Koiran piereskely..

Epätietoinen

... elikkä voi kuulostaa hassulta, mutta mulla on 5.v uroskoira joka piereskelee päivässä monia kertoja. ja hajut ovat semmosia, että kyllä haisee ja pahalle haiseekin.
raksumerkkiä sekä makkara merkkiä vaihdellaan. sekä tietty ulkoillaan säännöllisesti.en tajua missä on vika. voiko olla joku sairaus vai kuuluuko se vain tän koiran elämään, ainainen piereskely?
asiallisia vastauksia, kiitos.

19

28322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moira

      meilläkin koirat piereskelevät.. välillä usein ja pahemman hajuisia ja välillä vain juuri ja juuri kuultavia hajuttomia piukahduksia. Luulen, että on kyse samankaltaisesta ilmiöstä kuin ihmisellä: AMHIMINEN.

      Tuskin kyseessä mikään sairaus. Kysy toki eläinlääkäriltäsi (pieneläimiin erikoistuneelta), jos vaiva todella suuri, saat kyllä luotettavaa tietoa sieltä.

      Tämä minun vastaus on vain kokemusta ja arvelua.

      P.S: et kertonut kuinka ison koiran omistat, mutta jos todella suuren, suosittelen ilmanraikastimen käyttöä kotona (vrt. mies):)

      • epätietoinen

        ..n. 10kg eli aika pieni koira. sehän tästä tekeekin ihmeellisen, kun se piereskelee paljon. ja ne on semmosia pieruja ettei mitään kuule, mutta se haju... =/

        kiitos vastauksestasi, täytyy soittaa eläinlääkärille heti huomenissa.


      • Auttoi

        Koitapa vehnätöntä ruokavaliota,ainakin eläinkaupoissa nykyisin laajat valikoimat esim. vehnättömiä kuivamuonia. Niin ja sitten tietysti jätät vehnää sisältävät makupalatkin pois. Meillä auttoi ja vaiva palaa jos vehnää annetaan...


    • puppy

      niin,käytin tänään 3 vuotiaan narttuni rokotettavana,ja kerroin samalla eläinlääkärille pahasta lemusta,joka tulee aikajoin koiran takapäästä.joka päivä pariin otteeseen se suhautteli sitä hajua,ja haju oli sietämätön!!! ;/(en puhu pieruista,se oli erilainen lemu :) ) eläinlääkärini kysyi minulta,onko koira yrittänyt hangata takalistoaan maahan tai mattoihin,vastasin että on ja näin sitten päätimme kokeilla anaalirauhasten tyhjennystä.hyhhyh!!!!voi sitä hajua!!! =) ne oli iihan täynnä!!siitä tuli se lemu minun hauvallani,en sitten tiedä..en ole tähän lääketiede puoleen niin paljon perehtynyt enkä koirieni takapäitä tiiraillut,jotta tietäisin,onko nää anaalirauhaset sekä nartuilla että uroksilla,mutta aika varmasti ne on.käväise eläinlääkärillä,ne voivat olla myös tulehtuneet,jos haju on aivan sietämätön.(meillä onneks ei niin ollu,ne piti vaan käydä tyhjennyttämässä,koska koira ei niitä itse tyhjäksi saa.) eli siis tästäkin se voi johtua =)

      • *Ninna*

        Kyllä ne anaalirauhaset on kaikilla koirilla.


    • Nappis

      Koirulini harrasti myös säännöllistä piereskelyä pikkupentuna ja vähän isompanakin. Kun oli saanut kotiruokaa niin ei piereskellyt ollenkaan eli kaasuttelu johtui koiranruuasta. Tarkemmin sanottuna koiralleni maissi aiheuttaa pieninä määrinä ilmavaivoja ja piereskelyä. Jos maissia on enemmän ruuassa niin sitten ovat kakatkin melko veteliä. Koiralle siis ei sovi maissi, se selvisi ajallaan. Monissa koirien kuivamuonissa on maissia ja sen on todettu aiheuttavan herkästi ilmavaivoja koirille, koska se sulaa huonosti. Kannattaa siis tarkastaa onko koirasi ruuassa maissia ja vaihtaa maissittomaan sapuskaan.

      • ...

        Ruoka voi hyvinkin olla syynä piereskelyyn. Siskoni koira paukutteli aivan hirveästi ja muutenkin haisi pahalle, kun sen ruoka vaihdettiin. Nyt tietenkin vaihdettu takaisin entiseen. Eli eri merkkejä kokeilemalla (tietenkin jonkinmoinen jakso, ettei menee "uutuuspiereskelyyn) ja tarkkailemalla paukuttelua ;D


    • Kleini

      Vaikka sanoitkin että olette ruokamerkkiä vaihtaneet, kannattaa kokeilla eri ruokia niin, että tutkitte sisällysluetteloita. Sillä meillä yksi merkki aiheutti kamalat ilmavaivat (Hill's) mutta nykyinen ruoka, joka on maissipohjainen (ProPac) on ollut todella hyvää. Ei ilmavaivoja, ei löysää vatsaa tms. Jokaiselle koiralle sopii eri ruoka ja omansa löytää vasta kokeilemalla. Meillä ei kuitenkaan vehnä ollut syynä sillä muutakin vehnäpohjaista ruokaa on syönyt, eikä siitä noita ilmavaivoja tullut...

    • meta

      Hei!!!

      Vanhana koirakonkarina voin kertoa, että piereskelyyn on yleensä syy väärässä ruokinnassa. Elikkä koirasi on jollekkin ruoka-aineelle allerginen - yleisin allergian aiheuttaja on tosiaankin vehnä. Mutta sitä et saa selville kuin ,kokeilemalla eri ruokia mikä sopii parhaiten. Neuvoisin kokeilemaan aivan tavallisen kaupan koiramuonaa, koska eläinkauppojen ruuat ovat todella kalliita. Itselläni kotona 9 kg:n ruokasäkki ei kestä kuin vähän päälle viikon (iso koira: 66 kg), ja tulisi todella kalliiksi ostaa erikoisruokavalioita.Oma koirani on allerginen juuri vehnälle (tuli vanhemmiten), ja ainoastaan yksi ruokamerkki käy, muista tulee ripulia ja tosi isot jatkuvat pierut. Normaalisti koira tyhjentää anaalirauhasensa ulostamisen yhteydessä. Anaalirauhasista tulee nestettä, jonka haju on niin hirvittävä, että mihin sitä menee, niin takuulla menee paikka pesuun. Edellisen koirani kohdalla oli ongelmia anaalirauhasten kanssa 13 vuotta - pahimmillaan niiden tulehduttua koiralta meni takajalat alta - tuskallista!

      • utelias

        Sattumalta eksyin tänne, ja huomasin ilokseni viestisi. Meillä on myös iso koira (50kg) ja ruokaa menee paljon. Siksi utelisin mielelläni, että mitä "tavallisen kaupan vehnätöntä ruokaa" syötätte koirallenne?


      • sakunatu

        No mikäs allergia sinulla on jos sinua pierrettää?

        Eri ruuat aiheuttavan enemmän ilmaa vatsaan kuin toiset ja niin ikävää kun se onkin niin myös eläimet piereskelevät. Aivan niinkuin ihmisetkin. Ne eivät vain pidättele niitä, joka on tietysti herkille ihmisille ongelma.


      • Hyvät on neuvot taas

        Ensinnä aloittajalle kysymys.. Mitä ruokamerkkiä syötätte koiralle? :) ja sitten..
        Vanhana "koirakonkarina" neuvot siirtymään tavallisen kaupan paskaruokiin?? Varsinainen konkari oot, huhhei.. :/
        Ei tule kalliiksi ostaa eläinkaupan sapuskoita, halvemmaksi itseasiassa koska eläinkaupan ruoat ovat koostumukseltaan huomattavasti riittosampia kaikkine aineineen joten annoskokokin on sen mukainen. Koira voi ulkoa ja päältä paremmin kuin niillä teollisuusjätteillä ja paskakin luistaa paremmin ja mikä tärkeintä harvemmin eläinkaupan sapuskoilla.
        Minä tein sen virheen että siirryin penturuoan jälkeen halppismarkettiruokiin "säästösyistä" mutta loppupeleissä mitään sillä ei voittanut. Paskalla käytiin monta kertaa päivässä, turkki huononi (kiilto hävisi ja karvaa lähti niin jumalattomasti) jne.. Aloin ottaan asioista selvää ja vertailemaan ruokia ja siirryin takaisin eläinkaupan ruokiin ja kannatti. Paskalla käydään 1-2krt/pv niinkuin toimivan mahan kuuluu tehdä oikealla ruoalla, ylenpalttinen karvanlähtö loppui, "läntti" kohta häipyi ja kiilto palasi. Vanhempi syö Bozita robur merkkistä ja pentu Pro boosteria, kokeilemalla selviää mikä o koiralle parasta mutta ikinä se ei ole se teollisuusjäte, tutkikaa mitä kaikkea tavallisen kaupan ruoat vs. eläinkaupan ruoat sisältää (ja nimenomaan tavallisen kaupan, "mitä kaikkea EI sisällä"), tarkkailkaa koiran ulostamista, karvaa, silmiä.. Kaikkea! ja huomaatte että mikä on kannattavaa ja mikä ei :)
        Jos tuhnuttelee voi siihen tosiaan olla syynä maissi, viljat, hotkiminen, ruokakippo alhaalla jne.. 5vuotiaalla epäilisin yliherkkyyttä viljalle? Meillä pentukoira tuhnuttelee iltaisin kamalat leijat jonka uskon johtuvan ahmimisesta, vaikka ruokakippokin on suunnattu ahmijoille, silti :P Täytyy tuolle ahmimiselle tehdä jotain ja sitten katsoa ruoan vaihtoa jos yhä jatkuu.


    • Sxithlit

      Kyllähän minunkin koirani pierekselee... Ja kovaaXD! Veljelläni on koira, ja se pierekselee hermosti! Uskon, että se on luonnollista, turha on hätääntyä.

      • koira 3

        Kyl se on normaalii ku koira pieree ainakin mun mielest


    • se järki...

      No ei se kyllä normaalia ole jos alvariinsa pieree. Kuivamuonat sisältävät niin paljon hiilareita joita koira ei todellakaan tarvitse suuria määriä. Vähentäkää siis nappulan määrää ja laittakaa tilalle raakaa lihaa. Mhb valmiste on myös hyvä antaa ruokinnanmuutoksen alkaessa päivittäin.

      http://www.mustijamirri.fi/tuote/biobak-150-g/002198/

    • mirrimamma

      Mun koira syö kotiruokaa, jonka sisältö on tarkasti tiedossa.
      Kun hiilihydraattina on bataatti, tai maissisosse, ei tule pieruja.
      Kun hiilihydraattina on vehnä tai neliviljapuuro niin tulee pieruja. Jos saa kähvellettyä leipää tulee pieruja. Riisiä ei siedä, siitä ripuli. Perunaa ei siedä.
      Ohrasta tulee vain vähän pieruja.

      Suosittelisin jättämään valmismakkaran. Saattaa sisältää ihan turhaan vihanneksia, joita koira ei juuri tarvitse ja vatsa tulee kipeäksi. Omani tykkää omenista, tulee ilmavaivaa kyllä. Anna siis hyvää nappulaa, jossa ei ole vehnää ja lisänä raakaa lihaa, kalaa, luuta, laktoositonta kermaviiliä tai raejuustoa, laktoositonta piimää. anna myös jotain koirien maitohappobakteerivalmistetta.

      Oma koirani nukkuu vieressäni ja tiedän paukuttelut, muuten pystyssä ollessa vain jos nousee esimerkiksi vasten ikkunaa voi tulla paukkua
      Joskus sitä paukkua tulee koiraltakin, kuten ihmisiltä. Ei aina kuitenkaan niin paljoa.

    • nuranura

      meillä koira alotti piereskelyn tiineenä, ja nyt imettäessä jatkuu edelleen. pierut haisee ihan mielettömän pahalle ja niitä tulee jatkuvasti. koko 40 neliön olohuone haisee, vaikka koira on pikkuinen chihuahua. pennunkatselijatkin ovat huomanneet paskankäryn vieraillessaan :D eipä tuo nyt niin kamalaa ole, mutta uskon että koiralla itsellään on huono olla.. uskoisin sen johtuvan pentunappuiloista, joita joutuu nyt syömään?? ennen ei nimittäin ollut tämmöistä ongelmaa.. voiko tiineys ja imetys jollain muulla tapaa aiheuttaa ilmavaivoja?

    • hyhyh <3

      Minulla 17v Laika ja pieree ja kakkantaa aivan mahoton??? Onko kellään muulla kokemusta yhtä vanhasta?

    • perhearvot

      Nappulat pierettää koiraa. Antakaa parempaa ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe