Saarnaajan palkan alennus

koleerikko

Alennetaan saarnaajien palkkaa, ihan joka saarnaajan. Siinä tippuu leipäpapit sakista pois ja uskovat pastorit alkavat rukoustaisteluun. Työmies on palkkansa ansainnut, siitä ei ole kysymys. Helluntaiherätys ei tarvitse virkamiehiä, niitä on toimistot täynnä.

23

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rukouksin eteenpäin

      Rukouksilla luodaan aina pohja menestyvälle hengelliselle työlle. Olet koleerikko jo jyvällä.

      • Hyvähyväjee

        No eihän sen saarnaajan pitäisi sitä työtä rahan takia tehdä, jos se tulee sydämestä? Minusta idea on hyvä. Kun työstä ei saa niin suurta taloudellista hyötyä, rahan ja vallan takia saarnaajat karsiutuvat paremmin joukosta. Ei se raha saarnasta sen parempaa tee.


    • Koleerikko on

      ollut jyvällä kokoajan !

    • pastorin EI

      Ei, ei ja ei.

      EI tällaisille ehdotuksille.
      EI palkanleikkauksille
      EI tällaisille ajatuksillekin.

      MINÄ vaadin lisää ARVONANTOA
      lisää PALKKAA
      sekä SIHTEERIN ja AUTONKULJETTAJAN.

      Tässähän menee aamupuurot väärään kurkkuun. Minusta tuollaisia ehdotuksia tehnyt pitäisi erottaa HETI eli ANTAA KENKÄÄ ettei tuollaiset ehdotukset pääsisi leviämään laajemminkin. Ja ikuinen banni palstalle.

      Huh, vähän helpotti, kun sai purkautua. Kiitos etukäteen runsaasta kannatuksestanne enkä tarkoita vain mielipiteeni runsasta kannatusta... ymmärrätte kyllä vilpittömän vihjeeni.

      • Mikä olikaan ajatus mikä piti ymmärtää? Ymmärrätkö itse mistä on kysymys?


    • Markku Tampio

      Osaatko "koleerikko" sanoa, paljonkohan se luterilaisen ja helluntailaisen pastorin palkka mahtanee olla?

      Onko näillä isokin palkkaero ja luontaisedut?

    • israelfani

      On niillä ero kuin yöllä ja päivällä, jos helluntaisaarnaaja saa 2000 kk, niin kirkon teologi saa vähintään 5000, ja muut lisät päälle, ja saa palkan aivan tyhjästä, vieläpä kansalaisten verorahoista, hyi että hävettää, miten uskontoja käytetään hyväksi, ja hakeudutaan henkohtaisesta uskosta käsittämättä mitään, ja aletaan Raamatun kanssa pelleilemään !

      • Markku Tampio

        Jos helluntailaispastori saa palkkaa nykyisinkin 2014 vain n. 2000 euroa kuukaudessa, niin pastori on jäänyt palkkakuoppaan. Kun luterilaisten pappien palkat ovat nousseet siinä missä tavallisten duunareuittenkin, mutta helluntailaisten pysynyt kuopassaan, niin eikö siis olisi aika tasata palkkatilejä kakkien kohdalla tasapuolisemmiksi, eikä urputtaa pastoreille aivan turhasta.

        Ne helluntailaisten saarnamiesten hommat ovat täytä työtä, sillä helluntailaispastorit tekevät saarnaamisensa ohessa kaikenlaisia muita hommia, joihin monillakaan nuotremmilla seurakuntalaisilla ei ole ns. 'kutsumusta'. Esim. mm. halonteko ja halkojen rahtaamistyöt seurakunnan halkoliiteriin, pihamaan lehtien haravointi, lumityöt, hiekoitus, yms. Ja kun seurakunnan talkkari tarvitsee välillä em. hommissa jelppausta, niin moni pastori on valmis jelppaamaan..


    • * Jos saarnaajalla on kutsumus aidosti tehtäväänsä, silloin hän on palkkansa ansainnut. Mutta aina voi olla sellaisia opprtunisteja, joilla ei ole tärkeää muta kuin tumma puku ja salkku ja hyvä palkka, sekä tärkeä ilme naamalla. Saarnat on tietopuolista tietokoneella valmistetut esitelmät , eikä hajuakaan, että PH: olisi innoittajana!

    • kohtuus kaikessa

      Ei niitä palkkoja niin vain alenneta.
      Pastoreiden palkat määräytyvät työehtosopimuksen mukaisesti. Palkat eivät sitä paitsi päätä huimaa.

      Kristillisiä järjestöjä koskeva työehtosopimus on yleissitova.
      Nykyinen sopimus on voimassa 1.4.2010 - 30.4.2012.
      Työehdoista käydään tavalliseen tapaan neuvottelut ennen edellisen sopimuskauden päättymistä.

      http://ek2.ek.fi/uusi_erityispalvelujen_tyonantajaliitto/fi/tes/2010_Tyoeehtosopimusmuokattu2010-2012_100510.pdf

      koleerikko
      Oletko todella sitä mieltä, etteivät seurakuntien palkatut paimenet ansaitse palkkaansa? Siinä et toteuta raamatullista periaatetta, jonka mukaan työmies on palkkansa ansainnut.
      Muut paimenethan ovatkin palkattomia. Seurakuntien vanhimmat ovat myös paimenia.

      Näitä työmiehiä on monenlaisia. Jotkut tekevät työnsä paremmin ja tunnollisemmin kuin toiset, mutta niinhän on kaikissa työntekijäryhmissä.
      Helluntaiseurakuntien pastoreita ei voi pitää virkamiehinä muuten kuin siinä mielessä, missä Raamattukin heistä puhuu:

      2. Tim. 4:5
      Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.

      Gal. 1:1
      Paavali, apostoli, virkansa saanut, ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta ja Isän Jumalan, joka on hänet kuolleista herättänyt,

      Pastorit ja heidän palkkansa eivät ole este hengelliselle työlle ja rukouselämälle - tosi hengellisyydelle. Pastorit vain mahdollistavat seurakunnan operatiivisen toiminnan. Sen ansiosta voidaan keskittyä paremmin seurakunnan jäsenten hengelliseen huoltoon ja evankeliumin levittämiseen.

      Mitä saarnoihin ja muuhun opetukseen tulee, niin ei kai kukaan voi olla aina sellaisessa Hengen "voitelussa", että se kaikille kelpaisi. Ovathan saarnaajatkin sentään vain ihmisiä.

    • Tietämätön

      Paljonko on helluntaisaarnajien palkka.

      • Tuskin vastaa

        Sehän tässä on kummallista, ettei helluntaiseurakunnat avoimesti kerro saarnaajiensa palkoista - puhumattakaan kutsumiensa vierailevien puhujien palkkioista.

        Mikä on esimerkiksi evankelista koleerikon palkka kuukaudessa kaikkine lisineen? Entä Suomeen kutsuttujen julkkis-saarnaajien palkkiot?

        Koleerikko aloitti keskustelun. Kerrotko nyt meille, mitä ansaitset kuukaudessa? Minä ansaitsen 1857,67 euroa kuussa ja käteen jää 1378 euroa.


      • ~~tähkäpää~~
        Tuskin vastaa kirjoitti:

        Sehän tässä on kummallista, ettei helluntaiseurakunnat avoimesti kerro saarnaajiensa palkoista - puhumattakaan kutsumiensa vierailevien puhujien palkkioista.

        Mikä on esimerkiksi evankelista koleerikon palkka kuukaudessa kaikkine lisineen? Entä Suomeen kutsuttujen julkkis-saarnaajien palkkiot?

        Koleerikko aloitti keskustelun. Kerrotko nyt meille, mitä ansaitset kuukaudessa? Minä ansaitsen 1857,67 euroa kuussa ja käteen jää 1378 euroa.

        Seurakuntien saarnaajilla on oman työehtosopimuksensa mukaiset palkat.

        Keskustelimme tässä vähän aikaa sitten erään suhteellisen suuren seurakunnan pastorin kanssa ja totesimme, että hänellä oli pienempi
        palkka, kuin paikalla olleella vastavalmistuneella lähihoitajalla ja tänä
        päivänä ei seurakuntiin juurikaan enää valita pastoreiksi sellaisia,
        joilla ei ole asiaankuuluvaa peruskoulutusta tai vähintäänkin työn
        ohessa kouluttautumista.

        Joten, mielestäni ei voida kyllä helluntaiseurakunnissa puhua leipäpapeista.

        Toki olen saanut hyvin läheltä seurata sellaistakin pastorin elämää,
        jossa oli myöskin suuri perhe ja seurakunnalla ei ollut varaa maksaa pastorilleen palkaa, mutta Jumala piti hyvän huolen pastorista ja hänen perheestään ja tietojeni mukaan heiltä ei mitään tarpeellista puuttunut
        koskaan.


    • matema tiikkaako

      Jostain sen välttämättömän rahan on tultava, ja taivaasta sitä ei tipu suoraan, eli mistä sitten ?
      Olipas kummallinen seurakunta jolla ei ollu muka varaa maksaa pastorilleen, ja sitten siltä ei kuitenkaan olevinaan mitään puuttunut !?

      EI tietenkään puuttunut kun mitään ei ollut vara ostaa eikä hankkia, leipää suuhun ja pensaa tankkiin, mitään ei jäänyt, eikä minkäänlaista eläkettä kertynyt.

      On se sitten kummallinen virka kun se on mailman tärkein puheissa mutta annas olla kun aletaan puhua jostain pakollisesta rahapuolesta niin sitten ei yhtäkkiä olekkaan varaa selliseen.

      Ja seurakuntalaiset sen kun rikastuu vuosi vuodelta, mutta palkkaa ei ole varaa maksaa.

      hohhoijaaa sellinen seurakunta ei kyllä tarvitse mitään pappiakaan. J atodellisuus on kyllä sitten sekin, että ei uudenliiton seurakunnissa ole palkkapappeja, on vain vanhimmat ja heille kuuluvat vastuut.

      ELi on tässä monta mutkaa matkassa.

    • kyselyitä

      Mikä on kristillinen järjestö?

      Kuka määrittelee, että järjestö on kristillinen?

      Onko järjestö kristillinen vain silloin, kun se oman ilmoituksensa mukaan on kristillinen järjestö.

      Jos vastaus edelliseen kysymykseen on myöntävä, ovat seuraavat kysymykset tarpeettomia.

      Jos järjestö ei ilmoita että se on kristillinen järjestö, mutta toimii kuin kristillinen järjestö, onko se silloin kristillinen järjestö.

      Voiko julkinen valta määritellä, että järjestö on kristillinen?
      Jos voi, miten julkinen valta tunnistaa mikä on kristillistä?

    • rakkaudella

      huom. ei ole niinkään kysymys palkan suuruudesta vaan sen eteen tehdystä työstä.ei raamattu velvoita palkkaa maksamaan armosta. vaan työstä.paavali opetti että työmies on palkkansa ansainnut,hän todella uhrasi itsensä esimerkillisesti ,vaikka ei palkkausta käyttänytkään.hyväkseen .esim. jos.viikossa on kaksi tilaisuutta.rukouskokous ja sunnuntaina päivätilaisuus,niin ei siinä työt paljon paina ja .kerran kuukaudessa on vapaaviikko,niin tämävarmasti passivoittaa palkattavaa.useat työntekijät eivät tule vapaaviikollaan edes rukouskokoukseen.se vaan kertoo jotakin.velttoudesta.vähempi löytyy niitä jotka palvelisi seurakuntaa maallisen työnsä ohessa.paljon on ns.leipäpappeja. on myös huomioitava että seurakunnassa on useita paimenia opettajia hengellisen tyon tekijöitä.on vain päässyt muodostumaan niin perin kirkollinen pappisvirka vapaissakin suunnissa jota raamattu ei tue.johtajia kylläkin.on seurakunnassa. ps. rakennukseksi

      • näin on

        rakkautta tai ei, et ymmärrä pastorin työn olemuksesta yhtään mitään.

        ja samanlaisia on suurin osa seurakuntien uskovista.


    • Kutsuttuko

      Lainaus:
      http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=233478
      "...Totta vai tarua 2/9 - Oletko sinä kutsuttu?25.9.2014 Suvi Kankkunen – Koen kutsua kokoaikaiseen Jumalan valtakunnan työhön, sanoo seurakuntasi nuori aikuinen, ja tiedät heti hänen tarkoittavan, että hän haluaa pastoriksi, nuorisotyöntekijäksi, evankelistaksi tai lähetystyöntekijäksi.

      Oletkin kiitollinen, että vielä löytyy työmiehiä elopellolle. Ehkä katsot samalla omaa elämääsi ja toivot, että sinusta olisi edes jotakin hyötyä niillä pelloilla, vaikka päiväsi täyttyvätkin pääasiassa kaikesta muusta kuin seurakunnan työstä.

      Mutta itse asiassa nuoren sanat sinällään ilmaisevat ainoastaan, että hän haluaisi nähdä itsensä seurakunnan palkkalistoilla. En tarkoita, etteikö nuori olisi tosissaan halussaan palvella Jumalaa, mutta niin kauan kuin kutsusta ei tiedetä muuta kuin tämä, kyse on siitä, mistä hän toivoo elantonsa tulevan. Ja sillä ei ole Jumalan kutsun kanssa paljonkaan tekemistä........"
      ( Koko kirjoitus em. linkissä )

    • hyvä idea

      Otetaan tämä idea käyttöön joka työpaikalle niin jää vaan firmoihin tosi työntekijät jäljelle!!

    • Minä saan 150 000/v

      Sekä auto, puhelin ja majoitus, kuuluvat etuihini. Höpötän pari kolme tuntia, muutamana iltana, ympäri suomea , muutama mummo lentää nurinkin, onneksi on kiinniottajat, niin kukaan ei loukkaanu. Talkoolaisia on riittänyt mukavasti, onhan kysymys kristillisestä työstä, eihän siitä kaikille voi palkkaa maksaa. Terv. Pirkko

    • helppo homma

      Ei pastoreille tarvitse maksaa mitään palkkaa.

      Riittää että seurakunta maksaa hänen tavanomaiset elämisen kulut, koska on estänyt häneltä normaalin työn ja sitä kautta siitä saatavan palkankin.

      Seurakunta voipi siis antaa pastorilleen visakortin ja sanoa, elä tuolal kuten muutkin ihmiset ja tee pastorin työt myös.

    • siitä vaan

      Parasta on kun helluntain seurakunnat palaavat Raamatulliseen malliin, eli vanhimmat hoitavat laumansa ilman palkkapappeja.

      Silloin ei kenenkän tarvitse kauhistella pastorien palkkoja eikä pastorienkaan niiden huonoutta.

      siitä vaan heti huomenna kenkää palkkapapeille ja seurakunta ottaa vastuunitse itsestään.
      Eihän se kyllä todellisuudessa mistään kotoisin olekkaan, että jossain kylänperällä kourallinen uskovia tilaa itselleen pastoripalvelun ristinvoiton ilmoituksella ja sitten kärvistelee kun niin kauhea on palkka jota pitää sille maksaa.
      Vanhimmat siis hoitamaan virkaansa niin loppuu palkkarutina kertaheitolla.

    • huh huh

      Ja tuohon vielä jatkoa, että aikoinaan oli vanhoilla saarnaajilla vaiolko ihan valtakunnan suositus, että saarnaaja ei olisi seurakunnassa kuin korkeintaan pari kolme vuotta ja sitten taas uuteen paikkaan samaa uudestaan !!

      Siis mitä järkeä, ei mitään edellisessä suosituksessa käytännössä vaatimuksessa että alapaps jo katellapaikaa muualta haluamme uuden papin !

      ELi kyllä se helluntain alkuptaipaleen käytännön toimet olivat monella tapaa niin hölmöjä ettei käsitä kenen päästä ne olivat kotoisin.

      saarnaajaa ei pidetty juuri ihmisenäkään, eikä hänen perheensä ollut missään merkityksessä muuta kuin seurata perheenpään hengellistä ristiretkeä olkoot siihen valmis tai ei.

      eipä tiedä muuta kuin huokata pitkään ja hartaasti.

      sitten nämä vanhat veteraanit ovat lopussa poliitikassa ehdokkaina voi herran pieksut !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe