92 tunnin deo

Pakko kokeilla

Ystävä lähti jääalueille pohjoiseen kuuden päivän vaellukselle jossa ei peseytymismahdollisuutta. Teki itse deodorantin jonka pitäisi toimia ainakin muutaman päivän. Dödöön tuli pinjansiemeniä, vaseliinia, oliiviöljyä, perunajauhoja ja Cointreau-likööriä. Sitten vaan kaikki tehosekoittimeen. On kuulemma ihan tunnettu deo-resepti noissa piireissä. Onko tiedossa muita itse tehtyjä tai kaupasta ostettavia deodorantteja joilla olisi monen päivän suoja?

14

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aberdeenin sekoitus

      Periaate kai on se että dödössä mielellään pitää olla kolmenlaisia aineita: bakteerit tappavia (esim. alkoholi), ihoa hoitavia (esim. kosteusvoide) ja tuoksuvia (esim. laventeli). Muistelen että skotlantilaiset kalastajat ovat joskus käyttäneet sekoitusta johon käytetään soijaöljyä, viskiä ja ohdakkeenkukintoja.

    • Eläinrasvaa

      Yllättävää kyllä monet eläinrasvatkin (valas, hylje, koira) toimivat mainiosti monella kansalla kainaloissa. Ilmeisesti niissä on sekä nahanhoitoaine että jokin hikeä eristävä koostumus samassa. Ainakin tanskalaiset ovat tietäneet näin kertoa Fär-saarella asuvista.

    • Toimii!

      Kyllä se paha haju tulee ihosta jostain muualta ulos vaikka ei kainalosta tulisikaan. Selästä nyt ainakin. Savett Super Cleania matkaan mukaan!

    • Rasvapääpoika

      Kävin Alaskan kiertueella, 36 vrk peseytymättä. Kainaloista tuli aivan hirvittävä käry, kun pääsin sivistykseen pesin ne ensimmäisenä sekä alapään edestä ja takaa. Mitään muuta en pessyt ennen kuin tapasin kaupungissa odottavan tyttöystäväni jonka kanssa toki muutama tunti lemmittiin. Hän kitisi lähinnä siitä että hiuksissani oli talia. Ei ollut selässä pahaa hajua, ei vatsassa, ei jaloissa, ei käsissä, pahaa hajua ei tukassakaan, pelkkää talia. Itse asiassa paikalle pölähtänyt kanadalainen kampaamoyrittäjä totesi että mitä kauemmin hiukset ovat pesemättä sitä enemmän elimistö puhdistaa niitä. Mutta, huom-huom, päänahka on eri asia! Eli päänahka oli täynnä valkoista talikerrosta. Eli summa-summarum, kaikki oli kunnossa, päänahka ja hiukset olivat luonnon hoitamassa täydessä kuosissa, ehkä epämiellyttävän näköisessä, mutta kuitenkin täydessä iskussa.

    • Kiertue 2010

      Joo, ongelmakohdat 2 kuukauden pesemättömyyden jälkeen ovat nimenomaan päänahka ja kainalot. Ja sen jälkeenkin pystyy taivaltamaan vielä 3 kuukautta ilman ongelmia. Taivalsin kerran Australiassa 8 kk ilman peseytymättä, kun olikin tarkoitus taivaltaa autiomaan halki. Vasta hieman ennen länsirannikkoa ja Perthiä pääsin kylpyyn. Ei ollut matkan aikana mitenkään vaikeaa eivätkä autiomaan käärmeetkään valittaneet hajustani. Opin että joka kuukausi tapahtuva peseytyminen on turhanpäiväistä hienostelua.

    • Ylämaan kreivi

      Voi myös tehdä ns. kaupallisen lähtöhajustamisen. Näin minulle tehtiin lähtiessäni vaeltamaan Skotlannin kaupunkialueilta kohti Ylämaan ja Skyen saarten kierrosta. Kaverit ruiskuttivat päälleni lähtiessäni kaikkia mahdollisia ja mahdottomia Pariisin huipputuoksuja Chanelista Pour hommeen. Niinhän siinä kävi että koko matkan aikana ei olisi tarvinnut deodoreetata itseään koska pahaa hajua ei elimistöstä tullut. No silti tein sen aina 2 viikon välein suihkun yhteydessä, mutta uskon että niillä hajusteilla olisin pärjännyt mainiosti vähintään kuukauden.

    • Näin nykyään

      Joo eihän ennenkään, edes muinaisella 1800-luvulla olleet vielä löytäneet näitä Pariisin kosmetiikkafirmoja, piti käyttää omaa järkeä ja luonnon antimia: eläinrasvoja, härkien rakkomyskejä (jota käytetään edelleen), lampaan suolia, kissan kieliä ja koiran karvoja. Mummoni (89v) tekee niistä edelleen voiteensa.

    • Rastapää

      Nimim. Rasvapääpoika on aivan oikeassa, ainakin mikäli uskoo Tampereen ammattikoulun parturilinjan yliopettajaa, hän sanoi että hiusten peseminen on sikäli turhaa että kun kuukausi on kulunut , hiukset alkavat itse puhdistaa itseänsä.

    • vanha jäärä

      Kävin vaeltamassa 34 vuotta ilman peseytymistä. Kainalot oli likaiset ja tälläinen juttu kuin internettikin keksitty!

    • Sianrasvaa kainaloss

      100 vuoden päästä jäljelle jääneet jälkeläiset haukkuvat ihmiset lyttyyn kun eivät tajunneet käyttää luonnon omia tuotteita vaan tuhosivat ympäristöä kaikkine teollisuustuoksuineen, hävetkää kun vielä pystytte! Ei vakavasti mutta ei leikilläänkään.

    • Keijo Kemisti

      Ja muistatte varmaan sen tosiasian että elimistöstä erittyvä hikihän ei haise vaan on hajutonta, vasta ihmisen iholla olevat bakteerit jotka popsivat hikeä ja ulostavat sen aiheuttavat pahan hajun.

    • 26 päivän vaellus

      Sain hyvän vinkin Santiago de Kompostin vaellusta varten, tosin epäilin sitä silloin mutta yllättäen se toimi! Eli teräblenderiin juustokuminan siemeniä, Worcester-kastiketta, DrBeckmann-pyykinvalkaisuainetta ja rasvaisinta Bellavita-voidetta. Hienhajua ei tullut ja yllättävää kyllä kainalotkaan eivät ärsyyntyneet!

      • Eräretkeilijä

        Juustokuminassa on rasvaa, beckmannissa puhdistusta, bellassa voitelua ja worsessa hajustetta. Eli täysin ymmärrettävä ja toimiva kombinaatio.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe