Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoitus?

Suomen Palloliiton asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin lasten ja nuorten jalkapallon tasoryhmistä maanantaina 20.5.2024 kello 16–20. Keskustelu on osa Ylen ja Erätauko-säätiön Hyvin sanottu -hanketta. Hankkeen tavoitteena on kehittää suomalaista keskustelukulttuuria.


Keskustelussa noudatetaan Suomi24:n sääntöjen lisäksi Erätauon rakentavan keskustelun pelisääntöjä
Kaikki näistä säännöistä poikkeavat viestit moderoidaan, jotta keskustelu pysyy rakentavana, asianmukaisena ja siihen on helppo liittyä mukaan. Pidäthän siis nämä ohjeet mielessä keskustelussa:

* Pysythän asiassa. Keskustelu voi luonnollisesti polveilla, mutta etenkin Erätauko-keskusteluiden aihe on rajattu aloituksen mukaisesti.

* Kerro omista kokemuksistasi. Mitkä asiat, tapahtumat ja tilanteet ovat vaikuttaneet omiin näkemyksiisi?

* Kunnioita myös omistasi poikkeavia mielipiteitä ja anna jokaiselle mahdollisuus kertoa näkemyksistään. Ristiriitoja voidaan käsitellä rakentavalla tavalla – provosoituminen voi pahimmillaan tuhota hyvän keskustelun.

* Tavoitteena on käydä dialogia. Keskity toisten ajatuksiin, ja yritä jatkaa niiden pohjalta keskustelua. Etsi ja kokoa, ja koita etsiä myös piiloon jääneitä asioita. Kysy lisää. Näin voi syntyä uusia näkökulmia ja oivalluksia.

Keskustelua käydään aikarajatusti 20.5.2024 klo 16-20. Palloliiton asiantuntijat ovat mukana keskustelussa- Ketju avataan maanantaina kello 16 ja se suljetaan kello 20. Jos et pääse tapahtuma-aikaan paikalle, voit jättää kysymyksesi tai kommenttisi ennakkoon tähän blogiin.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Linkki keskusteluun jaetaan myöhemmin tähän blogiin.

7

3648

 • Kiinnitetty viesti

  Keskustelua käydään tänään maanantaina klo 16-20 täällä
  Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Vastaukset

Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
5000
 • Anonyymi

  Kappas, tännehän pystyy ihan jopa kommentoimaan :). Näin helppoa se on. https://www.youtube.com/watch?v=yvozyxQNQYQ. Lempipelaajani. Lisäksi, paras tekniikka on ollut Ronaldinholla ja Messillä on hyvä pelin rytmittäminen pallon kanssa. Modricin ulkosyrjä on maaginen. Oikea Ronaldo oli paras paikoista viimeistelijä. Litmanen on paras siihen nähden, kun otetaan huomioon kulttuuri ja maakonteksti mistä pelaaja on kotoisin.

 • Anonyymi

  Kanada voittaa helposti

 • Anonyymi

  Suomen jääkiekko.....per...siitä

 • Anonyymi

  Kanada on terästä..muut tulee perästä...jipiiiii,suomi ylimielistä otetta.Saavt omaa myrkkyä.ha haaaaaaa.Finaalissa kanada-ruotsi.Fakta homma.

 • Anonyymi

  Ensin pitäisi päästä eroon siitä, että lasten joukkueissa on aina jokun joukkuelaisen "iskä" tai "äiskä" valmentajana. Se ei voi johtaa hyvään. Siinähän muut ovat vain ne tarvittava lisä, jotta se ima kultamussukka pääsee pelailemaan.

 • Anonyymi

  Tasoryhmät on hyvä juttu, jos ne pystytään toteuttamaan objektiivisesti.

  Sen kehitysryhmän valmentaminen on usein palkitsevinta, koska jalkapalloa oikeasti rakastavat lapset saavat usein siivet selkäänsä.

  Intohimoinen yksilö ottaa kehitysryhmässä vastuuta, oppii pelaamaan oman ryhmänsä ominaisuuksia hyödyntäen. Ymmärtää, että se pikkumaaliin tekeminen on vain matkan määränpää pallon kauniilla matkalla maaliin.

  Valmentajien, jojojen, huoltajien ja heidän ystäviensä suosiminen romuttaa kuitenkin koko järjestelmän. Lapset eivät ole tyhmiä he huomaavat katteettoman suosimisen.

  Olen nähnyt junnujalkapalloa 12v seuranneena kymmenien todella lahjakkaiden poikien lopettavan jalkapallon "kultapossukerhon" takia. Valitettavasti valmentajat pyrkivät usein, myös johtamaan joukkuetta omaa lasta tukemaan.

  Vapaan kilpailun estäminen on iso ongelma suomalaiselle juniorijalkapallolle. Lapset oppisivat oikeassa valmennuksessa mitä vaan,. Suurin osa valmentajista ei kuitenkaan edes tähtää oppimiseen , vaan seuraavan paikallispelin voittoon omien lasten suorittamina.

  Osalta valmentajia puuttuu "pallit" pystyäkseen kehittämään lapsia kokonaisvaltaisesti. Keskitytään voittoihin, kun intohimo pitäisi olla lasten oppimisessa ja kehittymisessä.

  -Jalkapallokuiskaajaätprotonmail

 • Keskustelua käydään tänään maanantaina klo 16-20 täällä
  Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

  Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
  Ikävä
  159
  2538
 2. Nyt sitten ulos ihmiset!

  Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
  Ikävä
  136
  2200
 3. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

  Mielenkiinnosta kysyn 😄
  Ikävä
  161
  1815
 4. Mies minkälaisista naisista yleensä

  Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
  Ikävä
  94
  1761
 5. Minun pitää tehdä jotain

  En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
  Ikävä
  44
  1462
 6. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

  on jo joku toinen?
  Ikävä
  86
  1451
 7. Onnea Solatie !

  On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
  Kemijärvi
  14
  1327
 8. Voihan J-mies

  Olet ajatuksissani jatkuvasti, voisitko poistua sieltä kun en saa mitään tehdyksi. Seuraavaa kohtaamista odottaessa.. 🤭
  Ikävä
  72
  1141
 9. Sarvisalon kesätori

  Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
  Loviisa
  5
  1088
 10. Mikä saa ihmisen stalkkaamaan

  Toista henkilöä laittomin keinoin ikävää että ei ole minkäänlaista yksityisyyttä
  Ikävä
  154
  940
Aihe