saatavuus ?

mobiilijava

Javastahan on useampia versioita eri käyttötarkoituksiin ja -ympäristöihin, kuten:

J2ME, J2SE J2EE.

Mutta esim. allaoleva linkki kertoo zip -pakkausteknologiasta java -ohjelmoijan näkökulmasta:

http://java.sun.com/developer/technicalArticles/Programming/compression/

mutta: missään ei mainita, löytyvätkö tuossa tarvittavat kirjastot myös J2ME:stä, joka tunnetusti on muita java -versioita rajoitetumpi.

J2ME:tä pitäisin myös muita versioita tärkeämpänä siksi, että monissa matkapuhelimissa java on ainoa tapa tehdä omia ohjelmia, sensijaan PC -ympäristössä java on vain 1 vaihtoehto muiden joukossa.

Mielenkiintoinen on kuitenkin yllelinkatun sivun maininta .jar -tiedostoista: .jar on käytössä myös J2ME -ympäristössä, ja java virtuaalikoneen on toki osattava lukea tietoa pakatusta .jar -tiedostosta, kokonaan eri asia on, onko tuo toiminnallisuus myös omasta javaohjelmasta käytettävissä.

Tarve tässä siis on se, että on paljon tekstimuotoista dataa, jota voidaan teknisistä syistä esimuokata PC:llä (sisältö ei tässä muutu, mutta esitystapaa voi muuttaa tarpeen mukaan) ja pakata se, siirtää pakattuna matkapuhelimeen ja tarkoitus on, että matkapuhelimessa toimiva javaohjelma voisi lukea ja lennossa purkaa pakatusta tiedostosta tekstiä, olipa tuo pakattu tiedosto sitten .zip tai .jar - javaohjelman kannalta kysesssä on read only -tyyppinen tieto, joka on tosiasiassa tekstiä, mutta joka on tilan säästämiseksi joko zipattu tai pakattu .jar -tiedostoksi.

Tekstiä voi olla useita megatavuja, mutta kaikkea ei välttämättä kannata purkaa kerralla, kun tarkoitus on näyttää sitä puhelimen omalla näytöllä ja tarjota mahdollisimman fiksu käyttöliittymä, esim näin:

3 = Page Up
9 = Page down
2 = Up
8 = down

(huom: puhelimissahan ylin numerorivi on 123, kun PC:ssä numerolohkon ylin on 789)

tarkoitus on myös, että ohjelman vasteaika näppäilyihin on mahdollisimman lyhyt - jos tiedoston tai sen osan avaaminen on riittävän nopeaa, niin silloin kannattaisi purkaa suhteellisen pieni määrä tekstiä kerralla - jos taas haetaan merkkijonon esiintymää isosta tekstimassasta - tällöin taas kannattaisi purkaa iso määrä tekstiä kerralla - näin ainakin PC:ssä, puhelimella asiaa ei ole testattu, mutta PC:llä on.

2

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Mielenkiintoinen on kuitenkin yllelinkatun sivun maininta .jar -tiedostoista: .jar on käytössä myös J2ME -ympäristössä, ja java virtuaalikoneen on toki osattava lukea tietoa pakatusta .jar -tiedostosta, kokonaan eri asia on, onko tuo toiminnallisuus myös omasta javaohjelmasta käytettävissä."

      Jokseenkin 99.9% varmuudella on.

      • ilmainen työläisesi

        Pikaisesti kun vilkaisin J2ME:n speksejä niin en löytänyt kirjastoa jolla zippejä (tai jareja) voisi lukea. Kannattaa vilkaista löytyisikö tuollaista toiminnallisuutta jostain JFC:stä?

        Muuten purkaminen pitää tehdä itse ts. kirjoittaa koodi joka osaa lukea zip-paketteja. Mutta jos dataa on kerran useita megoja niin eikö järkevämpää olisi siirtää kerralla vain se pieni osa tekstiä puhelimeen mitä sillä hetkellä halutaan katsella? Siis pidettäisiin data palvelimella ja myös tekstihaut voitaisiin tehdä siellä ja puhelimeen siirrettäisiin vain ja ainoastaan se data mitä käyttäjä haluaa nähdä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe