Työssäoloehto

phatullinen

Kuinka kauan 6 kuukauden työssäoloehto on voimassa. Onko ikuisesti.

6

910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 67e5rth

      Niin kauan, että työssäoloehtosi täyttyy. Jos et mitään tee, pysyy ehtokin voimassa. Ikuisesti, mutta sehän on ihan sun oma päätöksesi että kuinka pitkä tuo ikuisuus on. Itse olet itsestäsi vastuussa. Kato siis peiliin.

      • Itsekinmelkeintyöttä

        1) Työssäoloehto on ensinnäkin 34 viikkoa, ei kuutta kalenterikuukautta kuten virheellisesti esität. "Suomeksi sanottuna" tuo mainittu 34 viikkoa tarkoittaa n. kahdeksaa ja puolta kuukautta.

        2) Työssäoloehto 34 viikkoa on voimassa tarkastelujakson ajan. Tarkastelujakso on 24 kalenterikuukautta. Taas "suomeksi sanottuna" 24 kalenterikuukauden mittainen tarkastelujakso tarkoittaa n. kahta vuotta ja neljää kuukautta.

        Tarkastelujaksoa voivat pidentää esim. äitiysloma, isyysloma, asepalvelusaika jne. ns. hyväksyttävät syyt. Tarkastelujakson 24 kalenterikuukautta laskeminen aloitetaan sen ensimmäisen, eli vanhimman työsuhteesi ensimmäisestä päivästä.

        Esim. olit ensimmäisen kerran töissä kaksi vuotta sitten kahden kuukauden ajan kesähommissa, 1.6.2009 - 31.7.2009 välisen ajan. Tuo kesätyö otetaan huomioon kokonaisuudessaan sen alkamispäivästä lukien laskettuna seuraavien kahden vuoden ja neljän kuukauden ajan. Näin ollen koko kaksi kuukautta kesätyötäsi on "voimassa" syyskuun 2011 loppuun saakka. Lokakuun 2011 alusta alkaen tippuu kesätyöstäsi kalenteriviikko kerrallaan pois vanhimmasta päästä, sitä samaa tahtia kun eletään elämää lokakuussa 2011 eteenpäin kalenteriviikko kerrallaan. Vähän vaikeasti sanottu, mutta näin se vaan on.

        3) Ja vielä semmoinen huom. Jos ja kun työssäoloehtosi (se 34 kalenteriviikkoa töitä, joita olet siis tehnyt vähintään 18 h/kalenteriviikko=tämäkin on yksi sääntö) täyttyisi sanotaan nyt vaikka 15.4.2011 ja osa siitä = eli mainittu kaksi kuukautta olisi tätä v. 2009 kesällä tekemääsi työtä, niin kyseinen kesätyö voidaan käyttää vain yhden kerran. Sen jälkeen sitä "ei enää ole". Eli se ei kelpaa enää toista kertaa minkään uuden työssäoloehdon kartuttamiseen. Työssäoloehtojahan voi tulla ja täyttyä vaikka kuinka monta 34 viikon = kahdeksan ja puolen kuukauden mittaista jaksoa ihmisen pitkässä elämässä.

        4) Vielä lopuksi. Mihin sitä, vaikkapa nyt tuota kuvitteellista kahden kuukauden mittaista kesätyötä v. 2009, sitten käytetään siinä työssäoloehdossa ja sen täyttymisessä? No, omalta osaltaan kolmessa asiassa: 1) sen(kin) palkan perusteella määritellään eli lasketaan uudelleen sinun tulevan työttömysypäivärahasi määrä 2) sinulle mahdollisesti tähän asti maksetut työttömyyspäivärahat sieltä 500 päivän laskurista nollataan, eli niiden päivien kertyminen alkaa uudelleen alusta nollilta ja tyhjältä pöydältä 3) työssäolohedon täytyttyä sinulta otetaan yhden kerran ensimmäisen päivärahahakemuksen alusta seitsemän arkipäivän mittainen omavastuuaika. Nämä kolme asiaa ovat semmoisia, että niitä ei tapahdu missään muussa kohtaa työttömyyttä; ne tapahtuvat vain ja ainoastaan tämän työssäoloehdon täyttymisen kohdalla.

        Nimim. Itsekin työtön


    • kela

      Hei!

      Kiitos kysymyksestäsi!

      Työssäoloehtoon vaaditaan 34 viikkoa työssäoloehdon täyttävää työtä (vähintään 18h/vko, TES-palkka). Työssäoloehdon menettää mikäli on yli 6 kk poissa työmarkkinoilta ilman hyväksyttävää syytä.

      Ystävällisin terveisin,
      Kirsi Kelasta

    • tyottomyyskassat

      Hei,

      Lisäyksenä Kirsin vastaukseen.

      Ansiopäivärahan työssäoloehdon voi myös menettää toimimalla päätoimisena yrittäjänä yli 18 kuukauden ajan palkansaajakassan jäsenenä ollessaan.

      Ystävällisin terveisin,
      Tiina Työttömyyskassasta

      • tyottomyyskassat

        Täydennyksenä Kirsin ja omaan aiempaan vastaukseeni:

        Yrittäjän työssäoloehto täyttyy, kun hän on ollut yrittäjäkassan jäsenenä vähintään
        18 kuukautta ja toiminut saman ajan päätoimisena yrittäjänä siten, että yrittäjyys on laajuudeltaan olennaista. Laajuudeltaan olennaista yritystoimintaa on aika, jolloin yrittäjän eläkevakuutustulo on vähintään laissa säädetyn alarajan ( = 8.520 € / vuosi ) suuruinen. Eläkevakuutustulolla tarkoitetaan yrittäjän YEL- tai MYEL-vakuutuksen vahvistettua työtuloa sekä osaomistajan tai perheenjäsenyrittäjän TyEL-palkkaa.
        Myös eläkevakuutusmaksujen tulee olla maksettuja, jotta aika voidaan laskea mukaan yrittäjän työssäoloehtoon.
        Yrittäjä menettää työssäoloehtonsa, mikäli hän on yli 6 kuukautta poissa työmarkkinoilta ilman hyväksyttävää syytä. Hyväksyttäviä syitä työmarkkinoilta poissaololle ovat esim.
        sairaus, laitoshoito ja kuntoutus.

        Ystävällisin terveisin,
        Tiina työttömyyskassasta


    • Laskutaito hukassa

      Koillismaalla. Onko mahdollista että työssäoloehto on 30 päivää kuukaudelle? Viiden kuukauden työssäoloehto. TE-Toimiston vastaanotolla virkailija numero 1 sanoi että päivät ovat tehtynä ja sitten huoneeseen astui virkailija numero 2 ja hän paukautti 30 päivää työssäoloehdoksi (pitäisi hänen mukaansa tehdä 30 päivää kuukaudessa), onko mahdollista että työtöntä näin pompotellaan? Taitaa virkailijasta ja hänen luonteestaan riippua työttömän asema. Omatkin laskelmat osoittivat päivät täyttyneeksi kuten myös virkailija numero 1 laskutoimitusten mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      290
      3244
    2. 202
      2908
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2494
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1398
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe