Koska proomuun kahville?

Roomu-Roope

Kahvihammasta alkoi pakottamaan ja tahtoisin pikaisesti päästä siihen nyt vielä Olkkolan telakalla olevaan proomuun kahville. Joko se pieni reikä siinä proomun pohjassa on paikattu?

46

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etniin75

      Oletko tyhmä? Lehdessä luki että valmistuu kesäksi 2013...eli mikä on ongelmasi? Tänä kesänä joudut vielä käymään muualla kahvilla, vaikka akuliinassa tai elosella.

    • roomu-hullu

      Ruvetkaa nyt myymään sitä kahvia ja kaljaa siellä roomussa jo sen telakalla ollessa... nythän sinne pääsee helposti sisäänkin, kun on monta miehen mentävää reikää pohjassa ja kyljissä. Niin ja Mega-Mättöä pitää olla kanssa myynnissä siellä kovapalkkaisille metallimiehille... saattaapa Kaipolan-Olkkolan asukasyhdistyskin ilmaantua sinne nauttimaan makoisia gourmee-aterioita Olkkolanlahden aaltojen liplatellessa siinä ihan muutaman metrin päässä.

      Vaan kutka hitsoovat sen pahasti ruostuneen roommun kuntoon... onko se tämä nykyinen yrittäjä, vaiko ne ihan uudet yrittäjät... kylläpähän sitten aikanaa soapas näkii, mitä teäpäs tekii...

    • valteeni

      Se roomuhan on siellä Olkkolan telakalla jo "melkein valmis" Jämpsän keskustaan Seppolan laituriin ajettavaksi paikallisten kaljasieppojen ryyppyponttooniksi. Eihän siitä roomusta ole "enää" kuin koko vasen kylki kokonaan auki. Siihen vaan 50 neliömetriä uutta teräslevyä ja moottoriksi 4-heppainen kimakkaääninen Vire-keskimoottori, niin saapi ajella ravintelia aina semmosille paikkakunnille, missä on ihmisillä rahaa ja töitä... ja yleensä ihmisiä koko paikkakunnalla. Tällä visiolla Jämpsä tuskin tulee olemaan roomun lopullinen kotisatama.

      Jos sillä roomulla meinaa tiliä tehdä, niin Helsinkiin se on vietävä Kauppatorin rantaan siihen pressanlinnan eteen. Jämpsässä se paatti ehtii ruostua uudelleen puhki ja painua pohjaan, ennen kuin se roomun hinta ja sen remonttikulut on saatu minkäänlaisella myynnillä kuoletettua. Paljon riippuu siitä, miten paikalliset paperitehtaat tulee saamaan takkiinsa UPM:n tulevissa maailmanlaajuisessa tuotantojen sulkemisissa.

      Suomessa se vaan on niin paljon halvempaa sulkea paperitehdas, mitä esim. Saksassa, että eiköhän tässä kohta saada Jämpsässä paskaa niskaan SILLÄKIN rintamalla. Saksassa irtisanottu paperityöntekijä saa kuukauden bruttopalkan kerrottuna palvelusvuosien määrällä (yläraja 175 000 euroa). Suomessa UPM:n irtisanottu saa puolen vuoden bruttopalkan. Keski-Suomen tehtaat ovat lisäksi kaukana markkinoista. Eipä ole vaikea arvata, minne "saneeraajien" katseet kohdistuvat, jos UPM aikoo tuotantoa Euroopassa supistaa.

      Niin, että älä laske kuule roomunkorjaaja paljoakaan sen varaan, että Jämsän Seppolan laituri olisi tulevaisuudessa mikään kultakaivos tuon sortin yritykselle... lycka till kuitenkin yritykselle!

    • öhömpsis juu

      Ai siis rahaa ei mistään tule ihmisille jos ja kun tehtaat sulkeutuu? Kukaan ei halua käydä joella ravintolaivalla kun kaikki vaan suree tehtaita? Vai niin :D

    • kaljakyylä

      Sittenpähän näjet... kuinka nihkeesti raha (ja ihmiset) liikkuu Jämpsässä, jos vaan toinenkin paperitehas menee kiinni. Kyllä se on siinä vaiheessa kuolleena syntyny ajatus koko roomu jokirannassa, kun työttömyysprosentti lävähtää kahteenkymmeneen Jokilaaksossa. Ei niitä vähiä rahoja mihinkään kapakanpitäjille kanneta, vaan kännit otetaan sieltä, mistä halvimmalla saadaan. Akuliinat ym. juottolat jää nuolemaan näppejään asiakkaiden puutteessa.

    • tilaa tuloo!

      Hyvä vaan jos tehtaat sulkee, puolet niistä työntekijöistä voi sitten keskittyä siihen rakkaaseen puuhaan jota jo nyt heillä se vuorotyö ilkeästi häiritsee, eli juopotteluun. Toinen puolet muuttaa pois täältä (onneksi) sinne missä heidän työkokemuksellaan (ruudun tuijotus) saa töitä. Mutta miten se sitten liittyy proomun omistajaan ja hänen suunnitelmiinsa, sitä en ymmärrä. Kun on sitä elämää muuallakin kuin piipun juuressa.

    • tuopponen

      Taitaa olla karu totuus se että jos telakka ei jatku niin proomu haaveet voi unohtaa.

      • Roomuton

        Ostajaa pussikaljaa ja juokaa rantapuskassa,siinä on roomua!


    • ruostepeikko

      Eilen maanantaina 21.5. 2012 kerrottiin juuri Radio Keski-Suomessa, että UPM on nyt myymässä Olkkolan telakka-aluetta Jämsän kaupungille. Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan telakka-alueen tulevaisuus kehittyy. Taitaa olla viisainta paloitella se proomu ja laittaa sulattoon koko raato. Saa omistaja sillä tavoin edes vähän rahojaan takaisin siitä nyt jo melkein luuranko-proomusta.

    • rapajuoppo

      Minä voan sitä olisin asijoita tietäviltä taholoilta kysynny ja tievustellu, että joko se pien vähä vettä tihkuva reikä on soatu jo korjattua siellä Olokkolan telakalla siitä roomun pohjasta... tuliikoha se roomu juottolaks Jämsäjjoin rantaa niihi ens heinäkuussa oleville Jämsänjoin jokkarnevaaliloille... pitäs jo ruveta soamaan kaljoa ja kahvetta iha Jämpsäjjoilla kellumalla...

    • reiän tukkija

      Lyökää nyt vaikka puutikku siihen Olkkolan telakalla olevan proomun pohjassa olevaan pieneen reikään, että se saadaan uljaasti kellumaan Jämsänjoelle jo kesällä 2012.

    • Tulppa Tauno

      Sille puutikulle taitaa olla parempikin paikka. Mietihän mikä.

    • veren-imijä

      Siitä puutikusta tehdään helvetin terävä muistitikku, mikä tökätään jatkuvasti veronmaksua kiertäneiden yrittäjien silmään. Eduskunnassa on nyt etenemässä lakialoite, jossa kuittien kirjoittaminen työsuorituksista tulee PAKOLLISEKSI. Nythän kuitin kirjoittaminen perustuu vielä toistaiseksi vapaaehtoisuuteen. Alkaa Olkkolan telakallakin tehdyistä työsuorituksista kohta vyörymään rutkasti veroeuroja Jämsän kaupungin tyhjään kassaan. Jos narahtaa (ja varmasti narahtaa, kun laitetaan kätyrivakoilijat seuraamaan mitä Olkkolassa tehdään ja kenelle tehdään ja kuinka pitkään tehdään)) työsuorituksesta ilman, että tuli kirjoitettua kuittia asiakkaalle, niin se on ensin yrittäjälle mojova arvioveronkorotus ja sen jälkeen linnareissu, jos ei ala kuittien kirjoitus Vanhan Telakkaliiton miestä vielä tuossakaan vaiheessa kiinnostamaan... linnassa on aikaa Vanhan Liiton miehillä harmaantua lisää... elämme mielenkiintoisia aikoja...

    • mäyrä-myyrä

      Mulla olis parisataa kappaletta 200 litran tyhjiä peltitynnyreitä... niissä on ollu KY 5:sta sillon Olkkolan sahan aikaan... jos ei roomutirehtöörillä rahat riitä näin aluksi sen kummempaan roomunpohjarautaan, niin ne tynnyrit sais purkaa ja hitsata niistä pelleistä uuden pohjan siihen roomun luurangon ympärille. Kyllä roomu on soatava jojelle Jämpsän keskustan rantaan jo tänä kesänä. Sehän löis kummasti kapuloita rattaisiin sille kaikkitietävälle Akuliina-Mäyrälle...

      • Kaiken kokenut

        Sinähän olet paskanpuhuja. Ei KY 5 ollut tynnyreissä vaan jauheena paperisäkeissä.


    • Olkkolan rupelopuuta

      Nyt kun saatiin kuitenkin ihan aito Olkkolan Sahan asiantuntija kiinni, niin kerropas meille jämsäläisille, miksi sieltä sahalta tuli koko tuotannon ajan ulos ihan helvetin huonosti sahattua lautaa ja lankkua? Sahausjälki oli suorastaan järkyttävä. Sillä kait se tuotanto siellä lopetettiinkin, kun eihän semmoista rupeloa sontaa kukaan pitemmän päälle huoli markkinoillakaan. Kakkosnelosistakin sai repiä irti semmoisia lyijykynän vahvuisia tikkuja joka nurkasta. Löytyy niitä huonosti sahattuja Olkkolan lankkuja vieläkin näytille meidän piharakennuksen seinistä tänäkin päivänä.

      • Uumoilija

        "Löytyy niitä huonosti sahattuja Olkkolan lankkuja vieläkin näytille meidän piharakennuksen seinistä tänäkin päivänä."

        Ehkä ne tyhmät asikkaat saivat kaikki liiterinsä valmiiksi, eikä sen tyyppistä tavaraa enää tarvittu. :)


    • läkkiseppä

      Tuolla on ihan valmis pohja siihen Olkkolassa olevaan proomuun. Jämsänkosken paperitehtaan Pk 5:n huuva. Kun se kone kuulemma menee ihan kohta muutenkin purkuun, niin saatte sen huuvan jo kesäksi 2013 laitettua paikoilleen. Huuvan asentaminen proomun pohjaksi tehdään tietysti virallisesti kuitin kanssa tehtynä työnä, joten verottajakin tulee olemaan tyytyväinen tehdystä proomun restauroinnista.

      • Kuittaus riittää

        Lopeta jo nuo kuittihöpinäsi. Ei niitä kukaan enää jaksa. Mikähän se sinuakin ajaa vainoamaan jotakin hitsaria niin kuin suurempaakin roistoa?


      • verokyttä
        Kuittaus riittää kirjoitti:

        Lopeta jo nuo kuittihöpinäsi. Ei niitä kukaan enää jaksa. Mikähän se sinuakin ajaa vainoamaan jotakin hitsaria niin kuin suurempaakin roistoa?

        Sinä sanoit tuon... minä yhteiskunnan verokyttä en ole puhunut hitsareista enkä roistoista yhtään mitään...


    • vilosohvi

      Olkkolassa ei ole koskaan osattu tehdä yhtään mitään kunnollista. Sahan toiminta aikoinaan oli ala-arvoista... ilmankos sekin loppui... eikä samalla laanilla näytä jälkeenpäinkään olevan meno muuttunut yhtään sen paremmaksi. Siellä asuva porukkakin on perin kummallista ja omituista. Mihin me Olkkolaa oikein tarvitsemme...? emme yhtään mihinkään...

    • herkuttelija

      Minkälaisia A La Carte-annoksia sieltä proomulta jo tässä vaiheessa saa? Onko hanhenmaksapalleroita ja Märäsojasta tai vaihtoehtoisesti Olkkolanlahdelta pyydettyä haukea? Saako pontikkaryyppyjä...?

      • Tri Mengele

        On noita sairauksia monenlaisia. Niin kuin nyt tämä sinunkin tautisi. Toivottavasti se ei ole tarttuvaa laatua. Kaikenmaailman ruikkuperseitä on jo tässä kaupungissa ihan tarpeeksi.


      • 666
        Tri Mengele kirjoitti:

        On noita sairauksia monenlaisia. Niin kuin nyt tämä sinunkin tautisi. Toivottavasti se ei ole tarttuvaa laatua. Kaikenmaailman ruikkuperseitä on jo tässä kaupungissa ihan tarpeeksi.

        älä ruiki housuihin


    • ruikkija-lima

      Unohdit sanoa Mengele: "hapantukoot omassa liemessään..."

    • pontikka-fani

      Minua taas nostalgiamielessä kiinnostaisi suunnattomasti ajatus päästä Olkkolan proomulle syömään salakaadettua hirveä ja Karjalan Tasavallan korvessa häkkikasvatettua karhua... ruokaryypyksi sitä kuuluisaa vanhasta kuumesairaalasta (oli vielä 1970-luvulla siinä nykyisen rakennusliikkeen varaston paikalla, joka on tällä hetkellä Jokilaakson Juuston vieressä) myytyä ruskeaa Pa*usen pontikkaa. Onhan sitä tietysti varastoituna vuosikertapontikkana Teidän proomun alkoholivarastoon? Haluan ehdottomasti vuosikertaa 1974 aromilla Rimmari & Rammari. Hyi helvetti, että se pontikka oli pahaa ja haisi vielä pahemmalle... 5 markkaa maksoi pullo silloin vuonna 1974. Kaipuu tähän pikanttiin juomaan kuitenkin jäi. Löytyykö näitä herkkuja proomun a la carte-listalta?

    • lumio

      Eihän se mikän proomu sitten enää ole kun on kunnostettu, se on silloin RAVINTOLALAIVA. Ja tuskin yllämainittua pask... siellä tarjotaan. Kateellisia juoppoja olette.

      • 020202

        monen laista piparia ja tussu pitkoo kanssa


      • Masa-Yards

        Kyllä proomu on aina proomu, kun se on alkujaan proomuksi rakennettu. Ei sitä voi ruveta kutsumaan laivaksi.


    • romu-julli

      Näkis vaan, että se Olkkolassa luurankona tällä hetkellä oleva proomunraato vielä joskus kelluu... sulattoon vaan...

    • Mitä välii????

      En käsitä ollenkaan, että mitä me täällä sitä asiaa murehditaan. Eihän se meille mitään kuulu, kävi asiassa niin tai näin.

    • Mustalais-Hemmi

      Myy mulle se proomu... lähden ajamaan sillä kuivia halkoja Jämsänniemeltä Vääksyn mustalaisille. Ei tartte edes hitsata uusia levyjä siihen nyt puuttuvien paikalle siihen roomun luurankoon. Surrataan vaan vahvoilla rautalangoilla halkomotit kiinni roomun sisään ja tukirakenteisiin, niin eihän se kuiva halkokuorma siitä mihinkään uppoa... näin se roomu vie taloudellisesti... ja vähillä remonteilla...

    • jep jep!

      Joo melkein arvaan kuka täällä noita tyhmiä kirjoittelee...sun kirjoitustyylis paljastaa! Hehe vaan sulle ja hyvää kesän jatkoo puuhillesi :D

      • Olsa-Bolsa

        Ja arvasit täysin pieleen... saat 5 euroa siitä proomunraadosta...


    • korottaja

      Minä nostan tarjouksen 10 euroon, kun oli näköjään yksi nimi hävinnyt Keski-Suomen protestilistalta.

    • kiljun juoja

      Sen proomunhan vois tuoda jo tänä kesänä tuommoisena luurankona siihen Akuliinan aukiolle Mäyrämäen kilpailijaksi ja alemman sosiaaliluokan juottolaksi. Rimmari vaan ovimieheksi (tai reikiähän sen kyljet on täynnä) ja vanhan yhteiskoulun pulpetteja pöydiksi. Kunnon keskenkäynyttä kiljua vielä myyntiin, niin nostlgiahumala on taattu. Yrittänyttä ei Jämpsässä laiteta. Kyllä jämpti on nii...

    • tahtoo tietää

      Kenen nimi on hävinnyt protestilistalta??

    • Johto Päätös

      Tämä proomukirjoittelija ei taida olla ihan terve?

    • Jani+Petteri

      Haittaakse?

    • roll-on

      Rahtaatteko sillä proomulla vielä yhden rahakkaan työkeikan, ennen kun siitä tehdään huippuluokan ravintola Jämsään? Kiinasta Changshun tehdasalueelta läheltä Shanghaita pitää rahdata 900 000 tonnia hienopaperia Kankarisvedelle Oinaalan urheilukentän rantaan.

      Täyttäähän aluksenne ISO 9001-sertifikaatin vaatimukset?

    • Saksan Markka

      Koska se Yhtyneitten vanha proomu oikein tulee tänne Jämsään jokirantaan ravintolalaivaksi? Senhän piti tulla tänne ja valmistuakin jo kesäksi 2013. Tuulipuku ja kumisaappaat on täällä Palomäessä jo valmiina asuvalintana kosteaa proomussa tapahtuvaa ryyppyiltaa varten. Ensin kunnon pohjat Lidlin halvalla kaljalla ja sitten illaksi/yöksi istumaan proomuun muutamalle maksulliselle tuopille. Saahan teiltä proomusta kaljaa halvalla?

      • Tallinnan vodka

        Palomäen hampaattoman letkujalat saa hömpsyä suoraan kämppäänsä. Yaris turbo tuo,muttei halvalla.


    • kipparikvartetti

      missä se roomu on nyt?

    • tulipuku

      Tallinnan satamassahan tuo näkyi ravintolana olevan. Oli oikein naishovimestari vastassa palvelemassa. Hyvää ruokaa oluen kera 19,90€.

      • Tieseli... seli...

        Varmaan ihan järkivalinta oli myydä sen protestilistalla vuodesta toiseen keikkujan se proomunsa sinne. Ei sillä proomuhommalla kyllä kuihtuvassa ja näivettyvässä Jämsässä olisi saanut omistajakaan särvintä leipänsä päälle.


    • ruostepeikko

      Kaik o Jämsäst mänt... ko roomuki män...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe