Mitsubishi fd35 vai fd25

satasen ero vain....

Ollaan hommaamassa 75 neliöiseen paritaloon ilmalämpöpumppua tässä on suora sähkölämmitys,kumpis ois parempi Mitsubishin fd25 vai fd 35?
cop kerroin parempi fd25 mutta mutta fd35 taas lämmitysteho suurempi tietääkseni?
Kiitos ja kumarrus

9

3156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MitsuF&D

      Fd on hivenen isohko 75 neliöiseen josta pystyt pumpulla lämmitämään ehkä noin 65m2 ,kun otetaan sauna ym pois. Minimiottoteho on fd:ssä markkinoiden isoimpia niin katkokäyntiä ja lämmön sahausta on odotettavissa. Periaatteessa cop on samaaluokkaa 25 kuin 35:ssä osateholla. Ota tuohon noin. 65m2 pumpulla lämitettävään alaan joku muu kuin FD vaikka GE35 ennemmin mikäli välttämättä mitsussa haluat pysyä. Itselläkin ilmenee välillä 130m2 talossa ärsyttävää katkomista ja cop on silloin mitsussa huonommillaan. Kovemmilla pakkasilla toimii kyllä ok!

      • GE on keskustelupalstojen mukaan perinpohjin eri laite kuin FD ... mainekin huonompi


      • Anonyymi
        as77 kirjoitti:

        GE on keskustelupalstojen mukaan perinpohjin eri laite kuin FD ... mainekin huonompi

        No niin on Suomi24kin. . mainekin huonompi


    • Joku vaan

      GE on hyvä jäähdyttäjä, FD puolestaan kehitttyneempänä versiona parempi lämmittäjä. FDn hyötysuhde on parhaimmillaan kun se kä "täysillä", eli 25 on parempi.
      Itselläni FD25 on automaattisella puhallusnopeudella, joten mainittu katkokäynti muulloin kuin kovilla pakkasilla on minulle tuntematon juttu.

      Mökilleni asetaja laittoi Fujitsun. Se on kuulemma parempi hyötysuhteeltaan pienillä tehoilla, ja sopii siten tulisijan kaveriksi.

    • Puhaltelija

      Mitsun FD ei sovellu pieniin kämpiin tai sitten takan läheisyyteen. Minimiottoteho on markkinoiden isoimpia eli on huonoimpia pumppuja sillä alueella. Kovilla pakkasilla pelaa hyvin. Mikäli hyvää pumppua haluaa pieniin kämpiin niin Hitachi premium tai Toshiba premium. Noi ainakin vääntää alhaalta ja lähtee löylyä myös pakkasilla. Noi toimii siis aina hyvällä hyötysuhteella kuormasta riippumatta. Mitsuista GE35 on pieniin huusholleihin parempi vaihtoehto kuin FD 25. Sitten kun mennään isompiin luukkuihin niin tilanne muuttuu päinvastaiseksi.

    • viilennnystä ja lämp

      Mitsun fd malli pitää olla muut pumpun ei niin hyviä ole, lähinnä siksi mitsun fd 35 että kone säästää että ei ole niin kovalla rasituksella koko ajan
      tiedän että fd laitettu pieniinki asuntoihin ja hyvin toimii ja pattereita ei tarvii ees kovilla pakkasilla

    • Mitsun myyjä

      Ei kannata Mitsubishi FD35:tä laittaa pieniin tiloihin. Menee hyvä laite ihan hukkaan. Ge -35 toimii huomattavasti paremmin pienissä tiloissa. Eli mielummin oikea laite oikeaan paikkaan!

    • joku vaan

      FD25:ssa ei ole FD35:een verrattuna muuta hyvää kuin alempi hinta. n. 12C lämpötilaan asti käytännön hyötysuhdekäyrä (sulatukset) huomioiden on suunnilleen sama, mutta FD25:n käyrä lopahtaa tuon jälkeen mutta FD35 on hyödyllinen vielä kovemmillakin pakkasilla. FD25 ja FD35 ovat fyysisesti samoja, mutta FD35:ssä on vain parempi softa ja laajempi käyntialue (myös alapäässä).

      Nämä asiat voi tarkistaa VTT:n testidokumenteista. Jos asuu alueella missä ei ole kovia pakkasia, niin FD35:tä ei välttämättä kannata ottaa. Minulla oli 77m2 rivariasunnossa länsirannikolla FD25 ja pattereita laitoin päälle parissa huoneessa vain joskus kovilla (20-30C) pakkasilla. Säästöihin en tuolloin kiinnittänyt niin huomiota, koska hankin sen lähinnä jäähdyttämään.

    • Anonyymi

      75 neliön asuntoon kannattaa ottaa 35 sarjalainen, niin saa käyttöaikana paremman säästön verrattuna suorasähköön.

      Laitettiin LN35 ja hintaero oli 150€ verrattuna LN25 pumppuun. Hinta jäi kotitalousvähennyksen jälkeen alle kahden tuhannen ja on hiljainen ja tyylikäs pumppu. FN 25 olisi maksanut asennettuna vain 1700 - kotitalousvähennys, mutta se ei ole yhtä kaunis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2555
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      253
      1127
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1084
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1034
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      920
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      769
    Aihe