Lausteen pojat ja Tiilinummen tytöt

Tell us

Ajat kovenevat ja lapsibisnes lihoo. Teillä, jotka vielä olette hengissä on merkitystä. Kertokaa kokemuksistanne. Kertomalla autatte uutta sukupolvea, joilla on sama , ellei karumpi kohtalo.
Väkivalta sijaishuollossa ei ole loppunut, ainoastaan muuttanut muotoaan. Väkivallalla on aina suojelijoita ja kaunistelijoita ja erityisesti rahastajia. Edelleen väkivalta tapahtuu lapsen edun, kasvatuksen ja erityisen huolenpidon nimissä.
Vaikka virallista oikeutta ei saisi, on ihmisiä, jotka kuulevat, tietävät ja uskovat. ja joita oma todistuksenne auttaa kestämään ja selviämään.

7

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puhukaa

      Sijaishuollon selvitys alkaa siis syksyllä 2014. Eläkää sinne asti Tiilinummen tytöt ja Lausteen pojat.
      Selvityksen vaiheet

      Sosiaali- ja terveysministeriö on kilpailuttanut selvityksen. Toteuttajaksi on valittu Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitos. Laitoksen tutkijat aloittavat haastattelut syksyllä 2014.

      Selvitystyön suunnitelma.pdf (88.2 kB )

      Selvitystyö perustuu yhteydenottoihin - onko sinulla kokemusta asiasta?

      Haastattelut perustuvat vapaaehtoiseen yhteydenottoon. Haastatteluissa ei kerätä henkilö- tai yksikkökohtaisia tietoja ja tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

      Voit ilmoittautua haastatteluun, mikäli olet itse kokenut epäkohtia, kaltoinkohtelua tai väkivaltaa lastensuojelulaitoksissa tai sijaisperheissä 1930-80-luvuilla. Haastatteluun voi ilmoittautua myös, jos on nähnyt tai kuullut niistä tai ollut itse niitä aiheuttamassa. Yhteydenottaja voi olla lapsuudessaan sijoitettuna ollut henkilö, hänen omaisensa, työntekijä, perhehoitaja tai joku muu, sijaishuollon kaltoinkohteluun liittynyt henkilö.

      Haastattelut alkavat syksyllä 2014. Haastatteluihin voi ilmoittautua 1.8.2014 alkaen numeroon 040 805 3930 (Jyväskylän yliopisto).

    • hellää huomaa

      Asuin syntymästä 12 vuotiaaksi Tiilinummen lastenkodissa Porissa, yhdessä Suomen suurimmista, ja sen jälkeen sijoituskodissa 1980-luvun alusta. Suomalainen todellisuus isossa laitoksessa on siis koettu. Olin onnekas kun sukupuoleni oli tämä maskuliinisempi: käytännössä kaikki lastenkotiin sijoitetut tytöt raiskattiin. Näin tapahtui vielä 80-luvulle, kunnes pahimpia tekijöitä sijoitettiin muualle.

      Olin myös onnekas ollessani niin nuori. Tekijät olivat lastenkodissa asuneet vanhemmat pojat. Kun jotain alkoi tapahtua, minut ja muut nuoremmat ajettiin jossain vaiheessa paikalta. Näin jäin itse syyllistymästä samoihin tekoihin. Lapsen tyhmyyttä tietenkin oli kun en juossut hakemaan aikuisia paikalle, varsinkin on jäänyt mieleen kun pojat olivat vieneet uuden tytön Ilmijärvellä sijainneen lastenkodin kesäpaikan parakkiin ja arpoivat vuoroa kuka aloittaa. Ylipäätänsä näitä tilanteita tapahtui siitä asti kun vain ensimmäiset muistikuvat lapsena ovat aina lähtööni saakka.

      Oma psyyke on pysynyt terveenä, varmaan kun en itse ollut tekijänä. Myöhemmin pääsin sitten työn kautta näkemään mihin näitä pahimpia teinejä oltiin sijoitettu. Tyttöjä tuli myös raskaaksi, mutta heidän vaiheistaan en tiedä. Joten uskon, ettei tilanne ollut sen parempi Suomessa kuin nyt ruotsalaisessa selvityksessä. "

      Tälaista se on, sijaishuollon "hellä huoma", jota täällä niin innokkaasti eräs on mainostanut.

      Meillähän jo vuosia sitten epäiltiin, että alalle hakeutuu nimenomaan väärällä tavalla lapsista kiinnostuneita ihmisiä. Silloin puhuttiin, että seksuaalirikoksesta sakkotuomiota ei laiteta rikosrekisteriin. Jos tuohon ei ole tullut muutosta vieläkään, niin melkoisia roistoja pääsee sijaishuoltoon töihin vieläkin, kun ottaa huomioon, miten lieviä tuomioita meillä seksuaalirikoksista annetaan.

    • Lauste

      Näillä lastensuojelun kidutuspaikoilla ja - käytännöillä on aina kauniita nimiä esim. " erityisen huolenpidon yksikkö", " intensiivihoito", " vierihoito" tai "perhekuntoutuskeskus", joiden tarkoitus on kätkeä karu todellisuus:

      Tässä Lausteen mainospropaganda:

      "Lausteen perhekuntoutuskeskuksessa työskentelee 110 lastensuojelun ammattilaista."
      "Henkilöstörakenne takaa moniammatillisen asiantuntemuksen ja monipuoliset mahdollisuudet kasvatusprosessin toteuttamisessa."

      "Hyödynnämme laajaa osaajiemme joukkoa joustavasti jokaisen asiakkaamme kanssa."

      "Tuemme perheitä heidän kasvatustehtävässään etsien voimavaroja, joiden avulla tavoitteiden saavuttaminen onnistuu. Kunta-asiakkaalle olemme luotettava yhteistyökumppani, joka kehittää toimintaansa asiakkaidensa muuttuvien tarpeiden muukaan. Yhdeksänkymmenen vuoden kokemus on osoittanut, että vain yhdessä voimme rakentaa laadukkaita palveluita. Yhdessä asetetut tavoitteet ja niiden eteen tehty työ tuottavat tuloksen."

      "Tarjoamme käyttöösi osaavan henkilökuntamme ja ympäristön, jossa asiakkaamme saavat yksilöllisiä tarpeita vastaavaa palvelua. Monipuoliset palvelumme mahdollistavat joustavat ja muuttuvien palvelutarpeiden mukaiset ratkaisut. Meillä on tieto, taito ja tahto auttaa nuoria ja heidän perheitään erilaisten haasteiden edessä."

      Laitoksen näkemys:
      Yhdeksänkymmenen vuoden kokemus on osoittanut, että vain yhdessä voimme rakentaa laadukkaita palveluita. Yhdessä asetetut tavoitteet ja niiden eteen tehty työ tuottavat tuloksen.

      Ja tässä asiakasnäkemys kasvatusprosessien toteuttamisen ja moniammatillisen yhteistyön " tuloksiin" ja "laadukkaisiin palveluihin":
      "Lapsia hakattiin ja alistetiin, käytettiin seksuaalisesti hyväksi ja pakotettiin erillaisiin pakkotyötehtäviin."

      "Itse en koskaan kuullut sijoittamiseni perusteita ja tuolla Lausteella jouduin vanhempien hoitajien väkivaltaisen käyttäytymisen kohteeksi."

      "Pääasia oli enemmänkin liiketoiminnan ylläpito ja talouden kasvattaminen,ja muu taloudellinen hyöty. "

      "helvetinmoinen keskitysleiri nuorelle ihmiselle joka on aloittamassa juuri elämäänsä"

      "Olivat vankiloitakin pahempia ja piti tehdä rikoksia,että PÄÄSI linnaan koska lusiessa tiesi suurinpiirten koska vapautuu ja muutenkin linnassa helpompaa kun ei tarvinnut pelätä henkilökuntaa."

      "Vieläkö annetaan vitsaa paljaalle takapuolelle ja pistetään putkaan vai miten rangaistaan, jos on johtajien tai ohjaajien mielestä ollut tottelematon ?"

      Näkemykset eroavat toisistaan merkittävästi. Ero saattaa olla jopa tilastollisesti merkitsevä. Tässä olisi tutkimuksen paikka jollekulle. Ai niin, mutta asiakkaitahan ei tarvitse kuulla sosiaalityössä kun ne kaikki aina vaan dramatisoi ja valehtelee kaikesta.

      • Kakolan Kake

        Luotettavimpia kertomuksia varmasti tulee vangeilta! No poijaat ei valehtele ikinä!


    • Katuvarpuset

      Sijaishuollon väkivallasta on yhdenmukainen kansainvälinen näyttö. Lausteesta saisi hyvän elokuvan tyyliin Katuvarpuset.

    • aika kertoa

      Haastattelut ovat alkaneet, ilmoittautukaa!

    • eräs meistä bioista

      Sossutyön tekijä aikoo aloittaa sijoitettujen lastan ottamista ja toiset sossu kaverit lähettävät alueltaan lapsia frendilleen.Kuinkahan monta sijaisäitiä on entisiä sossuja,uskon että moni ja kavereiltaan saa sopivia lapsia huostassa pidettäväksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe