Noooh....

LOSOPERSE -,-

Olen miettiny rasvaimua tai vatsalaukun piennysleikkausta pidemmän aikaa... Olen 160/88 eikä laihdutus ole koskaan onnistunut kaikista huolimatta.. Mielenkiinto katoaa aina kun pari kiloa tulee taas takas tai joku alkaa vittuilla painonpudotuksestani. Itsetunto on niin alhaalla muutenki, että jos saisin vähän ensin pois niin uskon mielenkiinnon palaavan ja yrittämisen halu on tarmokkaampaa kun näkee tuloksia ja miten se vaikuttaa elämääni.. Miten sen leikkauksen maksaminen ? Pitääkö se maksaa etukäteen vai tuleeko lasku perään ? En ole suoraa vastausta maksun suhteen saanut mistään. Kiitos jos joku viitsii vastata INHIMILLISESTI. =)

6

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karpping(Y)

      koita karppausta

    • Julkisella puolella laihdutusleikkaukseen pääsemisen kriteerinä yleensä on että laihduttaa ensin itse jonkun verran. Paljonko, riippuu varmasti lähtöpainosta. Mutta luultavasti sinun painoindeksisi ei vielä ole niin korkea että julkiselle puolelle pääsisit. Rasvaimuja pelkästään laihdutuksen vuoksi ei julkisella myöskään juurikaan enää tehdä.
      Ykistyiselläkin puolella luulisi että lasku tulee sitten toimenpiteen jälkeen. Tietysti etukäteen tulee todennäköiesti maksuja lääkärin vastaanotolla käymisestä ja leikkausvalmisteluihin kuuluvien tutkimusten tekemisestä.
      Niin ja korjattakoon vielä että ainakin julkisella puolella nykyisin tehdään pääasiassa vatsalaukun ohituksia jotka tehdään laparoskooppisesti eli tähystämällä. En sitten tiedä että tekevätkö privaattipuolella jotain muuta.

      • ...

        Julkisella puolella juuri kiristettiin lihavuusleikkauksen kriteereitä painoindeksin osalta mikäli ylipainosta ei aiheudu oheissairauksia (esimerkiksi diabetes)

        Maksupuolesta sen verran että julkinen puoli laskuttaa maksut jälkikäteen ja yksityispuolella leikkauksen maksu pitää maksaa yleensä etukäteen. Joillakin yksityissairaaloilla on käytössä maksamisessa myös luottokorttivaihtoehto jolloin saa maksuaikaa.


    • pitkä prosessi

      Mulla kävi niin, että ortopedi laittoi sisätautilääkärille ensin arviointiin. Sitä seurasi ravitsemusohjaajalla käyntejä n. puoli vuotta. Pystyin laihduttamaan ravitsemusohjaajan ohjeitten mukaan 10kg. Sitten sisätautilekurille uudestaan, laihduttaminen oli plussaa siis pystyn motivoimaan itseni, nivelrikosta, diabeteksestä ja verenpainetaudista lisäpisteitä sekä BMI:stä.....sain reissulla lähetteen mahalukun ohitusleikkaukseen, jonne jonotusaika on n.2,5 - 3vuotta. Nyt tuosta lähetteen laittamisesta on jo 2,5 vuotta, eikä ole kuulunut mitään. Vielä ennen leikkausta gastroskopia eli mahalaukun tähystys ja ENE-dieetti 3kk.
      Eli, jos kiinnostaa niin yritä saada ensinnäkin lähete sisätautilääkärille.

      • Jonotukset kokenut

        Varsinaiseen leikkaukseen jonotus ei saa ylittää kuutta kuukautta siitä kun on asetettu leikkausjonoon (lähetteen kirjoittaminen ei käynnistä jonotusta). Jos olet odottanut leikkausta noin kauan, et ole ehkä edes leikkausjonossa. Kun kerroit gastroskopiasta ja ENE-dieetistä, ne hoidetaan ennen kuin edes asetetaan jonoon. Tällä tavalla tutkimusten ketjuttaminen ja kun jokaiseen jonotetaan pahimmillaan 6 kk, odotusaika venähtää kokonaisuudessaan pitkäksi.


    • SAMA LOSO

      Kiitos kaikille vastanneille ! :) Taidan tyytyä tähän mitättömään diettiin mitä olen kokeillut vuosia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe