Ylöstempaus VT:n mukaan v.2026 ?

Jacob

Mielestäni löydämme mielenkiintoisen ennustuksen Yeshuan morsius-srk:n ylöstempauksesta myös VT:n Kirjoituksista.

Luemme johdannoksi Hoos.6:1-3

"1. Tulkaa, palatkaamme Herran tykö, sillä hän on raadellut meitä, ja parantaa meidät, hän on lyönyt meitä, ja sitoo meidät.

2. Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää, ja me saamme elää hänen edessänsä.

3. Niin tuntekaamme, pyrkikäämme tuntemaan Herra: hänen nousunsa on varma kuin aamurusko, hän tulee meille kuin sade, kuin kevätsade, joka kostuttaa maan."

- - -

Miten hyvin nämä jakeet sopivatkaan Israelin kansan historiaan viimeisten liki 2000 vuoden aikana !

Jakeessa 2 mainittu Israelin kansan eläväksi tekeminen merkitsee mielestäni sitä, että silloin J-H-V-H Elohim vuodattaa Ruah HaKodesh'in korkeudesta kaikkien silloin maan päällä elossa olevien juutalaisten ylle ja heidän sisimpäänsä.

Tuo päivä on aivan lähellä, sillä ulkonaiset valmistelut sitä varten ovat valmiita. Israelin 'yksi osa' asuu isiensä maassa ja Korkein tulee parantamaan heistä valittunsa hyvän lupauksensa mukaisesti.

Kuten tiedämme, merkitsee yksi profetian päivä samaa kuin 1 000 vuotta. Tästä johtuen saamme siis 2:n profeetallisen päivän ajaksi 2 000 vuotta. Mistä sitten aloitamme kyseisen aikamäärän laskemisen ?

Mielestäni perusteltu lähtövuosi on Vapahtajamme Yeshuan ristiinnaulitsemisvuosi. Onhan se maailmanhistoriallisesti käänteentekevä tapahtuma ja ikäänkuin vedenjakaja vanhan ja uuden ajan välillä. Yeshua itse sanoi, että Laki ja profeetat olivat Johannes (Kastajaan) asti ja siitä lähtien julistetaan Taivasten Kuningaskunnan evankeliumia KAIKILLE KANSOILLE ja sitten tulee loppu. Yeshua lähetti opetuslapsensa viemään evankeliumia KAIKILLE KANSOILLE vasta ylösnoustuaan kuolleista ! Siitä alkoi UUDEN IANKAIKKISEN ARMOLIITON AIKAKAUSI !

Tiedämme historiasta, että Korkeimman ikuisuudesta asti olemassa ollut Poika, Yeshua, syntyi ihmiseksi noin 7 vuotta ennen ajanlaskumme alkua ja Hänet ristillenaulittiin Hänen ollessaan n.33-vuotias. Tästä saamme selville sen, että todellisuudessa ristiinnaulitseminen tapahtui n. vuonna 26 jKrs.

Kun lisäämme tuohon vuoteen 2 000 vuotta, niin päädymme gregoriaanisen ajanlaskun vuoteen 2026.
Kun sitten otamme huomioon sen, että Yeshuan morsius-srk saatetaan temmata ylös jo ennen viimeisen 7-vuotisjakson alkua, koska silloin on oleva suuri ahdistus kaikilla maanpiirin asukkailla ihmisten jumalattomuuden tähden ja siksi, että saatana saa hallittavakseen kaikki kansat, kielet ja kansanheimot koko maanpiirissä. Tällöin voi ylöstempaus tapahtua jo v.2019.

Mielestäni joka tapauksessa ylöstempaus tapahtuu viimeistään tuon 7-vuotisjakson puolivälissä, koska Korkein ei ole määrännyt maitä valittujaan vihaan ja kyseinen vihanaika alkaa juuri tuolloin, koska Korkein tulee vuodattamaan seitsemän vihanmaljaansa maan päälle siitä lähtien eli n.v2022.

Tahdon painottaa sitä, että tämä artikkelini ei ole mikään ehdoton totuus, vaan inhimillisen pohdiskeluni tulosta ja koen sen vahvistavan aiempaa olettamustani ylöstempausajan läheisyydestä, jonka artikkelini voit lukea tältä foorumilta. Siinä olen perustellut kyseisen vuosiluvun 2026 eri kriteereistä laskien ja päätynyt suunnilleen samaan ajankohtaan.

Lopuksi huomautan, että Yeshuan srk:n ylöstempaus saattaa tapahtua jo tänään, joten on syytä sinun olla valmis siihen joka hetki ja pitää sydämesi Karitsan verellä pestynä, ettet jäisi jäljelle tänne ihmiseksi syntyneen saatanan hirmuhallistuskauden ajaksi ! Nöyrry siis Yeshuan edessä, tunnusta syntisi ja laiminlyöntisi ja pyydä Häneltä anteeksiantoa, niin Hän totisesti armahtaa sinua ja antaa sinulle taivaallisen rauhansa !


Siunausta Yeshuassa !

48

3264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heimoha

      Onhan 2026 melko kaukana, sitten kun vuosi 2026 tulee, voi hyvin laittaa uuden vuosiluvun vaikka 2040 ja sitä rataa. Olen huomannut kyseisen ilmiön, aikaisemmista "ennustajista", nyt ne vanhat päivämäärät on unohtunut, kukaan ei viitsi niitä kaivella enää, edes esimerkiksi.

      Esimerkiksi Neuvostoliiton hajoaminen, suuri tapahtuma, paljon oli ennustuksia että Neuvostoliito hyökkää Suomeen, Saksaan. Hyvin vähän, jos ollenkaan että Neuvostoliito hajoaa. Melkein tuli sellainen tunne että ennustuksissa käy juuri päinvastoin, kuin ennustajat sanoo.

      Kokemuksen perusteella on vaikeako uskoa ainakaan päivämääriin, vaikka niitä olisi perusteltu miten Raamatulla.

      • Jacob

        Kuten jo alustuksessani mainitsin, kyseessä on oma olettamukseni ja mitä käsitteeseen mainitsemastasi sanasta 'päivämäärä' tulee, tarkoitetaan sillä päivää, kuukautta ja vuotta, kuten olettakaamme esim. 7.4.2022.

        En ole missään kirjoituksessani maininnut päivää ja kuukautta, vaan ainoastaan vuoden ja senkin useimmiten maininnalla 'noin' se tai se vuosi.

        Mitä tulee Yeshuan mainintaan tulemuksensa ajankohdasta on hyvä palauttaa mieliimme, että Hän sanoi nimenomaan, ettei sitä PÄIVÄÄ eikä HETKEÄ (siis tuntia) tiedä kukaan muu kuin Isä yksin. Hän ei sanonut, ettei sitä kuukautta eikä vuotta tietäisi kukaan Hänen omistaan.

        Päinvastoin on meille VT:ssa mainittu:

        "Sillä J-H-V-H Elohim EI TEE MITÄÄN ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoilleen profeetoille !" (Aam.3:7)

        Totisesti Hän ilmoittaa, kuten Hän ilmoitti Nooan aikana pian tulevasta vedenpaisumuksesta, joka sitten myös tuli. Samoin Hän ilmoitti Aabrahamille etukäteen Sodomaa ja Gomorraa koskevasta (todennäköisestä) tuhosta, jonka aikoi tehdä ja joka sitten myös tapahtuikin heti seuraavan päivänä.

        Myös Paavali kirjoitti sanoen: "Se (ylöstempauksen) päivä EI YLLÄTÄ TEITÄ, jotka olette Päivän ja Ylösnousemuksen lapsia."

        Vaikka onkin niin, että ennustuksia Yeshuan morsius-srk:n ylöstempauksen ajankohdasta on ollut lukuisia ja ajankohdat ovat ohittuneet ja srk on edelleen täällä, niin silti se KERRAN TAPAHTUU !

        En pyri olemaan se ainoa oikea, joka mahdollisesti ennustaa oikein kyseisen ajankohdan. On silti uskoakseni ilmeistä, että elämme tuon sukupolven ajassa.

        On olemassa useita ennusmerrkejä siitä ja otan esille niistä muutaman. Yeshuan ennustuksissa on pari lisämerkkiä: Eennen Hänen toista tulemustaan on maan päällä ollut suuria maanjäristyksiä ja nälänhätää monin paikoin. Koskaan aiemmin ei ole ollut niin useita maanjäristyksiä ja niin paljon nälänhätää kuin näinä vuosikymmeninä. Me tiedämme, että koko maapallon ilmasto on aivan viime vuosikymmeninä saasteitten vaikutuksesta peruuttamattomasti muuttunut erittäin epävakaaksi ja kehitys siihen päin jatkuu kiihtyväälä vauhdilla.

        Kaikki nämä fyysisellä tasolla olevat merkit ovat vielä vähäpätöisiä verrattaessa niitä yleiseen moraalin rappeutumiseen ja väkivallan yleistymiseen kaikilla maailman kolkilla, nekin samaten aivan viime vuosikymmeninä. Luonnonvastaiset sukupuolisuhteet, murhat, petokset, ryöstöt, työntekijäin oikeuksien maahan polkemiset ja kaiken puhtaan ja oikean halveksiminen massamediassa ovat silmiinpistäviä ajan merkkejä, joista Paavali on kirjoittanut pitkän luettelon meille merkeiksi juuri viimeiselle sukupolvelle, jonka aikana ylöstempaus tapahtuu.

        Pedon merkin otto oikeaan käteen tai otsaan on jo teknisesti ihan mahdollista ja valitettavan hyvin jopa perusteltuakin, sillä silloin ei tarvitse muistella salasanoja eikä kantaa pankki- eikä luottokortteja mukanaan, eikä käden tai otsan varastaminen olisi niin helppoa kuin muovikortin...

        Siis valmiudet Ilmestyskirjan 13.:n luvun tapahtumiin ovat valmiina ensimmäistä kertaa koko ihmiskunnan historiassa. Valinta joko ottaa kyseinen merkki tai olla ottamatta johtaa lopullisesti väliinputoamiseen, koska se joka ei ota kyseistä pedon merkkiä ei saa ostaa eikä myydä, vaan kuolee nälkään tai paleltuu kuoliaaksi, ellei hänellä ole sitä tarvittaa profeetallista uskoa, jolla hän saa päivittäisen toimeentulonsa kuten Israelin kansa (noin 3 000 000 ihmistä) joka päivä Siinain erämaassa 40 vuoden ajan. Valinta on kuitenkin meille Yeshuaan uskoville helppo, sillä emme tahdo joutua pedon merkin ottavien kanssa Helvettiin, joka on ikuinen kärsimyksen paikka.

        Tässä sulle lisää mietittävää sukupolvemme ainutlaatuisuudesta. Mainintasi, että vuosilukua on sitten helppo siirtää, ellei ylöstempausta tapahdukaan on ihan asiallinen, sillä onhan täysin mahdollista, että esim. vuoteen 2026 mennessä on tapahtunutkin sellaisia yleismaailmallisia tapahtumia (kuten jokin hirvittävä sairaus, joka on tappanut miljoonia tai peräti miljardeja ihmisiä), jotka siirtävät inhimillisesti arvioimiani vuosilukuja tuonnemmaksi. Olisikin toivottavaa, että tulisi nykyistä avoimempi ja riittävän pitkä aikakausi julistaa evankeliumia perinpohjin myös muslimikansoille, kiinalaisille, intialaisille jne.

        En missään tapauksessa tahdokaan ylöstempausta tapahtuvan ennen kuin VIIMEISINKIN pelastettavissa oleva yksilö KAIKISTA kansoista ja niitten sukupolvista on tullut pelastukseen sisälle, kului siihen sitten vaikka vielä vuosimiljardi tai useita ! Siis en tahdo aikaistaa mitään sellaista tapahtumaa, jotka ovat Raamatussa profetioissa ennustettuja.

        Mutta kuten edellä mainitsin, on nyt selvästi nähtävillä sangen monia ainutlaatuisia ja ennennäkemättömiä ennusmerkkejä liittyen ylöstempauksen ajankohtaan. Ja sitäpaitsi evankeliumia voidaan julistaa vielä 1 000-vuotisessa Rauhanajan Kuningaskunnassa niitten kansojen rippeille ja heidän jälkeläisilleen, jotka säilyvät elossa Yeshuan morsius-srk:n ylöstempausta välittömästi seuraavasta saatanan hirmuhallituskaudesta.

        Lopuksi mainittakoon, että jo Ilmestyskirjan mukaan on meidän Yeshuaan uskovien erittäin tärkeää tutkistella missä ajassa me Raamatun ennustusten valossa elämme, voidaksemme toimia mahdollisimman viisaasti ja ahkerasti Vapahtajamme tahdon mukaan. Oletan sinun olevan Yeshuaan uskova ja siksi kehoitan sinua tutkimaan aivan erityisen ahkeraan juuri Ilmestyskirjaa ja sitä täydentävää Danielin kirjaa !


        Siunausta Yeshuassa !


      • heimoha
        Jacob kirjoitti:

        Kuten jo alustuksessani mainitsin, kyseessä on oma olettamukseni ja mitä käsitteeseen mainitsemastasi sanasta 'päivämäärä' tulee, tarkoitetaan sillä päivää, kuukautta ja vuotta, kuten olettakaamme esim. 7.4.2022.

        En ole missään kirjoituksessani maininnut päivää ja kuukautta, vaan ainoastaan vuoden ja senkin useimmiten maininnalla 'noin' se tai se vuosi.

        Mitä tulee Yeshuan mainintaan tulemuksensa ajankohdasta on hyvä palauttaa mieliimme, että Hän sanoi nimenomaan, ettei sitä PÄIVÄÄ eikä HETKEÄ (siis tuntia) tiedä kukaan muu kuin Isä yksin. Hän ei sanonut, ettei sitä kuukautta eikä vuotta tietäisi kukaan Hänen omistaan.

        Päinvastoin on meille VT:ssa mainittu:

        "Sillä J-H-V-H Elohim EI TEE MITÄÄN ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoilleen profeetoille !" (Aam.3:7)

        Totisesti Hän ilmoittaa, kuten Hän ilmoitti Nooan aikana pian tulevasta vedenpaisumuksesta, joka sitten myös tuli. Samoin Hän ilmoitti Aabrahamille etukäteen Sodomaa ja Gomorraa koskevasta (todennäköisestä) tuhosta, jonka aikoi tehdä ja joka sitten myös tapahtuikin heti seuraavan päivänä.

        Myös Paavali kirjoitti sanoen: "Se (ylöstempauksen) päivä EI YLLÄTÄ TEITÄ, jotka olette Päivän ja Ylösnousemuksen lapsia."

        Vaikka onkin niin, että ennustuksia Yeshuan morsius-srk:n ylöstempauksen ajankohdasta on ollut lukuisia ja ajankohdat ovat ohittuneet ja srk on edelleen täällä, niin silti se KERRAN TAPAHTUU !

        En pyri olemaan se ainoa oikea, joka mahdollisesti ennustaa oikein kyseisen ajankohdan. On silti uskoakseni ilmeistä, että elämme tuon sukupolven ajassa.

        On olemassa useita ennusmerrkejä siitä ja otan esille niistä muutaman. Yeshuan ennustuksissa on pari lisämerkkiä: Eennen Hänen toista tulemustaan on maan päällä ollut suuria maanjäristyksiä ja nälänhätää monin paikoin. Koskaan aiemmin ei ole ollut niin useita maanjäristyksiä ja niin paljon nälänhätää kuin näinä vuosikymmeninä. Me tiedämme, että koko maapallon ilmasto on aivan viime vuosikymmeninä saasteitten vaikutuksesta peruuttamattomasti muuttunut erittäin epävakaaksi ja kehitys siihen päin jatkuu kiihtyväälä vauhdilla.

        Kaikki nämä fyysisellä tasolla olevat merkit ovat vielä vähäpätöisiä verrattaessa niitä yleiseen moraalin rappeutumiseen ja väkivallan yleistymiseen kaikilla maailman kolkilla, nekin samaten aivan viime vuosikymmeninä. Luonnonvastaiset sukupuolisuhteet, murhat, petokset, ryöstöt, työntekijäin oikeuksien maahan polkemiset ja kaiken puhtaan ja oikean halveksiminen massamediassa ovat silmiinpistäviä ajan merkkejä, joista Paavali on kirjoittanut pitkän luettelon meille merkeiksi juuri viimeiselle sukupolvelle, jonka aikana ylöstempaus tapahtuu.

        Pedon merkin otto oikeaan käteen tai otsaan on jo teknisesti ihan mahdollista ja valitettavan hyvin jopa perusteltuakin, sillä silloin ei tarvitse muistella salasanoja eikä kantaa pankki- eikä luottokortteja mukanaan, eikä käden tai otsan varastaminen olisi niin helppoa kuin muovikortin...

        Siis valmiudet Ilmestyskirjan 13.:n luvun tapahtumiin ovat valmiina ensimmäistä kertaa koko ihmiskunnan historiassa. Valinta joko ottaa kyseinen merkki tai olla ottamatta johtaa lopullisesti väliinputoamiseen, koska se joka ei ota kyseistä pedon merkkiä ei saa ostaa eikä myydä, vaan kuolee nälkään tai paleltuu kuoliaaksi, ellei hänellä ole sitä tarvittaa profeetallista uskoa, jolla hän saa päivittäisen toimeentulonsa kuten Israelin kansa (noin 3 000 000 ihmistä) joka päivä Siinain erämaassa 40 vuoden ajan. Valinta on kuitenkin meille Yeshuaan uskoville helppo, sillä emme tahdo joutua pedon merkin ottavien kanssa Helvettiin, joka on ikuinen kärsimyksen paikka.

        Tässä sulle lisää mietittävää sukupolvemme ainutlaatuisuudesta. Mainintasi, että vuosilukua on sitten helppo siirtää, ellei ylöstempausta tapahdukaan on ihan asiallinen, sillä onhan täysin mahdollista, että esim. vuoteen 2026 mennessä on tapahtunutkin sellaisia yleismaailmallisia tapahtumia (kuten jokin hirvittävä sairaus, joka on tappanut miljoonia tai peräti miljardeja ihmisiä), jotka siirtävät inhimillisesti arvioimiani vuosilukuja tuonnemmaksi. Olisikin toivottavaa, että tulisi nykyistä avoimempi ja riittävän pitkä aikakausi julistaa evankeliumia perinpohjin myös muslimikansoille, kiinalaisille, intialaisille jne.

        En missään tapauksessa tahdokaan ylöstempausta tapahtuvan ennen kuin VIIMEISINKIN pelastettavissa oleva yksilö KAIKISTA kansoista ja niitten sukupolvista on tullut pelastukseen sisälle, kului siihen sitten vaikka vielä vuosimiljardi tai useita ! Siis en tahdo aikaistaa mitään sellaista tapahtumaa, jotka ovat Raamatussa profetioissa ennustettuja.

        Mutta kuten edellä mainitsin, on nyt selvästi nähtävillä sangen monia ainutlaatuisia ja ennennäkemättömiä ennusmerkkejä liittyen ylöstempauksen ajankohtaan. Ja sitäpaitsi evankeliumia voidaan julistaa vielä 1 000-vuotisessa Rauhanajan Kuningaskunnassa niitten kansojen rippeille ja heidän jälkeläisilleen, jotka säilyvät elossa Yeshuan morsius-srk:n ylöstempausta välittömästi seuraavasta saatanan hirmuhallituskaudesta.

        Lopuksi mainittakoon, että jo Ilmestyskirjan mukaan on meidän Yeshuaan uskovien erittäin tärkeää tutkistella missä ajassa me Raamatun ennustusten valossa elämme, voidaksemme toimia mahdollisimman viisaasti ja ahkerasti Vapahtajamme tahdon mukaan. Oletan sinun olevan Yeshuaan uskova ja siksi kehoitan sinua tutkimaan aivan erityisen ahkeraan juuri Ilmestyskirjaa ja sitä täydentävää Danielin kirjaa !


        Siunausta Yeshuassa !

        Olen samaa mieltä kanssasi: ”On erittäin tärkeää tutkistella missä ajassa me Raamatun ennustusten valossa elämme, voidaksemme toimia mahdollisimman viisaasti.” Viisaita Raamatun ennustusten tutkijoita aina tarvitaan ja on hyvä teet sitä työtä.
        Muutama vuosi sitten, itse tutkin innolla ilmestyskirjaa, mielenkiintoinen se onkin, mutta vaikea ymmärtää. Ylöstempauksen ajankohtaa en osaa arvioida, enkä ole varma mikä kyseinen tempaus käytännössä on, siitä syystä, Raamatussa on niin paljon symboli kieltä.

        Laitan tähän lyhyesti oman versioni ilmestyskirjan tulkinnastani, kun on valmiiksi kirjoitettuna.

        Ilmestyskirja käsittelee aikaa, jossa on mukana koko ihmiskunnan historia, alusta - aina maailmanloppuun ja uusien maailmojen luomiseen asti. Käsitteet on lähes aina symboli kielellä, vertauskuvallisia, vaikeasti tulkittavia, siksi Ilmestyskirjasta onkin tehty mitä erilaisempia tulkintoja. Ilmestyskirja on kuitenkin, oikeintulkittuna paras ihmisille annettu näköala maailman tilanteeseen ja tulevaisuuteen - mikä parasta - nähtynä sellaisen kuin Jumala maailmantilanteen näkee.

        Ilmestyskirja käsittelee koko ajan, hyvyyden ja pahuuden ( Totuuden, valheen. Jumalan ja saatanan) välistä taistelua, johon jokainen ihminen joutuu ottamaan kantaa elämällään, valitsemalla puolensa. Valinta tapahtuu hyvyyden ja pahuuden välillä, puolen valinta hyvyyden puoleen on tärkeää, sillä se on elämän tai kuoleman kysymys, kysymyksessä on ihmiselämän tärkein valinta. Hyvyyden ja pahuuden välinen taistelu päätyy lopulta hyvyyden lopulliseen ja täydelliseen voittoon ja pahuuden totaaliseen tappioon, joskin välillä ihmisen näkökulmasta pahuus näyttää saavan voiton mutta pahuuden " voitonjuhlille " - jota aikaa elämme nyt, tulee äkillinen täydellinen tappio.
        Pahuuden voimien hallinnassa olevia ihmisiä kuvataan Ilmestyskirjassa sanoilla, peto, ja portto Hyvyyden voimia edustaa Pyhät , heitä kuvataan sanoilla: Jeesuksen morsian.

        Pyhät ovat täysin riippuvaisia Jeesuksesta, Jeesus on heidän kuningas ja esikuva he laittavat kaiken toivonsa häneen.

        Peto no elänyt maailmassa kautta koko ihmisen historian ja koostuu erilaisista Jumalan vastaisista aatesuunnista ja ihmismielipiteistä, joihin maalliset ihmiset lähtevät ja lähtivät innolla mukaan esimerkiksi. kommunismi tai fasismi. Aatteita pidetään pedonruumiissa yllä toisinajattelijoita kohtaan väkivaltakoneistoilla, armeijoilla jolloin pedon luonto tuleekin näkyviin väkivallantekoina ja sotina. Pedon tarkoituksena on aina, yrittää vaientaa totuuden puhujat eli Jeesukseen uskovat.

        Petojen kanssa samanaikaisesti maailmassa elää toinenkin Jumalaa vastustava voima: Suuri Babylon, " portto", tämä on myös Jumalankansan suuri vihollinen, väkivallaton mutta viekoittelee pahuuteen. Portto on Ilmestyskirjassa , rahan, kaupankäynnin ja rikkauden ympärillä olevien ihmisten kuvaus. Ihmiset ovat sydämestään kiintyneitä rikkauteen, omaisuuteen ja omaneduntavoitteluun, se on silloin Jumalasta pois kääntymistä. Taivaanvaltakunnan aate on toimimista päinvastoin – antamista - esimerkkinä Jeesus, hän antoi kaikkensa ihmisten hyväksi ", ihminen ei voi palvella kahta herraa kerrallaan.

        Tulkinnassani peto ja portto on enemmänkin henkisiä tekijöitä, joka ylittää valtakunnan rajat, toisin kuin joissakin tulkinnoissa ne sijoitetaan jopa valtion rajoihin.


      • Jacob
        heimoha kirjoitti:

        Olen samaa mieltä kanssasi: ”On erittäin tärkeää tutkistella missä ajassa me Raamatun ennustusten valossa elämme, voidaksemme toimia mahdollisimman viisaasti.” Viisaita Raamatun ennustusten tutkijoita aina tarvitaan ja on hyvä teet sitä työtä.
        Muutama vuosi sitten, itse tutkin innolla ilmestyskirjaa, mielenkiintoinen se onkin, mutta vaikea ymmärtää. Ylöstempauksen ajankohtaa en osaa arvioida, enkä ole varma mikä kyseinen tempaus käytännössä on, siitä syystä, Raamatussa on niin paljon symboli kieltä.

        Laitan tähän lyhyesti oman versioni ilmestyskirjan tulkinnastani, kun on valmiiksi kirjoitettuna.

        Ilmestyskirja käsittelee aikaa, jossa on mukana koko ihmiskunnan historia, alusta - aina maailmanloppuun ja uusien maailmojen luomiseen asti. Käsitteet on lähes aina symboli kielellä, vertauskuvallisia, vaikeasti tulkittavia, siksi Ilmestyskirjasta onkin tehty mitä erilaisempia tulkintoja. Ilmestyskirja on kuitenkin, oikeintulkittuna paras ihmisille annettu näköala maailman tilanteeseen ja tulevaisuuteen - mikä parasta - nähtynä sellaisen kuin Jumala maailmantilanteen näkee.

        Ilmestyskirja käsittelee koko ajan, hyvyyden ja pahuuden ( Totuuden, valheen. Jumalan ja saatanan) välistä taistelua, johon jokainen ihminen joutuu ottamaan kantaa elämällään, valitsemalla puolensa. Valinta tapahtuu hyvyyden ja pahuuden välillä, puolen valinta hyvyyden puoleen on tärkeää, sillä se on elämän tai kuoleman kysymys, kysymyksessä on ihmiselämän tärkein valinta. Hyvyyden ja pahuuden välinen taistelu päätyy lopulta hyvyyden lopulliseen ja täydelliseen voittoon ja pahuuden totaaliseen tappioon, joskin välillä ihmisen näkökulmasta pahuus näyttää saavan voiton mutta pahuuden " voitonjuhlille " - jota aikaa elämme nyt, tulee äkillinen täydellinen tappio.
        Pahuuden voimien hallinnassa olevia ihmisiä kuvataan Ilmestyskirjassa sanoilla, peto, ja portto Hyvyyden voimia edustaa Pyhät , heitä kuvataan sanoilla: Jeesuksen morsian.

        Pyhät ovat täysin riippuvaisia Jeesuksesta, Jeesus on heidän kuningas ja esikuva he laittavat kaiken toivonsa häneen.

        Peto no elänyt maailmassa kautta koko ihmisen historian ja koostuu erilaisista Jumalan vastaisista aatesuunnista ja ihmismielipiteistä, joihin maalliset ihmiset lähtevät ja lähtivät innolla mukaan esimerkiksi. kommunismi tai fasismi. Aatteita pidetään pedonruumiissa yllä toisinajattelijoita kohtaan väkivaltakoneistoilla, armeijoilla jolloin pedon luonto tuleekin näkyviin väkivallantekoina ja sotina. Pedon tarkoituksena on aina, yrittää vaientaa totuuden puhujat eli Jeesukseen uskovat.

        Petojen kanssa samanaikaisesti maailmassa elää toinenkin Jumalaa vastustava voima: Suuri Babylon, " portto", tämä on myös Jumalankansan suuri vihollinen, väkivallaton mutta viekoittelee pahuuteen. Portto on Ilmestyskirjassa , rahan, kaupankäynnin ja rikkauden ympärillä olevien ihmisten kuvaus. Ihmiset ovat sydämestään kiintyneitä rikkauteen, omaisuuteen ja omaneduntavoitteluun, se on silloin Jumalasta pois kääntymistä. Taivaanvaltakunnan aate on toimimista päinvastoin – antamista - esimerkkinä Jeesus, hän antoi kaikkensa ihmisten hyväksi ", ihminen ei voi palvella kahta herraa kerrallaan.

        Tulkinnassani peto ja portto on enemmänkin henkisiä tekijöitä, joka ylittää valtakunnan rajat, toisin kuin joissakin tulkinnoissa ne sijoitetaan jopa valtion rajoihin.

        ...ajatuksia tekstistästi. Olen paljossa samaa mieltä kanssasi.

        Tahdon painottaa ennen kaikkea sitä, että Ilmestyskirjan alkujakeet kertovat mistä ajanjaksosta koko kirja kertoo. Luemme Ilm.1:1-3

        "1. Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,
        2. joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt.
        3. Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!"

        Luimme jakeessa 1, että ko. kirja kertoo siitä MITÄ PIAN TAPAHTUMAN PITÄÄ. Koska se oli jo TUOLLOIN 'pian', niin miten paljon enemmän 'pian' se on nyt, liki 2 000 vuotta myöhemmin !

        Kirja kertoo siis tapahtumista mitä on edessäpäin kyseisen kirjan kirjoittamisesta laskien. Kirja kirjoitettiin erilaisten arvioiden mukaan välillä 69 - - - 90 jKrs. Vaikkakin kirjassa on eräitä viittauksia myös edeltävään aikaan, niin ne ovat vain kokonaiskuvan saamiseksi asiayhteyteen. Sellainen jae on esim. 18:24 "...ja hänestä (suuresta portosta) on löydetty profeettain ja pyhien veri ja KAIKKIEN veri, jotka maan päällä ovat tapetut."

        Mielestäni luku 12 kuvaa KOKONAAN aikaa, joka on aivan kynnyksellä. Myös luvussa mainittu 'poikalapsi' on peitenimi ylöstemmattavasta Yeshuan morsius-srk:sta eli srk:sta joka syntyy maan päälle sen ennennäkemättömän valtavan Ruah HaKodesh'in vuodatuksen seurauksena, joka on pian tapahtuva. Se ei kuvaa Yeshuaa, sillä Hän ei paennut perkelettä, vaan taisteli viimeiseen hengenvetoonsa eli kuolemaansa asti ja voitti vihamiehemme ikuisella voitolla. Yeshuaa ei myöskään temmattu taivaaseen, vaan Hän nousi kaikessa rauhassa pilvellä Majesteetin Valtaistuimen luo opetettuaan kaikessa rauhassa sitä ennen ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsiaan vielä 40 pv:n ajan.

        Luin juuri tänä iltana kirjasta "Tämä Sukupolvi ja Herran Päivä" miten edesmenneen lähetyssaarnaajan, Jukka Rokan laskelmien mukaan Yeshua kastettiin Jordan-virrassa juuri sinä päivänä, kun tuli kuluneeksi 4 000 vuotta Aadamin luomisesta. Hän mainitsi kirjassaan, että myös The Cronological Bible on päätynyt samaan tulokseen laskelmissaan.

        Tuo oli sikäli mielenkiintoista, että sekin vahvistaa olettamukseni oikeansuuntaiseksi, koska olen lisännyt 2 000 vuotta Yeshuan kuolinvuoteen Golgatalla ja päätynyt vuosilukuun 2 026 tai mikäli ylöstempaus tapahtuu 3½ vuotta aiemmin, niin vuoteen 2 022. Jos Jukka Rokan käsitys uuden "päivän" alkamisesta onkin olettamaani noin 3½ vuotta aiempi, niin toisaalta on olemassa olettamus, että Yeshua syntyi noin 3 --- 7 vuotta oletettua aikaisemmin. Tällöinkin oletukseni vuosiluvut tangeeraavat Jukan laskelmia. Painopiste tosin siirtyisi lähinnä vuoteen 2 023.
        No, silloinkin ehtisin olla eläkkeellä vielä liki 15 vuotta :D

        Mitä tulee suuriin maanjäristyksiin, niin vuoden 1976 heinäkuussa oli Kiinassa niin mittavaa tuhoa aikaansaanut maanjäristys, että siinä kuoli 800 000 --- 1 000 000 ihmistä ! Samana vuonna oli ensin helmikuussa Guatemalassa maanjäristys, joka vaati 23 000 uhria. Sitten oli tuon Kiinan järistyksen jälkeen vielä elokuussa Filippiineillä maanjäristys, jossa kuoli 8 000 ihmistä. Saman vuoden marraskuussa oli vielä neljäs maanjäristys Turkissa, jossa kuoli 4 000 ihmistä. Siis neljä lukuisia uhreja vaatinuttta maanjäristystä maan eri kolkissa !

        Lisäksi on havaittu maanjäristysten lisääntyneen erityisesti 1900-luvun alusta alkaen.

        Mainitsemasi symbolikieli on verraten käytettyä Raamatussa, etenkin VT:n ennustuksissa. Samoin Ilmestyskirjassa. Tulee kuitenkin ottaa huomioon, että Raamatun jakeissa on usein monikerroksisuutta eli samassa jakeessa voi olla kirjaimellinen, vertauskuvallinen, esikuvallinen, symbolinen, kategorinen jne. merkitys. Siksi on hyvä tutkia Ilmestyskirjaa nöyrällä ja aralla tunnolla rukoillen joka aika Ruah HaKodeshissa ja odottaa sitä että Yeshua avaa ymmärryksemme käsittämään Pyhiä Kirjoituksia, jotka ovat olleet lukittuja lopun aikaan saakka.


        Siunausta Yeshuassa !


      • heimoha
        Jacob kirjoitti:

        ...ajatuksia tekstistästi. Olen paljossa samaa mieltä kanssasi.

        Tahdon painottaa ennen kaikkea sitä, että Ilmestyskirjan alkujakeet kertovat mistä ajanjaksosta koko kirja kertoo. Luemme Ilm.1:1-3

        "1. Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,
        2. joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt.
        3. Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!"

        Luimme jakeessa 1, että ko. kirja kertoo siitä MITÄ PIAN TAPAHTUMAN PITÄÄ. Koska se oli jo TUOLLOIN 'pian', niin miten paljon enemmän 'pian' se on nyt, liki 2 000 vuotta myöhemmin !

        Kirja kertoo siis tapahtumista mitä on edessäpäin kyseisen kirjan kirjoittamisesta laskien. Kirja kirjoitettiin erilaisten arvioiden mukaan välillä 69 - - - 90 jKrs. Vaikkakin kirjassa on eräitä viittauksia myös edeltävään aikaan, niin ne ovat vain kokonaiskuvan saamiseksi asiayhteyteen. Sellainen jae on esim. 18:24 "...ja hänestä (suuresta portosta) on löydetty profeettain ja pyhien veri ja KAIKKIEN veri, jotka maan päällä ovat tapetut."

        Mielestäni luku 12 kuvaa KOKONAAN aikaa, joka on aivan kynnyksellä. Myös luvussa mainittu 'poikalapsi' on peitenimi ylöstemmattavasta Yeshuan morsius-srk:sta eli srk:sta joka syntyy maan päälle sen ennennäkemättömän valtavan Ruah HaKodesh'in vuodatuksen seurauksena, joka on pian tapahtuva. Se ei kuvaa Yeshuaa, sillä Hän ei paennut perkelettä, vaan taisteli viimeiseen hengenvetoonsa eli kuolemaansa asti ja voitti vihamiehemme ikuisella voitolla. Yeshuaa ei myöskään temmattu taivaaseen, vaan Hän nousi kaikessa rauhassa pilvellä Majesteetin Valtaistuimen luo opetettuaan kaikessa rauhassa sitä ennen ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsiaan vielä 40 pv:n ajan.

        Luin juuri tänä iltana kirjasta "Tämä Sukupolvi ja Herran Päivä" miten edesmenneen lähetyssaarnaajan, Jukka Rokan laskelmien mukaan Yeshua kastettiin Jordan-virrassa juuri sinä päivänä, kun tuli kuluneeksi 4 000 vuotta Aadamin luomisesta. Hän mainitsi kirjassaan, että myös The Cronological Bible on päätynyt samaan tulokseen laskelmissaan.

        Tuo oli sikäli mielenkiintoista, että sekin vahvistaa olettamukseni oikeansuuntaiseksi, koska olen lisännyt 2 000 vuotta Yeshuan kuolinvuoteen Golgatalla ja päätynyt vuosilukuun 2 026 tai mikäli ylöstempaus tapahtuu 3½ vuotta aiemmin, niin vuoteen 2 022. Jos Jukka Rokan käsitys uuden "päivän" alkamisesta onkin olettamaani noin 3½ vuotta aiempi, niin toisaalta on olemassa olettamus, että Yeshua syntyi noin 3 --- 7 vuotta oletettua aikaisemmin. Tällöinkin oletukseni vuosiluvut tangeeraavat Jukan laskelmia. Painopiste tosin siirtyisi lähinnä vuoteen 2 023.
        No, silloinkin ehtisin olla eläkkeellä vielä liki 15 vuotta :D

        Mitä tulee suuriin maanjäristyksiin, niin vuoden 1976 heinäkuussa oli Kiinassa niin mittavaa tuhoa aikaansaanut maanjäristys, että siinä kuoli 800 000 --- 1 000 000 ihmistä ! Samana vuonna oli ensin helmikuussa Guatemalassa maanjäristys, joka vaati 23 000 uhria. Sitten oli tuon Kiinan järistyksen jälkeen vielä elokuussa Filippiineillä maanjäristys, jossa kuoli 8 000 ihmistä. Saman vuoden marraskuussa oli vielä neljäs maanjäristys Turkissa, jossa kuoli 4 000 ihmistä. Siis neljä lukuisia uhreja vaatinuttta maanjäristystä maan eri kolkissa !

        Lisäksi on havaittu maanjäristysten lisääntyneen erityisesti 1900-luvun alusta alkaen.

        Mainitsemasi symbolikieli on verraten käytettyä Raamatussa, etenkin VT:n ennustuksissa. Samoin Ilmestyskirjassa. Tulee kuitenkin ottaa huomioon, että Raamatun jakeissa on usein monikerroksisuutta eli samassa jakeessa voi olla kirjaimellinen, vertauskuvallinen, esikuvallinen, symbolinen, kategorinen jne. merkitys. Siksi on hyvä tutkia Ilmestyskirjaa nöyrällä ja aralla tunnolla rukoillen joka aika Ruah HaKodeshissa ja odottaa sitä että Yeshua avaa ymmärryksemme käsittämään Pyhiä Kirjoituksia, jotka ovat olleet lukittuja lopun aikaan saakka.


        Siunausta Yeshuassa !

        Ilmestyskirja todella kertoo pääasia-asiassa Johanneksen näyn saantiajasta eteenpäin mutta on myös viittauksia menneeseen esim. "Peto, jonka näit, ON OLLUT, (ennen ilmestystä) mutta nyt sitä ei ole. Se tulee vielä nousemaan syvyydestä, mutta lopulta se joutuu tuhon omaksi."

        Ajatuksena oli, kun kirjoitin että "koko ihmiskunnan historia" mukana ilmestyskirjassa, juuri se että sama peto se on vihaa, sotaa aikaisemminkin lietsonut, välillä se vaan "asustaa syvyydessä, noustakseen taas." Pedolle "kasvaa" välillä ”päitä”, jotka tarkoittaa kuninkaita, valtioita, jotka saa väkivataa aikaan.

        Myös kuninkaita on seitsemän. Viisi näistä on JO POISSA, (5 ennen ilmestystä) kuudes on vallassa. Yksi ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, hänen on määrä hallita vain vähän aikaa.


      • Jacob
        heimoha kirjoitti:

        Ilmestyskirja todella kertoo pääasia-asiassa Johanneksen näyn saantiajasta eteenpäin mutta on myös viittauksia menneeseen esim. "Peto, jonka näit, ON OLLUT, (ennen ilmestystä) mutta nyt sitä ei ole. Se tulee vielä nousemaan syvyydestä, mutta lopulta se joutuu tuhon omaksi."

        Ajatuksena oli, kun kirjoitin että "koko ihmiskunnan historia" mukana ilmestyskirjassa, juuri se että sama peto se on vihaa, sotaa aikaisemminkin lietsonut, välillä se vaan "asustaa syvyydessä, noustakseen taas." Pedolle "kasvaa" välillä ”päitä”, jotka tarkoittaa kuninkaita, valtioita, jotka saa väkivataa aikaan.

        Myös kuninkaita on seitsemän. Viisi näistä on JO POISSA, (5 ennen ilmestystä) kuudes on vallassa. Yksi ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, hänen on määrä hallita vain vähän aikaa.

        Vaikkakin Ilmestyskirjan tehtävänä on kertoa "mitä pian tapahtuu" laskien apostoli Johanneksen ilmestyksen saantiajasta (n.69 - 90 jKrs.) ETEENPÄIN, niin eräissä kohden joudutaan asian selvyyden vuoksi mainitsemaan myös historiassa jo Johannesta ennen tapahtuneita tapahtumia. Yksi sellaisista on juuri tuo mainitsemasi kohta.

        Sellaisia eivät kuitenkaan ole mielestäni luvussa 12 mainitut tapahtumat, vaan ne ovat vielä edessäpäin olevia aikoja, vaikkakin aivan oven edessä. Tapa jolla ne kuvataan ja asiayhteys missä ne esitetään viittaa selvästi edessäpäin olevaan ajankohtaan.


        Siunausta Yeshuassa !


      • Jeremy719
        Jacob kirjoitti:

        ...ajatuksia tekstistästi. Olen paljossa samaa mieltä kanssasi.

        Tahdon painottaa ennen kaikkea sitä, että Ilmestyskirjan alkujakeet kertovat mistä ajanjaksosta koko kirja kertoo. Luemme Ilm.1:1-3

        "1. Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,
        2. joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt.
        3. Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!"

        Luimme jakeessa 1, että ko. kirja kertoo siitä MITÄ PIAN TAPAHTUMAN PITÄÄ. Koska se oli jo TUOLLOIN 'pian', niin miten paljon enemmän 'pian' se on nyt, liki 2 000 vuotta myöhemmin !

        Kirja kertoo siis tapahtumista mitä on edessäpäin kyseisen kirjan kirjoittamisesta laskien. Kirja kirjoitettiin erilaisten arvioiden mukaan välillä 69 - - - 90 jKrs. Vaikkakin kirjassa on eräitä viittauksia myös edeltävään aikaan, niin ne ovat vain kokonaiskuvan saamiseksi asiayhteyteen. Sellainen jae on esim. 18:24 "...ja hänestä (suuresta portosta) on löydetty profeettain ja pyhien veri ja KAIKKIEN veri, jotka maan päällä ovat tapetut."

        Mielestäni luku 12 kuvaa KOKONAAN aikaa, joka on aivan kynnyksellä. Myös luvussa mainittu 'poikalapsi' on peitenimi ylöstemmattavasta Yeshuan morsius-srk:sta eli srk:sta joka syntyy maan päälle sen ennennäkemättömän valtavan Ruah HaKodesh'in vuodatuksen seurauksena, joka on pian tapahtuva. Se ei kuvaa Yeshuaa, sillä Hän ei paennut perkelettä, vaan taisteli viimeiseen hengenvetoonsa eli kuolemaansa asti ja voitti vihamiehemme ikuisella voitolla. Yeshuaa ei myöskään temmattu taivaaseen, vaan Hän nousi kaikessa rauhassa pilvellä Majesteetin Valtaistuimen luo opetettuaan kaikessa rauhassa sitä ennen ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsiaan vielä 40 pv:n ajan.

        Luin juuri tänä iltana kirjasta "Tämä Sukupolvi ja Herran Päivä" miten edesmenneen lähetyssaarnaajan, Jukka Rokan laskelmien mukaan Yeshua kastettiin Jordan-virrassa juuri sinä päivänä, kun tuli kuluneeksi 4 000 vuotta Aadamin luomisesta. Hän mainitsi kirjassaan, että myös The Cronological Bible on päätynyt samaan tulokseen laskelmissaan.

        Tuo oli sikäli mielenkiintoista, että sekin vahvistaa olettamukseni oikeansuuntaiseksi, koska olen lisännyt 2 000 vuotta Yeshuan kuolinvuoteen Golgatalla ja päätynyt vuosilukuun 2 026 tai mikäli ylöstempaus tapahtuu 3½ vuotta aiemmin, niin vuoteen 2 022. Jos Jukka Rokan käsitys uuden "päivän" alkamisesta onkin olettamaani noin 3½ vuotta aiempi, niin toisaalta on olemassa olettamus, että Yeshua syntyi noin 3 --- 7 vuotta oletettua aikaisemmin. Tällöinkin oletukseni vuosiluvut tangeeraavat Jukan laskelmia. Painopiste tosin siirtyisi lähinnä vuoteen 2 023.
        No, silloinkin ehtisin olla eläkkeellä vielä liki 15 vuotta :D

        Mitä tulee suuriin maanjäristyksiin, niin vuoden 1976 heinäkuussa oli Kiinassa niin mittavaa tuhoa aikaansaanut maanjäristys, että siinä kuoli 800 000 --- 1 000 000 ihmistä ! Samana vuonna oli ensin helmikuussa Guatemalassa maanjäristys, joka vaati 23 000 uhria. Sitten oli tuon Kiinan järistyksen jälkeen vielä elokuussa Filippiineillä maanjäristys, jossa kuoli 8 000 ihmistä. Saman vuoden marraskuussa oli vielä neljäs maanjäristys Turkissa, jossa kuoli 4 000 ihmistä. Siis neljä lukuisia uhreja vaatinuttta maanjäristystä maan eri kolkissa !

        Lisäksi on havaittu maanjäristysten lisääntyneen erityisesti 1900-luvun alusta alkaen.

        Mainitsemasi symbolikieli on verraten käytettyä Raamatussa, etenkin VT:n ennustuksissa. Samoin Ilmestyskirjassa. Tulee kuitenkin ottaa huomioon, että Raamatun jakeissa on usein monikerroksisuutta eli samassa jakeessa voi olla kirjaimellinen, vertauskuvallinen, esikuvallinen, symbolinen, kategorinen jne. merkitys. Siksi on hyvä tutkia Ilmestyskirjaa nöyrällä ja aralla tunnolla rukoillen joka aika Ruah HaKodeshissa ja odottaa sitä että Yeshua avaa ymmärryksemme käsittämään Pyhiä Kirjoituksia, jotka ovat olleet lukittuja lopun aikaan saakka.


        Siunausta Yeshuassa !

        Jos Ilmestyskirja 12:n poikalapsi on temmattava morsius srk, kuka sitten on tuo raskaana oleva nainen joka synnyttää poikalapsen mutaa JÄÄ itse lohikäärmeen vainottavaksi?

        EIkö poikalapsi voisi olla 144 000 juutalaista jotka ovat ostettu ESIKOISEKSI (Ilm 7 ja Ilm. 14)? Siloinhan tuo nainen olisi seurakunta, joka elää uudessa liitossa (vaatetettu vanhurskauden aurinkoon eli YESHUAAN ja kuu jalkojen alla eli vanha "varjonalainen liitto")??

        YESHUA ei poikalapsi tietenkään ole, se on selvää.


      • Jacob
        Jeremy719 kirjoitti:

        Jos Ilmestyskirja 12:n poikalapsi on temmattava morsius srk, kuka sitten on tuo raskaana oleva nainen joka synnyttää poikalapsen mutaa JÄÄ itse lohikäärmeen vainottavaksi?

        EIkö poikalapsi voisi olla 144 000 juutalaista jotka ovat ostettu ESIKOISEKSI (Ilm 7 ja Ilm. 14)? Siloinhan tuo nainen olisi seurakunta, joka elää uudessa liitossa (vaatetettu vanhurskauden aurinkoon eli YESHUAAN ja kuu jalkojen alla eli vanha "varjonalainen liitto")??

        YESHUA ei poikalapsi tietenkään ole, se on selvää.

        Temmattava poikalapsi on erittäin lyhyen ajan kuluessa uskoon tullut ns. vauvauskovien joukko eri kansoista ja eri kielistä. Sitä edeltää valtava Hengen vuodatus lähiaikoina. Vauvauskovilla en tarkoita fyysisessä mielessä vauvoja, vaan hengellisessä mielessä heikkoja ja hoivausta tarvitsevia, juuri uskoontulleita.

        Näen tälle perusteluksi sen, että 'lapsi' temmattiin ylös heti sen synnyttyä ja ettei Yeshuassa ole enää kansallisuuseroja, eikä sukupuolieroja.

        Vaimo, joka kyseisen joukon synnyttää on Hengellä täytetty Messiaan maanpäällinen seurakunta eri kansoista ja kielistä. On näet oleva vain yksi lauma ja yksi Paimen.

        Mitä tulee mainitsemiisi esikoisiin, 144 000 juutalaiseen, viipyvät he maan päällä, Siionin vuorella Yeshuan suojelemina. Että kyseessä on hengellinen salaisuus, lienee ilmeistä. Jae tarkoittanee salaista turvapaikkaa muualla kuin 'kansojen erämaassa'. Tässä on selvä liittymäkohta Jooel'in kirjaan 2:32.

        Mielenkiintoista on, että Jooelin mukaan ko. jakeessa JOKAINEN, joka avuksi huutaa Adon'in nimeä (siis nimeä Yeshua), pelastuu ja että nämä pelastuneet ovat Siionin vuorella. Tämä ei sulje pois sitä, etteikö kyseisessä joukossa 144 000 olisi mukana valittuja myös muista kansoista kuin Israelista. Yeshuassa etninen muuri poistettiin juutalaisten ja valittujen pakanoitten väliltä.


        Siunausta Yeshuassa !


      • sebedeus
        Jeremy719 kirjoitti:

        Jos Ilmestyskirja 12:n poikalapsi on temmattava morsius srk, kuka sitten on tuo raskaana oleva nainen joka synnyttää poikalapsen mutaa JÄÄ itse lohikäärmeen vainottavaksi?

        EIkö poikalapsi voisi olla 144 000 juutalaista jotka ovat ostettu ESIKOISEKSI (Ilm 7 ja Ilm. 14)? Siloinhan tuo nainen olisi seurakunta, joka elää uudessa liitossa (vaatetettu vanhurskauden aurinkoon eli YESHUAAN ja kuu jalkojen alla eli vanha "varjonalainen liitto")??

        YESHUA ei poikalapsi tietenkään ole, se on selvää.

        Ilmestyskirjan poikalapsi on todellakin seurakunta. Vaimo kuvaa juutalaiskansaa. Miksi? Koska pelastus on Raamatun mukaan juutalaisista, jotka jäävät tänne 3.5 vuodeksi hajoitettuina uudelleen kaikkeen maailmaan, "erämaahan", jossa heitä elätetään tuo 3.5 vuotta. Miksi juutalainen kansa ei pääse ylösottoon? Siksi, koska he Rom 11 luvun mukaan pelastuvat samalla hetkellä kun pakanain täysi luku on tullut sisälle. He ovat itse asiassa niitä tyhmiä neitsyitä, joilla on lamput = Jumalan sana, mutta öljy = Pyhästä Hengestä tapahtunut uudestisyntyminen ei.


    • White Knight22hki

      Ylöstempaus mikä tapahtu joskus jos tapahtuu tulee olemaan galaktisen liiton ja ihmiskunnan välinen henkiinjäämiskamppailu elämästä ja kuolemasta. Jos maapallo käy ja muuttuu ympäristökatastrofien aikana elinkelpaamattomaksi paikaksi asua niin jos sinulla olisi 2 mahdollisuutta:

      1. Kuolema

      2. Pelastus ylös ufoon... Galaktisen liiton suureen emäalukseen mikä vie turvaan heidän lähiplaneetoilleen ja vielä sellaiselle planeetalle missä ei ole heitä humanoideja asumassa.

      Tämä ei sitten ollut scifi viesti. Seison sanojeni takana.

      • ???

        Menisit hoitoon ja vie ne ufot mukanas.


      • white knight
        ??? kirjoitti:

        Menisit hoitoon ja vie ne ufot mukanas.

        Te raamattusokeat voitte mennä psykofobian laitokselle jeesusvieroitukseen.


      • ???
        white knight kirjoitti:

        Te raamattusokeat voitte mennä psykofobian laitokselle jeesusvieroitukseen.

        Vie ne ufosi tonne huuhaa osastolle, sinne ne kuuluu.


      • Jacob

        Kirjoittelet kuin sulla olisi esittää selvät todisteet kyseisen g-liiton olemassaolosta.

        Pari dokumenttia ei olisi pahitteeksi, joten anna kuulua...


        Siunausta Raamatun vedenpitävästi dokumentoimassa Yeshuassa !


      • White Knight
        Jacob kirjoitti:

        Kirjoittelet kuin sulla olisi esittää selvät todisteet kyseisen g-liiton olemassaolosta.

        Pari dokumenttia ei olisi pahitteeksi, joten anna kuulua...


        Siunausta Raamatun vedenpitävästi dokumentoimassa Yeshuassa !

        Suoritan tässä vain samaa rataa kuin Esko H ja Mikko L, jotka heittelevät rajatiedon ja yliluonnollisten ilmiöiden ja salaliittoteoria nimisille palstoille jeesus ja raamattuviestejä muiden luettaviksi.

        Saatte hihhulit täälläkin osanne.


      • Jacob
        White Knight kirjoitti:

        Suoritan tässä vain samaa rataa kuin Esko H ja Mikko L, jotka heittelevät rajatiedon ja yliluonnollisten ilmiöiden ja salaliittoteoria nimisille palstoille jeesus ja raamattuviestejä muiden luettaviksi.

        Saatte hihhulit täälläkin osanne.

        Et kai sä oo ottanu oppii Osamalta, jolla on tapana kostaa sivullisille ?

        Yeshua opetti, ettei pidä kostaa pahaa pahalla, vaan hyvällä. Voisit nyt vaihteeksi tarjota veljillesi Eskolle ja Mikolle pullakahvit (ja muistakin olla laittamatta pommia pullan sisään)...

        ...Kaikkein tärkeintä sulle on antaa sydämesi Yeshualle, sillä Hän on universumin paras sydänlääkäri.


        Siunausta Yeshuassa !


      • minä vaan
        white knight kirjoitti:

        Te raamattusokeat voitte mennä psykofobian laitokselle jeesusvieroitukseen.

        siellä kyllä sanotaan että ihmisen poika tulee kuin varas yöllä, kukaan ei tiedä aikaa ei hetkeä kuin isä yksin!! on vaarallista lähteä laskemaan aikoja! eikö ole tärkeämpää valvoa ja kylvää...


    • uskossa

      mistä sitä tietää, mutta ei sitä tarvitse laskeskella. Monet ovat tehneet sen virheen jo vuosituhannen vaihteessa. Ihmiset myyvät koko omaisuuden ja muuttavat vuorille ja odottavat maailman loppua.

      Herra tarvitsee tietyn verran uskovia ihmisiä, jotta saisi tehtyä muurin vihollista vastaan.
      Ja juutalaiset palaavat pikku hiljaa takaisin israeliin joka maan kolkasta. Juutalaisia aletaan kalastamaan omaan maahansa ja perästä tulee myös metsästäjät. Ja juutalaisille luetaan evankeliumi, jolloin he kaikki tulevat uskoon silmän räpäyksessä. Ja he myöntävät että Herra on Kuningas, meidän Jumala.


      Me olemme Kristuksen ruumis, joka kerta kun teemme syntiä, niin Herra tuntee kipua ruumiissaan. Synnit on annettu anteeksi, mutta meidän pitää myös myöntää omat virheet ja pyytää Herralta anteeksi!!!!



      Kun me pysytään lujina uskossa, niin ei meidän tarvitse pelätä Herran paivää. Herran päivä tulee kuin varas yöllä, arvaamattomalla hetkllä.


      Jeesuksen ristiinnaulitsemis hetkestä on 7 vuoden heitto. Jompaan kumpaan suuntaan.

      • Jacob

        "Seuratkaa aikain merkkejä !"

        Huomaa, että kyseessä ei ollut Yeshuan pyyntö, vaan KÄSKY Hänen omilleen.

        Vain valveilla olemalla ja tarkoin Kirjoituksia tutkimalla pääsemme selville "mikä hetki yöstä NYT on !" Ilman Ruah HaKodesh'in antamaa valoa emme Kirjoituksia ymmärrä. Siksi nöyrä mieli ja palava rukous on tarpeen aina Kirjoituksia tutkiessamme.

        Toki monet ovat erehtyneet, eikä tämäkään antamani vuosiluku ole (välttämättä) taivaassa kuulutettu !

        Silti kiistatonta on, että hämmästyttävän moni lopun aikoihin Raamatussa ennustettu, aiemmin toteutumaton, tapahtuma on nyt toteutumassa. Esimerkiksi saastumisongelma kasvaa kiihtyvällä nopeudella: Ilmakehä, maaperät, pohjavedet, jopa kokonaiset meret saastuvat. On suuri murhenäytelmä nähdä kokonaisten valasparvien tekevän itsemurhan uimalla kuivalle maalle.

        Eräs ajanmerkki on Raamatussa mainittu ns. "Jacob'in ahdistus". Kyseinen tapahtuma on monisäikeinen. Se on osittain jo toteutunut Hitlerin Saksan toimesta 1930-luvulta eteenpäin, mutta on lisäksi jatkunut edelleen silmiemme edessä Israelissa jo vuosikausia Intifadan merkeissä, eikä loppua näy, vaan panokset vaan kovenevat vuosi vuodelta. Ns turva-aidan rakentaminen on äärimmäisen hädän osoitus Israelin taholta ja sekin eräs merkki Israelin edessä olevista vielä suuremmista ahdistuksista ja niitten jälkeen tapoahtuvasta armoihin otosta.

        Israelin Pyhä, J-H-V-H Elohim on YKSI ja AINOA. Hän on Ylhäisin Kirkkaus ja ainoa Majesteetti, joka lähetti n.2000 vuotta sitten Poikansa syntymään neitseestä ihmiseksi, ja määräsi tälle annettavaksi nimen Yeshua, mikä käännettynä merkitsee PELASTUS tai PELASTAJA. Yeshua on kuningasten Kuningas ja herrain Herra.

        Kirjoitit oikein mainitessasi:
        "Synnit on annettu anteeksi, mutta meidän pitää myös myöntää omat virheet ja pyytää Herralta anteeksi!!!! Kun me pysytään lujina uskossa, niin ei meidän tarvitse pelätä Herran paivää. Herran päivä tulee kuin varas yöllä, arvaamattomalla hetkllä. Jeesuksen ristiinnaulitsemis hetkestä on 7 vuoden heitto..."

        Juuri näin on asiain laita. "Autuas se ihminen, joka AINA on aralla tunnolla." Yeshuan sekä syntymä- että ristiinnaulitsemisvuodessa on 3 - 7 vuoden virhe siten, että ko. tapahtumat sattuivat 3 - 7 vuotta aiemmin kuin gregoriaaninen ajanlasku antaa ymmärtää. Olen huomioinut tämän virheen laskelmissani.


        Siunausta Yeshuassa !


    • Aramis

      Lukiessani Seitsemän vuoden teoriaasi.totesin sinulla olevan Jesuiitta Ribeira kehittämä tarina
      joka oli tähdätty Uskon puhdistaja Martti Lutheria
      vastaan.
      Hugo Grotius oli oppineista ensimmäinen joka nieli
      syötin. vuonna 2644. Samuel maintland toi tämän
      opin vapaisiin suuntiin 1826 :

      Tämän kohdan hyväksyminen edellyttää sitä Ettei Messias ole koskaan tullutkaan maan päälle. Koska
      ennustus hänen tulostaan on mitätöity.

      Aapeli Saarisalo sanoo jos otetaan lähtökhdaksi
      483 vuoden lähtökohta joka oli 457 Bc. Käsky Jerusalemin jälleen rakentamisesta annettiin
      syksyllä, Päädsymme vuoteen 27 Ad jolloin joudutaan vuoteen 27 Jonka alussa Messias aloitte
      luultavammin toimintansa. Kuitenkin tämä täsmää
      sen ennustuksen kanssa joka antaa lähtökohdan.
      alkavaksi Jerusalemin jälleen rakentamisesta.

      Jos otetaan Artaksreksen määräys hänen seitemäntenä hallitus vuotenaan vuonna 457 Bc

      Menneet ajat me pystymme laskemaan, mutta tulevaisuus on kaikilta kätkössä. Siis vuosi 2026
      on Keksitty juttu jolla ei ole perusteluja.
      Pidän Martti Lutherin Ja Profvessori Aapeli
      Saarisalon tulkintoja paljon luotetuimpina kuin
      Jesuiitta Ribeira on ilmaissut. Jesuiitta on hyvä
      pajunköyden syöttäjä.

      Nythän on vain kysymys kumpi on luottavampi teoria
      Saarisalon vai Jesuiitan. Aapeli Sarisalo todistaa Messiaan Tulleen maailmaan oikeaan aikaan
      kuten historiasta käy ilmi. Ribeira on keksinyt
      tämän seitsemän vuoden Teorian omasta päästään.
      Ystävyydellä Aramis ::

      • Trubaduuri

        Niin ne ennustukset olivakin kaksituhatta vuotta
        aikaisessa, ja oikea aika onkin juuri nyt.
        Ja siihen ei tarvita pappeja, piispoja, paaveja
        patriarkkoja eikä muitakaan selittelijöitä.
        Eli nyt me elämme sitä aikaa josta ennutukset ovat
        kertoneet tuhansien vuosien ajan etukäteen.


      • Jacob

        En ole katolilainen, enkä protestantti, vaan yeshualainen. En ole lainannut käsityksiäni mainitsemistani vuosiluvuista sen kummemmin Ribeiralta kuin A.Saarisaloltakaan. En ota puolesta enkä vastaan kantaa heihin opillisesti, sillä tämä keskustelu koskee vain omia olettamuksiani ja laskelmiani Yeshuan morsius-srk:n ylöstempauksen ajoituksesta.

        Mielestäni nimenomaan sinun seuraava mainintasi on vailla perustelua:

        "Menneet ajat me pystymme laskemaan, mutta tulevaisuus on kaikilta kätkössä. Siis vuosi 2026
        on Keksitty juttu jolla ei ole perusteluja."

        Ensinnäkään greg.ajanlaskun laatijat EIVÄT ole pystyneet laskemaan oikein Vapahtajamme synnyinvuotta ja tulevaisuus ei ole KAIKILTA ihmisiltä kätkössä, "Sillä J-H-V-H Elohim ei tee mitään ilmoittamatta siitä palvelijoilleen profeetoille", on kirjoitettu jo VT:ssa. Lisäksi Yeshua, koskien lopun ajan määrittelyä, KÄSKI omiaan sanoen: "Seuratkaa aikain merkkejä !"
        Myös apostoli Paavali opetti, ettei SE PÄIVÄ yllätä meitä Yeshuan omia, jotka olemme Päivän ja Ylösnousemuksen lapsia.

        Yeshua sanoi, ettei Hänen tulemuksensa PÄIVÄÄ eikä HETKEÄ tiedä kuin Isä yksin. Siis tarkoin tuon jakeen sanoman ottaen jopa viikko, kuukausi ja vuosiluku olisi meidän Hänen omiensa mahdollista tietää jo edeltä ! On erittäin tärkeää pysyä tarkoin Kirjoituksissa, eikä omaksua jos jonkinlaisia sepustuksia, jotka eivät kaikessa pitäydy Raamatun alkukielille uskolliseen sisältöön.

        Mainitsemasi Artaserkses'in antama määräys v.457 eKrs. on valittu mielestäni liian kevein perustein erääksi virstanpylvääksi aikain meressä, lähinnä siksi, että sen avulla laskien päädytään enemmän tai vähemmän loogisesti ajatellen oletettuun Yeshuan sananjulistustyön alkamisajankohtaan, josta mainitsit.

        Mielestäni sitä uskottavampi on Kooreksesta annettu ennustus, koska se on Jesajassa vahvistettu. Eri asia on miten sen ajankohta määritellään ja miten siitä lasketaan Danielin ennustamat Temppelin jälleenrakentamisen vuosiviikot. Sinähän olet kaiketi näppärä laskija, joten pistäppä laskimesi töihin ja kerro mihin päädyt...

        Mitä tulee Temppelin toiseen rakentamiseen, niin mielenkiintoista on, että sitä oli Yeshuan julistustehtäväänsä suorittaessa mainittu rakennetun (aikoinaan) 46 vuotta. (Joh.2:20) Kyseinen vuosiluku tekee tarkalleen 6 vuosiviikkoa ja 4 vuotta. Laskutehtävän tekee mutkikkaaksi se, että tulee voida määritellä oikea lähtövuosiluku Danielin mainitsemalle 70 vuosiviikolle historiamme aikajanalta.

        Näissä minun laskelmissani ei edes tarvita Danielin ennustuksia, koska olen päätynyt ko. vuosilukuihin muita reittejä. Se osoittaa vain, että kyseinen ajankohta vaikuttaa luotettavammalta, koska sitä ei tarvitse spekuloida eikä peukaloida kuten mainitsemastasi Danielin ennustuksesta laskettaessa. En tarkoita, etteikö Danielin ennustus olisi ok, vaan että kyseisen ennustuksen aika-akselille oikein laittaminen on toistaiseksi ollut liian vaikeaa. Ainuttakaan täysin perusteltua laskelmaa en ole siitä nähnyt. Useita yrityksiä kyllä...

        Siis lue molemmat pohdiskelevat alustukseni koskien Yeshuan morsius-srk:n ylöstempausvuosien oletettua ajankohtaa (2022 tai 2026) muistaen, etten niitä mitenkään perusta Danielin eikä 'kirkkoisien laskelmiin' vaan omiin laskelmiini siten, kuin olen ne ko. alustuksissani perustellut. Uskon ehdottomasti siihen, että Adon Yeshua Messias on ollut aitona ainoana oikeana Messiaana Israelissa ihmisenä, suorittanut syntiemme sovituksen Kärsimyspuulle kuolemalla ja ylösnoussut kuolleista liki 2000 vuotta sitten.


        Siunausta Yeshuassa !


      • Jacob
        Trubaduuri kirjoitti:

        Niin ne ennustukset olivakin kaksituhatta vuotta
        aikaisessa, ja oikea aika onkin juuri nyt.
        Ja siihen ei tarvita pappeja, piispoja, paaveja
        patriarkkoja eikä muitakaan selittelijöitä.
        Eli nyt me elämme sitä aikaa josta ennutukset ovat
        kertoneet tuhansien vuosien ajan etukäteen.

        ...kanssasi tästä.

        Liian usein uskovat ja skeptikot vetoavat siihen, että koska aikojen saatossa on tehty niin monia pieleen menneitä ennustuksia, niin siksi kaikki uudetkin ennustukset menevät pieleen. - Tällaiset epäuskoiset pessimistit on oikeita ilonpilaajia ja saavat maidonkin happanemaan 10 m:n säteellä mihin ikinä astuvatkin !

        Olisi yhtä pieleen perusteltua väittää, että koska pieni lapsi ei HETI ensi askeleelta opi juoksemaan, niin hän ei muka sen perusteella oppisi KOSKAAN.

        Myös samaa virheellistä logiikkaa olisi voitu käyttää 1800-luvun alussa väittämällä, että koska jo satoja vuosia on onnistumatta yritetty oppia lentämään jonkin vempaimen avulla, niin ei ihminen koskaan opi lentämään, kuumatkasta nyt puhumattakaan. Silti lentokoneet kiitävät nykyään tuhansittain joka päivä taivaalla ja kuussakin on ehtinyt piipahtaa useita amerikkalaisia.


        Siunausta Yeshuassa !


    • "netti pastori"

      Sori en lukenut kaikia viestejä joten en tiedä onko asiaa käsitelty.

      Voisitko kuitenkin sanoa millä perusteella raamatullinen päivä tarkoittaa AINA 1000 vuotta.

      Eikös tuo Hoosean kohta puhu vihan ajan lopulla olevista päivistä kun Jaakobin ahdistus alkaa käydä Juutalaisille liian kovaksi kestää ja he alkavat huutaa avuksi Jumalaansa. Ja he valittavat häntä niinkuin valitetaan ainokaista ja niin he saavat hänet nähdä nekin jotka hänet lävistivät.

      Viimeisenä päivänähän kaikki Israel on pelastuva Ts. kaikki jotka ovat vielä antikristuksen vainoista selvinneet hengissä.

      Siunausta sinulle elämääsi ja tutkimuksiisi.

    • "netti pastori"

      Eikös raamatullinen vuosi lasketa niin että vuodessa on vain 360 päivää?

      • Aramis

        kuitenkin pysyäksemme oikeassa ajassa lisättiin aina määrä ajoin exstra kuukaus. Näinhän siinä kalenterin historiassa kerrottiin.

        olipa vuonna 46 Bc vuoteen 45 Bc Pisin vuosi mitä
        koskaan on ollut historiassa. Tämä tapahtui Presidentti Juliuksen aikana. vuoden pituus oli
        445 päivää. Vuosi alkoi aina ensimmäinen päivä
        maaliskuuta. Julius otti Aurinko vuosi kalenterin
        366 ja ja neljännes päivää.

        Kun Aukustus tuli ensimmäiseksi keisariksi vuonna
        8 Bc Hän lisäsi itselleen kateudesta Aukust kuuhun yhden päivän. jonka hän otti pois Helmikuusta. Helmikuuhun jäi täten 28 päivää mutta, Karkaus vuonna lisättiin yksi päivä 29 päivä.
        Minä tunnen Lutherin Melangtonin Ja Aapeli
        Saarisalon tulkinnat jotka perustuvat Raamattuun
        mutta tämä Ihmeellinen tulkinta Jaakobin mukaan
        on täysin järjen vastainen ilman kestävää perustaa. Suunniteltu mielikuvituksen varaan.
        Ystävyydellä Aramis ::


      • Jacob

        Kysyit edellä: "...millä perusteella raamatullinen päivä tarkoittaa AINA 1000 vuotta."


        Vastaan: En muistaakseni ole maininnut sen AINA tarkoittavan 1000 vuotta. Silti se selvästi näyttää tarkoittavan profetioissa 1000 vuotta, ellei profetian yhteydessä muuta ole mainittu tai voida perustellusti muuta ymmärtää tarkoitetun. Esim. seuraavissa:

        a) 1.Ms.2:16-17 "Ja J-H-V-H Elohim käski ihmistä sanoen: 'Syö vapaasti kaikista muista Paratiisin puista, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä PÄIVÄNÄ, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman." - Vähän eteenpäin selatessamme huomaamme Raamatusta, että vaikka ihminen söikin kielletyn puun hedelmää, niin Aadam kuoli fyysisesti vasta 930-vuotiaana !

        Jotta Luojan nuo sanat voisivat olla kaikin puolin 100%:sti totta, pitää ymmärtää, että Hän tarkoitti PÄIVÄSTÄ puhuessaan 1000-vuotista ajanjaksoa. Kun Aadam kuoli 930-vuotiaana, niin hän kuoli ennen tuon 1000-vuotisen 'Luojan päivän' loppumista eli SEN PÄIVÄN AIKANA.

        b) Ps.90:4 "Sillä 1000 vuotta on sinun silmissäsi niinkuin eilinen PÄIVÄ, joka meni ohitse, ja niinkuin öinen vartiohetki."

        c) Hepr.4:9 "Niin on J-H-V-H Elohim'in kansalle SAPATINLEPO varmasti tuleva". - Tässä viitataan mielestäni 1000-vuotisen rauhanajan Kuingaskunnan aikaan, jolloin saatana on sidottuna ja meillä kaikilla maan päällä olevilla Yeshuan pyhillä on lepo ja rauha. Siis toisaalta Sapatti tarkoittaa YHTÄ PÄIVÄÄ eli juutalaisen viikon 7.:ttä päivää ja toisaalta SAPATINLEPO profetiassa tarkoittaa 1000 vuotta.

        - - -

        Kirjoitit: "Eikös tuo Hoosean kohta puhu vihan ajan lopulla olevista päivistä, kun Jaakobin ahdistus alkaa käydä Juutalaisille liian kovaksi kestää ja he alkavat huutaa avuksi Jumalaansa."

        Vastaan: Toki voit ymmärtää asian noinkin, mutta mielestäni ko. jakeissa on 'monikerroksisuutta' ja mielestäni sen perussanoma kattaa aikamäärältään koko sen pitkän kärsimysjakson Israelin kansan historiassa, jonka se on ollut syrjään työnnettynä hylättyään kansana Messiaansa liki 2000 vuotta sitten.

        Kirjoitit: "Ja he valittavat häntä niinkuin valitetaan ainokaista ja niin he saavat hänet nähdä nekin jotka hänet lävistivät."

        Vastaan: Tämä kohta on lainaus Sakariaalta ja tarkoittaa käsittääkseni nimenomaan aivan viimeisiä kirjaimellisia PÄIVIÄ (ja ehkä kuukausia, mutta tuskin edes yhtä täyttä vuotta) juuri ennen 1000-vuotisen Rauhanajan Kuningaskunnan alkua.

        Kirjoitit: "Viimeisenä päivänähän kaikki Israel on pelastuva Ts. kaikki jotka ovat vielä antikristuksen vainoista selvinneet hengissä."

        Vastaan: Mielestäni tässäkin puhuttaessa 'viimeisestä päivästä' tarkoitetaan 1000-vuotista ajanjaksoa. Kyseessä on jo 1000-vuotisen rauhanajan Kuningaskunnan aika.

        Kerratkaamme vielä alustuksessani mainitseman Hoosean jakeen 6:2 "Hän tekee meidät ELÄVIKSI kahden päivän KULUTTUA, KOLMANTENA PÄIVÄNÄ Hän meidät herättää, ja me saamme elää Hänen edessänsä."

        - Siis profeetallista 2 päivää eli 2000 vuotta täytyy ensin kulua loppuun, ennenkuin Korkein vuodattaa Pyhän Henkensä eli Ruah HaKodesh'in Israelin kansan eloon jääneen jäännöksen ylle ja antaa siten heille ELÄMÄN HENGESSÄ. Israelia parannetaan kaikista sen saamista haavoista koko 1000-vuotisen Sapattilevon ajan. Miten ihan tulevaisuus ja se on aivan oikein kaiken sen pahuuden ja terrorin ja kaikenkaltaisen vääryyden ja väkivallan vuoksi, mitä Israel on saanut kärsiä 2000 vuoden ajan.

        Lopuksi kysyit: "Eikös raamatullinen vuosi lasketa niin että vuodessa on vain 360 päivää?

        Vastaan: Vaikka näin olen kuullut opetettavan, niin mielestäni se ei voi pitää paikkaansa. Ensinnäkin se epäsuorasti antaisi ymmärtää, ettei Luoja muka osaisi matematiikkaa yhtä hyvin kuin ihminen. Toisekseen se johtaisi siihen, että pitemmässä ajanjuoksussa kevät ja syksy, kylvön ja elonkorjuun aika menisivät sekaisin. Mooseksen Lain mukaan VT:n mukaiset juhlat olivat sidoksissa vuodenaikoihin, esim. savuot- ja sukkot-juhla.

        Juutalaisessa ajanlaskussa tosin eletään kuun eri vaiheiden mukaan eli kuukausi on 30 pv kuten Korkein alussa säätikin, mutta määräajoin siitä vuosittain puuttuva 5 1/4 pv korvataan kokonaisella karkauskuukaudella, jolloin vuodenajat saadaan pysymään kohdallaan. Tällöin esim. patriarkkojen iät, jotka hipoivat 1000 vuotta ovat todella niin pitkiä, eikä kyseessä ollut mitään 'mini-vuosia'.


        Siunausta ja Pesah-rauhaa Yeshuassa !


    • Eino Kettunen

      auringonpalvoja, joka laskisi aikoja ihmisten tavoin auringon, kuun ja taivaankappaleiden keskinäisten liikkeiden perusteella. "Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valo pimeydestä, on se valo joka loisti sydämiimme." Jumalan päivät ovat ymmärryksen valoa!

      Kun Pietari kommentoi Ps 90:4 jaetta hiukan toisin sanoin, on eräät ihmiset tehneet siitä kömpelön uskonkappaleen. Jumalalle
      ihmisten yksi päivä voi olla pienestä vartiohetkestä tuhanteen vuoteen. (Tai pitempikin), sillä siinä halutaan opettaa, että Jumala käyttää parempia mittayksiköitä, esim. oikeus mittanuorana ja vanhurskaus vaakana.

      • Jacob

        ...ja toisaalta eri mieltä.

        Korkein ei ole tietenkään minkään luodun palvoja. Hän ei palvo ketään, ei edes itseänsä, vaikka tietääkin olevansa täysin korvaamaton.

        Kirjoituksesi 'hengellisistä' mittayksiköistä ovat ihan ok, mutta ne eivät mielestäni muuta tätä asiakehystä tai sen päätelmänä tulleita oletettuja vuosilukuja.

        Sitäpaitsi Hän on ilmoittanut ihan mitattavissa olevia aikoja Raamatussa IHMISIÄ varten, ei siis itseään varten. Hän tahtoo ihmisten ymmärtävän missä ajassa me, etenkin Hänen valittunsa, milloinkin elämme. Tätä varten Hän on antanut auringon ja kuun liikeisiin perustuvia aikamääriä meille tiedoksi, koska Hänhän ne alunperin taivalle loikin osoittamaan MEILLE aikoja, päiviä ja vuosia.

        Mitä tulee viittaukseesi koskien jaetta Ps.90:4, niin se ei ole ainoa, jossa mainitaan yhden päivän olevan Korkeimman ajanlaskussa verrattavissa 1000:en vuoteen. Vastaavia löytyy esim. jakeista 1.Ms.2:17 5:5 ja Sak.12(luvussa mainitaan 'sinä päivänä' 6 eri kertaa) Sak.13(luvussa mainitaan 'sinä päivänä' kolme kertaa). Lienee selittämättä selvää, että nuo maininnat 'sinä päivänä' tarkoittavat pitempää ajanjaksoa kuin yhtä aurinkopäivää.

        UT:ssa oleva 'tuleva Sapatinlepo' (Hepr.4:9) lienee selvin viittaus Ilmestyskirjassa mainittuun 1000-vuotisen 7.:n eli viimeisen tuhatvuotisjakson aikaan, joka on 1000-vuotisen Rauhanajan Kuningaskunnan aikaa, josta VT:n profetioissa on mainittu ajaksi 'sinä päivänä'.

        Silti kirjoituksesi on mielestäni fiksu. Huomaan sinun paljon pohdiskelleen 'syntyjä syviä'.


        Menestystä jatkotutkimuksiisi ja Pesah-rauhaa Yeshuassa !


    • uskossa

      Olen lukenut hengellisiä kirjoja, jotka ovat raamatun pohjalta kirjoitettu. Siellä on ennustus,
      että venäjä hyökkää Israeliin. Tarkoituksena on täydellinen tuho mutta israel voittaa vaikka venäjällä on ylivoima aseistuksessa. Koska Israel on Herran Pyhä maa, niin Hänen voimansa on väkevämpi.

      Israelilaiset keräävät venäläisten aseet talteen, jolloin israelilaiset alkavat metsästämään vainoojia.

      (Hesekiel 38 ja 39)

      Raamatun kielellä Goog tarkoittaa Venäjää.
      Mitä nyt olen ymmartänyt.

      Tästä hetkestä alkaa vihan aika joka kestää 7 vuotta. Miljoonia ihmisiä katoaa sillä hetkellä.
      Antikristus vaikuttaa loppuaikoina 3,5 vuotta.
      Sitten Herra tulee tuhoamaan Saatanan lopullisesti. Ja koko maapallo tuhoutuu.

      • merkki

        goog ei varmasti tarkoita venäjää ja lue lisää
        ilmestyskirjaa


      • Aramis

        Kerran Jesuiitta nimeltä Ribeira joka keksi sadun
        voidakseen Pysähdyttää Martti Lutherin uskon-
        puhdistuksen. Hän Jesuiitta Ribeira kirjoitti
        tämän mainitun tarinan i591 AD . Tämän tarinan
        tarkoituksena oli mitätöidä Lutherin Uskon-
        puhdistus, Jos vilkaisee hieman historiaa niin
        kaikesta huomaa kuinka hyvin tämä puhdistus
        ohjelma on toiminut ja toimii edelleen. Näet tämä
        Ribeiran teoria on perustettu Mielikuvitukselle.

        Ystävyydellä Aramis ::


      • Kristitty Israelin ystävä

        Kaikki luotu tuhoutuu sillä hetkellä ,kun Jumala, Jeesus Kristus, saapuu maailmaan.

        Raamatussa ei ole olemassa KAHTA Jeesuksen LOPULLISTA tulemista KIRKKAUDESSAAN.

        EI OLE.

        Jeesus Kristus on MINÄ-OLEN.


      • Jacob

        ...hengellisiä kirjoja. Oleellisinta kuitenkin on se, että milloin alkaa tuo 7 vuotta kestävä viimeinen vuosiviikko, siis minä vuonna.

        Esimerkiksi edesmennyt Kathryn Kuhlman julisti Venäjän hyökkäävän Israeliin ihan lähivuosina. No, Kathryn on nukkunut pois jo yli 10 vuotta sitten ja Neuvostoliitto on hajonnut. Lisäksi Venäjä on toistaiseksi heikko sotilasmahtina...

        Uskon silti, että Googilla tarkoitetaan nimenomaan Venäjää ja että kun aika on kypsä, vetää Korkein Venäjän armeijan liittolaisarmeijoineen 'turpakoukulla' Israelin vuorille saamaan maksun kaikesta siitä pahasta mitä se kansana on menneinä aikoina Korkeimman pyhille tehnyt.

        Aloitan pian uuden keskustelun koskien laskelmaa, johon Luther on päätynyt koskien nykyajan päättymistä.


        Siunausta Yeshuassa !


    • Jeremy719

      Lainaus sivulta Jeesus Hallitsija.....


      Pari ajatusta aikalaskelmista

      Seurakuntakauden pituus on ilmoitettu Hooseassa, jota alempana tarkastellaan.

      Esipuhe: Apt 1:6 Niin he ollessansa koolla kysyivät häneltä sanoen: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?" 7 Hän sanoi heille: "Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut,

      Tuohon edelläolevaan on viitattu usein, kun joku on uskaltanut puhua lopunajan määräajoista. On huomioitava, että Jeesuksen vastaus oli kohdistettu apostoleille ja valikoidulle pioneerijoukolle, jonka oli määrä seurakuntakauden alussa lähteä viemään evankeliumia voimakkaasti eteenpäin. Jeesus, joka tiesi ajat ja aikakaudet, ei antanut uteliaisuudelle sijaa, koska hän tiesi tulevaisuuden. Sen, että aikojen loppuun kuluu vielä paljon aikaa. Ei olisi ollut mielekästä masentaa opetuslapsijoukkoa heti alussa sanomalla, että Hänen paluunsa vie vielä useita ihmispolvia.

      Raamattu suhtautuu periaatteessa myönteisesti aikakausien arviointiin.

      Luuk. 12:56 Te ulkokullatut, maan ja taivaan muodon te osaatte arvioida; mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa? Jeesus nuhteli uskonnollisia johtajia, kun eivät osanneet arvioida omaa, messiaanista aikaansa. Danielille ilmoitettiin useita tarkkoja aikamääriä. Osa koski paluuta Baabelista, osa koski lopunaikaa. ...1260 päivää, 1290 päivää ja ...autuas, joka saavuttaa 1335 päivää, jolloin Israelin henkiinjääneet, antikristuksen vastaisen sodan pyörteissä, saavat pyhitettyinä aloittaa Jeesuksen hallitsemassa Jerusalemissa uuden, kunniakkaan ja onnellisen aikajakson. Juutalaisille on tuolloin päivän tarkkuudella mahdollista seurata ja tietää, milloin Jeesus Messias tulee heille Pelastajaksi. (Viimeisen 3,5 vuoden alkupisteenä on pidetty antikristuksen menoa Jerusalemin 3. Temppeliin, julistautumaan jumalaksi.) Pelastaen ensin ne, jotka ovat paenneet Petraan, hepreaksi Bosraan ja sitten vasta tullen Öljymäelle, johtaen mukanaan Petrasta pelastuneita ja sotien matkalla kohden Jerusalemia, antikristuksen joukkoja vastaan, kuten Arnold G. Fruchtenbaum opettaa kirjassaan The Footsteps of the Messiah.

      Danielin kirjan sinetit, jotka olivat lukittuja lopun aikaan saakka, on avattu. Esim. Y.Cho on selittänyt Danielin kirjan alusta loppuun kirjassaan Daniel.(engl.) Olisi erikoista, ellei Herra avaisi seurakunnalle aikamääriä lopun aikoina. Kuitenkin omaisuuskansalleen Israelille Hän on ilmoittanut päivän tarkkuudella näkyvän tulonsa ajan, 1335 päivää.

      Aamos sanoo tärkeän totuuden: Aam 3:7 Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille. Tässä ei suljeta ilmoituksen ulkopuolelle aikamääriäkään. Paavali sanoo: 1Kor. 2:10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.

      Raamattu ei rajaa aikamäärien paljastumista Pyhän Hengen aikakaudella, varsinkaan lopun aikana, vaikkei juuri tarkkaa tempauksen päivää ja hetkeä paljastuisikaan.

      pääsivulle


      --------------------------------------------------------------------------------

      Seurakuntakauden pituus Hoosean kirjan mukaisesti

      " Hoos.6:2. Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää,....."

      Seuraavassa lyhyt yhteenveto seurakuntakauden pituuden laskelmasta alla olevan Hoosean profetian aikakehyksen puitteissa. Tämä laskelma on avautunut Vapaakirkon saarnaajalle, Lauri Ojutkankaalle.

      1. On hyvä muistaa, että Raamattu ilmoittaa ajat raamatullisina mittoina, 1 vuosi on 360 päivää.(esim. 3,5 v = 1260 p) Meidän tehtävämme on muuttaa ne aurinkovuosiksi. Pituus on 365,2422 päivää, jossa on siis karkausvuodet jo huomioitu.

      2. Nehemia sai Kuningas Artaxerxesiltä käskyn rakentaa Jerusalemin temppeli 444 eKr. Daniel 9. perusteella voidaan laskea, että tuosta käskystä kului 7 62 vuosiviikkoa eli 483 vuotta eli 173880 päivää. Daniel mainitsee myös, että sitten voideltu tuhotaan. Eli vuodesta 444eKr (Nissan kuusta) Jeesuksen eli Voidellun eli Messiaan tuhoon kuluu 173880 päivää. Päädytään vuoteen 33 huhtikuun 3:een päivään, jolloin oli juutalaisten pääsiäinen. Tämän kärsimysajankohdan on laskenut moni, mm. Texasin Teologisesta Instituutista Tri. Harald Hoener ja Heikki Oja Helsingin Yliopiston almanakkaosastolta (ks.hänen kirjansa AIKAKIRJA s. 12.)

      3. Kärsimysajankohtaan 3.4. v.33 jKr on lisättävä 3 päivää 'maan povessa' oloa ja vielä 40 päivää, jonka aikana Jeesus ylösnousseena ilmestyi opetuslapsilleen eli yhteensä 43 päivää, minkä jälkeen Hän nousi ylös eli 'meni takaisin paikoilleen', kuten allaolevassa Aamoksen kohdassa sanotaan, 5:15. Huhtikuun 3:een 43 päivää lisää ja tulemme Toukokuun 15:sta, jolloin Jeesus nousi takaisin paikoilleen, josta alkoi seurakunnan 'kaksi päivää.' (Pyhän Hengen vuodatusta odotettiin 10 päivää).

      4. Allaoleva Hoosean kohta ennusti myös seurakuntakauden pituuden. Kun Israel tekee parannuksen, 6:1, niin Jumala Taivaasta huomio kansansa ja lupaa uskollisuudessaan seuraavassa jakeessa näin: 6:2 Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää, ja me saamme elää hänen edessänsä. On selvää, että tässä ei ole kyse normaaleista 24-tuntisista päivistä, vaan kahdesta 1000-vuotisesta jaksosta, koska Raamattu sanoo, että Herran edessä yksi päivä on tuhannen vuotta.

      5. Nyt laskemme seurakuntakauden keston seuraavalla periaatteella:

      Hoosean kaksi päivää lähtee liikkeelle toukokuun 15. päivästä v.33, (jolloin siis Jeesus "meni takaisin paikoilleen") seuraavasti 2000 x 360 = 720'000 päivää. Muutamme tuon aikajakson kalenteriimme sopivaksi eli jaamme 720'000 päivää aurinkovuoden pituudella 365,24219879, jolloin saamme aurinkovuosien määräksi 1971,2946 vuotta. Desimaalin jälkeisestä osasta tulee 107,6 päivää, jonka muutamme vielä kuukausiksi ja päiviksi. Saamme 3 kk ja 18 päivää. Eli 1971 vuotta 3kk ja 18 päivää, mikä on siis Hoosean mainitsema 'kaksi päivää'.

      6. Nyt tämä 'kaksi päivää' sitten lisätään Jeesuksen Taivaaseenastumisen ajankohtaan, toukokuun 15. v.33. Hoos.5: 15 Minä menen takaisin paikoilleni, kunnes he ovat syystänsä kärsineet..... Tulemme syyskuun alkupäiviin v. 2004, jolloin seurakuntakausi päättyy, mikäli Tri. Hoehnerin ja Heikki Ojan alkupäivä Jeesuksen Kärsimysajalle, 3.4.v.33 pitää paikkansa.

      Ojutkankaan laskelmaa on pidettävä merkittävänä avautumisena Hoosean kirjan lopunajallisessa aikatulkinnassa. On kuitenkin seurattava aikain merkkejä, Israelia, maanjäristyksiä ym.., joista Jeesus puhui. Daniel 9:27 toteutumisen seuraaminen on tällä hetkellä eräs merkittävimmistä ajan seuraamisen merkeistä. Siinähän EU-johtaja vahvistaa liiton monien kanssa yhdeksi vuosiviikoksi eli seitsemäksi vuodeksi Israelin ja sen naapureiden kanssa. 'Tiekarttaa' on yritetty ajaa monesti eteenpäin. Jo nyt on tullut esille useita ehdotuksia siirtymäkauden sopimuksesta Lähi-Itään. On esitetty rauhanturvaajia osapuolten väliin....Sitten kun puhutaan seitsemästä vuodesta ja EU-johtaja (AC) on allekirjoittamassa sitä, niin olemme lähellä tempausta. Jumala lupaa herättää Israelin hengellisesti 'kolmantena päivänä.' Kuinka paljon aikaa menee 'kolmannen päivän' puolelle, jolloin Israel pelastuu, emme tarkasti tiedä. Ainakin se tiedetään, että seurakunnan tempauksen jälkeen menee vielä seitsemän vuotta eli 'Jaakobin ahdistuksen' aika. Ei ole varmuutta siitäkään, tapahtuuko seurakunnan ylösotto heti, kun seurakuntakausi päättyy eli onko viimeinenkin armon ajan pakana käynyt sisään....mahdollista sekin. Itse en aio omenapuita istuttaa.......

      Hoosea 5:

      10 Juudan ruhtinaat ovat tulleet rajan siirtäjäin kaltaisiksi. Minä vuodatan heidän päällensä vihani niinkuin vedet.
      11 Sorrettu on Efraim, loukattu hänen oikeutensa, sillä hän tahtoi vaeltaa ihmiskäskyjen mukaan.
      12 Minä olen Efraimille kuin koi ja Juudan heimolle kuin mätä.
      13 Mutta kun Efraim näki sairautensa ja Juuda paiseensa, meni Efraim Assuriin, lähetti sanan sotaiselle kuninkaalle; mutta tämä ei voinut teitä parantaa, ei tehdä terveeksi teidän paisettanne.
      14 Sillä minä olen Efraimille kuin leijona, Juudan heimolle kuin nuori jalopeura: minä, minä raatelen, menen ja kannan pois, eikä pelastajaa ole.
      15 Minä menen takaisin paikoilleni, kunnes he ovat syystänsä kärsineet ja etsivät minun kasvojani: ahdistuksessansa he minua etsivät.

      Hoosea 6: (toim.huom. tässä on aikoinaan 6. luvun merkintä tullut väärään kohtaan, katkaisten asiayhteyden.)

      1 ¶ Tulkaa, palatkaamme Herran tykö, sillä hän on raadellut meitä, ja parantaa meidät, hän on lyönyt meitä, ja sitoo meidät.
      2 Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää, ja me saamme elää hänen edessänsä.
      3 Niin tuntekaamme, pyrkikäämme tuntemaan Herra: hänen nousunsa on varma kuin aamurusko, hän tulee meille kuin sade, kuin kevätsade, joka kostuttaa maan.


      pääsivulle

      • Jacob

        Olen samaa mieltä siitä kanssasi, että on ihan raamatullista pyrkiä laskemaan siinä ennustettuja aikamääriä, koska muutoinhan ne olisivat annetut turhaan. Ne ovat annetut nomenomaan siksi, että niitä tutkittaisiin ja että sen perusteella osaisimme olla valmiit ja varuillamme, ettei sielunvihillinen saisi meitä välinpitämättömiksi eikä vaivutettua meitä uneen.

        Koskien Hoosean jaetta:
        " Hoos.6:2. Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää,.....".

        Jotenkin vain tuntuu oudolta se, että kun mielestäni edellisessä jakeessa mainitaan erittäin 'suurpiirteisesti' pari vuosituhatta ja että kolmantena vuosituhantena korkein herättää kansansa, niin jotkut alkavat sen perusteella laskea aikaa fyysisen päivän tarkkuudella...

        Mielestäni kaikki lukemani laskelmat Danielin kirjan perusteella ovat erittäin epätarkkoja johtuen osittain kirjan tulkinnallisuudesta ja osittain kirjan ajoituksesta. Esimerkiksi se, että mainitsemassasi laskelmassa otetaan lähtövuodeksi juuri v.444 eKr. on mielestäni perustelua vailla. Miksei vielä paremmin vuosi 457 eKr. tai Kyyroksen antama Jerusalemin jälleenrakentamiskäsky v.536 ? Tuntuu, että vuosi 444 on otettu lähtövuodeksi vain siksi, että sen avulla saadaan laskettua mainitsemasi lopputulos.

        Kirjoitustasi mitätöimättä on kuitenkin mielestäni luotettavampaa ainakin toistaiseksi pitäytyä muihin laskentaperusteisiin. Tiedän toki Yeshuan viitanneen ainakin kahdesti juuri Danielin kirjaan koskien lopunaikaa. Olen tutkinut Danielin kirjaa vuosikymmenet, enkä ole tullut vakuuttuneeksi siitä, että miten sen antamia aikamääriä tulee soveltaa nykyaikaan.

        Mielestäni on onneksi olemassa useita muitakin laskentaperusteita, jotka ovat varsin yhteneväisiä siihen nähden, että Raamatulliset lopunajat, juuri ennen 1000-vuotista Rauhanajan Kuningaskunnan alkua, ovat käsillä.

        Aloitan aiheesta jälleen uuden keskustelun koskien Luther'in laskelmia, sillä on mielestäni aiheellista pitää asiaa esillä säännöllisesti.


        Siunausta Yeshuassa !


    • Jeremy719

      Niin kaikkea saa mieleisensä mukaan tulkittua.
      Jos 2000 vuotta laskettaisiin vaikka vuodesta 0 ja kuuvuosina, Silloin 360 päivää x 2000 tekee
      720 000 päivää joka on meidän kalenterissamme sitten 720 000 jaettuna 365 eli v. 1972,6 suurin piirtein.

      1973 oli se Yom Kippurin sota, alkoiko silloin "kolmas päivä"? tähän about 40 vuotta tekee 2013...

      • Jacob

        ...juutalaisessa kalenterissa tunnetaan kokonainen karkauskuukausi, joka lisätään tietyn matemaattisen kaavan mukaisesti 12:en kuun vaiheita seuraavaan kuukauteen. Siten juutalainen vuosi on melko tarkkaan samanmittainen kuin gregoriaaninenkin. Tästä syystä en ymmärrä puheita juutalaisten lyhyestä vuodesta.

        Edellisestä johtuen varsin mielenkiintoinen yksityiskohta lienee siinä, että Ilmestyskirjassa mainitaan tietty tärkeä ja mitä ilmeisimmin sama ajanjakso kolmasti seuraavasti:
        - Aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa (3½ vuottako ? Mutta tämä voidaan tulkita monella muullakin tapaa)
        - 1260 pv
        - 42 kk
        Käsitykseni mukaan näitten mainittujen vuosien aikana ei satu olemaan juutalaisessa kalenterissa ajankohtaista lisätä karkauskuukautta. Siis ilmoituksesta voidaan osittain lukea se, että minä vuosina kyseinen profetia ei ole ajankohtainen ja minä vuosina se taas sitä ainakin voisi olla.

        PS. Jostain syystä oli tämä vastauksesi jäänyt vastausta vaille, joten nyt tuli sekin korjattua.


        Siunausta Yeshuassa sinne uuteen asuntoosi !
        PS. Milloin pidät tupaantuliaiset...


    • kysyvä

      Mihin seurakuntaan kuulut kun käytät luterilaiselle tuntemattomia termejä/nimiä, esim. Jeesuksen nimi. Mitä tarkoittaa morsius??

      • Jacob

        ...käytän Vapahtajastamme aramean kielistä erisnimeä, joka Hänelle enkeli Gabrielin käskystä annettiin, sillä Vapahtajamme äidinkieli oli aramea, joka on hyvin läheinen kieli heprealle:

        a) Heprean ja aramean kielissä on kaikilla erisnimillä tietty merkitys, joka ei valitettavasti käy ilmi eri kielille käännetyistä Raamatuista.

        b) Koska Vapahtajamme on Kaikkivaltias sekä taivaassa että maan päällä, niin Hänen arvolleen on soveliasta, että Hänestä käytetään sitä nimeä, jonka Hänen Isänsä, tuo Ylhäisin Majesteetti J-H-V-H Elohim, oli Pojalleen määrännyt annettavaksi. Erisnimiä ei siis pidä lainkaan lähteä kääntämään muille kielille. Näin kuitenkin Vapahtajamme nimen suhteen on tehty.

        Toki ymmärrän, miten vaikeaa on useimpien kristittyjen muuttaa tapaansa ja alkaa käyttää Hänestä Hänen aitoja nimiään, niitten, jotka ovat jo vuosia tai lähes koko pitkän elämänsä ajan käyttäneet Vapahtajastamme jotain väännösnimiä.

        Hänen aidot nimensä ovat:
        Adon Yeshua HaMashiach,ja ne lausutaan suomeksi seuraavasti: Adon Jesyya HaMasiah.

        Toisaalta, eikö olekin kivaa opetella lisää hengellisiä totuuksia ?

        - - -

        Morsiusseurakunnalla tarkoitan Yeshualle vihkiytyneitä uskovia kaikista maanpiirin kansoista.

        Aivan kuten häissä aviopari - ylkä ja morsian - vihitään eli erotetaan muista ihmisistä, lähinnä isästään ja äidistään sekä lähiomaisistaan, samoin uskoontullut erotetaan pois inhimillisten siteitten kahleista lähimmäisiinsä, palvelemaan Luojaansa ja Lunastajaansa Yeshuaa. Ei kuitenkaan niin, että lähiomaisia tai lähimmäisiä pitäisi alkaa karttaa, vaan päinvastoin heidät tulisi pyrkiä voittamaan Yeshualle.

        Yeshuan morsiuseurakunta on universaalinen seurakunta yli etnisten ja kielirajojen sekä yli aikarajojenkin.

        Tähän ylös taivaan kirkkauteen temmattavaan morsiusseurakuntaan ei voi kuka tahansa ihminen liittyä jäseneksi, vaan ainoastaan ne, jotka Korkein siihen kutsuu ja jotka sen lisäksi itse tekevät valitsemisensa vahvaksi, mikä käy ilmi apostolien opetuksista.

        Jos olet uskossa ottanut Yeshuan sydämeesi omaksi Vapahtajaksesi ja olet tunnustanut Hänet ihmisten edessä myös Adon'iksi (suomennettu sanalla: Herra), jolla on kaikki valta sinun elämääsi sekä pitäydyt Yeshuan opetuksiin olemalla Hänelle kuuliainen loppuun saakka, niin olet yksi meistä valituista, jotka kuulumme Yeshuan morsiusseurakuntaan.

        Jos et ole vielä ottanut Yeshuaa uskossa vastaan, niin älä siirrä valintaasi tuonnemmaksi, vaan tee uskonratkaisusi jo tänään !

        PS. Ymmärrän toki, että kirjoitukseni voi tuntua ristiriitaiselta sikäli että toisaalta kirjoitan, ettei kuka tahansa ihminen voi liittyä Yeshuan morsiusseurakuntaan ja toisaalta kehoitan sinua ottamaan Yeshua uskossa vastaan ja tekemään henkilökohtaisen uskonratkaisun.

        - Tässä on oleellista se, mitä Yeshua itse opetti meille: "Monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut." Tämä merkitsee sitä, että kukin ihminen tekee itse oman valintansa eli päättää vapaan tahtonsa mukaan omasta iäisyyskohtalostaan. Kyseessä ei ole ainutkertainen valinta, vaan prosessi, joka jatkuu koko lopun elämäsi ajan. Eteesi tulee monenlaisia uusia valintatilanteita kuten Yeshuan sadoille apostolisille opetuslapsillekin.

        Useimmat Yeshuan opetuslapsista luopuivat uskostaan jouduttuaan mielestään liian vaikeisiin valintatilanteisiin. Älä sinä tee heidän laillaan, vaan: "Ole uskollinen kuolemaan asti, niin Yeshua tulee antamaan sinulle Elämän Kruunun !"

        Jos kirjoitin jotain vaikeatajuisesti, niin rohkaisen sinua kysymään lisää !
        Valitettavasti mulla on aikaa olla koti-PC:ni äärellä vain viikonloppuisin, joten vastauksiani joudut odottelemaan lauantaihin saakka...

        - - -

        Sitten vastaus kysymykseesi: 'Mihin seurakuntaan kuulut ?' - Kuulun Yeshuan morsiusseurakuntaan.


        Siunausta Yeshuassa !


    • Lauri J. M.

      Kirkkoraamattu 1933/1938 sanoo:

      Sananl. 13:12 Pitkä odotus tekee sydämen sairaaksi, mutta täyttynyt halu on elämän puu.

      Minun mielestäni siinä ei olisi mitään mielekkyyttä, että Jeesus viipyisi vuodesta 2007 lähtien vielä vuosikausia Taivaassa ennen kuin tulee noutamaan omansa pois. Nytkin elokuussa 2007 saamme lukea uutisista, että öljyn hinta on hyvin korkealla ja voi edelleen nousta tasaisesti. Maanjäristyksiä on ollut lukuisia viimeksi kuluneina kuukausina. Ihmisillä on globaalisti ajateltuna nyt elokuussa 2007 niin paljon ja niin vaikeita ongelmia, että yksittäisen -kenen tahansa- ihmisen maanpäällisen elämän koossapysyminen käy koko ajan vaikeammaksi ja vaikeammaksi. Käsittääkseni nytkin elokuussa 2007 Aasiassa MILJOONAT ihmiset joutuvat elämään hätämajoituksessa tulvien tähden. Samaan aikaan kaikissa kehittyvissä talouksissa kulutetaan öljyä ja muita luonnonvaroja niin runsaasti, että pian öljyn tuotanto ei riitä kattamaan koko maapallon kulutusta.
      Suurilla ihmismassoilla on mielestäni vaikeita henkilökohtaisia murheita kuten diabetes tai AIDS.
      Käsittääkseni kovin monella ihmisellä kristilliset hengelliset asiat eivät joltakin osin ole kunnossa, eivätkä he edes välttämättä tiedä, että heidän hengellisessä elämässään olisi jotakin vialla. Minun käsittääkseni koko maapallo globaalina yhteisönä nyt syksyllä 2007 suorastaan huutaa olemassaolonsa tuskaa ja etsii enemmän tai vähemmän epätoivoisesti pelastusta maallisissa tai hengellisissä asioissa.

    • miten!

      asia on?

      • tuhat ja yksi

        Olette erehtyneet uskossanne.

        Jo Kristinuskon alusta saakka ovat nuo ennustukset ovat olleet mielikuvituksen tuotetta ja niihin pohjautuen kehitellään jatkuvasti uusia ennustuksia ,jotka eivät voi toteutua - .
        Nämä ennustelut lähtevät etupäässä liikkeelle Danielin kirjasta ja Danielin kirjan sanoma päättyy Makkabialaisajan alkuun,olen selittänyt asiaa Danielin unet tulkinnan avulla, mutta silloin kuin tämä viestiketju on aloitettu en ole seurannut Suomi 24 uskonto keskustelua,joten haluan nyt todeta jotta !

        Kaikki ennustukset jotka viittaavat Danielin kirjaan ovat harhaennustuksia jo syntyessään ,koska Danielin kirjan sanoma loppui Syyrian Seleukidi kuninkaaseen Antiokhos neljänteen Epifanekseen hallitsi n, 175 eaa.- 164 eaa.

        Näin asia on.


    • asialla nuo saatanat ja perkeleet

      Jälleen ovat nuo Hilipatiheit ja Huhhahippahit nostaneet mielettömän vanhan viestikejun kaikkein ylimäiseksi! Eikö näitä ylläpito saa millään mitenkän kuriin!

    • Anonyymi

      https://www.ilmatar.net/~np/misc/maailmanloppu.php

      Maailmanloppu odotettavissa aivan kohta pian

      PELASUSSANOMAN MUKAAN YLÖSTEMPAUS!!!!!!!!!

      (17.6.2024 23:59:59)

      28 vrk

      ILMESTYSKIRJAN PETO SEISOOO PYHÄLLÄ PAIKALLA JA JULISTAAA OLEVANSA JUMALA!!!!1!!!!!!!!!!!

      (15.8.2024 23:59:59)

      • Anonyymi

        Mä otan tuon myöhäisemmän 2026 vuoden tempauksen. Nyt pitää sen verran kiirettä ettei kerkiä tänä vuonna mukaan. Eilen olis ollu yks tempaus ,mutta se oli täyteen buukattu niin sovin muita menoja kun en tiennyt kesäkuun äkkilähdöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä otan tuon myöhäisemmän 2026 vuoden tempauksen. Nyt pitää sen verran kiirettä ettei kerkiä tänä vuonna mukaan. Eilen olis ollu yks tempaus ,mutta se oli täyteen buukattu niin sovin muita menoja kun en tiennyt kesäkuun äkkilähdöstä.

        Joo, jotenkin kumman syystä aina lopun aikoina olen juomassa limpparia ja kuuntelees/soittamas hevii xD


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe