Reitkallin pakolaiskeskus 90luvulla

globalistix

Muistoja,tarinoita ,kertomusia tapahtumista elämästä ihmisistä joita liittyy Reitkallin Kartanohotelliin Punaisenristin Pakolaiskeskukseen ja sen elämään 90 luvulla.

Nuo asiat varmaan muistuvat monien mieleen,joten kootaan niitä tänne.

29

1176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valkeekuulako?

      Se ol vissii kaheskytlukuu ko mie kerran olin siel lähistöl ja yritin omenal heitää yht mustarastast ja sit kävikii sillai et se osu puuhun ja kimpos siit suaraan miun omaa nuppii ja miähä vallan tipahin. Vähäks mie sit ihmettelin et oonk mie oikeesti maailman pisin aivokääpiö vai lyhin järjenjättiläinen, oonk mie?

    • monastitöytäisty

      Toisen kerran ko muistan...se ol varmast yheskytluvun alkuu. Miul oli just ostettu uuet adidaksen tennarit ja viäl neljäl raidal. Mie kattelin suu auki ko tytöt laitto rosamundaa ja vankokkii maahan et heilahti... sitte, en tiiä miten on mahollist mut mie ikäänkuin astuin kuvitteellisen esteen yli ja suaraan isoon ruskiaan kasaan... kyl niil tytöil nauru maitto ko ne näki mitä miulle kävi. Hakisko sinne puutarhurikouluu vai ennemmi teknisee? miul oli keskiarvo kohallaa... terveyssoppi meni piälee kun oli just keväthuuma päällä.

    • ookko viäl vapaa?

      Tää oli -93 tai jotain. Sattu sellanen hassu tapaus et miul oli oikee jalka kipiä ja sit se ei antanu oikee varata sille koko painoo. Monet varmaan tiätää kel on ollu vaivana tää samanen juttu.... no mie vähä niinko luukkasin, siel koulun pohjospualel, vähä niinko vakoilin josko siäl taas tytöt perunaa nostas.... erikoinen juttu sattu ko mie olin just yhen polun pääs nii siel toises pääs oli tyttö joka luukkas just vastapualen jalkaa.... siin myä sit yhes kohattii lehmuskujan keskel ja läpsäytettii yläfemmat "veitikka" silmäkulmas ko huamattii et kohtalotoverithan ne tääl keskel lehmuskujaa kirmaa....

    • vieläkii kutittaa

      No nii, hei vaan taas... no niihän siin kävi et mie hain sinne puutarhurpualelle ja pääsin. No kerran siin kevätpualel ko tehtii omenapuunharvennust ja mie siin harventelin keltakanelii vai olik se säröö... no eniwei... yks kimma pyys et mie kävisin sumpit laittaan.... no mie menin ja en millää löytäny kahvinpurui. No sitte mie äkkäsin et just edellisel tunnil oltii tehty vesiväreil ja sakuroil noit puunrunkotutkielmii ja siel oli viel kaikki värijutskat poislaittamatta. Noo... mie katoin tikkurilan värikartast et kahvi on ylenruskiaa ja nappasin siit yhen väripaketin matkaan ja keitin vesiväreist sumpit. Kukaan ei melkeen huamannu mitään, vähän vaan yrittivät et muka laihaa.... mie näytin sit sille tytölle joka pyys miuu, sillai käsil pyöreetä merkkii et niinko ok. Se tajus väärin ja tuli illal miun huaneesee, olin aika paineessa.

    • pääskytä yötäkään

      Peijakas sentään, se oli vissiin sitte -96 ko just tultii syyslomalt takas koululle. Mie olin yhen veon takii joutunu oleen maalis erään kiekkomatsin. No siin kävi sit sillai et ko se lätkävuaro oli nii myähää nii mie olin nukahtanu se maalivahin maski päässä. No ehän miä siin aamul huamannu et miul oli se maski viäläkii naamal. No mie huristelin siit sitte Reitkallii ja koululle. No jotenkii miuu se univelka huimas tai jotain et mie niinko vahingos ajauduin tikarappusille ja siitä sitte ylöspäin kakkoseen, jossa tytöt bunkkas. NO sitte mie ikäänkuin havahuin siin Kakkosen ikkunal ja sitte alko hirvee huuto.... No sitte seuraavaks muistan et joku vierasesine lensi ikkunan lävitse suaraan mun otsikkoon ja matka alaspäin alko... LVähänkö kaikkii nauratti kun ottivat maskin pois ja huamasivat et sehän oonki miä,

    • kuviossa kelluu

      Moi, se ol vissin Terho ko kerran, oisko ollu -89 sai päähänpiston et laitetaanko yhteissauna Joen rantaan. Se ei millään tajunnu et ois kannattanu kysyy ensin Joelta, varsinkii ko se oli Amerikan painimestareita, vissiin Tulsasta tai jostain mut kuiteskii... No Joe oli just sopinu tällit sen yhen Annikin kans..voe että, viäläkii puistattaa...Onneks yx Arto oli sen verran hereil et oli käyny teknises virastos tarkistaas et onko se ranta Joen vai eikö. Kävikii ilmi et just se ranta ei ollukkaa Joen vaan yhen Järven (ei Iiro) ranta. No mie sit siit soitin Joelle ja sekii oli ihan et voi millasii väärinkäsityksii sit sattuukii... No kaikki päätty onnellisesti yhteissaunaan ja kaikilla oli niin mukavaa, harni ettet saanut olla mukanaaa....

    • Kauhia rauma...

      No nii... se oli vissiin -89 sekii ko mie kerran keitin maitoo yhteiskeittiös, en tiiä miks, ei se munkaan miälest oo normaalii keittää maitoo...eniwei... olin siin sit sillai ihan ajtuksissain ko siihe tuli yx Mirkku. Sil oli pitkät silmäluamet ja nenä. Hää sitte kysy et mitä sie **** teet? No mie siihen vastasin...hyvin ammattimaisest et nääthä sie itekii.... No MIrkku sano myähemmin et sil oli heränny äitinvaistot ja sen takii se alko huutaa mullle ihan sikanaa.... No miä ite koin tiätyst hirveen ulkopualisen uhkan ja tilasin taksin..... seuraavan aamun heräsin lehtomäest, Kouvolast, ei hyvä!

    • Uskadaaraa

      Tää pitää viel kertoo... noo.. oli vissin -90 tai jotain alkusyksyy. Ite olinomast mielest hyväs kunnos. No se oli se yx Tiia ko tuli ikäänkuin haastaa karkeloon. Kilpailun nimi oli:"kumpi morjestaa" nopeemmin vasemmal käel? NO se oli ovela ja yritti käyttää peilii apuna, mut onnex yx Arto oli hereillä ja huamas sen fuskun. Niinpä Dumarit tuamitsi mut voittajaks... arvaa oliko vientiä? No v**** EI!

    • Pimmeetä

      Kerran oltii sit Artsin kaa kahestaa tulos koululle ko nähtii vilkkuvii valoi... Molemat oltii sit et mitä ihmettä nyt on tapahtunu.... Kauheeta... Artsi yritti soitella sille yhelle Miaalle mut ei saanu kiinni. No me oltii siin pilkkopimees ihan neuvottomii, melkee ko vanhasummalaiset.... no onnexs Artsi tajus viimenää et avataa nyt v**** silmät nii nähää jotaa. Se olikii hirveen hyvä ajatus ...nähtii melkee yhtä hyvin etee ko taaksekii ja kas kummaa siin oltiikii tyttöjen pualest järjestetty meille polttareit vaik ei kumpikaa oltu ees menos tai ees aikeis mennä naimisii. Oli se erikoinen juttu! Ihmeteltii sit viäl pitkää, melkee 90-luvun pualelle. Sit Arvi sano et unohetaa koko juttu ja se avas kaikki lukot. viimenää....

    • keripukki ei kiitos

      oisko tää ollu -89 tai jotaa.... eniwei... olin just päässy kämpille ja pannu ikkunalinkun omast miälest kiinni.... No se yx Mirkku tuli ikkunast ko vanha tekijä. No onnexs ite olin aavistanu jotain kummaa väreilyy ja niinpä olinkii turvautunu vanhaa imukuppi kikkaan. olin nääs imukuppien avul oman sängyn pohjalaveris kiinni alapualella kun se Mirkku "hyäkkäs"... Ainut et se fakin vaneripohja petti ja Mirkku romahti suaraan mun päälle.... noo... onnexs kerkesin hämätä et olin niinko vessan imukuppausreissulta tulossa....se mIrkku oli aika nälkänen nääs...jos `ymmärrät mitä tarkotan?

    • ent.vehkalahtelainen

      onkos Somalit viellä siellä asumassa

    • jooo.

      mie jörnin siel yhtä somalii peräaukkoo nii se huus vaan et tahto auto lisä raha.

      • rotu jalostui

        Myös pimpukat olivat kireitä. Moni tumma tyttö tahtoi molempiin.


    • musta murjaani.

      onneksi se varas apina lauma muuttivat pois.

      • soome somaleille

        älä sinä soomelainen urputa, kyllä meitä tulossa iso lössi,koska soomessa hyvät sosiaaliedut ja ei tarvi tehdä mitään


    • Retkalli

      Jippii Retkalli ruulaa!!! kaikil tytöil sinne sibeliuksenkatulle terkkui... muistakaa laittaa muavit alle....

    • Reitkalliseis

      miekii oli siel visii joskus takavuasin tai sit mie muistan iha väärin

    • pamelaantersson

      Miulle kävi siäl sillee et kerran olin kätkeytynyt jopa itseltäni sinne vatelmapensastoon. Tiä kuin kauan olin siin ollu nii tuli kumma tunne en oikee tiiä et mikä se loppujen lopuks oli mut onneks se yks muija Rauni nimeltää älys soittaa sen Kumma heppu ja lopun ajan voidellut biisin "kesä" nii siihen miä sit niiku heräsin vähä ku talvihorroksest ja heti heitin talviturkin summarivöriin.

    • nytsetule

      mie en muista mis se oli, oisko ollu samas paikas vai oliko se jossaki mihin mie matkustin aikasemmin kun olin jo sillon huonomuistinen, mut sen mie muistan et siin ol sellasta karvaa maassa taikka heinää ja se ol iltapäivää tai aamua ja keinokuituset housut otti aurinkoo vastaa ku olvat tummat ja mie olin jotenkii hies ja en jaksant tehä muuta ku kattella siin vähän et pitäs kenkätkii lankata vaik enstöiks ja mie en löytäny mist saa ison kirjaimen ja tää jäi vaa tähä ku se men vessaa ja mie

    • Io.oI

      ElintasoLoisia olivat jo tuolloin eivätkä ole suomesta lähteneet takaisin vaikka maansa on turvallinen...

    • sentähemärkänee

      loisii ollaa kaik siel ja tääl

      • gfhgdfdr

        Somaleiden Koraani, samoin arabien, eikä se ole mikään rauhanuskonnon oppikirja ja kun ei tarvi tehdä töitä ansaitakseen iso raha suomessa, niin somalitkaan eivät tahdo yhtään pois.
        https://www.youtube.com/watch?v=rldWg0drzeg


      • retyyet

        Afgaanit ja tietty.(Irak, Somalia, Afganistan. Turvallisii maita), mutta lisää en halua ainuttakaan, enkä muitakaan muslimeja.


    • Dosijuttu

      Siellä oli pari maastopukuhoususta skiniä pitämässä järjestystä ihme ja kumma. Kerran toinen niistä huusi jotain ja jumalauta kun somalit juoksi. Tuo on jäänyt aina ihmetyttämään.

    • Yoloswagger69

      Tulin vaa kertomaa et hamina on iha paskaa.

      • Palluka3

        Söivät somalit Kanuunan sovituskopissa banaaneja.


    • verkkoovesiisutja2

      Ihmislapset lähti tyhmenemää ku alkovat kulkee kahel jalal ja mitä tulee ermaalaisii ihmisii ja heijän touhuloihinsa, ni kyl myö kotsuomalaiset pärjätää siin kilvas, ollaa enempi persiist kotosi ku pitäs. Peilöihe etee tääki sakki täält ja sitte joutusast pois someämmän silmist ja käsil tekemää, siin raikastuu miel ja munat palajaa kotpesää, eli itelle.

    • Tsäpädäpäsynninyö

      Sokkarin kahvilas meinas nokikeppi tuikata väntsään ylimääräsen reiän,väntsä ei tykännyt ja löi tuolilla päähän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe