Vaara ei olekkaan kovissarasvoissa vaan....

ööööööööööö

"Rasvakeskustelu sai paljon tilaa tämän päivän Expressen lehden keskustelupalstalla. Tiedetoimittaja ja kirjailija Ann Fernholm, joka on kirjoittanut kirjan Ett sötare Blod kritisoi tutkijoita ja viranomaisia siitä, kuinka he edelleen väittävät, että tyydyttynyt rasva on vaarallista sydämelle. Tämä on ristiriidassa modernin tieteen ja kansanterveyden kanssa, kirjoittaa Ann.

Artikkelisssa otetaan esille myös ns. ranskalainen paradoksi. Euroopan maista Ranskassa on vähiten sydänsairauksia ja jopa sydäninfarktien määrä on vähentynyt rajusti, vaikka tyydyttyneen rasvan käyttö on lisääntynyt. Ranskassa tupakoidaan enemmän, liikutaan vähemmän ja syödään enemmän tyydyttynyttä rasvaa. Heillä on myös korkeammat kolesteroliarvot kuin Ruotsissa. Kuitenkin yhä harvempi kuolee sydäninfarktiin. Tätä kutsutaan ranskalaiseksi paradoksisksi ja se osoittaa tämän päivän selitykset epäpäteviksi sydäninfarktien osalta. Ann Fernholm peräänkuuluttaa nykyaikasempaa näkemystä ravinnon ja sydänsairauksien tarkastelussa."

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=41&t=4162

Tietenkin aboriginaaleilla on alhaiset kolesterolit ja maailman suurin sydän kuolleisuus. Olisi syytä pysähtyä miettimään mikä meidän sydärit aiheuttaa.


ps. jotenkin ihmeellistä, että kolesterolin oletetusta sydänvaaroista saa sanaa julistaa, mutta jos eppäilet niin se pyritään vaimentamaan.

9

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Läpänheittoa

      Tuostakaan ei nyt ota selvää että mikä on se lopullinen totuus. Nyt on ns. uutta tietoa, ja vanhalla kehotetaan heittämään vesilintua. Mitä jos sitten 20 vuoden päästä osoittautuukin ettei se tyydyttyneen mussutus sitten niin terveellistä ollutkaan kuin nyt väitetään ?

      • Hulapaloo..

    • mie vaan

      Itse en koskaan käytä öjlyjä vaan voita aina ruoanlaitossa, tosin määrät ovat pieniä ja silti kolesterolini on 4,1. Syön mielestäni hyvin terveellisesti ja vältän ns. turhia kaloreita. liiallista sokerinkäyttöä, kovetettuja kasvirasvoja ja lisäaineita. Valmistan itse ruokani, joka on monipuolinen ja siihen kuuluvat vähärasvainen liha, kala, rasvaton maito, hedelmät, marjat ja vihannekset.
      Mielestäni sydän-ja verisuonisaitauksia aiheuttaa liian rasvainen ja liikaa sokereita sisältävä ruoka eikä voi, etenkään jos sen käyttö on kohtuullista.

    • hta pha

      Voimariinia olen käyttänyt alusta alkaen.Rasvatonta maitoa en osta enkä juo.Kahviin ja teehen sinistä maitoa,jota myös juon ruisleivän voimarin kanssa.Vähärasvaista juustoa käytän paljon.Uusin löytöni on avocadoöljy.Vesi on juomani.Kolesteroli arvot ovat olleet aina kaikki hyviä.Sokeria ja vehnäjauhoa en juuri käytä,ne aiheuttavat liikaa käytettyinä 2-tyypin diabetesta.Margariinit eivät tee kylläisiksi eikä kevyt tuotteet,siksi ihmiset syö liikaa,lihovat ja voivat huonosti.

    • epkråpwerpwerw

      Minä juon aina valkoista maitoa....

    • lapatossu2

      Täällä taidetaan sekoittaa maidosta saatavat kovat rasvat ja teollisesti kovetut kasvirasvat.Molemmista löytyy trans-rasvoja,mutta teolliset rasvat on huomattavasti vaarallisempia.
      Synteettinen on aina keinotekoinen molekyyli jota elimistö ei ole tottunut käyttämään

    • 6,1 ain ollu

      Rasvasta on tehty pelottava peikko. Kolesterolilla, niin hyvällä kuin "pahallakin" on suuri joukko elintärkeitä tehtäviä kehossamme. Ei ole olemassa yhtäkään tutkimusta, joka osoittaisi voin ja muun maaeläinrasvan aiheuttavan sepelvaltimotautia ja sydänkuolemia.


      Kolesteroliarvot vaihtelevat vuodenaikojen, auringonvalon, kuukautiskierron, kilpirauhasen toiminnan, stressitason, liikunnan, ylipainon, tupakoinnin ja muiden sairauksien ja elimistön kroonisen tulehdusasteen mukaan jne. Edellä mainitut seikat vaikuttavat usein paljon enemmän kolesterolitasoihin kuin esim. ruokavalio.




      Ainoa potilasryhmä, jolla on merkitystä kolesterolin vähentämisellä, on familiaarista hyperkolesterolemiaa sairastavat, eli ne, joilla geneettisen perimän vuoksi maksa muodostaa huomattavasti liikaa kolesterolia. Muille, eli suurimmalle osalle suomalaisista ja 99%:lle kolesterolilääkkeitä käyttävistä kolesteroliarvojen keinotekoinen pienentäminen on terveydelle haitallista.


      70-luvulla Suomalaisten kokonaiskolesteroli oli n. 7
      Suomessa kokonaiskolesterolin yläraja on 5,0
      Yli puolet infarktin saaneista omaavat alle 5 kokonaiskolesterolin Suomessa
      Miesten ihanteellinen kokonaiskolesteroli on 5–7 ja naisten 6–9 mmol/l


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

      • Hohhoijakka8

        Ei ne tiedemiehet ja tutkijat tiedä mikä on lopulta terveellistä, mutta onneksi täällä palstoilla on aina joku kertomassa totuuden. Pitää vaan valita ketä uskoo. Helppoa on!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      448
      2185
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      223
      1946
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1552
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1271
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1247
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      40
      1114
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      64
      1045
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe