jaksopeli/supervuoro

7+6

on tullu pitkästä kateltua useampi pesismatsi tänä suvena ja hieman ihmetyttää tämä jaksopeli.
pelin ollessa vaikka ekan jakson tokas vuoros esim. 5-0 niin pelin taso lopahtaa totaalisesti ja siirrytään odottelemaan toisen jakson alkua, lopputulos voi jaksolla helposti olla 15-0, siinä sitä tilastoja korjataan.
tästä onkin herännyt ajatus, et jos molemmat joukkueet voittavat yhden jakson, olis pelin voittaja lukemin 2-1 se joukkue joka on lyönyt enemmän juoksuja yhteensä, jos juoksut on tasan otetaan käyttöön kotiutuslyöntikisa.
tämä takais sen et jokaisella juoksulla olis merkitys ja pelin taso paranis läpi ottelun,
myöskin ottelun voittais se parempi joukkue(enemmän juoksuja lyönyt).

19

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gorbatsohvi

      Noinhan se kieltämättä on, mutta kaiken kaikkiaan koko pinnan jakaminen tauolla on turhaa. Lopputuloksen (juoksuin) perusteella vaan kaikki pisteet paremmalle ja tasatilanteessa puoliksi. Joutavanpäiväinen 'rankkarikisahehkuttelu' hevonkuuseen.

    • Old Timer

      Pesäpallo pilattiin jaksopelillä eikä pesäpallojohto ole kyennyt tätä kömmähdystä myöntämään. Sääntöhän on erään isokenkäisen pesäpallopomon itse keksimä ja sekin vissiin on vaikeuttanut asiaa.

      Olen lopettanut pesäpallon seuraamisen kokonaan jaksopelin takia. En seuraa pesäpalloa paikan päällä ennen kuin vanha kunnon juoksusääntö palautetaan.

    • karleby

      Samma här! Ei tule kyllä yht'äkkiä mieleen vastaavaa tapausta, jolla urheilulaji on pilattu täydellisesti.

    • grgr

      Näköjään Itä-Lännessä ihan sama meininki,,,,

    • Gorbatsohvi

      Itä-Lännessä 8 täyttä vuoroparia juoksuin 9-7... kyllä tuossa olisi niukka mutta ansaittu paremmuus saatu selville pelaamallakin (kuinka paljon merkityksettömiä juoksuja 1.jakson lopulla?). Tilanne 3,5 vrp:n jälkeen 6-1, mutta 4,5;n jälkeen jo 6-5....
      Naurettavaa, että lopuksi pyritään joka pelissä pääsmään noihin 'kotareihin', ikäänkuin peli itsessään ei enää olisi tarpeeksi jännittävää.
      Idän vahva alku ja Lännen hyvä kirivaihde olisi tehnyt todellisen trillerin tästäkin ottelusta, nyt vain jaksojen alkujen jälkeen odoteltiin seuraavaa. Ei hyvä.

    • Lehtori.

      9-7? Mun laskuopin mukaan juoksut olivat 8-6.

    • Gorbatsohvi

      8-6 varsinainen peliaika (6-1,2-5) eli 3,5 3,5 vuoroparia - siihen superi 1-1 = 9-7.

    • Kondratjevo

      Nythän on väläytetty ajatusta, että pisteet jaettaisiin ottelun kokonaisjuoksujen perusteella seuraavasti:

      Ero ottelun päättyessä 4 juoksua tai enemmän: pisteet 4-0
      ero 1-3 juoksua - pisteet 3-1
      tasapeli - pisteet 2-2

      Tällainenhan motivoisi joukkueita pelaamaan tosissaan paljon kauemmin kuin mikään aiemmin kokeiltu. Ensimmäisen vuoron 3-0 tappioasemassa ei olisi vielä mitään syytä tai järkeä heittää leikkiä sikseen ja odotella vain taukovihellystä. Vaikka jaksovoitto -jolla ei sinällään mitään merkitystä pidä ollakaan- karkaisi käsistä, niin jokainen juoksu olisi merkittävä ottelun lopputuloksen kannalta.

      • Vihtoriz

        Todella hyvä ajatus.


    • lekioonalaine

      Ihan harmittaa, että noinkin hyvät finaalit kun nyt on menossa, pilataan tuolla jaksosysteemillä. Tasaisia pelejähän ne ovat systeemillä kuin systeemillä, mutta on aika hölmöä, ettei kokonaistilannetta huomioida. Jaksoilla tulee aika vähän juoksuja, joka ei sinällään vielä haittaa, mutta kun tuntuu ettei millään ennätä vastata, jos toinen sen juoksun parin johdon ottaa.... jakso on taputeltu aika nopsasti. Kuitenkin 2.jakson kuluessa kokonaistilanne on jossakin vaiheessa tasan ja peli saisi mielenkiintoisen ratkaisun. Ei missään nimessä hyvä tämä nykyinen tyyli.

    • kuva-kolli

      Minä taas en voisi kuvitellakaan jaksavani katsoa entivanhasta 9 vuoroparin peliä! Nykysysteemi on hyvä. Mitä sitä märehtimään, mitä jakson sisällä tapahtuu; enempi juoksuja tehnyt vie sen ja onhan noita esim. viiden juoksun viimeisiä vuoropareja nähty. Ns. jaksopelejä ovat lentopallo, tennis jne!

    • Ei mitään uutta

      Esimerkiksi jääkiekossa sama juttu kun johdetaan reilusti:Kyttäysasemiin ja turvamaan erän voitto.

    • Reijo Realisti

      Kummallista miten koko ajan sotketaan keskenään kaksi sääntöä.

      Juoksusääntö ei ole sama asia kuin 9 vuoroparin peli. 9 vuoroparin pelissä pelattiin toki juoksusäännöllä 9 vrp. Mutta juoksusäännöllä voidaan pelata vallan hyvin 8, 7, 6, jne... vrp ihan ikäluokasta riippuen. Ja juoksusääntöä voidaan pelata monessa muussakin formaatissa kuin vain "voittajalle 2p, häviäjälle 0, tasapelillä 1p"-muodossa kuten ennen.

      Siksi on typerää, kun pesäpallopomotkin puheissa käyttävät tätä "9 vuoroparin sääntö"-nimeä. Tämä luo ihan turhaan (vai tarkoituksella) mielikuvan, että haluttaisiin takaisin muka siihen vanhaan 9 vrp sääntöön.

      Minä kuvittelisin, että 9 vrp sääntöä ei kovinkaan moni takaisin halua. Suurin kannatus lienee 8 vrp pituisella pelillä, jossa tauko on 4. vrp jälkeen.

      Ja tätä 8 vrp mittaista juoksupeliä voidaan pelata mm. täälläkin esitetyssä formaatissa, jossa vähintään 4 juoksun voitto antaa pistejaon 4-0, niukempi voitto 3...1 juoksulla pistejaon 3-1 ja tasapeli pistejaon 2-2. Tämä olisi loistava uudistus ja näin päästäisiin eroon näistä nykyisin tauolla latistuvista jaksopallopeleistä. Tosi harvoinhan 1. jakson voittaja ottelua enää kykenee voittamaan ja yhden sarjapisteen se menettää joka tapauksessa jo. Tästä pitää eroon viimeínkin jo päästä.

    • pelttop

      naulan kantaan osuit. En mene koskaan peliin ensimmäiselle jaksolle. Pelit ratkaistaan vasta toisella jaksolla tai sittensupervuoross/kotiutuskisasa.
      Peli on liian pitkä (2.5 h). Lasten kanssa menee hermot. Lisäbonuksena lipunmyynnin loppuminen tauon alkaessa. Säästän setelirahaa kauden aikana.

    • vanhempi++

      Peli on liian pitkä (2.5 h). Lasten kanssa menee hermot..

      Idioottii:
      EI lasten kanssa mihinkään urhelutapahtumaan josta haluat nauttia.
      Lapset kuuluu Särkänniemeen ei urkkatapahtumiin.
      Itseäsi saat syyttää.

    • Retuzzi

      Käsittämätöntä miten alas lajin taso on valunut tämän jaksovouhotuksen myötä. Vuoro vuorolta samaa jauhamista samoilla ukoilla. Ei juuri mitään ennalta arvaamattomia tapahtumia ja jaksot ratkeaa käytännössä heti, kun alkaa jotakin tapahtua. Pesis onkin tälle nykyiselle parempi virallinen nimi kuin Pesäpallo, joka voidaan pyhittää 1980-luvulla toistaiseksi viimeisen kerran pelatulle Pesäpallon mestaruussarjalle.

      • gorbatsohvi

        Todella törkeää, että jaksopeli saa edelleen jatkua, vaikkei sillä pitäisi olla mitään tekemistä pesäpallon kanssa.

        Yleisömäärät ovat romahtaneet 1980-luvun huippulukemista jaksopelin ansiosta - herätkää jo


    • getonlife

      Kaikki edellä kirjoittaneet tähän mennessä ovat selvästi URPOJA.
      Että v. 2014 vielä tällaisiakin löytyy..
      On koulunkäynti mennyt hukkaan totaalisesti

    • asdaas

      Mun mielestä peli pitäisi pitää samanlaisena kuin on nyt tai joskus ollut, sille miksi hyvää muuttamaan? Monen monta kertaa olen itsekin nähnyt kuinka esim muutama videopelejä on pilattu siten että ne on ollut hyviä ja koukuttavia ja niitä on lähdetty muuttamaan joidenkin mielestä hyvään suuntaan ja itseltä into on lopahtanut. Joten viitaten korvanappeihin niin mun mielestä niitä ei pitäisi edes harkita. Okei se oli hyvä ja nerokas idea ja helpottaisi peliä, mutta eikö olisi järkevämpää pitää peli sellaisena kuin se on nyt jos tällä hetkellä pesäpallolla on paljon kannattajia ja seuraajia. Totta kai tämä on mun oma mielipide, mutta minun mielestä vaikka juuri tuo että pelissä käytetään viuhkaa tuo peliin lisähaasteen ja mielenkiinnon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe