Aknepäiväkirja - Isotretinoin Actavis [20mg]

OJM

Terve kaikille.

Olen 21-vuotias mies ja aknea ollut vaihtelevissa paikoissa täysin vaihtelevalla määrällä noin 15-vuotiaasta asti. Juuri nyt kun tätä kirjoitan luulisin että akne on pahimmillaan, vaikka moniin verrattuna omani ei kuitenkaan ole paha ollenkaan. Kasvot ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, yksittäisiä finnejä/"patteja" ilmestyy tasaista tahtia aina sillointällöin ja kyseiset myös häviää samaa tahtia pois. Eli toisinsanoen naamani ei ole koskaan 100% kunnossa, muttei myöskään koskaan hyväksi kehuttavassa. Arpia on vain hiukan, valkopäisiä pieniä "luufinnejä" muutamia ja normaalifinnejä sitten esiintyy lähinnä ainoastaan leveiden leukaluiden kohdalla tai vähän alempana eli kaulan seutumilla. Harvemmin, mutta joskus myös poskissa. Sanoisin että 2-3 metrin päästä ihoni näyttää varsin hyvältä! Paita päällä itseluottamus aika lähettä normaalia, ei paha.

Vartalossa sensijaan on ollut joskus vaihtelevaa pienempää "näppyä" joka jatkuu selkärankaa alaspäin, normaalia isompaa finniä yläselkä täysi, rinnassa ollut aina finnejä ja nyt uusimpana tulokkaana minut yllätti olkapää/hartiaseudun finnit mitä ennen on harvemmin ollut poisluettuna pienet yksittäiset tapaukset. Viikon tätä uutta aaltoa katseltuani ajattelin että voi perseen helvetti nyt saa rittää ja soitin itselleni ajan Ihotautilääkärille. Aijemmin olin jo sielä kahdesti käynyt ja hakenut jotain lievempää lääkettä kuten Epiduo geeliä tai Oricyclin (tetrasykliini) -kapseleita. Kenties niistä saanut pienen tilapäisen lohdun, mutta jaa. Ei akne niinvaan poistu. Nyt marssin sisään ja sanoin suoraan että kirjoitappa resepti Roa-korvikkeesta.

Bäng. Isotretinoin Actavis [20mg] 100 tabletin purkki oli myöhemmin päivällä omalla pöydällä ja ensimmäinen tabletti piakkoin sen jälkeen nielaistu. Päätin nyt alkaa kirjoittamaan tätä threadia muille samassa sopassa uiville. Vie kummasti mehut ja henkiset voimat kun kamppailee tämmöisen vahvan ulkonäköasian kanssa, eikö vaan?

Tuntuu ettei jaksa juhlissa saunoa (ainakaan sekasaunassa) ja vaikka silti sitä teenkin niin hieman tuskastuneena. Kesä tulee muttei oikein biitsillä maita tallustella... Ja jos maltaaa niin varmasti hieman alitajuntaisesti akneaan häpeillen.

Toivon ja uskon että tämän kolmen tai kuuden kuukauden kuurin jälkeen ihoni on sileä ja täydellisessä kunnossa. Kirjoitan lisää aina muutaman kerran viikossa. Aijon kertoa täsmälleen miten kuuri minuun vaikuttaa ja kuinka tulokset ja haittavaikutukset näkyvät.

Tsemiä myös teille muille.

- OJM

33

6427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama juttu

      Kiitos tästä ketjusta! Itse olen aloittamassa juurikin samaisen kuurin (olen nainen) joten mielenkiintoista kuulla miten muilla sujuu. Itselläni ongelma ei ole pahimmanlaatuinen, mutta sen verran pahasti olen kyllästynyt että todellakin toivon tämän lääkkeen tuovan pysyvämpää ja parempaa tulosta kuin mitä antibiootit tekivät.

      Tsemiä aloittajalle ja muillekin!

    • samma här

      Itse aloitin oman kuurini kuukausi sitten, joten ihana saada vertaistukea! Voimia kaikille aknen selätykseen

    • Pahaakne

      Itselläni on ollut noin 2 vuotta paha akne selässä, rinnassa, naamassa. on vaikuttanut elämääni todella paljon ja isetuntoni on romahtanut täysin. sain reseptin johonkin isotetrooni lääkkeeseen ja olen käyttänyt sitä noin 2 kuukautta ja lopettanut tupakoinnin niin ei ole enään tulehtuneita kohtia, mutta naama silti täynnä finnejä ja tuo lääke kuivattaa naaman ja huulet. ei mikään mielyttävä kokemus. voitteko kertoa kauan suunilleen kestää että finnit häviää kokonaan? t.16v poika

      • OJM

        Kiitti itsellenne =) aika ekaan postaukseen.. mutta ensin.

        Pahaakne: siihen kun ei ole laskettuja päiviä. Akne paranee niin yksilöllisesti kaikilla että on vaikea lähteä edes arvaamaan. Kuitenkin 3-6kk aikana parannus viimeistään tapahtuu, eli voimia, kyllä se helpottaa.

        Itse olen nyt syönyt kuuria nyt 5 päivää ja ainakin toistaiseksi haittavaikutukset on enemmänkin hyötyvaikutuksia minulla. Iho kyllä kuivuu eli joutuu ensimmäistä kertaa hieman kasvoja rasvaamaan. Huulet kuivuu paljon, huulirasvaputkilo vaan mukaan taskuun niin pärjää paremmin kun hyvin. Tämä kuivuminen tuntuu hyvältä, iho ei rasvoitu ja jo nyt melkein voisi sanoa että kasvojen alue näyttää hieman paremmalta. Kasvoihin tullut tasan yksi uusi pienenpieni finni tämän viiden päivän aikana. Kroppaa en ole ehtinyt oikein tarkastella mutta pikaisesti sanottuna tilanne on sama, finnejä on vanhaa mallia eikä mielestäni ole kuivumaan päin.

        Tänään vasta kuudes päivä, en oletakkaan tuloksien näkyvän vielä pitkään aikaan. Kasvot on positiivinen yllätys! Kirjottelen muutaman päivän päästä lisää. Tällä hetkellä hyvin toiveikas :)

        - OJM


    • 2 viikkoa

      noin mullaki kävi, että aluks iho vähän kuivu ja tuntu parantuvan muta sitten rupes näppylää pukkaan ja nyt odotellaan paranemista...

    • hdfh

      mullakin oli alussa hyvä

      mutta nyt mekein 2 kuukautta syönnyt roa ja naama on ollut pari viikkoa pahempi kuin koskaan ennen, finnejä ja paiseita ihan törkeesti plus tietenkin kuivat ja revenneet huulet ja nenän limakalvot ihan ruvella ja veressä. parantumisesta ei mittään merkkejä!

    • OJM

      Uutta päivitystä. Kymmenes päivä menossa, iho kuivunut jo huomattavasti enemmän. En sanoisi vielä kuitenkaan edes häiritseväksi. Huulet vaatii rasvaamista ja nenänpielet. Asiaan. Kasvot: voila! Tosi hyvät. Yksi uusi finni tuli ja meni ton viime päivityksen jälkeen. Näyttää paremmalta! 0 finniä naamassa tällä hetkellä, jälkiä kyllä edellisistä. Selkä/hartiaseutu aikalailla saman näköinen vieläkin, ei kuitenkaan ollenkaan uusia finnejä. Hyvillä mielin. Ei mitään pahennusta tapahtunut 10 päivän aikana, kaikki toistaiseksi päinvastoin. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan :) Päivittelen taas ensiviikolla, nyt viikonlopunviettoon.

      - OJM

    • hommaa oikea akne

      Joo just... JOS sun "aknes" parantuu 10päivässä niin se ei oo mikään akne... Itsellä alkaa 18viikko roaccutania 80mg annoksella eikä mitään vaikutusta ole tapahtunut, tai jos on niin kokoajan vaan pahempaan.

    • huijausta(ko)

      Itse olen napsinu isotretinoinia 40mg päivässä 5kk ajan enkä huomaa mitään positiivista muutosta.. Vasempaan reiteen on tullu pahoja finnejä jotka on pikemminkin paiseita, kävellessä ne puhkeilevat ja tuolloin ilme muuttuu nopeasti tuskaisaksi ja kävely pysähtyy kuin seinään... Naama pysynyt samanlaisena ellei pahentunut jonkun verran. Selkä on pahentunut eikä välillä kärsi nojata selkänojaan penkeissä kun finnit jää puristuksiin ja se sattuu Eräässä vaiheessa ehdin syödä 60mg päivää kohti iholääkärin ohjeistuksella, mutta vasemman silmän alle tuli kauhea paise, ihan näköä haittasi aivan kun olisin saanut helvetin lujaa nyrkin siihen, sitten alkoi toinen lääkitys että paise lähtisi pois, mutta eipä tuo kokonaan lähtenyt... Nyt rupeaa kyrsimään jo varsinkin kun punastuu nyt niin helposti ja hikoilee(?), huuletkin kuivuu. Harrastukset kärsii tästä pahasti ja ylipäätään liikkuminen...

    • vitun PASKAA

      Minäpäs olen napsinut yli 4,5kk ajan 80mg annoksella(alku pienemmällä annoksella totutuksen vuoksi)
      Muutosta ei ole tapahtunut, tai jos on niin aina vaan pahemmaksi, huijaukseltahan tuo alkaa vaikuttamaan.
      Varon nykyään hikoilemista pakollisilla julksilla paikoilla(hankalaa kun muut katsovat kummissaan mitä naamasta löytyy, vapaaehtoisesti en liiku kotoa pois) silloin naama nä'yttää vielä tuplasti pahemmalta. saa nähdä mitä seuraavat 1.5kk tuo tullessaan... Tällä huijausmenolla ei ainakaan muutosta...

    • 5vk takana

      Oon ollu isotretinoin ratiopharm -kuurilla nyt 5 viikkoo, annostus on 2 kertaa 20mg päivässä, eli 40mg per päivä. Mitään positiivista vaikutusta en oo vielä huomannu.. Finnejä on tullu tasaseen tahtiin ja ehkä jopa enemmänkin kun ennen kuuria, että ehkä vielä tää pahenemisvaihe menossa.
      Huulet tosi kuivat, samoin iho. Kuivin on tietty kasvojen iho, mutta myös käsien iho on tosi kuiva ja kämmenselkiin tuli noin viikko sitten sellasia kuivia ja punasia alueita (joita kirveli..). Nyt ne on onneks melkein lähteny. Silmät on myös vähän kuivat, mutta en oo kuitenkaan mitään silmätippoja ostanu. Selkäkipuja ollu jonkin verran, esim illalla on ollu vaikeeta käydä sängylle makuulteen, kun on sattunu niin paljon. Mut nyt sekin on vähän hellittäny.. Hyvä asia on se, ettei hiukset rasvotu niin nopeesti (ennen pesin joka päivä hiukset).
      Ihan normaalia, ettei vielä oo parantumista tapahtunu, mutta SITÄ ODOTELLESSA!

    • haistakaa vittu m18

      vai että ihan normaalia kun on 5/6osaa kuurista syöty eikä vaikutusta ? siis 5kuukautta 6kuukaudesta... just joo... ei tähän auta näköjään mikään.

    • OJM

      Moi taas.

      Jollekkin epäilijälle: Tosiaan 10pv aikana iho oli kuivunut ja näytti paremmalta, en missään vaiheessa maininnut että akne on parantunut. Kasvoihin kuivumisen myötä tulee paljon paljon vähemmän finnejä, mikäli ollenkaan. 3 viikkoa nyt käyttänyt ja täytyy sanoa, että naamassa ei ole yhtään kunnon finniä, pieniä näppyjä tulee sillointällöin mutta pahuuttani puhkaisen ja ne on yön jälkeen 100% hävinnyt. Kasvojen iho on aika hyvä.

      Akne ongelma ei ikinä kasvoissa oikeastaan tosi paha ole ollutkaan, vartalossa kyllä. Se ei ole hellittänyt vieläkään, finnejä tulee ja menee samaan tahtiin. Eivät ole kipeitä tosin, yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

      Huulet kuivuu, kasvot siis muutenkin kuivuu = pakko rasvata pari kertaa päivässä. Bepanthenia kun pistää kerran pari päivässä kun on kotona pyörähtämässä niin kyllä helpottaa. Ei pääse pahaksi tämäkkään kuivuminen. Tähän asti olen vetänyt vain yhen tabletin päivässä, nyt alotan ihotautilääkärin ohjeiden mukaisesti 2per päivä.

      Minun mielestä iho parantunut kasvoissa, samaa kaipailisi vartalo. Ei kuitenkaan mitään muutosta sielläpäin, normaalia niinkun kaikki onkin maininnut. Ikävä kuulla että porukalla on vielä noinkin pitkän ajan jälkeen akne samanlainen. Itse odotan kyllä parempia tuloksia jo kasvojen perusteella, saas nähdä.

      Ennen tätä kuuria tosin ei ole ollut kipeitä finnejä ikinä, nyt on olkapäässä yksi johon sattuu jos esim paita kiristää siitä kohdalta kun kurkottaa johonkin.
      Mainitsen vaikkei asia ressaa niin pätkääkään.

      Viikon päästä viimeistään lisää, kerron kuinka tää tabujen tuplaus vaikuttaa. Antaisin haittavaikutuksille toistaiseksi määrityksen olematon-äärimmäisen lievä. Tämä vain koska ei ole mikään ongelma rasvata ihoa sillointällöin ja pitää huulirasvaa kokoajan mukana. Luulen kyllä että kohta kiihtyy kuivuminen kun annokset kasvaa. Innolla odotan ^.^

      - OJM

    • dfgdgdgd

      Pakko myöntää itsekkin tuo kuivuminen mutta eipä se kuivuminen näytä tuovan MITÄÄN parannusta naamaan. Mitä teen jos 6kuukaudenkin jälkeen tilanne on ihan sama !!!!??

    • SSipe

      Voi että, toivottavasti kaikki vaan jaksavat luovia läpi pahenemisvaiheensa, nimittäin juuri se tuntuu olevan roa-kuurin kompastuskivi.. tuloksia alkaa tulla todella hitaasti (toisin kuin antibioottikuureissa), jota ennen seuraa tietysti se paheneminen ja sairaalloinen kuivuminen. monilla sitten into lopahtaa siihen kun naama näyttää ruton runtelemalta ja olo on kuin suomuisella merihirviöllä.

      itse olen syönyt 40mg/vrk annostuksella nyt aika tasan neljä viikkoa, pahenemisvaihetta minullakin pukkaa päälle, ei vielä hallitsematonta kuivuutta. bepanthenia kun on aina lähettyvillä huulia varten niin hyvin pärjää! ihon täytyy vain jollain keinoin puskea ne kaikki epäpuhtaudet ulos sieltä ihon alemmista kerroksista, ja helpoin tie tuntuu olevan ihon pinnan läpi...

      sivuvaikutuksina sitten huulien kuivuuden lisäksi ovat ilmeisesti myös kaikki limakalvot kuivahtaneet.. suu on jatkuvasti kuiva, samoin nenä sisältä ja silmät. kaikkiin näihin olen kuitenkin löytänyt avun rasvoista ja silmätipoista...ja juomalla hulluna vettä, muistakaa myös sisäinen kosteutus! päänsäryt ovat myös usein vieraana. tämä on siitä ikävää, ettei viitsisi popsia mielin määrin särkylääkkeitä vielä reippaasti maksaa kuormittavien roa-nappuloiden päälle..

      tsemppiä kaikille väsytystaisteluun, ja toivotaan että kuurien loputtua kaikkien nassut on sileät kun vauvan peppu! :D

    • kohta roaa 5kk

      on erittäin erittäin epätodennäköistä että kuukauden aikana naamani vaihtuu kuin taikaiskusta pitsasta vauvan pepuksi... tänään katsoin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan peiliin ja tarkastelin, ei mitään muutosta... tuntuu vaan kun kokoajan vaan pahemmaksi menis

    • lähes 2kk takana

      muistakaa, että ei se KUIVUUS sitä ihoo paranna. sehän on pelkkä haittavaikutus (hyvin yleinen sellanen). se lääke sen ihon parantaa, ei se kuivuminen.. mulla on nyt kyllä vähän iho parantunu, vaikken ite oikein kunnolla tajua sitä (koska tuijotan naamaani joka päivä ja monta kertaa päivässä). kaverit on kyllä kommentoinu, että "sun iho näyttää jo paljon paremmalta" ja ihotautilääkärikin totes, että on iho tasottunu. ite nään yhä samanlaisen aknenaaman peilistä, mutta kai tää tästä. lääkärikin kehotti oleen vaan kärsivällinen.

    • ----

      itse olen 150päivissä menossa, naama hirvittävässä kunnossa edelleen... kohta puolivuottahan tuossa on, taidan tarvita melkoisesti lisäkuukausia... jos nekään auttaa...

    • SSipe

      Jesss, kontrollissa käyty, ihotautilääkärini erittäin tyytyväinen (minä myös) saavutettuihin tuloksiin (: finnejä ei oikeastaan enää tule ollenkaan, kuuria jatketaan vielä pari kuukautta. mustapäitäkään ei enää juuri ole, valkopäitä vielä hieman. vielä kun arvet vaalenee ajan (ja kosmetologilla hionnassakäynnin) myötä niin kyllä tämä tästä! (:

    • Meri

      Moikka!
      Itse aloitin Isotretinoin kuurin alle 3kk sitten. Aluksi huomasin ihon koostumuksen parantumisen eli rasvoittuminen väheni. Hiuksia tarvitsee pestä ehkä kerran pari viikossa. Huolena on se kun naaman akne ei tunnu parantuvan. Se vain pahenee ja finneistä tulleet arvet ovat kamalat! Kokoajan puskee uusia valtavia paiseita. Onko arpiin joku hoito? Ja milloin tämä rupikonnavaihe paranee?! Kaulaan on myös alkanut tulla, mikä on ennen ollut aivan puhdas. Hirveää on myös tämä kuivuminen. Huulet verillä ja silmät punaisena kokoajan. Olo on kuin bulldogin raatelemalla hirviöllä. Tsemppiä vaan kaikille taistelutovereille ja onnea niille joita tämä kuuri on auttanut!

      • mirwil

        Minkä kokoinen annostus sinulla on?
        Voisitko vähentää esim. Jos 2x 20 mg päivässä voisitko syödä
        joka toinen päivä 2 tablettia ja joka toinen päivä 1?

        Juuri äsken ihotautilääkärillä kävin keskustelemassa kysesisestä kuurista ja
        sanoi, (kun olen niin pieni kokoinen) että
        annostus voisi minulle olla aluksi 1 tabletti päivässä/kk
        ja siitä eteenpäin parittomina päivinä 1 tabletti, parillisina 2.


      • SSipe

        Itse olen kuullut, että kosmetologin tekemä timanttihionta auttaa arpiin! Yhdestä kerrasta tuskin on kauheasti vaikutusta, mutta sarjahoidolla (arpien määrästä ja syvyydestä riippuen toki) voidaan saada hyviäkin tuloksia aikaan (: tietty arvet vaalenevat myös ajan myötä itsestään. ja kaikki tuo pahenemisvaihe ja kuivuminen kuulostaa ihan normaalilta, mulla tuli myöskin finnejä myös sellaisille alueille missä ei aiemmin ollut ollenkaan epäpuhtauksia, mutta kyllä ne siitä sitten muutamien viikkojen jälkeen lähtivät kuivumaankin.


    • dsgsrfhdtgh

      minulla aloitettiin kuuri 3 viikkoa sitten. iho on todella kuiva ja huulet tällä hetkellä. finnejä ei oikeastaan ole enää yhtään. joskus tulee muutamia mutta kuivuvat itsestään pois todella nopeasti. mustapäitä on edelleen paljon mutta poskissa vähenemään päin luulisin, koska iho tuntuu jo paljon sileämmältä. selässä kauheat näppylät jollaisia ei ole ennen ollut. mutta naama on parempi kuin moneen vuoteen.

      minulla siis 40mg päivässä paino 54 ja mies. keskivaikea akne. alkoi murrosiän jälkeen.

    • mitä teen

      Päivä 186 - roaccutankuurilla, ei vaikutusta näkyvissä, peiliin en ole uskaltanut katsoakkaan yli 4viikkoon. Tuntuu jotenkin "helpottavammalta" kun ei itse nää sitä. Eikö tässä jo pitäisi usko loppua ? ..... Niinhän siinä on jo käynytkin.

    • dfghjdfghjkhvh

      mun poikakaveri joutu aikoinaan käyttämään vuoden kyseistä lääkettä mutta sitten finnit olleet lopullisesti poissa.. että jaksakaa nyt vaan kun jo noin pitkään ootte käyttäneet, ei kaikilla tepsi yhtä nopeasti..

    • Mikko.O2

      Lääkkeitähän tuolta voi ostaa, mikä on laitonta. Henkilö tylers syyllistyy osaltaan rikokseen ja hänen ip-osoite on selvitetty seuraavia toimenpiteitä varten.

    • tuuli

      Itse aloitin Isotretion 20 mg (1-2 tabl./pv) kuurin tänään. Lääkäri sanoi, että olen sinnitellyt aivan liian kauan akneni kanssa. Odotan innollla, milloin alkaa tehoamaan.
      Minulle aknesta on alkanut tulla sosiaalinen haitta. Olen esillä paljon työni puolesta ja huomaan, että on vaikea mennä toisten kanssa seurustelemaan, kun naama kukkii. Olen yrittänyt sanoa itselleni, että tämä on sairaus, missä muutkin.
      Odotan innolla tulevia päiviä - joko pääsisin vaivastani.
      Lykkyä tykö myös sinulle! Mennään yhdessä eteenpäin!

    • hope

      Olen syönyt kuuria nyt lähes 4 kk. Sen aikana lievä akne on ilmennyt pahempana kuin koskaan. Viimein alkaa näkyä sen merkejä, että lopputulos tosiaan olisi kaiken tämän tuskan arvoinen.
      Tiesin, että kuuri tulisi olemaan rankka, mutta sen edetessä vasta todella ymmärsin, mitä kaikkea se saa aikaan. Sivuvaikutukset ovat olleet todella voimakkaat. Mutta uskon tämän olevan sen arvoista, ettei aknen kanssa tarvisi kamppailla enää kuurin jälkeen TOIVOTTAVASTI ikinä! Paljon tsemppiä kaikille kuurin kanssa taisteleville!!

    • lkdfjjksafjkasf

      Itellä 3kk roaa takana ja nyt vasta alkaa näkyä paranemista. Ärsyttää vain se, että ennen kuuria mulla ei oikeastaan ikinä ole ollut poskissa finnejä, joten se oli ainoa paikka mikä oli sileä. Noh, nyt kuurin aikana räjähti sitten posket täyteen kukkaan ja nyt nekin on täynnä punaisia arpia.... :( Toinen juttu mikä harmittaa on mustat silmänaluset, näyttää ihan zombielta luonnonvalossa...

    • 19v mies

      Terve!

      Oma 8kk mittainen isotretinoin -kuurini loppui puolisen vuotta sitten. Kuurin jälkeen naamassa oli vielä jonkin verran punoittavia läiskiä, mutta ihon uusiutumisen myötä nekin lähes täysin hävinneet. Lopputulos on aivan loistava, ulkopuolinen ei huomaisi yhtään, että on joskus kärsinyt vaikeasta aknesta.

      Sivuoireet kuurin aikana olivat juuri niitä mistä varoiteltiin: huulien kuivumista ja silmien jatkuvaa punoitusta. Huulirasvalla ja silmätipoilla pysyivät kuitenkin aika hyvin hallinnassa.

      Pahin oire ilmaantui kuitenkin vasta kuurin loppupuolella ja jatkuu edelleenkin, nimittäin käsittämättömän runsas hikoilu varsinkin yläkropan ja kasvojen alueella. Sisätiloissa (koulussa ja ravintoloissa ym.) ei pysty käyttämään hupparia edes talvisin, villapaidasta puhumattakaan, muuten alkaa hikipisaroita ilmaantumaan otsalle oikein valuviksi noroiksi asti, eikä lopu millään. Housujenkin käyttö on tuskaa, tekisi mieli kulkea jatkuvasti shortseilla ja T-paidalla, jolloin ongelmaa ei ole, ainakaan samassa mittakaavassa. Sosiaaliset tai muut edes hieman jännitävät tilanteet aiheuttavat saman refleksin, ikään kuin jokin kuuma aalto kulkisi kropan läpi ja hikipisarat seuraavat perässä. Hikoilu helpottaa vasta kun kykenee rentoutumaan kunnolla, mikä hiki otsalla ihmisten keskellä ei ole helppoa... Pitäisi vissiin olla jokin ihmeen teräshermoinen ihminen, eikä saisi pätkän vertaa jännittää mitään. Kohtuu vaikeaa kuitenkin esim treffeillä ym. ja sosiaalinen elämäni onkin kärsinyt sen vuoksi hyvin paljon.

      Olen käynyt asiasta lääkärissäkin ja otettuna on kaikki mahdolliset testit kilpirauhasarvoista sokeriarvoihin, eikä mitään ole löytynyt. Lääkäriltäkin kysyin mahdollisesta yhteydestä isotretinoinkuuriin, mutta ei kuulemma johdu siitä. Itse kuitenkin olen vahvasti sitä mieltä, että syy-seuraus -suhde on selvä, kun aiemmin ei mitään tämänkaltaista ongelmaa ole ollut.

      Onko muilla samanlaisia kokemuksia ?

    • roa45

      Kasvoitko paljon pituutta vaikka sinulla oli akne?

    • Söin 4 vuotta sitten roa kuurin. Haittavaikutukset olivat kuivuminen ja punoitus. Lihoin paljon kuurin aikana,mutten muists muuttuiko elintavat. Nyt ensimmäinen viikko käynnissä uutta kuuria ja varsinkin kasvot ovat jokapuolelta turvonneet ja lihoneen näköiset.
      Tietääkö joku mistä tämä johtuu ja onko samallaisia kokemuksia? Saa harkitsemaan kuurin lopetusta, sillä olen tehnyt kovan työn asian kanssa :(

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe