AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Miten ensimmäiset ihmiset lisääntyivät (Raamatun mukaan)?

Miten ensimmäiset ihmiset lisääntyivät (Raamatun mukaan)?

86 Vastausta 344 Lukukertaa
Hmm, oli vain Aatami ja Eeva joilla oli 2 poikaa... eikä siis muita ihmisiä missään.

Jos ei usko evoluutioon niin:
1) nuo pojat lisääntyivät sisartensa kanssa (=sukurutsaa)
2) pojat lisääntyivät keskenään (= homosuhteessa!)

Siinä fundamentalisteille miettimistä...
Raamattu on totta kaikin tavoin. Ne muut tulivat tyhjästä. Jumalalla oli sitten poikiakin, muitakin kuin Jeesus, jotka sitten nappasivat ihmisen aikaansaamat kauneimmat naiset.
Niin ja yksi niistä pojista oli s-tana.
pojista?
Miksi Raamattu sitten käyttää ilmaisua: "Jumalan pojat ja saa-tana"?
" Niin ja yksi niistä pojista oli s-tana. "

Ei muuten ollut. saatana oli enkeliruhtinas aiemmin.

Mutta Jumalalla oli myös muita poikia.

ENSIMMÄINEN MOOSEKSEN KIRJA, GENESIS 6
Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia;
omankeliumi,
Raamatun luomiskertomuksia on kaksi. Juutalaisten kertomuksessa aivan Raamatun alussa lukee Jumala Jahve eli Jumalalla oli etunimi, mutta se on jätetty pois kristittyjen Raamatusta. Alkukertomuksessa ei kerrota Jahve nimisen miehen luomistyöstä päivinä, vaan siitä, kuinka kauan Jumala Jahvella meni kunkin asian tekemiseen.

Toisen luomiskertomuksen alussa Jumala Jahve puhuu monikossa ja sanoo, että tehkäämme ihminen. Vanhoissa teksteissä Jahve tekee Aataminen Tomun maassa ja mm. meidän vanha Biblia 1776 kirjoittaa kohdan näin:

2.Moos. 1:7 Ja Herra Jumala teki ihmisen, tomun maasta, ja puhalsi hänen sieraimiinsa elävän hengen: ja tuli ihminen niin eläväksi sieluksi.

Jae antaa ymmärtää, että lapsen synnyttyä Jahve puhdisti Aatamin suusta veren ja lapsiveden, jolloin lapsi alkoi vasta hengittää eli tuli eläväksi.

Aatamille ja Eevalle syntyivät Kain ja Abel, sekä vielä kolmas poika Seet. Yksi tytär Norea on myös mainittu Raamatun ulkopuolisissa teksteissä.

Se pitää jokaisen ymmärtää, että Raamattu kertoo VAIN YHDESTÄ JUUTALAISSUVUSTA, jonka juurivesa Jeesus oli alenevassa polvessa. Toisekseen Daavid kuninkaalla ei ollut ainoatakaan omaa lasta, koska hän ei kyennyt yhtymään naisten kanssa ja hänen kaikki lapsensa olivat adoptoituja. 5 ensimmäistä poikaa olivat hänen sisarensa ja tämän miehen poikia.

Daavidin vaimolla Miikalilla ei ollut lapsia.

Raamatussa lukee, että Aatamin pojat ottivat vaimoja itselleen, joten kyllä siellä heidän asuinpaikallaan oli myös muita ihmisiä tuona ajankohtana. Asiaa ei voi enää tarkastaa, koska Aatamin ja Eevan asuinsijat ovat jääneet Nubiassa Assuanin padon alle.

Toisekseen Raamattu puhuu luomiskertomuksen yhteydessä myös joista kuten Pison, jotka ovat Tiber- ja Eufratjokien kanssa virranneet tuolla alueella, joten luomiskertomuksen sijoittuessa Irakin ja Iranin alueelle, heidän aikanaan on ollut jo lukuisia ihmisiä, sillä ihminen on kehittynyt Afrikassa ja siirtynyt sieltä pohjoisemmaksi ja idemmäksi asumaan.

Kukahan se Mooses oli, joka on pystynyt tarkoin kirjoittamaan muistiin Jumala Jahven teot, koska eihän Jumalalla itsellä liene ollut kynää ja paperia, mihin kirjoittaa oma storynsa.

Kirjoitustaito kehittyi 1 500-luvulla eaa,. jolloin foinikialaiset kehittivät aakkoskirjoituksen.
Mitähän ateistit ajattelevat, kun lukevat tuollaista soopaa, kuin tuo Sirpan kirjoitus? Joku palstan ateisteista taisi tässä taannoin kieltää Sirpaa vastaamasta hänen kysymyksiinsä.
"Toisekseen Raamattu puhuu luomiskertomuksen yhteydessä myös joista kuten Pison, jotka ovat Tiber- ja Eufratjokien kanssa virranneet tuolla alueella, joten luomiskertomuksen sijoittuessa Irakin ja Iranin alueelle"

Raamatussa kerrotaan paratiisin yhteydessä noista joista kuten Pison, Tiber ja Eufrat. Siellä siis sijaitsi paratiisi. Mutta Aadam ja Eeva karkoitettiin paratiisista syntiinlankeamuksen jälkeen. He ilmeisesti siirtyivät metsästysmatkojensa viemänä Afrikkaan. Sillä Kanista sanottiin että hän meni asumaan heistä itään päin: Nodin maalle, joka on Nubia, Egyptin eteläpuolella Niilin varrella. Aadam ja Eeva siis asuivat Kainin kotoa lähdön aikoihin Nubian länsipuolella.
Eikun ilmeisesti nuo Pison, Tiber ja Eufrat ovat alunperin olleet Niilin haarojen nimiä.
Nimet ovat siirtyneet Mesopotamian jokihaaroille, koska ne myöhemmin sekoitettiin Niilin haaroihin.

Tätä teoriaa tukee se että nimenvaihtoja on tapahtunut muitakin noilla seuduilla pitkien aikojen saatossa. mm Siinain autiomaa oli ennen arabian autiomaa ja toisinpäin. Siinain niemimaa oli ennen Arabian niemimaa ja toisinpäin. Todellinen Siinain vuorikaan ei sijaitse nykyisellä Siinain niemimaalla, vaan alkuperäisellä Siinain niemimaalla eli nykyisellä Arabian niemimaalla. Myös Suezin lahti on ennen ollut Agaban lahti, ja toistepäin. Arabit asuivat ennen (mm Joosefin Jaakobin pojan aikana) Palestiinan ja Egyptin välissä nykyisellä Siinailla, eli silloisessa Arabiassa.

Eeden sijaitsi siis Niilin haarojen luona Niilin länsipuolella. Kun Aadam ja Eeva karkotettiin Paratiisista, he jäivät asumaan lähelle Eedenin paratiisia Niilin länsipuolelle. Nodin maa johon Kain lähti, sijaitsi Niilin itärannalla. Siksi faaraot halusivat päästä kuolemansa jälkeen länteen, koska Paratiisi oli muinoin sijainnut Niilin länsipuolella.
"Kukahan se Mooses oli, joka on pystynyt tarkoin kirjoittamaan muistiin Jumala Jahven teot, koska eihän Jumalalla itsellä liene ollut kynää ja paperia, mihin kirjoittaa oma storynsa.

Kirjoitustaito kehittyi 1 500-luvulla eaa,. jolloin foinikialaiset kehittivät aakkoskirjoituksen. "

Hammurabin laki Babylonissa on ajalta 1700 eKr. Seemiläinen kirjoitus 1500 eKr. (Seem oli Nooan poika).
Aabraham oli kotoisin Eufratin alueelta Ur:ista. Hän osasi todennäköisesti kirjoittaa.

Oleellista tässä on ettei Raamattua ole syytä väheksyä vain omien tuntemustensa perusteella.
Foinikealaisten aakkoset syntyivät 1200-1100 luvuilla ja israelilaiset lainasivat ne noin vuosisata myöhemmin. Molemmat heprean käyttämät kirjoitusmerkit ovat lainaa, ensimmäiset siis foinikiasta ja toiset, ne jotka nyt ovat käytössä, lainattiin arameasta , pakkosiirron aikaan.
Nämä nooat, seemit ja muut ovat tarinahenkilöitä , ei niiden mukaan voi mitään ajoittaa.
Eeden ei ole sijainnut missään, tarinassa se on ilmeiseti sijoitettu kaksoisvirtain maahan , tarinahan on pakkosiirron ajalta.
"Daavid kuninkaalla ei ollut ainoatakaan omaa lasta, koska hän ei kyennyt yhtymään naisten kanssa ja hänen kaikki lapsensa olivat adoptoituja."

Toinen Samuelin kirja
Daavidin pojat
2 Daavidille syntyi Hebronissa poikia. Hänen esikoisensa oli Amnon, jonka äiti oli jisreeliläinen Ahinoam. 3 Toinen oli Kilab, jonka äiti Abigail oli ollut karmelilaisen Nabalin vaimo, kolmas Absalom, Gesurin kuninkaan Talmain tyttären Maakan poika, 4 neljäs Adonia, Haggitin poika, viides Sefatja, Abitalin poika, 5 ja kuudes Jitream, Daavidin vaimon Eglan poika. Nämä syntyivät Daavidille Hebronissa.

Taisipa olla muuta IHAN OMA POIKA ! Älä levitä PÖTYJÄSI TÄNNE !
omankeliumi sanoi :
Hmm, oli vain Aatami ja Eeva joilla oli 2 poikaa... eikä siis muita ihmisiä missään.
____________
Aatamilla ja Eevalla oli poikia ja tyttäriä kirjoitusten mukaan.
Pojat lisääntyivät sisartensa kanssa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ensimmäinen_Mooseksen_kirja

Aadam ja Eeva saivat Abelin kuoleman jälkeen tämän tilalle kolmannen pojan, jonka nimi oli Set. Setin jälkeläiset eivät koskaan unohtaneet Jumalaa. Kymmenes jälkeläisistä suorassa polvessa oli Nooa. Aadamilla ja Eevalla oli myös muita poikia ja tyttäriä. Aadam eli 930-vuotiaaksi.
Minkä kirjoitusten mukaan niitä tyttäriä oli?
öh? sanoi :
Minkä kirjoitusten mukaan niitä tyttäriä oli?
_______
Tuon esimerkiksi.

1.Mooseksen kirja :
5:3 Kun Aadam oli sadan kolmenkymmenen vuoden vanha, syntyi hänelle poika, joka oli hänen kaltaisensa, hänen kuvansa, ja hän antoi hänelle nimen Seet.
5:4 Ja Aadam eli Seetin syntymän jälkeen kahdeksansataa vuotta, ja hänelle syntyi poikia ja tyttäriä.
No nyt se selvisi. Olen aina miettinyt miksi hihhuleitten parissa on niin paljon insestiä ja sukurutsaa mutta se on näköjään ihan normaali toimintatapa teille :O
Eikös se ois geneettisesti mahdotonta, tulisi liikaa suvussa esiintyviä sairauksia yms?
ap. sanoi :
Eikös se ois geneettisesti mahdotonta, tulisi liikaa suvussa esiintyviä sairauksia yms?
________
Jumala pystyy mihinkä vain,mutta geeneissä ei ilmeisesti silloin ollut noita vikoja
niin paljon kuin nykyään päätellen elinajoista.
No siksihän ihmiskunta rappeutuu koko ajan - sairaudet lisääntyvät sen sijaan, että niitä olisi vähemmän.

Tuo on tieteellisesti todistettu.
Tähän kysymykseen vastaus on kirjoitettu 16.1.2012:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10365791#comment-53147843

rovasti Taneli-Pappi
Vastaus poikineen vastaavaan kysymykseen ketjussa siis toisessa kirjoitettu onpi.
Vastaus poikineen vastaavaan kysymykseen ketjussa siis toisessa kirjoitettu onpi.
rovasti Taneli-Pappi
Tähän kysymykseen vastaus on kirjoitettu 16.1.2012:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10365791#comment-53147843
_______________
Mielenkiintoinen ajatus Taneli.
Enpä ole tullut ajatelleeksikaan.

Jumala ilmeisesti laittoi myös taivaallista työvoimaa enkelien rivistöstä tukemaan ihmiskunnan alkutaivalta ja monipuolistamaan geeniperimää, sillä eräs luomiskertomuksen jatko 1. Moos. 6:1-4 kertoo: "Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, jumalien pojat huomasivat, että ihmisten tyttäret olivat kauniita, ja he ottivat näistä vaimoikseen keitä halusivat. Herra sanoi: "Minä en anna elämän hengen asua ihmisessä miten kauan tahansa. Ihminen on lihaa, heikko ja katoavainen. Olkoon siis hänen elinikänsä enintään satakaksikymmentä vuotta." Siihen aikaan ja myöhemminkin oli maan päällä jättiläisiä, kun jumalien pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia. Juuri näitä olivat muinaisajan kuuluisat sankarit."
lainaan:

"Raamattu ei ole eikä tahdokaan olla luonnontieteellinen oppikirja."

Tämän kun ymmärtäisivät myös ne uskovat, jotka lukevat Raamattua kirjaimellisesti ja pitävät sitä esim. maallisia lakeja tärkeämpänä tekstikokoelmana
lainaan:

"Raamattu ei ole eikä tahdokaan olla luonnontieteellinen oppikirja."

Tämän kun ymmärtäisivät myös ne uskovat, jotka lukevat Raamattua kirjaimellisesti ja pitävät sitä esim. maallisia lakeja tärkeämpänä tekstikokoelmana

TÄSTÄ KETJUSTA SENSUROITIIN JO POIS TEKSTI, JOSSA PAPPI KIRJOITTI TUON ENSIMMÄISEN LAINAUKSEN, JOTA SEURAAVA KIRJOITTAJA SITTEN KOMMENTOI.

Seuraavaksi varmaankin katoaa tämä teksti. Sensuroivatko papit toisiaan, vai kukin itseään, vau millä logiikalla papin mielipide saa olla esillä vain hetken aikaa?
PERTSA älykkäänä miehenä on tietysti huomannut Jumalan puhuneen mitä sattuu? "Ihmisen elinikä enintään 120 vuotta". Ja kuitenkin Raamattu kertoo satoja vuosia vanhoista ihmisistä.

Pertsa ei kuitenkaan huomaa koskaan, että Raamatussa lukee mitä vaan, vastuu on aina lukijalla, mitä uskoo.
jokkeri sanoi :
"Ihmisen elinikä enintään 120 vuotta". Ja kuitenkin Raamattu kertoo satoja vuosia vanhoista ihmisistä.
___________
Alussa tuo elinikä olikin satoja vuosia ja alkoi sitten hissukseen laskea jos
plaraat sukutauluja.
PERTSA, vastasit väärin. Jumalahan jo 1 Moos alussa sanoo ihmisiän jäävän 120 vuoteen. Sen jälkeen oli vielä 950- vuotiaana kuollutkin.

Joka tapauksessa ihmisten elinikä on ollut jo tosi kauan nousussa. Jos yhtään oot seurannut.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

jokkeri sanoi :
PERTSA, vastasit väärin. Jumalahan jo 1 Moos alussa sanoo ihmisiän jäävän 120 vuoteen.
_________
Niinhän se on nyttemmin jäänytkin.
Jae 11:32 näyttää suuntaa mihin ollaan menossa.Terah kuoli 250 vuotiaana.

Eivät ne asiat tapahdu yhtäkkisesti sinun olettamallasi tavalla.
Olen nähnyt sukuluettelon jossa on noita elinaikoja pitemmällekin ,mutta en nyt saa mieleeni missä.

1.Mooseksen kirja:
6:1 Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä,
6:2 huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.
6:3 Silloin Herra sanoi: "Minun henkeni ei ole vallitseva ihmisessä iankaikkisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta."

11:32 Ja Terahin ikä oli kaksisataa viisi vuotta; sitten Terah kuoli Harranissa
Tiede on pari vuotta sitten havainnut saman asian, että ihmisen ikä todellakin on maksimissaan tuon 120 vuotta, koska solut voivat jakaantua vain rajoitetusti.
Ilmeisesti Jumala rajoitti solujen jakaantumiskertojen määrän tuolloin.
niin jättiläisten ja enkeliengeenit ovat menettäneet tehonsa...

122 on korkein varmuudella saavutettu ikä, ylärajaa ei vielä tiedetä.Nyt syntyvistä suurimmman osan elinajan odote on jo 100 vuoden pinnassa ja tuosta suuresta joukosta tulee varmaan Jeanne Calmentin ennätyksen lyöjiä.
Osa ihmisistä ei sitten olekaan ihmisiä eli Aatamin poikia/ihmisen poikia.Niiden enkelien, jotka makasivat kauniiden ihmistyttöjen kanssa, kaikkien jälkeläisten y- kromosomilinja on lajin ulkopuolinen. Nyt uskovat tiedemiehet hakemaan taivaallista y- kromosomia .
Kun uskovat kristinuskon mukaan aikanaan pääsevät taivaaseen niin voivatko he lisääntyä siellä, saada lapsia? Jeesus sanoo että taivaassa ihmisistä tulee enkelien kaltaisia ja linkittämästäsi vastauksestasihan käy edelleen ilmi että enkelit voivat lisääntyä ja saada lapsia siinä missä ihmisetkin.
lue Mark 12:25
Se tarkoittaa että taivaassa ei mennä naimisiin. Kaikki ovat siellä yhdynnässä keskenään ja kaikki lisääntyvät keskenään toistensa kanssa, sekä ihmiset, enkelit että haamut.

Ruumiin ylösnousemus on oleva sekä vanhurskasten että vääräin. Ei samassa ruumiissa kuin täällä, mutta vanhurskaat ylösnousevat Kristuksen kaltaisissa ruumiissa.

Kaikki ovat siis taivaassa jumalallisissa ruumiissa, joten kaikki ovat superseksikkäitä ja hyperkauniita/komeita.
Taivas on sitä, että ihmisen Henki yhtyy Jumalan henkeen.

Kaksi ihmistä - mies ja vaimo - voivat yhtyä vain lihassa ja tulla yhdeksi lihaksi (=lapsi).
Samoin ihminenkin voi palata Jumalan yhteyteen, ja olla yhtä Hengessä.

Taivasten valtakunta ei tule näkyvällä tavalla, vaan taivasten valtakunta on ihmisen sisimmässä Luuk 17:20-21
"toinen Hega" kirjoitit:
"Taivasten valtakunta ei tule näkyvällä tavalla, vaan taivasten valtakunta on ihmisen sisimmässä Luuk 17:20-21 "

Tuossa tarkoitetaan taivaan valtakuntaa joka on täällä maan päällä armonajassa.
Taivaan valtakunta on synonyymi Jumalan valtakunnalle.

Taivaan valtakunta on kuitenkin taivaassa maailmanlopun jälkeen näkyvällä tavalla, sillä silloin usko muuttuu näkemiseksi ja toivo kunnian nautinnoksi. Taivaassa on myös ruumiit, joiden kirkkauden suuruus on tosin erisuurta. Meidän on uskottava RUUMIITTEN YLÖSNOUSEMUKSEEN, sillä se on Pyhän Raamatun opetus.

Taivaan valtakunta -termiä käytettiin silloin tällöin evankeliumikirjassa, koska kirjoittajat olivat juutalaisia kristittyjä. Juutalaisille näet Jumalan nimi "JHV" ("JAHVE"="JEHOVA") oli niin pyhä että sitä ei saanut kirjoittaa ilman edeltäviä puhdistautumisrituaaleja ja rituaalista uskonnollista puhtautta. Tämän vuoksi tuotti hankaluuksia ja hidastusta käyttää Jumaln nimeä JHV. Siksi kirjoittajat välttivät käyttämästä termiä "Jumalan valtakunta". He käyttivät siksi sen synonyymia "taivaan valtakunta".

Taivaan valtakunnalla ei siis tarkoiteta pelkästään taivaassa sijaitsevaa Jumalan valtakuntaa, vaan ennenkaikkea maan päällä armonajassa olevaa Jumalan valtakuntaa. Onhan Jeesuskin sanonut: "Jumalan valtakunta on teitä lähestynyt"; Ja "Jumalan valtakunta on teidän keskellänne". Ilmestyskirjassa puhutaan taivaasta alas lasketusta Uudesta Jerusalemista, jolla tarkoitetaan Jumalan valtakuntaa joka on laskettu tänne maan päälle. Ja se laskeminen tapahtui jo silloin kun Jumala toi evankeliumin taivaasta maan päälle protoevankeliumina vaimon Siemenestä Aadamille ja Eevalle.

"toinen Hega" kirjoitit:
"Taivas on sitä, että ihmisen Henki yhtyy Jumalan henkeen."
"Kaksi ihmistä - mies ja vaimo - voivat yhtyä vain lihassa ja tulla yhdeksi lihaksi (=lapsi)."

Taivaassa vanhurskaat ihmiset ovat ruumiillisessa eli lihallisessa muodossa, sillä Raamatun mukaan on tuleva RUUMIITTEN ylösnousemus, sekä vanhurskasten että vääräin. Kuollessaan ihminen erkanee ruumiistaan ja on ilman ruumista vanhurskasten levossa ennen ylösnousemusta. Kun Herra Jeesus tulee takaisin maan päälle, niin tapahtuu niinkuin vanhurskas Job ennusti: "Minun Lunastajani on seisova viimeisenä minun multieni päällä". Silloin kuolleet vanhurskaat heräävät vanhurskasten levosta ja nousevat haudoistaan ruumiillisessa muodossa, mutta eivät vanhoissa synninruumiissa, vaan uusissa Kristuksen kaltaisissa ruumiissa. Sitten heidät temmataan ylös taivaaseen tuuliin ja pilviin yhdessä sillä ajalla elävien vanhurskasten kanssa, joiden ruumis muuttuu ennen taivaaseen tempaamista Kristuksen kaltaisiksi ruumiiksi, joissa ei ole perisynnin vaikutusta.

Niin siis vanhurskaat ovat taivaassa lihallisessa muodossa ja "niin kuin enkelit", eli eivät mene avioliittoon. Mutta lihallista rakkautta taivaassa saatetaan silti harjoittaa, sillä sanotaanhan Raamatussa, että vanhurskaat ovat yhtä. Taivaan iloa kutsutaan myös Karitsan häiksi.

Ja olisihan ääretöntä vääryyttä niitä kohtaan, jotka eivät saa osoittaa ja ottaa vastaan lihallista rakkautta täällä maan päällä, jos taivaassakin he joutuisivat jäämään paidsi. Seksi ei ole Jumalan edessä syntiä, vaan se on Jumalan lahja ihmiskunnalle. Siksi taivaassa varmasti harjoitetaan seksiä, eikä siellä enää ole avioliitot tarpeellisia, sillä siellä kaikki rakastavat toisiaan. Taivaassa ei tarvitse valikoida rakkauden kohdetta. Siellä saa sitä joidenkin mielestä suurintakin ihmisten välisen rakkauden ilmenemismuotoa, elikkä seksuaalista rakkautta kohdistaa kaikkiin. Siellä siis kaikki rakastelevat toisiaan.
Raamattu kertoo kahdesta ylösnousemuksesta. Ainoastaan ensimmäisessä ylösnousemuksessa mukana olevat saavat elää ikuisesti. (ks ilm.kirja)
Jälkimmäinen ylösnousemus on kuolleiden ylösnousemus ja he heräävät tuomiolle.

Ilmestyskirja kertoo myös, että Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan entisten tilalle.
Eli on uusi taivas uusine henkiolentoineen (ilman paholaista), ja uusi maa jonka asukkaina ovat ne jotka perivät maan.

Kummassa sinä haluaisit asua: uudessa taivaassa vai uuden maan päällä?

Käsittääkseni ihmisen täytyy olla Jumalan valtakunnassa (omatunto puhtaaksi vihmottuna) jo ennen pois menoa, eli hänen henkensä täytyy olla yhtä Jumalan Hengen eli Pyhän Hengen kanssa jo täällä maan päällä.

Eiväthän kaikki neitsyet (=lahjavanhurskautetut) päässeet mukaan kun ylkä tuli.
Se johtui siitä, että heillä ei ollut öljyä (=Pyhää Henkeä) lampuissaan, koska eivät valvoneet. He jäivät ulkopuolelle.

Tekemällä parannuksen, ihminen tunkeutuu taivasten valtakuntaan. (lain noudattaminen oli pääsyn edellytyksenä Johannes Kastajaan asti)
voi mennä sinne mihin Jeesus meni valmistamaan sijaa.
Lihallinen yhtyminen ei ole rakkautta siinä merkityksessä, kuin Raamattu sanalla Rakkaus tarkoittaa.
Ihmiset eivät kykene täydelliseen Rakkauteen.
Jeesus opetti mitä Rakkaus tarkoittaa: hän sanoi, ettei ole suuurempaa Rakkautta, kuin että antaa henkensä toisten puolesta.
Jos joku haluaa näin Rakastaa, hänen tulee siis kuolla.
Jumala on kaiken Rakkauden alku, sillä hän on Rakkaus!
Rakastaminen tarkoittaa sitä, että rakastaa lähimmäistään kuolemaan asti, vaikkei saisi minkäänlaista vastarakkautta.
Tällaista rakkautta kutsutaan agape rakkaudeksi.
Agape rakkaus on pyyteetöntä rakkautta.
Jumalan rakkaus on täydellistä agape rakkautta,

Jos kunnioitamme Jumalaa ja hänen Rakkauttaan meitä kohtaan, toimimme hänen käskyjensä mukaan. Ilmaisemme rakkauttamme Jumalaa kohtaan ilmaisemalla sitä lähimmäistämme kohtaan. (tärkein käsky, jossa toteutuu kaikki muut käskyt!)
Jos siis rakastamme Jumalaa, emme voi rikkoa mitään muitakaan käskyjä, koska tuolloin emme ole rakastaneet lähimmäistäkään.
"minkä teette yhdelle näistä vähimmistä, sen te teette minulle" (=Jumalalle)

Jeesus sanoi itse että taivaassa ollaan kuin enkelit (ilman lihallisia himoja).
Joka on saanut juoda "elävää vettä", tietää tämän.
Avioliitto on annettu maan päällä siksi, ettei kukaan heikko uskova lankeaisi haureuden syntiin, vaan että hänen omatuntonsa pysyisi puhtaana ennen kotiin lähtöä.
"Avioliitto on annettu maan päällä siksi, ettei kukaan heikko uskova lankeaisi haureuden syntiin, vaan että hänen omatuntonsa pysyisi puhtaana ennen kotiin lähtöä. "

On kuitenkin niin että kaikki eivät saa aviopuolisoa. Aviopuolison hankkiminen voi johtaa myös siihen että tulee lapsia, jotka ovat potentiaalisia kadotukseen joutujia vartuttuaan lapsuudesta nuoruuteen, joten sen vuoksi kaikki eivät halua aiheuttaa sellaista riskiä.

Ymmärrän tuon että lihallinen kontakti ei ole tärkein, vaan se pyyteetön rakkaus joka haluaa lähimmäiselle hyvää ilman oman hyödyn tavoittelua. Kuitenkaan seksi ei ole syntiä tietääkseni, vaan Jumalan lahja.

Seksi ei ole syntiä, joten miksei sitä harjoitettaisi taivaassakin. Taivaassa ei tosin mennä naimisiin pareittain, mutta meneekö siellä kaikki toistensa kanssa naimisiin yhteen yhteiseen avioliittoon, kun sitä kutsutaan Karitsan häiksi ja seurakunta on morsian. Tiedän kyllä että avioliiton ulkopuolinen ja esiaviollinen seksi ovat syntiä, mutta ei kai taivaassa enää tarvita avioliittoja pareittain ja pareittain, koska siellä kaikki rakastavat toisiaan valikoimatta kumppania, ja koska siellä seksi perustuisi aitoon lähimmäisenrakkauteen, eikä esineellistämiseen. Ja koska siellä ei kukaan hylkää toista, eikä siellä ole mitään riitaa, vaan kaikki rakastavat toisiaan. Vai onko niin että kaikkea mukavaa tulisi välttää, ja että taivaassa ei tehdä mitään kivaa, muuta kuin sitä kivaa että kiitetään Jeesusta.

Maan päällinen parinvalintahan perustuu omaneduntavoitteluun ja valikoivaan rakkauteen. Taivaassa ei rakkaus ole valikoivaa, ja siksi siellä saavat olla rakkauden kohteena ja samalla aktiivisena osapuolena myös ne jotka jäävät valikoinnissa ulkopuolelle. Valikoiva rakkaus on julmaa koska se sulkee muut kuin valitut rakkauden ulkopuolelle, joten luulen että taivaassa kaikki rakastavat ja rakastelevat toisiaan valikoimatta. Kristus on heidät valinnut taivaaseen täältä maan päältä. Luulen että siellä taivaassa ei enää valikoida, vaan kaikki tulevat yhdeksi ruumiiksi, yhdeksi lihaksi Karitsan häissä. Iankaikkisiksi ajoiksi.

Olisihan vääryyttä jos seksistä eivät saisi taivaassakaan nauttia ne jotka ovat jääneet paitsi täällä maan päällä. Yleensä samat ihmiset ovat jääneet muidenkin rakkauden muotojen osoitusten ulkopuolelle täällä ajassa. Olisiko Jumala muka väärintekijä. Pois se.

En usko että Jumala olisi väärintekijä.
Anteeksi! Kirjoitin sopimattomasti. On varmaan niin että on tyydyttävä Jumalan tahtoon että taivaassa ei harjoiteta seksiä. Ehkä taivaassa ei osaa kaivatakaan seksiä, koska siellä on muutenkin aina kaikki hyvin ja riemullista.
Muslimien "taivaassa" on kuulemma 10 neitsyttä per äijä.
Tosin Mohammed sanoi että naisia pääsee paratiisiin miehiä huomattavasti vähemmän, joten.....
Ehkäpä siellä ei ole vehkeitäkään, joten pommimiehet joutuvat tyytymään vain katsellen himoitsemaan niitä neitsyitä ikuisesti?
Siis mitä jumalia? Keskeisin ajatushan on että on vain YKSI Jumala!

Kuulostaa kreikkalaiselta mytologialta.

Sukurutsakin on hyvin antikristillistä
Lainaus Wikipediasta:

"Historia

Ensimmäinen Mooseksen kirja on yhden tai mahdollisesti useamman kirjoittajan eri lähteistä kokoama kirjoitus, joka on kirjannut israelilaisten perimätiedon muinaishistoriastaan. Eri kirjoitukset on yhdistetty yhdeksi kirjaksi niin, että alkuperäisten kirjoitusten ominaispiirteet ovat kuitenkin osittain säilyneet.

Genesis itsessään ei esitä väitteitä sen kirjoittajasta. Juutalaisen hyvin varhaisen perimätiedon mukaan Jumala saneli kirjan kokonaisuudessaan Moosekselle Siinain vuorella nykyisessä Egyptissä. Useimmat nykyiset raamatuntutkijat ei-ortodoksisten juutalaisten, katolilaisuuden ja liberaalin protestanttisuuden piireissä eivät hyväksy tällaista näkemystä. Sen sijaan he hyväksyvät teorian, joka selittää kirjan synnyn kulttuurievoluution ja filosofisen naturalismin kautta. Näin on arveltu, että kirja on koottu lopullisesti vasta vuonna 440 eaa. varhaisemmista tekstilähteistä.

Nykyisen käsityksen mukaan Mooseksen kirjojen kirjoittaja tai kirjoittajat ovat koonneet eri lähteistä joukon Israelin kansan perimätietona kulkeneita kertomuksia yhtenäiseksi kirjaksi, mutta säilyttänyt kertomusten omaperäiset piirteet, jotka kertovat siitä, että kertomusten alkuperä on erilainen. Raamatun kirjat eivät ole aikajärjestyksessä, ja Ensimmäinen Mooseksen kirja ei ilmeisesti kuulu Raamatun vanhimpiin teksteihin. Esimerkiksi psalmissa 74 on viittaus vanhempaan luomismyyttiin, jossa Jumala voittaa kaaoshirviö Leviathanin. Yleinen näkemys akateemisten tutkijoiden piirissä on, että kirjan kahden ensimmäisen luvun voidaan katsoa sisältävän kaksi erillistä luomiskertomusta, joista toinen on luvussa yksi, ja toinen on luvussa kaksi.

Jotkut tutkijat puolestaan ovat esittäneet Genesiksen olevan vanha ja Mooseksen käsialaa, mutta että kirja koottiin varhaisemmista teksteistä niin, että sitä muutettiin ainoastaan hyvin vähän. Näin Mooses olisi enemmänkin kirjan kokoaja joka päätti mitä kirjaan otetaan mukaan, kuin kirjan jokaisen sanan omakätinen kirjoittaja."

1. Mooseksen kirjan alussa ja Mooseksen kirjoissa esiintyy Jumala Jahve sekä muutama muu Jumala. Jumala Jahve ei antanut Siinailla 10 käskyä, jotka eivät ole käskyjä, vaan KYMMENEN SANAA Moosekselle, vaan nämä sanat antoi Jumala Eternal eli El-Eternal.

Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa puhutaan JUMALIEN POJISTA - ei siis Jumalan pojista.

Jumalien poikien vaihtoehtoinen käännös on: "Hallitsijoiden pojat", jotka himoitsivat ihmisten tyttäriä ja parittelivat näiden kanssa. Syntyneet lapset olivat muinaisaikojen mahtavia ja maineikkaita sankareita.

Käsitettä "Jumalan pojat" ei selitetä tarkemmin. Yleensä sen on ajateltu tarkoittavan enkeleitä, mutta ei kristinuskossa esimerkiksi Jeesusta.

Heprean kielessä Jumala sana voidaan kääntää myös sanalla hallitsija tai kuningas eli ne tarkoittavat samaa asiaa. Sana Jumala tai kuningas, hallitsija on monikollinen että yksiköllinen, joten kääntäjien on ollut mahdoton tietää, onko kyseessä yksi vai useampi jumala tai hallitsija.

Se on kuitenkin varmaa, että luomiskertomuksen alussa on yksi Jumala eli hallitsija Jahve.
Kertokaa minulle, milloin ja miten tapahtui syntiinlankeemus. Jos näiden kirjoitusten mukaan, mitä edellä luin, oli jo muitakin ihmisiä maailmassa, niin kuka lankesi, ja missä? Syntiinlankeemukseenhan perustuu koko evankeliumi eli ihmisen sovitus.
lue Raamattua.
Ihmisten ja enkeleiden jälkeläisistä tuli jättiläisiä, neandertalilaisia, jotka myöhemmin hävitettiin maan päältä. Goljat oli yksi tuollainen jättiläinen.

Enkelit yrittivät saastuttaa ihmisen perimän omilla geeneillään.
enkeleiden?
Tutkipas alkutekstiä.
Enkelit eli Jumalan pojat (Eivät sillä tavalla Jumalan poikia kuin Jeesus, joka oli syntynyt Isästä iankaikkisuudessa eikä luotu, vaan sillä tavalla että Jumala oli luonut heidät korkeammaksi ihmisiä, ja siksi ne kutsutaan leikillisesti Jumalan pojiksi mm Jobin kirjasta löytyy tällaisesta esimerkki.) tosiaan sekaantuivat ihmisten tyttäriin, sillä siitä oli seurauksena jättiläiset jälkeläiset, muinaisten aikojen sankarit. Myös vedenpaisumuksen jälkeen oli jättiläisiä, nimittäin Enakin poikia. Enakin pojista viimeinen oli Basanin kunigas Og, joka oli n. 3 metriä pitkä. (Vuonna 1940 kuoli mies joka oli 2,72 metriä pitkä). Vedenpaisumuksen jälkeisille jättiläisille voi olla selityksenä se että Nooalla, Nooan vaimolla, tai Nooan miniöillä olisi ollut noiden muinaisaikojen jättiläisten geenejä, jotka sitten aktivoituivat joissakin heidän jälkeläisissään, kuten Enakin pojissa ja joissakin filistealaisissa jättiläisissä, kuten esim Goljatissa. Toinen selitys olisi että vedenpaisumuksen jälkeen olisi tullut muuten vaan geenimutaatioita joiden johdosta olisi syntynyt jättiläisiä ja jättiläissukuja, kuten Enakin ja Goljatin suvut. Kolmas selitys voisi olla että enkelit olisivat sekaantuneet ihmisiin myös vedenpaisumuksen jälkeen, vaikka sitä ei mainitakaan Raamatussa.

Neandertalin ihmiset olivat nykytutkimuksen valossa lyhyempiä kuin nykyihmiset, joten eivät suinkaan jättiläisiä. Tosin he olivat huomattavasti rotevamman muotoisia kuin nykyihmiset, joten heitä voisi verrata Tolkienin fantasiamaailman kääpiöihin tai peikkoihin(peikkoina ne olisivat pienempiä kuin Tolkienin peikot).

Luulen että Jumala loi ensimmäiset alkeiseliöt maan tomusta. Niistä Jumala loi evoluutiota työkalunaan käyttäen apinat, ja apinoista taasen Aadamin arviolta n. 250 000 vuotta sitten. Myös apinoiden ravinto kasvaa maan tomusta eli se muodostuu maan tomusta. Siksi Aadam kehittyi ihmisapinan kohdussa tavallaan maan tomusta ensimmäiseksi ihmiseksi. Aadamin kylkiluusta Jumala loi Eevan.

Raamatun sukuluettelot eivät ole täydellisiä luetteloita, sillä niistä puuttuu sukupolvia välistä mainitsematta. Kun sukuluettelossa sanotaan että Matti siitti Pekan, niin se ei vättämättä tarkoita sitä että Pekka olisi ollut heti seuraava sukupolvi Matin jälkeen. Tämän osoittaa myös se että Kainan puuttuu yhdestä sukuluettelosta sukupolvien välistä, mutta hänet mainitaan toisessa sukuluettelossa. Sama juttu näkyy siinä kun Jeesusta kutsutaan Daavidin pojaksi, vaikka hänen ja Daavidin välissä oli kymmeniä sukupolvia.

Jeesuksen lihallinen äiti oli Daavidin jälkeläinen, joten Jeesus oli Daavidin lihallinen poika eli Daavidin siittämä. Jeesus oli myös Aabrahamin siemen, sillä hän oli Aabrahamin jälkeläinen. Jeesuksen juridinen isä eli kasvatti-isä Joosef oli myöskin Daavidin jälkeläinen. Siksi Jeesus oli Daavidin poika eli jälkeläinen myös juridisesti. Siksi Jeesus oli Daavidin laillinen vallanperijä. Ei pidä siis Daavidilta puuttuman jälkeläistä Jerusalemin valtaistuimelta iankaikkisesti, eikä valtikkaa pidä ikinä otettaman pois Juudalta. Jeesus näet oli myös Juudan jälkeläinen. Jaakobista siis nousi Tähti, Valtikka Juudasta. Hänen kuninkuutensa ja pappeutensa on iankaikkista pappeutta ja kuninkuutta, Melkisedekin Salemin kuninkaan pappis- ja kuninkuussäädyn mukaisesti. Melkisedek oli Salemin kuningas ja pappi. Herra Jeesus Kristus on Uuden Jerusalemin ja taivaan valtakunnan kuningas ja pappi iankaikkisesti.
Aadam ja ainakin Kain olivat jo maanviljelijöitä, mutta silloin maanviljely oli pienimuotoista ja sen harjoittajia oli vain vähän, joten on ymmärrettävää ettei arkeologisia merkkejä tuon ajan maanviljelystä ole jäänyt. Lisäksi vedenpaisumus tuhosi arkeologisia todisteita tuon ajan maanviljelystä.

Viinitarhoja rakennettiin ilmeisesti vasta vedenpaisumuksen jälkeen (n. 160 000 vuotta sitten?), sillä Nooa oli ensimmäinen viinin valmistaja. Jos viinirypäleitä poimitaan niin kyllä viini silloin keksitään melkein heti kun niistä tehdään mehua. Mehuhan käydessään muuttuu viiniksi.

Jeesuksen aikanakin viiniksi kutsuttiin myös käymätöntä rypälemehua. Käymätöntä rypälemehua eli "uutta viiniä" pidettiin parempana kuin käynyttä alkoholipitoista "vanhaa viiniä", sillä käydessään viinistä tuhoutuivat melkein kaikki vitamiinit ja muut terveelliset ainesosat.

Viljakasveja ei varmaan viljelty vasta kuin n 40 000 eKr, eli reilusti vedenpaisumuksen jälkeen.

Aadamin ja Eevan lapset lisääntyivät keskenään, sillä aluksi ihmisillä ei ollut geenivirheitä rajoittamassa avioitumista lähisukulaisen kanssa. Metusalem oli kaikkien aikojen vanhimmaksi maan päällä elänyt ihminen, ja hän kuoli vuoden sisällä ennen vedenpaisumusta. Vedenpaisumus tapahtui arkeologisten seikkojen perusteella päätellen todennäköisesti n 160 000 vuotta sitten.

Vielä Aabrahamillakaan ei ollut niin paljon geenivirheitä kuin nykyajan ihmisillä, sillä hänkin eli vielä paljon vanhemmaksi kuin nykyajan ihmiset. Siksi Aabrahamin olikin hyväksyttyä mennä naimisiin siskopuolensa Saran kanssa. Toinen esimerkki oli Mooseksen isä joka nai oman tätinsä, Leevin tyttären. Mooseskin eli vielä paljon vanhemmaksi kuin nykyajan ihmiset, vaikkei niin vanhaksi kuin Aabraham. Mutta vasta Mooseksen aikana geenivirheiden määrä ihmisillä oli tullut niin suureksi, että Jumala katsoi parhaaksi kieltää lähisukulaisten keskinäisen lisääntymisen, geenivirheiden aktivoitumisista johtuvien sairauksien rajoittamiseksi.
Aadamin ja Eenokin väliseltä osuudelta ei voi puuttua sukupolvia Raamatun sukuluetteloista, sillä Raamatussa sanotaan että Eenok oli Aadamista seitsemäs. Paitsi sitten voi puuttua jos sillä tarkoitetaan että Eenok oli seitsemäs profeetta Aadamista lähtien.

Sukupolvia voi puuttua välistä vaikka tuhansia raamatun sukuluetteloissa mainittujen nimien välistä. Puuttuuhan Kainankin yhdestä sukuluettelosta, vaikka hänet mainitaan toisessa. Sukupolvia voi puuttua ainakin Eenokin ja Nooan välistä, mutta siinä tapauksessa Metusalem ei ehkä elänytkään enää vuoden sisällä ennen vedenpaisumusta.

Sukupolvia ei ehkä puutu Nooan ja Pelegin/Jaredin välistä, sillä Raamatussa sanotaan että Nooa oli Eberin lasten isä, mikä tarkoittaisi että he olivat samalla tavalla uskomassa kuin Nooa, eläen samaan aikaan samassa yhteisessä seurakunnassa.

Pelegin aikana maa jaettiin, millä saatetaan tarkoittaa mannerten irtoamista toisistaan, mutta siinä tapauksessa mannerten erkaneminen olisi tapahtunut paljon nopeammin ja todennäköisesti tapahtunut paljon myöhemmin kuin mitä nykytytkimuksen valossa ymmärrettäisiin. Toinen vaihtoehto on että maan jakamisella saatettiin tarkoittaa että suoritettiin eräänlainen isojako, niin että kullekin suvulle tai heimolle annettiin joku tietty alue asuttavaksi. Tuolloin he eivät välttämättä vielä levittäytyneet koko maailmaan, vaan maan jakaminen saattoi tapahtua vain sen alueen osalta mille Nooan jälkeläiset tuohon mennessä olivat ehtineet levittäytyä. Mutta ehkä sillä saatettiin tarkoittaa myös sitä että Pelegin aikana ehkä heimot ja perheet lähtivät matkoille levittäytymään kaikkialle maan päälle. Maan jakamisella tuskin tarkoitetaan samaa kuin kielten sekoittamisesta seurannutta ihmisten erkaantumista toisistaan, syntyneiden kommunikointivaikeuksien johdosta, vaikka saattaa se ehkä tarkoittaa sitäkin.

Nooan arkki ehkä törmäsi johonkin sellaiseen vuoreen joka sijaitsi Etelä-Afrikan tienoilla tai suuren hautavajoaman lähellä Eteläisessä Afrikassa. Itäisestä Afrikasta ihmiset sitten siirtyivät vuorten yli länteen päin, sillä Raamatussa sanotaan että ihmiset tulivat vedenpaisumuksen jälkeen vuorten yli länteen päin. Vuorten länsipuolelle Afrikkaan siis ilmeisesti rakennettiin se Baabelin torni, vaikka Mesopotamiasta löytyykin saman niminen kaupunki.

Jo Baabelin tornia rakennettaessa osa ihmisistä oli jo levittäytynyt muuallekin maailmaan (ehkä Neandertalin ihmiset ja Florensin ihmiset olivat heidän jälkeläisiään). Neandertalin ihmiset ja Florensin ihmiset saattoivat olla myöskin eläinlajeja, joilla ei ollut iankaikkista sielua, niinkuin ihmisillä on. Siksi Nooa oli saattanut ottaa heitäkin yksi tai kaksi pariskuntaa arkkiin mukaan. Jumala todennäköisesti muutti ihmiset ja eläimet muurahaisen kokoisiksi niin että he mahtuivat vaivatta arkkiin ja heille riitti arkissa arkkiin kerätty ravinto vuoden ajan ja vähän vielä vedenpaisumuksen jälkeenkin, kunnes ehdittiin päästä alkuun uuden ruuan hankkimisessa vedenpaisumuksen jälkeisessä maassa.

Kielten sekoittamisen jälkeen ihmiset (homo sapiens) levittäytyivät entistä enemmän myös muualle maan päälle, kuin pelkästään baabelin tornin luokse tai Afrikkaan. Silloin he alkoivat levittäytyä vähitellen kaikille mantereille. Nykyään ihmisiä on jo avaruudessa ja Antarktiksellakin, joskaan ei pysyvää asutusta. Myös Kuussa on käynyt yhteensä kolmetoista ihmistä kuudella eri lennolla. Heistä tosin vain kaksitoista käveli Kuun pinnalla. Tarkalleen ottaen kukaan heistä ei kävellyt Kuun pinnalla, sillä heidän kuukenkiensä pohjat olivat heidän jalkapohjiensa ja Kuun pinnan välissä. Kuusi on ihmisen luku. Kaksitoista on apostolien luku ja samalla Jaakobin kahdentoista pojan luku. Kolmetoista myöskin on apostolien luku (Jos Mattatia tai Juudas lasketaan mukaan(muttei molempia)) ja samalla Jaakobin poikien luku(Jos lasketaan Joosefin sijasta Jaakobin pojiksi ylennetyt Joosefin kaksi poikaa: Efraim ja Manasse.) ja tietysti Leevikin lasketaan mukaan.
Myös Nooan ja Aabrahamin välistä puuttuu todennäköisesti paljon sukupolvia mainitsematta Raamatussa.

Jossakin kohtaa Raamattua sanotaan että Israelilaiset olivat muistaakseni 450 vuotta Egyptissä. Tämä ei sovi yhteen sen kanssa että sukuluetteloissa mainitaan vain pari sukupolvea Leevin ja Mooseksen välissä. Niinpä sukuluetteloista todennäköisesti puuttuu mainitsematta monta sukupolvea Leevin ja Mooseksen väliseltä ajalta. Ehkä mooseksen ja Leevin tyttären miehen/veljenpojan väliltä on siis myöskin jätetty sukupolvia mainitsematta Raamatun sukuluetteloissa. Tuo "Leevin tytärkään" ei välttämättä ollut Leevistä seuraavaa sukupolvea, vaan sillä saatettiin tarkoittaa että hän oli Leevin jälkeläinen. Toisaalta on myös mahdollista että hänen isänsä Leevi oli joku eri leevi.

Joskus tuo 450 vuotta yritetään väkisillä laskea niin että se alkaisi siitä kun Aabraham meni Egyptiin ja lopetetaan siitä kun Israelin kansa lähti Egyptistä. Tuollainen laskutapa olisi täysin epälooginen ja järjetön, sillä Aabraham muutti loppuelämäkseen pois Eyptistä Kanaanin maalle. Iisak eli koko elämänsä muistaakseni Kanaanin maalla ja Keedarin maalla. Sitten vasta Joosef ja Jaakob ja muut Jaakobin pojat vietiin/menivät myöhemmin taas Egyptiin. Mooseksen aikanahan he lähtivät Egyptistä pois.

Sukupolvia saattaa puuttua Raamatun sukuluetteloista myös Mooseksen ja Jeesuksen väliseltä ajalta (Mooses ei ollut Jeesuksen esi-isä, mutta tarkoitan Mooseksen aikana eläneitä Jeesuksen esi-isiä, eli Juudan jälkeläisiä.).
Eikun ne Jaakobin jälkeläiset olikin Raamatun mukaan 400 vuotta siellä Egyptin ORJUUDESSA. Mutta huomaa siis ORJUUDESSA 400 vuotta Egyptissä. Aluksihan he eivät olleet siellä suinkaan orjuudessa, vaan päin vastoin heitä passattiin Goosenin maalla antamalla heille viljavarastoista paljon enemmän ruokaa kuin Egyptin omalle kansalle, sillä he olivat aluksi faaraon(/faraoiden?) suosiossa.

Mutta vasta(?) sitten alkoi tuo 400 vuoden orjuusjakso, kun tuli faaraoksi se mies joka "ei mitään Joosefista tiennyt". Hänen hallinta-aikanaan faarao ensin lakkautti israelilaisten etuoikeudet ja sitten laittoi heidät orjatyöhön.

Israelilaiset siis olivat Egyptissä paljon kauemman(?) kuin 400 vuotta, mutta heitä orjuutettiin siellä 400 vuotta. Toisaalta orjuus saattoi kestää kauemmankin kuin 400 vuotta, sillä tuossa Raamatun kohdassa sanotaan että heitä "sorretaan"(=sorrettiin) 400 vuotta. Koko orjuuttamisjaksoa ei näet välttämättä luokiteltu sortamiseksi. Olihan orjuus tuohonaikaan tavallista ja yleistä, joten pelkkää orjuuttamista ei varmaan laskettu sortamiseksi.

Israelilaisia siis sorrettiin Egyptissä 400 vuotta. Heitä orjuutettiin siellä kauemman kuin 400 vuotta. He olivat Egyptissä todennäköisesti yhteensä paljon kauemman kuin 400 vuotta. Sukuluetteloista puuttuu ilmeisesti sukupolvia välistä paljonkin tuolta Egyptin ajalta. Sekä Juudan jälkeläisten luettelosta, että Leevin jälkeläistenkin luettelosta. Yksi todiste tästä on myös se että israelilaiset lisääntyivät Egyptissä olo-aikanaan muutamasta kymmenestä yksilöstä yli puoleen miljoonaan yksilöön. Tosin monia egyptiläisiä tai muidenkin kansojen edustajia saattoi Egyptissä myös kääntyä israelilaisten uskontoon, jolloin he tunsivat itsensä heidän kanssaan samaksi kansaksi. Myös näin israelin kansa saattoi kasvaa niinkin nopeasti. Toisaalta he saattoivat lisääntyä yliluonnollisella tavalla.

On epäuskottavan tuntusta kun Leevin ja Mooseksen välissä on vain yksi sukupolvi. Toista reittiä kaksi. Luultavasti siitä luettelosta kuten muistakin tuota aikaa käsittelevistä sukuluetteloista täytyy puuttua paljon sukupolvia mainitsematta, ehkä jopa kymmeniä.

1. Moos. 15:13
Silloin Herra sanoi hänelle: "Sinun tulee tietää, että jälkeläisesi joutuvat elämään muukalaisina maassa, joka ei ole heidän omansa. Heistä tulee siellä orjia, ja heitä sorretaan neljäsataa vuotta. [2. Moos. 1:13,14, 2. Moos. 12:40; Ap. t. 7:6]
Ap. t. 7:6
Jumala sanoi: 'Sinun jälkeläisesi tulevat elämään muukalaisina vieraassa maassa, ja heitä pidetään orjuudessa ja sorretaan neljäsataa vuotta. [1. Moos. 15:13,14 : 2. Moos. 12:40]

Tuossa vielä vastaava teksti Apostolien teoista, jossa lainataan sitä Mooseksenkirjan kohtaa.
Kun Raamatussa sanotaan että jo Jeesuksen aika oli lopun aikaa, vaikka sen jälkeen on jo mennyt melkein 2000 vuotta, niin sille on looginen selitys se että 2000 vuottakin on vain alle prosentti 250 000 vuodesta joka on koko ihmiskunnan ikä. Nimittäin ilmeisesti Aadam luotiin n 250 000 vuotta sitten.
Minun pappani oli lyhyempi kuin nykyihmiset, eikä hän ollut Neanderdalin ihminen!
Ravinto oli varmaan surkeampaa, mikä selittänee pituuseromme.
Muinaiset ihmiset tuskin ostivat ravintolisiä apteekista, joten heitä voitanee nimitellä jonkun arkeologin löytämän vanhan luurangon perusteella Neanderdalin ihmisiksi.

Toora käyttää sanaa haelohim, joka on käännetty suomeksi Jumalan pojat.
Oletko sinä Jumalan lapsi? Kumpaa sukupuolta olet- tyttö vai poika?

(Jumala - Elohim)

enkeleistä on käytetty mm. sanoja hamaleakhim ja elaiv.
Kolossalaiskirje 1

14 Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,
15 ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.
16 Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,

Joh. 21:25

On paljon muutakin, mitä Jeesus teki; ja jos se kohta kohdalta kirjoitettaisiin. luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa.

Muiden antamien selitysten lisäksi myös nämä kohdat yhdessä sisältävät erään mahdollisen ratkaisun avaimet.
Evoluutioteorian mukaan eläinlajit ovat kehittyneet vähitellen yhä korkeammiksi lajeiksi. Se tarkoittaa sitä, että huipulla olevat lajit ovat koko ajan lisääntyneet läheisten sukulaistensa kanssa. Evoluutioteorian mukaan ihminen on muka kehittynyt 200 miljoonaa vuotta jatkuneen sukurutsan seurauksena. Se on valetta sillä niinkuin täällä monet ovat sanoneet, sukurutsa aiheuttaa sairauksia.
Raamatussa ei sanota, että Aatamilla Ja Eevalla olisi ollut vain kaksi lasta.
(2 poikaa ei tarkoita samaa, kuin 2 lasta.)

Homojen toiveajattelua on, että samaa sukupuolta olevat voisivat lisääntyä.
Jos ihmiset olisi luotu homoiksi, emme olisi tälle palstalle kirjoittamassa.
Mun näkemys on se, että Kun Jumala loi ihmisen, niin siinä puhutaan yhdestä kansasta. Ihmisistä. Useimpien kansojen omankielinen nimi tarkoittaa ihmistä. Esim. Inuit = ihminen. Näitä on useita.

Raamatussa sis luotiin yhden kansan, ihmisten, kantavanhemmat. Ympärillä asui muita kansoja, mutta niitä ei yksinkertaisesti laskettyu mukaan ihmisen luomisessa. Tähän viittaa sekin, että Aatamin ja Eevan poika Kain, siis ihmisten kolmas edustaja valittaa:
"13 Kain sanoi Herralle: "Syntini rangaistus on minulle liian raskas kantaa. 14 Kun sinä nyt karkotat minut tältä seudulta, minä joudun pois kasvojesi edestä. Minun on harhailtava kodittomana ja pakolaisena maailmalla, ja silloin kuka hyvänsä, joka minut kohtaa, voi tappaa minut." 15 Mutta Herra sanoi hänelle: "Ei, vaan kostettakoon seitsenkertaisesti sille, joka tappaa Kainin." Ja Herra pani Kainiin merkin, ettei kukaan, joka hänet kohtaa, tappaisi häntä. 16 [i] Niin Kain lähti pois Herran kasvojen edestä ja asettui asumaan Nodin* maahan Eedenin itäpuolelle. " http://www.evl.fi/raamattu/1992/1Moos.4.html#o5

Tässä yksinkertaisesti todetaan, että muualla jo asui muita, jotaka ei kuitenkaan olleet ihmisiä?
Tuota kansa juttua ei ole Raamatussa.

Mielenkiintoista on että Maya intiaanien "perimätieto" kertoo ensimmäisten ihmisten olleen "savi-ihmisiä".
Mitäpä luulette, olivatko hekin lukeneet Raamattua ennen eurooppalaisten valloittajien tuloa?

Entäpä miksi tiedemiehet ovat päätyneet samaan järjestykseen, kuin luomiskertomuksessa, mitä tulee eri lajien syntyyn maapallolle?

Entä miten maanalaiset öljyesiintymät ovat syntyneet?
Mikä olisi voinut haudata noin suuret määrät orgaanisia aineksia maan syvyyteen?
Jonkinlainen tulvako?
Kansajuttu on Raamatussa. Laitoin tuohon oikein linkin, josta pääset katsomaan.
Kain puhuu siitä, että kuka hyvänsä vastaantulija voi hänet tappaa. Mutta jos Adam ja Eeva olivat ensimmäiset ihmiset ja Kain heidän poikansa, niin ei voi olla vastaantulijoit, jos ei ole muita ihmisiä. Herrakin näki tarpeelliseksi merkitä Kainin, että hän olisi suojassa muiltaihmisiltä. Niiltä osin ei ole epäselvyyttä, oliko muita kansoja.
Kain lähti Nodin maahan ja jos luet linkistäni eteenpäin, toteat että Kain otti siellä vaimon. Tämä kyllä edellyttää muita kansoja, kun jaksetaan muistaa, että luomiskertomuksen mukaan oli siis edelleen vain Aatami, Eeva ja heidän poikansa Kain.
____

Muuta asiat joista puhut eivät liity suoraan tähän lisääntymisongelmaan ja ehdottamaani ratkaisuun.
"Niiltä osin ei ole epäselvyyttä, oliko muita kansoja."

Mutta ne muut eivät olleet ihmisiä, vaan he olivat ulkonaisesti ihmisen kaltaisia ja näköisiä ihmisapinoita. Ehkä neandertalinihmisiä, florensin ihmisiä ja muita sen kaltaisia, mutta he eivät olleet ihmisiä, vaan heidät on luokiteltava eläimiksi, joilla ei ollut iankaikkista sielua, niin kuin ihmisillä on.

Ne saattoivat kuitenkin risteytyä ihmisten kanssa, jolloin risteytysjälkeläiset olivat selaisia ihmisiä, joilla oli ulkonaisia ominaisuuksia perittynä esim neandertalin ihmisiltä.

Myös ennen vedenpaisumusta Ensimmäiset ihmiset elivät ilmeisesti Afrikassa jossakin Niilin länsipuolella nykyisen etelä-Egyptin lähellä. Kain jälkeläisineen muutti asumaan idemmäksi Noodin maalle eli Nubiaan Niilin varrelle. Ensimmäisen maailman aikana eli ennen vedenpaisumusta ihmiset eivät ehkä levittäytyneet juuri lainkaan Afrikan ulkopuolelle, mutta siellä muualla asui lähinnä ihmisapinoita.
"Mutta ne muut eivät olleet ihmisiä"
Noin kertomuksen kirjoittajatkin lienevät asian mieltäneet, kuten esitinkin alussa.

Sinulla on varsin laaja ja tarkka näkemys tapahtumista, kun luen kommenttejasi muillekin.
Mulla ei ole tarkkaa näkemystä, enkä ota kantaa siihen, mitä muut kansat olivat biologisesti tai siihen, mikä on kertomuksen vertauskuvallisuuden taso.

Floresin ihminen eli kai hyvin kaukana kertomuksen seuduilta. Mutta neanderthalin ihmisiä on asunut noillakin seuduilla ja nykyään tiedetään homo neanterthalisin ja homo sapiensin myös risteytyneen. Kiehtova ajatus, että Raamattu ottaisi homo neanderthalisin huomioon ihmisen lisääntymishistoriassa.
Luulen etteivät floresin ihmisten esi-isät olleet niin pieniä, kuin vasta vähitellen siitä alkaen pienenivät kun menivät pienille saarille asumaan. Floresin ihmisten esi-isiä ja sukulaisia on todennäköisesti elänyt muuallakin kuin Floresin saarella, mutta heidän jäänteitään ei niissä tapauksissa olla ehkä vain tunnistettu samaksi lajiksi, koska kokoero ja muutkin erot ovat saattaneet olla suuret luissa. Toisaalta vaikka niiden esi-isät ja sukulaiset ovatkin todennäköisesti asuneet muuallakin kuin floresin saarella (onhan niitten esivanhempien joskus täytynyt sinne saarelle mennä), niin ei ole mitenkään kummallista vaikka heidän luitaan ei oltaisi löydettykään muualta.

Onhan ihmis- ja ihmisapinalajien (paitsi homo sapiensin) luita ja muita asumisen merkkejä ylipäätään löydetty vain hyvin vähän ja tilastollisesti hyvin mitättömän pieniä määriä, että niistä voitaisiin vetää mitään varmoja johtopäätöksiä juuri mihinkään suuntaan. Floresin ihmisiäkin on siis hyvinkin voinut elää vaikka kuinkakin laajoilla alueella esim aasiassa, mutta niiden luita ei vaan olla satuttu löytämään muualta. Jostakinhan niiden oli täytynyt sinne tulla.
Jaa.. että Kain tapasi apinatytön, joka oli juuri muuntunut edellisillan evoluutiossa ihmiseksi?

Oiskohan ennemmin joku Kainin sisko tai veljen tyttären pojan tytär ehtinyt hortoilla samaan paikkaan vajaan tuhannen vuoden aikana?
Jaa.. että Kain tapasi apinatytön, joka oli juuri muuntunut edellisillan evoluutiossa ihmiseksi?

Oiskohan ennemmin joku Kainin sisko tai veljen tyttären pojan tytär ehtinyt hortoilla samaan paikkaan vajaan tuhannen vuoden aikana?
Ajatelkaapa nyt sitä evoluutioteoriaa. Apinalaumassa on vain yksi alfauros, joka lisääntyy naaraiden kanssa. Kun tyttöapinoita syntyy, nekin lisääntyvät isänsä kanssa, ja sitä peliä on sitten jatkunut miljoonia vuosia. Ja ihminen olisi sitten syntynyt lopulta sen hirvittävän sukurutsan seurauksena. Näin ne evoluutikot väittävät.
Alfauros joutui odottamaan muutaman miljoona vuotta, että ensimmäinen tyttöapina ilmestyi sopivan mutaation seurauksena samalla asuinseudulla.
Eri lajithan eivät voi lisääntyä keskenään, joten tarvitaan kaksi samanlaista mutaatiota jotta saadaan kaksi lisääntymiskelpoista yksilöä?
Onneksi nuo mutaatiot ovat vielä tapahtuneet aina samaan aikaan ja samoissa paik
oissa, tuhansille ja taas tuhansille lajeille, jotta kaikki eri lajit ovat voineet syntyä?
;-D

Onnellista asiassa lienee sekin, että toisin kuin nykyisin tiede on meille osoittanut, "ennen vanhaan" geenimuutokset ovat olleet aina lajia parantavia mutaatioita!
Nykyisin kun mutaatiot vain rappeuttavat lajien perimää. :-/

;-D)))
Kyllä on hyvinkin paljon eläinlajeja jotka voivat sekaantua eri lajin edustajan kanssa.

On melko yleinen harhaluulo että mitkään kahden lajin risteytykset eivät voisi lisääntyä samanlaisen risteytyskombinaation kanssa.

Kuitenkin on paljon sellaisia kahden lajin välisiä risteytyskombinaatioita, jotka voivat lisääntyä saman risteytyskombinaation edustajien kanssa.
Lajit ovat ihmisen luokituksia. Onko esim. koira ja susi eri lajia, vai ainoastaan toisen rodullinen "jalostuma".
Jos eri rotuisten koirien annettaisiin lisääntyä vapaasti, niistä syntyisi lopulta susi.
Lajin ja rodun raja kulkee juuri siinä, etteivät ne voi lisääntyä keskenään.
Voiko esim. hevonen ja aasi synnyttää lisääntymiskelpoisen muulin?
Voihan joku tiedemies toki väittää, että kultainen noutaja ja perhoskoira ovat eri lajia harhauttaakseen niitä, jotka eivät pysty uskomaan evoluutioTEORIAAN.

Tuon TEORIAN tieteelliset todisteet ovat niin hataria, että se on todellakin vain pelkkä teoria.
Evoluutio teoriaa todennäköisempänä voi pitää esim. yhden henkilön voittamia miljoonaa kappaletta loton täysosumia.
Evoluutioteoriaan uskominen vaatii jo sellaista uskoa, että sitä harvalta löytyy.
Kyllä on monia sellaisia lajipareja jotka voivat lisääntyä keskenään. Myös jotkut tämmöisestä lajien välisestä sekaantumisesta syntyneet risteytykset voivat lisääntyä toisten saman risteytyskombinaation edustajien kanssa.

Tämä on faktaa josta todisteina tapahtuneita tosiasioita, eli juuri tällaista on todella tapahtunut.

Monenlaisia luuloja on tosin levitettynä aiheesta. Jopa oppikirjoissa esiintyy tästä aiheesta väärää informaatiota.

Nykyihmisillä (paitsi ei Afrikkalaisilla alkuperäiskansoilla) on tiettyjä samanlaisia geenejä kuin neandertalinihmisillä, joten ne lienevät lisääntyneet keskenään. Vaikka neandertalinihmiset eivät todennäköisesti olleet Aadamin jälkeläisiä, vaan ihmisapinoita eli eläimiä, jotka olivat sukua Aadamin esi-isille. Nooa otti arkkiinsa myös tuota eläinlajia (neandertalin ihmisiä) yhden tai kaksi pariskuntaa.
"Alfauros joutui odottamaan muutaman miljoona vuotta, että ensimmäinen tyttöapina ilmestyi sopivan mutaation seurauksena samalla asuinseudulla. "

Kannattaisi edes vähän ottaa selvää asiasta ennenkuin alkaa esittämään kommenttejaan.
No jos hän oli ensimmäinen kalasta apinaksi muuntunut alfauros, niin täyttyihän jostain löytää suomuton puoliso!
Tuskin alfaurokselle sentään kelpasi pariutumiskumppaniksi ihan kaikki kalan geenihäiriöstä muuntautuneet kaksijalkaiset, kuten vaikkapa vastasyntynyt
kala-kukko?
Mutta silloin ei ollut geenivirheitä niin paljon, joten geenivirheet eivät aktivoituneet vaikka harjoitettiinkin sukuruttautta. Sitäpaitsi evoluutio hoiti heikoimmat geenit pois esi-isiemme luettelosta(kirjoittamaton luettelo niistä ihmisapinoista jotka olivat Aadamin esi-isiä).
Jos luet Raamattua tarkemmin, niin huomaat, että Aatamilla ja Eevalla oli myös Seet niminen poika. Norea niminen tytär on mainittu Raamatun ulkopuolisissa teksteissä.

Raamatussa on mainittu nimeltä Kainin kohdalla Nodin maa. Sen on arveltu olevan nykyiseltä nimeltään Nubian alue. Niili haarautuu useisiin sivuhaaroihin, joten paikan kuvaus Raamatussa sopisi hyvin tähän.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nubia

1.Moos. 4:16 Niin Kain lähti pois Herran kasvojen edestä ja asettui asumaan Nodin* maahan Eedenin itäpuolelle. [Sana merkitsee 'pakolaisuus',

Raamattu kertoo ainoastaan yhden juutalaissuvun tarinan ja tämän suvun syntyaikaan oli toki paljon muitakin asukkaita kyseisellä alueella. Heidän puhumastaan kielestäkin on viitteitä

http://en.wikipedia.org/wiki/Nubian_language

Nodin maan historia ylettyy tutkimusten mukaan pitkälle

http://fi.wikipedia.org/wiki/Muinainen_Egypti

Kainin jälkeläiset
17 Kain yhtyi vaimoonsa, ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Henokin. Kain oli ensimmäinen, joka perusti kaupungin, ja hän antoi sille nimen poikansa Henokin mukaan.
18 Henokille syntyi Irad, Iradille syntyi Mehujael, Mehujaelille syntyi Metusael, ja Metusaelille syntyi Lemek.
19 Lemek otti itselleen kaksi vaimoa; toisen nimi oli Ada ja toisen Silla.
20 Ada synnytti Jabalin, josta tuli teltoissa asuvien paimentolaisten kantaisä.
21 Jabalin veli oli nimeltään Jubal, ja hänestä tuli ensimmäinen harpun- ja huilunsoittaja.
22 Myös Silla synnytti pojan, Tubal-Kainin, sepän, joka aloitti pronssin ja raudan takomisen. Tubal- Kainilla oli sisar, jonka nimi oli Naama.
23 Lemek sanoi vaimoilleen: -- Ada ja Silla, kuulkaa minua, te Lemekin vaimot, ottakaa korviinne minun sanani! Jo yhdestä haavasta minä tapan miehen, jo yhdestä naarmusta nuorukaisen.
24 Jos Kainin puolesta kostetaan seitsemästi, niin Lemekin puolesta seitsemänkymmentäseitsemän kertaa.

Set ja Enos
25 Aadam yhtyi taas vaimoonsa, ja tämä synnytti pojan. Eeva antoi hänelle nimen Set* ja sanoi: "Jumala on suonut minulle uuden jälkeläisen Abelin sijaan, jonka Kain tappoi." [Nimi Set muistuttaa heprean verbiä 'asettaa', 'suoda'.]
26 Setillekin syntyi poika, ja Set antoi hänelle nimen Enos*. Niihin aikoihin alettiin nimeltä kutsuen rukoilla avuksi Herraa. [Nimi Enos merkitsee 'ihminen', 'ihmissuku', kuten myös Aadam.][2. Moos. 3:15]

Huomioithan, että kirjoituskieli syntyi vasta 1 500-luvulla eaa. ja foinikialaiset kehittivät aakkoskirjoituksen, joten Raamattuun kootut vanhimmat tekstit ovat vain alle 4 tuhannen vuoden vanhoja.
Muuten ehkä suunnilleennoin, mutta vedenpaisumuksen jälkeiset egyptiläiset ja nubialaiset eivät olleet Kainin jälkeläisiä, sillä Kainin jälkeläiset tuhoutuivat vedenpaisumuksessa. Vaikkakin Nooan perhekin varmaan oli osittain Kaininkin jälkeläisiä, elikkä heilläkin todennäköisesti oli myös Kainin geenejä.

Mutta egyptiläiset ja nubialaiset olivat vedepaisumuksen jälkeisellä ajalla mitä ilmeisimmin Kanaanin jälkeläisiä. Niin myös ne Palestiinan asukkaat, jotka asuivat palestiinassa ennen Aabrahamin tuloa, ja joita kutsuttiinkin kanaanilaisiksi. Kanaanilaiset olivat siis egyptiläisten jälkeläisiä ja ne molemmat lienevät olleet Kanaanin jälkeläisiä.
Piti sanomani että kanaanilaiset olivat siis Kanaanin jälkeläisiä. Kanaanin maan alue kuului välillä pitkiäkin aikoja Egyptin vallan alle. Siksikin on ymmärrettävää että kanaanilaiset ja egyptiläiset olivat sukulaisia keskenään.
Jumala joka on innoittanut Raamatun tekstit on ollut olemassa iankaikkisesti.
jos ne pani lampaita ?
Jäniksen poika lähti maailmalle tutkimaan evoluutiota, pupu hyppeli iloisena polulla, kunnes vastaan tuli susikoira.
"Kuka sinä olet?", kysyi jänö.
"Minä olen susikoira"
"Miten se on mahdolista?", kysyi jänö.
"Koska isäni oli susi ja äitini oli koira", vastasi susikoira.
"Jahas" sanoi jänö ja jatkoi matkaansa.

Kohta vastaan asteli mäyräkoira.
"Kuka sinä olet?", kysyi jänis.
"Minä olen mäyräkoira"
"Miten se on mahdollista?", kysyi pikku jänö.
"Koska isäni oli koira ja äitini oli mäyrä", vastasi mäyräkoira.
"Jaahas", vastasi jänis iloisesti ja jatkoi matkaansa hypellen.

Pian vastaan tuli muurahaiskarhu.
"kukas sinä sitten olet", kysyi pikku jänö.
"Minä olen muurhaiskarhu", vastasi toinen.
"Älä valehtele!", tokaisi pupu ja loikki puhisten tiehensä.
Samat ei lisäänny keskenään . Mutta eikös Aatami osannu Eevan luo. Mitä luonollisin tapa. Mitä ihmettelet siinä? Poikasammakot ja tyttösammakot,,, eikös sitä opetettu koulussa biologian tunnilla.?
Ja jos uskot alkulimakehitykseen, et pääse siitä irti, että ei niitä tuhansittain noussut samaan aikaan rannalle kutemaan? Eli lisääntymiseen vastaat samalla tavalla kuin Ramaattuunkin uskovalle esitit. Patisi ettei homot lisäntyneet silloinkaan. Kun ovat poikeamia luonnon kiertokulussa. Luontokin sen todistaa. Luonnon valinnan poikkeamia aibna häviävät pitkässä juoksussa.
Homoseksuaalien kohtelu

Monille uskonnoille on ollut ominaista kielteinen suhtautuminen homoseksuaalisuuteen. Monien uskontokuntien piirissä seksuaalivähemmistöt ovat muodostaneet itsenäisiä ryhmiä, joissa homoseksuaalisuus on sallittua.[27] Kristinuskossa homoseksuaalisuuden harjoittamista on vanhastaan pidetty syntinä.[28] Raamatussa Jumala antaa lain, jonka mukaan homoseksuaalisuutta harjoittavat ihmiset on tapettava[29]. Islamilaisissa maissa homoseksuaalisuudesta on määrätty kuolemantuomioita.[30]

Vuonna 1869 unkarilainen kirjailija Károly Mária Kertbeny käytti dokumentoidusti ensimmäisen kerran käsitettä homoseksuaali avoimessa kirjeessä Preussin oikeusministerille vaatien 'luonnonvastaisen käyttäytymisen' kieltävien lakien kumoamista. Homoseksuaali yleistyi käsitteenä 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa sekä korvasi aikaisemmin käytössä olleet sanat, joista sodomiitti lienee tunnetuin. Lääketieteessä käytettiin pitkään rinnakkain lukuisia sanoja kuvaamaan samaa ilmiötä, mutta sanat olivat osin ristiriitaisia keskenään. Tällaisia sanoja olivat esimerkiksi inversio, uranismi, uniseksuaalisuus, biseksuaalisuus ja psykkinen hermafrodismi. Käsite homofilia pyrki korostamaan rakkauden ja ihmissuhteen merkityksen tärkeyttä pelkän seksuaalisen mieltymyksen lisäki.Käsite homoseksuaali kuului sekä oikeudelliseen että medikaaliseen terminologiaan. Michel Foucault kirjoittaa, että ennen kuin termi homoseksuaali stabiloi seksuaalisen erilaisuuden sodomiitti oli ollut vain sarja tekoja siinä, missä homoseksuaalisuus nyt nimesi ihmisryhmän

Suomessa homoseksuaalisuus oli rikos vuoteen 1971 asti
Kirkko vihki miespareja ystävyysliittoon vielä 1000-luvulla mutta 1300-luvulla se alkoi suhtautua kielteisesti homoseksuaalisuuteen.

Toisin sanoen homoja on aina ollut, joten luonto ei ole hävittänyt homoja, joten tietosi on väärä
Tuhannen vuoden päästä evoluutikot väittäisivät, että YIT:n rakentamat kerrostalot ovat syntyneet evoluution seurauksena, koska niissä on samoja materiaaleja ja rakennustarvikkeita kuin YIT:n rakentamissa omakotitaloissa.
Myös samalaiset suunnitteluratkaisut todistaisivat evoluutioteoriaan uskoville, että on täytynyt tapahtua jonkinlainen geenivirhe ja talot ovat siksi muuntuneet pikkuhiljaa omakotitaloista kerrostaloiksi.
He eivät voi uskoa todennäköisintä syytä samankaltaisuuteen, eli sitä että suunnittelija ja rakentaja on molemmissa tapauksissa sama.

Evoluutikot ostava samasta syystä pikku Fiiatin, koska luulevat sen muuntuvan pikkuhiljaa Ferrariksi. Onhan molemmissa käytetty samoja ruuveja ja valmistajakin on sama.
Jotkut ovat jo huomanneet pientä evoluutiota; esimerkiksi jousitus saattaa ajoittain madaltua sporttisemmaksi kun pakkaa auton täyteen!
Adam ja Eeva lisääntyivät samalla systeemillä kuin nykyään.

Jos et tiedä miten niin senverran voin avittaa, että kukat lentää mehiläisestä mehiläiseen eikä haikaroita ole olemassakaan :)))

Adamille ja Eevalle syntyi poikia ja tyttäriä ja nämä sitten jatkoivat ihmissukua. Adamin kuolessa ihmissuvun lukumäärä oli jo kymmeniä tuhansia jälkeläisiä.
 /   /  /  / Miten ensimmäiset ihmiset lisääntyivät (Raamatun mukaan)?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku
Hae Raamatusta
Loading

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta