Bibon käytökseen puuttuminen..

hirveääkatsoasivusta

Lähelläni elää Bibo-nainen. Parhaimmillaan hän on ihan mukava ja huumorintajuinen (näitä hetkiä valitettavan vähän). Olen seurannut hänen parisuhdettaan. Mies on kiltti kuin enkeli ja ajeluttaa tätä 'prinsessaansa' minne rouva vain haluaa jne. Bibon käytös miestä kohtaan on karseaa. Jos mies saa suunvuoron niin Bibo sen yleensä katkaisee välittömästi. Jos mies kommentoi jotain niin bibo usein saa hirveän raivokohtauksen ja huutaa miehelle; 'ole hiljaa, et tajua mistään mitään...' 'et tajua mistään mitään...' jne. Huutamiset ovat järkyttäviä!
Pitäisikö tähän puuttua sivullisen? Bibo-nainen on kertonut joskus parisuhteestaan. Aina syy on miehessä ja jos häntä vähänkään puolustaa niin Bibo saa hirveät raivarit. Miestä ei saisi puolustaa ollenkaan. Miehessä on vaan kaikki viat, vaikka mies on minunkin mielestäni ehkä 'kultajyvänen' maanpäällä. Kiltti, huomaavainen ja tunnollinen.
Kysyin kun Bibo kerran haukkui miestään, että mitäs tuumit, että voisiko sinussakin olla ärsyttäviä piirteitä jne. Niin Bibolla tällainen ei ollut käynyt mielessäkään!!??!! Ettäkö hänessä jotain vikaa...

Voinko sanoa Bibolle ettei ole ihme jos mies kohta lähtee kun hänen käytöksensä on niin julmaa ja 'kyykyttävää' miestä kohtaan?! Vai pidänkö suuni vain supussa. Mitä jos ero tulee ja Bibo tulee taas haukkumaan miestään siitä tästä ja tuosta. Mitä sitten sanon??

12

653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älävälitä

      Onko rouvalla lääkitys päällä? Miksi ihmeessä sinä sivullisena haluat tuohon puuttua?

      Kyllä mies ajallaan tajuaa lähteä.

      Ainhan noita kiukkuisia naisia on ollut ja tulee olemaan =)

    • hirveääkatsoasivusta

      Joo, mutta mistä tuollainen käytös juontaa juurensa??!!

      • älavälitä

        Syitä typerään käytökseen on varmasti monta, eikä meistä kukaan sivullinen voi vetää johtopäätöksiä käyttäytymisen suhteen mistään.

        Miksi toiset käyttäytyvät liikenteessä kummallisesti tai miksi joku tupakoi vaikka tietää, että se on terveydelle vaarallista? miksi ja miksi?

        Ei kaikkea käytöstä voi selittää bipoilulla tai muilla mielenterveydenhäiriöillä.

        Mielestäni kannattaa vaan keskittyä omaan elämään ja tarkkailla omia juttujaan; niissäkin varmasti pohdittavaa löytyy.


    • hirveääkatsoasivusta

      Olen kanssasi hieman eri mieltä. Ensinnäkin minulla on hieman huoli lähimmäisestäni, eli tästä Bibo-naisesta. Haluaisin ymmärtää miksi hän on ajottain niin vaikea luonteeltaan ja käyttäytyy todella huonosti! Varsinkin miestään kohtaan. Ymmärryksen kautta voisin 'auttaa' häntä paremmin.

      Toiseksi, joudun kärsimään mahdollisista parisuhteen ongelmista. Eli toimimaan kuuntelijana kun miestä haukutaan ja haukutaan. Ja nimeenomaan kuuntelijana, mitään ei voi sanoa, ei ainakaan puolustaa tätä miestä. Bibo kun ei kerrassaan voi tajuta, että hänessä voisi olla jotakin vikaa??!! Mikä on mielestäni omituista, sillä kyllä luulisi jokaisella omatunnon painavan moisen käytöksen jälkeen. Ja jokaisen tunnistavan myös itsessään vikoja jne.
      Lisäksi tästä parisuhteesta tehdään aina numero ja draama ja ihan kuin se olisi tärkeintä maanpäällä ja ihan kuin muilla ei olisi ongelmia jne.
      Hänen elämänsä on tärkein ja hänen ongelmansa niin suuria, vaikka ne itsestäni tuntuvat todella mitättömiltä ja kun itse tiedän tasan tarkkaan mistä ongelmat juontavat juurensa, eli tästä Bibosta. Mitenkä kerrot sen hänelle?? Kun ei kuuntele, varsinkaan häntä ei saa yhtään arvostella ja hyökkää raivoavana päälle pienestäkin asiasta joka ei häntä miellytä.

      Tämä asia vain vaivaa minua. Sillä eihän voi olla niin, että sairauden varjolla kaikki teot ja sanat annetaan anteeksi. Tosin olen saanut ohjeen, että 'toisesta sisään ja toisesta ulos...'. Mutta säälittää kaikki osapuolet :(

    • Kirjoituksstasi voisin melkein päätellä, että saattaisit itse olla kiinnostunut tästä bipon miehestä ... Heidän parisuhteensa on kuitenkin vain heidän välinen asia, josta sinun kannattaisi pysyä loitolla. Sinä tuskin osaat puuttua asioihin objektiivisesti ja rakentavasti. Sinä et mitenkään voi nähdä asioista koko totuutta. Sinun avustasi saattaisi olla paljon enemmän haittaa kuin hyötyä.

      Biponaisen käytös saattaa johtua maanisuudesta. Lue maniasta ja saat vastauksia kysymyksiisi. Ei sinun ole mikään pakko olla heille kuskina eikä sinun myöskään tarvitse kuunnella heidän ongelmiaan. Sinä voit asettaa omat rajasi aivan sinne, minne ne haluat. Toisten parisuhdetta voi parhaiten tukea, kun ei sotkeennu siihen.

    • hirveääkatsoasivusta

      No nythän vitsin murjaisit =) !! Vai vielä kiinnostunut...säälin häntä ja koen että bibo kohtelee häntä todella todella huonosti! En voi tarkentaa paremmin, mutta kyseessä on 'perhe/suku-asia'.

    • Riitely ei auta

      Käyttäytyykö aina noin? Yleensä nuo raivarit liittyvät maniaan. Oma kumppani on välillä tuollainen, eli toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.
      Mikäli ei koskaan käytös ole normaalia on kyse muustakin.
      Voit kohdata maanisen ja voit hyvin ilmaista mielipiteesi, mutta varaudu siihen että katkaisee välit sinuun. Älä ryhdy riitelyyn.
      En tiedä saisiko niin tehdä mutta minä puhun suoraan miltä minusta tuntuu ja miltä hänen teot tuntuvat ja sanon että käytöksen on muututtuva heti. Yleensä putoilee maniasta alas tämän jälkeen. Ensin tietysti on draamaa ja minut jätetään yms yms yms. Koeta olla ottamatta henkilökohtaisesti, ymmärrän murheesi erittäin hyvin.

      • kysyjä?

        Minulla on samanlainen raivoava ystävä. Juuri tuhlasi heidän perheen vähistä rahoista uusiin huonekaluihin ja muihin ison potin rahaa, kun olisi ollut muitakin laskuja maksettavana. Lisäksi vaimo raivosi miehelle aivan syyttä kuinka tämä on laiska paska jne. Kyseinen mies tekee kaikki kotityöt ja koittaa käydä töissä hankkimassa rahaa perheelle. Nainen makaa kotona ja ostelee asioita, joihin ei olisi varaa.

        Voisikohan olla bipo?
        Hänellä on hieman masennusta myös johtuen perheen rahatilanteesta. Siltikin tuhlaa asioihin...


    • 18+15

      Minä tajusin pari vuotta sitten lopultakin lähteä suhteesta jolle annoin kaikkeni. Ex-vaimoni käyttäytyi juuri aloittajan kuvailemalla tavalla. Syyllistämistä, väheksyntää, pettämistä, valehtelua jne... En varmasti ansainnut sellaista kohtelua.
      Nyt elämä hymyilee uudessa tasapainoisessa ja rakkauden täyttämässä parisuhteessa! :)

    • ylpeäerilainen

      Mua harmtitaa niin usein että se että ihminen käyttäytyy tyhmästi rinnastetaan bipoon. Itselläni se on mutta tunnen olevani harvinaisen fiksu, varsinkin verrattuna terveisiin ystäviini. Tai siis toi on hankala selittää. Useat mun ystävät esimerkiksi käyttää hyväkseen mun kiltteyttä, joka johtuu sairaudesta. Tajuan sen itsekin, mutta en osaa olla itsekäs ja aina autan ja teen kaikkeni heidän takia. Mielestäni se on tyhmää ja ilkeää. Ei minun toimintani.

      Jos mäkättää, tai yrittää olla parempi kuin muut ostelemalla turhia asioita, voi hyvin olla normaali ihminen. Suomalaisille ihmisille on jotenkin niin tärkeetä se oma kulissin ylläpitäminen.

    • Bipon vaimo

      Hei!

      Miehelläni diagnosoitiin bipo pari vuotta sitten. Vasta nyt olen uskaltanut kirjata ajatuksiani. Jos haluat lukea, miltä tuntuu olla bipon vaimo, tervetuloa lukemaan vähän sekavaa ajatuksenvirtablogiani. .com/blogger.g?blogID=5119552004469670774#overviewstats/src=dashboard

      • Bipon vaimo

        Eli täällä ei voi ilmeisesti mainostaa blogia. Osoite löytyy, kun kirjoitat bipon vaimo. Olen vasta aloittelija, sillä kaikki on niin uutta minulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe