Peliongelma

Nogamenofun

Olen 22 vuotias mies. Elämäni pyörii aika pahasti pelaamisen ympäröimänä.. Kaikki rahani menevät pelaamiseen. Jokainen päivä on yhtä taistelua. Pikavipit on kokeiltu. Oikeastaa kaikki on kokeiltu mitä vaan voi kokeilla. Uusin villitys on pokerihuoneen puhelintalletukset . Puhelinlaskut ovat n. 300 euron luokkaa. Pelaaminen ei ole edes enää ongelma, vaan se on kiinni minussa. Ihan sama onko kolikkopeli, nettikasino , arvat , pitkävedot. Monivedot , kenot, nettipokerit, tai ihan mitkä tahansa... Mikä siinä onkaan niin vaikeata olla pelaamatta? Tai saati sitten ottaa vielä lainaa ja pelata lisää. Kusessa näköjään haluaa vain olla.. Jos luet tämän ja vähänkin tuntuu että uhkapelaaminen on lähellä sydäntä, niin lopeta vielä kun / jos kykenet.. Kokemuksella voin kertoa, että päävoitto ei osu kohdalle vaikka laittaisit miten paljon rahaa kiinni..

20

6969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apua saa
    • ........

      pelaajille on uskoteltu ettei pelaamisesta pääse. Kyllä pääsee jos yksinkertaisesti vain lopettaa. Aluksi se kaivertaa mutta se kaiverrus loppuu kun pidät pokkasi etkä pelaa.

    • Apua saa

      Aina tuo yksinkertaisesti lopettaminen ei onnistu ilman toisen ihmisen apua. Joko ihan hoidollista tai sitten jonkun sellaisen tukea, joka on käynyt saman asian läpi, eli vertaisen.
      Kenenkään ei tarvitse jaksaa yksin tällaisten ongelmien kanssa. Mutta siinä olet oikeassa että pelaamisen lopettaminen onnistuu.

    • Heipat sulle!

      Pelaajia on erilaisia;niitä jotka pelaavat joskus,jotkut pelaavat niin että pystyvät huolehtimaan vielä taloudestaankin,heitä joilla joskus loppuu ruokarahat tai laskut jää rästiin ja aloittajan kaltaisia peliriippuvaisia jotka tarvitsevat ammattilaisten tukea selvitäkseen ongelmastaan,jota verrataan koukuttavuutensa puolesta huumeriippuvuuteen.Kaikenlaisia variaatioita tietysti löytyy.
      Sinä aloittaja,hae itsellesi apua vaikka noista otsikolla "apua saa" kirjoittajan mainitsemista kohteista.Kunhan vain haet!
      Jos hävettää/vituttaa/pelottaa,niin muista että ammattilaiset ovat nähneet sen kaiken,ei heitä hetkauta tekemisiesi vaan se,miten voivat auttaa sinua elämään normaalia elämää tästä eteenpäin.
      Velat on rahaa,niistä selviät ajan kanssa,velkaneuvonta auttaa ja tukee siinä asiassa.
      Ainoa asia mikä merkitsee on se,että sinä saat asiasi kuntoon ja saat elää elämääsi niin,että heräät aamulla duuniin tai opiskelemaan rauhallisin mielin vaikka se välillä puuduttavaa onkin.
      Muista myös,että kun hoidat itseäsi,osoitat myös välittämistäsi läheisiäsikin kohtaan.Mikäpä vanhemmista voi tuntua paremmalta kuin se,että oma lapsi nousee jaloilleen vaikeiden kokemusten jälkeen?Tai tyttöystävästä,jolle voit tarjota pelaamisesi sijaan jotain yhteistä kivaa?
      Toivon sinulle onnea ja sitkeyttä taisteluusi pelipirulaista vastaan!

    • janibe

      jos tä valtio haluaa hvä elämä omakansalaisille niin pitää poistaa kaikki pelikoneet teiltä

    • perse7

      Kaikki pelikoneet pois ruokakaupoista!

    • vaadin vastuuta RAY!

      Yhdyn edelliseen, perse7:an! :D
      Monella pelaaminen ryöstäytyy käsistä, kun joka jeesuksen pikku Siwassakin on jo jonkulainen pelikone! Houkutuksia, houkutuksia, ja niistä on vastuussa sekä itse, että RAY!!! Jos pelikoneet rajattais kapakkoihin ja "peliluoliin" ainakin nuorten pelaaminen voitais estää, tai ainakin tehdä vaikeaksi. Nyt ei paljoa Siwan purkkaa pureva kassaneiti välitä, vaikka kymmenvuotias naskali kavereineen mättää kaikki kolikot koneeseen, mitä on kotoa löytäny/pölliny.
      Vanhan kunnon Manun sanoin: "jotain tarttis tehrä..."

      • tiedetään

        Näin selatessani nettiä, että on ilmestynyt englannikielinen e-kirja (Amazon eBooks, store.koboebooks, google play ebooks jne.) nimeltä Never Taken Seriously: Chasing the Responsibility of the Finnish Gambling Monopoly Holder
        Lienee sama kirja kuin Rulettipäiväkirja, joka ilmestyi jokunen vuosi sitten Suomessa. Kirja kertoo mm. RAY:n suhtautumisesta pelikoukkuun jäneen naisen pelaamisen lopettamispyyntöihin - nainen melkein kuoli prosessin aikana.

        Kannattaa hankkia, mikäli osaa englantia. Nytpähän kohta tiedetään koko maailmassa, mitä näennäistä "hyötyä" on Suomen pelimonopolijärjestemästä. Vastaus: ei mitään!


    • jooh

      veikkausiloaelamaan.blogspot.fi

      LUKEKAA!

    • haamumaileri

      Hei!
      Olen jo hieman iäkkäämpi nainen. Peliriippuvuus on hiipinyt elämääni pikku hiljaa.. Kävin muutaman kerran Tiltin yhteisilloissa Kaisaniemessä. Sain avun, kuunnellessani toisia, tosi pahassa jamassa olevia. Mutta, vajaan vuoden jälkeen kuljin RAY:n pelipaikan ohi ja oli iloinen mukava mieli ja rahaakin taskussa, päätin poiketa. Ei olisi pitänyt, siitä alkoi jokapäiväinen kierre. Joskus tuli isokin voittoja, joka ruokki vaan lisää kokeilemaan, kunnes voitot olivat menneet. Ihmettelen itseäni, mieltäni, aivojani, miten tämä on mahdollista, illalla päätän, varmasti, huomenna en pelaa. Seuraavana päivänä, minä itse olen kuin haamu, joka yrittää sanoa, ei, mutta joku muu vie pelipaikkoihin, eikä siinä vastustus auta.
      Olen alkanut ymmärtää muita, joilla on tämän kaltaisia "pakotteita" esim. harmiton ryhmä, Pilkkijät, heitä ei saa jäiltä pysymään poissa. Tupakoitsijat ovat sanoneet minulle, turha sivullisen on sanoa, että lopeta, koska se on heidän korviensa välissä.. ihan niin kuin minullakin lopettaminen on korvien välissä. Tauti on kyllä tosi paha, taitaa vain huijata itseään, ajatellessaan, että kyllä lopetan, huomenna..
      Toivon, Nuori mies, että hakisit apua, ajoissa, sillä aika mahdoton on yksin pärjätä. Sinulla on elämä edessäsi. Yritä löytää elämääsi sisältöä,
      koita mennä ystävien porukkaan, tai keksiä muuta ajateltavaa.. Tiedän, että toisen on helppo neuvoa, mutta huomaan itsestäni, kun asun yksin, kukaan ei odota, minulla on kolme sukulaista. Minusta entisestä seuraihmisestä on tullut yksinäinen erakko, jonka yöllä herätessäkin, tulee mieleen pelaaminen ja usein silloin, itseinho, syyllisyys jne.
      Tätä en toivo kenellekään. Yrittäkää tosissanne karkottaa se haamu, joka pakottaa teidät pelaamaan. Ei anneta periksi!
      ONNEA!

      • Kuulostaa tutulta vastaava pakonomainen jatkuva himo pelaamiseen.joko sitä yrittää voittaa hävitty rahat takaisin,tai voitolla ollessaan haluu kokeilla josko tulis lisää.tää on kyllä loputon jatkumo.itse pelaillut eri nettipokereita ja rullia jo 20vuotta.alkuaika oli kovin voitollista,voitinpaljon turnauksia ja rahaa satoi laariin,kunnes viime vuosina raskaan eron jälkeen aloin toden teolla velkaantumaan.parhaillaan oli jo 20k maksettavaa,kunnes 2019 sain päävoiton eräästä rullasta joka oli noin 79k.noh,sillä tietysti maksettiin velat pois ja leveiltiin jonkin verran,autoo matkaa ja sen sellaista,mutta enhän tuota rahaa osannut silloinkaan käyttää.järkevä ihminen olisi ostanut asunnon,mutta en minä.kun tilillä oli painetta niin pitihän sitäkin sijoitella parhaaksi katsomallaan tavalla,eli pelaamiseen.tällä hetkellä sitä onkin kertynyt sitten 34k ja vakavasti oon alkanu miettii,hakisinko takuusäätiön lainaa,missä tehtäisiin vapaaehtoinen merkintä vielä puhtaisiin luottotietoihini.mutta katkeamaan tämä on saatava.ei ikinä enää.raha-asiat pyörii päässä 24/7 ja mieli matalana itseinho ollessa kova.


    • Tonisii

      Hei pystyn samaistumaan siihen mitä koet olen itsekkin 21 vuotias nuorukainen. Sitä jää koukkuun siihen tunteeseen mitä häviäminen antaa masennus yms sitä haluaa tehdä itselleen paskaa kuitenkaan haluamatta sitä. Kuulosti oudolta mutta niin se menee. Oma taustani on, että peruskoulusta asti pelaillut uhkapelejä hävinnyt elämäni aikana noin 40-50 tuhatta euroa. Mennyt äärettömän monta tuntia masennuksessa häviöiden takia ja myös kaikki se aika mitä olen viettänyt pelaessa. Aina kun olen lopettanut niin olen aloittanut uudestaan sillain että ei pari euroa haittaa yms mutta sitten se kytkin menee päässä päälle eikä aattele enää ja yhtäkkiä sitä on hävinnyt monta tuhatta. Stoppi tulee kun vain päätät olla pelaamatta. Itse olen ollut monta kuukautta pelaamatta, kun 100 kerran jälkeen oikeasti päätin että nyt saa loppua elämä on liian lyhyt tälläiseen. Päätä vain että lopetat ei siihen tarvitse muita ihmisiä avuksi loppujen lopuks ite vastaat omasta elämästäsi. Onnea tulevaisuuteen !

    • hertta6

      Peliriippuvaisille neuvo Ydinvoima-palstalta:

      stuxnet
      27.1.2016 10:50
      "Järkevä uhkapeluri lopettaa uhkapelin todetessaan olevansa riittävästi voitolla."

    • Elämäköpelissä

      Meitä peliongelmaisia on monenikäisiä. Itse ole työkyvyttömyyseläkkeelle joutunut. Työssä ollessa ei jäänyt edes aikaa miettiä pelaamista. Ehkä joku rivi silloin tällöin. Mutta kun joutui työelämän ulkopuolelle..... Tuntee itsensä tarpeettomaksi, masentuu, tulot ovat pienentyneet. Miten monta kertaa olenkaan päättänyt: nyt se jää tähän. Mutta kun houkutus on suuri, taas lankeaa peliautomaatteihin.

      Täällä monet sanovat: se on itsestä kiinni, on oltava vahva. Mutta ei se mene aina niin. Minusta RAY on kaksinaamainen. Toisaalta se korostaa yleishyödyllistä hyväntekeväisyyttään. Rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Veikkauksenkin sanotaan tuova "iloa elämään". Toisaalta nämä yhtiöt varoittavat peliriippuvuuden vaaroista ja tarjoavat "apuaan". Ja sitten kuitenkin käydään internetissä, televisiossa ja lehdissä rajua houkutuskampanjaa pelaajien saamiseksi.

      Tupakalle ja alkoholillekin on tiukat mainontaehdot. Aluksi pelikoneet pelaamoihin pois silmistä. Olen koettanut kuukausi kuukaudelta vähitellen vähentää pelaamista. Nyt olen jo aika pitkällä siinä, että pyrin pelaamaan vain muutamia rivejä internetin kautta. Noihin juttuihin ihmisten satumaisesta tuurista ei kannata paljon rakentaa. Siinä menevät rahat, ja suhteet läheisiin kärsivät. Ihminen ei osaa ajatella mitään muuta kuin pelaamista. Kannattaa yrittää löytää elämään sisältöä muista asioista. Vaikka käydä syömässä säästyneellä rahalla tai mennä elokuviin tai matkustaa. Ja laittaa vaikka vuoden pelikielto nettiin.

    • nostan

      Ylös.

    • onkin

      2016.

    • Virne

      Jos häviää peleissä,se on ongelma.mutta jos voittaa pelissä niin se ei ongelma.

    • Polka

      Joo, kyllä oikeassa olet. Se minkä olet nyt hävinnyt niin se on mennyttä, eikä niitä ikinä saa pelaamalla takaisin. Parempi niellä menneet tappiot ja lopettaa tähän kohtaan. Sitten kun saat talouden rullaamaan, niin ala pitämään budjettia.
      Tiedät mitä tulee kuukaudessa ja sitten vaan kirjaat ylös mitä pakollisia laskuja ja menoja on joka kuukausi. Vähennä tuloista menot ja näet mitä on kuukautta kohden käytettävissä. Sen kun sitten jaat 31:llä niin tiedät mitä päivittäin saa korkeintaan mennä.
      Opettele sitten elämään niin että säästä edellisistä päivistä jokaiseen isompaan pakolliseen hankintaan. Pikkuhiljaa opit elämään sitten niin että joka kuukausi jää jotain ja sitten alat säästämään eli laitat joka kuukausi erilliselle tilille tietyn summan.

      Pikkuhiljaa pystyt sitten säästöjä vakuutena käyttämällä ostamaan asunnon, jota maksamalla, joka kuukausi omaisuuteis arvo kasvaa lainan lyhennysosan verran. Sitten kun lainaa on maksettu sen verran että voit käyttää asuntoasi vakuutena sijoitusasunnon hankkimiseen niin osta sellainen ja laita vuokralle. Silloin vuuokralaisesi maksaa sinun toista asuntoa pois ja joka kuukausi varallisuutesi kasvaa, toisin kuin jos asut itse vuokralla. Tuossa iässä kun aloitat niin sinulla on 50 vuotiaana jo ainakin kaksi velatonta asuntoa, ellei useampikin, jos oikein hurahdat asuntosijoittamiseen. Osakkeissa, rahastoissa ja pankkitilillä omaisuutesi ei kasva.

    • Anonyymi

      Kaikki pelit pitää sulkea: Veikkauksen pelit, kolikkoautomaatit, Casinot, Paffit yms. Kun ei pääse pelaamaan, se helpottaa. Onneksi on nykisin tällainen vaihtoehto.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe