Onko perusteita kaupanpurulle?

Homeurpo

Ostimme 1,5v sitten kauniin, täydellisesti peruskorjatun (putket, sähköt, maalämpö, salaojat, ulkovuoraus, kaikki pinnat sisällä, keittiö, kylppäri, sauna ja vessa, siis koko talo periaatteessa "uudenveroinen") Oli alueen hintatasoon nähden kallis ja myytiin erittäin hyväkuntoisena. No, kaupinkilaisina tolloina menimme vaaleanpunaiset lasit silmillä katsomaan tätä korkealla seisovaa kauneutta ja ihastuimme. Myyjä oli niin kovin tehnyt taloa itselleen eläkepäiviä varten mutta rouva ei sitten ollutkaan viihtynyt kaupungissa tai saanut töitä tai jotain vastaavaa sepustusta että siksi oli talo myytävä ja muutettava muualle.

Kävimme vielä toistamiseen katsomassa taloa ja päätimme tehdä tarjouksen, ennen sitä oli tietty "kuntoarvaus" ja arvaaja oli tietty myyjän valitsema kun ei ollut kuulemma muita saatavilla. (300km:n päästä tuli vaikka 100km:n päässä on isompi kaupunki josta olis saanut pätevän tyypin joka olis heti sanonut että talo on purkukunnossa mutta eipä sitä sillon tiennyt, ne vpunaset lasit esi kaiken järjenkäytön). No arvaaja ei tietty löytänyt mitään vikaa ja kaupat tehtiin. Myyjät mainitsivat kuitenkin et olivat huomanneet että talossa on ajoittain jotakin hajua, eivät tienneet mistä se johtuu. Kuntoarvaaja sanoi että haju EI AIHEUTA Terveyshaittaa ja että se tulee ryömintätilasta jossa on maatuvaa eloperäistä ainetta ja että haju poistuu kun myyjä siivoaa ryömintätilan jonka lupasi tehd ennen poismuuttooaan ja kun asennamme korvausilmaventtiilit. Mielestämme hajua ei oikeastaan kovasti huomannut venttiilien asentamisen jälkeen mutta vaatteissa oli kumma haju. Asuttuanne 10kk löytyi eteisestä iso kosteusvaurio joka korjattiin myyjän piikkii. Ja kaikki hajuhaitat tietenkin kuitattiin sillä. Kuntoarvaaja kävi ovella toteamassa mokansa ja pyysi anteeksi ja kirjotti uuden rapsan jossa vahvistetaan hajun johtuneen ko. vauriosta.
Haju jatkui, terveystarkastaja ei uskonut hajuun, jäi haistelemassa ja oli sitä mieltä ettei haise millekään. Teki sisäilmatutkimuksen jossa yksi arvo oli vähän koholla, tt totesi ettei edellytä jatkotutkimuksia noin pieni ylitys. Tähän mennessä 2v poika oli yskinyt monta kuukautta putkeen ja miehen atooppineb ihottuma tuli takas, itsel jatkuvasti pää kipeä, nenäverenvuotoa ym. oireita. Kutsuilla homekoirat, merkkasivat pari paikkaa jotka oli kuitenkin vääriä mutta kuitenkin niiden merkkauksien takia kutsuilla rakennusterveysasiantuntijan joka löysi heti alapohjasta lahoa, hometta, sienikasvustoja ja väärin eristetyn sein eli ryömintätilasta on ollut koko ajan vapaa ilmayhteys asuintiloihin. Kuntoarvaaja kurkkasi tarkastuksessaan ryömintätilaan todeten että tääl on tosi siistiä ja kuivaa.

Rakennusterveysasiantuntija sanoi korjauksen maksavan n. 40-50t€ kaikkinensa ja että koskaan taloa ei 100%puhtaaksi saa..

Muutimme pois ja palkkasimme aa:n ja lähdemme hakemaan kaupanpurkua.

Kokeneemmat kertokaa, minkälaiset mahdollisuudet meillä on?

98

4516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • homeurpo

      Anteeksi kirjoitusvirheet, puhelimen autocorrect ei tykkää musta. Niin ja siis korjauskustannukset ovat 50% talon myyntihinnasta.

      • m,

        kirjoitit että talo oli kallis alueen hintatasoon nähden. Ja että korjauskustannukset 40-50t 50% talon myyntihinnasta. Jokin ei oikein rimmaa?!?


      • Homeurpo
        m, kirjoitti:

        kirjoitit että talo oli kallis alueen hintatasoon nähden. Ja että korjauskustannukset 40-50t 50% talon myyntihinnasta. Jokin ei oikein rimmaa?!?

        Talo maksoi 100 000€ ja rapeat, paikkakunnalta saa peruskuntosen okt:n 50 tonnilla ja hyväkuntosen 80, että tän piti olla ihan priima. Oli kallis muihin vanhoihin taloihin nähden siis. Ja korjausarvio oli n. 40-50 tonnia eli 40-50% talon arvosta. Mikä tossa ei rimmaa?


      • m,
        Homeurpo kirjoitti:

        Talo maksoi 100 000€ ja rapeat, paikkakunnalta saa peruskuntosen okt:n 50 tonnilla ja hyväkuntosen 80, että tän piti olla ihan priima. Oli kallis muihin vanhoihin taloihin nähden siis. Ja korjausarvio oli n. 40-50 tonnia eli 40-50% talon arvosta. Mikä tossa ei rimmaa?

        ken kuvittelee saavansa "uudenveroisen" talon 100 000€?. Yleensä voi ton hintaisessa talossa olettaa kytevän jonkin sortin pommin?


      • Homeurpo
        m, kirjoitti:

        ken kuvittelee saavansa "uudenveroisen" talon 100 000€?. Yleensä voi ton hintaisessa talossa olettaa kytevän jonkin sortin pommin?

        Ihan sama vaikka kytisi mikä pommi tahansa niin sitä taloa ei todellakaan olisi saanut ehjänä ja terveenä myydä vaan purkukuntosena tontin hinnalla. Kyseessä siis sellainen virhe mikä myyjän olisi pitänyt ehdottomasti tietää. Tuntuu vaan sil että myyjä ehkä "unohti" mainita asiasta.


      • määmy
        m, kirjoitti:

        ken kuvittelee saavansa "uudenveroisen" talon 100 000€?. Yleensä voi ton hintaisessa talossa olettaa kytevän jonkin sortin pommin?

        Riippuu talon koosta, naapurissa myivät pari vuotta sitten alta 100 000 euron kunnostettu talo, neliöitä 80-100. Ostaja laitatti kunnalliset vesijohdot, mikä maksoi noin 30 000 euroa ja hinta nousi yli 100 000 euron.
        Olivat pakoitetut myymään, koska puoliso ei löytänyt töitä.

        Talon kunnosti talon vuokrannut rakennusmies, joka uskoi saavansa asua siinä vuosia eteenpäin. Heti kun remppa oli valmis, talon ostaja ilmoitti polevansa pakotettu myymään talon. Talon omistaja sinänsä on yksi paikkakunnan rikkaimmista.


    • Jotain ostajallekin

      Kirjoitit: rakennusterveysasiantuntija joka löysi heti alapohjasta lahoa, hometta, sienikasvustoja ja väärin eristetyn sein eli ryömintätilasta on ollut koko ajan vapaa ilmayhteys asuintiloihin. Kuntoarvaaja kurkkasi tarkastuksessaan ryömintätilaan todeten että tääl on tosi siistiä ja kuivaa.
      Eli teidänpuolelta paha haitta, koska ostajalla on myös velvollisuuksia.
      Miksi ette tutkineet tuota alapohjaa jos se kerran oli mahdollista?
      Ns kunto-arvaajan papereilla ei edes kannata pyllyään pyyhkiä, niin
      arvottomia ne ovat, sekä eihän heillä ole mitään juriidista vastuuta.
      Laput silmillä, nenä tukossa, hyvä että saavat nimensä oikealle riville.
      Mutta ostajalla on nimenomaan selonottovelvoite kiinteistöstä sellaisista paikoista jotka ovat nähtävillä pienellävaivalla (yläpohja,alapohja,pinnat, hormit ym) rakenteita avaamatta eli silkkihansikkain ei kannata talokaupoille mennä.
      En syyllistä kumpaakaan osapuolta ja toivottavasti saatte asiat kuntoon.
      Rakennusterveysasiantuntija on kyllä aivan väärä henkilö arvioimaan noita
      kuluja.

    • Homeurpo

      Meille sanottiin että ei teidän kannata tuonne lähteä ryömimään, ei siis menty, edelleenkin olimme niin tyhmiä ettemme tienneet mitä kaikkea olisi pitänyt osata kysyä ja vaatia. Tämä vika mikä siellä on, on sellaisessa paikassa etä olisi pitänyt tosiaan ryömiä sinne ihan perälle monen metrin päähän ja olla otsalamppu ja olis pitänyt osata katsoa oikein ja tietää miltä vaurioitunut puu näyttää. Vaikka olisin tämän tehnyt en olisi varmasti osannut huomata virhettä enkä sitä että seinä on väärin tehty. Paikka on siis vaikeakulluinen eikä sinne pääse esteettömästi.

      Voi vee että veetuttaa, jälkeenpäin kun on miettinyt niin tuntuu nii kusetukselta koko homma. Pelottaa että miten käy..

    • remontti-reija

      Se pitäs jokasella asunnonhankkijalla olla tuttu rakennusalan ihminen mukana nuuskimassa ja koputtelemassa. Eikä siltikään voi varmaksi sanoa onko talo kunnossa vai ei.

    • jfkko

      "Meille sanottiin että ei teidän kannata tuonne lähteä ryömimään, ei siis menty"
      Aivan sama, kun myyjä olisi sanonut "Ei tuota kiinteistöä tarvi katsomaan tulla, mennään
      vaan pakkkin kirjoittamaan kauppakirja ja rahansiirtoon.
      Lisäksi jos tuo seinärakenne on valmistusajankohdan normit/ohjeet/määräykset
      täyttäva, nin ei sitä ole silloin väärintehty, vaan ehkä tämänpäivän ohjeet ovat
      muuttuneet.
      Valitettaavaa, mutta edessä saattaa olla pitkä ja kallis tie lopputuloksen saattaa
      vain arvailla. Harmillista, mutta lähes jokapäiväistä.

    • I own a home - omist

      Kirjoitat kuin suoraan meidän tapauksestamme. En pysty enkä halua antaa tarkkoja neuvoja, koska jokainen tapaus on omanlaisensa. Voin kuitenkin kertoa omista kokemuksistani.

      Ensinnäkin teillä on tosiaankin jonkinlainen ongelma selonottovelvollisuuden kanssa siinä että ette käyneet alapohjassa. Uskoisin ettei tämä kuitenkaan vaikuta vastuukysymyksiin, jos talossa on teetetty kuntoarvaus. Tavallisen ihmisen on lupa luottaa ammattimaisen arvaajan sanaan siitä mitä on syytä tutkia ja mitä ei, ja arvaajan käyttäminen täyttänee osaltanne selonottovelvollisuuden.

      Kertomuksenne perusteella kuntoarvailija on ollut varsinainen pommi. Oletteko selvittäneet millainen yhteys talon myyjään hänellä on? Miltä paikkakunnalta arvailija tuli? Jos haluat, niin lisätietojen avulla tällä palstalla ehkä voitaisiin haarukoidan sitä onko kyseinen tarkastaja yleensä pätevän arvaajan maineessa.

      Seuraavat vaihtoehdot ovat melko vähissä. Jos vastapuolenne suostuu kaupanpurkuun, kannattaa silloin sopia laihakin sopu mieluummin kuin alkaa riidellä.

      Jos lähdette riitelemään, käy teille niin että joudutte teettämään talossa kalliita ja perinpohjaisia tutkimuksia, joihin menee helposti 10-20 tuhatta euroa. Nämä tehdään siksi, että vastapuoli tuo joka tapauksessa paikalle omat asiantuntijansa ja jos teillä ei ole riittävän tarkkoja tutkimuksia, häviätte kättelyssä.

      Asianajan sanaan kannattaa suhtautua varauksella. Toisin kuin he sanovat, heidän etunsa on pitkä ja lihava riita. Te maksatte n. 200€/tunti kaikesta mitä he tekevät. Puhelimeen vastaaminen aloittaa satasen hintaisen puolituntisen. Tulette hämmästymään kun joskus näette loppulaskun: saattaa olla vaikka seitsemän A4-sivua täynnä yhteydenottojanne aa:lle, ja jokaisella rivillä on lopussa laskutus. Minimilaskutus voi olla esim. juuri tuo puolituntinen. Kun he ovat tapaukseenne liittyen kopioineet jotakin papereita, alkaa laskutus taas, ja lisäksi laskutetaan ne kopiot hinnalla, jonka muodostuminen on hyvin erikoinen ja sillä on hyvin vähän tekemistä esimerkiksi kopion todellisen paperista, musteesta ja kopiokoneen leasing-sopimuksesta muodostuvan kustannuksen kanssa.

      No niin, kaksi vuotta riideltyänne olette sitten tilanteessa että olette käyttäneet rahaa ehkä 30.000€ ja edessä on oikeudenkäynti. Mitä sitten tapahtuu?

      Oikeudenkäynti lisää kustannuksia vielä 10-20 tonnia, sisältäen sen että asianajajanne on teillä mukana ja osaa käyttää oikeanlaisia sanontoja eri tapauksissa. Osaa esimerkiksi sanoa "arvoisa puheenjohtaja" silloin kun puhuttelee käräjäoikeuden tuomaria. Asiantuntijatodistajanne käy antamassa lausuntonsa. Kustannuksenne ovat ehkäpä 40 tonnia.

      Oikeuden päätös tehdään joidenkin hyvin kummallisten päätelmien pohjalta. Jos esimerkiksi vastapuoli on tuonut istuntoon jonkin 1970-luvulta olevan asiakirjan jolla todistellaan että puurakenteiden täytyykin lähteä maan alapuolelta, mutta te ette ole huomanneet nimenomaisesti esittää tähän vastatodistetta, voidaan todeta että rakenteet ovat asianmukaiset. Asiathan ratkaistaan esitettyjen todisteiden ja lausuntojen perusteella. Tuomarilla saattaa olla omia näkemyksiään asiassa, joiden perusteella toimitaan. Näin ei tietenkään saisi olla, mutta kun he ovat ihmisiä hekin niin joskus näin on. Ja kun väärin perustein tehty päätös tulee, niin valitustie on pitkä ja usein tulokseton. Kun valitat ja kantelet tällaisista asioista, tulee usein sellainen olo että käsittelevät virkamiehen ovat suojatyöpaikoissa ja kaikkein viimeiseksi heitä kiinnostaa tavallisen kansalaisen oikeusturva.

      Miten sitten käräjäoikeuden tuomio vaikuttaa elämääsi?

      Jos satut saamaan "voiton", vastapuoli valittaa hoviin ja sinulla on yhtäkkiä 50t€ erääntyneitä laskuja, koska tuomio ei ole lainvoimainen. Tietysti voi olla niinkin, ettei vastapuoli edes ole maksukykyinen.

      Jos häviät, voit valittaa hoviin. Ja sinulla on yhtäkkiä 50t€ erääntyneitä laskuja. Lisäksi sinulla voi olla vastapuolelta tulossa melkein saman verran oikeudenkäyntikuluja.

      Nyt viimeistään alkaa terveyskin reistata. Onhan monta vuotta eletty niin että juuri ja juuri ruokaa on pystytty kaupasta ostamaan.

      Velkajärjestelystäkin ja sen epäkohdista haluaisin tässä kirjoittaa mutta en enää jaksa.

      Toivotan kovasti jaksamista.

      • home sweet home

        12 vuotta kehnosti tehdyssä rintamamies-talossa asuneena aivan värisyttää useat kohtalot ja eritoten ed. tyly ja realistinen kirjoitus oikeuskäsittelyn ja lypsymenettelyn kulusta/kuluista. Ehkä itse säästyimme pahimmalta homeelta, ehkä riesaa on, ylimääräisten flunssien muodossa? Asutaan vaan. Jokatapauksessa 50-luvulla tehdyt kellaritilat saunoineen, varastoineen ovat "murhaa" vähänkään sopimattomassa maaperässä. Omasta "mökistä" löytyi 6 vuoden asumisen jälkeen muinoinen kattovuoto, joka oli lahottanut kokonaisen seinän kattoruoteista alas asti. Siihen kuivaneena (sahajauhot ei muovia/villaa) ja mitenkuten paikkakoolauksilla tuettuna, päällepäin ei näkynyt yhtikäs mitään: ja myyjä tiesi talon rakentaneena ja itse asuneena koko kuvion. Oma opetukseni on tuulettuva, korkea alapohja ja hengittävä seinärakenne, korkea ja tuulettuva ullakko ja kattorakenne ... eikä muovia minnekään. Rakentaminen Suomessa on haasteellista, mutta niin se on jossain Irlannissakin, missä kosteus on käsittämätön. Kun vain pääsisimme näistä epärehellisistä ihmisistä! Jos omaani aikanaan myyn, teen kyllä tarkkaan selon kaikista hyvistä ja huonoista puolista, moraali ei kertakaikkiaan anna myöden ostajien laittamista moiseen jamaan.


      • Homeurpo

        Kuntoarvailija tuli Sotkamosta, muistaakseni toiminimellä toimiva mieshenkilö.


      • hirvisääski
        Homeurpo kirjoitti:

        Kuntoarvailija tuli Sotkamosta, muistaakseni toiminimellä toimiva mieshenkilö.

        Sotkamo on Kainuussa. Melko korpiperää.


    • I own a home

      Kaupanpurkuun saattaisi juuri ja juuri olla perusteita, mutta tiedäthän että sellaisen saaminen on äärimmäisen vaikeata käräjäoikeuden kautta. Ei todellisuudessa ole kovinkaan monta kaupanpurkuun päätynyttä tapausta.

      • mk

        Tämän takia pitäisi aina ensin vuokrata se talo puoleksi vuodeksi että nähdään onko talossa mitään vikaa ja sen jälkeen vasta ostaa se juttu tai vaatia myyjan ottamaan noin 1000€ vakuutus kosteusvaurioiden takia ettei tartte tapella.
        Tämän takia on tyrvallisempi ostaa vaikka rivari koska taloyhtiön on korjattava kosteusvaurio ja sitten katsotaan kuka on korvausvelvollinen.


    • Mara...

      100.000,- maksanut talo tontteineen on todella halpa, jos siihen pitää tehdä 40-50 tonnin remontti, niin talo on vieläkin halpa. Yritä saada myyjältä mahdollisimman suuri korvaus neuvottelemalla, ilman asianajajia tai kuntotarkastajia. Tällä konstilla saat varmasti suurimman hyödyn.
      Itse tehtynä remontti maksaa vain murto-osan teetetystä, joten saatat päästä jopa voitolle. Riitelemällä häviät varmasti.

    • 16

      osta uusi ei tarvitse hometta etsiä,ja sairastaa ostorapulaa

      • teeseitse

        uusissa sitä vasta hometta löytyykin varsinkin jos on suomalaisia työmiehiä ollut asunnon kimpussa olen sen henkilökohtaisesti melkein säännöllisesti nähnyt että suomalaiset rakennusmiehet tekevät tahallaan sutta että töitä riittää tulevaisuudessakin ulkomaisista työmiehistä en ole löytänyt huomautettavaa.


    • me taistelimme selvästä hometalosta 5kk asumisen jälkeen sairastelut,tutkimukset tuottivat tulosta hometta oli runsaasti mutta myyjä voitti koko talo asian ja me jouduimme ahdinkoon koko perhe ei tunnu olevan mitään 5v vastuuta.syyt tulivat meidän niskaan

      • mk

        Nettikeskuteluissa yksi isäntä huomasi että vaimolla henkinen kanstti rupesi pettämään ja vaimo ja perhe lähti mummolaan ja isäsntä poltti talon että vakuutus korvasi ja nyt asuvat uudessa talossa että silleen.


    • mk

      Edellinen omistaja on varmaan huomannut jutun ja tehnyt myyti remontin ja saanut peitettyä kosteusvauriot tai sitten ei ole itse tiennyt mitä tekee ja korjannut asunnon väärin ja niin edelleen. Kalliiksi tulee kun kaupan purku yleensä menee oikeuteen ja jos myyjä hyväkasyy niin kunnon alennus kauppahinnasta joka kattaa korjauskustannutkset niin pääsee helpommalla.

    • korjausrakentaja36

      ei ikinä kannata hyväksyä myyjän kuntoarvioijaan koska se voi olla vaikka sukulainen. kuka vaan voi ALKAA KUNTOARVIOIJAKSI. Olet saatanan idiootti ja nyt kärsit lompakossasi.

      • Tuhoaja

        Okei "korjaustuhoaja36" ota nyt ihan rauhassa, ettei tarvii tulla vetää pataan, tajuutsä? Turpaan saat kohta daiju, jos et pidä tyhmää päätäs pienemmällä.


      • Homeurpo

        Se oli siis välittäjän valitsema ei myyjän.


    • Muutosta kehiin

      Pitäiskös noihin ok myynteihin lisätä sisätilan mittaukset ja kosteusmittaukse sekä alapohjan tutkinta ihan vakioksi kun alkaa myymään pois? niitä kosteus antureitakin voidaan asennella sinne seinien sisään ja kaikkiin paikkoihin remonttien yhteydessä. voitais välttyä tältä kaikelta perseilyltä.

    • Aloittajalle kysymys

      Onko tuo talo milloin alunperin rakennettu ja onko peruskorjauksista olemassa tarkempaa tietoa, toteuttamisajankohtineen ?

      Asiasta muuten, riitelemällä tuomioistuimen kautta asiassa vain etääntyy kaksi eri kantaa asian suhteen ja mitä kauemmin asian käsittely vie, sitä kauempana sovinnosta olette.

      Hyvä asianajaja kannattaa ottaa, vaikka kauempaankin kotiseutua, kunhan hänellä on kokemusta kiinteistökauppa-asioista ja siten tietäöä kokemuksesta jo paljon mikä mihinkin tuomioistuimessa vaikuttaa.
      Silloin kun jo kanteessa on riittävän hyvin asia perusteltu, ( jos siihen todellisia perusteita, ei reiluus tai tunneperäisiä, on. Ne pitää ja kannattaa selvittää hyvin ) tulee asia myös myyjälle ymmärrettävästi selväksi vaatimuksenne perusteiden osalta ja hän voi sitten tarkistaa ja pohtia oletteko oikeassa vai väärässä. Moni asianajaja vie nämä asiat tavallaan tarkoituksella tuomioistuimeen, koska se tuo mahdollisimman suuren tilin. Nämä asianajajat eivät panosta sovintoneuvotteluihin ennen kanteen nostamista tai sen jälkeenkään, kun neuvotellaan mahdollisesta sovinnosta ennen käräjäoikeuden istuntoa.

      Meillä Hovioikeus takana ja nyt vasta olimme samassa tilassa myyjän kanssa, tätä ennen ei ole paikalle saapunut, ei sovintoneuvotteluun, eikä käräjäoikeuden istuntoon, nyt tuli kun vaadimme.

      Sähköpostitse voisin antaa vinkkejä tarkemminkin ja toimittaa nyt jo minulle turhiksi jääneitä aineistoja, laho ja mikrobiasioihin yms liittyen. Niistä voisi olla hyötyä kun mietitte mihin perusteet riittää, hinnanalennukseen vai kaupanpurkuun.

      • Homeurpo

        Talo rak -54, peruskorjattu täydellisesti 2000-2009 vuosien aikana. Siitä mitä tossa välissä olevan 45 vuoden aikana on tehty ei hajua..

        Oikeuteen emme haluaisikaan..täytyy toivoa etteivät myyjätkään halua.

        Ottaisin mielelläni materiaalia vastaan mutta en haluaisi antaa sähköpostioaoitettani täällä kaikkien tietoon...


      • anonymouse
        Homeurpo kirjoitti:

        Talo rak -54, peruskorjattu täydellisesti 2000-2009 vuosien aikana. Siitä mitä tossa välissä olevan 45 vuoden aikana on tehty ei hajua..

        Oikeuteen emme haluaisikaan..täytyy toivoa etteivät myyjätkään halua.

        Ottaisin mielelläni materiaalia vastaan mutta en haluaisi antaa sähköpostioaoitettani täällä kaikkien tietoon...

        Ottaisin mielelläni materiaalia vastaan mutta en haluaisi antaa sähköpostioaoitettani täällä kaikkien tietoon...

        Voithan rekisteröityä millä nimellä vaan esim luukku.com:iin


      • Aloittajalle osoite
        Homeurpo kirjoitti:

        Talo rak -54, peruskorjattu täydellisesti 2000-2009 vuosien aikana. Siitä mitä tossa välissä olevan 45 vuoden aikana on tehty ei hajua..

        Oikeuteen emme haluaisikaan..täytyy toivoa etteivät myyjätkään halua.

        Ottaisin mielelläni materiaalia vastaan mutta en haluaisi antaa sähköpostioaoitettani täällä kaikkien tietoon...

        Tänne kun laitat osoitteen niin laitan aineistoa tulemaan...
        [email protected]


      • Homeurpo
        Aloittajalle osoite kirjoitti:

        Tänne kun laitat osoitteen niin laitan aineistoa tulemaan...
        [email protected]

        Yritin laitta s-postia tohon osoitteeseen mut mun maili ainakin väittää ettei tota osotetta oo olemassakaan..


      • Aloittajalle osoite
        Homeurpo kirjoitti:

        Yritin laitta s-postia tohon osoitteeseen mut mun maili ainakin väittää ettei tota osotetta oo olemassakaan..

        Joo pahoitteluni, just kävin katselemassa posteja ja tarkistin osoitteen, eli [email protected]


      • Homeurpo
        Aloittajalle osoite kirjoitti:

        Joo pahoitteluni, just kävin katselemassa posteja ja tarkistin osoitteen, eli [email protected]

        Nyt en kyllä ymmärrä et missä mättää mut mun jippii maili lähetti taas viestin takas ja sano et totakaan osotetta ei oo olemassa...


      • Homeurpo
        Homeurpo kirjoitti:

        Nyt en kyllä ymmärrä et missä mättää mut mun jippii maili lähetti taas viestin takas ja sano et totakaan osotetta ei oo olemassa...

        Hups mulla olikin tuplavee vahingossa..


    • epäreilua

      Olen itse ostamassa ok-taloa, kunhan saan ison rivarin myytyä. Nyt pelottaa, kun tuolla 5 vuoden vastuulla ei näytä olevan mitään virkaa. Rivarissa sentään on yhteisvastuu.

      Välittäjä sanoi, että ihan lähivuosina tulee paljon ok-taloja myyntiin, kun ihmisiä jää niin paljon eläkkeelle ja halutaan siisti rivari/krs -kaksio saunalla. Kuinkahan paljon näitä hometalojuttuja vielä tuleekaan?

      TV:ssä tuli "homeluukku-ohjelma", jossa kaksi nuorta perhettä joutui muuttamaan taloistaan noiden homeiden takia Kangasalalla pois ja molempiin oli viralinen tavarantarkastaja tehnyt tarkastuksen. Että silleen. Taitaa olla pelkkää rahastusta koko tarkastus, kun ei isoja vikoja edes löydetä ja myyjälle ei mitään vastuuta asiassa. Kodin hankinta on kuitenkin yksittäisen ihmisen suurin hankinta ja omaisuus Suomessa. Täällä kun on pakko asua lämpimästi kovien säiden takia. Joap tänne tulevien bambumajalaisten:)

      • Tarkastajat vastuuse

        Tulipa muuten mieleeni, miksei näitä kuntotarkastajia laiteta vastuuseen tarkastuksistaan. Jos tarkastaja sanoo, että kunnossa on eikä olekaan, niin remonttikulut tarkastajalle..loppuisi semmoset huijaritarkastukset.


      • vastuu
        Tarkastajat vastuuse kirjoitti:

        Tulipa muuten mieleeni, miksei näitä kuntotarkastajia laiteta vastuuseen tarkastuksistaan. Jos tarkastaja sanoo, että kunnossa on eikä olekaan, niin remonttikulut tarkastajalle..loppuisi semmoset huijaritarkastukset.

        Kyllä tarkastajat saa vastuseen huolimattomuudesta


      • Homeurpo
        vastuu kirjoitti:

        Kyllä tarkastajat saa vastuseen huolimattomuudesta

        Miten? Kun tää meidän tarkastajahan ei huomannut edes ilmiselvää laajaa vessan kosteusvauriota vuos sitten (ennen sen selviämistä että itseasiassa koko torppa on läpeensä homeessa) niin kun hänet kutsuttiin toteamaan virheensä niin ei ollut puhettakaan että hän ois ollu minkäänlaisessa korvausvastuussa. Päinvastoin laskutti kilsat ja käyntimaksun a 500€, joka kyllä meni myyjän piikkiin mutta kuitenkin. Ihan paska ammattiryhmä, kusettajia kaikki tyynni. Minäkin voisin lyöttäytyä yhteen jonkun väluttäjän kanssa. Ostaa pintakosteusmittarin, otsalampun ja haalarin, perustaa toiminimen ja käydä vähän mittailemassa ja koputtelemassa nurkkia. Eikä tarttis pelätä seuraamuksia kun ei oo mitään vastuuta, voi v*ttu että ärsyttää!!!


      • vastuu
        Homeurpo kirjoitti:

        Miten? Kun tää meidän tarkastajahan ei huomannut edes ilmiselvää laajaa vessan kosteusvauriota vuos sitten (ennen sen selviämistä että itseasiassa koko torppa on läpeensä homeessa) niin kun hänet kutsuttiin toteamaan virheensä niin ei ollut puhettakaan että hän ois ollu minkäänlaisessa korvausvastuussa. Päinvastoin laskutti kilsat ja käyntimaksun a 500€, joka kyllä meni myyjän piikkiin mutta kuitenkin. Ihan paska ammattiryhmä, kusettajia kaikki tyynni. Minäkin voisin lyöttäytyä yhteen jonkun väluttäjän kanssa. Ostaa pintakosteusmittarin, otsalampun ja haalarin, perustaa toiminimen ja käydä vähän mittailemassa ja koputtelemassa nurkkia. Eikä tarttis pelätä seuraamuksia kun ei oo mitään vastuuta, voi v*ttu että ärsyttää!!!

        Teille on kuntotarkastajan huolimattomyyden vuoksi aiheutunut vahinkoa, eikö niin ? Asutte vuokralla, koska asunnossa ei ole terveellistä asua, muutto on aiheuttanut kustannuksia, huonekaluja on jouduttu hävittämään, maksatte kuluja sijaisasunnosta, ostamanne ollessa tyhjillään. Tuohon on vaikuttanut kuntotarkastajan huolimattomuus.

        Teillä on olemassa lakuperäinen kuntotarkastusraportti, samoin kirjoittamasi toinen versio jossa kuntotarkastaja on kirjannut löytyneen vaurion. Tarkastaja on sanonut ettei haju aiheuta terveyshaittaa ja että se johtuu ryömintätilan mätänevistä aineksista.

        Turhaa sitä on jättää ******sta päälle ja kirota katkerana, esittäkää vaatimus kuntotarkastajalle. Eihän kukaan suoraan sano että sori tein mokan, voinko maksaa jonkinlaista vahingonkorvausta :)


      • ssssssss1
        vastuu kirjoitti:

        Teille on kuntotarkastajan huolimattomyyden vuoksi aiheutunut vahinkoa, eikö niin ? Asutte vuokralla, koska asunnossa ei ole terveellistä asua, muutto on aiheuttanut kustannuksia, huonekaluja on jouduttu hävittämään, maksatte kuluja sijaisasunnosta, ostamanne ollessa tyhjillään. Tuohon on vaikuttanut kuntotarkastajan huolimattomuus.

        Teillä on olemassa lakuperäinen kuntotarkastusraportti, samoin kirjoittamasi toinen versio jossa kuntotarkastaja on kirjannut löytyneen vaurion. Tarkastaja on sanonut ettei haju aiheuta terveyshaittaa ja että se johtuu ryömintätilan mätänevistä aineksista.

        Turhaa sitä on jättää ******sta päälle ja kirota katkerana, esittäkää vaatimus kuntotarkastajalle. Eihän kukaan suoraan sano että sori tein mokan, voinko maksaa jonkinlaista vahingonkorvausta :)

        Lapsellinen - lapsellisempi - nettikirjoittaja.

        Ja mitä tapahtuu kun esität vaatimuksen? Kuntotarkastaja kiltisti maksaa, niinkö? Aikuisten oikeasti se ei mene niin.

        Haluaisitko lähteä minun sponsoriksi? Minulla on samanlainen kuntotarkastajan virhetapaus, mutta riskianalyysini mukaan minun ei kannata ottaa riskia tappiosta, jossa joutuisin maksamaan huonolla tuurilla pari kymmentä tuhatta vastapuolen kuluja, siltä varalta että saattaisin saada muutaman satasen tai tonnin vahingonkorvausta.


    • Talonsa myynyt.

      Vanhan asukkaan vastuu on 5 vuotta kaupasta, kannattaa toimia nopeasti.

    • 100-0

      Tottakain teillä on erttäin hyvät mahdollisuudet.. Myyjä on korvausvelvollinen 5v ajan myymästä kiinteistöstä jos sieltä löytyy terveyshaittoja.. uusis on sitten se 10v.
      Tiedän erään vanhanpariskunnan joka myi kiinteistönsä ja ajattelivat muuttaa keskustaan ja niillä rahoilla ostaa osakkeen,no kaupat oli tehty ja parin vuoden asumisen jälkeen löytyi paha home ja sieni pesäke.. ja myyjät olivat korvaus vastuussa kiinyteistöstä.. No ostaja sai lopulta komean talon siihen tontille kun vanha piti purkaa..
      Vanhuksia tuli vähän sääliksi kun nekää ei tienny mis kunnossa talo loppuviimeksi oli.. mut niille tuli tosikalliiksi talo jonka myivät,meni pitkä penni omasta kukkarosta..

      Et ei muutakuin asia eteenpäin. voitatte jutun sitten varmaan..

    • omakotihomekallis

      Halpa? Riippuen missä ihmiset asuu.Sata tonnia on jo kova hinta tönöstä savossa (ei kuopio,suur kaapunki) 70 tonnia niin saa peruskuntoisen 60-70 lukulaisen.Meillä olisi ollut muutama vuosi sitten talo kaupat 65 tonnia ehta 60-luvun söpölainen (Nätti talo) mutta onneksi asuttiin siinä koeajalla 1,5 vuotta ja hyvä,kun hengissä päästiin pois!! Omistaja sanoi vitsi miehenä,että kosteus on tullut meistä.Ei myyjillä ole mitää vastuuta saati sitten jollain välittäjällä.Ne myi söpöläisen tyhmälle naikkoselle samalla hintaa välittäjän kautta.Teillä herää kysymys "eikö voida ilmoittaa ostajalle?" No,ei tietenkään,kun sille on satuiltu,että meistä tuli "kosteus" siihen tönöön.Meillä on OMA talo nytkin,mutta ilman hometta,kiitos!

      • näin kävi

        meille kävi niin että vuokrasimme omakotitalomme uusille vuokralaisille
        jotka olivat asuneet hometalossa ( saimme tietää myöhemmin) . vuokralaiset
        toivat sohvansa ,mattonsa,vaatteensa puhdistamatta/ hävittämättä niitä.
        homeen haju levisi koko taloon ja vuokralaiset väittivät homeen tulevan
        rakenteista josta ei kuitenkaan virhettä löytynyt. olkaa varovaisia ettei homeet
        tule uusien asukkaiden mukana.


      • Homeurpo
        näin kävi kirjoitti:

        meille kävi niin että vuokrasimme omakotitalomme uusille vuokralaisille
        jotka olivat asuneet hometalossa ( saimme tietää myöhemmin) . vuokralaiset
        toivat sohvansa ,mattonsa,vaatteensa puhdistamatta/ hävittämättä niitä.
        homeen haju levisi koko taloon ja vuokralaiset väittivät homeen tulevan
        rakenteista josta ei kuitenkaan virhettä löytynyt. olkaa varovaisia ettei homeet
        tule uusien asukkaiden mukana.

        Me ainakin heitettiin kaatopaikalle paperit, valokuvat, tekstiilit, sängyt, sohvat yms pehmeät huonekalut, muoviastiat ja kaikki muut sellaset tavarat joihin homeisen aineenvaihduntatuotteet jää ja imeytyy ja haisee hirveelle. Ainoo mitä tuotiin tänne uuteen vuokrakämppään on kovat puiset huonekalut jotka on imuroutu ja pyyhitty 2 krt 95%alkoholilla ja astiat (metalli, lasi) jotka on pesty ja joitakin vaatteita kem pesun kautta. Eikä haise! Ainoostaan talon kauppakirka ja meidän passit ja muutama muu tärkeä paperi oli pakko ottaa ja ne on suljetussa ilmatiiviissä laatikossa. Lapsuusmuistot, vauvakirjat ym odottavat vielä kohtaloaan.

        Mutta ymmärrän hyvin että homeen haju leviää koska vaan esim samalla hyllyllä oleva vaate voi alkaa haista jos hyllyllä on hometalosta puhdistamattomana tuotu vaate. Ja eipä senpuoleen me oltas ees voitu tuua sieltä mitää puhdistamatta koska tavarat aiheuttaa osa vieläkin oireita vaik on viinassa uitettu. Aika myrkkyjä nuo homeet...


    • Late Latex

      Ainakin yksi asia oikein, tolloja olette!
      Mistä teitä riittääkin?.
      Pitäkää kipeänne ja ottakaa opiksi.Raukat menköhön merten taa ruikuttamaan.

    • Homeurpo

      Paljon vastauksia..joo se on selvinnyt että idiootteja oltiin taloa ostaessa. Jos nyt ostaisin niin olisin tuhat kertaa viisaampi. No turha itkeä ku maito on kaatunu, nyt pitää vaan elää tässä hetkessä tilanteen mukaan.

      Olemme miettineet että emme lähtisi oikeuteen kun siinä tienaavat vaan juristit. Ensisijaisesti pyrimme sovinnolla kaupanpurkuun, toissijaisesti korjauskustannusten mukaiseen hinnanalennukseen. Jos talo jää käsiin niin myymme sen tontin ja liittymien hinnalla koska itsellä ei ole voimia eikä mahdollisuuksia korjauttaa eikä mitään halua enää ikinä asua siinä..

      Kamala tilanne kokonaisuudessaan.

    • vasarajanauloja

      Teillä on varmaankin ollut kotivakuutus, kyseisen talon ostamisen jälkeen ja siinä oikeusturvavakuutus. Se kattaa asianajo ja selvittelykuluja 8500€ saakka yleensä.

      Siinä mielessä pätevä asianajaja kannattaa ottaa avuksi heti, noihin itse suoritettaviin neuvotteluihin menee vain turhaa aikaa, eivätkä ne johda kuitenkaan mihinkkään tulokseen. Myyjä aikansa uskottele sopivansa ja kun vaadit sitten jotain tapahtuvaksi niin selviää että sovintopöytään ette pääse kuin asianajajan kautta. Niin se menee.

      Parhaassa tapauksessa pääsette sopuun jo piankin, ja ennen käräjäoikeuden istuntoa on muutoinkin istunto jossa koitetaan päästä sopuun ilman opikeudenkäyntiä. Nämä vaiheet korvautuvat kevyesti kotivakuutuksella ja olette sitten ainakin yrittäneet.

      Suosittelen sitä mieluummin, kuin noin vain luovuttamalla.
      Kaupanpurkuun ei taida olla kuitenkaan mahdollisuutta mutta hinnanalennukseen kuitenkin, jonka jälkeen tappionne jäävät edes jonkinverran pienemmiksi.

    • omakotihomekallis

      Ette ole tolloja.Minäkin halusin (yllä mainitussa) ihan hei muuttaa unelma talooni talosta jossa oltiin asuttu 3 vuotta ilman hometta.Myytiin siis entinen ja minun unelma oli homeessa.Myyjä kehui maasta taivaisiin ja olisi pitänyt silloin soida hälytys kellot,kun söpöläisessä oli aikaisemmin asunu vaan vanhukset=nuukasti sanomalehdillä eristellen.Kaiken huippu oli,kun kuultiin naapurilta,että keittiössä oli ollut 80 luvulla viemärivuoto ja ukki oli sen itse paikannut.....nooo,se oli silti jatkanu vuotamistaan lattian alla.Putket kyllä korjattiin myöhemmin,mutta ei edes oltu vaihdettu muovisiin.Vanhoissa taloissa on paljon muutakin kuin tapetit mitkä pitäisi uusia:sähkötyöt,viemäriputket,eristys ulkoseinistä,kellari ulkoa päin anturaan asti,lattioiden eristys,pesutilat,ilmanvaihto,salaojat jne.jne.mutta muistetaan,että vaikka sinulla on ns.uusi talo,se ei ole uusi ensi vuonna,kun ei kukaan pysy rakennusmääräysten perässä.Voi olla,että huomenna pitää olla lattiakaivo joka huoneessa ja tänään pihan perällä.

    • Mirotin

      Toivottavasti Homeurpo saa asiansa kuntoon...
      Meillä kävi sikäli hyvin,kun8v sitten ostimme tämän
      "mökkimme",että myyjä oli teettänyt kuntokartoituksen taloon,jossa oli todella hienosti selvitetty sanoin ja kuvin kaikki talon viat.
      Saimme siis heti tietää mitä meidän pitää alkaa remppaamaan.
      Talo rempattiin ja vanha se on,hyvä ja rakas.
      Silloiselle myyjälle tuntui olevan kunnia asia selvittää kaikki viat ja kuntotarkastaja
      siinä hienosti auttoi.Talo muuten on jo melkein 50v.
      Vikoja oli pitkä lista ja ostajia oventakana jonoksi asti.Hinta kun oli kunnon mukainen.
      Talomyyjät! Kertokaa rehellisesti mitä olette myymässä,älkää peitelkö yhtään mitään...edes sitä pientä repsottavaa listaa..ostajat! vanhaa ostaessanne ette voi olettaa saavanne priimaa,vaikka olisi minkälainen remppa tehty!

    • Vanhan korjaaja

      Toivottavasti teillä on vakuutus kunnossa, ainkain asianajokuluja mahdollista saada aikanaan takaisin sitä kautta. Kannattaa tehdä heti riidan synnyttyä ilmoitus asiasta vakuutusyhtiölle.

      Sen jälkeen kutsuisin paikalle valtuutetun alueella toimivan tavarantarkastajan toteamaan havaitut virheet /puutteet. Tämä näyttö tarvitaan oikeudessa. Samoin kunnan terveystarkastajan lausunto, sekä lääkäreiden todistukset /epikriisit. Dokumentoitu näyttö on tärkeää.

      Hyvän ja kokeneen (kiinteistöriidoissa) asianajajan palkkaaminen on kaikesta tärkeintä. Kaupan purku on todennäköisesti teidän tapauksessa vaikeaa, jo alhaisen kauppasumman vuoksi. Toisaalta kyseessä on selkeästi "piilevä virhe", josta myyjä on vastuussa. Aina kannattaa yrittää kaupanpurkua. 100 000€ kauppahinnalla ikävä kyllä oikeus voi katsoa, että ostajina teidän olisi pitänyt olla selvillä, ettei kiinteistö voi olla hyväkuntoinen. Vai millä alueella myydään hyväkuntoisia taloja tällä hinnalla? Oliko maininta että "ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen talo"? Ehkä tässä voisi osoittaa kiinteistönvälitysfirman syyllistyneen jonkin asteiseen harhautukseen myös? Varsinkin jos myyntiesitteessä kiinteistön kunnoksi on mainittu hyvä tai erinomainen.

      No, näin halvalla hinnalla jos olette talon saaneet, vaatisin itse myyjältä hinnanalennusta sen 50 000e ja tekisin korjaukset.

      Itse maksoimme vanhasta talosta 360 000 (plus 4% vsvero) ja kaikkien havaittujen puutteiden / virheiden korjaamiseen on mennyt 300 00€. 20 000 saimme myyjiltä hinnanalennusta. Loput omasta pussista. Vanhan korjaaminen on aina tuplasti kalliimpaa kuin uuden rakentaminen. Tällä hinnalla olisimme saaneet kaksi perustasoista uutta omakotitaloa (edellyttäen halpoja tontteja tietysti).

    • Homeurpo

      Kyseisellä alueella vain uudisrakennukset maksavat paljon. Erittäin hyväkuntoisen vanhan rintsikan saa alle satasella. On muuttotappiokunta ja siks talot tosi halpoja.

    • mickeymice

      Ihan paras toi juttu missä "vuokralaiset toivat homeen mukanaan".Talot jotka ovat tai ovat olleet kauan vuokralla=homepesiä,koska ne ei uskalla niitä edes myydä.Olena asunut kahdessa hometalossa vuokralla.Ekaan kun muutettiin,niin laipiosta tuli vettä,niin laitoin vain astioita alle......mainittiin omistajalle,niin hän sanoi "sehän on vuotanu jo 20 vuotta.Pitää kutsua joku paikkaamaan"

    • Kokemus vastaavasta

      Kaupanpurku on todella vaikea saada tuomituksi. Vaatikaa hinnanalennusta ja koska talo on edelleen korjaamatta tullee se ratkaistuksi sillä perusteella, mikä on talon ns myyntiarvo nyt keskenkorjattuna, mikä se olisi ollut jos vauriot olisi olleet tiedossa kun se teille myytiin (poikkeaako merkittävästi siitä mitä sen kerrottiin ja annettiin ymmärtää olevan) ja huomioon otetaan myös korjauskustannusarvio, millä talon saisi kuntoon. Sillä ei ole väliä teettekö itse vai teetättekö, se lasketaan arvioidulla hinnalla, koska mahdollisesti myytte kohteen tuossa kunnossa ja seuraava ostaja huomioi joka tapauksessa arvioidut korjauskulut sen mukaan miten ne on arvioitu.
      Korjaus vaatii kuitenkin rakennusluvat, valvonnan jne, joten firmalla se kannattaa teettää. on sitten vastuuvakuutukset yms turvana.

      Silloin jos korjaukset on jo tehty hinnanalennus määräytyy toteutuneiden kustannusten perusteella laskien, vähennettynä mahdolliset tasonparannukset ja arvon-nousut, jos jokin rakenne on tasoltaan muuttunut alkuperäisestä.

    • Sisäilmanäyte ???

      Kertoisiko alkuperäinen, mikä oli kuukausi kun ostitte tuon rakennuksen ja mikä oli se kuukausi kun terveystarkastaja kävi ottamassa sisäilmanäytteen ??

      Sisäilmanäytteen ottaminen kesäaikaanhan ei tuo minkäänlaista tulosta, samoin haistelulla kesäaikaan ei ole mitään merkitystä. Yleensä oireiluakaan ei ole kesä-aikana, vasta kun on jo kauemmin altistunut ja siten herkistynyt, alkaa oireilukin olemaan läpivuotista (kroonista).

      Kannattaisi vaatia sekä myyjältä että kuntotarkastuksen tehneeltä osallistumista tuon vaurion korjauskuluihin. Jo siksi, että pikkuhiljaa kuntotarkastajat mahdollisesti alkaisivat suhtautumaan työhönsä siten kuten kuuluisi, eikä vain välittäjän yhtena toimeksiantona, jotka jatkuvat kunhan lausunnot eivät estä kauppoja. Ei se kuntotarkastajillekkaan mukavaa ole.

      Perusteena

      Kohdehan on poikennut siitä mitä sen kerrottiin olevan, eli siinä on laatuvirhe. Haette hinnanalennuksena erotusta siitä mitä talon arvon on voitu olettaa olevan myyntihetkellä ja mikä se olisi ollut jos tuo terveyshaitta olisi ollut tiedossa, korjauskustannusarvioineen.

      Saatte ainakin osan siitä mitä teiltä menee korjauksiin tai tappiolla myymiseen vauriot uudelle mahdolliselle ostajalle kertoen.

      Näinä päivinä ratkeaa (HO) erään vastaavan kohteen osalta hinnanalennus. Siinä kohde on jo myyty eteenpäin korjattavaksi ja hinnanalennuksena on haettu erotusta myyntihintojen välillä, ensimmäiseltä myyjältä.

    • Ap eli Homeurpo

      Ostimme talon joulukuussa 2009 hajua huomasimme Elina kertoja jo ekana keväänä. Kesällä 2009 löytyi kosteusvaurio vessasta jonka piikkiin haju laitettiin (sama kuntoarvaaja kävi uudestaan). Syksyllä 2010 alko oireet pojallamme, silloin kutsuun eka kerran tt:n joka ei voinut sillon tehä mittausta just siks ku ulkonakin itiöpitoisuudet on mitä on. Odottelumme tammikuuhun 2011, sillon tehtiin mittaus mut tt:n mielestä ylitys oli niin pieni et ei kuulemma edellyttänyt jatkotoimia. Kutsuun toisen kuntoarvaajan toukokuussa 2011, ei löytänyt mitään, hänen ja tt:n mielestä talossa ei haise. Oireiden pahennettua ennen kun olin menossa itse lääkäriin kun epäilin aivokasvainta tai että olen tullut hulluksi niin kutsuin homekoirat jotka merkkasivat (eivät kylläkään oikeaa paikkaa) ja siitä sitten lähti koko vyyhti avautumaan. Asianajotoimiston kautta tuli hetikohta rakennusterveysasiantuntija jonka lausuntoa itse asiassa ootellaan nyt vieläkin ennen kun päästää myyjiä reklamoimaan.
      Mutta vaikka valittaisinkin kuntoarvaajalle/hänestä, niin mitä hyötyä?? Eihän ne oo mistään vastuussa :(

      • Kulku-koira...

        Olen lukenut , että homekoira merkkaa sen paikan missä home haisee, eli ilmavirtaukset rakenteissa saattaa viedä hajun toiseen paikkaan ja vaurio voi olla eri paikassa. Koira on silti haistanut oikein ja merkannut.


    • Ssiäilmanäyte ???

      Kyllä ne on jos toiminta on ollut huolimatonta. Kuntotarkastuksen tekijät muistavat aina mainita sen että hehän eivät ole mistään vastuussa mutta se ei ole totta. Kyllä hekin vastaavat virheistään ja eiköhän ne mene heillä vakuutuksen maksettavaksi.

      Mitenkäs tämä TT:n ottama näyte, oliko se mistä huonetilasta otettu ? oliko lähellä sitä mistä vauriot sitten löytyivät.

      Helposti tulee tuomittua vaurioiden vakavuus/laajuuus yhden näytteen kautta, vaikka sillä ei saada tietoa kuin osasta rakennusta. Jos jokin pitoisuus on korkealla, tulisi sen jälkeen selvittää lisää ja availla rakenteita sellaisista paikoista mistä käyttöhistorian, rakennuksen rakenteiden ja talotekniikan puolesta voisi olla syytä epäillä vaurioita olevan. Materiaalinäytteillä sitten kohti oikeaa paikkaa jos ei näkyvää tai selkeää hajua tule vastaan.

      Ei ne näytteet koskaan ole se ainut oikea tapa tutkia, se on osa tutkimista, joka ei aina ole edes tarpeen. Tämä silloin jos vaurio rakenteissa, on silminhavaittavaa.

    • 20+3

      Koska ilmanäytteet otetaan yleensä altistumisen arvioimiseksi, näytteet otetaan sellaisista tiloista, joissa ihmiset oireilevat tai joissa epäillään olevan kosteusvaurioita. Vertailunäyte voidaan ottaa saman rakennuksen sellaisesta osasta, jossa ihmiset eivät oireile ja jossa ei ole tiedossa olevia kosteusvaurioita.

      Näytteitä voi ottaa myös sulan maan aikana!!

      Sulan maan aikana vertailunäyte otetaan ulkoilmasta. Maan ollessa lumipeitteinen ulkoilman mikrobipitoisuus on pieni eikä se vaikuta sisäilman mikrobistoon.Talviaika on yleensä luottettavampaa aikaa näytteiden ottamiselle, koska silloin ulkoilman mikrobipitoisuuksien vaikutus sisäilmaan on pieni.Näytteet voidaan kuitenkin ottaa sulan maan aikaankin, mutta vaatii silloin enemmän analysointia.(lajistotarkastelu)

      Ilmanäyte kuvaa sisäilman tilaa vain näytteenottohetkellä. Koska sisäilman homepitoisuudet vaihtelevat ajallisesti hyvin paljon ja näytteenottoaika on vain noin 10-15 minuuttia, on tärkeää, että näytteitä otetaan riittävän monta ja useasta eri tilasta.

      Positiivinen tulos voi kertoa ongelmasta, mutta negatiivisellakaan tuloksella ei vaurion mahdollisuutta voida sulkea pois.Mutta jos vaurio lajisto poikkeaa yleensä normaalista vaikka otettu kesälläkin.

      Parempi tapa kuitenkin on että asiansa osaava kosteusvauriotutkija kartoittaa lähtötilanteen ja tekee tutkimussuunnitelman minkä mukaan edetään, jotta turhilta ja kallilta mittauksilta vältytään, ettei vaan mitata mittaamisen ilosta.

    • Himahome

      Hyvin kirjoitettu 20 3. Ilmanäytteillä lähdetään liikkeelle jos ja kun asukkaat oireilevat ja kaikki muut, esim allergiat ja riittämättömän ilmanvaihdon aiheuttama huono sisäilmanlaatu on suljettu pois.

      Eläin, ruoka, siitepöly, huonepöly yms allergiat kun on todettu negatiivisiksi ja oireita kuitenkin on, niin silloin sisäilmanäytteiden kautta selviävät piilevät mikrobivauriot,
      useinhan se on niin että vaurio on pikkuhiljaa aiheutunut, eikä sen aiheutaja tai sijainti ole tiedossa.

      Jos vauriot ovat jo tiedossa ja selkeästi havaittavissa, ei tuossa vaiheessa sisäilmanäytteillä tai materiaalinäytteilläkään ole mitään virkaa.
      Talo vaan pian tyhjäksi, asukkaat evakkoon ja ammattilaiset korjaamaan kaikki vaurioituneet rakenteet. Tärkeintä on saada asukkaat pois altistumasta mahdollisimman pian.


      .

    • näin se on

      100.000 eurolla ei saa hesasta puolikastakaan tonttia eli purkakaa talo pois ja rakentakaa uusi tilalle niin pääsette halvimmalla...

    • Homeurpo

      No ei olla ko kuntaan jäämässä niin ei aleta täällä mitään rakentaa. Haluamme vaan päästä hometalosta eroon ja saada tappion minimoitua. Kuntotutkimusraportti tuli ja sen mukainen korjausarvio on 55 000€ joka toki voi vielä kasvaa kun aletaan purkaa. Kaupanpurkua haluaisimme mutta se ei ole todennäköisesti ensisijainen vaihtoehto, sit vaan hinnanalennus ja tönö/tontti myyntiin ja takkiin tulee mitä tulee mutta opittiinpahan et pitää ite rakentaa jos haluaa hyvää. Ja että talokauppa on ainoo kauppa missä nornaali reklamaatio/palautusoikeus ei toteudu.

    • Haisthome

      Miten immeiset ei edelleenkää ymmärrä että syrjäkylillä asumiskuntoisen talon voi todella saada alle sadantonnin. Se ettei sillä helsingissä pääse yksiön nurkkaan kiinni, ei yhtään vähennä ap:n ongelmaa, huolta ja murhetta. Ja rahaa se on tuo satatuhattaki. Ja noilla alueilla työt on yleensä kiven alla, eikä esimes yhden palkalla mitään isoja lainoja maksettaisikaan.

      Jos kateuden takia tarvii tuota toistella.. (useassa kirjoituksessa, en lukenut kaikkia) Niin muuttakaa ite jeeraan, ja ostakaa 60t & hyvällä onnella kelpo kämppä.

      Ap: Tuntuu että tuo on tehty tahallaan ja tietoisesti. Silloin myyjä on varaton, ja varustautunut silti kalliilla ja hyvällä asianajajalla. Joten parempi laiha sopu, kuin lihava riita oikeudessa. Jonka maksatte loppujen lopuksi te.

      Mekin toitotettiin myyjälle että halutaan hoitaa ongelmat sovussa, mutta eiköhän ilmaannu asianajajan kans "neuvotteleen".. Riitelemään, ja välillä poistui äänekkäästi muualle, ja siirsi puheenvuoron myhäilevälle asianajajalle..

      Tsemppiä, toivottavasti saatte asian hoidettua ilman että tulee turpiin kovin rankasti.

    • Homehelvetin läpi

      Luin tämän ketjun vasta nyt mutta kuulostaa paljolti samanlaiselta kuin oma tapauksemme.
      Sen sanoisin että hankkikaa mahdollisimman hyvät todisteet asunnon terveyshaitoista (sisäilmatutkimukset, mikrobitutkimukset, terveystarkastajan/rakennusterveysasiantuntijan lausunnot jne) sitten tiukasti vaatimaan kaupanpurkua, missään nimessä ei kannata edes mainita hinnanalennuksesta! Kun on lyödä faktat pöytään myyjille ja ehdoton vaatimus kaupanpurusta niin ei myyjät välttämättä halua käräjille lähteä vaan suostuvat purkuun. oikeudenkäynti kun on heille se todennäköisesti kallein vaihtoehto vaikkei oikeus kaupanpurkua tuomitsisikaan. Hinnaalennus ja oikeudenkäyntikulut nousevat helposti suuremmiksi kuin kaupanpurku loppujen lopuksi.

      hinnanalennuksella saatte pitää koko paskan eikä tuollaisesta hyvää tule ikinä. Homeenhaju on sitkeää sorttia kuten totesitkin jo.

    • Homeurpo

      Joo, saimme 3vkoa sitten vasta asiantuntijarapirtin jonka perusteella sitten laitoimme kaupanpurkuvaateen menemään. Ensi viikolla selviää mitä myyjät vastaavat. Jatkoa seuraa...

    • Homeurpo

      Myyjät vastasivat (tietenkin) että kieltävät kaiken mutta teettivät kuitenkin kuntotutkimuksen talossa. Heidän tutkija joka htt ei löytänyt mitään vikaa :) sanoi samaa ku kuntotarkastajakin että haju johtuu siitä että talo imee korvausilmaa alapohjasta. Tää htt ei käynyt siellä kohdassa missä se pahin vaurio ja näkyvä kasvusto on, ollenkaan!!

      Me näillä näkymin ollaan siis menossa oikeuteen niln et meillä on kahen asiantuntijan täysin päinvastaset lausunnot. Miten tässä voi oikein käydä? Miten myyjien tarkastaja voi mitätöidä näkyvän homekasvuston?? Me tietty otetaan vielä materiaalinäytteet sit oikeutta varten mutta pelottaa et miten tässä oikein vielä käykään :(

    • Maltilla eteenpäin

      Mitä olette nyt sitten lähtemässä hakemaan, kaupanpurkua vai hinnanalennusta ?

      Kaupanpurkaminen ei tule menemään läpi. Kiinteistökaupassa lasketaan tontille, liittymille ja kaikille rakennuksille oma arvonsa. Alueella jossa talonne on, tontin arvo lienee max 5000€ tuntumassa, samoin tonttiin kuuluvat liittymät.
      Alueen tonttien halvat hinnat on teillä tietty etuna, mutta kaupanpurkamiseen vaadittaisiin se että tuo talonne olisi aivan purkukuntoinen ja siihenhän on juuri tehty paljon remontteja.

      Oikeus tulee ottamaan huomioon talon rakentamisvuoden ja vastapuolen asianajaja tulee luonnollisesti esittämään että teidän olisi tullut ottaa huomioon se että talo on 1954 rakennettu ja alapohja on siten käyttöikänsä lopussa.
      Myyjän vastuulle sen korjauskuluja kokonaisuudessaan ei voi saada mitenkään.

      Teille on kaupan johdosta aiheutunut vahinkoa. Olette joutuneet muuttamaan pois ja maksatte kahden asunnon kuluja. Olette joutuneet teettämään tutkimuksia, joista on myös aiheutunut kuluja. Näitä kuluja ette saa myyjältä tai muualtakaan pois jos ette lähde hakemaan vahingonkorvauksia ja teidän tulisi kyllä hakea vahingonkorvauksia nimenomaan välittäjältä ja kuntotarkastajalta, sillä myyjän tahallisuutta ei ilmeisesti voida todeta olleen, alapohjan osalta (se vaatisi myyjän myöntävän asian)

      Suosittelen siis että vaaditte myyjältä hinnanalennuksena max puolet alapohjan ( olemassa olevien vaurioiden ) korjauskuluista ja vahingonkorvausta välittäjältä ja kuntotarkastajalta.

      Jos lähdette vaatimaan korjauskuluja täysimääräisenä, häviätte vaatimuksenne ja tulette sitten maksamaan vastapuolen asianajokulut. Puolet kuluista vaatimalla voitte päästä neuvottelussa sovintoon, eivätkä kulut siihen mennessä ole kasvaneet kovinkaan suuriksi, joten tuolloin ne vielä mahtuvat kummasti kotivakuutukseen ja saatte siihen sitten vielä osan tutkimuskuluistakin.

    • Homeurpo

      Kuulumisia: myyjien palkkaama (htt) tavarantarkastaja teki talossa tutkimuksen ja totesi samat virheet. Riidatonta on siis se että talo on homeessa. Myyjät lähettivät aa:sa välityksellä sovintoesityksen jossa toteavat että meidän olisi tullut 50 vuotta vanhaa taloa ostaessamme tietää että talon rakenteet ovat käyttöikänsä päässä. Vaikka talo myytiin meille täysin peruskorjattuna. He tarjosivat 3000€ hinnanalennusta :D ja kiistävät minkään vian johtuvan heistä.

      Sanoin että pyyhkikööt perseensä siihen paperiin ja että oikeudessa tavataan.

    • Hiero sovintoo vielä

      Asianajajat pärjää. Pitkä ja tressaava tie kulkea oikeuteen persaukisen.

    • Homeurpo

      Myyjät ei anna mitään mahdollisuutta siihen. Vaihtoehto on 3000€ hinnanalennuksiin tai oikeus joka jos voitamme tuomisee enemmän ku 3000€. Täs tilantees on ihan sama kattoa loppuun tää tie.

      • Hammeri 12

        Jokainen asianajaja, joka on myyjän puolella, kirjoittaa tuon saman. Ostajan olisi tullut tietää että 50 vuotta vanha talo on rakenteiltaan käyttöikänsä päässä... :)

        Myytiinkö teille taloa sanoen että tässä on 50 vuotta vanha täysin remontoitu talo, joka on rakenteiltaan käyttöikänsä päässä ??

        Asianajaja voi käyttää teknistä käyttöikää osoittamaan joko teknisiä kunnossapitojaksoja tai tekninen käyttöikäjaksoja KH kortteja, riippuen siitä mikä on päämiehen motiivi.


      • ohi on

        "Ostimme 1,5v sitten kauniin, täydellisesti peruskorjatun (putket, sähköt, maalämpö, salaojat, ulkovuoraus, kaikki pinnat sisällä, keittiö, kylppäri, sauna ja vessa, siis koko talo periaatteessa "uudenveroinen") Oli alueen hintatasoon nähden kallis ja myytiin erittäin hyväkuntoisena."

        Tottakai lähdette katsomaan loppuun saakka, eihän sellainen talo voi olla käyttöikänsä päässä, jota myydään erittäin hyväkuntoisena. Onko teillä tallella myyntiesite ja lehti ilmoitukset ym ? Jos ei ole niin pytäkääpä välitysliikkeeltä kopiot kyseisistä. Jos niissä lukee erittäin hyväkuntoinen ja täydellisesti peruskorjattu, ei teillä ole mitään heikkoa oikeudenkäynnissä.


      • neuvotteluun

        Mitä lähdette hakemaan ? Miten isosti talo on riidattomasti homeessa ?


      • Homeurpo
        neuvotteluun kirjoitti:

        Mitä lähdette hakemaan ? Miten isosti talo on riidattomasti homeessa ?

        Sillä lailla homeessa että korjauskustannukset (tai siis pelkkä alustava arvio) ovat 2/3osaa siitä hinnasta mitä me siitä maksettiin. Julkisivu pitää uusia kokonaan (vanha rappaus jätetty uuden lautaverhouksen alle vaikka myytäessä väitettiin et rappaus poistettu-> riskirakenne, ei tuuletu.) pelkkä julkisivu n.16000€ kaikki mitä löytyy ku aletaan purkaa, tod näk rappauksen alla oleva laudotus on jo ihan laho. Alapohja pitä uusia kokonaan ja vesikate ruodelaudoituksineen eli käytännössä talo pitää purkaa ja rakentaa uutta tilalle.

        Niin ja niistä teknisistä käyttöijistä niin myyjät toteavat että meidän olisi tullut sanonattakin ymmärtää että liki 60v vanhan talon vesikate ja alapohja pitää uusia parin vuoden sisällä..

        On tallessa alkup myyntiesite ja just sitä tossa luin niin siinä sanotaan: kunto hyvä, remontoitu vuosina 2003-2007 ja sit siinä on eritelty mitä on tehty.

        Myyntitilanteessa meille mainttiin että kylässä ollessaan myyjät olivat huomanneet että heidän vaatteissaan oli kodin tuoksu mutta että se ei häiritse. Nyt he väittävät kertoneensa että ovat huomanneet talossa "mummon mökin hajun" jo 2003...

        Kuntotarkastaja taas unohti että heidän ohjeistuksissaan sanotaan että jos kohteessa on edes epäilys mikrobiperäisestä hajusta niin tulee ostajalle esittää jatkotutkimuksia joita hän ei siis suositellut eikä maininnut sanallakaan.(silloin ois selvinny tää eikä ois ikinä ostettu koko paskaa). Myyntitilanteessa unohdettiin myös mainita jääpuikoista (jotka aiheutu lämpövuodoista), kosteusjäljistä joita myyjät olivat havainneet rempatessaan taloa, lahoista alajuoksuista, sienikasvustosta alapohjan ryömintätilassa ja tosiasn siitä että oikeastaan koko talo oli jo silloin teknisen käyttöikänsä päässä vaikka hyväkuntoiseba myytiin ja se niinkuin jo kerroin näkyi hinnassa alueen hintoihin verrattuna.

        Meillä ei tosiaan oo muita vaihtoehtoja kuin haastaa heidät oikeuteen koska 3000€ korvauksella ei makseta lähes sadantonnin lainaa pois tai tehä 60 000€ korjauksia.


        Kuulisin mielelläni mielipiteitä mitkä tsänssit meillä in sellasilta jotka on ite kokenutän saman.


      • käräjä virheistä opp
        Homeurpo kirjoitti:

        Sillä lailla homeessa että korjauskustannukset (tai siis pelkkä alustava arvio) ovat 2/3osaa siitä hinnasta mitä me siitä maksettiin. Julkisivu pitää uusia kokonaan (vanha rappaus jätetty uuden lautaverhouksen alle vaikka myytäessä väitettiin et rappaus poistettu-> riskirakenne, ei tuuletu.) pelkkä julkisivu n.16000€ kaikki mitä löytyy ku aletaan purkaa, tod näk rappauksen alla oleva laudotus on jo ihan laho. Alapohja pitä uusia kokonaan ja vesikate ruodelaudoituksineen eli käytännössä talo pitää purkaa ja rakentaa uutta tilalle.

        Niin ja niistä teknisistä käyttöijistä niin myyjät toteavat että meidän olisi tullut sanonattakin ymmärtää että liki 60v vanhan talon vesikate ja alapohja pitää uusia parin vuoden sisällä..

        On tallessa alkup myyntiesite ja just sitä tossa luin niin siinä sanotaan: kunto hyvä, remontoitu vuosina 2003-2007 ja sit siinä on eritelty mitä on tehty.

        Myyntitilanteessa meille mainttiin että kylässä ollessaan myyjät olivat huomanneet että heidän vaatteissaan oli kodin tuoksu mutta että se ei häiritse. Nyt he väittävät kertoneensa että ovat huomanneet talossa "mummon mökin hajun" jo 2003...

        Kuntotarkastaja taas unohti että heidän ohjeistuksissaan sanotaan että jos kohteessa on edes epäilys mikrobiperäisestä hajusta niin tulee ostajalle esittää jatkotutkimuksia joita hän ei siis suositellut eikä maininnut sanallakaan.(silloin ois selvinny tää eikä ois ikinä ostettu koko paskaa). Myyntitilanteessa unohdettiin myös mainita jääpuikoista (jotka aiheutu lämpövuodoista), kosteusjäljistä joita myyjät olivat havainneet rempatessaan taloa, lahoista alajuoksuista, sienikasvustosta alapohjan ryömintätilassa ja tosiasn siitä että oikeastaan koko talo oli jo silloin teknisen käyttöikänsä päässä vaikka hyväkuntoiseba myytiin ja se niinkuin jo kerroin näkyi hinnassa alueen hintoihin verrattuna.

        Meillä ei tosiaan oo muita vaihtoehtoja kuin haastaa heidät oikeuteen koska 3000€ korvauksella ei makseta lähes sadantonnin lainaa pois tai tehä 60 000€ korjauksia.


        Kuulisin mielelläni mielipiteitä mitkä tsänssit meillä in sellasilta jotka on ite kokenutän saman.

        Tuossa on kaikki kiinni siitä minkälainen asianajaja teillä on. Kohde on siis myyty teille sellaisena joka on remontoitu ja luokitsltu hyväkuntoiseksi. Asianajajan pitää osata puutua tuohon ja painottaa käräjäoikeudelle että jos ostajan olisi tullut osata aavistaa talon olleen käyttöikänsä päässä, olisi se pitänyt myytäessä mainita muutoin kuin että kohde on remontoitu ja hyväkuntoinen.

        Alueen vastaavien kohteiden osalta, tilatkaa ehdottomasti otteet kiinteistokaupparekisteristä, kyseisen vuoden aikana tehdyistä kaupoista, kyseisellä alueella. (vaikka vuosi ennen ja vuosi jälkeen, jos ei samana vuonna ole montaa kauppaa tehty). Pyytäkää jättämään pois sukulaiskaupat, jolloin keskihinta saadaan laskettua totuudenmukaisena, (vastapuolen asianjaja tulee salissa väittämään ettei keskiarvoon voida luottaa koska mukana on myös sukulaiskauppoja, tuolloin oma AA:nne voi sanoa että ei ole, ne on jätetty pois.)

        Pyytäkää erikseen otteet myös tonttikaupoista, jolloin saatte esitettyä käräöäoikeudelle mikä on tontin hinta ja selvittäkää myös liittymien hinta.

        Ottakaa yhteyttä henkilöihin jotka kaupoissa ovat olleet ostajina ja kysykää minkälaiena he kiinteistönsä olivat ostaneet.

        Teillä on oikeus myös vahingonkorvaukseen, jos ja kun talon seinistä on ilmoitettu rappaus poistetuksi ja kuitenkaan näin ei ole. Tästä pitäisi mielellään olla kirjallinen todiste tai sitten sinä ja puolisosi mahdollisesti vahvistatte kyseisen keskustelun käydyn. Ehdottomasti molemmat kertomaan asian, muutoin käräjäoikeus ei noteeraa asiaa, jos se on sana sanaa vastaan ja yksi henkilö /puoli.

        Jos ja kun nyt sitten on oikeus vahingonkorvaukseen, tulee asianajajanne lähteä sitä myös hakemaan, eli sijaisasuminen, tutkimus-näytteet, muuttokulut yms

        Asianajajanne tulisi myös kyseenalaistaa se nouseeko kiinteistön arvo korjausten myötä, eli kun korjaukset on tehty, onko siitä mahdollinen saada 160000,00€ ? onko todellakin jos ja kun ajatellaan että talohan on rekennettu vuonna 1950, eikä talon runkorakenteet muutu alkuperäisestä, joiden olisi edelleenkin pitänyt olla kunnossa ja kestää koko rakennuksen elinkaaren ajan, eli 100 vuotta, remontoituna. (Remontoitaessa kaikki korjausta tai uusimista vaativat rakenteet korjataan/uusitaan, vaurioituneiksi havaittuja ei saa jättää rakenteisiin piiloon. Tämä esim jos julkisivu on uusittu, mutta sen avaamisen yhteydessä ei ole korjattu jo silloin rakenteissa olleita lahoja tai muutoin vaurioituneita rungon osia)

        Kauppakirjassahan tuskin lukee, vesikate uusittu, mutta vain pelti, rakenteet jätetty tarkastamatta ja korjaamatta.


    • Homeurpo

      Kiitos erittäin hyvistä neuvoista!

    • Homeurpo

      ONKO JOLLAIN NÄITÄ ALLA MAINITTUJA OHJEITA/KORTTEJA? TARVITSEN!


      Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä. Suoritusohje. (2007)


      LVI-ohjekortissa käsitellään asuntokaupan yhteydessä tehtävää kuntotarkastusta tilaajan näkökulmasta. Ohjekortissa määritellään tarkastuksen tavoitteet, laajuus, raportointi ja osapuolten vastuut. Lisäksi opastetaan tarkastuksen sopimisesta ja tilaajan osallistumisesta tarkastukseen ja selvitetään tarkastukseen liittyviä rajauksia ja epävarmuustekijöitä.
      Ohje soveltuu omakotitalojen, rivi-, erillis- ja paritalohuoneistojen kaupan yhteydessä tehtäviin kuntotarkastuksiin. Kerrostalohuoneistoissa tarkastus rajoittuu huoneiston sisäpuolisiin osiin.
      Kortti on ilmestynyt myös KH-ohjekorttina KH 90-003943.

      Kuntotarkastusta asuntokaupan yhteydessä käsittelevät ohjekortit ovat:
      LVI 01-10413, KH 90-00393 Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä. Tilaajan ohje.
      LVI 01-10414, KH 90-00394 Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä. Suoritusohje.

    • ei kukaan

      https://www.rakennustietokauppa.fi kirjoita siellä hakuun KH 90-00393 niin löytyy hintaan 12.85€. Tulee nopeasti postissa.

      Noista korteista ei oikein voi kopioita toimitella, joten tilaa omasi ;)

    • voi veee....

      tosi järkkyä näin itsekkin kokeneenna,polku tulee olemaan vaikeaa koska ostajalla ei ole mitään oikeutta. hyvä veli syö kaiken eiks vaan.... toivotan onnea taistelulle ja euroja palaa.

    • Judge 52

      Näinpä se menee. Ostajalle luetellaan oikeudessa vaikka mitä. Mitä olisi pitänyt osata olettaa löytyvän yms. Myyjälle ei kukaan sano että hänen olisi pitänyt kertoa välittäjälle että tällaista ja tällaista talosta pitäisi opsata olettaa löytyvän.... ja välittäjähän ei kerro vaikka tietäísikin ;)

      Oikeudessa kaikille tulee yllätyksenä se että taklo ei ollutkaan enää asumiskelpoinen, muta senhän olisi ostajan pitänyt osata aavistaa. Tosin myyjälläkään ei ole ollut edes ajatusta että myymänsä talo olisi asumiskelvoton tai kokonaan käyttöikänsä päässä, se tieto tulee asianajajalta ja tuntuu sopivalta, koska sillä saattaa sääsyä maksulta ja vielä sen päälle ostajan asianajokulujen maksulta.

    • Homeurpo

      Heipsan,

      Aattelin kertoilla kuulumisia sen verran että käräjät on nyt käyty. Myyjät harrastivat ns sikakiistoa loppuun saakka joten muuta vaihtoehtoa ei ollut. Onneksi valmisteluvaiheessa selvisi että myyjä oli siis ostanut talon aikanaan purkukuntoisena tontin hinnalla ja kauppakirjassa on erikseen rajoitettu vastuuta niin että siinä todetaan talon olen huonossa kunnossa ja vaativa täydellistä peruskorjausta. Ja hehän siis tekivät siinä remppaa mutta eivät peruskorjanneet alapohjaa, yläpohjaa eivätkä julkisivua. Eivätkä kertoneet meille ostajille dttä eivät ole hupsista vaan tehneetkään sitä peruskorjausta mikä piti tehä ja myivät aika isolla voitolla etiäpäin. Välittäjälle ja kuntotarkastajalle kertoivat tehneensä peruskorjauksen kaikkiin rakenneosiin. Tästä syystä välittäjä antoi meille tiedon että kyseessä on täysin peruskorjattu, muuttovalmis koti. Ja muuten julkisivusta olivat hakeneet rakennusluvan sille et vanha rappaus poistetaan sieltä ja laitetaan laudotus mut eivät noudattaneet sitä vaan jättivät rappauksen paikoilleen ja uutta lautaa vaan päälle..

      Oikeudessa ei tullut esiin mitään uutta joka ois ollu mein kannalta huonoa. Vastapuoli ei enää voinu vedota käyttöikiin koska olivat tosiaan "unohtaneet" kertoa että peruskorjaus on jätetty kesken ja että heillä tosiaan erikseen on kauppakirja jossa se käsketään tekemään.. eli Käräjät meni meidän osalta hyvin. Ja nyt vaan odotetaan tuomiota. Mut on tää hometalotaistelu vaan uskomatonta ja tosiaan myyjä voi puhua silmät ja suut täyteen sitä ihteensä mut ostajalla kaiketa todistelutaakka. Huoh. Voi ku rasahtais niille kunnon vahingonkorvaukset!!

    • Kauanko teillä meni aikaa asianajajan palkkaamisesta käräjille pääsemiseen? Ollaan samassa tilanteessa niin vähän kiinnostaa. Onnea erävoitosta! Myyjäpuoli valittanee ylempiin oikeusasteisiin vai tyytyykö jo viisaana kohtaloonsa?

    • Remontti pilaa

      Ostakaa hirsitalo, jossa ei ole muovia missään ja hirret ovat vähintään sisältä näkyvissä. Ylä- ja alapohja ovat tuulettuvia ja molempien alla pystyy kävelemään/konttaamaan. Ystäväperheelläni on tällainen, ostivat sen pilkkahintaan, tutkivat ylä- ja alapohjat ennen ostopäätöstä ja talo osoittautui täysin terveeksi. Rakennettu 50-luvulla, mutta ei ole tehty sen jälkeen muuta remonttia kuin asennettu vesijohdot.

    • Homeurpo

      Aa palkattin 08/11, reklamaatio lähti 10/11, haaste 03/12 ja käräjät 11/12.

    • Homeurpo

      Käräjäoikeus tuomitsi kaupan purettavaksi. Tosin siinä tuomiossa oli pari ihan selkeää virhettä mm asiaanjaokulujen osalla joten oottelemma valitusajan ennenkuin huokastaan

      • Loistava tulevaisuus

        HYVÄ SUOMI,
        asioita on hoidettu pitkään, hartaasti ja loistavasti!!!
        HYVÄ SUOMI!!
        tietoa on ja on ollut, ja tieto homeista, terveyshaitoista, rakentamisen parantamisesta, on olut PITKÄÄÄÄÄÄÄn
        HYVÄ SUOMI,
        huolta pidetään ihmisistä lapsista, vanhuksista, äideistänne, isistänne, lapsistanne, ja terveydestä!!!
        HYVÄ SUOMI,
        oikeus,kohtuus ja kehitys jatkaa eteenpäin, mutta mihin suuntaan, kun oikein realistisesti asioita katselee. Hienosti menee, hyvin voidaan!!!?
        HYVÄ SUOMI,


      • Liiankauanvähättelty
        Loistava tulevaisuus kirjoitti:

        HYVÄ SUOMI,
        asioita on hoidettu pitkään, hartaasti ja loistavasti!!!
        HYVÄ SUOMI!!
        tietoa on ja on ollut, ja tieto homeista, terveyshaitoista, rakentamisen parantamisesta, on olut PITKÄÄÄÄÄÄÄn
        HYVÄ SUOMI,
        huolta pidetään ihmisistä lapsista, vanhuksista, äideistänne, isistänne, lapsistanne, ja terveydestä!!!
        HYVÄ SUOMI,
        oikeus,kohtuus ja kehitys jatkaa eteenpäin, mutta mihin suuntaan, kun oikein realistisesti asioita katselee. Hienosti menee, hyvin voidaan!!!?
        HYVÄ SUOMI,

        HYVÄ SUOMIIIIIII ja PIRINEN.
        """"""Terveystarkastajat eivät välttämättä tiedä asumisterveydestä riittävästi, eikä valvovissa aluehallintovirastoissakaan ole riittävästi asiantuntijoita"""""".
        http://www.tehy.fi/tehy-lehti/2012/7-2012/huono-huolto-kostautuu/

        EI HYVÄ MYRKYN KYLVÄJÄÄÄÄT JA SAVUSTAJAAAT. Mitta tullut täyteen!!!! PHMG, PHMB ja kaikki myrkyt homedesinfioinneille. HYVÄ TUKES!!!!
        JA HYVÄÄ JOULUA. TÄMÄ JOULU TOI TOTUUDET ESIIN ja SE ON HYVÄÄÄÄ!!!!

        Vääristelijät , vähättelijät ja oman edun tavoittelijaat ovat saaneet tehdä mitä haluaa liian pitkääään ilman mitääään valvontaaaaa.


      • Lajitoveri -08

        Onneksi olkoon, hienoa että löytyi pitävät todisteet myyjien vilpillisyydestä. Moni varmaan jo ehti pitää teitä itseänne tavallaan syypäinä ja turhan valittajina.

        Käräjäoikeus siis ohi ja nyt odottelette sitä, että valittaako vastapuoli. Jos valittaa niin tiedoksi että sitten Hovissa asia käsitellään tavallaan uudelleen, eikä Hovin tuomareilla ole tietoa käräjäoikeuden käsittelyssä esitetyistä seikoista, sanomisista yms.

        Joudutte nyt siis sitten maksamaan itse asianajokulunne ja sitten valitusajan jälkeen ne menevät perintään vastapuolelta / ve 2 menee perintään vasta hovin jälkeen (kuten meille kävi).
        Toivotaan että teidän vastapuolella on rahat joilla maksaa kauppasumma takaisin ja asianajokulunne, muutoin teillä on perinnän kautta tulossa rahaa, mutta kädessä laina kiinteistöstä jota teillä ei enää ole.

        Näissä asioissa ei tavallaan ole voittajia. Toivoaan parasta, hyvä joulua ja onnellista uutta-vuotta.


    • Homeurpo

      Kiitokset! Vastapuoli on ilmaissut tyytymättömyyden koko tuomioon. Me oik käyntikuluihin ja vahkorvauksiin. Asuntolainaa meillä ei onneksi enää ole vaan hometalo on velaton mut onhan tää veemäistä ootta vuos hovia :((

      • Lajitoveri -08

        Se oli ihan varma että valittavat tuomiosta, koska ei voi muuttua kuin paremmaksi tai pysyä, heidän kannaltaan. Lisäksi nyt ei mene heti asia maksuun, eli ulosmittaukseen jos ei ole muuta vakuutta millä maksaa takaisin kauppasumma ja vahingonkorvaukset.

        Nyt vaan ajatukset muualle ja sitten hovissa muistakaa esittää asia pilkuntarkasti ja huolella. Jokainen löydetty vaurio täytyy tuoda julki ja perustella uudelleen, aivan kuin asia olisi ensimmäistä kertaa käsiteltävänä.

        Menikö asianajokulut siten että kumpikin omansa, vaikka kauppa tuomittiin purettavaksi ? vai mikä virhe niiden osalta oli ?


    • Homeurpo

      Joo meillä on tosi hyvä asianajaja. Ja joo se tuomari määräs oik käyntikulut omiks vahingoiks vaiks sen ois pitäny määrätä ne vastapuolelle.

    • Homeurpo

      Eipä mennykään hoviin tää juttu. Vastapuoli ei halunnutkaan sinne vaan maksavat. Kauppa puretaan ylihuomenna :) tämä tarina päättyi siis hyvin. Toivottavasti vähitellen mahdollisimman moni muukin.

      • Hienoa...

        Mainiota. Hienoa toimintaa myyjien puolelta, koska kantavat vastuunsa. Asia on toteen näytetty. Te olette nyt kokemusta rikkaampia


      • yökyökyök

        Ei helvetti luin tämän tarinan. Miten oksettavaa myydä paska ja laho talo tietentahtoen.

        Varmasti monet nuoret perheet ostavat vähän hölmöyttäänkin vanhoja taloja huijareilta. Heillä ei oikeasti käy mielessäkään, että kukaan voisi huijata noin isossa ja tärkeässä kaupassa sekä luottavat huijari kuntotarkastajiin. Mulle on tullut vähän sellainen käsitys, että eläkeiässä olevat vanhojen talojen kauppiaat ovat kaikkein pahimpia huijareita. Pula-ajan lapsina he ovat tottuneet vetämään kotiapäin eivätkä kaihda epärehellisiä keinoja. Ei mitään moraalia, kunhan rahat vaan saadaan.

        Käsitys tulee siitä, että jokaisessa home-talo-riidassa toinen osapuoli on edellämainittu pula-ajan kasvatti. Varmaan ei edes olla otettu selvää myyjän vastuista eikä virheistä puhuta mitään.

        Kaikkein ikävintä, jos ostajaperheessä on lapsia, jotka sairastuvat.

        Minusta tässä aloittajan tarinassa ei ole pelkästään kyse asuntokauppariidasta. Kyse on myös petoksesta/rikoksesta.

        Kyllä vaikuttaa siltä, että tietty sukupolvi on pihyyttään homehduttanut tämän maan rakennukset, kun ei olla raskittu tarvittavia korjauksia ja kunnostustöitä taloissa tehdä. Sitten ne talot myydään eteenpäin hyväkuntoisina.


      • yäkyäkyäk
        yökyökyök kirjoitti:

        Ei helvetti luin tämän tarinan. Miten oksettavaa myydä paska ja laho talo tietentahtoen.

        Varmasti monet nuoret perheet ostavat vähän hölmöyttäänkin vanhoja taloja huijareilta. Heillä ei oikeasti käy mielessäkään, että kukaan voisi huijata noin isossa ja tärkeässä kaupassa sekä luottavat huijari kuntotarkastajiin. Mulle on tullut vähän sellainen käsitys, että eläkeiässä olevat vanhojen talojen kauppiaat ovat kaikkein pahimpia huijareita. Pula-ajan lapsina he ovat tottuneet vetämään kotiapäin eivätkä kaihda epärehellisiä keinoja. Ei mitään moraalia, kunhan rahat vaan saadaan.

        Käsitys tulee siitä, että jokaisessa home-talo-riidassa toinen osapuoli on edellämainittu pula-ajan kasvatti. Varmaan ei edes olla otettu selvää myyjän vastuista eikä virheistä puhuta mitään.

        Kaikkein ikävintä, jos ostajaperheessä on lapsia, jotka sairastuvat.

        Minusta tässä aloittajan tarinassa ei ole pelkästään kyse asuntokauppariidasta. Kyse on myös petoksesta/rikoksesta.

        Kyllä vaikuttaa siltä, että tietty sukupolvi on pihyyttään homehduttanut tämän maan rakennukset, kun ei olla raskittu tarvittavia korjauksia ja kunnostustöitä taloissa tehdä. Sitten ne talot myydään eteenpäin hyväkuntoisina.

        Ja en kyllä enää viitsi kuunnella sitä mantraa " kuka on tämän maan rakentanut sodan jälkeen ".

        Niin joku sen rakensi mutta se joku ei ymmärtänyt huoltaa ja kunnostaa rakentamaansa.


      • Oppi ojassa
        yäkyäkyäk kirjoitti:

        Ja en kyllä enää viitsi kuunnella sitä mantraa " kuka on tämän maan rakentanut sodan jälkeen ".

        Niin joku sen rakensi mutta se joku ei ymmärtänyt huoltaa ja kunnostaa rakentamaansa.

        Nyky päättäjät panee huolto ja kunnostusrahat kreikkaan. Nykyiset maamme nakertajat ei pysy aina oikeilla booreilla vai onko osalla boorit jopa sileenä matkalla EU:n.
        No älkää enää vanhoihin purutaloihin. Viisastukaa vahingosta. Ei se valittamalla parane pitää olla itse aktiivinen. Turhaa siitä toisia syyttelemään jos ei ota asioista selvää ajoissa.Myöhäistähän se on sitten ku on p-housuis. Näinhän se on ollut kautta aikain.
        Miksi se siitä olisi muuttunut isältä pojulle.


    • Näin se menee

      Joo ja eikun seuraavaa kahteleen.

    • asserinbaari

      Mutta ei mitään vanhoja purutaloja enään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe