Paras / halvin lämmitysmuoto??

pa le lee

Kyseessä siis rintamamiestalo

Lämmitettävä ala n.110 neliö. Viime talvi lämmitetty taloa puulla, käyttövesi lämpiää sähköllä ja eri varaajalla.

Paljonko talon lämmittäminen maksaa kattilaan asennettavalla sähkövastuksella? kuukausi?
Kattilassa ei ole mitään varaajaa.
Muita helpompia ratkaisuja?
Kaikki neuvot ovat tervetulleita.

Kiitos.

12

678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei uusavuton

      Siis etkö osaa arvioida polttamasi puun märää ja siitä arvioida sähkönkulutusta? Voivatko ihmiset todella olla näin avuttomia? Ilmeisesti, tai sitten vain provo.

    • odottele sopivaa tasaisena pysyttelevää pikkupakkasta ja lämmitä halvoilla irtopattereilla. Näin saatu kWh-määrä sitten suhteutetaan lämmityskauden (noin 8 kk) keskilämpötilaan (muutama pakkasaste)

    • 19+10

      Laita kattilalle varaaja ensin. Silloin voit lämmittää sitä kunnolla eikä tarvitse kituutella. Varaajaan lämminvesikierrukka jolla lämpeää myös käyttövesi sekä sähkövastus jolla systeemi lämpeää jos et puilla lämmitä.

      Kilossa kuivaa puuta on keskimäärin 4 kWh, jos puut palavat 75% hyötysuhteella kilosta saat silloin 3 kWh energiaa. Jos päivässä poltit 50 kg puuta pakkasilla sait siitä noin 150 kWh lämpöenergiaa talteen (noin suuntaa-antava esimerkki).

      150 kWh hinnan löydät sähkölaskustasi (siirtoineen yli 15€ nykyisin)

    • Mieli muuttui?

      Etkös itse ollut vielä viime vuonna sitä mieltä että on järjen köyhyyttä lämmittää muilla kuin puilla?!?! Ilmaista puuta oli joka paikassa tyrkyllä, eikä lämmittämisestä ole juuri lainkaan vaivaa ja se on oikeastaa tosi kivaa puuhaa.

    • juusdt

      ilmavesilämpöpumppu esim IVT hyvä!!!

    • pelle pelletti

      Helppo ja edullinen tapa on vesikiertoinen pellettitakka.
      Kun sulla jo on vesikiertoinen keskuslämmitys kuluja tulee vain takka ja asennuskulut pelletit. Pellettien hinta on jotain 4 senttiä / kilowattitunti tällä hetkellä, eli puolet sähköstä.

      Lisäks noi pellettitakat on vaivattoma, kun ne on tietokoneohjattuja, eli voit laittaa minkä lämpötilan haluat mihinkin aikaan päivästä.
      Suurimmissa on 80 kg säiliö ja kun takka ei polta koko ajan, sillä pärjää jo pitkään.

      http://www.tulituote.com/index1.htm

      http://glanspower.fi/tuotteet/55

      • usean vuoden sähköt

        Pellettitakan (4000€) asennuksesta ( ?€) tulee kyllä aika paljon kuluja, tarvitaan piippu ( ?€) ja putkitukset takalle yms.

        Taitaa tulla halvemmaksi vaihtaa pannuhuoneeseen puukattilan tilalle pellettikattila (5000€ asennus), tai ehkä siihen puukattilaan saa vätösteltyä pellettipolttimen, jolloin voisi päästä halvemmalla.

        Viidellä tonnilla ostelee kyllä aika paljon sähköäkin... eikä taida nykypäivänä saada pellettejäkään 4snt/kWh hintaan. Tilastokeskuksetn viimeinen bruttonoteeraus on 5,26snt/kwh ja tuosta vielä tietysti hyötysuhteesta vähän lisää hintaa nettokilowattituntiin.


      • pelle pelletti
        usean vuoden sähköt kirjoitti:

        Pellettitakan (4000€) asennuksesta ( ?€) tulee kyllä aika paljon kuluja, tarvitaan piippu ( ?€) ja putkitukset takalle yms.

        Taitaa tulla halvemmaksi vaihtaa pannuhuoneeseen puukattilan tilalle pellettikattila (5000€ asennus), tai ehkä siihen puukattilaan saa vätösteltyä pellettipolttimen, jolloin voisi päästä halvemmalla.

        Viidellä tonnilla ostelee kyllä aika paljon sähköäkin... eikä taida nykypäivänä saada pellettejäkään 4snt/kWh hintaan. Tilastokeskuksetn viimeinen bruttonoteeraus on 5,26snt/kwh ja tuosta vielä tietysti hyötysuhteesta vähän lisää hintaa nettokilowattituntiin.

        Mulla maksoi vajaa 2000 takka, rintamamiesmökissä hormi valmiina, laitettiin täysin mulla käyttämättömänä olleen haljenneen keittiön hellan tilalle. Asennus ja kytkentä vesikiertoon maksoi yht. about tonnin, mutta siitähän saa kotitalousvähennyksen.


    • halpa,,

      Halpa: Hyppynaru ja villasukat.

    • selviselvis

      Pelletti takka on ihan hyvä vaihtoehto lisä lämmittämiseen / kuormitushuippujen tasaamiseen. Varaaja olisi hyvä olla ehkä 1 m2(jossa sähkövastukset varalla/kesäksi). Jos taas pannuhuone säilytetään pannuhuoneena niin silloin kattila pellettipolttimella, jolloin torppa lämpiää koko vuoden, Em vehkeitten kanssa tarttee tehdä kuitenkin viikottain askareita.
      Itse pidän hyvänä pellettivarastoani = paikallinen rautakauppa, ei tartte itellä isoja varastoja ym. mutta siitäkin tulee ylimmääräistä hommaa kun niitä kuskaa ja tartee tietysti peräkärryn.
      Lämmitys kuluni 550 m2 talossa josta maanpäällä 320 m2 ja lämmintä vettä tuhlaamassa n. 10 hlö. Keskimäärin/kk n. 330 -. 340 €. Tämä toteutettuna, Vilp sanyo 9kw, ovaalivaraaja 3:lla kierukalla, aurinkopaneelit (tyhjiöputkimalliset 60 kpl) ja pellettitakka h2o 18 (tulituoteen maahantuoma, älkää vaan niiltä ostako ellette halua ongelmia) Takka toiminu melko hyvin (mutta ei takuu) ja pitkälti takan ansiosta, että kulut kohtuulliset

    • Nyt homma pelittää

      Minä sain www.takkatohtori.fi yrittäjän kautta pahaat neuvot kun olin hankkimassa pellettilämmitystä ja vaihtoehtoina löytyi vesikiertoinen pellettitakka ja poltinsysteemi vanhaan kattilaan. Päädyin pellettitakkaan kun minulla oli ennestään 2500 litraa varaaja jota yritin lämmittää vesikiertoisella takkasydämellä ja puukalapeilla. Piti ensin selvittää millainen takka sopii parhaiten ja sitten vasta tekemään.

      • tacktack

        Kiitoksia, hyvä vinkki, kun tuo "Takkatohtori" näyttää olevan tuossa naapurikunnassa. Laitoin kirjanmerkkeihin, sillä nämä asiat on harkinnassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      102
      2237
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1087
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1034
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      971
    5. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      945
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      874
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      841
    8. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      58
      822
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      749
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      739
    Aihe