AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Onko totta se mitä Luhter opetti synnin tekemisestä rohkeana

Onko totta se mitä Luhter opetti synnin tekemisestä rohkeana

10 Vastausta 28 Lukukertaa
Kirjeessä 1.8.1529 näin opettaen:

"Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko (armoon) vielä rohkeammin. Synti ei voi erotta meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen ja murhaan tuhansia kertoja päivässä."

Eli voiko näin toimiva ihminen saada kaikki anteeksi, ja jatkaa edelleen kirkon jäsenenä tallaisen tokojenkin jälkeen, joiden Luther ei katsonut erottavan rohkeaa uskovaan jumalastaan? Onkohan Anders Breivik kuttuurikristittynä luterilaisen kirkon jäsen - ja jos on, niin johtunee oikeasta viiteryhmän vallinnasta eli kuulumisesta "syntistenpyhien yhteisöön" - vai kuinka on? Onks tieitoo?
Kirjoitin th sanassa Luther hätäsesti väärin päin, ja tästä suuret valittajaiset kaikkille.
Breivik on kesy yksinäinen marsu, verattuna Lutheriin ja luterilaisiin uskopuhdistajiin, ja heidän käynnistämiinsä ihmisten joukkotuohamisiin verrattuna.
Eiköhän tuossa ole kyse sen asian painottamisesta, että pelastumme yksin ja ainoastaan armosta Kristuksen tähden. Ei siinä kehoiteta tekemään syntiä! Olet syntinen, tee se rohkeasti syntisenä, mutta usko sovitukseen vielä messevämmin.

Eikä tuo lause poissulje sitä, etteikö ihmisen olisi syytä yrittää tehdä kaikin voimin parannusta synneistään. Osin siitä kuultaa läpi vain sen mahdottomuus.

Mottoni on joskus ollut samansuuntainen: Ronskisti syntinen, räikeästi armon alla! Se ei ole kaikille oikein auennut..

Henna- erityisnuorisotyö
"Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko (armoon) vielä rohkeammin. Synti ei voi erottaa meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen ja murhaan tuhansia kertoja päivässä."

-Todellisen uudestisyntyneen uskovan sortuminen haureuteen ja murhaan tuhansia keroja päivässä ei liene mahdollista.

Raamatussa sanotaan, että:

"Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan.

Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.

Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti.

Juuri sitä varten Jumalan Poika tuli maailmaan, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot.

Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä.

Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta.

Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä Paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta, ei siis myöskään se, joka ei rakasta veljeään" (1. Joh. 3:7-10).

(Lainaus:) "Vaikka me olemme täydellisiä vasta taivaassa, Jumalan lapsen ei pidä jatkuvasti ja katumatta tekemän syntiä. Älä erehdy luulemaan, että Jumala hylkää syntiä tekevän lapsensa. Mutta jatkuvasti syntiä tekevä henkilö (joka nauttii synnistä kallistamatta korvaansa Kristukselle tai Hänen Sanalleen) osoittaa, että hän ei ole koskaan syntynyt uudestaan.

Jeesus sanoi tuollaisille ihmisille, "Te olette lähtöisin Saatanasta. Hän on teidän isänne, ja hänen halunsa te tahdotte tyydyttää" (Joh. 8:44). Jumalan lapset eivät taas enää kaipaa synnin nautintoja, vaan haluavat tietää, tuntea ja ylistää Isäänsä."

(Lähde:) http://www.gotquestions.org/Suomi/Jumalan-lapsi.html

Raamattu sanoo myös: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä."

Kaikkialla Raamatussa kehotetaan samaan uskon kilvoitukseen ja pyhitykseen. Missään kohden ei anneta lupaa tehdä syntiä.

Kamppailu ihmisen syntisen luonnon ja uuden uudestisyntyneen hengen välillä on kuitenkin aina olemassa.
David Wilkerson kirjoitti asiasta osuvasti: (Lue koko teksti linkistä)

"Jumala vaatii täydellistä pyhyyttä!

Me emme saa paeta Raamatun kielenkäyttöä! Emme saa tinkiä Jumalan antamasta mallista, joka kutsuu olemaan:

Pyhiä ja moitteettomia, loisteliaita, ilman tahraa tai ryppyä. Pyhiä, moitteettomia, nuhteettomia, vanhurskaita, puhtaita, kaikesta lihan saastaisuudesta puhdistettuja.

Koko maailma tietää surullisesta kokemuksesta, että tämä käsky, olla pyhä niin kuin Jumala, on mahdoton! Raamattu kertoo mm.

Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa; kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään... (Room. 3:10-12).

Me olemme kaikki tehneet syntiä ja me olemme Jumalan pyhyyttä vailla. Koko ihmiskunta on surkeasti epäonnistunut tottelemaan käskyä olla pyhä niin kuin Jumala. Jumala ei sanonut, Olkaa pyhät, vaan Hän sanoi, Olkaa pyhät, niin kuin minä olen pyhä! Kun tämä aika tulee koko ajan enemmän ja enemmän turmeltuneeksi ja saastaiseksi, tuo jyrisevä kutsu pyhyyteen voimistuu ja voimistuu ihmisten sydämissä.

On kolme tapaa vastata Jumalan käskyyn olemaan pyhä. Juuri tällä hetkellä sinäkin kamppailet yhdessä näistä.

1. Ensimmäinen vastaus on se,
että vain luovutetaan ja lopetetaan
mahdottoman yrittäminen.

(Tuo äskeinen Lutherin letkautus kuulosti minusta tältä. Jumalan armoa kun ei ole lupa kääntää irstaudeksi, eli sen varjolla hyväksyä synnin harjoittaminen.)

2. Toinen tapa vastata
Jumalan pyhyyden vaatimukseen on
tehdä inhimillisesti parhaansa, sen,
mikä on mahdollista - totella!

(Tahdonvoimamme ei siihen riitä, eikä yksikään meistä siihen pysty. Teemme syntiä huomaamattammekin. Vain Jeesus on täyttänyt lain, joten...)

3. Ainoa oikea vastaus
Jumalan pyhyyden vaatimukseen,
on täydellinen antautuminen
Kristuksen pyhyydelle! !

(Kristuksen lahjavanhurskauden tähden, joka tulee uskosta Jeesukseen.)

(Kooko teksti suomeksi linkissä:) http://www.tscpulpitseries.org/finnish/ts82bhly.htm
NÄIN SE MENNEE TERVEEN OPIN MUKAAN:

Ef.4:17-24; >> Sen minä siis sanon ja varoitan Herrassa (sanoja uskoon tulleille): älkää enää vaeltako, niinkuin pakanat (nimikristityt vauvakastetut) vaeltavat mielensä tuhruudessa, nuo, jotka pimentyneinä ymmärrykseltään ja vieraantuneina Jumalan elämästä heissä olevan tietämättömyyden tähden ja sydämensä paatumuksen tähten, ovat päästäneet tuntonsa turtumaan ja hettäytyneet irstauden valtaan, harjoittamaan kaikkinaista saastaisuutta, ahneudessa. Mutta näin te ette ole oppineet Kristusta tuntemaan, jos muutoin olette Hänestä kuulleet ja Hänessä opetusta saaneet, niin TOTUUS on Jeesuksessa: että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne (joka on jo ristiinnaulittu Jumalan toimesta:Room.6:6 ja siksi kuollut varmasti, näytti lihassa miltä näyttää, pidä tämä totena, niin se sinulle tulee todeksi.) jonka mukaa te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensää petollisia himoja seuraten ja UUDISTUA MIELENNE HENGELTÄ ja pukea päällenne UUSI IHMINEN, joka on LUOTU TOTUUDEN VANHURSKAUTEEN JA PYHYYTEEN.<<
Mutta Wilkersonin ennustus maailmanlopusta jäikin sitten toteutumatta.

Mitä se Raamattu sanookaan vääristä profeetoista?
Sinä olet saatan´an pettämänä ja synnin pettämänä harhaopin vallassa Henna-pieni, ja sinut on pahasti eksytetty totuudesta. Katso mitä Paavali asiasta sanoo ja Pietari:

Room.6:1-3; >> Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnitssä? >>

Ja sinä kuvittelet että elämä synnistä VAPAHDETTUNA ON MAHDOTONTA MIKÄ EI OLE TOTTA:

"Mottoni on joskus ollut samansuuntainen. Ronskisti syntinen, räikeästi armon alla! Se ei ole kaikille oikein aunnut." Ei ihmekään sillä ajatus on jo ihmisen luonnollisenkin oikeustajun ja omantunnon vastaisnen, ja siksi jo pahaa eksytystä.

Ajattele jos joukkotuhoojat kuten Anders Breivik, Hitler ottavat tämän MOTOKSEEN, kuten joukkotuhooja Luteher tekikin - näin hänestä tulee psyko -ja sosiopaatti, - vain mitä. Vaikka raiskaisin tuhat päivässä ja tapaisin saman verran, avaran armoni kantaa minua enkä tule syynalaiseksi joutuen eroon Pyhästä Jumalasta - eivätkä mitkään syntini voi minua hänestä erottaa! NÄIN EI OPETA SUINKAA TERVEEN OPIN MUKAINEN EVANKELIUMI MEITÄ RAAMATUSTA.

>> Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi? Pois se ! Me, (uskovat ja kastetut) jotka olemme KUOLLEET POIS SYNNISTÄ, KUNKA ME VIELÄ ELÄISIMME SIINÄ.? Vai ettekä teidä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen olemme hänen kuolemaansa kastetut? << jne.

Tai etkö ole sisäistänyt tätä Jeesuksen työn voimaa:

1 Piet.2:24; >> joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissaan ristinpuuhun, ETTÄ ME, SYNNISTÄ VAPAUTETTUINA ELÄISIMME VANHURSKAUDELLE <<

Tai etkö usko tätä:

1 Joh. 3:5,6. >> Ja te tiedätte Hänen ilmestyneen ottamaan pois maailman synnit; ja Hänessä ei ole syntiä. Kuka ikinä HÄNESSÄ PYSYY, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, HÄN EI OLE HÄNTÄ NÄHNYT EIKÄ HÄNTÄ TUNTENUT.<<

Onko sinulle Henna, julistettu kirkossa jotain muuta Jeesusta kuin tämä, tai toisenlaista elvankeliumia kuin tämä, - ? Siltä minusta ainakin vaikuttaa.
Henna vastasi jo edellä viisaasti, mutta jatkan vähän tai itseasiassa toistan melkein saman.

Kyseisen ajatuksen taustalla on sielunhoidolliset keskustelut, joissa toinen keskustelija on epäileväinen ja arka sekä pelkää koko ajan tekevänsä syntiä. Lutherin neuvon taustalla on ajatus siitä, että kristitty on koko ajan sekä vanhurskas että syntinen. Kristitty ei siis pääse eroon synnin tekemisestä. Siksi synnin alinomainen tarkkailu tukahduttaa aran kristityn. Luther kehottaakin elämään ja tekemään rohkeasti syntiä, mutta syntisenä on vielä rohkeammin uskottava Kristukseen ja hänen armoonsa.

Lauseen varsinaisena tarkoituksena ei siis ole kehotus synnin tekemiseen, vaan rohkaista arkaa ihmistä elämään syntisenä, mutta samaan aikaan rohkeasti Kristukseen uskovana ihmisenä.

Antti-pappi
Luther oli sanojensa mittainen mies Antti, ja häntä ei aktiivinen omatunto vaivannut, kun hän oli omaksunut vielä Augustinukselta uskonkiihkonsa kanavoimiseksi oikessaolemisen oikeutuksen jatkeeksi, oikeutuken kristittyjen ja juutalaisten ja sorrettujen talonpoikienkin joukkotuhoamiseen tarvittavan tarmokkuuden ja uskonrohkeuden. Hän oli rohkea massamurhaaja, ja mielestäni paljon aneemista Hitleriä demoonisempi Kainin tien kulkija. Ei ihme että sinun mentaliteetillasi ja moraalillasi Antti, korotetaan hänen nimeään kaltaistesi joukossa edelleenkin. Hyvää viimeistä tomiopäivää vaan teille kaikille rohkeille synnintekijöille, jotka täytetty syntienne mittaa. Vakka on taidolla kantensa valinnut, kun lahkokirkkonne nimi on luterilainen kirkko, - lihallisen juokkotuujan nimeä kantavana tappajalahkon historiallisena jäänteenä Suomessa.
 /   /  /  / Onko totta se mitä Luhter opetti synnin tekemisestä rohkeana

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku
Hae Raamatusta
Loading

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta