Valikko

Kaksisuuntainen mielialahäiriö

Keskustele kaksisuuntaisesta eli bipolaarisesta mielialahäiriöstä ja sen hoidosta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Eilen 13.57
Bipo, sosiopaatti vai narsisti..
En ole lääkäri enkä voi ketään diagnosoida, en myöskään halua ketään haukkua enkä mustamaalata. Mutta mistä mielenterveysongelmasta tai persoonallisuushäiriöstä (vaiko perätä jostain psykopatiasta/ sosiopatiasta) on kyse, jos nuori henkilö käyttäytyy näin: Hänellä on ystäviä, paljonkin, ja hän on todella pidetty ja suosittu, siitä en sitten tiedä, kuinka läheisiä tai aitoja nuo ystävät ovat. Ainakin hänestä sanotaan, että henelle voi kertoa salaisuutensa ja että hän on mielenkiintoinen ja omalaatuinen tyyppi. Mutta, hän ei kykene mihinkään pitkäaikasiin parisuhteisiin, vaan vaihtaa kumppania parin viikon/ kuukauden välein, aina pettää ja jättää kumppaninsa ilkeällä tavalla. Hänellä saattaa olla kierroksessa useampi tyyppi samaan aikaan. Eikä häntä haittaa että hän jää kiinni, hän vaikuttaa melkein nauttivan "pelurin" maineestaan.. Exiään hän saattaa kierrättää tai ainakin säätää heidän kans aina vähän uudestaan, vaikka erosta olis aikaa. Kaikki edelliset kumppaninsa hän ajan mittaan pyyhkii kokonaan elämästään eikä pidä heihin enää mitään yhteyttä, ei myöskään keltään pyytele anteeksi ilkeitä tekojaan.. Ihan kuin häntä ei kaduttaisi tai hävettäisi, ihan kuin hänellä ois oikeus kohdella muita miten haluaa. (Tunnen yhden tyypin, jolla on kaksisuuntainen, siihen hän syö lääkkeitäkin, ja hänellä on tapana ns pyyhkiä kaikki miesystävänsä lopulta elämästään, kun on heidät jättänyt. Hän ei siis ikinä enää halua olla heidän kans tekemisissä.. Eikö kaksisuuntasta käytöstä ookin tällänen, että ns työnnetään ihmiset elämästä pois kokonaan?) Hän on todella hurmaava, karismaattinen, salaperäinen ja vetovoimainen henkilö. On jonoksi asti ihailijoita, jatkuvasti.. Oikea sydäntensärkijä. Hän ei ikinä puhu ongelmistaan, näyttää kuin hänellä ei niitä olisikaan. (Tai siis hän vaikuttaa siltä, ettei häntä ikinä hetkauttaisi mitkään huolet, sydänsurut, pettymys ym..) Hän ei oikein anna itsestään mitään. On kova kuin kivi, niinsanotusti.. Ja hänellä ei ikinä tapahdu semmosia "lipsahduksia" että hän jotenkin menettäisi kontrollinsa.. Hän pitää aina asiat sisällään ja tarkkailee muita ja vaikuttaa taitavalta "manipuloijalta". Hän nauttii selvästi siitä, että huolestuttaa lähipiiriään, ystäviään ja kumppaneitaan holtittomalla käytöksellään (esim päihteet ym) eikä ota apua tai neuvoja vastaan. Hän kertoo tempauksistaan ja vaarallisista tilanteistaan, mutta vastaa aiheuttamaansa huoleen tosi välinpitämättömästi. Ja hän on ollut tälläinen kylmä tyyppi niin kauan kun olen hänet tuntenut.. Että näin. Jooh eli.. Jos kellään fiksummalla tulee tästä mitään mieleen, onko ehkä kokemusta samanlaisesta ihmisestä tai jotain.. Olisi kiva kuulla. Olen nimittäin ihan pyörällä päästäni, kun en tiedä mikä tätä ihmistä "vaivaa". Olen vain ottanut paljon tietoa just mielenterveysongelmista, persoonallisuushäiriöistä ja psykopatiasta/ sosiopatiasta, ja jotkut lukemani jutut kuulostaa niin tutuilta... Älkää kysykö, miksi haluan tietää tästä aiheesta..
4
 
19.05.2015
Bibo- diagnoosi on nyt muotia
No,...oli bipo, pibo tai bibo, mutta nyt sitä huudetaan joka tuutista ja osataan jopa mainostaa, et mulla on todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Ollaan niin muodinmukaisia. Lääketehtaat ovat jälleen siis saaneet huudon kuulumaan jopa kuuroille korville. Kansa tietää, niin nyt puhutaan kaksisuuntaisesta ja sitä haetaan niin monelta sadalta kuin mahdollista. Sitä haetaan tuhansilta. Jopa sadoilta tuhansilta. Ihmettelen, niin lähisukuuni on ilmaantunut ihan yht`äkkiä useita kaksisuuntaisen diagnoosin saaneita ihmisiä. He ovat olleet tasaisia ja fiksuja, mutta heidän omat lääkärinsä ovat kehoittaneet ko. henkilöitä kääntymään mielenterveyssektorin puolelle, sillä näillä ko. henkilöillä on ollut vain ja ainoastaan ihmismenetyksiä, paikkakunnan muutoksia jne. Hyvähän se, niin lääkäri on reagoinut " valitteluihin " ja ottanut henkilöt tosissaan. Tämän vielä ymmärrän, mutta en sitten enää sitä, että niin monelle sukulaisistani ja myöskin tuttavistani on laitettu päälle kaksisuuntaisen mielialahäiriön lääkitys. Kuten jo mainitsinkin edellä, niin nämä henkilöt yhtä lukuunottamatta eivät ole milloinkaan elämässään sotkeneet asioitaan niin pahasti, että heille olisi siitä ollut jotain haittaa. Ovat hoitaneet hyvin raha- asiansa, opiskelunsa ja työasiansa. Täytyy siis olla hyvin jotain lievää ,....sellaista tavanomaista, jota meillä kaikilla ihmisillä on. me emme ole koneita ja alakuloa voi tula kenelle tahansa,...sitten jos ollaan vähän iloisempia, niin diagnoosi onkin kaksisuuntainen. lSiis tämä ei voi olla totta, että lääkettä määrätään nyt kohta jo kaikille. Emmekö me saa olla tavallisia ihmisä iloinemme ja suruinemme? Emmekö? Onko lääketeollisuus muuttunut niin ahneeksi ja lääkärit sen mukana, jotta väestö pyritään kokonaa lääkitsemään.!!!!????? Kuten jo joitakin vuosia takaperin on tuotu esille asiaa, että maailman ihmiset pyritään kemiallisesti muokkaamaan samaan muottiin,...medikalisaatio. Sitten kun ei ole enää itsenäisesti ajattelevia , vaan on lääkkeillä muutettu koko sakki samanlaiseksi pöhkömassaksi, niin sen pöhkömassan hallitseminen on helppoa, kun kukaan ei laita vastaan, vaan on kiltti ja nöyrä ja tekee niin kuin isopomo sanoo. Lääketehtaat ovat mukana uudessa maailmanjärjestyksessä, johon kuuluu ihmisten ohjaaminen medikalisaation voimin.
3
 
19.05.2015
Paras SSRI / kokemuksia?
Hei. Olen ollut masentunut jo semmoisen 7-10 vuotta, ja useiden lääkekokeilujen jälkeen haluaisin taas pitkästä aikaa kokeilla jotain SSRI-lääkettä. Olen kokeillut vuosien varrella lähes kaikkia markkinoilla olevia masennuslääkkeitä ja ongelmana ovat olleet sivuvaikutukset. Syon tällä hetkellä Voxraa, koska saan siitä jonkin verran apua, mutta ennen kaikkea sen takia, etten saa siitä juurikaan sivuvaikutuksia. Kerronpa sen verran noista SSRI-lääkkeistä, että mielestäni ne toimivat minun kohdallani, mutta olen joutunut aina lopettamaan sivuvaikutusten takia niiden syömisen, nyt en ole muutamaan vuoteen SSRI-läkkeitä syönyt. Minulla on lääkäri parin viikon kuluttua ja ajattelin pyytää tähän Voxran rinnalle jonkin SSRI-lääkkeen, pienellä annoksella ja kokeilla, joskos saisin apua ilman tällä kertaa ilman sivuvaikutuksia. Minulla on moninaisia somaattisia oireita, jonka takia olen erityisen herkkä sivuovaikutuksille. Koen, että ajoitus on nyt parempi kuin aikaisemmilla kokeilukerroilla. Millaisia kokemuksia teillä on eri SSRI-läkkeistä, erityisesti haluaisin kuulla kokemuksia teiltä, jotka olette kokeilleet useampaa lääkettä. Minkä SSRI-lääkkeen olette kokeneet ns. "parhaimmaksi" ja millaisia sivuvaikutuksia olette eri SSRI-lääkkeistä saaneet?. Tiedän, että kaikki on yksilöllistä ja yksi lääke sopii toiselle jne jne... mutta haluaisin kuulla kokemuksianne ko. lääkkeistä kuitenkin. Eli päävaihtoehdothan ovat sitalopraampi, essitalopraami, paroksetiini, fluoksetiini ja sertaraliini. Kokemuksia ja millaisia sivuvaikutuksia olette saaneet?
6
 
15.05.2015
Missä olet T?
Siitä on jo yli vuosi aikaa kun katosit elämästäni sairauteesi vedoten, olen nähnyt sinut usein kaupungilla sen jälkeen, en ole kuin kerran uskaltautunut moikkaamaan ohimennen. Näen sinut usein joko tulevan tai menevän uuteen kotiisi joka on vain 10min päässä minun kotoani, sillä lenkkeilen päivittäin kotikatusi läpi rannalle. Muutaman kerran olen jopa pysähtynyt ja katsellut taloa miettien että mikä niistä kaikista valoista on sinun, kaipaan sinua erittäin paljon. Tämä kaikki on alkanut ahdistamaan nyt myös minua, mikä on vähän hassua sillä eihän suhteemme koskaan miksikään kunnon suhteeksi ehtinyt edetä ahdistuksesi ja muiden kireittesi takia, mutta ne 8kk jotka olimme yhdessä jättivät kyllä minuun lähtemättömän vaikutuksen ja kaipauksen. En vain osaa päästää sinusta irti, varsinkaan nyt kun näen sinut muutaman kerran kuussa kadulla. Mietin jopa että tulisin ovellesi kelloa soittamaan, mutta eihän minusta siihen ole kun en ole uskaltaunut sinulle edes soittamaan kuin vain kerran ja silloinkin sain sain tylyä kohtelua sinulta, en halua enää kokea sitä samaa sillä se satutti todella paljon. Yritit kyllä itsekin yhtenä iltana ottaa yhteyttä ja minä kadun edelleenkin sitä perjantaista iltaa kun olin muualla enkä kotona, mutta jotenkin se vain tuntuu niin väärältä ettet antanut minulle 5 kuukauden jälkeen kuin vain tuon yhden illan muutaman minuutin ajan tilaisuuden nähdä sinut, sen jälkeen en ole sinusta enää mitään kuullut. Etkö voisi vielä toisenkin tilaisuuden antaa ja edes jotain viestiä laittaa, en pyydä uutta suhdetta tai tilaisuutta vaan ehkä pientä selitystä ja ymmärrystä sillä ikinä ei ole kukaan kadonnut elämästäni kuten sinä teit, sairauteen vedoten ja minä hölmö sen vielä uskoinkin. Oliko siinä sittenkään siirä kysy?
9
 

Sivu /124