Hei osa-aikalainen ja Erkki nimimerkki!

tyokkari

Olette esittäneet seuraavat kysymykset "Työttömäksi jääminen ja työnhaku" -kysymyksiä ja vastauksia koosteessa:

"Entä jos irtisanoutuu osa-aikatyöstä, joutuuko silloinkin karenssiin? Minuthan on sitoutettu etsimään kokopäiväistä työtä, mutta jos kohdalle osuu osa-aikatyö, niin sitäkin voisi kokeilla ja saada päiviin jotakin piristettä."

"Itse työsuhteesta irtisanoutuessa seuraa luonnollisesti 90 päivän karenssi päivärahoihin. Alkaako karenssi takautuvasti heti työsuhteen katketessa vaiko vasta siinä vaiheessa kun ilmoittautuu työvoima toimistossa työttömäksi työnhakijaksi vaikka työsuhteen katkeamisesta olisi kulunut jo mainitut 90 päivää ?"

Tarkoituksemme on vastata yleisellä palstalla, joten tässäpä vastaukset molemmille.

Mikäli TE-toimisto katsoo, ettei pätevää syytä irtisanoutumiseen ollut, voi osa-aikatyöstä irtisanoutumisesta seurata 90 päivän karenssi tai työttömyysetuuden menettäminen toistaiseksi samalla tavoin kuin kokoaikatyöstä irtisanoutumisesta.

Karenssi alkaa kulumaan työsuhteen päättymisestä lukien, riippumatta siitä milloin ilmoittaudut TE-toimistoon työnhakijaksi.

Terveisin Teppo työkkäristä

2

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erkki Nimimerkki

      "tai työttömyysetuuden menettäminen toistaiseksi samalla tavoin kuin kokoaikatyöstä irtisanoutumisesta. " eli mitä tarkoittaa työttömyys etuuden menettäminen toistaiseksi. Tuo 90 päivää on selkeä mutta tuo "toistaiseksi" ei ?

    • tyokkari

      Hei,

      Kiitos jatkokysymyksestäsi.

      Tarkastelen vastauksessani työttömyysetuuden menettämistä toistaiseksi tilanteissa, jossa henkilö eroaa työstä tai itse aiheuttaa työsuhteen päättymisen. Työttömyysetuuden voi menettää toistaiseksi myös muista kuin edellä mainituista syistä.

      Jos henkilö ilman pätevää syytä toistuvasti kieltäytyy hänelle tarjotusta työstä tai koulutuksesta taikka hänen menettelystään muutoin voidaan päätellä, ettei hän halua vastaanottaa työtä, osallistua koulutukseen tai työllistymistään edistäviin palveluihin taikka hakeutua ammatilliseen koulutukseen työttömyysturvalain 8 luvun 2 §:ssä tarkoitetulla tavalla, hänellä ei ole oikeutta työttömyysetuuteen ennen kuin hän on ollut työssäoloehtoon luettavassa työssä, työvoimapoliittisessa aikuiskoulutuksessa tai harjoittanut omaehtoisesti työttömyysturvalain 2 luvun 6 §:n 2 momentissa tarkoitettuja päätoimisia opintoja vähintään kolme kuukautta (3 kuukauden työssäolovelvoite).

      Toistuvuutta on tulkittu siten, että on edellytetty ainakin kahdesti noin vuoden sisällä tapahtunutta kieltäytymistä tai eroamista työstä tai koulutuksesta tai muuta työvoimapoliittisesti moitittavaa menettelyä. Toistuvuuden lisäksi työssäolovelvoitteen asettaminen edellyttää, että henkilön menettelystä kokonaisuutena on pääteltävissä, ettei hän halua ottaa vastaan työtä, osallistua koulutukseen tai työllistymistään edistäviin palveluihin taikka hakeutua ammatilliseen koulutukseen.

      Työmarkkinatuen saajan, joka on saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 500 päivää tai joka työttömyyspäivärahan (perus- tai ansiopäiväraha) 500 päivän enimmäisajan täyttymisen jälkeen on saanut työmarkkinatukea vähintään 180 päivältä, oikeus saada työmarkkinatukea työttömyysajalta lakkautetaan, jos hän kieltäytyy tai eroaa ilman pätevää syytä työstä taikka hänet omasta syystään erotetaan työstä. Henkilöllä, jonka oikeus työmarkkinatukeen on lakkautettu em. perusteella, on uudelleen oikeus saada työmarkkinatukea työttömyysajalta sen jälkeen, kun hän on ollut työssäoloehtoon luettavassa työssä, työvoimapoliittisessa aikuiskoulutuksessa, työkokeilussa, työelämävalmennuksessa tai työharjoittelussa vähintään viisi kuukautta (5 kuukauden työssäolovelvoite)

      Edellä mainitut velvoitteet ovat voimassa niin kauan kunnes työ- ja elinkeinotoimisto on todennut työssäolovelvoitteen/-velvoitteiden täyttymisen.

      Joidenkin työllistymistä edistävien palveluiden, esimerkiksi työelämävalmennuksen, aikana voi saada työttömyysetuutta myös silloin, kun työttömyysetuuden saaminen työttömyysajalta on estynyt esimerkiksi työssäolovelvoitteen vuoksi ennen työelämävalmennuksen alkamista.

      Ammatillista koulutusta vailla olevia alle 25-vuotiaita työmarkkinatukea saavia nuoria koskevat omat säännökset työssäolovelvoitteista.

      terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2012
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1305
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      68
      1225
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1105
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1040
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      996
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe