Valikko
Etsi

Työelämä

Oletko töitä vailla, haluatko vaihtaa alaa tai olisiko sinulla tarjota muille töitä? Löydä potkua elämään tältä palstalta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

Tänään 18.33
Töitä herkälle?
Kaipaisin nyt vinkkejä sellaisilta ihmisiltä, jotka tekevät tai ovat tehneet ”unelmatyötäni”. Eli jos teet itsenäistä, rauhallista, ennakoitavaa työtä, jossa ei juurikaan tarvitse olla ihmisten kanssa tekemisissä, niin mitä teet työksesi? Kirjoitan vielä tähän alle lisätietoa itsestäni, mutta tämä oli lyhykäisyydessään se kysymys johon haluaisin vastauksia. Olen ollut nyt muutaman kuukauden työttömänä, sitä ennen tein muutaman vuoden pätkätöitä. Insinööriksi opiskelin aikoinaan ja iältäni olen melkein 30. Olen aina pitänyt itseäni jotenkin huonona ihmisenä, mutta nyt viimein olen pääsemässä sinuiksi itseni kanssa. Olen ymmärtänyt, etten ole samanlainen kuin valtaväestö, mutta ei se minusta huonoa tee. Suurin ongelmani on siis se, että olen sisäänpäinkääntynyt ja herkkä ihminen. Ihmissuhteiksi minulle riittää mieheni ja pari hyvää ystävää, useampi on jo liikaa. Hetki sitten jouduin katkaisemaan välit erääseen tuttavaan, kun en yksinkertaisesti jaksanut puhua hänen kanssaan päivittäin puhelimessa. Olen murehtija ja stressaaja. Jos tiedossa on jokin epämukava sosiaalinen tapahtuma, ahdistun ja koitan keksiä tapoja sen välttämiseksi. En niinkään vihaa ihmisiä, toisinaan pidän seurasta kovastikin. Tosiasia vain on, että elämä käy minulle liian raskaaksi, jos en saa itse päättää koska ja kuinka kauan olen ihmisten kanssa tekemisissä. Puhelimen soiminen säikäyttää aina, varsinkin jos en odota puhelua. Joskus, jos jokin virallisempi keskustelu kestää liian kauan (esim. yli tunnin), huomaan olevani aivan loppu. Ajatukseni eivät enää kulje ja tuntuu että voisin mennä seuraavaksi nukkumaan. Siksi yritän keksiä itselleni työtä jota saisin tehdä omassa rauhassa. Jos energiani kuluu ympärillä pyöriviin ihmisiin, ei työnteosta tule mitään. Työ ei myöskään saisi olla liian vaihtelevaa ja vaativaa, sillä en enää halua elää siten etten murehtimiseltani pysty syömään enkä nukkumaan. Haluan ennakoitavan ja rauhallisen työn, jossa en joudu pelkäämään sitä että ehdinkö tai osaanko tehdä tehtäväni. Olen siis kaikkea sitä mitä työnantajat eivät etsi. Auttakaa.
9
Työ on ihanaa 
Tänään 18.06
Älä ole omatoiminen työnhakija! OPETUS!
Case: Olen työtön ja hain omatoimisesti työvoimakoulutukseen. Kurssin kesto olisi 6pvä. Onnistuin sekoamaan päivissä ja muistin aloituspäivän väärin, jonka seurauksena myöhästyin ensimmäiseltä päivältä viis tuntia. Koska en ollut paikalla ensimmäisiä minuutteja en saanut enään osallistua loppukurssille. Seuraus: Koska myöhästyin 6pvä kursista viisi tuntia, johon itse tyhmyyttäni hain. Otetaan minulta kahden kuukauden työttömyys päivärahat pois. Opetus: Älä missään nimessä ole mitenkään omatoiminen. Jos olisin vaan maannut kotona pimeässä nurkassa ja yrittänyt syrjäytyä parhaani mukaan olisin saanut nostaa ko. kahden kuukauden päivärahat ilman ongelmia. Mutta kun tyhmä menin omatoimisesti hakeutumaan kurssille ja myöhästymään siitä 10 prosenttia niin minua sakotetaan rankasti. Minulle olisi tullut paljon halvemmaksi käydä kurssi omasta lompakosta eikä työkkärin kautta. Myöhästyin viisi tuntia. Tuona aikana oli varmasti useampi tauko pidetty eli tehollisesta opetuksesta myöhästyin 3-4 tuntia jonka olisin hyvin voinut kotona opiskella kiinni, kun kaiken lisäksi kurssin lopussa olisi ollut koe jossa olisi voinut näyttää menikö oppi perille. Mutta tämähän ei ole tärkeää, koska tärkeintä on paikallaolo eikä oppiminen. Kurssin vetäjätkin ovat aiemmin sanoneet, että saa nukkua, koska oppimispakkoa ei ole vaan paikallaolopakko.
8
Potkut ja työttömyys 
Tänään 14.18
Rikolliset kuriin - Suomi nousuun
Euroopan unioni määrittelee termin ”järjestäytynyt rikollisuus” yhdentoista ominaisuuden luettelolla. Luetelluista ominaisuuksista neljän pakollisen (kohdat 1, 3, 5 ja 11) sekä yhteensä kuuden kohdan on toteuduttava, jotta ryhmä täyttäisi järjestäytyneen rikollisuuden vaatimukset. 1. useamman kuin kahden henkilön yhteistyö 2. ryhmän jäsenillä omat määrätyt tehtävät3. ryhmä toimii pitkän tai rajoittamattoman ajan 4. ryhmä käyttää sisäistä kuria 5. ryhmää epäillään törkeistä rikoksista 6. ryhmä toimii kansainvälisellä tasolla 7. ryhmä käyttää väkivaltaa tai muita uhkailukeinoja 8. ryhmä käyttää peiteyhtiöitä 9. ryhmä harjoittaa rahanpesua 10. ryhmä pyrkii vaikuttamaan poliitikkoihin, julkiseen hallintoon, tiedotusvälineisiin, oikeusviranomaisiin tai talouselämän edustajiin 11. ryhmän toiminnassa taloudellisen hyödyn ja/tai vallan tavoittelu on määräävänä tekijänä. Siinä teille ammattiliittojen, kirkon, säätiöiden ja yhdistyksien tunnusmerkit, jotka järjestäytyneenä keräävät suojelurahaa, eivätkä koskaan ole maksaneet veroja. Jotta laajamittainen järjestäytynyt rikollisuus kannattaa, se tarvitsee yleensä jonkin verran tukea myös ympäröivältä yhteiskunnalta. Tavallisesti se hankkii tukea esimerkiksi lahjomalla tai kiristämällä korkeita virkamiehiä tai muutoin korruption avulla. Myös lainvalvojia ja poliisia pyritään usein lahjomaan ja uhkailemaan.
1
Ammattiliitot 

Sivu /4563