Työttömyysturvaa saavien ajankäytön seuranta olisi hyvä

uudistuksia kaivataa

Työttömän tehtävänä on aktiivisesti hakea töitä saatua työttömyyskorvausta vastaan. Epäilen että suurimmalla osalla on jopa viikon pituisia jaksoja jolloin eivät tee mitään työn haun eteen.

Työvoimatoimiston olisi hyvä kontrlloida lähetettyjen hakemusten määrää sekä yhteydenottoja työnantajiin. Pieni, jatkuva painostus saa aikaan varmasti tuloksia. Pelkästään pk-seudulla on tuhansia ja tuhansia vapaita työpaikkoja jotka eivät täyty vaikka työttömiä on vaikka kuinka paljon.

Jokuhan tässä mättää, näistä paikoista on suurin osa täytettävissä, jos esim haastattelutilanteissa annettaisin ainoastaan vaihtoehtoja eri töiden välillä johon on haettava töihin.

Työvoimatoimiostoa johdetaan kuin erittäin huonoa yritystä, haastattelijat eivät osaa hommiaan. Lisäpotkua työllistymiseen antaisi virkailijan saama pieni bonus jokaisesta jonka saa työllistettyä. Kun yksi työtön saadaan työhön, voi säästö yhteiskunnalle olla 1000-2000e kuukaudessa eli puhutaan todella isoista rahoista

He joilla ei ole mitään kiirettä tai todellista halua työllistyä tulisi poistaa järjestelmää rasittamasta. Onhan se naurettavaa jos haastatteluihin mennään asenteella "toivottavasti eivät laita minua töihin".

Omilla tai mummun säästöillä saapi olla vaikka eläkeikään asti ns "työnhakijana". Pääasia että töitä tekevät eivät osallistu tällaisten eletukseen millään tavoin.

15

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parta-auramo

      Sinä itse et kyllä mitään työtä tee, koska sinulla tuntuu olevan loputtomasti aikaa trollailla nettipalstoilla. Epäilen, että olet keplotellut itsesi eläkkeelle päädiagnoosina "kusi virtaa ja paska tekee patoja" .

    • ölppoopp

      Briteissähän on jo yksityisiä työkkäreitä tekemässä työvoimatoimiston tehtäviä, Homma perustuu osittain palkkioihin joita yritys saa löytäessään työtä työnhakijalle.

      Yksityinen "työkkäri" toimisi varmasti Suomessakin, kaikki osapuolet hyötyvät. varsinkin pitkäaikaistyöttömät. Työkkärin virkamiehet eivät eivät taida osata hommiaan Suomessa koska palkka on kuukausittainen automaattiraha ilman todellista tulosvastuuta, kahvitellaan, jaaritellaan ja sitten ihmetellään. Kilpailijoita ei ole. Esimiehetkin olleet ikänsä julkisella sektorilla töissä. Yksityiseltä sektorilta tullut työntekijä on aina tehokkaampi jos kyseessä tuloksen teko, hän tietää miten käy jos ei tule tulosta tai tee töitä, samalla oppinut toimimaan aivan eri ympäristössä, kustannustehokkuus kun on elinehto toiminnan jatkuvuudelle.

      ---
      Privatise jobcentres, urge firms tasked with helping unemployed
      http://www.guardian.co.uk/business/2011/apr/01/privatise-jobcentres-firms-helping-unemployed

    • Too good to be true

      Ellen ihan väärin muista, niin jokin tällainen yksityinen job centre jäi tämän vuoden puolella kiinni törkeästä työttömien vedätyksestä ja erilaisista hyvävelijärjestelyistä. Parhaiten tässäkin työttömiin liittyvässä kuviossa tuntui hyötyvän nämä yksityiset job centret aivan älyttömän kovien tuottojen (ja ainakin osin epäeettisen toiminnan) muodossa.

    • 1719

      "osin epäeettisen toiminnan"
      Kyllä työkkärin toiminta on TÄYSIN epäeettistä, eli ei homma tuostaan enää pahenis.

    • 33

      no eihän sitä tarvii kuin kerran vuodessa sinne soittaa...

    • oletpa hölmö!

      Taas jonkun tyhmän provo!
      Erityisesti minua naurattaa tuo "pelkästään pk-seudulla on tuhansia ja tuhansia vapaita työpaikokja, jotka eivät täyty, vaikka työttömiä on vaikka kuinka paljon"
      Ensinnäkin: Niissä työpaikoissa on usein jonkinlaiset ammattitaitovaatimukset, siis tarkoitan että on ammattitaitovaatimus koulutustodistuksin esittää. Ja toinen juttu tietysti se, että työtön ei kelpaa työnantajalle - ennemmin otetaan opiskelija/juuri valmistunut/työpaikan vaihtaja.
      Tyhmä provo siis jo senkin takia, että aloittaja ei tajua näitäkään asioita, vaan heittää idioottimaisesti "tuhansia ja tuhansia".
      Ja jos aloittaja vetoaa vaikkapa mol.fi-palvelun ilmoituksiin, niin sekin on sanottava ja todettava, että siellä on useita työpaikkoja, jotka eivät tosiasiassa ole auki - eli julkisen puolen paikoista moni on sellainen, josta on ilmoitus laitettu ilmoituspakon vuoksi julki, tekijä työlle on jo talon sisällä! Viikon satsin kun haki mol.fi:ssä, niin luku 1777 tuli, mutta sitten kun selaa: Sähköinsinööri - joo koulutus vaaditaan, luokanopettaja - joo, koulutusvaaditaan, sairaanhoitaja -joo, koulutus vaaditaan, toimistosihteeri - joo, koulutus ja ennen kaikkea kokemus vaaditaan (jos ei kokemusta, niin tuore koulutus eli vasta valmistunut - hehhe).


      Sitten tuo toiseksi viimeinen kappale aloituksessa: No, mitä se poistaminen tarkoittaa - siirtyy työkkärin kirjoilta sosiaalin kirjoilta, jolloin sossu maksaa entistä enemmän!

      Työvoimatoimiston tehtävä: Työvoimatoimisto ei hoida työpaikkahaastatteluita! Ei. Työvoimatoimiston virkailija ei tee muuta kuin ottaa työttömän tiedot vastaan, kirjaa työvoimapoliittisia lausuntoja, työnantajaan nähden ehkä ottaa sitten työpaikkailmoituksia vastaan! Että sillä lailla - ei te-toimiston virkailija ketään työllistä tai auta työpaikan hankinnassa. Sehn sanotaan jo te-toimistosta työttömälle: Ole aktiivinen ja HAE ITSE!
      Niin, en ole minäkään saanut yhtäkään työpaikkailmoitusta tai mitään muutakaan te-toimistosta, paitsi sen, että saan soittaa ilmoittautuakseni ja silloinkin joku ällötys on toisessa päässä!

      Ai, että jalkapanta työttömälle! Eikös te-toimistoja olla vähentämässä, että sillä lailla. Ei niitten tehtävä ole ketään kytätä! Ei niitten tehtävä ole kuin saada itselleen palkka!

      • oletkpa hölmö!2

        Jatketaan vielä tuosta pk-seudusta:
        Eli siis sinun mielestäsi ainakin pk-seudulla pitäisi olla työttömiä nolla. Sillä turhahan sinne on jostain peräkylän perukoilta hakemuksia laittaa, jos ei ole asuntoa tiedossa pk-seudulta! Eli kaikki ne joilla on pk-seudulla asunto ja ainakin jos ovat tosi pitkään työttömiä, niin siinä on sitten työttömässä itsessä vika! Mutta koko maa ei ole yhtä pk-seutua!


        Ja sitten toisaalta näistä pk-seudun työpaikoista. Siellä on varmaan ihan aktiivista porukkaa, sellaista siis joka hakee oma-aloitteisilla hakemuksilla töitä. Eli jos mol.fi:ssä jotain paikkoja tietyilla aloilla on, niin kyse voi olla niin erikoisammattimiehen paikoista, että sopivia ei vain hevillä löydy!

        Että edelleen: TYHMÄ PROVO!


      • kjxkkk

        "Niissä työpaikoissa on usein jonkinlaiset ammattitaitovaatimukset, siis tarkoitan että on ammattitaitovaatimus koulutustodistuksin esittää"

        - ei kai kaikki työttömät sentään ole ammattitaidottomia, vai? Luulisi että suurimmalla osalla on jonkinlainen koulutus jkohonkin ammattiin.

        He keillä ei ole, opiskelkoon ammatin, jos ei kiinnosta opiskella niin sitten siivoojan - tiskaajan - kantajan pikakurssille ja mars töihin tienaamaan palkkaa.

        Moneen ammattiin pääsee ilman mitään kursseja. Itse menin v 2001 tunnettuun tavarataloon myyjäksi aivan eri alalta. Aikaisempi myyjän kokemus oli 14v ikäisenä kesäduunista kaupan lihatiskiltä. Moneen työhön pääsee oikealla asenteella. Ei kaikkeen tarvise muutaman vuoden ammatillista koulutusta.


    • nollalinja

      Ja täällä maaseudulla: Jos saa työn, niin se voi kuule käydä niinkin, että tehdään kaikki mahdollinen, että saadaan juuri pestattu tyyppi pois! Että on ollut väärät ihmiset valitsemassa työntekijää! Ja töitä saa tehdä aamuseittemästä iltakuuteen, ja lopulta ihan esimiehen paskasen hyeenaräkätyksen kera näytetään, että joo, ihan turhaa teit, ei ollut minkään arvoista, että hoidit työsi!
      Että ei ollutkaan sitten minkään arvoinen, vaikka niin parhaana vaihtoehtona valittiin! Ehkä idea olikin se, että otettiin sellainen, jonka arveltiin pärjäävän sen vaikeamman kauden kanssa, ja kun tilanne helpottaa niin ulos ja uutta ja mukavaa nättiä tylleröä sisään vaan!
      Paska työpaikkoja! Raataa saa ja nauretaan selän takana!
      Ai niin, ja ihan sama sitten sekin, että jos ei olisi sinä vaikeana aikana raatanut: Sitten olisi haukuttu taas siitä! Olisi vaan sanottu että "lehtiä vaan luki", sanojana tietenkin se, joka kuvittelee olevansa ihan huipputekijä, kun tekee puolet siitä määrästä mitä se raataja sai tehdä ja vielä kehuu itteään se puolikkaan tekijä että "olen pitänyt niin, että ollaan edellispäivässä!"

      Joopa joo! Esimies täysi nolla!

    • oletpa hölmö! 3

      Ynnä sitten vielä se, että jos olisi pakko laatia hakemuksia niin ja niin monta kappaletta/viikko ja osoitettava se työttömyystoimikunnalle te-toimistossa karenssin uhalla, niin silloin niitä turhia hakemuksia vasta tulisikin yrittäjien ja toimijoiden kiusaksi! Mitähän se tekisi työmarkkinoille, jos työnantajille suorastaan sataisi pakkohakemuksia - joo, taitaisivat työnantajat kyllästyä tulvaan ja alkaisi valitus, miten saavat aivan roskapostia.

      Eikös niin käynyt tuolla Ruotissa, jossa oli ainakin jonkin aikaa, ja onko sitten vieläkin, malli, että työttömän oli laadittava niin ja niin monta hakemusta ja todistettava valtion työnvälitykseen näin tehneensä. Siitä taisi olla jotain juttua, että sitten tuli niitä roskakirjeitä tehtyä.

    • 2012> tulevaisuus??

      Aika monella on aikaa kirjoitella tänne, sensijaan että käyttäisi oikeasti aikansa työn hakemiseen. Yöt surffaillaan ja aamut nukutaan.. kuten minä.

      Helppoa tämä on, liian helppoa. Aloittaja on oikeassa, haastattelijat ovat liian lepsuja. Osa työkkärin asiakkaista pitäisi laittaa seinää vastaan - ne jotka eivät kuulu työkkärin asiakkaiksi, koska eivät OIKEASTI halua töihin. Näkeehän sen jo odottaessa omaa vuoroaan työkkärin aulassa, kuka näitä tatuoituja mölyapinoita kukaan palkkaisi, oikeasti. Samoin hyssykät jotka läpertelevät satuja suunnitelmistaan haastattelijoille ilman mitään todellista työkokemusta, kuukaudesta toiseen

      Lääke:
      - ilman työkokemusta > töihin hanttihommiin eli kaikki työt vastaanotettava
      - useasti irtisanottu työntekijä > töihin hanttihommiin eli kaikki työt vastaanotettava

      kaikki pitkäaikaislusmut > töihin hanttihommiin eli kaikki työt vastaanotettava

      JOS ei keplaa niin rahahanat kiinni.

      Itse teknikkona menen nyt toiselle alalle ja aloitan iloisin mielin työt. Pari vuotta työkkärissä ravanneena sanon että yhtä pelleilyä, olin käytännössä hoitamassa lapsia kotona ansiosidonnaisella. Systeemi on ihan mätä!, työtön saa muuten viedät lapsen kunnalliseen päivähoitoonkin lähes ilmaiseksi vaikka on työttömänä kotona!! Koko päivähoitojärjestelmä keksittiin 70-luvulla jotta äidit saadaan töihin.

      Elämmekö vesemmisto/sosialisti valtiossa velkaa ottaen ja samalla elättäen luusereita?? Ahkerat kärsii, loppupeleissä kaikki, koko maa.

      • kotona hoitava

        Napistaan siitä että työttömät saavat viedä lapset päivähoitoon. Joo, minä en halunnut viedä vaan ajattelin hoitaa lapset kotona kunnes pääsen töihin. Ja siitäkös haloo nousi kun työhaastatteluissa kävin lapsen kanssa. Liki yritettiin pakottaa laittaa lapset hoitoon. Ihan varmuuden vuoksi, jos vaikka saisin työpaikan.


    • näin on tosi

      http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/sanktiot_eivat_kannusta_tyottomia_1615461.html?origin=rss

      Nyt on viimein tutkimuksella vahvistettu että työllisyystoimina työnhakijoiden toimeentulon alentaminen ei lisääkään työnhakua eikä auta työtöntä. No, ei varmaan autakaan. Tämä tiedettiin heti kun Filatova työministerinä muutoksen aloitti. Rautalangastako pitää suomalaiselle päättäjälle vääntää tieto siitä, että perustoimeentulon menetyksellä uhkaamisella ei työkunto tai into tai ammattitaito tai yleensä mahdollisuudet parane eikä lisäänny.

      Mitä toimentulotuen alentaminen on tarkoittanut?

      Perustoimeentulon alentaminen on uhka asianomaisen perusturvallisuudelle. Hän pelkää menettävänsä asuntonsa eikä enää kykene huolehtimaan edes terveydestään kuten aikaisemmin. On myös äärimmäisen ahdistavaa joutua syytetyksi asiasta johon ei todellisuudessa ole voinut vaikuttaa. Työtön on JO työvoimatoimistoon ilmoittautuessaan kertonut yhteiskunnalle että on hakemassa työtä. Sen sijaan ,että työvoimatoimisto olisi toiminut tietojen välittäjänä, on käytäntö ollut se, että työtön on tullut leimatuksi kelvottomaksi ja häntä on kiristetty toimeentulon alentamisella. Ties mitä vahinkoa tällä menettelyllä on saatu aikaan eri henkilöiden kohdalla. Masennus ja voimakas ahdistus ovat olleet tulos. Varmasti ei työ tai työnhaku onnistu, mutta ei myöskään enää yksinkertaisen ja sen mielekäs elämä.

      Nyt siis ollaan tehty tutkimus asiasta. Aika uskomatonta.

      Sanktiot eivät lisää avointen työpaikkojen määrää ja eivät paranna työnhakijan markkina-arvoa.
      Avoimia työpaikkoja on vain kymmenesosa mitä on työttömiä työnhakijoita, ei sanktioilla poisteta työttömyyttä !


      Avoimia työpaikkoja on vain kymmenesosa mitä on työttömiä työnhakijoita, ei sanktioilla poisteta työttömyyttä !

      työpaikkaa on syntynyt työttömien mielipuolisella karenssikäytännöllä ?

      Miten työllistetään työnhakija oikeasti?

      Jos työnhakijasta halutaan positiivinen ja innostunut työntekijä, on siihen todellisuudessa samat keinot kuin aina ennekin. PYYDETÄÄN hänet töihin, AUTETAAN alkuun, ANNETAAN tietoa työtehtävistä ja KOHDELLAAN kuten kaikkia muitakin työnhakijoita. Ei kukaan ole työssä pitkäaikaistyöttömänä vaan tavallisena työntekijänä. Nykyajan ammattien oppiminen kestää usein jopa vuosia, jos tarkoitetaan itsenäistä työntekijää jonka työn jälki on laadukasta. Koskee kaikkia.

      • joopa joo.......

        Tosta viimeisestä kappaleesta:
        Olin terveydenhuollon toimipaikassa työssä, en hoitotehtävissä vaan ihan muissa ammattitehtävissä. No, kyllä oli kohtelu kaikkea muuta kuin kannustavaa! Suoraan sanoen aivan törkeällä tavalla käytettiin hyväksi eli tein kahden työt yksin ja pitkää päivää, apua ei ollut tarjolla, avunannosta kieltäydyttiin, mitään ei kerrottu oma-aloitteisesti, vahdattiin kyllä sitä että päästäisiin haukkumaan ja moittimaan työn tekemisestä, mutta kun siihen ei tullut tilaisuutta alettiin herjaamaan asiattomuuksilla. Työsuojelu ei ottanut kuuleviin korviinsakaan, varmaankin siksi, että työsuojelupäällikkö sattui olemaan tuo esimies. Pidettiin pellenä, eli naureskeltiin selän takana ja tekemisistäni vitsailtiin kovaäänisesti.

        Huvittavinta oli sitten se, että kuitenkin kun siellä oli niin sai tietää kaikenlaista - mm. sen miten runollisesti kirjailevat asiakkaittensa hoitoteksteihin stooreja tyyliin "pääasia että saisi elämäänsä normaalin rytmin, saisi työn ja palkan!" - näin, ja samaan aikaan omassa henkilökunnassaan tuuppivat sen minkä kerkiävät juuri taloon pestattua työnsä tehnyttä (siis siitä ei ollut moittimista, ei sanaakaan) ulos mitä kummallisimmilla keinoilla. Oikein yksi vitsi oli että "jonottelemaan ovien taakse ja pulloja keräilmään..." En tiedä missä olen toistaiseksi jonotellut ovien takana ja pulloja en ole keräillyt missään, mutta ehkä sen päivän mielellään näkisivät että kaikki on mennyt ja pääsevät sitten hihkumaan ja riemusta kiljumaan, eritoten sitä riemua monella potenssilla korottaa se, että herrasväki on alun alkaenkin ollut kuset housuissa naureskelemassa!

        Tuollainen on terveydenhoito! Juu, ja sitten kun sieltä herrasväen mieliksi lähdettiin, niin mitäs, ketäs rangaistaan! Ja vielä joku työttömyysturva-asiantuntija pistää että "ei pysty todistamaan epäkohtia" - no, tota, eihän minun työsuojeluun tarvitse niitä todistaa, vaan työnantajan on selvitettävä onko niitä epäkohtia vai ei! Työnantajan asia! Että mikäs käräjätuomari se työttömyysturva-asiantuntija on! Mutta kuten tuossa jo sanottiin: Työsuojelu on yhtä tyhjän kanssa!


    • Tyhjän kanssa!

      Olen samaa mieltä nimimerkin joopa joo kanssa siitä, että työsuojelu yleisesti ottaen on Suomessa yhtä tyhjän kanssa. Itse sain kyllä meidän loistavalta työsuojeluvaltuutetulta aikoinaan tukea, kun jouduin rankan työpaikkakiusaamisen kohteeksi. Ilman häntä en varmaan kirjoittaisi tätä viestiä. Toisaalta, jos systeemi toimisi oikein, niin minunkin kiusaajani olisivat saaneet (erittäin todennäköisesti) tuomion työsuojelurikoksesta. Minulla ei vain ollut enää paukkuja tällaiseen prosessiin. Työsuojelurikkomuksen työsuojelupiiri siis totesi jo kiusaamiseen alkupuolella, mutta eihän siitä seurannut kuin johtajan pakolliset nuhteet (kiusaajille) :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe