Mitä aineita lukiossa

Tkk tähtäimessä?

Eli mitä aineita kannattaa opiskella lukiossa, jos tähtäimenä on tekniikan opiskelu? Onko esimerkiksi kemia välttämätöntä?

9

5032

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • qazwsxedctgb

   Fysiikka ja kemia on aina hyviä vaihtoehtoja kun puhutaan tekniikasta

  • 156126

   Ennen kaikkea matematiikka, toisena fysiikka, kolmantena kemia. Kemia ei ole pakollinen läheskään kaikilla aloilla, fysiikka on huomattavasti useammissa. Myöskin pääsykokeissa ainoastaa kemialle haettaessa on kemia pakollinen koe, fysiikalla voi pyrkiä kaikkiin muihin. Ja matikka siis kaikissa pakollinen.

   • hervannan_teekkari

    Lukion pitkän matikan syventävien kurssien käymisestä olisi ollut mukavasti apua varsinkin ensimmäisenä opiskeluvuotena yliopistossa. Jos matriisit, kompleksiluvut, logiikka, osittaisderivoinnit sun muut ovat jo sieltä jonkin verran tuttuja, pärjää yliopistomatematiikassa paremmin. Matikkaa kannattaa siis lukea niin paljon kuin jaksaa.

    Fysiikkaa kannattaa myös lukea, sitä tarvitsee kaikkialla - tai ainakin kaikki joutuvat käymään fysiikan peruskurssit.

    Kemiaa tarvitsee joillakin aloilla paljon (selvästi kemian-, materiaali-, bio-, ympäristötekniikassa ja jonkin verran energia-, paperi-, prosessitekniikassa). Eipä siitä kemian opiskelusta kellekään harmia ole. Sanoisin, että kemiaa kannattaa opiskella mikäli vain jaksaa.

    Ei-matemaattisista aineista voi olla myös hyötyä riippuen tekniikan alasta. Yhteiskuntatiedon, psykologian, äidinkielen ja vastaavien kurssit voivat olla hyviä valintoja jos haluaa suuntautua tuotantotalouteen, informaatioverkostoihin, tietojohtamiseen tms. linjolle yliopistossa. Biologiaa kannattaa lukea jos kiinnostaa biotekniikka, lääketieteellinen tekniikka tai ympäristötekniikka. Maantiedosta on varmasti hyötyä yhdyskuntatekniikan ja geomatiikan puolella. Tietotekniikan ja ohjelmoinnin kursseista on iloa, jos suuntautuu tietotekniikaan, tietoliikennetekniikkaan tai tietojohtamiseen ja usein myös esimerkiksi sähkö- ja automaatiotekniikan opiskejoille.

    Insinöörit tarvitsevat myös kielitaitoa. Englantiin panostaminen on aina kotiinpäin. Muista kielistä on varmasti myös hyötyä.

    Eli yhteenvetona:
    1. Matikka
    2. Fysiikka
    3. Kemia / Muu alakohtainen aine


   • rantsu

    Kemia on tärkeä pyrittäessä lääkikseen.


  • eiskanen

   Lukiossa kandee ottaa pitkä matematiikka, fyken ja kemian syventävät, samoin biologia, yhteiskuntaoppi ja miel. psykologiaa. Eli jos ei ole varma mihin suuntautuu ja tuolla kompinaatiolla on mahdollista pyrkiä lääkikseen ja tekniikan alalle.

  • Expert

   Luet niitä mitkä tukevat kiinnostustasi, osaamistasi ja pääsykokeita haluamallesi alalle. Kaikki matemaattiset aineet (ma/fy/ke) tukevat insinöörityötä ja niiden tutkintojen pääsykokeita ja alasta vaihtelee, että mitä tarkalleen painotetaan ja sen myötä mitä alan työssä pitää hallita ja tulee vastaan. Jos et ole kiinnostunut etkä hakeudu alalle, jossa tarvitaan jotain, niin miksi opiskelisit sitä formaalisti? Opiskella voi tietysti ihan huvikseen ja jos asia muuten kiinnostaa, mutta opiskelemalla vain tutkintotavoitteisesti tai pääsykoetavoitteisesti huijaat vain itseäsi. Asioista kannattaa ja pitää olla aidosti kiinnostunut asioiden itsensä takia.

   • Expert

    Oikeastaan noi "vaadittavat" aineet pystyy ihan helposti päättelemään kun tietää mitä haluaisi tehdä. Matematiikkaa ja sen ymmärystä tarvitaan kaikessa, koska se on tieteen ja tekniikan kieli, sillä ne asiat esitetään/formalisoidaan. Fysiikka ja kemia taas riippuvat siitä että aiotko olla fysikaalisten vai kemiallisten ilmiöiden kanssa tekemisissä. Jos et osaa päättää ja kaikki aineet kiinnostavat, niin lue toki vaikka kaikkia, jos jaksat.


  • Anonyymi

   olen kyllä itse aivan totaalisen erimieltä, amiksesta suoraa!

  • Anonyymi

   Vanha aloitus, mutta aina ajankohtainen.
   Lukiossa opiskellaan tietysti kaikki pakolliset. Valinnaisista on viisainta opiskella sitä, mikä itseä eniten kiinnostaa. Tänään et kuitenkaan tiedä, mille alalle haluat huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna tai viiden vuoden kuluttua. Tai kymmenen vuoden kuluttua. Ja vaikka tietäisitkin, muutat kuitenkin mielesi vielä monta kertaa.

   Yksi on kuitenkin varmaa. Äidinkieli on kaikista tärkein ja ainakin tällä hetkellä äidinkielestä saa lähes yhtä paljon pisteitä kuin pitkästä matematiikasta ihan kaikilla aloilla.

   Helpottavaa on vielä muistaa, että yo-tutkintoa saa myöhemmin täydentää mielensä mukaan ja arvosanoja korottaa ilman aikarajaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   4781
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   438
   2260
  3. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   267
   1691
  4. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   2
   1451
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1310
  6. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   50
   1273
  7. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   80
   1183
  8. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   264
   1023
  9. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   1002
  10. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   996
  Aihe