onko pakko kasteelle?

<<Nainen>>

Käyn säännöllisesti vapaiden suuntien kokouksissa, vaikka kuulun luterilaiseen kirkkoon. Helluntaiseurakuntaan en voi liittyä vain sen takia koska en nää mitään syytä mennä ottamaan kastetta uudelleen. Nyt on vaan nii avuton ja turhautunut olo et minne sitä oikeesti kuuluu. Tiedän kuuluvani Jumalan seurakuntaan mut kotiseurakuntaa kaipaan. Onko vastaavanlaisia tilanteita?

46

550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etsivänä kuljen

      Minulla on vähän samansuutainen tilanne. Käyn vapaiden suuntien kokouksissa myös. Haluaisin löytää kotiseurakunnan. Olen muuttanut uudelle pienelle paikkakunnalle uskovia ystäviä en ole täältä saanut. Kaikki ovat kyllä ystävällisiä mutta tunnen itseni ulkopuoliseksi, seurakuntalaiset ovat niin tuttuja keskenään. Hauaisin kanssa kotiseurakunnan ehkä se tässä ajankanssa selkenee mihin sitä kotiutuu. Olen eronnut kirkosta ja sitäkin miettinyt että liitynkö takaisin luterilaiseen kirkkoon. On aika ristiritaisia ajtuksia kyllä luterin kirkosta kun sitä katselee raamatun valossa.

      • leeviläinen

        Kuule 'Etsivänä kuljen'..

        Todellinen totuus seurakunnissa on tämä, etteivät siellä suinkaan kaikki tunne toisiaan eivätkä kaveeraa keskenään riennoissaan, vaikka istuvat samassa salissa sanankuulolla..

        Olen meinaan käynyt monissa seurakunnissa ja itse todennut tämän tosiasian. Ja vaikka aikoinaan keskityin yhteen seurakuntaan ja kävin siinä vuosikaudet sanankuulolla, niin eipä seurakuntalaiset sen tutuimmiksi tulleet.

        Tietyt tuttavapiirit pyörivät omissa pienissä piireissään ja ulkopuolelle piirien jäävät me heille tuntemattomat sotilaat..


    • etsivä löytää

      Helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa voi käydä, vaikkei jäsen olisikaan, eli kaste ei siinä mielessä ole välttämätön. Kannattaa lukea asiaa käsittelevää kirjallisuutta ja pohtia ja rukoilla asiaa. Itse kävin ensin luterilaisen kirkon jäsenenä aikani Helluntaiseurakunnassa, kunnes aloin pohtia kasteen teologiaa ja luin yhden hyvän kirjan, nimeltään "Yksi kaste" (kirjoittajaa en muista), jossa asiaa käsiteltiin mielestäni hyvin. Itse päädyin menemään kasteelle, se tuntui hyvältä ja oikealta.

      Toivottavasti löydätte kotiseurakunnan, jossa viihdytte.

    • Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste.Ef 4:5 jolleivat sitä usko niin ei sitte voi tehdä paljoan sen eteen,toise kasteet ovat ihmisen tekemiä,siinä korostuu ihmis vanhurskaus,ei ole otollinen Jeesukselle.

      Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus.1.Piet.3:21

    • rrrffff

      "yksi kaste", ja kuitenkin siis kaksi. Jos otat toisen, automaattisesti mitätöit sen ensimmäisen kasteesi, ikään kuin sinua ei siis olisi ikinä kastettu. Tästä puhutaan liian vähän. Samalla logiikalla, avioliitot lut.kirkossa on kaikki mitättömiä, koska he eivät ole uskossa kun se toimitus tapahtui. Monen vapaiden suuntien jäsenten lapset käy kuitenkin rippikoulun, kuulemma. Outoa???

      • rrrrr
        Ei ensimäin kaste mitädöity,miksikään se on voimassa niin kauvan kun kulee maailmassa,ainoastaa jää hyödyttömäksi,jos ei käänny syntielämästä,vaikka on saanut opetuksen.


    • rauhaa, ei miekka

      Kasteen teologia on erilainen lapsikasteessa ja uskovien kasteessa. Koska jälkimmäisessä kaste otetaan uskoontulon jälkeen, ei se ensiksi mainittu lapsikaste silloin merkitse mitään, sillä ei ole samaa hengellistä arvoa kuin jälkimmäisellä. Siinä ei nähdä tapahtuvan sitä, mitä tapahtuu uskovan ihmisen kasteessa. Tästä asiasta on mielestäni turha jankata, koska kyse on näkymyseroista. Annetaan toisillemme oikeus omaan uskoon ja sen mukaiseen toimintaan. Ketään ei aseella uhaten kasteelle täällä pakoteta.

      • vitsin murjaisit

        juuri tuon näkemyksen mukaan KETÄÄN katolista, ortodoksia, tms ei ole ikinä kastettu jos he otti kasteen lapsena. Siis juutalaisia lapsia ei ole myöskään ympärileikattu Herran kansaksi (Daavid, profeetat) koska he ei itse tienneet siitä.
        Loistava logiikka.
        Mitähän kaikki katoliset pyhimykset sainoisi tähän? Kirkkoisä Augustiinus, Pyhimys Fransiscus Assisialainen, kirkon teologit kautta aikain....? Heh, hauska vitsi....mutta VAIN nämä 1900 luvulla syntyneet aikuiskasteen kannatajat ovat kastetut, ei ketään muuta koko maailmankaikkeudesta...NON NIINNN.........


      • Uskovainen mies
        vitsin murjaisit kirjoitti:

        juuri tuon näkemyksen mukaan KETÄÄN katolista, ortodoksia, tms ei ole ikinä kastettu jos he otti kasteen lapsena. Siis juutalaisia lapsia ei ole myöskään ympärileikattu Herran kansaksi (Daavid, profeetat) koska he ei itse tienneet siitä.
        Loistava logiikka.
        Mitähän kaikki katoliset pyhimykset sainoisi tähän? Kirkkoisä Augustiinus, Pyhimys Fransiscus Assisialainen, kirkon teologit kautta aikain....? Heh, hauska vitsi....mutta VAIN nämä 1900 luvulla syntyneet aikuiskasteen kannatajat ovat kastetut, ei ketään muuta koko maailmankaikkeudesta...NON NIINNN.........

        Rupeamatta väittelemään, sanon sinulle, että kautta aikain on ollut uskovia, jotka ovat käsittäneet uskovien ( ei aikuisten ) kasteen raamatullisuuden. Ei se 1900-luvun juttu ole.


    • etp

      On syytä käydä kasteella kuten Raamattu sanoo,muutoin kapinoit Jumalaa ja Hänen sanaansa vastaan.
      Kasteella käynti antaa siunauksen moniin asioihin.Kehotan ensin eroamaan ko instituutiosta,kun olet Jeesuksen ruumiin seurakunnassa se riittää emme tarvitse mitään organisaatioita.
      Siellä missä kaksi tai kolme kokoontuu Jeesuksen nimessä siellä Hän on läsnä ja pienin seurakunta Herrassa,ala kokoontumaan kodissasi uskon ystävien kanssa ja siitä alkaa yhdessä olemisen kautta rakentuminen.
      Minulle tuli ihan selvästi sydämelleni etten voinut mennä uskoon tulleiden Raamatun mukaiselle kasteelle ennenkuin olin sanoutunut irti luterilaisuudesta jossa harjoitetaan uskontoa siis muotomenoja enkä ole tänä päivän yhdenkään organisation jäsen olen vain Jeesuksen seurkunnan jäsen johon jokainen uskoon tullut liittyy Hänen kauttaan.Eikä siellä kysytä muuta kuin onko nimesi iankaikkisen elämän kirjassa.

      Haudataan kasteessa



      Room 6: 3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? 4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
      Tässäpä Raamatun kohta jonka perusteella on hyvä mennä kasteelle ja tehdä niinkuin on Herran tahto.
      Olisi oikein tehdä itsekunkin,kun tulee uskoon niin heti vitkuttelematta kasteelle.
      Room;6:3-8
      5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa, 6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; 7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä. 8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,

      • body

        " on syytä käydä kasteella kuten raamattu sanoo,muutoin kapinoit Jumalaa ja hänen sanaansa vastaan..."

        Soisin ihmisten olevan uskossaan itsenäisiä, sillä orjuuttajia aina on ja niitä löytyy.
        Raamattu on heille kuin lakikirja syyttäjälle, armoa ei anneta, sillä se on syyttäjille tuntematon käsite.

        "onko pakko mennä kasteelle.."
        Ei ole ja sinä itse sen päätät, menetkö tai et mene, mutta älä ole toisten juoksutettavissa, sillä silloin saat olla jatkuvasti kyselemässä.
        Vaatijoille ratkaisusi ei koskaan riitä ja olet aina väärässä, mutta
        usko ei ole kollektiivista, joten sinä itse päätät miten toimit ja se pätee.


    • säätiöläinen

      Tutustu Luther-säätiön toimintaan. Ensi alkuun kuuntelemalla saarnoja ym. netistä.
      (Vihjeenä M.Pöyryn room.kirjeen luennot).
      Olisiko seurakuntien listassa olevista joku lähellä ja mahd. paikkasi.

      http://www.luthersaatio.fi

    • body

      Ystävien puute, tyhjyyden tunne ja sitä on,kuin tuuliajolla.

      Hakeudu johonkin srk kerhoon, piiriin ja löydä sitä kautta ystäviä, kyllä niitä on ja varmasti löytyy.

      Sinun ei tarvitse vastentahtoisesti suorittaa mitään liturgiaa ja hyväksy se tosiasiana.

    • hvhvjgvjjjj

      Veden valelu vauvan päähän ei ole Raamatun ilmoittama kaste. En ymmärrä, miksi et upotuskastetta voi ottaa. Lue Raamattua, siellä se lukee.

    • eilöydymistään

      Kerroppa missä kohtaan ihan tarkalleen sanotaan että vain upotuskasteella kastettiin?

      • nähty on

        Seuraavaksi alkaa todennäköisesti se baptizoo-verbin vääntely....


      • lahkot puhuvat
        nähty on kirjoitti:

        Seuraavaksi alkaa todennäköisesti se baptizoo-verbin vääntely....

        Se on väistämätöntä keskustellessa uudestikastajien kanssa. Kreikkaa taitamattomat kotitekoiset nettisaarnaajatkin osaavat vääntää ja kääntää baptizoota selittäen sen tarkoittavan vain ja ainoastaan uskovien upotuskastetta.


      • Usko ja kaste
        lahkot puhuvat kirjoitti:

        Se on väistämätöntä keskustellessa uudestikastajien kanssa. Kreikkaa taitamattomat kotitekoiset nettisaarnaajatkin osaavat vääntää ja kääntää baptizoota selittäen sen tarkoittavan vain ja ainoastaan uskovien upotuskastetta.

        Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Pikkuvauva ei usko vielä mihinkään.


      • yksinkertaista
        Usko ja kaste kirjoitti:

        Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Pikkuvauva ei usko vielä mihinkään.

        Lapsena kastettu uskoo kasteen jälkeen. Kuollessa lopputulos on täsmälleen sama, olkoon järjestys kumpi tahansa.

        Jokaiselle pitäisi olla selvää, että ihminen kastetaan vain kerran.


      • Viesti Raamatusta
        yksinkertaista kirjoitti:

        Lapsena kastettu uskoo kasteen jälkeen. Kuollessa lopputulos on täsmälleen sama, olkoon järjestys kumpi tahansa.

        Jokaiselle pitäisi olla selvää, että ihminen kastetaan vain kerran.

        " Lapsena kastettu uskoo kasteen jälkeen. Kuollessa lopputulos on täsmälleen sama, olkoon järjestys kumpi tahansa. "

        - pötyä.

        Suurin osa tietämättöminä vauvoina kastetuista on Kristuksen Jeesuksen vihollisia.

        " Jokaiselle pitäisi olla selvää, että ihminen kastetaan vain kerran. "

        - kyllä, " ottakoon kukinn teistä kasteen,,,jne."

        Sellainen kaste ei merkitse mitään, joka tehdään toiselle ihmiselle hänen tajuamataan, tietämättään.

        Raamatun selvääkin selvempi opetus on, että ensin:

        - saarnataan evankeliumia
        - Sanan vastaanottaneet (uskoneet) kastettiin, tai ottivat kasteen Jeesuksen nimeen.

        Tätä tosiasiaa ei kukaan evlut voi tehdä tyhjäksi väärentämättä Jumalan Sanan ilmoitusta.

        " Jokaiselle pitäisi olla selvää, että ihminen kastetaan vain kerran. "

        - kyllä, suullaan uskonsa tunnustaneet :)


    • Mukana vuodesta -75

      Siunausta sinulle!

      Uskovien keskuudessa on paljon sekaannusta. Mutta löytyy jotain kirkastakin. Apostolisen mallin mukaista seurakuntatoimintaa on jo useilla paikkakunnilla.
      Ja Jumalan tahto on, että uskossa olevat aloittaisivat jokaisella paikkakunnalla raamatullisen seurakuntatoiminnan, jättäen kaikenlaiset ismit ja -laisuudet.

      Tässä kirjoitus aiheesta:
      http://www.Jeesus-on-Herra.com/todellinenseurakunta.htm

      Apostolisen mallin mukainen seurakuntatoiminta tulee lisääntymään suuresti! Miksi et SINÄ olisi siinä mukana!

      • Sax o Phone

        Eli taas yksi -laisuus lisää paikkakunnalle. Suunnilleen nimettynä: "Ulkopuolella suunnistalaisuus". Kulmakivenä ja perustana muiden uskovien ja suuntien parjaaminen jo vuodesta -75. Voi elämä.


      • yksinkertaista

        Katolinen ja ortodoksinen kirkko ovat aitoja alkuperäisiä apostolisia kirkkoja. Tämän todistavat historialliset dokumentit.


    • eimitäänuusiokasteit

      Sinutkin on harhautettu tuohon uskoon että pitäisi ottaa kaste että olisi kunnon uskovainen. Älä sitä mieti. Et todellakaan tarvitse mitään uusiokasteita uskosi vahvuudeksi. Paavalikin itseasiassa vastusi tuollaista omavanhursakutta. Ole vain onnellinen kun olet ARMOSTA saanut uskon. Mitään muuta et tarvitse. Siunausta! :)

    • etp

      Ensinnäkin vauvakaste ei ole kaste ollenkaan Raamatun sanan valossa se on ihmistekoinen rituaali,jossa vauva liitetään vasten omaa tahtoa kirkon jäseneksi ja myöhemmin on veronmaksaja.
      Joten on vain yksi kaste ei mitään uusiokasteita ole.

      Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

      ROOM 6:1-8; Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi? Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niin kuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa, kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä. Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,

      Voiko kastemaljassa mennä kasteenhautaan??

    • Nainen
      Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste.Ef 4:5 itse ole kansan lähetyksen piirissä,joka toimii kirkon sisällä olevat lähetys järjestö.

      On varmaan turhautunut olo jos ei tiedä mihin haluasi kuulua jo olla koti seurakunnassa.

    • jooo

      Jos joku etsii Turun seuduilla kotiseurakuntaa niin on yksi ehdotus johon voi tulla käymään ja katsomaan jos haluaa :)

    • vanhauskoinen

      "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste".Ef 4:5

      Kirkon alusta asti jäsenet on kastettu vain yhden kerran. Väärästä teologiasta seuraa väärää opetusta.

    • ggguggggg

      etp
      Ensinnäkin vauvakaste ei ole kaste ollenkaan Raamatun sanan valossa se on ihmistekoinen rituaali,jossa vauva liitetään vasten omaa tahtoa kirkon jäseneksi ja myöhemmin on veronmaksaja.
      onko tuo sinun varma tieto,vai mutua?raamatunmukaista ei juttusi ainakaan ole..

    • Hänen tahtonsa

      Ei sinun ole pakko mennä kasteelle jos et halua. Jumala ei pakota sinua. Jumala on kuitenkin Raamatussa säätänyt kasteen niille, jotka vapaaehtoisesti haluavat seurata Jeesusta ja julkisesti tunnustautuvat Jeesuksen opetuslapsiksi. Jumala ei koskaan pakota tekemään mitään mitä et halua. Hänen tahtonsa kuitenkin on, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden - myös sinun kohdallasi.

      Jos pidät ihmisten mielipiteitä tärkeämpinä kuin Jumalan mielipidettä asiasta, ymmärrän hyvin, ettet halua ottaa ristiä kantaaksesi ja mennä kasteelle. Haluat valita helpon tien, haluat välttää ihmispilkan joka liittyy kasteeseen. Jeesus sanoo Sanassa, että joka ei ota ristiään ja kanna sitä, ei ole Hänelle sovelias. Oletko valmis siihen?

      Lapsikastetta ei lue Raamatussa, siksi lapsikaste ei ole Raamatullinen. Niin yksinkertaista se on. En tarkalleen tiedä, mitä kasteessa tapahtuu, mutta Jumala tietää. Kaste on kuitenkin jotain syvällisempää kuin veteen upotus. Kasteen hautaan jä vanha ihminen ja uusi ihminen nousee ylös haudasta. Kaste on myös julkinen uskontunnustus, josta varsinkin tässä luterilaisessa maassa joutuu maksamaan hinnan, joka on ihmispilkkaa. Hinta on kuitenkin pieni verrattuna siihen, mitä saa tilalle.

    • esikuva

      Ota Jeesuksesta esimerkkiä. Hän sanoi Johanneksellle halutessaan kasteelle,
      että nän meidän tulee täyttää kaikki vanhurskaus.

    • Tervetuloa!!!
    • WeijoLindroos
      • Siunausta!

        Suomessa on paljon eri seurakuntia. Rukoile Jumalanjohdatusta ja löydät sinulle oikean kodin.


    • ei lastenkastetta

      Vain lapsikaste on pakko.

      • ulkosuomalainen1

        Samoin Helluntalaisten kaste.

        Siinä vain laitetaan sinuun syyllisyyden tunto, ja sitten olet hyväksytty kun teet niinkuin saarnaaja haluaa.

        Tämä on todellista pakkokeinottelua.

        Usko tai älä.


    • Boltius

      Ainakin Vapaaseurakuntaan voi liittyä, ilman että täytyy mennä kasteeelle.

    • kuuliaisuus

      kotiseurakunta ei löydy kasteen kautta. Mutta jos kasteesta kieltäytyy voi uskovana kasvaminen tyssätä siihen ettei tottele Jumalan Sanaa.

    • jeesuksen_oma_69

      kuuliaisuus ,Ei varmasti tyssää uskossa kasvaminen! :) Aamen Jeesus on Herra.

    • Tuomasyhteisöläinen

      Täällä tosiaan kannattaa kysellä tällaisista perustavaa laatua olevia ryhmiä erottavia kysymyksiä. Saat yhtä monta vastausta kuin vastaajaa. Raamatunjakeita piisaa todisteeksi.

      Kärjistetysti: luterilaiden mielestä pilkkaat jo saamaasi kastetta menemällä uudelleen kastettavaksi.

      Vapaissa suunnissa lapsikastetta ei pidetä minään.

      Tämä tulee erottamaan ikuisesti. Toki Luther-säätiö tekee lehmänkaupat kenen kanssa tahansa, kunhan homo ei kasta tai mene kasteelle saati naimisiin tai nainen lähesty alttaria muuten kuin nuttura päässä tai pitkä hame päällä.

      Tässä tuli sitten taas tällaista anti-SLEYläistä propagandaa kaupan päälle ;)

      Vastaus: Uskotpa mihin uskot niin pelastus ei ole varma kuin omassa mielessäsi. Jumalan tiet ovat tutkimattomat. Toki joku olettaa olevansa VARMASTI pelastettu toistellessaan 153 eri jaetta päivittäin ja jankuttaessaan niitä mutta sanoisin, että

      Aito usko on salaisuus ja sinun oma henkilökohtainen totuutesi - ei ole muita totuuksia kuin meidän totuutemme, huutaa seuraava vastaaja - selviää ajan kanssa. Suosittelen rukoilemista ja itsesi/sielusi kuuntelemista. Jumala puhuu sinulle kenties ja ainakin todemmin kuin itseään rakastavat kotikutoiset "profeetat".

    • Barabbas Kuhmosta

      Voithan sinä käydä helluntailaisten tilaisuuksissa kastamattakin. Jos joku vaatii sinulta jotain niin kyseenalaista, onko se sen väärtiä. Vapaakirkostakin löytyy julistusta ja esimerkiksi vitoslaisten suunnalta tai baptisteilta.

      Kannattaa punnita, haluatko miellyttää muita.

    • Jesus_love_you

      Ja kuka estää voihan sitä käydä kasteella?,.Jossain ihan omassa lempi paikassa:oli sitten järvi/joki tai jokin pieni metsälampi metsän kätkössä ! ihan siinä jumalan silmien alla Jeesusta rukoilen! Ei tarvita siinä muita kuin sinä ja Jeesus ! et kuulu silloin mihinkään suomalaiseen seurakuntaan, vaan taivaan isän seurakuntaan.Ole siunattu Jeesuksen nimessä aamen

    • leeviläinen

      Kasteasia, ( sekä Etsivänä kuljen), on täl'viisteen, ettei uskovien upotuskasteelle ole pakko osallistua, vaikka olisi uskonsa julkisesti tunnustava uskovainen.

      Minun mielestäni Jeesuksen lahjoittama Pyhän Hengen kaste on se oleellisin kaste, jolla on Isä Jumalan kasvojen edessä seistessämme vaikutusta iankaikkseen elämään sekä siihen tähtääviin valintoihin tässä maanpäällisessä ajanmuodossa vaeltaessamme.

      Uskovien upotuskaste on uskoon tulleen muodollinen seurakuntaanliittämisrituaali aivan samoin, kuin luterilaisen lapsikastekin.
      Koska kastamatonta lasta ei oteta laisinkaan luterilaisen kirkon kortistoon, vaan lapsikasteen kautta; niin näin ollen myöskään seurakuntajäsenyyden vaihtaminen luterilaisesta helluntailaisuuteen tai vapaisiin suuntiin ei onnistu aivan yksinkertaisesti.

      En tiedä onko helluntailaisille, mutta vapaakirkollisilla on keskuudessaan tällainen vaihtoehto, että uskonsa julkisesti tunnustava voi liittyä kannatusjäseneksi ilman uskovien upotuskastetta. Tällaisella kannatusjäsenellä ei ole kasteen kautta jäseneksi liitetyn velvollisuuksia eikä äänioikeutta mihinkään seurakunnan virkavalintoihin, vaikka kannatusjäsen on nimeltään mainittu jäsen seurakunnan rekisterissä niinkuin muutkin jäsenet ovat.

      Teidän molempien kannattaa olla yhteydessä kyseisiin seurakuntiin, joissa vierailette ja kysyä asioista seurakunnan vanhemmistolta. Samoin te voitte myös soittaa esim. vapaakirkon päätukikohtaan Hämeenlinnaan kotimaanlähetystyösihteerille, joka antaa asiassa ajankohtaiset tiedot tuputtamatta omia henkilökohtaisia näkemyksiään kaikenaikaa.
      Helluntailaisuuden päätukikohdan sijaintipaikkakuntaa en tiedä.

    • evlut

      Yksi usko, yksi kaste. Pysy luterilaisena. Silti voi käydä vapaitten suuntien tilaisuuksissa. Niin minäkin olen tehnyt,

      • Milloinpalaatteraama

        " Yksi usko, yksi kaste. "

        - aivan, uskovana kastettu, kuten tuosta käy ilmi. Aamen! :)

        " Pysy luterilaisena."

        - pysyy sitä luerilaisena, vaikka kastattaakin itsensä raamatullisesti upotukasteella. On luterilaisia uskovia, pappejakin, jotka ovat käyneet raamatullisella uskovien kasteella.

        " Silti voi käydä vapaitten suuntien tilaisuuksissa. Niin minäkin olen tehnyt, sissa. "

        - tottakait suomessa voi käydä missä seurakunnassa tahansa, en kuitenkaan jt:a suosittele.


    • leeviläinen

      Viktor Klimenkon mielipidettä siteeraten: Uskova astuu sillä hetkellä kotiseurakuntansa ovesta sisälle, kun avaa seurakunnan oven ja menee kynnyksen yli, vaikka ei kuuluisi virallisena jäsenenä kyseiseen seurakuntaan..

      Jumalan siunausta menemisillesi..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe