Eli mitä aineita kannattaa opiskella lukiossa, jos tähtäimenä on tekniikan opiskelu? Onko esimerkiksi kemia välttämätöntä?
Mitä aineita lukiossa
9
6479
Vastaukset
- qazwsxedctgb
Fysiikka ja kemia on aina hyviä vaihtoehtoja kun puhutaan tekniikasta
- 156126
Ennen kaikkea matematiikka, toisena fysiikka, kolmantena kemia. Kemia ei ole pakollinen läheskään kaikilla aloilla, fysiikka on huomattavasti useammissa. Myöskin pääsykokeissa ainoastaa kemialle haettaessa on kemia pakollinen koe, fysiikalla voi pyrkiä kaikkiin muihin. Ja matikka siis kaikissa pakollinen.
- hervannan_teekkari
Lukion pitkän matikan syventävien kurssien käymisestä olisi ollut mukavasti apua varsinkin ensimmäisenä opiskeluvuotena yliopistossa. Jos matriisit, kompleksiluvut, logiikka, osittaisderivoinnit sun muut ovat jo sieltä jonkin verran tuttuja, pärjää yliopistomatematiikassa paremmin. Matikkaa kannattaa siis lukea niin paljon kuin jaksaa.
Fysiikkaa kannattaa myös lukea, sitä tarvitsee kaikkialla - tai ainakin kaikki joutuvat käymään fysiikan peruskurssit.
Kemiaa tarvitsee joillakin aloilla paljon (selvästi kemian-, materiaali-, bio-, ympäristötekniikassa ja jonkin verran energia-, paperi-, prosessitekniikassa). Eipä siitä kemian opiskelusta kellekään harmia ole. Sanoisin, että kemiaa kannattaa opiskella mikäli vain jaksaa.
Ei-matemaattisista aineista voi olla myös hyötyä riippuen tekniikan alasta. Yhteiskuntatiedon, psykologian, äidinkielen ja vastaavien kurssit voivat olla hyviä valintoja jos haluaa suuntautua tuotantotalouteen, informaatioverkostoihin, tietojohtamiseen tms. linjolle yliopistossa. Biologiaa kannattaa lukea jos kiinnostaa biotekniikka, lääketieteellinen tekniikka tai ympäristötekniikka. Maantiedosta on varmasti hyötyä yhdyskuntatekniikan ja geomatiikan puolella. Tietotekniikan ja ohjelmoinnin kursseista on iloa, jos suuntautuu tietotekniikaan, tietoliikennetekniikkaan tai tietojohtamiseen ja usein myös esimerkiksi sähkö- ja automaatiotekniikan opiskejoille.
Insinöörit tarvitsevat myös kielitaitoa. Englantiin panostaminen on aina kotiinpäin. Muista kielistä on varmasti myös hyötyä.
Eli yhteenvetona:
1. Matikka
2. Fysiikka
3. Kemia / Muu alakohtainen aine - rantsu
Kemia on tärkeä pyrittäessä lääkikseen.
- eiskanen
Lukiossa kandee ottaa pitkä matematiikka, fyken ja kemian syventävät, samoin biologia, yhteiskuntaoppi ja miel. psykologiaa. Eli jos ei ole varma mihin suuntautuu ja tuolla kompinaatiolla on mahdollista pyrkiä lääkikseen ja tekniikan alalle.
- Expert
Luet niitä mitkä tukevat kiinnostustasi, osaamistasi ja pääsykokeita haluamallesi alalle. Kaikki matemaattiset aineet (ma/fy/ke) tukevat insinöörityötä ja niiden tutkintojen pääsykokeita ja alasta vaihtelee, että mitä tarkalleen painotetaan ja sen myötä mitä alan työssä pitää hallita ja tulee vastaan. Jos et ole kiinnostunut etkä hakeudu alalle, jossa tarvitaan jotain, niin miksi opiskelisit sitä formaalisti? Opiskella voi tietysti ihan huvikseen ja jos asia muuten kiinnostaa, mutta opiskelemalla vain tutkintotavoitteisesti tai pääsykoetavoitteisesti huijaat vain itseäsi. Asioista kannattaa ja pitää olla aidosti kiinnostunut asioiden itsensä takia.
- Expert
Oikeastaan noi "vaadittavat" aineet pystyy ihan helposti päättelemään kun tietää mitä haluaisi tehdä. Matematiikkaa ja sen ymmärystä tarvitaan kaikessa, koska se on tieteen ja tekniikan kieli, sillä ne asiat esitetään/formalisoidaan. Fysiikka ja kemia taas riippuvat siitä että aiotko olla fysikaalisten vai kemiallisten ilmiöiden kanssa tekemisissä. Jos et osaa päättää ja kaikki aineet kiinnostavat, niin lue toki vaikka kaikkia, jos jaksat.
- Anonyymi
olen kyllä itse aivan totaalisen erimieltä, amiksesta suoraa!
- Anonyymi
Vanha aloitus, mutta aina ajankohtainen.
Lukiossa opiskellaan tietysti kaikki pakolliset. Valinnaisista on viisainta opiskella sitä, mikä itseä eniten kiinnostaa. Tänään et kuitenkaan tiedä, mille alalle haluat huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna tai viiden vuoden kuluttua. Tai kymmenen vuoden kuluttua. Ja vaikka tietäisitkin, muutat kuitenkin mielesi vielä monta kertaa.
Yksi on kuitenkin varmaa. Äidinkieli on kaikista tärkein ja ainakin tällä hetkellä äidinkielestä saa lähes yhtä paljon pisteitä kuin pitkästä matematiikasta ihan kaikilla aloilla.
Helpottavaa on vielä muistaa, että yo-tutkintoa saa myöhemmin täydentää mielensä mukaan ja arvosanoja korottaa ilman aikarajaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.764026- 1613513
- 533129
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä1911905- 271737
- 441736
- 231734
- 571684
- 191587
- 181571