AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Minkälaisia lainoja keskiverto velkamuulilla?

Minkälaisia lainoja keskiverto velkamuulilla?

67 Vastausta 1 510 Lukukertaa
No asuntolainaa tietenkin 200.000 ja päälle, mitä muuta? Auto pätkällä, vene pätkällä, kesämökki lainalla, korttiluottoja 4-5 kpl ja kaikki tapissa. Mitäs vielä....? Pinnasänkykin Aktiivirahallla "10 lyhennysvapaata kuukautta ja maksa vasta sitten". Kaikki velalla vaan.
Asuntolainaa oli alunperin 200.000€, mutta nyt sitä on jäljellä jotain vähän reilu 100.000€.

Korttiluottoja on hetkittäin muutamia satasia tai joskus tonnin pari, lähinnä ulkomaan matkoista ja nettikaupan luottokottiostoista, mutta ne on maksettu pääsääntöisesti seuraavalla laskulla pois, joskus on tasattu menoja ja käytetty luotto-ominaisuutta seuraavaan tiliin.

Pihassa on kaksi uutena ostettua autoa, tuoreempi 2012 26.000€) ja vanhempi 2009 (42.000€). Autoista yhteensä velkaa jotain 20.000. Lisäksi oli hevosen ostoa ja lapsen vaihto-oppilasvuotta varten 15 tonnin laina, mutta se on melkein maksettu.

Asuntolainasta on aikoinaan pidetty lyhennysvataa vaimon opiskellessa ja toisen kerran kun olin itse lomautettuna.

Luulisin että velktilanteemme on aika normaali kaltaiselleni ylemmän keskiluokan lapsiperheelle.

Haluatko tietää jotain muuta meidän parempien ihmisten elämästä?
kuulostaa että kyykkäät ihan kohta.

-90% -ale soittelee jo ovikelloa.
Talon arvo on kuitenkin yli 400.000€, joten tarvitaan todellakin se -90% ale ja sen lisäski pitäisi joutua pitkäaikaistyöttömäksi yms. jotta joutuisi liriin ja sekin liri tarkoittaisi sitä että pitäisi muuttaa vuokralle kuten sinä.
no mielummin vuokralla kun pätkä-autot pihassa. ei kuulosta osarit kovin hyvin toimeentulevan päätöksiltä. pakkorako.
Toinen auto on ostettu pankkilainalla ja toinen osarilla. Mitä väliä sillä on miten auto on rahoitettu? Ihan yhtä hyvä se on silti ajaa. Olen aina autoa ostaessa verrannut pankin ja rahoituksen hinnan ja valinnut halvemman. Itse asiassa tuo edellinen auto oli ensimmäinen johon laina kannatti ottaa pankista.
Siinäkin sen vanhan tutun tuhnun leegot taas lenteli :)

Tosiaan, worst case scenario on että joudut vuokralle, kuten tuo kaikkipätkällä-ääliö.
ok-kerrotaan.

Sieltä se vaan totuus lopulta tuli kortteineen ,autoineen,matkoinee,hevosineen,ei siis asuta 10 minuutin pääsä helsingistä.

Lomautus ja pää vaan märemmäksi,lopuksi en halua enempää tietää kuin sen millä alueella asut,ja paljonko on matkaa helsingin keskustaan?
En muuttaisi Helsinkiin mistään hinnasta. Oma pesä on rakennettu 10 minuutin päähän Turun torista.
Keskiverto muulilla on paljon vähemmän kuin 200000. Suurimmassa osassa maata nimittäin asunnon saa huomattavasti halvemmalla.
Asuntovelallisten perheiden keskimääinen velan määrä on 85.600 euroa.

http://yle.fi/uutiset/velkataakka_kasvaa_-_asuntolaina_keskimaarin_85_600_euroa/5053019
Niin, ja sillähän ei tällä palstalla ole ennenkään ollut väliä, että mitkä ovat nettotulot ja mikä on asunnon arvo.

Aika monta kymmentä prosenttia saa hinnat pudota, jotta asunnon arvo on pienempi kuin velan määrä. Ja siltikään ei useimmilla ole pakko myydä.

Ainoa mikä pakottaisi myymään on työttömyys, ja meilläkin pärjättäisiin vielä vaikka vain toinen olisi töissä. Maksuaikaa vain pitäisi pidentää.

Ainoa mikä pakottaisi ihmiset myymään on se, että
Ainoa mikä pakottaisi ihmiset myymään on se, että

Joudut lomautetuksi siis työttömäksi,sairaus,ero,korot.....

Ja asunnothan tekevät korjausliikkeen laskun mikäli eu:ssa halutaan olla.Tekevät ne muutenkin jos eri valuutta oletaan käyttöön.

Kysymys heti kättelyssä 20%-30%.vuosien taantumassa mennään yli- 50%.

Euroopa ytimessä riippuessa saa varautua 70-90% laskuun.
Niin, jääkö kaikki asuntovelkaiset työttömäksi vai?

Ja jos oman asunnon arvo laskisi kymmeniä prosentteja niin entistä vähemmän haluaisin sen myydä.

Eli saat odottaa loppuelämäsi niitä -90% hintaisia asuntoja.
tämähän on tuhnujen ajatusmaailma. Muulit joutuu kaikki työttömiksi ja samalla tuhnujen palkat moninkertaistuu. Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.
Yli 30% avioliitoista päättyy eroon ja silloin on pakko yleensä ainakin toisen muuttaa. Ja toiset muuttavat työn perässä paikkakunnalta toiselle. Typerintä on sitoa itsensä paikkakunnalle pelkän talon takia. Varsinkin työttömän kannattaa hakea työtä kaikkialta Suomesta, viis nykyisestä sijainnista. Sitten toiset sairastuvat ja menettävät työnsä sen takia.

Viime lamankin aikaan monet myivät asuntojaan 50-60% alennuksella, asuntomyynti ei pysähtynyt missään vaiheessa. Ja niin tulee olemaan seuraavan laman aikaankin. Et ehkä itse myy asuntoasi, mutta taatusti kymmenet tuhannet tulevat myymään, vaikka asuntojen hinnat romahtaisivat.
No minähän tuossa jo kehuin että olin lomautettuna. Hain asuntolainaan lyhennysvapaata ja käytettävissä olevat varat pysyi joksenkin ennallaan.

Jos olisin asunut vuokralla, olisin ollut lirissä. Vuokraan kun ei saa maksuvapaata, eikä kelaltakaan saa asumistukea, kun puoliso on töissä.
Totta keskitulot jotain 30.000 ekee että suhde on aika persellään kuplaa vaan lihotetaan mutta kreikkalisille ja espanjalle irvistellään vaikka itse mennään samaan kasaan ylisuurilla asuntojen hinnoilla.
Unohdin mainita suomi on velkaisempi kuin koskaan ja lisää pitäisi tumpata eu:n kerho jäsennyyteen.
Se on vain ikuista nousua. Vuosi vuodelta ihmisten tulot on suurempia kuin koskaan, velkaa on enemmän kuin koskaan ja hyödykkeet ovat kalliimpia kuin koskaan. Kaikki muut tajuaa tämä paitsi romahduslahkon uskovaiset.
Rakennuslaina n. 165.000 €, mökkilaina 0 (yksi mökki Saimaalla, joka tulee sitten joskus perintönä), autolainat 0 (3 autoa pihassa), mp-lainat 0 (2 prätkää pihassa), kulutusluotot 0 (joskus oli tonni), pikavipit 0 (ei ole koskaan ollut).

Talouden nettotulot 50.000 €/a.

Kauhea velkalasti, en tiedä miten voin elää sen kanssa.

BUAAHAAUUH!
on erikoisia keskusteluja. Näitä "rommareita" on toki joka palstalla.

Asunnot ovat aika kalliita, sen tietää jokainen. Mutta, mitä maksaa vastaava vuokra-asunto? Säästääkö rommarin odottaja mitään sillä, että asuu vuokralla?

Jos rommari tulee esim. 3 vuoden päästä, asuntolaina on lyhentynyt siinä ajassa jo jonkinverran.

Tyypillisesti nämä rommaripuhujat on niitä low-life-tuloisia, joilla ei ikinä tule edes olemaan minkäänlaista omaa asuntoa - oli sitten velaksi, tai ei.
Näille ei useimmiten lainaa myönnetä (yksiöön/kaksioon kylläkin).

He maksavat elinkaarensa aikana uskomattomat määrät vuokraa!!
Lisäksi vuokra-asuntoon täytyy tehdä samat remontit, kuin omistusasuntoonkin.
Ja jos kysymys on edullisesta vuokra-asunnosta, eli jollain tavalla "tuetusta asumisesta" (esim. kaupungin vuokra-asunto), ei omaisuutta saa olla, jotta asunnon saa. 34 000eur omaisuusraja ja tuollaisen omaisuuden omaava on jo ihan omiaan höpisemään näitä rommarijuttuja.

Asuminen maksaa aina ja joka tapauksessa.
Low-life ja down-shiftaus on itselle annettua aikaa ylisuuret maximi velat ovat usein työnantajalle ylitöiden myötä annettua kallista aikaa.
Maksaa se asuminen jos inhimillisesti meinaa asua.

En suosittele vuokralla asumista kovinkaan pitkään tai vuokran on oltava edullinen.

Tuossa katsastin erään huoneiston en siis ole perehtynyt noihin mutta katsoin olipahan kulut,asunto on myytävänä kaksikerroksinen rivarin pääty,no pintaremontti oli tehty ennen nykyisiä asukkaita he asuneet 3 vuotta.

Kulut rytisi pommina korviin,yhtiövastike 305ekk,vesimaksu 17e kk,lattialämpö sanitettitiloissa toi kuluja kaiken päälle 100e kk.

Asuminen toi liki 450ekk.

Tuohon jos joku ottaa lainan niin ei ole mitään järkeä.
Saniteettitilojen mukavuuslattialämmityksiin saman verran sähkö kuin uuden keskikokoisen omakotitalon lämmitykseen. Just joo, uskotaan.
tällä palstalla suurin osa xo-lampaantaljan polkijoista on niitä verkkaritakkipoikia äitin peräkammarista syrjäytyneitä pallomahoja jotka ei saa työtä eikä pärjää ilman äitiä.
Tätä kysyttiin suunnilleen vuosi sitten viimeksi.
Tilanne ei ole muuttunut muuten, mutta lainaa on se 18tonnia vähemmän.

No niinno Lukille tiedoksi että Levinmatkasta on luottokortilla vielä 700 kuittaamatta, lupaan hoitaa tämän kuun lopussa niin saat mielenrauhan.
MasterCardilla melkein 1200 euroa, josta lyhennys 20%/kk. Perjantaina tupsahtaa taas tilille 4300 euroa lomarahoineen entisten lisäksi. Kusessa ollaan, pitäisi taas keksiä irtorahoille sopivia kohteita.
voi vittu kellä nettona 4300? ittellä 2300 nettona, ja vuositulot ylitöineen 50k€w
Lomaraha tili... Omalla työpaikalla lomarahat maksetaan hienäkuun tilissä, vielä kun oli yksi reilun viikon mittainen ulkomaan keikka ylitöineen ja päivärahoineen, niin tilissä tuli näppiin yli 5000€/kk. Paras tili (laittomilla ylityömäärillä) on ollut yli 9000€/kk. Vuositulost 60-65 tonnia bruttona. Vaimon tulot noin 40 tonnia vuodessa, joten bruttona perheen tulot noin 100.000 ja mitä siitä sittä tulee nettona, jotain 60.000€ vuodessa.

Asuntolainaa on 70 tonnia ja talon arvo jotain 480.000€. Talo täyttää syksyllä 10 vuotta, pitäisiköhän sitä huhlia jotenkin.
200 000€ asuntolainasta 101000€ jäljellä, luottokorttivelkaa 70€, joka pitää maksaa kuun loppuun mennessä. Auto seisoo pihassa. Perheen nettovuositulot 35 000€. Näillä on pärjäilty.
Reilut 60 tonnia asuntolainaa. Perheen bruttotulot reilut 80 tonnia vuodessa. Velaton auto pihassa. Ja tileilläkin on pari kymppiä(tonneja siis) tallessa.

Pikavippejä ei oo koskaan ollut. Luottokorttia tulee käytettyä lähinnä ulkomailla tai tavaraa netistä tilattaessa.
Eikö nyt kannattaisi ottaa vähän lainaa ja ostaa sijoitusasunto?
Nyt on hiukan alle 90 000 € asuntolainaa.
Vuodessa laina vähenee kymppitonnilla.
Ei muita velkoja.

Päivittäiset ostot tehdään luottokortilla.
80 000 sijoitusasunnosta.Nyt meinaan mennä kysymään uutta lainaa.Hullu jos et nyt ota lainaa.
Jep, jos tässä tilanteessa kehuu olevan velaton, on todellakin idiootti.
Yksin ok-omistaja ja kerrostalokolmio, lainaa yhteensä 70000 kaikenkaikkiaan, kaikki ostettu viimeisen 5v sisällä , muuta omaisuutta on ehkä noin 500 000, puolessa vuodessa on siitä huvennut 50 000 ,kun ekaa kertaa sijoutussalkkuni omaisuus on laskenut eli normaali pienipalkkainen työläinen
No hei OK-asuntovelkaa jälellä 15 k€, rakennettu 2001. Mökilainaa 60 k€. Autot vanhoja ritsoja mutta toimivat ja niitä osaa ruuvata. Mitä muta haluat tietää meistä tavallisista-
No tietysti sen: Maksoitko kuplaa?

Täällä Bruttotulot 90k€, lainaa 200k€ yht.
Asunto okt 140m2, arvo n.270k€+ sijoitusasunto, n.40k€
Ostettu 2007 ja 2009, eli kuplan huipulla.

Jaa pelottaako?
No tottakai aina vähän, mutta tekevä löytää töitä vaikka loppuisi.
Nettotulot n.55k€ kiitos ankaran verotuksen ja lainoja lyhennellään (korkoineen) n.2200€/kk. Totta puhuakseni tiedostan, että korkojen on pakko nousta, silloin joudumme pienentämään lyhennysosuuksia mutta Watuttais aivan eläimenä jos korot nousisi jonnekin 7%:iin sillä se on muusta elämästä pois tai todellakin tuntuu jo ikivelalta.

Minua ei siis pelota kun taivaan putoaminen niskaan, korkopeikko ja LUKI!
No hei kuplaa ei löydy tallista, talli muuten 100 m2. Pian velaton. jii-haa.
8 tonnia on vielä jäljellä josta maksan 4 tonnia pois kuun vaihteessa. Sen kun vielä selvittää niin velkaelämä on taakse jäänyttä aikaa. Toisaalta onhan tässä jo 5 markkaa täynnä eikä tässä iässä saisi velkoja enää olla.
Asuntolainaa perheellä on varmaan se 200 000 euroa.

Auto on ostettu ihan edellinen antamalla ja vähän väliä päälle.
Vene on käteisellä ostettu, muttei oma... :)
Kesämökki on perintötavaraa, ei velkaa.
Korttiluottoja on perheellä kolme. Yksi, jolla maksetaan yhteiset ostokset ja yksi kummallakin aikuisella. Vaimo ei paljoa luottoa halua jostain syystä käyttää, minä ostan oikeastaan kaiken visalla. Jotain 1000 - 1700 euroa kuukaudessa. Kuluja ei ole ja varaa vielä ihan mukavasti.

Lyhennysvapaita olisi todellakin käyttämättä. Pitäisiköhän ottaa? Korko kuitenkin jossain 0,7 prossan paikkeilla, niin kannattaisi rahaa laittaa johonkin muualle kuin lyhennyksiin.
Omakotitalo, kesämökki, kerrostalo lähellä keskustaa jossa vuokralaiset, ei venettä, farkkumersu, henkilömersu, pakumese. velkaa 32 000.- €.
Otin lopputilin vieraan hommista 1986, laitoin oman firman ja tehnyt kovasti töitä. Ikää on jo 55 eli kohta vois jäädä eläkkeelle.
Heh hehehee.. joskus sitä velkaa nyt tarttee ottaa, jos ei ole rikasta sukua tai tosi hyvä liksa.
Ahkeruus ei aina auta, vaikka työteliäs olis ja koulutkin käyty. Joskus voi tulla silti paskat kortit kouraan.. mutta kun järkeä on käyttänyt talon ostossa ym, ni pärjää velkojen kanssa yhdenkin hengen tuloilla meidän tapauksessa.

Joku 92 tonnia on asuntolainaa, visa ja master molemmat puol välis tappiin mun sairauksien takia. Ei katsos yhteiskunta auta, jos toinen puoliso käy töis. ;)

Meitin hirsirunkoinen mökki taitaa olla reilusti 3 kertaistanut hintansa parin tuhannen neliön tontin kera täs vajaan 7 vuoden aikana. Toki on rempattu, mutta ominvoimin suurimmat työt tehty ajan kanssa.

2 autoa, molemmat velattomia ja toinen nyt seisoo. Maasturi, joka methäkausina otetaan käyttöön vasta. Toimivia, vaikkei olekaan lainaa niistä tarvinnu ottaa. Hyviä, vanhoja ja halpoja autoja.

Kesämökkiä ei tartte, kun asuu suht korvessa mutta lähellä palveluja kuiteskii. Kotona syö hyttyset ja ulkona puusauna, sisäsauna purettiin pois rempan yhteydessä. Säästyy sähköä ja vettä, koska pihakaivosta voi pesuvedet nostaa vielä ainakin.

Ei tätäkään onnea olisi saatu ilman lainarahaa, mutta on sen arvoista. Mieluummin kuolen omaan pihaan lopulta vaikka velkaisena. Kuin kaupungin kerrostaloon, jossa vähätkin unet jää muiden mekkaloinnin vuoksi. ;)
Muuten helvetin hienoa keskustelua, vaan mulla tuo suomenkielen uutuus versio hiukan jäänyt vähemmälle niin kaikkia sanoja ei ihan ummarra. Muuli on vissiin sama kuin duunari siis työntekijä mutta mikä perkele lienee tuhnu? Niin ja
200000 € on kyllä helvetin paljon velan alla pyörimässä vaikka olis nalle kekkonen.
Meillä asuntolainaa alunperin 220 000 €, josta jäljellä 180 000 €. Laina otettu 3 vuotta sitten eli lyhenee yli kymppitonnilla joka vuosi. Pk-seudulla sijaitsevan asuntomme arvo 300 000 €, joka saa tippua 40% ja silti saadaan loppulainan verran myydessä pois. Ei jäädä ainakaan velkaloukkuun. Auto vm. 2011 ja kesämökki ostettu käteisellä eli lainaa 0 €. Käteistä ja osakesijoituksia yhteensä 70 000 €. Luottokortilla maksetaan kaikki ostokset, koska siitä saa Finskin bonuspisteitä, jotka käytetään lomalentoihin. Talouden bruttotulot 110 000 € vuodessa, siitä verot pois. Ikää yli 30 mutta alle 40 ja seuraavaksi suunnitelmissa skidien hankinta.
No mie köyhä. Perheen brutto 90000e. Velkaa 70000e. Bensat Venäjältä 80cn litra. tarkkana pitää olla.
Joo omakotitalo noin 300000€, kesämökki 200000€ , autoja 4kpl (paku,xc90,altea xl ja asunto-auto) yht noin 100000€. Nyt olisi tarkoitus ottaa lainaa kahteen kerrostalo asuntoon. Lainaa 130000€ neljäksi vuodeksi.
netto tulot noin 60000€ vuodessa.

Näillä mennään.

Merimies
Tää on niin tätä! Kuka näitä löpinöitä oikein uskoo? Varmaan lähempänä totuutta on 20000€ brutto, jos töissä on ja velkaa korviin asti. Sitä kyllä pidän ihmeenä, jos nämä Uunot töissä ovat. Oiskohan lähempänä totuutta 461€ toimeentulotukea soskusta kuitenkin. Jutut ovat kuin autopalstalta 450hv. ja kyllä lähtee!!! Se on vaan niin helppoo heittää lööperiä palstalla.
Omaisuuteni : kesäpalatsi lähellä Beijingiä, residenssi Beijingin Kielletyssä kaupungissa, ja kaikki mukanani haudatut aarteet. Sekä laskemattomasti kuolleiden valtakunnan rahaa.

Velkaa : ei ole,kommunismi pyyhki ne kaikki pois.

Lausuntoni totuudellisuus : parempi kuin monilla muilla tähän ketjuun kirjoittaneilla.
OK talo ~ 240ke, mökki 180 ke. 2 autoa yht ~ 25 ke. Velat on maksettu n. 10 vuotta sitten pois. Sijoitusasunnoissa ja salkuissa sen verran että jos hommat loppuu, niin
sijoitusten tuotoilla pärjätään kohtuullisesti.
Tosiaan duunariperhe.
Tämä menee luokkaan vitsit, huonot vitsit.
mahdottomilla ylitöilläkään duunarin ehkä 50-60000e/vuosi on pitkän päälle kestätön, siis polttaa kynttilää molemmista päistä.Kai sekin täytyy pitää tehdä että pääsee rikkaaksi ennen eläkettä.
Ahneus,ahneus ja ahneus sitten jos joku muistuttaa että elääkin pitää enne kuolemaa joka ainakin on varmaa oli minkälaiset kortit kädessä ja tuurikin huomioiden kaikille sama.
Vitsien kertojana olen aina ollut huono. Meillä tavataan sanoa, että kun ostaa paljon pientä, niin ei osta koskaan suurta. Ja moni rahapulaansa valittaja toimii juuri näin,
mutta eihän sinä mitään, jokainen saa valita tyylinsä. Ja jokainen saa tehdä omilla roposillaan niin kun haluaa, ei se ole ahneutta. Ja rikkaushan tästä on kaukana,
mutta mukavasti tullaan toimeen, edelleen tarkkaan katsoen mihin rahat laitetaan.
Mikä siinä on, että jos joku on onnistunut saamaan jotain kokoon, niin heti ollaan
vinkumassa että "elääkin pitää" sekä oletetaan että taloudellisella elämäntyylillä elämä olisi jotenkin kurjenpaa! Eihän laadukas eläminen tarkoita ylenpalttista tuhlaamista, sekä kaikenlaisen roskan ostamista.
Ei ole muuta velkaa, kuin se loputon velkataakka, jonka eurojärjestelmä tuo 99%:lle valuuttaa käyttävistä. Pankit luo rahan tyhjästä valtioille ja yrityksille, jotka koettavat maksaa velkaa pois. No korko-osuuden kera velkaa on aina enemmän maailmassa, kuin rahaa ja aina joudutaan ottamaan lisää korollista velkaa pankeilta vanhojen velkojen takaisinmaksamiseksi. Korkokulut sen kuin juoksevat ja kaikki maksavat valtavaa veroa (korkolyhennyksiä) yksityisille pankkiireille siitä, että he painelevat numeroita tietokoneelle. Välillä rahaa ei enää lainatakaan, jolloin laskettu osuus taloudesta menee konkurssiin. Pankit lunastavat konkurssien konkreettisen omaisuuden itselleen. Painelemalla niitä vitun nappeja ja keksimällä numeroita näytölle.
Olisiko aika kehittää jotain sivistyneempää ja enemmän 2000-lukua kuvaavaa..?
387 000 euroa. Asuntolainaa ei ollut kuin reilu 200 k mutta pankinjohtajan suosituksesta otin 50% enemmän lainaa ja sijoitin ne osakkeisiin joista en tiennyt mitään. Päätin pelata varman päälle ja ostin Nokiaa.. Nyt sijoituksen arvo on n. 8 000 euroa.
Tarvitsetko lainaa? Levitä nyt on 2% vastaa tähän sähköpostiin, (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)
Henkilötiedot yksityiskohtaiset tiedot:
* Lainan määrä Pakollinen:
* Lainan tarkoitus:
* Maa:
* Nimi:
* Kesto:
* Ikä:
* Puhelinnumero
E = Sähköposti: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Anderson

Laina tarjous
Älkää antako omaa sähköposti tietoja tai ylipäänsä mitään minnekkään.

t.Luki.
Mulla on 400 tuhatta velkaa tähän o.k. talooni. Nyt vähän askarruttaa se josko jään työttömäkisi. Muija on kotona kahden lapsen kanssa. Muija on jo sen verran ikääntynhyt kuitenkin, että ei hänestä enää ammattilaisnaiseksikaan ole ainakaan isompia rahoja niin kehittämään.
Minä olen velaton. Kaikilla on kauhea kilpailu omistaa mahdollisimman paljon, pitää näyttää naapureille ja kavereille vaikka kaikkeen ei olisi varaa. Mitä siitä muuta syntyy kun kauhea stressi, ja kun jotain saa, pitää heti saada lisää.
Velkaa ei ole mutta ei omaisuuttakaan paljoa, muutaman vuoden vanha auto, ja siitäkin tekisi mieli luopua, olisi yksi huoli vähemmän, vaikka ei tuo paljoa nytkään huoleta, vaatteita ja harrastusvälineitä tarpeeksi, vanhemmilla pari mökkiä jossa voi kesät viettää, ja joskus jää pari asuntoa. Itse en hanki mitään suurta, eikä nuo perinnötkään jää surettamaan vaikka testamenttaisivat jonnekin muualle. Mitä vähemmän omistaa sitä vähemmän on huolia, eikä täältä mitään mukaan saa kun lähtö tulee.
Elämän onnellisuus tulee ihan muusta kun materiasta, kavereista, harrastuksista, lapsista, matkustelusta ja väliin pari olutta.
Elämä on mukavaa.
hehe... no ei sitä asuntoa tai autoa naapurin tai kaverin takia osteta!!!!
Asunto-velkaa 0e ja oma kymmenen vuotta vanha auto pihassa, kun päivä valkenee niin pitää mennä lumityöt tekemään, kymmenen viisitoista minuuttia siinä menee. Niin siis ikää on 30v.
Taloudessa asuntovelkaa 140.000€ ja muuta velkaa 20.000€.... Täytyy varmaan tässä kevään aikana vaihtaa toinenkin auto uuteen, että saadaan velaka takaisin 200.000€ hujakoille. Olen pitänyt tavoitteena sitä että velkaa olisi noin 200.000€. Tuo 200.000€ on se summa millä rakennettiin talo (arvo nyt noin 480.000€)
yksin elelen, velkaa noin 120 000 euroa. sitä lyhennän säännöllisesti 1500 egee/kk. jos rahaa joskus tulee ylimääräistä, velkaa veke! 2 asuntoa kantakaupungissa, toisessa asun.. arvo kaiketi yhteensä puol milliä. Pari autoa on, ei mitään superkalliita. Niin ja mp kans.. metsää hieman olen ostanut kanssa.. kivaa duunia. vuositulot noin 70-90 ke/vuosi

Niin ja halpa moottorivene on kanssa.. se tekee kesän!
no, kaksi ihmistä okt ruuhkasuomessa. n34 ja mies 37

Talo ostettu 8 vuotta sitten, velkaa kahteen pekkaan 135 000e, eli ihan kotuullinen laina.
Mulla masteri velkaa vissiin tollaset muutama sata tällä hetkellä (emona lentelen, niin maksan ulkomailla masterilla) Muita luottoja meillä ei ole.

Yhteenlasketut nettotulot 5000-5500, mies on meillä se parempi tuloinen, vaikka en minä kauhian kauas jää. Hyvin pärjäillään. Kiitos kysymästä.

Auto on oma, suunnilleen 4000e rouskufarkku, mutta liikkuu sen minkä pitää, ja kun okt:ssa asutaan, niin mökille ei ole tarvetta.

Eikä kumpikaan tunne tarvetta veneilyyn, kun työpaikan edut on noi ID liput, joilla pääsee halvalla pari kertaa vuodessa sukeltamaan, ja muutama kaupunkiloma päälle. Kesät ollaan aina kotona, kun saa muuten reissata työn puolesta ihan tarpeeksi, suomen kesää ei mikään voita.

Pinnasänkyä ei tarvita, kun ei ole lapsia, eikä niitä tulla tekemään.

Ihan tyytyväisiä elämäämme ollaan, ollaan pitkälle saatu se järjestettyä sellaiseksi kun ollaan haluttukkin.

Mitä vielä haluat tietää?
600 tuhatta vuositulot, kolme asuntoa kaupungissa ja omakotitalo ja kesämökki, saimaan rannassa. Etelässä käyn kaksi kertaa vuodessa ja tavallinen tallaaja olen.
Ei oo velkaa. Koko omaisuus on jotain 400 000 euroa josta asunnon osuus on 250 000, ainakin palovakuutuksen mukaan.
Velkaa 240 000€.
Perheen nettotulot n. 120 000€.
 /   /  /  / Minkälaisia lainoja keskiverto velkamuulilla?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta