AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / B-kortti meni vanhaksi, harjoitteluvaihe?

B-kortti meni vanhaksi, harjoitteluvaihe?

17 Vastausta 2 190 Lukukertaa
Lipsahti B-kortti vanhaksi ja kuulin, että joudun käymään myös harjoitteluvaiheen. Pitääkö paikkansa?
joo, käyt teoria- ja ajokokeessa, niin saat uuden lyhytaikaisen ajokortin
Niin, mutta pitääkö osallistua sinne harjoitteluvaiheen kahdelle ajotunnille ja yhdelle teoriatunnille?
Ei
Jos ajat nyt uuden lyhytaikaisen kuljettajantutkinnolla, niin joudut harjoitteluvaiheen tunnin teoriaopetukseen ja 2 tunnin ajo-opetukseen, ennen syventävää vaihetta.
Höpö.höpö.EI VARMASTI JOUDU.Turhaa vedät provoja tänne.
No juuri trafi myös minulle vastasi, että TÄYTYY MENNÄ! Ja 200e melkein maksaa, täällä Jyväskylässä ainakin.

Eli vaikka mulla on ollut ykkösvaiheen kortti (n.10v sitten), joudun käymään harkkavaiheen, koska tämä uusi ykkösvaiheen kortti (kävin siis vain teorian ja ajokokeen) on käyty ja saatu 19.1.2013 jälkeen, on harkkavaihe KÄYTÄVÄ. Aivan ällistyttävää, kun itsekin olen saanut kahdenlaista erilaista infoa. harmittaa. Onko oikeasti muunlaisia vastauksia saatu? Meinaan, että jos on, en halua itsekään maksaa tuota 200e. Vielä typerää, että harkkavaiheen voi käydä tässä heti 1kk ajokokeen jälkeen, eli TAAS harjottelemaan ajotunnille vaikka kortti jo on ja harjoitella voi yksinkin. Myös vihkonen, jonka sain - täytyy täyttää ja siellä on ajosta, jota on nyt yksin tehnyt. MUtta haloo, eihän tässä ole mennyt kuin kuukausi, miksi sitä jo nyt kysytään ja mietitään miten on mennyt. voi tsiisus.

Tässä vielä Trafin vastaus: "B-ajokorttiluokan lyhytaikainen ajokortti on voimassa kaksi vuotta. Ellei tänä aikana suorita hyväksytysti 2. vaihetta, tulee ajo-oikeuden ja uuden lyhytaikaisen kortin saamiseksi suorittaa uudestaan ajo- ja teoriakoe. Kun saa lyhytaikaisen kortin ajokorttiuudistuksen voimaantulon jälkeen (19.1.2013), tulee määräaikaisen ajokortin saamiseksi osallistua sekä harjoittelu- että syventävään vaiheeseen ajokorttiuudistuksen mukaisesti.

Lisätietoja antaa Ajovarma. www.ajovarma.fi
"
Hitto12323 on täysin oikeessa, joten liikenneope voi pitää turpansa tukossa. T: toinen jyväskyläläinen
Kysyin Ajovarmalta ja poliisilta. Harjoitteluvaihe on edessä. Oppimispäiväkirjaa täyttämään ja autokouluun kolmeksi tunniksi. Liikeneope oli väärässä.
Niin olin olen pahoillani.
Mutta ihana liikenneope olet :)
oliko pakko päästää kortti vanhaksi?
Kyllä täytyy mennä, 1.1.2013 alkaen/jälkeen suoritettu ajokortti jos on,niin siihen kuuluu harjoitteluvaihde,eli jos olet esim. Viime vuoden puolella kortin ajanut,siinä tapauksessa ei tarvitse käydä. Mutta tosiaan tammikuusta alkaen muuttunut tuo systeemi.
Väärin, se päivä on 19.1.2013. Jos tota ennen on suorittanu kortin niin ei joudun siihen nykyiseen kakkosvaiheeseen.

On sitten eri asia jos on päästänyt kortin vanhaksi, kuten aloittaja.
Joo, mutta jos olet saanut kortin vaikka 1.1.2013 ja menetät korttisi esim. sakkojen takia ja käyt uudelleen inssin ka kirjallisen, joudut harjoitteluvaiheeseen ja syventävään vaiheeseen.

Jos olet saanut korttisi 1.1.2013 ja käyt tänään syventävän vaiheen ja menetät korttisi, poliisi määrää kirjalliseen ja inssiin, mutta harjoitteluvaihetta ei tarvi suorittaa, koska kyventävä vaihe on jo suoritettu.
mulla voimassa 2042v ajokortti
ab
voinko ajaa traktorilla muttaua pellos mutta ensin harjottelua plelloa'
voin minä
 /   /  /  / B-kortti meni vanhaksi, harjoitteluvaihe?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta