Fysiikan osaajat hoi!!! Apuja!!

Toista kertaa kokeeseen

Tyhmä amis joka pyrkii AMKiin kysyis vähän miten lasketaan ja mielellään jos sais sen kaavan lisäks suomeks/numeroina. Kemia on täyttä hepreaa joten panostettava fysiikkaan joka on jotenkin ymmärettävissä.

Näitä tulee nyt sit muutama kyssäri jos sais edes osaan neuvoa miten lasketaan. Aika paljon on samantyylisiä tulossa.

1.
Uimarannalla käytettävän ilmapatjan tilavuus on 120 litraa ja massa 6,0kg. Kuinka suuren kuorman patja enintään kannattaa veden pinnalla Kuolleessameressä, jonka suolapitoisen veden tiheys on 1240 kg/m3? Oletetaan, että ilmapatja säilyttää muotonsa ja tilavuutensa kuormasta riippumatta.

2.
Erään pakettiauton massa kuljettajineen on 2000 kg. Auton kiihdyttäessä sen nopeus kasvaa aluksi tasaisela kiihtyvyydellä 3,0 m/s2. Määritä auton kiihtyvyys, jos autoon on lastattu myös 1200 kg.n tavarakuorma. Oletetaan, että liiettä kiihdyttävä voima on sama kuin kuormaamattomalla autolla.

3.
Ilmastotutkijat käyttävät säähavaintopalloa, jonka tilavuus on 20,0m3. Kuinka suuren kuorman pallo voi nostaa, kun kuorman kiinnityssysteemin, pallon kuoren ja täyttökaasun massa on yhteensä 10,5kg? Anna vastaus kilogrammoina. Ilman tiheys on 1,18 kg/m3. Putoamiskiihtyvyys on 9,81m/s2

4.
Mehusta ja vedestä on valmistettu 5,0 litraa juomaa, jonka lämpötila on 25C. Juomaan lisätään pakastimesta otettuja jääkuutioita, joiden lämpötila on -18C. Kuinka suuri on jääkuutioden massan oltava, jotta juoman lopullinen sekoituslämpötila on 10C? Oletetaan, että juoman ja ympristön välillä ei ole lämmönvaihtoa. Mehun ja veden ominaislämpökapasiteetti on 4,19kJ/(kgC), jään ominaislämpökapasiteetti 2,2kJ/(kgC) ja jään ominaissulamislämpö 333 kJ/kg. Mehun ja veden tiheys on 1,0 kg/dm3

5.
Kiinan kolmen rotkon padon vesivoimalaitos tuottaa sähköä 18200 MW.n teholla. Veden putouskorkeus on 183m. Veden tiheys on 998 kg/m3 ja putoamiskiihtyvyys 9,81 m/s2. kuinka monta litraa vettä virtaa voimalaitoksen kautta minuutissa, kun 81% veden potentiaalienergian muutoksesta muuntuu sähköenergiaksi.

6.
Henkilöauto, jonka massa on 2200kg, nousee tasaisella vauhdilla 80kmh mäkeä, jonka pituus on 530m ja korkeusero 39m. Kitkavastukset ilmanvastus mukaan lukien ovat 350N. A) Kuinka kauan mäen nouseminen kestää? B) Kuinka suuren työn auton moottori joutuu yhteensä tekemään painovoimaa ja kitkavoimia vastaan nousun aikana? C) Kuinka suuri on moottorin teho b-kohdan työn tekemisessä? g=9,81m/s2

Joo ja mulla on insinöörin fysiikka osa1 ja Maoli mut näistä ota selvää mihin kategoriaan mikäkin kuuluu ja jos saa niin ne on niitä ihme merkkejä.

5

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fysiikka on kivaa

      Suosittelisin, että lainaat kirjastosta jotain lukion fysiikan kirjoja ja opiskelet niistä. Nuo kaikki tehtävät on sellaisia, että ne on hyvin helppo laskea, jos suurinpiirtein ymmärtää aiheeseen liittyvän fysiikan perusperiaatteet. Jos ymmärtäisit ne, löytäisit helposti maolista sopivia kaavoja. Ei ole mitään järkeä vain opetella jotain tapoja laskea tietty lasku, kun voit opetella periaatteen, jolloin osaat laskea kaikki aiheeseen liittyvät laskut.

      Tohon ekaan tehtävään kannattaa miettiä, miksi jotkut kappaleet kelluvat vedessä, kun toiset eivät kellu (vihje: tällä on jotain tekemistä tiheyden kanssa). Kannattaa myös muistaa, että 0.001 m3 = 1 litra.

      • kesk. aloittaja

        Lainaappa ite. Täällä tuppukylässä ole kirjastoa, lähimmästä kaupungista löytyy, mut eipä sieltä saa ulkopaikkakuntalaiset mitään lainattua. Kakkos taktiikka oli ostaa lukion fysiikan kirjat no enpä sit ostanut kun niitä on 9 kaikenkaikkiaan ja käytettynä yks maksaa noin 14e. Yksi noista yhdeksästä oli pakollinen joten ostin sen, mutta siitäkään ei ole paskaakaan hyötyä jotain keskinopeus zhaibea jota on ollu jo ylä-asteella.

        1 ja 2 ratkasin jo muihin vois antaa ihan oikeeta hjälpiä. Musta tää ei ole hauskaa kun on nyt tällasta pakko pullaa


    • väsyttää......

      Oletan että kirjasarja on sama mikä meillä oli
      Fysiikka 1. Fysiikka luonnotieteenä
      Fysiikka 2. Lämpö
      Fysiikka 3. Aallot
      Fysiikka 4. Liikkeen lait
      Fysiikka 5. Pyöriminen ja gravitaatio
      Fysiikka 6. Sähkö
      Fysiikka 7. Sähkömagnetismi
      Fysiikka 8. Aine ja säteily
      Fysiikka 9. Kertaus

      Jos rahaa on niukasti, suosittelen ostamaan Fysiikka 2. ja 4., sillä antamasi tehtävät liittyvät kyseisten kurssien oppimäärään.

      Vinkki:
      3 tehtävä. Itse lähtisin selvittämään nosteen suurutta ja sen jälkeen laskisin kuinka suuri painovoima enimmillään voi olla.
      4. tehtävä. Lämpömäärän laskeminen. (en jaksa selittää tarkemmin)

    • asdsadsadsaasdasd

      EI kannata ostaa erikseen kaikkia lukion fysiikan kirjoja, vaan enemmin ammattikorkean fysiikan kirja, joka sisältää suunnillen kaikki lukiossa käydyt asiat. Vielä parempi vaihtoehto on mielestäni mm. TKK:lla käytetty Douglas C. Giancolin Physics for Scientist and engineers. Tämä sisältää lukion oppimäärän ja paljon siihen päälle. Itse löysin kyseisen opuksen huutonetistä parillakymmellä eurolla.

    • minimerkkikirjaudu

      Justiin joo peruslaskuja... ei puhuta mistään 650nm lasereiden etäisyysmittauksestakaan polaroidulla linssillä ollenkaan, jonkalaisen rakensin, jämerästi isännälle...

      ..piirtää laser-viivan jämerällä alustalla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe