko ajan, ja laskutus hoidettiin hänen kauttaan. Siitä jo näkee, että ovat varsinaisia kusettajia kun eivät luota edes omiin alaisiinsa. Eräs hotellin työntekijä yritti varastaa lasteni pyyheliinat. Olisi varmaan myynyt ne myöhemmin uudestaan kadulla.
        Tosiaankin niistä surkeista sekunda jäljitelmä vaatteista pyydetään samaa hintaa kuin mitä täällä Suomessa on verollinen hinta. Ja eka pesun jälkeen saatta olla koko koneellinen vaatteita pilalla.
        Turkki on hieno ja kaunis maa ja ihmiset jopa ystävallisiä, kun älyää vain pysytellä näistä turistirysistä poissa. Täytyy ihmetellä miksi erityisesti juuri suomalaiset viihtyvät näillä kusisilla ja paskotuilla rannoilla. Onko meillä tämä matkailu vielä niin lapsenkengissä kun vuosikausia on yksi ainoa lentoyhtiö hinnoittelullaan estänyt omatoimisemman matkailun kohtuuhintaan. Oletteko nähneet, että muut länsiveljemme asuisivat ilmastoimattomissa huoneissa Alanyassa heinä-elokuussa? Suomalaisille kyllä kelpaa, maksammehan autoistakin melkein kaksinkertaisen hinnan verrattuna muihin EU-valtioihin. Huvittavaa, että juuri suomalaisille oli esim. Marmariksessa tarjolla ravintoloissa ns. "Finnish packetteja", joihin sisältyi illallinen, väljähtynyt olut ( varmaan kerätty useasta jäännöstuopista), ehkä jonkinlainen salaatti. Jotain mätää siinä täytyi olla kun millekään muille kansallisuuksille ei tällaisia "special price" paketteja ollut.
        Mutta eipä yleistetä. Söin myös hyvin lomani aikana, mahtavia kebab annoksia.
        Vastaavaa kusetusta mitä esim. Alanyan ravintoloissa koin olen nähnyt New Yorkin Midtownissa.


      • JokaKesä
        Aivomies kirjoitti:

        Olin itse aikoinaan näillä surullisenkuuluisilla Kymppimatkoilla.Ensinnäkin tervetuliaistilaisuudessa vain varoiteltiin koko ajan mitä ei saa tehdä. Olo oli kuin olisi tullut jonnekin rangaistussiirtolaan. Hotellissa oli torakoita ja siivoojat urkkivat matkalaukut ja laatikot ( jäivät kiinni itse teossa). Hotellin omistajalla oli kumma tapa vahtia tarjoilijoita koko ajan, ja laskutus hoidettiin hänen kauttaan. Siitä jo näkee, että ovat varsinaisia kusettajia kun eivät luota edes omiin alaisiinsa. Eräs hotellin työntekijä yritti varastaa lasteni pyyheliinat. Olisi varmaan myynyt ne myöhemmin uudestaan kadulla.
        Tosiaankin niistä surkeista sekunda jäljitelmä vaatteista pyydetään samaa hintaa kuin mitä täällä Suomessa on verollinen hinta. Ja eka pesun jälkeen saatta olla koko koneellinen vaatteita pilalla.
        Turkki on hieno ja kaunis maa ja ihmiset jopa ystävallisiä, kun älyää vain pysytellä näistä turistirysistä poissa. Täytyy ihmetellä miksi erityisesti juuri suomalaiset viihtyvät näillä kusisilla ja paskotuilla rannoilla. Onko meillä tämä matkailu vielä niin lapsenkengissä kun vuosikausia on yksi ainoa lentoyhtiö hinnoittelullaan estänyt omatoimisemman matkailun kohtuuhintaan. Oletteko nähneet, että muut länsiveljemme asuisivat ilmastoimattomissa huoneissa Alanyassa heinä-elokuussa? Suomalaisille kyllä kelpaa, maksammehan autoistakin melkein kaksinkertaisen hinnan verrattuna muihin EU-valtioihin. Huvittavaa, että juuri suomalaisille oli esim. Marmariksessa tarjolla ravintoloissa ns. "Finnish packetteja", joihin sisältyi illallinen, väljähtynyt olut ( varmaan kerätty useasta jäännöstuopista), ehkä jonkinlainen salaatti. Jotain mätää siinä täytyi olla kun millekään muille kansallisuuksille ei tällaisia "special price" paketteja ollut.
        Mutta eipä yleistetä. Söin myös hyvin lomani aikana, mahtavia kebab annoksia.
        Vastaavaa kusetusta mitä esim. Alanyan ravintoloissa koin olen nähnyt New Yorkin Midtownissa.

        Jos on kauan kun olet käynyt niin on muuttunut paikka ja systeemit. Minä olin eka kertaa 2000 kesällä ja kun menin seuraavana kesänä en ollut tuntea paikkaa samaksi enää niin paljon oli siistiytynyt ja muuttunut. Minä en ole saanut huonoa palvelua kuin yhdessä hotellissa jota Aurinkomatkat ei sitten huolinutkaan hotellikseen. Aurinkomatkojen hotelleissa ainakin Marmariksessa on kaikissa ilmastointi ja hyvin on toiminut. Nää valittajat on samanlaisia kun mun yksi työkaveri joka oli kerran Alanyassa jokus 90 luvulla ja on tietävinään kaiken kaikesta Turkissa ja puhuu kaikille ettei sinne kannata mennä on se sellainen paikka...!?! V anhan tiedon perusteella on ainakin aivan turha haukkua ja kaikilla on makunsa mutta on asiatonta mollata joku näin maanrakoon mitä tässä ketjussa on jotkut tehneet.


      • Aivomies
        JokaKesä kirjoitti:

        Jos on kauan kun olet käynyt niin on muuttunut paikka ja systeemit. Minä olin eka kertaa 2000 kesällä ja kun menin seuraavana kesänä en ollut tuntea paikkaa samaksi enää niin paljon oli siistiytynyt ja muuttunut. Minä en ole saanut huonoa palvelua kuin yhdessä hotellissa jota Aurinkomatkat ei sitten huolinutkaan hotellikseen. Aurinkomatkojen hotelleissa ainakin Marmariksessa on kaikissa ilmastointi ja hyvin on toiminut. Nää valittajat on samanlaisia kun mun yksi työkaveri joka oli kerran Alanyassa jokus 90 luvulla ja on tietävinään kaiken kaikesta Turkissa ja puhuu kaikille ettei sinne kannata mennä on se sellainen paikka...!?! V anhan tiedon perusteella on ainakin aivan turha haukkua ja kaikilla on makunsa mutta on asiatonta mollata joku näin maanrakoon mitä tässä ketjussa on jotkut tehneet.

        Siis mikä siellä on muuttunut? Vähemmän turisteja, puhtaammat rannat, kivemmat katukauppiaat? Kyllä minun käsitys on että kaikki nämä turistirysät ovat menossa entistä huonompaan suuntaan. Välimeri on varmasti kuormittuneempi nyt kuin v. 2000 ja turistihinnat kaventavat myös paikallisten elinehtoja. Ei kannata tehdä muuta työtä kuin kusettaa turisteja, seisoskella nurkilla ja kaupitella keinonahkatakkeja. On aivan asiallista antaa tällaisista paikoista negatiivista palautetta.


      • Zaida-Lee
        Aivomies kirjoitti:

        Olin itse aikoinaan näillä surullisenkuuluisilla Kymppimatkoilla.Ensinnäkin tervetuliaistilaisuudessa vain varoiteltiin koko ajan mitä ei saa tehdä. Olo oli kuin olisi tullut jonnekin rangaistussiirtolaan. Hotellissa oli torakoita ja siivoojat urkkivat matkalaukut ja laatikot ( jäivät kiinni itse teossa). Hotellin omistajalla oli kumma tapa vahtia tarjoilijoita koko ajan, ja laskutus hoidettiin hänen kauttaan. Siitä jo näkee, että ovat varsinaisia kusettajia kun eivät luota edes omiin alaisiinsa. Eräs hotellin työntekijä yritti varastaa lasteni pyyheliinat. Olisi varmaan myynyt ne myöhemmin uudestaan kadulla.
        Tosiaankin niistä surkeista sekunda jäljitelmä vaatteista pyydetään samaa hintaa kuin mitä täällä Suomessa on verollinen hinta. Ja eka pesun jälkeen saatta olla koko koneellinen vaatteita pilalla.
        Turkki on hieno ja kaunis maa ja ihmiset jopa ystävallisiä, kun älyää vain pysytellä näistä turistirysistä poissa. Täytyy ihmetellä miksi erityisesti juuri suomalaiset viihtyvät näillä kusisilla ja paskotuilla rannoilla. Onko meillä tämä matkailu vielä niin lapsenkengissä kun vuosikausia on yksi ainoa lentoyhtiö hinnoittelullaan estänyt omatoimisemman matkailun kohtuuhintaan. Oletteko nähneet, että muut länsiveljemme asuisivat ilmastoimattomissa huoneissa Alanyassa heinä-elokuussa? Suomalaisille kyllä kelpaa, maksammehan autoistakin melkein kaksinkertaisen hinnan verrattuna muihin EU-valtioihin. Huvittavaa, että juuri suomalaisille oli esim. Marmariksessa tarjolla ravintoloissa ns. "Finnish packetteja", joihin sisältyi illallinen, väljähtynyt olut ( varmaan kerätty useasta jäännöstuopista), ehkä jonkinlainen salaatti. Jotain mätää siinä täytyi olla kun millekään muille kansallisuuksille ei tällaisia "special price" paketteja ollut.
        Mutta eipä yleistetä. Söin myös hyvin lomani aikana, mahtavia kebab annoksia.
        Vastaavaa kusetusta mitä esim. Alanyan ravintoloissa koin olen nähnyt New Yorkin Midtownissa.

        Oletko siis Pettyneen Aviomies, kuulostaa juuri siltä!
        Turkkilaisissa ravintoloissa on yleensä hyvin tarkka "nokkimisjärjestys". On POMO, tarjoilija ja tarjoilijan apulainen. Apulainen voi tuoda ruuat/juomat pöydän ääreen, mutta tarjoilija on se henkilö joka ne pöytään asettaa. Kun asiakas
        on lähdössä, on Pomo se, joka laskee juodut ja syödyt ja tarjoilija käy hakemassa asiakkaalta rahat ja antaa ne Pomolle.
        Jos seuraisit ympäristöäsi, etkä etsisi pelkästään
        näitä negatiivisia asioita, huomaisit miten erilaista monet asiat ovat eri kulttuurissa.


      • Aivomies
        Zaida-Lee kirjoitti:

        Oletko siis Pettyneen Aviomies, kuulostaa juuri siltä!
        Turkkilaisissa ravintoloissa on yleensä hyvin tarkka "nokkimisjärjestys". On POMO, tarjoilija ja tarjoilijan apulainen. Apulainen voi tuoda ruuat/juomat pöydän ääreen, mutta tarjoilija on se henkilö joka ne pöytään asettaa. Kun asiakas
        on lähdössä, on Pomo se, joka laskee juodut ja syödyt ja tarjoilija käy hakemassa asiakkaalta rahat ja antaa ne Pomolle.
        Jos seuraisit ympäristöäsi, etkä etsisi pelkästään
        näitä negatiivisia asioita, huomaisit miten erilaista monet asiat ovat eri kulttuurissa.

        Tuo on kliseetä. Siksihän juuri menin Turkkiin, koska kuvittelin löytäväni sieltä aitoa islamilaista kulttuuria. Onhan se lähin mahdollinen ( turvallinen ) islamilainen maa. Erilaisuus ( kulttuurierot ) on se juuri mitä matkoiltani etsin - sitä ei juuri Alanyasta löydä ( muuta kuin hygieniasta ).
        En kylläkään huomannut moista asiakkaiden kyyläystä muualla kuin hotellissani. Nokkikoot toisiaan miten paljon huvittaa , mutta kun aletaan kyylätä vieraita ja varastelemaan tavaraa...
        Lienet itse Zaida juuri noita jotka ovat käyneet 10 kertaa Alaniassa ja väittävät tietävänsä kaiken ko. MAAN kulttuurista. 10 tuntia päivässä Kleopatra-rannalla ja illalla mäkkärille. Aivomies olisi mielissään noin älykkäästä aviovaimosta kuin "pettynyt".


      • Jatta
        Aivomies kirjoitti:

        Tuo on kliseetä. Siksihän juuri menin Turkkiin, koska kuvittelin löytäväni sieltä aitoa islamilaista kulttuuria. Onhan se lähin mahdollinen ( turvallinen ) islamilainen maa. Erilaisuus ( kulttuurierot ) on se juuri mitä matkoiltani etsin - sitä ei juuri Alanyasta löydä ( muuta kuin hygieniasta ).
        En kylläkään huomannut moista asiakkaiden kyyläystä muualla kuin hotellissani. Nokkikoot toisiaan miten paljon huvittaa , mutta kun aletaan kyylätä vieraita ja varastelemaan tavaraa...
        Lienet itse Zaida juuri noita jotka ovat käyneet 10 kertaa Alaniassa ja väittävät tietävänsä kaiken ko. MAAN kulttuurista. 10 tuntia päivässä Kleopatra-rannalla ja illalla mäkkärille. Aivomies olisi mielissään noin älykkäästä aviovaimosta kuin "pettynyt".

        Oliskohan syytä pettyneen ja aivomiehen mennä sellaselle sivulle jossa puhutaan noista hienoista länsipaikoista ja antaa meidän jotka reissataan Turkissa ja lähi-idässä keskustella täällä!!!!!!!


      • hurmos
        Aivomies kirjoitti:

        Siis mikä siellä on muuttunut? Vähemmän turisteja, puhtaammat rannat, kivemmat katukauppiaat? Kyllä minun käsitys on että kaikki nämä turistirysät ovat menossa entistä huonompaan suuntaan. Välimeri on varmasti kuormittuneempi nyt kuin v. 2000 ja turistihinnat kaventavat myös paikallisten elinehtoja. Ei kannata tehdä muuta työtä kuin kusettaa turisteja, seisoskella nurkilla ja kaupitella keinonahkatakkeja. On aivan asiallista antaa tällaisista paikoista negatiivista palautetta.

        Kuulehhan Vitunnahkaviitta! Et yllä pettyneen "tasolle" vaikka kuinka plagioisit hänen katkeria kokemuksiaan...Olet aivan oksennus! Käännä silmäsi sisäänpäin ja katso näin pääsiäisen teemalla mikä kumma munankantoteline olet? Monesti ongelmat löytyvät lähempää kuin arvaammekaan ja tässä tapauksessa ihan korvien välistä!!!!!


      • Aivomies
        Jatta kirjoitti:

        Oliskohan syytä pettyneen ja aivomiehen mennä sellaselle sivulle jossa puhutaan noista hienoista länsipaikoista ja antaa meidän jotka reissataan Turkissa ja lähi-idässä keskustella täällä!!!!!!!

        Kun menisittekin Turkkiin ja Lähi - Itään. Alanya/ Marmaris on kaukana Lähi - Idästä.


      • Pete
        Jatta kirjoitti:

        Oliskohan syytä pettyneen ja aivomiehen mennä sellaselle sivulle jossa puhutaan noista hienoista länsipaikoista ja antaa meidän jotka reissataan Turkissa ja lähi-idässä keskustella täällä!!!!!!!

        Palstan otsikko on Turkki ja Lähi-itä..
        jos Turkin vihaajat vaihtais palstaa...


      • Zaida-Lee
        Aivomies kirjoitti:

        Tuo on kliseetä. Siksihän juuri menin Turkkiin, koska kuvittelin löytäväni sieltä aitoa islamilaista kulttuuria. Onhan se lähin mahdollinen ( turvallinen ) islamilainen maa. Erilaisuus ( kulttuurierot ) on se juuri mitä matkoiltani etsin - sitä ei juuri Alanyasta löydä ( muuta kuin hygieniasta ).
        En kylläkään huomannut moista asiakkaiden kyyläystä muualla kuin hotellissani. Nokkikoot toisiaan miten paljon huvittaa , mutta kun aletaan kyylätä vieraita ja varastelemaan tavaraa...
        Lienet itse Zaida juuri noita jotka ovat käyneet 10 kertaa Alaniassa ja väittävät tietävänsä kaiken ko. MAAN kulttuurista. 10 tuntia päivässä Kleopatra-rannalla ja illalla mäkkärille. Aivomies olisi mielissään noin älykkäästä aviovaimosta kuin "pettynyt".

        Miten voit matkustaa Alanyaan ja kuvitella sieltä
        löytäväsi aitoa islamilaista kulttuuria? Hei haloo, itsehän olet juuri haukkunut näitä turistirysiä. Ei mitään järkeä jutuissasi! Oletko niin sivistymätön, että et ymmärrä mitä tarkoittaa lainausmerkeissä nokkimisjärjestys. Se ei tarkoita nokkimista(voi hyvät hyssykät sun kanssas). Oletko tehnyt rikosilmoituksen hotellissa tapahtuneesta varkaudesta, entä ilmoittanut siitä matkaoppaalle/ matkatoimiston edustajalle. Mitä asian eteen on tehty?!
        En makaa rannalla, enkä käy mäkkärillä, kuin poikkeustapauksessa (lapset),
        minulla on paljon tuttavien lisäksi myös Ystäviä Turkissa, turkkilaisia ja suomalaisia siellä asuvia! Myös suomessa asuu turkkilaista alkuperää olevia ystäviäni! Luulen sentään jotain tietäväni, minäkin. Toivotan sinulle ja "pettyneelle" yhteistä matkaa jonnekin tosi tosi kauas!


      • Lasse
        Zaida-Lee kirjoitti:

        Miten voit matkustaa Alanyaan ja kuvitella sieltä
        löytäväsi aitoa islamilaista kulttuuria? Hei haloo, itsehän olet juuri haukkunut näitä turistirysiä. Ei mitään järkeä jutuissasi! Oletko niin sivistymätön, että et ymmärrä mitä tarkoittaa lainausmerkeissä nokkimisjärjestys. Se ei tarkoita nokkimista(voi hyvät hyssykät sun kanssas). Oletko tehnyt rikosilmoituksen hotellissa tapahtuneesta varkaudesta, entä ilmoittanut siitä matkaoppaalle/ matkatoimiston edustajalle. Mitä asian eteen on tehty?!
        En makaa rannalla, enkä käy mäkkärillä, kuin poikkeustapauksessa (lapset),
        minulla on paljon tuttavien lisäksi myös Ystäviä Turkissa, turkkilaisia ja suomalaisia siellä asuvia! Myös suomessa asuu turkkilaista alkuperää olevia ystäviäni! Luulen sentään jotain tietäväni, minäkin. Toivotan sinulle ja "pettyneelle" yhteistä matkaa jonnekin tosi tosi kauas!

        Aivomies ja pettynyt matkustakaa yhdessä ja kauas...


      • hurmos
        Lasse kirjoitti:

        Aivomies ja pettynyt matkustakaa yhdessä ja kauas...

        Perustetaan Rahasto!!!!!
        Ja lähetetään nuo kaksi mahdollisimman kauas!!!
        Pannaan pari ylimääräistä postimerkkiä perseeseen kaupanpäälle!!!
        Ei taitais muutama merkki kyllä paljoa meinata...
        On siinä kaksi sellaista persläpeä!!!!


      • Pete
        hurmos kirjoitti:

        Perustetaan Rahasto!!!!!
        Ja lähetetään nuo kaksi mahdollisimman kauas!!!
        Pannaan pari ylimääräistä postimerkkiä perseeseen kaupanpäälle!!!
        Ei taitais muutama merkki kyllä paljoa meinata...
        On siinä kaksi sellaista persläpeä!!!!

        Hurmos,oikeassa olet!


      • Hurmos
        Pete kirjoitti:

        Hurmos,oikeassa olet!

        Nouskaamme siis vastarintaan ja iskekäämme täydellä vahvuudella ja tehkäämme se mikä on tehtävissä... Tämä on jo mennyt liian pitkälle!


      • Henna
        Hurmos kirjoitti:

        Nouskaamme siis vastarintaan ja iskekäämme täydellä vahvuudella ja tehkäämme se mikä on tehtävissä... Tämä on jo mennyt liian pitkälle!

        Haloo!!!!
        Ette te saa noita Turkin vihaajien päitä käännettyä samoin kun he eivät saa meidän Turkista pitävien mielipidettä maasta muuttumaan.
        Näitä provoilijoita aina löytyy!
        Tuskin ovat edes maassa käyneet.
        Harmi vaan,että tännekkin ovat löytäneet tiensä nuo muiden palstojen häiriköt(sonera plaza matkalaukku)


      • Katjuska
        Henna kirjoitti:

        Haloo!!!!
        Ette te saa noita Turkin vihaajien päitä käännettyä samoin kun he eivät saa meidän Turkista pitävien mielipidettä maasta muuttumaan.
        Näitä provoilijoita aina löytyy!
        Tuskin ovat edes maassa käyneet.
        Harmi vaan,että tännekkin ovat löytäneet tiensä nuo muiden palstojen häiriköt(sonera plaza matkalaukku)

        Niin maailmanympäri.net keskustelupalsta jouduttiin lopettamaan juuri häiriköiden takia,toivottavasti täällä ei käy samoin koska asiallisia vinkkejä kaivataan!


      • pettynyt
        turkkifanit kirjoitti:

        Kiitos, todella asiallinen kirjoitus! Olen seuraillut tiiviisti tätä keskustelua ja ihmetellyt suuresti! Ollaan oltu 5 kertaa Turkissa ja ei olla ikinä nähty esim. uimahoususillaan olevaa hampurilaismyyjää! Turkkilainen mies ei halua esiintyä julkisella paikalla uimahousuissa ja jos joskus harvoin on shortsit, niidenkin pitäisi peittää polvet. meillä on turkkilainen ystävä (englannin opettaja) ja häneltä ollaan opittu paljon turkkilaiseen elämään liittyviä TOSIasioita. Mutta tietysti on pakko myöntää, että 80 miljoonaan ihmiseen mahtuu monenlaista, mutta me ei ole törmätty kertaakaan noin negatiivisiin asioihin! Olis kiva tietää, mikä oli ko.pizzeria nimi, vois käydä testaamassa. Samoin hampurilaispaikan sijainti ja nimi. Toukokuussa mennään Alanyaan ja voitais siten kertoa, miltä meistä ao.paikat vaikutti. Siis nimiä pöytään, niin voidaan todeta, miten asia todellisuudessa on! t. Turkkifanit

        vaadit kovia, en mä muista pitsapaikan nimeä, mutta se löytynee kuitenkin, jos vähänkin olet alaniassa liikkunut. jonkun sortin pääkatu, jonka varrella on mm.mc donalds, ja mm. sellainen ravintola joka on ainoa jossa on joka toinen päivä turkkilaista kansantanssia ruokailijoiden kesken, tanssiopettajan johdolla. siinä on sisäänheittäjä edustalla, rastalettinen "tummaihoinen". siitä paikasta samaa katua itään päin 50-80 metriä. siinä on tämä 7 euron voitaikinapitseria, jossa söin kolikon/käsihien makuista lauantaimakkarapitsaa.


      • pettynyt
        Aivomies kirjoitti:

        Siis mikä siellä on muuttunut? Vähemmän turisteja, puhtaammat rannat, kivemmat katukauppiaat? Kyllä minun käsitys on että kaikki nämä turistirysät ovat menossa entistä huonompaan suuntaan. Välimeri on varmasti kuormittuneempi nyt kuin v. 2000 ja turistihinnat kaventavat myös paikallisten elinehtoja. Ei kannata tehdä muuta työtä kuin kusettaa turisteja, seisoskella nurkilla ja kaupitella keinonahkatakkeja. On aivan asiallista antaa tällaisista paikoista negatiivista palautetta.

        tosiaan, se nahkavaatekupla oli kanssa ikävä puhkaista itselleen. Hotellin muotishowssa mainostettiin edullisia ja laadukkaita nahkavaatteita. no, alk. 150 e ! en sanoisi edulliseksi.


      • pettynyt
        Jatta kirjoitti:

        Oliskohan syytä pettyneen ja aivomiehen mennä sellaselle sivulle jossa puhutaan noista hienoista länsipaikoista ja antaa meidän jotka reissataan Turkissa ja lähi-idässä keskustella täällä!!!!!!!

        miksi yrität vaimentaa meitä ? onko alaniassa sinunkin mielestä "päivänvalonarkoja" asioita ?
        niistä pitää voida keskustella avoimesti, myös niiden kuullen jotka sinne menoa harkitsee


      • pettynyt
        Pete kirjoitti:

        Palstan otsikko on Turkki ja Lähi-itä..
        jos Turkin vihaajat vaihtais palstaa...

        jos täällä joku polkee yleisiä hyviä tapoja, niin se on alaniaa laput silmillä ylistäjät. jo viestiohjeessakin kielletään markkinointi ja mainostaminen. jos tällä sivustolla olisi ainoastaan ylistysotsikoita, niin eikö se ole mainostamista. siksi toiseksi, jok otsikkona on: alaniaan en palaa ikinä, niin kuka käski sinun edes klikata otsikkoa ? eikö todellinen alaniafani katso nenänvartta moista otsikkoa, ja siirrykään seuraavaan ? miksi tulla tänne ollenkaan ? miksi minä olen täällä, vieläkin, on siksi, että pistin oman matkakokemukseni, ja vastaan kommentteihin joita singotaan siitä syntyneenä. mutta miksi alaniafani on täällä, sitä en ymmärrä vieläkään.


      • pettynyt
        Henna kirjoitti:

        Haloo!!!!
        Ette te saa noita Turkin vihaajien päitä käännettyä samoin kun he eivät saa meidän Turkista pitävien mielipidettä maasta muuttumaan.
        Näitä provoilijoita aina löytyy!
        Tuskin ovat edes maassa käyneet.
        Harmi vaan,että tännekkin ovat löytäneet tiensä nuo muiden palstojen häiriköt(sonera plaza matkalaukku)

        en ole ollut maassa ? olen. passiko pitäisi lähettää ? miksi tarinoisin täällä ? eikö se olisi jo aika ponnisteluja ottaa selvää yksityiskohdista joita olen viesteissä kertonut ? ei niitä netistä rykäistä tosta vaan, siks toiseks, turkkilaiset sivut on lähes aina turkin kielellä, eli kyllä olisi laihat resurssit keksitylle jutulle.

        olin 2 viikkoa siellä vuonna 2001 heinäkuun 15. eteenpäin.
        heitetään nyt parit faktat joita ei saisi tietää kun käymällä siellä.

        cleopatrarannan tippukiviluolissa on seinät valaistu kellertävillä valonheittimillä

        veneretkellä pysähdytään turkoosiluolan edustalle,uinnin merkeissä, jossa on valkea pohja ja pimeässä luolassa auringonvalo hohkaa veden läpi luolaan, ja koko luola näyttää välimeren turkoosille.luolassa syvyys noin 3 metriä. retken laivassa on kanis merkkiset dieselmoottorit (kysyin kapteenilta). laivan vc on edessä kapean käytävän varrella. uimatikkaat on mustaksi maalatut rautaputkitikkaat. opas laskee kaikki uijat jotka hyppää, ja laskee tikkaita takaisin nousijat, ennen lähtöä. laivaretkellä olijoille tarjotaan mahdollisuutta ryömiä niemen luolaa pitkin toiselle puolelle, ja hypätä 12 metriä korkealta. laiva ajaa toiselle puolelle vastaan.

        alanian poliisin toimisto on kebab-ravintolan vastapuolella mäkistä katua rannan tuntumassa.

        aa. niin, tämä onkin jo vaikeampi löytää netistä: itäpuolella niemeä olevan uimarannan edustalla 100 metrin päässä olevassa haiverkossa, joka on puolen metrin syvyydessä, on pahoja repeämiä (haista ?) 4 hengen polkuvenevuokra on 8 euroa. niissä on aurinkovarjo keskellä.

        parafly laskuvarjovetoveneessä on sähköllä toimiva vinssi, ja laskeutumistasanne.

        en ole käynyt alaniassa ? jaaha...


      • Henna
        pettynyt kirjoitti:

        en ole ollut maassa ? olen. passiko pitäisi lähettää ? miksi tarinoisin täällä ? eikö se olisi jo aika ponnisteluja ottaa selvää yksityiskohdista joita olen viesteissä kertonut ? ei niitä netistä rykäistä tosta vaan, siks toiseks, turkkilaiset sivut on lähes aina turkin kielellä, eli kyllä olisi laihat resurssit keksitylle jutulle.

        olin 2 viikkoa siellä vuonna 2001 heinäkuun 15. eteenpäin.
        heitetään nyt parit faktat joita ei saisi tietää kun käymällä siellä.

        cleopatrarannan tippukiviluolissa on seinät valaistu kellertävillä valonheittimillä

        veneretkellä pysähdytään turkoosiluolan edustalle,uinnin merkeissä, jossa on valkea pohja ja pimeässä luolassa auringonvalo hohkaa veden läpi luolaan, ja koko luola näyttää välimeren turkoosille.luolassa syvyys noin 3 metriä. retken laivassa on kanis merkkiset dieselmoottorit (kysyin kapteenilta). laivan vc on edessä kapean käytävän varrella. uimatikkaat on mustaksi maalatut rautaputkitikkaat. opas laskee kaikki uijat jotka hyppää, ja laskee tikkaita takaisin nousijat, ennen lähtöä. laivaretkellä olijoille tarjotaan mahdollisuutta ryömiä niemen luolaa pitkin toiselle puolelle, ja hypätä 12 metriä korkealta. laiva ajaa toiselle puolelle vastaan.

        alanian poliisin toimisto on kebab-ravintolan vastapuolella mäkistä katua rannan tuntumassa.

        aa. niin, tämä onkin jo vaikeampi löytää netistä: itäpuolella niemeä olevan uimarannan edustalla 100 metrin päässä olevassa haiverkossa, joka on puolen metrin syvyydessä, on pahoja repeämiä (haista ?) 4 hengen polkuvenevuokra on 8 euroa. niissä on aurinkovarjo keskellä.

        parafly laskuvarjovetoveneessä on sähköllä toimiva vinssi, ja laskeutumistasanne.

        en ole käynyt alaniassa ? jaaha...

        En tarkoittanut nimenomaan sinua,sori hirveesti.Olisihan pitänyt tajuta vääntää asia rautalangasta niin yksinkertaisimmatkin olisivat tajunneet.
        Tarkastippa olet muistiin asioita pistänyt vaikka Alanyaa niin inhoatkin!Ilmeisesti et kuitenkaan löytänyt mitään hyvää paikasta?
        Pieni vinkki sulle pettynyt,että cleopatraranta kirjoitetaan näin suomalaisittain Kleopatraranta ja vc kirjoitetaan wc.Lause aloitetaan aina isolla kirjaimella.Se sun mainitsemasi"niemenluola"on sitten nimeltään rakkaudenluola.
        Pidä passis ja hommaa siihen jatkossa jonkun muun maan leima kuin Turkin.
        Sinä kyllä varmaan keksit valitettavaa jokaisesta paikasta.En kyllä yhtään ihmettele,että ovat silloin sinut Alanyassa jättäneet sinne vesipuistoon =D


      • Aivomies
        Katjuska kirjoitti:

        Niin maailmanympäri.net keskustelupalsta jouduttiin lopettamaan juuri häiriköiden takia,toivottavasti täällä ei käy samoin koska asiallisia vinkkejä kaivataan!

        Kyllähän kriittiset palautteet Alaniasta ovat todellakin ollet asiallisia. Päinvastoin nämä alaniafanithan täällä kirjoittelevat hävyttömyyksiä. Kävi jo mielessä että ovatko nämä ylistäjät Deturin oppaita vain näiden suomalaisten pizzerioiden harmaata työvoimaa?


      • pettynyt
        Henna kirjoitti:

        En tarkoittanut nimenomaan sinua,sori hirveesti.Olisihan pitänyt tajuta vääntää asia rautalangasta niin yksinkertaisimmatkin olisivat tajunneet.
        Tarkastippa olet muistiin asioita pistänyt vaikka Alanyaa niin inhoatkin!Ilmeisesti et kuitenkaan löytänyt mitään hyvää paikasta?
        Pieni vinkki sulle pettynyt,että cleopatraranta kirjoitetaan näin suomalaisittain Kleopatraranta ja vc kirjoitetaan wc.Lause aloitetaan aina isolla kirjaimella.Se sun mainitsemasi"niemenluola"on sitten nimeltään rakkaudenluola.
        Pidä passis ja hommaa siihen jatkossa jonkun muun maan leima kuin Turkin.
        Sinä kyllä varmaan keksit valitettavaa jokaisesta paikasta.En kyllä yhtään ihmettele,että ovat silloin sinut Alanyassa jättäneet sinne vesipuistoon =D

        ja millähän lailla minä olin ansainnut jätettäväksi vesipuistoon ? ulkonäöllisistä syistäkö ? luulet varmaan, että olen valittanut koko matkan saamastani palvelusta kaikille vastaantulijoille ? saanen lainata " rautalankaa ja äidinkielen oppikirjaasi, olin iloisin mielin menossa vesipuistoon aurinkoisena aamupäivänä. minut dumpattiin sinne todennäköisesti siksi, koska minibussissa oli 6 8 sta matkustajasta menossa melontaretkelle 50 km pohjoiseen. meidän takaisinhaku kuului diiliin, mutta koska turkkilainen moraali on kuin kujakissalla, he oikaisi tietenkin koska 6 8 sta oli tyytyväisiä päästessään 20 min nopeammin hotellille kun jätetään 2 vesipuistolaista tulemaan omin neuvoin vieraassa maassa ilta 7 jälkeen "erämaaksi luonnehtimastani paikasta". 5 litran dieselin säästö riitti syyksi kusettaa suomalaisturisteja.
        ilmeisesti olet ensimmäistä viikkoa netissä, ja taustaltasi joko psykoottinen kirjallisuusfriikki, tai jotain, kun kyttäät ihmisten kirjoitusvirheitä, jotka tulet huomaamaan aika tavanomaiseksi, jahka tuosta kasvat, 14 vuotias. tsemppiä 9. luokallepääsemisellesi. äidinkielessä saat ainakin kiitettävän.


      • pettynyt
        JokaKesä kirjoitti:

        Täytyy sanoa tuon nim. pettyneelle et huh huh johan oli potaskaa ja luulee vielä että lukijoitten määrä johtuis siitä että ihmiset samaa mieltä. Kahdeksatta kertaa menossa nyt 25.4 Marmarikseen ja en ole ikinä törmännyt yhteenkään tuollaiseen asiaan mitä "pettynyt" väitti. Menin itsekin hirveän ennakkoluuloisena ensimmäistä kertaa kun olin kuunnellut juuri tuollaisia negatiivisiä juttuja, mutta kas vain menetin sydämeni aivan täydellisesti Marmarikselle ja olen saanut sieltä paljon tosi hyviä ystäviä ja sinne aina hirvittävä ikävä on se vaan niin ihana paikka!!! Alanyassa en ole käynyt mutten usko että siellä sen "kauheempaa" on mitä Marmariksessa.

        taas näitä polttopuun logiikan omaaviin verrattavia alania-faneja.

        käsnäsit väärin. ei niinkään yllättävää, alaniafanilta.

        pointtini oli, että miksi alania fani edes tulee tänne "alaniaan en palaa ikinä" otsikon alle, jos ei mikään kritiikki kiinnosta.

        luulempa, että erityisesti ne, jotka ei ole ollut turkissa, on sivustolla eniten käyneitä, ja ne, jotka ylistää, on näitä takaisinlataajia kuten sinä. näin internetin aikana en ihmettelisi ollenkaan, vaikka juuri esim sinä olisit turkkilaisen vaatekaupan ja pitserian vetäjä jota harmittaa kun joku suomalainen kertoo suomalaisille miten alaniassa asiat on. katsos, turkkilainen, jos et ole kouluja käynyt, niin voin valaista sinulle, suomalaiset on puolitosissaan sanottuna maailman rehellisintä porukkaa, ja meillä kuuluu tapoihin kertoa toisillemme täällä suomessa, jos joku ei sitä ole. se on tietysti sinun bisneksille paska juttu, mutta tää on meidän maan tapa täällä.
        terveisiä sinne alaniaan.


      • maakotkatar
        pettynyt kirjoitti:

        taas näitä polttopuun logiikan omaaviin verrattavia alania-faneja.

        käsnäsit väärin. ei niinkään yllättävää, alaniafanilta.

        pointtini oli, että miksi alania fani edes tulee tänne "alaniaan en palaa ikinä" otsikon alle, jos ei mikään kritiikki kiinnosta.

        luulempa, että erityisesti ne, jotka ei ole ollut turkissa, on sivustolla eniten käyneitä, ja ne, jotka ylistää, on näitä takaisinlataajia kuten sinä. näin internetin aikana en ihmettelisi ollenkaan, vaikka juuri esim sinä olisit turkkilaisen vaatekaupan ja pitserian vetäjä jota harmittaa kun joku suomalainen kertoo suomalaisille miten alaniassa asiat on. katsos, turkkilainen, jos et ole kouluja käynyt, niin voin valaista sinulle, suomalaiset on puolitosissaan sanottuna maailman rehellisintä porukkaa, ja meillä kuuluu tapoihin kertoa toisillemme täällä suomessa, jos joku ei sitä ole. se on tietysti sinun bisneksille paska juttu, mutta tää on meidän maan tapa täällä.
        terveisiä sinne alaniaan.

        vaan kauheesti.
        ollaan ens viikolla menossa kaheksi viikoksi alanyaan ja on ollu tosi hauska lukee näitä juttuja.
        en aio lomaani pilata noilla, menen avoimin mielin uusiin paikkoihin. mutta mun loman odotushuumani :) nää kyllä pilas, kiitos siitä.

        minusta keskustelupalsta turkista on kait(?) tarkoitettu niille jotka ovat sinne menossa ja kyselevät jo käyneiltä mitä kannattaa huomioida, ottaa mukaan, mimmonen hotelli yms. jos haluaa haukkua noinkin rajusti, niin ei se ehkä oo ihan asiaankuuluvaa täällä. menee monen matka pilalle kun kotona murehditaan onko tuo "pettynyt" sittenkin oikeassa ja kaikki nuo muut väärässä.
        ehkäpä sinunkin kannattaisi opetella sitä rakentavaa kritiikkiä ja vaikka sanoa että jos menet turkkiin niin varaudu siihen ettei hygienian taso ole sama kuin suomessa tai jotain tuohon tyyliin...
        no, minä menen ja katson itse! mikään paikka ei voi niin hirvee olla kuin väitit. jokainen tekee oman lomansa itse. jos odottaa luxusta eikä sitä löydy, tottakai pettyy. minä odotan uusia kokemuksia ja näkemisiä ja niitä takuulla löydän! joskus kun asiat on oikein kurjasti, alkaa vaan naurattaa ja kotona on sitten hyviä matkakertomuksia kertoa kamuille :D


      • Henna
        pettynyt kirjoitti:

        ja millähän lailla minä olin ansainnut jätettäväksi vesipuistoon ? ulkonäöllisistä syistäkö ? luulet varmaan, että olen valittanut koko matkan saamastani palvelusta kaikille vastaantulijoille ? saanen lainata " rautalankaa ja äidinkielen oppikirjaasi, olin iloisin mielin menossa vesipuistoon aurinkoisena aamupäivänä. minut dumpattiin sinne todennäköisesti siksi, koska minibussissa oli 6 8 sta matkustajasta menossa melontaretkelle 50 km pohjoiseen. meidän takaisinhaku kuului diiliin, mutta koska turkkilainen moraali on kuin kujakissalla, he oikaisi tietenkin koska 6 8 sta oli tyytyväisiä päästessään 20 min nopeammin hotellille kun jätetään 2 vesipuistolaista tulemaan omin neuvoin vieraassa maassa ilta 7 jälkeen "erämaaksi luonnehtimastani paikasta". 5 litran dieselin säästö riitti syyksi kusettaa suomalaisturisteja.
        ilmeisesti olet ensimmäistä viikkoa netissä, ja taustaltasi joko psykoottinen kirjallisuusfriikki, tai jotain, kun kyttäät ihmisten kirjoitusvirheitä, jotka tulet huomaamaan aika tavanomaiseksi, jahka tuosta kasvat, 14 vuotias. tsemppiä 9. luokallepääsemisellesi. äidinkielessä saat ainakin kiitettävän.

        Se yksi vesipuisto retkikö sinua noin harmittaa?Koitahan päästä asian yli jo pikkuhiljaa...
        Kriisiapuahan on tarjolla varmaan sinunkin asuinpaikkakunnallasi.
        Tiedoksi vain sinulle,että peruskouluni on käyty jo 10 vuotta sitten ja todellakin sain äidinkielestä muistaakseni 10.
        On varmaan omassa asenteessasi ollut jotain pahasti vialla kun on noinkin pieleen reissusi mennyt.Todellakin voin kuvitella,että olet siellä napissut joka ikisestä asiasta!
        Hyvinpä on minulla 7 matkaa Turkkiin sujuneet.Ikinä ei ole huijattu tai jätetty mihinkään.En kyllä ole itse mistään turhanpäiväisestä siellä valittanutkaan.
        Oletkos kuullut,että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan????
        On se kummaa,että matkustetaan ulkomaille muka kokemaan jotain uutta ja sitten kuitenkin oletetaan kaiken olevan siellä niinkuin Suomessa.
        Kaikki pitäs vielä saada aina ilmaiseksi,siis ostokset.
        Okay,tää jutustelu nyt loppuu tästä aiheesta mun osalta.
        Hyvää kevättä ja matkan odotusta kaikille Turkkiin matkaaville!!
        Kohta lähden itsekkin jälleen suuntana AINA NIIN IHANA ALANYA =)


      • pettynyt
        maakotkatar kirjoitti:

        vaan kauheesti.
        ollaan ens viikolla menossa kaheksi viikoksi alanyaan ja on ollu tosi hauska lukee näitä juttuja.
        en aio lomaani pilata noilla, menen avoimin mielin uusiin paikkoihin. mutta mun loman odotushuumani :) nää kyllä pilas, kiitos siitä.

        minusta keskustelupalsta turkista on kait(?) tarkoitettu niille jotka ovat sinne menossa ja kyselevät jo käyneiltä mitä kannattaa huomioida, ottaa mukaan, mimmonen hotelli yms. jos haluaa haukkua noinkin rajusti, niin ei se ehkä oo ihan asiaankuuluvaa täällä. menee monen matka pilalle kun kotona murehditaan onko tuo "pettynyt" sittenkin oikeassa ja kaikki nuo muut väärässä.
        ehkäpä sinunkin kannattaisi opetella sitä rakentavaa kritiikkiä ja vaikka sanoa että jos menet turkkiin niin varaudu siihen ettei hygienian taso ole sama kuin suomessa tai jotain tuohon tyyliin...
        no, minä menen ja katson itse! mikään paikka ei voi niin hirvee olla kuin väitit. jokainen tekee oman lomansa itse. jos odottaa luxusta eikä sitä löydy, tottakai pettyy. minä odotan uusia kokemuksia ja näkemisiä ja niitä takuulla löydän! joskus kun asiat on oikein kurjasti, alkaa vaan naurattaa ja kotona on sitten hyviä matkakertomuksia kertoa kamuille :D

        täällä nyt on oikein joukolla huudettu, että olisin ahdasmielinen valittaja. ette voisi enempää väärässä olla. minulla tuntuu olevan eri asiat arvossa kuin useimmilla turkki-ylistäjillä.
        rehellisyys, asiallisuus, toisten kunnioittaminen, empatia, sovittujen asioiden pitäminen, loogisuus, perushygienia, eli siis perusasiat suomalaiselle/länsieurooppalaiselle/japanilaiselle/amerikkalaiselle. jos niiden asioiden odottaminen muilta ihmisiltä tekee minusta teidän mollaajien mielestä ahdasmielisen, niin olen koko ajan keskustellut alanialaisten huijarien kanssa, tekeytyneenä naisten nimien taakse. toisaalta, täällä on suomessa paljon turkkilaisia elintasopakolaisia, ja myös heidän intressissä olisi puollustella turkkilaista meininkiä.
        niin tai näin, niin normaali tasapainoinen suomalaissyntyinen nainen ei minun kirjoituksiini reagoisi agressiivisesti, ellei ole naimisissa turkkilaisen kanssa.
        kyse ei ole ollut mistään känkkäränkkäasenteesta lomalla, keksitystä jutusta tai huonosta tuurista. kirjoitin mitä näin. jos se on liikaa kuultavaa, niin alaniaan meno on jo viimeinen pisara. ja huom, minä en saa senttiäkään rahaa sanomalla tätä.


      • saara
        Aivomies kirjoitti:

        Olin itse aikoinaan näillä surullisenkuuluisilla Kymppimatkoilla.Ensinnäkin tervetuliaistilaisuudessa vain varoiteltiin koko ajan mitä ei saa tehdä. Olo oli kuin olisi tullut jonnekin rangaistussiirtolaan. Hotellissa oli torakoita ja siivoojat urkkivat matkalaukut ja laatikot ( jäivät kiinni itse teossa). Hotellin omistajalla oli kumma tapa vahtia tarjoilijoita koko ajan, ja laskutus hoidettiin hänen kauttaan. Siitä jo näkee, että ovat varsinaisia kusettajia kun eivät luota edes omiin alaisiinsa. Eräs hotellin työntekijä yritti varastaa lasteni pyyheliinat. Olisi varmaan myynyt ne myöhemmin uudestaan kadulla.
        Tosiaankin niistä surkeista sekunda jäljitelmä vaatteista pyydetään samaa hintaa kuin mitä täällä Suomessa on verollinen hinta. Ja eka pesun jälkeen saatta olla koko koneellinen vaatteita pilalla.
        Turkki on hieno ja kaunis maa ja ihmiset jopa ystävallisiä, kun älyää vain pysytellä näistä turistirysistä poissa. Täytyy ihmetellä miksi erityisesti juuri suomalaiset viihtyvät näillä kusisilla ja paskotuilla rannoilla. Onko meillä tämä matkailu vielä niin lapsenkengissä kun vuosikausia on yksi ainoa lentoyhtiö hinnoittelullaan estänyt omatoimisemman matkailun kohtuuhintaan. Oletteko nähneet, että muut länsiveljemme asuisivat ilmastoimattomissa huoneissa Alanyassa heinä-elokuussa? Suomalaisille kyllä kelpaa, maksammehan autoistakin melkein kaksinkertaisen hinnan verrattuna muihin EU-valtioihin. Huvittavaa, että juuri suomalaisille oli esim. Marmariksessa tarjolla ravintoloissa ns. "Finnish packetteja", joihin sisältyi illallinen, väljähtynyt olut ( varmaan kerätty useasta jäännöstuopista), ehkä jonkinlainen salaatti. Jotain mätää siinä täytyi olla kun millekään muille kansallisuuksille ei tällaisia "special price" paketteja ollut.
        Mutta eipä yleistetä. Söin myös hyvin lomani aikana, mahtavia kebab annoksia.
        Vastaavaa kusetusta mitä esim. Alanyan ravintoloissa koin olen nähnyt New Yorkin Midtownissa.

        Ostin matkalaukullisen vaatetta basaareista viime kesän Alanyan matkaltani.Miss sixtyä nuorille, toppeja, Esprittiä jne. Maksoin n.80 euroa kaikesta (siis suomestahan ei tuolla rahalla paljoa vaatetta osteta)Siis näiden basaarivaatteiden laatu on kummallisen hyvä, en olisi uskonut. T-paidat ei kierry ja ovat miellyttävää puvillaa, kaikkia vaatteita on tosiaan pidetty ja pesty, ovat sälyttäneet kuosinsa. Itse ostotapahtuma basaareilla oli yhtä tuskaa ja tappelua. Eri kulttuurit, tavat on kohdattava, jos matkoille mielii. Vaateostoksia suosittelen ja varsinkin, jos on vaatteiden suurkuluttajia perheessä. Saksankielen taito ja muu siansaksa auttaa tinkimishommassa, kovaa se on, mutta kuka leikkiin rupeaa, se leikin kestäköön.


      • Davina
        maakotkatar kirjoitti:

        vaan kauheesti.
        ollaan ens viikolla menossa kaheksi viikoksi alanyaan ja on ollu tosi hauska lukee näitä juttuja.
        en aio lomaani pilata noilla, menen avoimin mielin uusiin paikkoihin. mutta mun loman odotushuumani :) nää kyllä pilas, kiitos siitä.

        minusta keskustelupalsta turkista on kait(?) tarkoitettu niille jotka ovat sinne menossa ja kyselevät jo käyneiltä mitä kannattaa huomioida, ottaa mukaan, mimmonen hotelli yms. jos haluaa haukkua noinkin rajusti, niin ei se ehkä oo ihan asiaankuuluvaa täällä. menee monen matka pilalle kun kotona murehditaan onko tuo "pettynyt" sittenkin oikeassa ja kaikki nuo muut väärässä.
        ehkäpä sinunkin kannattaisi opetella sitä rakentavaa kritiikkiä ja vaikka sanoa että jos menet turkkiin niin varaudu siihen ettei hygienian taso ole sama kuin suomessa tai jotain tuohon tyyliin...
        no, minä menen ja katson itse! mikään paikka ei voi niin hirvee olla kuin väitit. jokainen tekee oman lomansa itse. jos odottaa luxusta eikä sitä löydy, tottakai pettyy. minä odotan uusia kokemuksia ja näkemisiä ja niitä takuulla löydän! joskus kun asiat on oikein kurjasti, alkaa vaan naurattaa ja kotona on sitten hyviä matkakertomuksia kertoa kamuille :D

        Moi!
        Äläs nyt tästä viestiketjusta lannistu.Muodosta itse Turkista mielipiteesi kun olet siellä käynyt.
        Kuten varmaan olet huomannut Turkki jakaa mielipiteet ja jotainhan sellaisessa maassa täytyy olla joka saa näin kiihkeän keskustelun aikaiseksi =D
        Itse olen menossa kesällä 5:dettä kertaa Turkkiin ja tuskin vuoden päästäkään muualle matkustan.
        Olen usein matkaoppaiden ilmestyessä katsellut muitakin vaihtoehtoja mutta aina sitä veri vetää Turkkiin.Sinne matkustamiseni takana ei ole ainoastaan halvat matkan hinnat ja alhainen hintataso vaan takuu varma aurinko(kesä,heinä,elokuussa olen käynyt)ystävälliset ihmiset,hyvä ruoka ja todellakin se on irtiotto Suomen arjesta koska Turkkia ja Suomea ei todellakaan voi verrata keskenään.
        Minäkään en ensimmäillä matkallani odottanut luksusta joten yllätyin hotellin ja muutenkin paikan tasosta erittäin positiivisesti.
        Mielestäni Turkki ei ole likainen maa,tottahan siellä jätehuolto pelaa vähän eri systeemillä kuin täällä.Tulet huomaamaan,että esim.kauppiaat siivoilevat jatkuvasti liikkeensä edustaa,roskakoreja löytyy kaduilta paljon enemmän kuin suomessa.Itse en ole kertaakaan nähnyt turkkilaisen heittävän roskia kaduille joten kyllä ne on turistit jotka siellä sotkee.Likainen vaikutelma syntyy helposti koska kadut ja talot ei oo ihan niin justiinsa...
        Vatsatautia en ole yhdelläkään reissullani saanut vaikka olen syönyt katukojuistakin ruokaa.
        Tääki asia on niin yksilöllistä.Jonku maha kestää paremmin kuin toisen,ei siitä voi yksin syyttää maan hygieniaa.
        Tää pettynyt on ilmiselvästi joku häiriintynyt yksilö jonka jutut voi jättää omaan arvoonsa.
        Toki kritiikkiä saa ja pitää esittää mutta niinkuin sanoit sen voi tehdä monella tavalla.Eihän tää pettynyt löytänyt mitään hyvää sanottavaa paikasta.
        Lähde vain reissuun avoimin mielin ja pidä hauskaa.Kerro matkasi jälkeen sitten omia kokemuksia.
        Hyvää matkaa!!!


      • minä
        Davina kirjoitti:

        Moi!
        Äläs nyt tästä viestiketjusta lannistu.Muodosta itse Turkista mielipiteesi kun olet siellä käynyt.
        Kuten varmaan olet huomannut Turkki jakaa mielipiteet ja jotainhan sellaisessa maassa täytyy olla joka saa näin kiihkeän keskustelun aikaiseksi =D
        Itse olen menossa kesällä 5:dettä kertaa Turkkiin ja tuskin vuoden päästäkään muualle matkustan.
        Olen usein matkaoppaiden ilmestyessä katsellut muitakin vaihtoehtoja mutta aina sitä veri vetää Turkkiin.Sinne matkustamiseni takana ei ole ainoastaan halvat matkan hinnat ja alhainen hintataso vaan takuu varma aurinko(kesä,heinä,elokuussa olen käynyt)ystävälliset ihmiset,hyvä ruoka ja todellakin se on irtiotto Suomen arjesta koska Turkkia ja Suomea ei todellakaan voi verrata keskenään.
        Minäkään en ensimmäillä matkallani odottanut luksusta joten yllätyin hotellin ja muutenkin paikan tasosta erittäin positiivisesti.
        Mielestäni Turkki ei ole likainen maa,tottahan siellä jätehuolto pelaa vähän eri systeemillä kuin täällä.Tulet huomaamaan,että esim.kauppiaat siivoilevat jatkuvasti liikkeensä edustaa,roskakoreja löytyy kaduilta paljon enemmän kuin suomessa.Itse en ole kertaakaan nähnyt turkkilaisen heittävän roskia kaduille joten kyllä ne on turistit jotka siellä sotkee.Likainen vaikutelma syntyy helposti koska kadut ja talot ei oo ihan niin justiinsa...
        Vatsatautia en ole yhdelläkään reissullani saanut vaikka olen syönyt katukojuistakin ruokaa.
        Tääki asia on niin yksilöllistä.Jonku maha kestää paremmin kuin toisen,ei siitä voi yksin syyttää maan hygieniaa.
        Tää pettynyt on ilmiselvästi joku häiriintynyt yksilö jonka jutut voi jättää omaan arvoonsa.
        Toki kritiikkiä saa ja pitää esittää mutta niinkuin sanoit sen voi tehdä monella tavalla.Eihän tää pettynyt löytänyt mitään hyvää sanottavaa paikasta.
        Lähde vain reissuun avoimin mielin ja pidä hauskaa.Kerro matkasi jälkeen sitten omia kokemuksia.
        Hyvää matkaa!!!

        Pankaa jo piste tälle jutulle. Kuka tällaisia juttuja jaksaa lukea. Osa on ihan asiaakin, mutta suurin osa täyttä p****a. Alanya myös mulle tuttu paikkana useamman reissun jälkeen, mutta en sitä enää ylistä. Haluan nähdä muitakin kohteita.


      • Davina
        Davina kirjoitti:

        Moi!
        Äläs nyt tästä viestiketjusta lannistu.Muodosta itse Turkista mielipiteesi kun olet siellä käynyt.
        Kuten varmaan olet huomannut Turkki jakaa mielipiteet ja jotainhan sellaisessa maassa täytyy olla joka saa näin kiihkeän keskustelun aikaiseksi =D
        Itse olen menossa kesällä 5:dettä kertaa Turkkiin ja tuskin vuoden päästäkään muualle matkustan.
        Olen usein matkaoppaiden ilmestyessä katsellut muitakin vaihtoehtoja mutta aina sitä veri vetää Turkkiin.Sinne matkustamiseni takana ei ole ainoastaan halvat matkan hinnat ja alhainen hintataso vaan takuu varma aurinko(kesä,heinä,elokuussa olen käynyt)ystävälliset ihmiset,hyvä ruoka ja todellakin se on irtiotto Suomen arjesta koska Turkkia ja Suomea ei todellakaan voi verrata keskenään.
        Minäkään en ensimmäillä matkallani odottanut luksusta joten yllätyin hotellin ja muutenkin paikan tasosta erittäin positiivisesti.
        Mielestäni Turkki ei ole likainen maa,tottahan siellä jätehuolto pelaa vähän eri systeemillä kuin täällä.Tulet huomaamaan,että esim.kauppiaat siivoilevat jatkuvasti liikkeensä edustaa,roskakoreja löytyy kaduilta paljon enemmän kuin suomessa.Itse en ole kertaakaan nähnyt turkkilaisen heittävän roskia kaduille joten kyllä ne on turistit jotka siellä sotkee.Likainen vaikutelma syntyy helposti koska kadut ja talot ei oo ihan niin justiinsa...
        Vatsatautia en ole yhdelläkään reissullani saanut vaikka olen syönyt katukojuistakin ruokaa.
        Tääki asia on niin yksilöllistä.Jonku maha kestää paremmin kuin toisen,ei siitä voi yksin syyttää maan hygieniaa.
        Tää pettynyt on ilmiselvästi joku häiriintynyt yksilö jonka jutut voi jättää omaan arvoonsa.
        Toki kritiikkiä saa ja pitää esittää mutta niinkuin sanoit sen voi tehdä monella tavalla.Eihän tää pettynyt löytänyt mitään hyvää sanottavaa paikasta.
        Lähde vain reissuun avoimin mielin ja pidä hauskaa.Kerro matkasi jälkeen sitten omia kokemuksia.
        Hyvää matkaa!!!

        Lisään vielä,että olen toki muuallakin matkustellut kuin Turkissa mutta Turkki on vienyt voiton mielestäni muista.Myös pettyneen mainostamassa Usassa.
        Totta on kyllä tuo mitä pettynyt kirjoittaa eläinten kohtelusta turkissa,siksipä en menekkään minkäänlaiseen paikkaan siellä missä voisin törmätä tollaiseen.Useiden liikkeiden edestä kyllä löytyy koiraa,kania ja jos jonkinlaista elukkaa.Tarkoituksenahan on saada ihmiset pysähtyyn eläintä katsomaan ja sitten siinä voi alkaa samalla kaupan tekoon.
        Ja mitä Turkin EU:hun liittymiseen tulee niin toivottavasti ei ikinä liity/pääse.Mielestäni koko maa menee siinä sitten pilalle,koska tulee kaiken maailman direktiivit sotkeen asioita ja hinnat ainakin varmasti pomppaavat reippaasti ylöspäin.
        Joo mut tää on todellakin vain sit mun mielipiteeni asiasta ettei tästä nyt nouse hirveä haloo!
        Odotan mielenkiinnolla kertomustasi matkastasi...muistahan kirjoittaa sitten tänne


      • Aivomies
        Davina kirjoitti:

        Lisään vielä,että olen toki muuallakin matkustellut kuin Turkissa mutta Turkki on vienyt voiton mielestäni muista.Myös pettyneen mainostamassa Usassa.
        Totta on kyllä tuo mitä pettynyt kirjoittaa eläinten kohtelusta turkissa,siksipä en menekkään minkäänlaiseen paikkaan siellä missä voisin törmätä tollaiseen.Useiden liikkeiden edestä kyllä löytyy koiraa,kania ja jos jonkinlaista elukkaa.Tarkoituksenahan on saada ihmiset pysähtyyn eläintä katsomaan ja sitten siinä voi alkaa samalla kaupan tekoon.
        Ja mitä Turkin EU:hun liittymiseen tulee niin toivottavasti ei ikinä liity/pääse.Mielestäni koko maa menee siinä sitten pilalle,koska tulee kaiken maailman direktiivit sotkeen asioita ja hinnat ainakin varmasti pomppaavat reippaasti ylöspäin.
        Joo mut tää on todellakin vain sit mun mielipiteeni asiasta ettei tästä nyt nouse hirveä haloo!
        Odotan mielenkiinnolla kertomustasi matkastasi...muistahan kirjoittaa sitten tänne

        Minkä ihmeen takia te munia ja persettä rapsuttelevat uikkaripojut sitten haluatte tänne Suomeen niitä pitsojanne pyörittelemään. Kun kerran kuulostaa, että se Alania on oikein paratiisi niin miksette pysy siellä. Jos kynitte pitsasta saman hinnan kuin Suomessa ( ellei enemmänkin ) niin luulisi sen tuovan voittoa enemmän siellä. Vaikka onhan se voitto täälläkin hyvä kun niin harvoin maksatte veroja. Palatkaahan takaisin niihin rantakojuihinne huutelemaan hävyttömyyksiä.
        Davinalle kerron että olen minäkin matkustellut. Eurooppa, Aasia, Amerikka...Alania vain sattuu olemaan ainut paikka jossa olen saanut paskataudin oikein viimeisen päälle. Muista "Lähi-idän" maista tulee mieleen UAE. Ei siellä ainaakaan mitään uikkaripojuja ollut tarjoilijana. Suhtautuminen vieraisiin oli viileän asiallista ja hygienia oli viimeisen päälle. Tuli eräälle suomalaistollolle äkkilähtö hotelliaamiaiselta kun yritti sinne farkkushortseissaan. Ei ehtinyt kävellä montaakaan metriä....


      • Lasse
        pettynyt kirjoitti:

        täällä nyt on oikein joukolla huudettu, että olisin ahdasmielinen valittaja. ette voisi enempää väärässä olla. minulla tuntuu olevan eri asiat arvossa kuin useimmilla turkki-ylistäjillä.
        rehellisyys, asiallisuus, toisten kunnioittaminen, empatia, sovittujen asioiden pitäminen, loogisuus, perushygienia, eli siis perusasiat suomalaiselle/länsieurooppalaiselle/japanilaiselle/amerikkalaiselle. jos niiden asioiden odottaminen muilta ihmisiltä tekee minusta teidän mollaajien mielestä ahdasmielisen, niin olen koko ajan keskustellut alanialaisten huijarien kanssa, tekeytyneenä naisten nimien taakse. toisaalta, täällä on suomessa paljon turkkilaisia elintasopakolaisia, ja myös heidän intressissä olisi puollustella turkkilaista meininkiä.
        niin tai näin, niin normaali tasapainoinen suomalaissyntyinen nainen ei minun kirjoituksiini reagoisi agressiivisesti, ellei ole naimisissa turkkilaisen kanssa.
        kyse ei ole ollut mistään känkkäränkkäasenteesta lomalla, keksitystä jutusta tai huonosta tuurista. kirjoitin mitä näin. jos se on liikaa kuultavaa, niin alaniaan meno on jo viimeinen pisara. ja huom, minä en saa senttiäkään rahaa sanomalla tätä.

        Pettynyt luetteli arvojaan,kirjoitusten perusteella niitä ei ole ollenkaan!


      • pettynyt
        saara kirjoitti:

        Ostin matkalaukullisen vaatetta basaareista viime kesän Alanyan matkaltani.Miss sixtyä nuorille, toppeja, Esprittiä jne. Maksoin n.80 euroa kaikesta (siis suomestahan ei tuolla rahalla paljoa vaatetta osteta)Siis näiden basaarivaatteiden laatu on kummallisen hyvä, en olisi uskonut. T-paidat ei kierry ja ovat miellyttävää puvillaa, kaikkia vaatteita on tosiaan pidetty ja pesty, ovat sälyttäneet kuosinsa. Itse ostotapahtuma basaareilla oli yhtä tuskaa ja tappelua. Eri kulttuurit, tavat on kohdattava, jos matkoille mielii. Vaateostoksia suosittelen ja varsinkin, jos on vaatteiden suurkuluttajia perheessä. Saksankielen taito ja muu siansaksa auttaa tinkimishommassa, kovaa se on, mutta kuka leikkiin rupeaa, se leikin kestäköön.

        siis nämä piraattipaidat ym vaatteet, on kangaslaadultaan ihan ok, mutta niiden värjäys on useinmiten epäonnistunut. ostin puuvillaisia paitoja ja sukkia eri paikoista siellä, ja paidat on käytössä vieläkin, mutta väri on haalistunut. sukat sai heittää roskiin ekan pesun jälkeen. niistä katosi värit ja ryhti kokonaan.
        tinkiminen ajankuluna ei sinänsä ole ikävää, mutta semmonen kauppaan sisälle paiskaaminen ja kadulla 50 metriä perässä roikkuminen on typerää.

        käveltiin ohi yhenkin koruliikkeen, josta singahti kauppias, joka levitti kädet levälleen, ja "pakotti" meidät liikkeeseen sanoen, että sinä ei tietä mitä kaupan sisällä, ei kestä kaua.
        no, ajattelin, että jos poitsulla olisi joku kantasormus edullisesti, niin en ota korvasta kiinni ja heitä lyhtypylvääseen. menimme sisään. kaverilla on esitellä vain yli 40 euron kantasormuksia, hopeisia siis. eli, samoilla hinnoilla kun eteläsuomen suurkaupungeissakin. haloo. sanoinkin hänelle, että hinnan täytyy laskea, koska saan sen kotikorttelista samaan hintaan. kaveri viittoo, get out, good day ja avaa ulko-oven. että tällaista.


      • pettynyt
        Katjuska kirjoitti:

        Edellisille marisijoille,ollaan käyty Turkissa 12 kertaa,koskaan ei kukaan porukasta ole sairastunu!
        Ja suomessa ravintoloissa 20 vuotta työskennelleenä voin sanoa että ettepä tiedä täälläkään mitä kaikkea lautasellanne on..
        Mutta mepä jotka Turkissa olemme viihtyneet menemme sinne edelleen kirjoittaisittepa mitä p..aa vaan!

        kaunista sumutusta. mäkin voisin tekaista vastaavan tarinan koska vaan.
        kysymys onkin, kumpaa alaniaan ensimmäistä kertaa matkaava todennäköisemmin uskoisi,
        turkkilainen basaarikauppias. toivottavasti saat väriä päästävät puuvillapaitasi kaupaksi skandinaaveille, itsesi takia. suomalaisten kannalta laadukkainta olisi, kun tjäreborg pyyhkisi teidät matkakohdelistalta.


      • maakotkatar
        Davina kirjoitti:

        Moi!
        Äläs nyt tästä viestiketjusta lannistu.Muodosta itse Turkista mielipiteesi kun olet siellä käynyt.
        Kuten varmaan olet huomannut Turkki jakaa mielipiteet ja jotainhan sellaisessa maassa täytyy olla joka saa näin kiihkeän keskustelun aikaiseksi =D
        Itse olen menossa kesällä 5:dettä kertaa Turkkiin ja tuskin vuoden päästäkään muualle matkustan.
        Olen usein matkaoppaiden ilmestyessä katsellut muitakin vaihtoehtoja mutta aina sitä veri vetää Turkkiin.Sinne matkustamiseni takana ei ole ainoastaan halvat matkan hinnat ja alhainen hintataso vaan takuu varma aurinko(kesä,heinä,elokuussa olen käynyt)ystävälliset ihmiset,hyvä ruoka ja todellakin se on irtiotto Suomen arjesta koska Turkkia ja Suomea ei todellakaan voi verrata keskenään.
        Minäkään en ensimmäillä matkallani odottanut luksusta joten yllätyin hotellin ja muutenkin paikan tasosta erittäin positiivisesti.
        Mielestäni Turkki ei ole likainen maa,tottahan siellä jätehuolto pelaa vähän eri systeemillä kuin täällä.Tulet huomaamaan,että esim.kauppiaat siivoilevat jatkuvasti liikkeensä edustaa,roskakoreja löytyy kaduilta paljon enemmän kuin suomessa.Itse en ole kertaakaan nähnyt turkkilaisen heittävän roskia kaduille joten kyllä ne on turistit jotka siellä sotkee.Likainen vaikutelma syntyy helposti koska kadut ja talot ei oo ihan niin justiinsa...
        Vatsatautia en ole yhdelläkään reissullani saanut vaikka olen syönyt katukojuistakin ruokaa.
        Tääki asia on niin yksilöllistä.Jonku maha kestää paremmin kuin toisen,ei siitä voi yksin syyttää maan hygieniaa.
        Tää pettynyt on ilmiselvästi joku häiriintynyt yksilö jonka jutut voi jättää omaan arvoonsa.
        Toki kritiikkiä saa ja pitää esittää mutta niinkuin sanoit sen voi tehdä monella tavalla.Eihän tää pettynyt löytänyt mitään hyvää sanottavaa paikasta.
        Lähde vain reissuun avoimin mielin ja pidä hauskaa.Kerro matkasi jälkeen sitten omia kokemuksia.
        Hyvää matkaa!!!

        sun viesti piristi!
        ja sekin että sain vihdoin kaikki asiat järkkäiltyä... meinaan aina ennen lomaa masentua tekemättömistä/unohtuneista :D
        ja kun siinä mielentilassa lukee vielä jotain tuollaista niin... :P
        no, nyt on taas "kuume" päällä! ja pakkohan se turkki on nähdä kun tunnen ihan livenä siellä käyneitä ja kaikki kehuu kovasti. jos en sitt ite niin suuresti välitä niin ens keväänä sitt suunnataan taas jonnekin muualle.
        nyt katteleen vaan noita virallisia matkailusivuja ja niistä ihania kuvia ja lämpötiloja, eipähän ne ainakaan masenna... :D

        kerron sitt parin viikon päästä täällä kuulumisia kuinka meidän loma meni. ja koitan sit muistaa tuon rakentavan kritiikin :D


      • Aivomies
        saara kirjoitti:

        Ostin matkalaukullisen vaatetta basaareista viime kesän Alanyan matkaltani.Miss sixtyä nuorille, toppeja, Esprittiä jne. Maksoin n.80 euroa kaikesta (siis suomestahan ei tuolla rahalla paljoa vaatetta osteta)Siis näiden basaarivaatteiden laatu on kummallisen hyvä, en olisi uskonut. T-paidat ei kierry ja ovat miellyttävää puvillaa, kaikkia vaatteita on tosiaan pidetty ja pesty, ovat sälyttäneet kuosinsa. Itse ostotapahtuma basaareilla oli yhtä tuskaa ja tappelua. Eri kulttuurit, tavat on kohdattava, jos matkoille mielii. Vaateostoksia suosittelen ja varsinkin, jos on vaatteiden suurkuluttajia perheessä. Saksankielen taito ja muu siansaksa auttaa tinkimishommassa, kovaa se on, mutta kuka leikkiin rupeaa, se leikin kestäköön.

        Aivomiehellä kyllä meni vaateostokset alaniassa aivan perseelleen. Ostin tasan kaksi t-paitaa jotka molemmat olivat eka pesun jälkeen käyttökelvottomia. Toinen oli Lewis-paita jossa oli sidottava halkio rinnan kohdalla. Reiät joista nyöri pujotettiin olivat metallia ja ruostuivat eka pesun jälkeen levittäen ruostevanat ympäri paitaa. Toinen paita taas kutistui eka pesussa miesten L-sizestä naisten S:ksi (ns. ribbi-paita, puuvillaa). Voisi laajentaa sanontaa "Köyhän ei kannata ostaa halpaa" sanonnaksi "Köyhän ei kannata ostaa mitään Alaniasta".


      • pettynyt
        Lasse kirjoitti:

        Pettynyt luetteli arvojaan,kirjoitusten perusteella niitä ei ole ollenkaan!

        puollustan perusarvoja, väität ettei minulla ole arvoja.epäloogista. toisaalta alania-fanin täytyykin olla vähän pipi päästään. pikaista paranemista sinulle.


      • ?????
        pettynyt kirjoitti:

        en ole ollut maassa ? olen. passiko pitäisi lähettää ? miksi tarinoisin täällä ? eikö se olisi jo aika ponnisteluja ottaa selvää yksityiskohdista joita olen viesteissä kertonut ? ei niitä netistä rykäistä tosta vaan, siks toiseks, turkkilaiset sivut on lähes aina turkin kielellä, eli kyllä olisi laihat resurssit keksitylle jutulle.

        olin 2 viikkoa siellä vuonna 2001 heinäkuun 15. eteenpäin.
        heitetään nyt parit faktat joita ei saisi tietää kun käymällä siellä.

        cleopatrarannan tippukiviluolissa on seinät valaistu kellertävillä valonheittimillä

        veneretkellä pysähdytään turkoosiluolan edustalle,uinnin merkeissä, jossa on valkea pohja ja pimeässä luolassa auringonvalo hohkaa veden läpi luolaan, ja koko luola näyttää välimeren turkoosille.luolassa syvyys noin 3 metriä. retken laivassa on kanis merkkiset dieselmoottorit (kysyin kapteenilta). laivan vc on edessä kapean käytävän varrella. uimatikkaat on mustaksi maalatut rautaputkitikkaat. opas laskee kaikki uijat jotka hyppää, ja laskee tikkaita takaisin nousijat, ennen lähtöä. laivaretkellä olijoille tarjotaan mahdollisuutta ryömiä niemen luolaa pitkin toiselle puolelle, ja hypätä 12 metriä korkealta. laiva ajaa toiselle puolelle vastaan.

        alanian poliisin toimisto on kebab-ravintolan vastapuolella mäkistä katua rannan tuntumassa.

        aa. niin, tämä onkin jo vaikeampi löytää netistä: itäpuolella niemeä olevan uimarannan edustalla 100 metrin päässä olevassa haiverkossa, joka on puolen metrin syvyydessä, on pahoja repeämiä (haista ?) 4 hengen polkuvenevuokra on 8 euroa. niissä on aurinkovarjo keskellä.

        parafly laskuvarjovetoveneessä on sähköllä toimiva vinssi, ja laskeutumistasanne.

        en ole käynyt alaniassa ? jaaha...

        Kerrot olleesi Alanyassa vuonna 2001.Nythän elämme vuotta 2004!!!Miksi kesti näinkin monta vuotta ennenkuin tulit tänne lässyttään?
        Luulenpa,että pääsit pakko hoidosta vasta pois...eli siksi sinulla kesti kolme vuotta ennenkuin pääsit kertomaan tämän kauhean traumasi meille


      • pettynyt
        ????? kirjoitti:

        Kerrot olleesi Alanyassa vuonna 2001.Nythän elämme vuotta 2004!!!Miksi kesti näinkin monta vuotta ennenkuin tulit tänne lässyttään?
        Luulenpa,että pääsit pakko hoidosta vasta pois...eli siksi sinulla kesti kolme vuotta ennenkuin pääsit kertomaan tämän kauhean traumasi meille

        mukavaa kun osoitat kypsymättömyytesi puhumalla halveksuvasti sairauksista. olet varmasti hyvin ylpeä itsestäsi, 10 vuotias.missäs isisi on ? odottaa jo varmaan piiskan kanssa olohuoneessa.

        ei ole paljoakaan eroa, olenko ollut alaniassa 3 v sitten, vai 30 vuotta sitten. se ei ole muuttunut miksikään.

        ei, en ole ollut hoidossa. löysin tämän foorumin sattumalta pari kuukautta sitten.

        olen kyllä yrittänyt unohtaa käyneeni turkissa, mutta huonot kokemukset ei noin vaan unohdu, etenkään kun törmää tällaisilla foorumeilla alania-ylistäjiin jotka yrittää sumuttaa viattomia eka kertaa sinne matkaa suunnittelevia.


      • positiivari+
        Jatta kirjoitti:

        Oliskohan syytä pettyneen ja aivomiehen mennä sellaselle sivulle jossa puhutaan noista hienoista länsipaikoista ja antaa meidän jotka reissataan Turkissa ja lähi-idässä keskustella täällä!!!!!!!

        Muistapa ihminen hyvä, että Turkki, kuten muutkin maat on rakennettu niin, että sen asukkailla olisi hyvä olla - ei turisteja varten.
        Muista, että minne tahansa menetkin, olet maassa vieraana. Minä olen käynyt monessa "kurjassakin" paikassa oppimassa tyytyväisyyttä.
        Luulen, että sinä asenteinesi kuulut täällä kotimaassa mm. naapurikyttääjiin, tupakan vastustajiin, lihavien ja sairaiden halveksujiin. Olethan itse mielestäsi a-luokkaa.
        Opettele hyvä ihminen näkemään mustan (ja valkoisen) lisäksi ympärilläsi myös eri harmaan sävyjä. Ehkä joskus näet värillisen, kauniimman maailman!


      • I <3 Turkki
        Katjuska kirjoitti:

        Edellisille marisijoille,ollaan käyty Turkissa 12 kertaa,koskaan ei kukaan porukasta ole sairastunu!
        Ja suomessa ravintoloissa 20 vuotta työskennelleenä voin sanoa että ettepä tiedä täälläkään mitä kaikkea lautasellanne on..
        Mutta mepä jotka Turkissa olemme viihtyneet menemme sinne edelleen kirjoittaisittepa mitä p..aa vaan!

        Olla lähtemättä lähi-itään. Minä olen asunut kolmessa lähi-idän maassa ja tulen siis hyvin heidän laistensa ihmisten kanssa toimeen. Kulttuurit kun ovat erilaisia... Turkki on hyvä mesta ja menen sinne jatkossakin. Nirppanokat menköön vaikka pariisiin sitten...


    • sibel

      Ainut mikä kirjoituksessasi oli järkevää ja jopa totta (ainakin meidän oikeitten maailmanmatkaajien mielestä), oli tuo viimeisen lauseen loppuosa (pilkun jälkeinen osa)!!! Muut olit sepittänyt varmaankin omasta päästä, kun kaikesta miettimisestä ja mustamaalaamisesta ym. oli mielenrauha mennyt.
      Jätetään me turkkifanit tällaiset kirjoitukset omaan arvoonsa ja pidetään me siellä hauskaa! Toivotetaan pettyneelle hauskaa matkaa Savukoskelle! Siellä ei mene mielenrauha, päinvastoin siellä aivotkin alkavat toimimaan.

      • Perhe

        Kirjoitelkaa mitä hyvänsä,ei vaikuta meidän myönteisiin kokemuksiimme!Eli Marmariksessa nähdään syyskuussa!


      • JokaKesä
        Perhe kirjoitti:

        Kirjoitelkaa mitä hyvänsä,ei vaikuta meidän myönteisiin kokemuksiimme!Eli Marmariksessa nähdään syyskuussa!

        Näin on me jatkamme matkailua ei me tuollaisia sinne kaivatakaan vai mitä!?! Parin viikon päästä Marmarikseen ja sitten juhannuksen jälkeen pariksi viikoksi taas Marmarikseen ja varmaan vielä syyskussakin täytyy lähteä, eihän sitä muuten jaksa tätä Suomen ankeaa syksyä ja talvea.
        Kaikille oikein hyvää ja ratkiriemukasta lomaa niin ihanassa Turkissa oli se mikä kohde tahansa!!


      • pettynyt

        olettaen, että edes olet suomalainen viestiin vastaaja, jota sinällänsä epäilen 70 %,
        niin ehkä sun pitäisi muuttaa pois täältä suomesta pois, ja mieluiten eu:n ulkopuolelle. katsos, meillä on täällä sotien jälkeen väsätty tällainen sivistynyt eteenpäin asioissa kehittyvä, toisia, ja eläimiä kunnioittava yhteiskunta. sinä et "sovi kuvaan". se on tietysti raskasta kuultavaa näin kun olet täällä elellyt varmaan jo vuosikymmeniä, potkien ehkä koiraasi, ja rikkomalla rakennuslupia, varastamalla työtoveriesi työkaluja,pieksämällä lapsia ja vaimoasi, myymällä paklattuja ladoja, ym. meille eu:ssa aitoina jäseninä kokeville silmittömän barbaareja asioita, joiden luulimme olevan jo siirtyneen maailmanhistoriassa vuosikymmeniä sitten, mutta sekä turkin matka, että sinunkaltaisesi, tod. näk. turkkilainen, "muistutti" meitä tästä ongelmasta joka vanhaa manteretta vielä vaivaa.


      • JokaKesä
        pettynyt kirjoitti:

        olettaen, että edes olet suomalainen viestiin vastaaja, jota sinällänsä epäilen 70 %,
        niin ehkä sun pitäisi muuttaa pois täältä suomesta pois, ja mieluiten eu:n ulkopuolelle. katsos, meillä on täällä sotien jälkeen väsätty tällainen sivistynyt eteenpäin asioissa kehittyvä, toisia, ja eläimiä kunnioittava yhteiskunta. sinä et "sovi kuvaan". se on tietysti raskasta kuultavaa näin kun olet täällä elellyt varmaan jo vuosikymmeniä, potkien ehkä koiraasi, ja rikkomalla rakennuslupia, varastamalla työtoveriesi työkaluja,pieksämällä lapsia ja vaimoasi, myymällä paklattuja ladoja, ym. meille eu:ssa aitoina jäseninä kokeville silmittömän barbaareja asioita, joiden luulimme olevan jo siirtyneen maailmanhistoriassa vuosikymmeniä sitten, mutta sekä turkin matka, että sinunkaltaisesi, tod. näk. turkkilainen, "muistutti" meitä tästä ongelmasta joka vanhaa manteretta vielä vaivaa.

        Etkö enää muuta keksi, vai luulet meitä Turkin matkailijoita turkkilaisiksi no ihan vapaasti saat
        kuvitella mitä haluat. Itse tiedän kuka olen ja missä haluan käydä. Voin kyllä sanoa että metsään meni, olen nainen ja aivan supi suomalainen jos et usko eipä haittaa en anna tuollaisille ihmisille kuin sinä mitään arvoa. Jokainen saa käydä missä haluaa ja jos tykkää Turkista ei pitäis haitata sinua tippaakaan ja jokaisella oikeus itse päättää käykö Turkissa vai jossain muualla.


      • pettynyt
        JokaKesä kirjoitti:

        Etkö enää muuta keksi, vai luulet meitä Turkin matkailijoita turkkilaisiksi no ihan vapaasti saat
        kuvitella mitä haluat. Itse tiedän kuka olen ja missä haluan käydä. Voin kyllä sanoa että metsään meni, olen nainen ja aivan supi suomalainen jos et usko eipä haittaa en anna tuollaisille ihmisille kuin sinä mitään arvoa. Jokainen saa käydä missä haluaa ja jos tykkää Turkista ei pitäis haitata sinua tippaakaan ja jokaisella oikeus itse päättää käykö Turkissa vai jossain muualla.

        jos mä laittaisin vähän rahaa sun tilille tai jotain ? sanotaanko 5 euroa ? ihan oikeesti, jos saan takeet että luovut suomen kansalaisuudestasi, olen valmis maksamaan rahaa sinulle ?


    • pettynyt

      Olisikin pitänyt aiemmin jo mainita tosta haiverkosta ,eli 100 metrin päässä itäpuolen uimarannasta on haiverkko. siellä todennäköisesti on moni hai juuttunut kiinni evästä tai hampaista, koska siellä on pahoja repeämiä. sitä ei mikään haita pienempi otus rikki paljoa saisikaan, koska se on n. 14 mm paksusta köydestä tehtyä haiverkkoa, puolen metrin syvyydestä alaspäin. kyllähän hai yläkauttakin pääsee, koska se puoli metriä jää siihen väliin kellukepalojen kiiinnikekohtien poimuuntumisilmiön takia. haivahdista ei rannalla muuten ollut tietoakaan, tiedoksi vaan, lapsiperheet ja uimarit. me oltiin polkuveneellä siellä haiverkolla kääntymässä, kun tämä juttu huomattiin. lisäksi haiverkossa on ihan selkeä aukko n. 5 m leveä, veneiden kulkua varten (en kyllä ymmärrä miksi kun ei kukaan uimarannalle saa moottoriveneellä mennä.). hailla on täten useita reittejä päästä maiskuttelemaan turisteilla.
      tämä on sitä samaa sarjaa sen vesipuiston huonosti suunnitellun laskualtaan kanssa siinä mielessä, että turvallisuus on yks paskan hailee käsitteenä turkissa. se hohkaa kaikessa, jos vain katsoo. alaniaeuforiapotilashan ei näitä näe, ja minunlaisten "asenneongelmaisiksi" ristittyjen pitää se sitten näillä foorumeilla vääntää rautalangasta, ja suomenkielellä.

      • huihai

        Ei ole haita välimeressä. Että siinä paljastui tämän pettyneen sivistystaso. Haiverkko...voi hyvänen aika.


      • pettynyt
        huihai kirjoitti:

        Ei ole haita välimeressä. Että siinä paljastui tämän pettyneen sivistystaso. Haiverkko...voi hyvänen aika.

        palaa myymään värittömiä paitojasi, jos et tiedä biologiastsa tuon vertaa. mita sina luulla etta ne verkot olla ? lentopalloverkkoja ?


      • Aivomies
        huihai kirjoitti:

        Ei ole haita välimeressä. Että siinä paljastui tämän pettyneen sivistystaso. Haiverkko...voi hyvänen aika.

        Huihai voi uida huoleti siellä alanian kleopatrarannalla, sillä en ainakaan ole kuullut että mikään hailaji eläisi virtsa/ aurikoöljymikstuurassa. Mutta jos haluat nähdä turkissa hain toimi seuraavasti:
        1. palkkaa venekuski ja pyydä häntä harppuunoimaan tai ostamaan sinulle pieni mustekala
        2. purjehtikaa jonnekin syrjäiselle rannalle vähintään 10km Alaniasta
        3. leikkele mustekalasta palasia ja heitä ne mereen. Pistä loput mustekalasta uimahosujesi sisälle ja istu rantaveteen.
        4. jos et tunnin sisällä näe/ tunne haita tai mureenaa, niin palaa kleopatrarannalle ja toista operaatio seuraavana päivänä.


      • huihai
        Aivomies kirjoitti:

        Huihai voi uida huoleti siellä alanian kleopatrarannalla, sillä en ainakaan ole kuullut että mikään hailaji eläisi virtsa/ aurikoöljymikstuurassa. Mutta jos haluat nähdä turkissa hain toimi seuraavasti:
        1. palkkaa venekuski ja pyydä häntä harppuunoimaan tai ostamaan sinulle pieni mustekala
        2. purjehtikaa jonnekin syrjäiselle rannalle vähintään 10km Alaniasta
        3. leikkele mustekalasta palasia ja heitä ne mereen. Pistä loput mustekalasta uimahosujesi sisälle ja istu rantaveteen.
        4. jos et tunnin sisällä näe/ tunne haita tai mureenaa, niin palaa kleopatrarannalle ja toista operaatio seuraavana päivänä.

        ...Niin olis muutakin tekemistä kuin täällä kytätä omien provoilujensa vastaanottoa.


      • Hurmos!
        Aivomies kirjoitti:

        Huihai voi uida huoleti siellä alanian kleopatrarannalla, sillä en ainakaan ole kuullut että mikään hailaji eläisi virtsa/ aurikoöljymikstuurassa. Mutta jos haluat nähdä turkissa hain toimi seuraavasti:
        1. palkkaa venekuski ja pyydä häntä harppuunoimaan tai ostamaan sinulle pieni mustekala
        2. purjehtikaa jonnekin syrjäiselle rannalle vähintään 10km Alaniasta
        3. leikkele mustekalasta palasia ja heitä ne mereen. Pistä loput mustekalasta uimahosujesi sisälle ja istu rantaveteen.
        4. jos et tunnin sisällä näe/ tunne haita tai mureenaa, niin palaa kleopatrarannalle ja toista operaatio seuraavana päivänä.

        Ihan tiedoksi vaan...Postimerkit on jo ostettu!
        Ei muuta kuin pylly paljaaksi ja piiskaa sinulle ja postimerkki takalistoon ja menoksi!!!
        Olen tosi onnellinen ettei minulla ole sinunlaistasi miestä eikä pettyneen oloista naista!!! Älä enää kiusi heikkoa psyykettäni!


      • hilma
        huihai kirjoitti:

        ...Niin olis muutakin tekemistä kuin täällä kytätä omien provoilujensa vastaanottoa.

        Kyllä näissä turistirysissä mielestäni saa rasistista kohtelua, joka helvetin kulmalla joku käsi ojossa juomarahaa norkumassa oli sen sitten ansainnut tai ei. Jos rahaa ei käytä niin paljon kuin tämän niin ystävällisen turkkilaisen mielestä pitäisi niin hymy kyllä hyytyy ja hyvin ystävällisesti ohjataan kohti ovea.
        Känninen turistihan ei tajua että tämä on kyynistä bisnestä eikä mitään aitoa veljeyttä kansojen kesken.


      • sibel
        hilma kirjoitti:

        Kyllä näissä turistirysissä mielestäni saa rasistista kohtelua, joka helvetin kulmalla joku käsi ojossa juomarahaa norkumassa oli sen sitten ansainnut tai ei. Jos rahaa ei käytä niin paljon kuin tämän niin ystävällisen turkkilaisen mielestä pitäisi niin hymy kyllä hyytyy ja hyvin ystävällisesti ohjataan kohti ovea.
        Känninen turistihan ei tajua että tämä on kyynistä bisnestä eikä mitään aitoa veljeyttä kansojen kesken.

        on bisnestä. Tottakai raha otetaan sieltä mistä se saadaan eli lomakohteissa turisteilta. Niinhän mekin täällä Suomessa teemme! Rahahan laitetaan kiertämään niin täällä kuin jossain muuallakin. Jos näin ei ole niin sinäkään et voi mihinkään matkustaa, kun ei ole mm. hotelleja, puhumattakaan ravintoloista, jossa haluat syödä ja palkita hyvän palvelun tipeillä. Tai et edes pääsis lentämään, jos ei olisi lentokoneita, ja niitäkään ei ilman rahavirtoja olisi. Veljeys ja bisnes ovat kaksi eri asiaa. Enkä usko, että edes kukaan suomalainen niitä sekoittaisi keskenään. Osta palveluja (eikä mitään Kiinan krääsää), ne luo työpaikkoja, ja taas raha kiertää.....


      • hilma
        sibel kirjoitti:

        on bisnestä. Tottakai raha otetaan sieltä mistä se saadaan eli lomakohteissa turisteilta. Niinhän mekin täällä Suomessa teemme! Rahahan laitetaan kiertämään niin täällä kuin jossain muuallakin. Jos näin ei ole niin sinäkään et voi mihinkään matkustaa, kun ei ole mm. hotelleja, puhumattakaan ravintoloista, jossa haluat syödä ja palkita hyvän palvelun tipeillä. Tai et edes pääsis lentämään, jos ei olisi lentokoneita, ja niitäkään ei ilman rahavirtoja olisi. Veljeys ja bisnes ovat kaksi eri asiaa. Enkä usko, että edes kukaan suomalainen niitä sekoittaisi keskenään. Osta palveluja (eikä mitään Kiinan krääsää), ne luo työpaikkoja, ja taas raha kiertää.....

        hyvin kuinka markkinatalous toimii.
        Halusin vain tuoda esille ettei Aivo ja pettynyt ole ainoita joille Turkista on jäänyt paha maku suuhun; jopa turkkilainen puolisoni kauhisteli näiden bisnesten pyörittäjien ahnasta ja agressiivista meininkiä.


      • Huvittunut

        Ihan ensin haluaisin veikata että "pettyneellä" on todella kivuliaat kuukautiset päällä kun on niin kärttyisä. Mut kyllä ne helpottaa sitten kun vaihdevuodet alkaa.

        Ja sitten sittä "haiverkosta". Ja sitten siitä "haiverkosta" sen verran että on suurinpiirtein 50 metrin päässä rannasta ja verkon tarkoitus on pitää uimarit ja veneilijät erillään. Eli tarkoitan että uimarit voivat rauhassa uida ja veneet voivat rauhassa vetää esim. banaaneja, kumirenkaita ja "liitovarjoja" perässään. Ja kyllä varmaan tiedät kun sanon banaani ni en tarkoita sitä syötävää vaan sitä isoa keltaista missä ihmiset istuvat ja yrittävät pysyä kyydissä. Ja mitä siihen "aukkoon" tulee niin pakkohan veneiden on jostain päästävä rantaan ettei turistien tarvi uida rantaan/veneelle sinne "haiverkon" toiselle puolelle. Ja tosiaan Välimeressä ei tarvi pelätä haita koska niitä ei siellä juurikaan ole.

        Ja sitten lopuksi haluan sanoa että olen suomalainen nuori nainen joka on käynyt Turkissa viisi kertaa ja pitänyt jokaisesta kerrasta. Tosin olen käynyt vaan Marmariksessa mutta samanlaisia turisti paikkoja ovat kummatkin tosin eri kokoisia. Ja ainakin Marmariksessa suomalaiset turistit ovat erityisen pidettyjä ja ainahan se on hieman omasta asenteestakin kiinni että minkälaista palvelua saa oli maa mikä tahansa. Jos olet iloisilla mielin liikenteessä saat kunnon palvelua ja kauppiaille/ahdistelijoille kun sanoo tiukasti että ei kiitos ja jatkaa matkaa niin pääset niistä eroon ja vaikka väläytät hymyn niin jättävät rauhaan.


    • Ansku

      Olen seurannut tätä keskustelua alusta asti ja täytyy ihmetellä aikuisten ihmisten käytöstä! Palstallehan voi jokainen kirjoittaa kokemuksensa oli ne sitten positiivisiä tai negatiivisiä, mutta sitä en ymmärrä että ruvetaan haukkumaan jo toisia koska kysehän on matkailusta. Jos Turkissa ihmiset ovat kirjoittajien mielestä epäystävällisiä niin mitä osa on ollut tällä sivulla. Minusta ei ainakaan kovin ystävällisiä. Olin viime syksynä ensimmäisen kerran Turkissa ja kokemukset olivat hyviä. Ruoka oli hyvää ja edullista kun uskalsi kokeilla paikallisia lokantas ruokapaikkoja samoin myös pihvi paikat oli hyviä. Ostoksia tehtiin kahden viikon aikana paljon ja kaikki tuotteet ovat olleet hyviä ja halvempia kuin suomessa eikä mitään ostettu merkkiliikkeistä. Kierreltiin paljon pikku kojuja eikä ainoastaan pasaareja ja markkinoita. Ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja iloisia. Palvelun saamiseen vaikuttaa aika paljon myös oma käytös ja ulosanti ja se pätee myös suomessa. Ei kaikki palvelu täälläkään ole aina parasta mahdollista saatika kaikki tuotteet laatu luokkaa vaikka ne ostaisit merkki liikkeestä. Liikkeissä ja kaupoissa on tietysti sisään vetäjiä ja niitä löytyy myös monessa muussakin maassa, joten se ei ole mitään uutta. Suomessa vain se homma hoidetaan mainoksilla ja alekupongeilla joilla saadaan ihmiset liikkeeseen. Olen menossa Alanyaan nyt toukokuussa ja odotan todella suurella mielenkiinnolla millainen paikka on kyseessä. Olen avara katseinen ja toivon että muutkin nyt matkalle lähtevät eivä olisi tämän palstan takia kovin ennakkoluuloisia vaan jokainen tekisi omat huomionsa matkasta ja sen onnistumisesta. Oikein hyvää matkaa kaikille lähtijöille ja kommentoidaan reissun jälkeen ASIALLISESTI ilman toisten haukkimisia kuinka loma meni. Osaammehan sentään käyttäytyä kuin aikuiset konsanaan.

      • Perhe

        Kiitos Ansku asiallisesta mielipiteestä!
        Tuollaisia tänne palstalle kaivataan!
        Kirjoitellaan kokemuksista,itse olemme lähdössä syyskuussa!


      • pettynyt
        Perhe kirjoitti:

        Kiitos Ansku asiallisesta mielipiteestä!
        Tuollaisia tänne palstalle kaivataan!
        Kirjoitellaan kokemuksista,itse olemme lähdössä syyskuussa!

        kokemuksista tulisi kertoa muutakin kuin hyvät ja mukavat.
        iloisia kokemuksia tuskin kukaan haluaa välttää, joten niisä ei tarvitse varoittaa. huonot kokemukset on paljon opettavaisempia ja varoittavampia

        vertaus:jos jossain pienessä saaressa on metsästäjän asettamia karhunpyydyksiä,ja tietäisit niistä, niin kerrotko sinne menevälle melojalle mieluummin, että siellä on hyviä sienipaikkoja, upea hiekkaranta ja upea näköala mäen päältä ?


    • majuri hoffa

      loistavasti valittu teema. onnittelen nimimerkkiä
      ``pettynyt``. mielenkiintoista ovat lähinnä vasti-
      neet teeman sisältöön,jossa pettynyt kertoo omista
      kokemuksista alanaissa. eikö näin juuri ole tar-
      koitus.
      olen käynyt alanaissa muutama vuosi sitten ja ai-
      nut asia,mikä vitutti oli kaupustelijat.
      ruokapuoli oli hyvää verrattuna esim. antalaiaa,
      jossa tuli vedettyä kebappia naamariin enemmän
      kuin tarpeeksi.
      en epäile ``pettyneen`` kirjoituksen sisältöä ja
      mielipiteen ilmaisu on vapaata ja jopa suotavaa.
      vielä kerran :hyvä teema ...sait paljon vastauk-
      sia ,joista toki osa oli perseestä niinkuin ilm.
      kirjoittajatkin.
      ja muistakaa:turisti on aina PELLE ,niin turkissa
      kuin muuallakin.

      • ALANYA

        Olisiko isokin vaiva edes yrittää kirjoittaa paikan nimet oikeen!!!!!Ja sinulle pettynyt,koita nyt keksiä välillä jotain omaperäisempää kuin sinua arvostelevien ihmisten pennuksi haukkuminen!!!!
        Minkä ikäinen itse olet?Henkisen kehityksesi taso on jo täällä kaikken tiedossa


      • majuri hoffa
        ALANYA kirjoitti:

        Olisiko isokin vaiva edes yrittää kirjoittaa paikan nimet oikeen!!!!!Ja sinulle pettynyt,koita nyt keksiä välillä jotain omaperäisempää kuin sinua arvostelevien ihmisten pennuksi haukkuminen!!!!
        Minkä ikäinen itse olet?Henkisen kehityksesi taso on jo täällä kaikken tiedossa

        tärkeämpi asia kuin oikeinkirjoitus esim. paikan-
        nimissä on asiayhteys ja ikään kuin viestin peril-
        le meno.meillä oli/on armeijassa änkyttäviä,mut-
        ta silti hyvinkin arvostettuja kenraaleja ja esim.
        suomen armeijan ``taakse poistu`` voidaan esittää
        änkyttämällä ``ta-taakse po-poistu`` ja silti ko-
        mento me-menee hy-hyvin pe-perille.
        saat vaihtarin.älä käytä noita huutomerkkejä!!!!!
        ja älkääarvostelko ihmista vaan esitettyä asiaa.
        siis pysykää teemassa


      • Aivomies
        majuri hoffa kirjoitti:

        tärkeämpi asia kuin oikeinkirjoitus esim. paikan-
        nimissä on asiayhteys ja ikään kuin viestin peril-
        le meno.meillä oli/on armeijassa änkyttäviä,mut-
        ta silti hyvinkin arvostettuja kenraaleja ja esim.
        suomen armeijan ``taakse poistu`` voidaan esittää
        änkyttämällä ``ta-taakse po-poistu`` ja silti ko-
        mento me-menee hy-hyvin pe-perille.
        saat vaihtarin.älä käytä noita huutomerkkejä!!!!!
        ja älkääarvostelko ihmista vaan esitettyä asiaa.
        siis pysykää teemassa

        Majuri on oikeassa. Palataan asiaan, ja upseerismiestähän on aina uskottava.
        On jokaisen suomalaisen kansalaisvelvollisuus kertoa alanian vaarat eteenpäin.


      • Pena
        majuri hoffa kirjoitti:

        tärkeämpi asia kuin oikeinkirjoitus esim. paikan-
        nimissä on asiayhteys ja ikään kuin viestin peril-
        le meno.meillä oli/on armeijassa änkyttäviä,mut-
        ta silti hyvinkin arvostettuja kenraaleja ja esim.
        suomen armeijan ``taakse poistu`` voidaan esittää
        änkyttämällä ``ta-taakse po-poistu`` ja silti ko-
        mento me-menee hy-hyvin pe-perille.
        saat vaihtarin.älä käytä noita huutomerkkejä!!!!!
        ja älkääarvostelko ihmista vaan esitettyä asiaa.
        siis pysykää teemassa

        On Suomella huonosti asiat mikäli tollasia miehiä tosiaan on/oli armeijassa.Toivotaan vaan nyt sitte ettei Turkki tänne hyökkää...


      • pelle

        Sä olet pelle, pelle!


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe