Miten käsi murtuu?

tyttö13-vuotta

Eli, haluaisin tietää miten saisin murrettua käteni. En siis suoraan sanottuna sitä haluasi, mutta olisi hauska tietää miten paljon se sattuu ja miltä se tuntuu.

Jos onnistuisin kaatumaan talvella vaikkapa pihalla ja käsi jäisi alle, murtuisiko se? siis tarkotan että ihan kokonaan alle? Onnistuuko sama kesällä? Voiko käsi murtua jos siihen heittää jääpaakun? Entä miten olisi luistelemisessa kaatumisen laita?

Olen 13-vuotias tyttö enkä ole vielä koskaan murtanut mitään

43

4968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama tyttö13-vuotta

      ja miten onnistuisin pyörtymään kun haluaisin kokeilla sitä ja tiedän kyllä sen riskit ym.

    • näino

      Käy koulupsykologilla ja kysy häneltä, eiköhän asiat selviä.

    • tateno

      minä olen 66-vuotias,ja eka kerran kaaduin,ja oikea olkavarsi meni kerrasta poikki.,odottivat ja odottivat,josko se olisi luutunut,mutta niin ei käynyt.melkein vuoden söin kipuun tramalia,ja nyt vasta laittoivat osatekonivelen.menee vielä toinen vuosi varmaan,että se vähän paranisi.toimivaa kättä siitä ei tule ikinä.ajattelin vain kertoa,miten pahimmillaan voi kaatumisesta seurata,13 vuotiaalle,joka rehentelee,kun ei ole onnistunut jäseniään murtamaan.olisi kyllä psykologille asiaa,jos tällaista kaatumista toivoisi.ennen otan terveen jäsenen,kuin rahan,mitä siitä saa.

    • 15979

      Eikö Tyttö 13-vuotta olisi vaan parempi olla kokematta noita asioita. Ne tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Murtuma kipu on erittäin kova ja miksi kukaan haluaisi sellaista kokeilla tai pyörtymistä? Sinun kannattaa käydä juttelemassa esim. koulu terv.hoitajan kanssa. Saisit olla mielummin ylpeä siitä, ettei sinulle mittään tälläistä ole tapahtunut. Älä yritä noita temppuja!

    • Älä edes haaveile

      Taidat olla järkeä vailla? Jäsenen murtuminen on erittäin kivulias juttu. Murtunut kohta ei välttämäti palaudu koskaan ennalleen.

    • ehehhrh

      "Entä miten olisi luistelemisessa kaatumisen laita " no siis mä oon 15- vuotta harrastanu luisteluu nyt n. 8-9 vuotta, kaatunu monta kertaa joskus käden päällekin mut koskaan tuo ei oo murtunu. sanoisin että luistelussa käsille ei käy melkee yhtää mitää toisin ku jalat jotka ottaa osumaa jään kanssa vähän turhanki usein, eli jos nyt välttämättä haluat murtaa kätes en kehota siihen ainakaan luistelua, koska sillo sulla tulee olemaan vaikeuksia sen kanssa ja paljon !

    • 50µg

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos.

      Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on vakava D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.

      Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

      Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

      D-vitamiini on erittäin halpaa.

      Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

    • parani täydellisesti

      Mulla murtui sääri muutama vuosi sitten koska kaaduin juoksulenkillä. Kävelin murtuneella jalalla kotiin ja vähän särki. Muutaman päivän päästä menin lääkäriin kun ei särky hellittänyt :-)

    • 11-vuotias tyttö

      Kuule tyttö 13-vuotta ei kannata toivoo et saisit murrutettuu kätes! Sillä mä oon 11-vuotias tyttö ja mulla murtui oikeakäsi kun pistin käteni keinussa olevaan lenkkiin enkä saanutkaan pois hyppäsin maahan ja käsi murtui löin myös pääni , mutta onneksi ei käynyt pahemmin! seurasimme/tarkkailimme kättäni ja vasta 3päivän päästä se kipsattiin se on edelleen kipsissä...... Olen myös joskus toivonut että saisin murrutettua käteni ,mutta en toivo sitä enää KOSKAAN se on todella kipeä enkä pysty käyttämään sitä hirveän hyvin! Joten älä toivo sitä sen kamalaa ja jos kätesi murtuisi kunnolla ei ehkä palaisi ennalleen se voi olla bvuodenkin päästä turvoksissa tai et saa sitä enää suoraksi!

    • lol3

      Veä heliumia koko pallo ja eikös siitä pyörry??!!

    • Ei h-i !

      Kun toiveilla on tapana toteutua, niin pistä kädet ristiin ja toivo, että se ei ole pääsi, joka murtuu. Vaikka olisihan siitä se hyöty, että et enää ikinä idiootteja palstalle kirjoittelisi.

    • 11v

      Parhaat toivoo että käsi murtuu mua ei kyl haittais jos jalkakaan murtuis

    • EI ENÄÄN MURTUMIA!!

      En tiiä mitö ajat takaa mutta mulla on kaks kertaa murtunu käsi ja kerran niskat (hiusmurtuma kyllökin). En enään koskaan halua että niskat murtuu se oli jotain niin kamalaa... Olin neljä viikkoa sairaalassa koska olin tuolloin kuusivuotias nyt 14v makasin päivästä päivään sägysssä jos halusin liikkua piti korkeintaan istua pyörätuoliin ja joku työnsi... Käden murtumat oli kanssa kauheita.. Ajettiin kaverin kanssa lokari-autolla pellolla ja tipuin kyydistä kaveri ajoi käden päältä ja murtui oli kuulemma 2mm vaille ettei olisi mennyt poikki ja sit toisella kerralla tipuin hevosen selästä kun olitiin maastossa esteilemässä

    • lotta

      Mä halusi et,mun käsi tai jalka murtus

      • 456667885433257

        Et voi tilata mikä murtuu jo yrität tasta.atat murtaakin niskasi, selkäsi tai kallosi. Jos niskaan tai selkään tulee vääränlainen pikkuinenkin murtuma, voit päätyä tilanteeseen ettet enää ikinä pysty kävelemään tai liikuttamaan edes käsiäsi. Jos pääsi iskeytyy johonkin voit saada aivoverenvuodon johon kuolet tai vammaudut, sokeudut, mitä vaan kamalaa. Pelkkä raajan murtumakin on hyvin tuskallinen, pitkäkestoinen, hankala. Eikä yleensä palaa entiselleen ikinä. Kipsiä joutuu pitämään ensinnäkin joskus kuukausia, suihkussakäynti hankalaa. Kipsi haisee, sen alta kutittaa. Siinä tuntee itsensä tosi ällöttäväksi. Olen n.30 murtumaa kokenut. Älä ole tyhmä, älä hölmöile!


    • lotta

      Haluisin et mun käsi tai jalka murtus

      • Enskutin

        Nyt ku on lunta ja jäätä nii se on aika yksnkertasta


      • Enskutin

        Nyt ku on lunta ja jäätä nii se on aika yksnkertasta, eli juoksee vaan rappusia ylös, luiskautat jalan pois rappuselta ja jätät käden joko alle tai sit siihen rappusen juureen ja ite siihen päälle. Ite vahingossa murtu molemmilta puolelta rannetta luu ja se oli neljä viikkoo kevyessä lasikuitukipsissä! se ei sattunut muulloin ku sillon ku se tapahtu niin koski ihan hirveesti, ja sit ku saatiin kipsi nii ei enää :D


      • sihinä
        Enskutin kirjoitti:

        Nyt ku on lunta ja jäätä nii se on aika yksnkertasta, eli juoksee vaan rappusia ylös, luiskautat jalan pois rappuselta ja jätät käden joko alle tai sit siihen rappusen juureen ja ite siihen päälle. Ite vahingossa murtu molemmilta puolelta rannetta luu ja se oli neljä viikkoo kevyessä lasikuitukipsissä! se ei sattunut muulloin ku sillon ku se tapahtu niin koski ihan hirveesti, ja sit ku saatiin kipsi nii ei enää :D

        Luumurtumia ja muita tapaturmia sattuu erityisesti silloin, kun on vähän kiire ja vähän väsynyt. Normaalioloissa ei käy niin kuin jalkapallo-ottelussa, että sattuu niin valtavasti ettei voi muuta kuin kieritellä vartin pitkin pihaa. Vaan käden tai jalan pikku luun murtuma sattuu toki heti onnettomuuden tapahduttua, mutta sitten voit jatkaa matkaa, kouluun, töihin, minne lie menetkin. Vasta seuraavien tuntien aikana tai vasta seuraavana päivänä, alat epäillä murtumaa. Kun jalkapöytäni murtui, niin otin äkkiä saappaan ja sukan pois jalasta. Katsoin, onko jalasta mitään jäljellä. Koska ei näyttänyt kovin pahalta, jatkoin töitä.


    • juttelua please

      Voi teitä lapsia..Sitten kun oikeasti teiltä murtuisi luu-itku olisi herkässä-sillä seuraavana päivänä särkee ja turvottaa tajuttomasti.. Hakemaa huomoita koulupsykologilta tai vanhemmiltanne terveemmin keinoin -vaikka pyytämällä aikaa jutusteluun.Huomion saaminen vanhemmilta on tärkeää.

    • mallulululu

      Pian varmaan alkaa kiinnostamaan miltä synnytyskipu tuntuu..

      Olen nyrjäyttänyt lapsuudessani molemmat nilkkani, nuoruudessani katkonut solisluuni ja saan kärsiä kivuista edelleen.
      Ei kannata unelmoida kätensä murtamisesta. Siinä ei ole mitään hienoa. Käsi kuitenkin on tärkeä ihmisen osanen, jota tarvitset toimintakykyisenä koko ikäsi!

    • ruusunnoskjhdbcjd

      meillä koulus ku me luisteltiin nii rinnakkais luoan open toisen äden luu meni kokonaan rikki:(juup...se kaatu käden pääle kun se otti pikkutoppia maast:(

    • huomiota

      Voi teitä. Onko vanhemmat riittävästi kotona? Jutteletteko isä tai äidin tai mummon tai jonkun muun kanssa päivittäin? Oletteko suurimman osan aikaa yksin?
      Kuulostaa siltä, että ette saa tarpeeksi huomiota. Jos nuori ei saa riittävästi huomiota ja turvaa kotona, voi se oireilla sairastumistoiveina.

    • sepyörtyminen

      Pyörtyminen ei ole yhtään kivaa...:( oon itte pyörtynyt ja se EI ollut hauskaa!

    • TajuaakoKukaan

      Voin kertoa että mä olen 11-vuotiaasta lähtien mennyt pyörätuolilla, aivan oikein! Juuri sillä. Halusin samaa kuin sinä, tai no. Shitit, halusin satuttaa itteäni.

    • opiskeliaura

      moi toistaviikkoa sairaaas 12v oon jalka murtu hyppäsin laiturille husterista eikä oo kivaa et jouduin leikkaukseen seioo oikeesti kivaa joudun lopettaamaan kuukaudeks opiskelut

    • hotska

      "...olis hauska tietää, miten saisin murrettua käteni..."
      Nuorisopsykiatri neuvoo!

    • deminen

      moi oon 1v mun käsimurtu 6 viikkoo paketis pus toinen viikko kun eikuulemma ollu tarpeeks vahva eli rulla luistelin koffarin mäkeä alas ja kaanuin hikalla

    • deminen

      siis 11v

    • mäkihaluunmurtaa

      Mäki haluisin et murtus joko jalka tai käsi???

    • Mummovaaneiukki

      Huomion kipeitä kakaroita tuntuu olevan liikkeellä. Ettekö tajua ettei se ole marttyyrileikkiä vahingoittaa itseään.

    • jjj-ketju

      En suosittele murtamaan mitään

    • sivustakatsonutc

      Suosittelen pikaista lastenpyskiatrin tapaamista alkuperäiselle kirjoittajalle.

    • pööö5

      lumilautaillessa meni minulta käsimurtui

    • Sandiee9

      Mä oon 9 ja mulla 4 päivää sitte murtu jalka ja otsaan tuli tikit ku tultiin kaverin kaa pyöräl mäkee alas ja ei oo kivaa

    • Viivulin

      Mä haluisin murtaa myös käden tai ranteen tai jalan

    • Viivulin

      Tietääköjoku miten voisin

      • Sattumanvarainen

        Laittamalla käden oven väliin ja lämäsemällä sit oven täysii kiinni


    • Viiviiii

      Hei! Tämä kuulostaa vammaiselta, mutta haluan murtaa käden helposti! Ei mitää "Laita käsi oven välii ja paiskaa ovi kiinni"! Yksi vsihtoehto olisi ainakin esteiden hyppiminen siten, että laukkaan kuten (käsillä ja jaloilla) hevonen, ponnistan esteelle jaloilla mutta tulen alas käsillä.



      Pliiiis vastatkaa

    • Viivuskin

      Mulla on murtonit jalka ja käsi ja se oli hauskaa koska mäkin toivoin sitä

    • käsivamma

      Minulla ei varsinaisesti ole koskaan käsi murtunut, mutta minulla on synnynnäinen sairaus, jonka seurauksena kärsin koko loppu ikäni käteni kivuista ja ojennus vajuudesta ranteeseen kertyy tietyn väliajoin nestettä ja se tuo mukanaan kauheat kivut :( Käyn parin kk välein ottamassa kortisoni piikin ranteeseen, jolla saadaan nestettä poistettua ja jonkun verran kipujakin.

      En ikinä haluaisi, että käteni murtuisi, koska ne ovat todella heikot luustolta sairauden takia. Sairaus rajoittaa jonkin verran tekemisiäni ja minulla on lastoitettu rannetuki, jota joudun käyttämään nähtävästi koko loppu ikäni.

      Eli minä en koskaan toivo murtavani mitään ruumiin osaa, vahinko on vahinko ja sille ei voi mitään, mutta toivomalla ei kannata toivoo murtavansa jotakin luuta/luita.

    • bamuska

      Mielenvikaisia tapoja saada vanhemmiltaan huomiota epätoivoisina murtumatempuilla. Oletteko uusperheen kakaroita tai ette enää saa tyhmiltä vanhemmiltanne huomiota vaan se pikkusisar tai faceboojk ja netti vie äitis ja isäs huomot.SAIRAITA KIRJOITUKSIA.

    • Anonyymi

      Olette vähän tyhmiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe