Valikko

Työelämä

Oletko töitä vailla, haluatko vaihtaa alaa tai olisiko sinulla tarjota muille töitä? Löydä potkua elämään tältä palstalta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Tänään 19.32
Työtömyys lisää kilpailukykyä?
Kun työttömyys lisääntyy niin samalla sen pitäisi lisätä kilpailua työpaikoista. Työntekijän pitäisi joutua tarjoamaan työtään halvemmalla kuin ennen, samoin kuin joku tuote kaupassa ei mene kaupaksi sen hintaa on halvennettava. Työnantaja hyötyy niin että hän voi laskea hintojaan tuotteille ja yrityksen kilpailukyky markkinoilla kasvaa. Työntekijä hyötyy työpaikan saamisella. Työn täytyy olla samanlainen kuin mikä tahansa muukin tuote. Jos ei mene kaupaksi laske hintaa jos ei sittenkään mene kärsi se tappiona. Kyllä tuote kuin tuote ostajansa löytää kun hinta lasketaan riittävän alas, samon on työttömän laita. Miksi pitää hamuta palkkaa kun talous on aallonpohjassa? Miksi ammattiliitot pitävät kartellia niin että määräävät työlle hinnat? He kyllä pilaavat koko talouden. Markkinatalouteen täytyy kuulua se myös että saa vapaasti tarjota työtään sillä hinnalla jolla se käy kaupaksi. Tilanne on nyt sellainen kuin kauppiaan pitäisi pitää maitolitralle hintaa 5 eur jonkin muun kuin itsensä määräämänä vaikka se maito ei sillä hintaa menisi kaupaksi koskaan. Kun työtunti halpenee alenee myös hinta mutta kilpailukyky kasvaa. Yrityksen voitto on ok, koska yrittäjä laittaa ne rahat uuteen yrittämiseen joka tuo lisää työpaikkoja. Yritys on se, joka on ainoastaan merkitsevä, siltä ei voi viedä mitään. Yritys tuo tuotteet, työpaikat, verotulot. Ilman yrityksiä ei ole mitään. Jos liitot keskittyivät vain muihin kuin palkka-asioihin homma olisi ok. Antaisi työntekijän vain määrätä oma palkkansa sellaiseksi että hänen työpanoksensa menee kaupaksi. Jos talous sitten nousee voi työntekijäkin pyytää silloin enemmän palkkaa. Yrityksillä jos tulot jostakin syystä romahtaisi niin kulut myös seuraisivat kehitystä joko ylös tai alas. Kai yrityksen talous on samanlainen kuin yksityisen henkilön talous, jos tulot putoavat puoleen kai yksityisenkin henkilön tulee silloin miettiä menojensa alentamista. Jollei siihen kykene, romahtaa kaikki. Ihmiset tulevat yllättävän vähällä toimeen, tiedän henkilöitä jotka elävät ja tulevat toimeen n 600 e puhtaalla kuukausituloilla. Jos kyseiselle henkilölle maksetaan 1000 eur puhdasta käteen niin onhan se 400 euroa enemmän kuin ennen, kai sillä jotain saa enemmän? Riippumatta vielä ammatista, oli ammatti mikä tahansa. Työehtosopimukset pois niin silloin työntekijälle voidaan maksaa sensuuruista palkkaa että työttömyyspäivarahan määrä täyttyy.
14
Työ ja opiskelu > Työelämä > Potkut ja työttömyys
Tänään 16.58
närästää pahasti tämä lusmuilutoiminta
Töihin tullaan vähän sinnepäin. Työpaikassa ei ole liukumaa työaikojen suhteen. Jotkut aloittaa päivänsä syömällä kevyen aamupalan. Samaiset henkilöt tekevät toimensa todella verkkaiseen tahtiin samalla hoitaen sosiaalisen puolen kertoen perheensä viikonloppuvietot. Kahvipaussille menevät 9 aikaan, vaikka hommat ovat kesken. Muut tekevä työnsä siihen pisteeseen, että voivat istahtaa juoden rauhassa kahvinsa. Aikaisemmin aloittaneet istuvat edelleen jatkaen kahvitusta siihen saakka, kunnes viimeinenkin uurastaja lopettelee. Tassutellaan ja jaaritellaan, työnteko on toissijaista. Ennen lounasta otetaan huikopala ja lounastauko venyy tunnin mittaiseksi. Muut odottavat, että pääsisivät myös syömään. Jos syöt eväitäsi ovat nämä taukonsa pitäneet edelleen lounaalla jaaritellen omia asioitaan ja itse varsinaisen tauonpitäjä saa siinä ohessa hoitaa satunnaisia akuutteja työtehtäviä ja kuunnella mitäänsanomatonta lässytystä. Edessä vielä kahvipaussi vuoronvaihdon yhteydessä, mikä täytyy joidenkin mielestä pitää yhtenä suurena perheenä. Työtehtäviä kasataan ja ennen kotiinlähtöä toiset selvittävät iltavuorolaisille vuoron kiirrellisyyttä ja poistuvat kotiin jättäen muut tekemään aamuvuoron työt loppuun. ihmettelen miten tämänkaltainen toiminta sallitaan ja veronmaksajana olen pöyristynyt. Yksikössä on todella lepsua väkeä johtoa myöden. Vuorossa työt tulee tehtyä toimivalla porukalla puolet vähemmällä henkilöllä. Toimin terveydenhoitoalalla kunnallisella puolella. Onko tämä vallitseva käytäntö muillakin aloilla vai pelkästään tätä aikaa kuvaavaa toimintaa.
11
Työ ja opiskelu > Työelämä > Työ ottaa päähän

Sivu /4478