Työtön ulkomaille työn perässä?

puurokauha

Olen totaalisen kyllästynyt työttömyyteen Suomessa ja harkitsen vakavasti muuttoa ulkomaille (Eurooppaan) työn perässä. Ongelma kuitenkin on, että rahaa mulla ei luonnollisesti ole kovinkaan paljoa, joten saako ulkomaille muuttoon jostakin rahallista tukea?

Lentoliput pystyisin kustantamaan itse, mutta en esim. tavaroiden kuljetusta toiseen maahan tai mahdollisia takuuvuokria tms. toisessa maassa.

5

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulkomailla töissä

      Jätä tavarat Suomeen varastoon ja lähde matkalaukulla. Ulkomailla niistä roinista on vaan haittaa...

      En usko että jostain rahallista tukea muuttoon tai takuuvuokraan, mutta jos vuokraat huoneen kämppisten kanssa niin silloin se takuuvuokra ei ole mahdoton. Euroopan maissa on ihan ok asua kimppakämpässä vanhempanakin.

      Yritä säästää sen verran rahaa että pärjäisit edes pari kuukautta omillasi. Työn hankkiminen ei ole välttämättä mikään simppeli homma.

    • han soba

      Ulkomaille lähtijä on omillaan. Jos sinulla ei ole rahaa kuin lentolippuun niin harkitsisin vakavasti kannattaako edes lähteä. Aluksi ulkomailla kuluu paljon rahaa ennenkuin alat saamaan mitään. Joudut asumaan esim. hotellissa samalla kun etsit asuntoa ja töitä. Takuuvuokrat voivat olla tuhansia euroja. Suosittelen edellisen viestin mukaisesti lähtemään pelkällä matkalaukulla ja jättämään tavarat Suomeen varastoon tai vanhempien luokse. Perilllä ostat välttämättömimmät. Voit myös pakata muutaman laatikon lähtövalmiiksi ja jättää ne esimerkiksi vanhempiesi luokse odottamaan lähettämistä. Euroopan sisällä muutaman laatikon lähettäminen ei ole kallista. Varaudu kuitenkin siihen, että voi kulua muutama viikko ennenkuin ne ovat perillä. Koko omaisuutta ei ole todellakaan järkeä lähettää, vaan yleensä kannattaa aloittaa tyhjältä pöydältä. Jos saat järjestettyä työpaikan etukäteen jo Suomesta käsin niin voit kysyä tulevalta työnantajalta antavatko he jonkinlaista muuttotukea. Perushommissa ei yleensä sellaista saa, mutta paremmissa asiantuntijahommissa voi saada.

      t. ulkomailla asuva ja työskentelevä (parhaillaan 4. ulkomaa menossa)

    • Guinea-Pig

      Kuten Han Soba tuossa sanoi, yritä järkätä työpaikka ennakkoon Suomesta käsin. Esim. Irlannissa on paljon firmoja, jotka palkaa suomalaisia asiakastukitehtäviin, aiempaa kokemustakaan ei välttämättä tarvita. Aika usein firmat tarjoaa jotain apua muuttoa varten (asunto/hotelli ekaksi viikoksi, rahallista tukea (ei välttämättä anneta heti, vaan vasta ekan työskentelykuukauden jälkeen ) jne. Etukäteen kannattaa myös selvittää, mitä pakollisia byrokraattisia kuvioita tulee eteen, kuten mm. paikallisen sotu:n (tai sen vastineen) hankinta ja mitä sitä varten vaaditaan.

      Työpaikka on hyvä olla tiedossa ennakoon monestakin syystä, ilman sitä voi olla ongelmia avata paikallista pankkitiliä ja saada kämppää vuokralle. Itse kun lähdin Irlantiin muutamia vuosia sitten, niin alkupääomaa oli hieman päälle 2000 euroa. Ennen kuin palkka alkoi juoksemaan tilille, niin kyllä tuo summa oli suurelta osin käytetty loppuun. Takuuvuokra oli tuolloin meidän porukalta kahden kuukauden vuokran suuruinen, eli hieman vajaa tonni per nuppi (paritalon puolikas kolmelle hengelle). Tosin nyt vuokrat on tulleet alaspäin siitä, mitä ne tuolloin olivat. Useimmat asunnot vuokrattiin kalustettuina, ja perus-kodinkoneet ml. pesukone kuului vakiovarustukseen.

      Omaa lähtöäni en katunut. Kun kaikki alkoi rullaamaan, niin talous koheni ripakasti kiitos alhaisten verojen. Ja vaikka se homma ei mikään unelmaduuni alkuun olisikaan, niin puolen vuoden/vuoden jälkeen on huomattavasti helpompaa etsiä parempia työpaikkoja.

    • ajatelmia -

      Parikin kertaa työn vuoksi ulkomaille muuttaneena, sanoisin, että niin se tuuppaa olemaan jotta muuttokustannukset kasautuu maksettavaksi aika heti muuton alkuun.
      Tavallisesti kun muuttaa jonnekin, tulee ensiksi asuttua parista päivästä viikkoon jossain hotelli- tai hostellimajoituksessa, tai niin ainakin itse tein. Majoitusten hinnat riippuu kohdemaasta.

      Sitten, samoin kuin suomessa, jos muuttaa yksiöön/kaksioon, pitää pääsääntöisesti vuokran päälle maksaa kuukauden-kahden takuuvuokra, ja mahdollinen välityspalkkio. Muuttoon euroopan alueella voisin suositella noin 2000 euron budjettia, tai ainakin puoltatoista tonnia (kuukauden vuokra takuuvuokra ruokarahaa), näin siksi koska luultavavimmin palkat ja muut mahdolliset relocation-tuet saa vasta viikkoja muuton jälkeen.

      Sitten on edullisempia solu- tms. yhteismajoitusratkaisuja, ja tavallisesti jos on työpaikka, niin ne työkaverit siellä työpaikalla osaavat neuvoa, opastaa ja antaa vinkkejä näissä asumisasioissa.

      Voi olla myös kannattavaa kysyä työhaastattelun yhteydessä esimerkiksi mahdollisuutta työpaikan puolesta tarjottuun majoitukseen ensimmäisiksi viikoiksi siellä uudessa maassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe