AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Osaisikohan joku vastata...

Osaisikohan joku vastata...

4 Vastausta 86 Lukukertaa
Kirjoitin johonkin tuonne keskustelun perään jo kaksi viikkoa sitten, mutta asiaan ei ole vielä tullut selvennystä terkkakäynnistä huolimatta. Kohdallani on siis ilmennyt tällaista:
Noin kuukausi sitten alkoi päätäni särkeä. Särky pysyi koko ajan takaraivon ja erityisesti vasemman puolen alueella, luonteeltaan vaihteli pistelyn ja tylpällä veitsellä viiltämisen välimaastossa. Viimeisen viikon pelkkää pistelyä. Isäni epäilee johtuvan niskoista, koska ne ovat niin jumissa että paukkuvat. Pahimmissa vaiheissa päänsärky säteili säännöllisiin kohtiin ohimoille. Tapaninpäivänä sain sellaisen huimauskohtauksen, mutta se meni ohi nukkumalla. Kymmenen vuotta sitten epilepsiakohtauksen jälkeen pääni kuvattiin ja silloin ei löytynyt mitään.
Tässä ei kuitenkaan ole vielä kaikki. Jouduin käymään päivystyksessä todella kipeän leuan takia, sillä oikean puolen imusolmukkeet olivat turvonneet ja oli hankala nielläkin. Oikealla puolella kaulalla on noin 1,5cmx1cm kokoinen turvonnut imusolmuke, joka ei kuitenkaan ole kipeä. Nyt on oikea kainaloni, tai no pikemminkin yksi kohta allissa, ja lapaluun alue alkanut nytkiä elohiirimäisesti ja kainalo on aristava.
Lääkäri (harjoitteleva vähän pihalla oleva kandi) totesi, että todennäköisimmin perusinfektio. Nieluviljelyssä ei näkynyt mitään.
Ai niin, ja olen siis naispuolinen ja ikää kohta 19. Haluaisin vain vastauksen, voiko minulla olla syöpä?
Hmm..en ole lääkäri mutta niskajumi selittäisi kyllä huimauksen ja päänsäryn, leukakipu ja imusolmuke voisi johtua esim sylkirauhasesta, esim sylkirauhasenkivistä yms. Sinuna menisin yksityiselle, sillä siellä pääsee nopeasti (samana päivänäkin jos on hyvä tuuri) ultraääneen (jos lääkärin mielestä sellainen on tarpeellista) jossa röntgenlääkäri voi katsoa imusolmukkeen että onko normaali ja siellä yleensä tutkitaan tarkempaan mitä itse olen huomannut. Ei kai kaikki aina syöpää ole, älä huoli:)
Oireiden perusteella kyseessä on todennäköisesti päänsärky, etenkin kun sinulla on todettu epilepsiaa -> se kertoo, että hermostossa ja pään seudulla on ns. häikkää, joka voi heijastella päänsärkynä. Itselläni alkoi samalla tavalla päänsärky, joka oli niskassa ja vallitsi usein toisella aivolohkolla ja tuntui välillä kun joku veistelisi veitsellä siellä, mutta kyseessä oli tavanomainen niskalihasten jännitystila, josta voi saada aika uskomattomat päänsäryt. Jos olet lueskellut esim. kirjoja tai ollut tietokoneella pää vähänkään notkolla, niin jo se voi laukaista oireet, ja ne voivat jatkua monta päivää.
okei kiitos, tuo huojensi. Olen viimeiset pari kuukautta istunut kotona säkkituolissa (huisin järkevää) lukemassa ylioppilaskirjoituksiin... toivottavasti asia on sitten niin, itse asiassa minulle tuon viestin jälkeen puhkesi räkätauti, että imusolmukkeet turposivat kunnolla tosin etukäteen.
No niin se selittää imusolmukkeet. Suosittelen että käyt vaikka fysioterapiassa kun paranet niin saat niskat kuntoon:) Onnea kirjotuksiin!
 /   /  /  / Osaisikohan joku vastata...
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta