Kokemukseni Automaatti-Mike Autokorjaamosta

R.M.

Sainpahan oppia että kannattaa kysellä hintoja useammasta paikasta ja kysyä myös toista arviota.

Minulla on automaattivaihteistoinen VW Transporter T4 ja vaikutti että vaihteisto ei toimi aivan kunnolla. Kaverini suosituksesta vein auton Automaatti-Mike Autokorjaamolle, vaihteistoöljyn vaihtoon ja vikakoodien tarkastukseen. Puhetta oli että se olisi päivässä tehty. Kuitenkin vasta kolmantena päivänä soitettiin että öljy on tarkastuksessa todettu mustaksi ja palaneelle haisevaksi. Vikakoodeissa oli "tcc solenoid/ mechanical error/ intermittent". Korjausarvio heillä oli noin 3500€.
Soitin isälleni ja kysyin mitä tehdään ja hän sanoi että pyydetään toinen arvio. Hain siis auton pois. Maksoin 250€ vikakoodien luvusta, vaihteistoöljyn tarkastuksesta ja lisäyksestä.
Lähdin korjaamolta ajamaan kohti Hämeenlinnaa. pysähdyin matkalla Nurmijärvellä ja huomasin apukuskin puolella olevan ovitaskun olevan halki. Tällöin minun olisi pitänyt varmaan kääntyä takaisin korjaamolle valittamaan siitä, mutta jatkoin kuitenkin matkaa.
Isäni vei auton Hämeenlinnassa olevalle vaihteistoiden korjaajalle. He ajoivat autolla koeajon, jonka perusteella korjaaja sanoi vaihteiston toimivan hänen mielestään normaalisti, ja epäili vian olleen öljyn vajaus. Jos kyseessä olisi vikakoodin ilmoittama vika, kierroslukumittari veivaisi edestakaisin. Korjaaja kehoitti kuitenkin vaihdattamaan öljyt ja suodattimen, koska öljyt oli todettu mustaksi ja palaneeksi.
Isäni vei auton automaattivaihteistonöljyjen vaihtoon ja katseli vierestä kun homma hoitui 45:ssä minuutissa. Öljyjen vaihtaja sanoi öljyn olleen normaalin väristä ja hajuista. Jos öljy olisi ollut mustaa ja palaneen hajuista se olisi sitä vieläkin, koska tämän automaattivaihteiston öljyjä ei pysty kokonaisuudessaan vaihtamaan.
Menimme isäni kanssa seuraavana aamuna Automaatti-Mikelle kysymään miten he voivat väittää että öljyt ovat mustaa ja palanutta kun ne eivät todellisuudessa sitä olleet. Soitimme myös matkalta Autotalo Laakkoselle, mitä siellä olisi maksanut vikakoodien ja automattiöljyjen tarkastus. Hinta olisi ollut noin 130€.
Isäni kysyi mistä hinta Automaatti-Mikella koostui, vastaus oli "kahden tunnin työstä, kahdesta litrasta öljyä ja vikakoodien luvusta". Mielenkiintoista oli se kun ensin henkilö jonka kanssa asioimme laski laskukoneella hinnat yhteen oli summa 259€ ja kun hän kirjoitti meille kaiken vielä paperille eriteltynä tuli summaksi 274,80€. Kun isäni vielä ilmoitti rikkoutuneesta ovitaskusta henkilö sanoi isälleni "Itse sen potkit hajalle. Näin kun potkit sen rikki ja minulla on neljä todistajaa. Ulos!"
Mitäköhän meinannee kun vikakooditulosteessa on yrityksenä Susibet Oy ja kuitissa Automaatti-Mike Tmi.?

7

7693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pedros pudros gali

      AUTOMAATTI MIKE, korjasi minun laatikon viime vuonna. Eikä se ollut todellakaan laadukasta tekemistä. Kun paikalle päästiin kerrottiin merkkikorjaamon olevan todella todella kallis. Tällöin olisi pitänyt mennä suoraan merkkikorjaamoon.
      Laatkossa oli yksi "venttiili" vioittunut. Mahdollisuuksia oli korjata venttiili tai vaihtaa koko venttiili koneisto. Päätimme vaihtaa koko koneiston vaikka se oli huomattavasti kalliimi. Huollon jälkeen vika oli vähäisempi.
      Parasta on tietysti, että sama vika on autossa vieläkin.

      • ktm1

        ESP Autotrans on paikka jossa korjautin oman t4 automaattilootan tammikuussa ja uskokaa tai älkää,joskus voi saada hyvää ja halvalla =)


    • Golf TDI

      Sama kokemus ESP Autotrans :ista (Huittinen). 330.000 ajettu Golf TDI:n automaatin korjaus nyt tammikuussa 2013, erittäin ammattitaitoisesti, hinta-arvio 1200 lopullinen 1080. Käytin auton siellä Vantaalta asti enkä ole katunut. Sitä ennen kiersin VW merkkihuollot ym ym. Suomessa erittäin harva paikka osaa hommansa. Kyse on koulutuksen puutteesta, koulutusta tuohon hommaan ei saa kotimaasta, vain ulkomailta, ja korjaajan pitää itse kouluttaa itsensä siellä ulkomailla.

      • audi6

        Mitä oli lootossa vikana ? :)


      • safki

        Samaa kysyisin, mikä oli vikana eli mitä korjaantui tuolla hinnalla?


    • BMW E38

      Minkä niminen se Hämeenlinnalainen vaihteistokorjaaja oli?

      BMW E38BMW

    • Mie100

      Soitin juuri Mikelle, töykeää asiakaspalvelua, kyseessä varmasti hankala tyyppi, en aio korjauttaa mitään siellä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe