Mitä aineita lukiossa

Tkk tähtäimessä?

Eli mitä aineita kannattaa opiskella lukiossa, jos tähtäimenä on tekniikan opiskelu? Onko esimerkiksi kemia välttämätöntä?

9

5734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qazwsxedctgb

      Fysiikka ja kemia on aina hyviä vaihtoehtoja kun puhutaan tekniikasta

    • 156126

      Ennen kaikkea matematiikka, toisena fysiikka, kolmantena kemia. Kemia ei ole pakollinen läheskään kaikilla aloilla, fysiikka on huomattavasti useammissa. Myöskin pääsykokeissa ainoastaa kemialle haettaessa on kemia pakollinen koe, fysiikalla voi pyrkiä kaikkiin muihin. Ja matikka siis kaikissa pakollinen.

      • hervannan_teekkari

        Lukion pitkän matikan syventävien kurssien käymisestä olisi ollut mukavasti apua varsinkin ensimmäisenä opiskeluvuotena yliopistossa. Jos matriisit, kompleksiluvut, logiikka, osittaisderivoinnit sun muut ovat jo sieltä jonkin verran tuttuja, pärjää yliopistomatematiikassa paremmin. Matikkaa kannattaa siis lukea niin paljon kuin jaksaa.

        Fysiikkaa kannattaa myös lukea, sitä tarvitsee kaikkialla - tai ainakin kaikki joutuvat käymään fysiikan peruskurssit.

        Kemiaa tarvitsee joillakin aloilla paljon (selvästi kemian-, materiaali-, bio-, ympäristötekniikassa ja jonkin verran energia-, paperi-, prosessitekniikassa). Eipä siitä kemian opiskelusta kellekään harmia ole. Sanoisin, että kemiaa kannattaa opiskella mikäli vain jaksaa.

        Ei-matemaattisista aineista voi olla myös hyötyä riippuen tekniikan alasta. Yhteiskuntatiedon, psykologian, äidinkielen ja vastaavien kurssit voivat olla hyviä valintoja jos haluaa suuntautua tuotantotalouteen, informaatioverkostoihin, tietojohtamiseen tms. linjolle yliopistossa. Biologiaa kannattaa lukea jos kiinnostaa biotekniikka, lääketieteellinen tekniikka tai ympäristötekniikka. Maantiedosta on varmasti hyötyä yhdyskuntatekniikan ja geomatiikan puolella. Tietotekniikan ja ohjelmoinnin kursseista on iloa, jos suuntautuu tietotekniikaan, tietoliikennetekniikkaan tai tietojohtamiseen ja usein myös esimerkiksi sähkö- ja automaatiotekniikan opiskejoille.

        Insinöörit tarvitsevat myös kielitaitoa. Englantiin panostaminen on aina kotiinpäin. Muista kielistä on varmasti myös hyötyä.

        Eli yhteenvetona:
        1. Matikka
        2. Fysiikka
        3. Kemia / Muu alakohtainen aine


      • rantsu

        Kemia on tärkeä pyrittäessä lääkikseen.


    • eiskanen

      Lukiossa kandee ottaa pitkä matematiikka, fyken ja kemian syventävät, samoin biologia, yhteiskuntaoppi ja miel. psykologiaa. Eli jos ei ole varma mihin suuntautuu ja tuolla kompinaatiolla on mahdollista pyrkiä lääkikseen ja tekniikan alalle.

    • Expert

      Luet niitä mitkä tukevat kiinnostustasi, osaamistasi ja pääsykokeita haluamallesi alalle. Kaikki matemaattiset aineet (ma/fy/ke) tukevat insinöörityötä ja niiden tutkintojen pääsykokeita ja alasta vaihtelee, että mitä tarkalleen painotetaan ja sen myötä mitä alan työssä pitää hallita ja tulee vastaan. Jos et ole kiinnostunut etkä hakeudu alalle, jossa tarvitaan jotain, niin miksi opiskelisit sitä formaalisti? Opiskella voi tietysti ihan huvikseen ja jos asia muuten kiinnostaa, mutta opiskelemalla vain tutkintotavoitteisesti tai pääsykoetavoitteisesti huijaat vain itseäsi. Asioista kannattaa ja pitää olla aidosti kiinnostunut asioiden itsensä takia.

      • Expert

        Oikeastaan noi "vaadittavat" aineet pystyy ihan helposti päättelemään kun tietää mitä haluaisi tehdä. Matematiikkaa ja sen ymmärystä tarvitaan kaikessa, koska se on tieteen ja tekniikan kieli, sillä ne asiat esitetään/formalisoidaan. Fysiikka ja kemia taas riippuvat siitä että aiotko olla fysikaalisten vai kemiallisten ilmiöiden kanssa tekemisissä. Jos et osaa päättää ja kaikki aineet kiinnostavat, niin lue toki vaikka kaikkia, jos jaksat.


    • Anonyymi

      olen kyllä itse aivan totaalisen erimieltä, amiksesta suoraa!

    • Anonyymi

      Vanha aloitus, mutta aina ajankohtainen.
      Lukiossa opiskellaan tietysti kaikki pakolliset. Valinnaisista on viisainta opiskella sitä, mikä itseä eniten kiinnostaa. Tänään et kuitenkaan tiedä, mille alalle haluat huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna tai viiden vuoden kuluttua. Tai kymmenen vuoden kuluttua. Ja vaikka tietäisitkin, muutat kuitenkin mielesi vielä monta kertaa.

      Yksi on kuitenkin varmaa. Äidinkieli on kaikista tärkein ja ainakin tällä hetkellä äidinkielestä saa lähes yhtä paljon pisteitä kuin pitkästä matematiikasta ihan kaikilla aloilla.

      Helpottavaa on vielä muistaa, että yo-tutkintoa saa myöhemmin täydentää mielensä mukaan ja arvosanoja korottaa ilman aikarajaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe