Valikko
Etsi

Työelämä

Oletko töitä vailla, haluatko vaihtaa alaa tai olisiko sinulla tarjota muille töitä? Löydä potkua elämään tältä palstalta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

Tänään 11.41
Nuoria mustamaalataan järjestelmällisesti
Ihmetyttää viha nuoria kohtaan suomessa. Tällainen nuorten mustamaalaus on tahallista nuorten markkina- arvon huonontamista vielä entisestään työmarkkinoilla. Vanhemmilla ikäluokilla ja työnantajilla on oikein kampanja menossa nuorten elämän pilaamiseksi. Kenen etua tällainen asenneilmaston järjestelmällinen muokkaaminen vihamieliseksi nuoria kohtaan ajaa? Ei ainakaan suomen tulevaisuuden. http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1437969951592.html Miksi johonkin kesätapahtumaan apulaiseksi hakevalta nuorelta vaaditaan CV? Miksi ei riitä että on paikalla ja halukas tekemään töitä? Mitä väliä sillä on jos ei ole työkoemusta? Jos ei ole työkokemusta eikä suosittelijoita, se ei ole nuoren vika. Mitä helvetin väliä on sillä onko nuori kirjoittanut "suosittelija" vai "suostuttelija"? Se on varmaan äärettömän tärkeä pilkku jota viilata kun hakee apulaiseksi kesätapahtumaan kaataan jotain mehua vieraille. Eiköhän se ASIA tule siitä selväksi ja se kai on kaiken tarkoitus. Mutta suomalainen työnantaja kompastuu joka helvetin epäolennaiseen pilkkuun. Täällä kuusikossa ei osata nähdä metsää puilta. Ihan vihjeenä voin kertoa että olen itse kielellisesti lahjakas ja osaan tehdä pilkulleen kirjallisia hakemuksia ja cvitä. Se ei vaikuta työnsaantiin millään tavalla. Suomalaiset työnantajat ovat tyhmiä ja asennevammaisia. Ja voi ihme ja kumma jos törmää pariin teini- ikäiseen joka on aamu- uninen ja hieman kapinoiva. Sellaista sanotaan normaaliksi nuoreksi. Ja jos noin pahasti on todella asiat suomalaisten nuorten kohdalla vanhemmat ikäluokat katsokoot pieliin. Nämä nuoret ovat kaiketi kuunnelleet koko ikänsä pelkkää kritiikkiä ja vlitusta heidän paskuudestaan. Ja pitäisi olla iloinen ja positiivinen näiden asennevammaisten ikäluokkien alla? Suurin osa tavallisista suomalaisista nuorista ei vastaa millään tavalla tuota kuvailua. Tuo juttu on törkeä ja väkivaltainen hyökkäys tavallisia suomalaisia nuoria vastaan. Ja vielä hyvin henkilökohtaisella persoonallisuudenpiirteisiin kohdistuvalla tavalla. Kukaan ei sitä kauhistelua kuuntelisi jos iäkkäistä työnhakijoista kirjoitettaisiin samaan tapaan. Todella loukkaava kirjoitus suomen nuorista.
10
Potkut ja työttömyys 
Tänään 11.08
Keskisuomalaisessa erittäin mielenkiintoinen juttu
Sanomalehti Keskisuomalaisessa on julkaistu erittäin mielenkiintoinen kuntouttavaa työtoimintaa käsittelevä lehtiartikkeli. Jutussa kerrotaan, että työelämään kuntouttavaa työvoimatoimintaa on tarjottu kevään aikana selvästi useammalle kuin viime vuonna. Kuntouttava työtoiminta on olemassa työttömän auttamiseksi ja pelastamiseksi syrjäytymiskierteeltä, jotta saadaan tarmokkaita ja aktiivisia työttömiä. Kuntouttavasta työtoiminnasta koituu työttömille erittäin suuri hyöty. Suomihan on yhteiskunta, joka auttaa kaikin tavoin syrjäytymiskierteessä olevia työttömiä. Kuntouttavaa työtoimintaa koskeva laki tuli voimaan 1.9.2001. Työttömiä suuresti hyödyttävä tehoaktivointi aloitettiin siis jo miltei 14 vuotta sitten. Työttömillä on siten erittäin hyvä syy tanssia riemusta ja ylistää kuntouttavaa työtoimintaa. Kaikkien työttömänä olevien on nyt syytä lukea tämä erittäin mielenkiintoinen lehtiartikkeli: "Kerrankin hyvä uutinen: Yhä useampaa kuntoutetaan takaisin työelämään pitkän työttömyyden jälkeen Kuva: Risto Aalto Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille. Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille. 03:00 Työelämään kuntouttavaa työvoimatoimintaa on tarjottu kevään aikana selvästi useammalle kuin viime vuonna. Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille. Toiminnassa opetellaan työelämä- ja elämänhallintataitoja Kasvua oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 28 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Pelkästään työmarkkinatuella kuntouttavan toiminnan aloittaneita oli maaliskuussa miltei 8500, kun vuosi sitten luku oli noin 6800. Taustalla on lähinnä pitkäaikaistyöttömien määrän kasvu, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön sosiaalineuvos Eveliina Pöyhönen. Muita kasvuun vaikuttavia tekijöitä ovat kuntien palveluvelvoitteisiin vaikuttaneet lakimuutokset, jotka ovat kannustaneet kuntia ohjaamaan työttömiä erilaisten aktivointipalveluiden piiriin. Esimerkiksi vuodenvaihteen jälkeen kunnat ovat joutuneet ottamaan vastuulleen 300 päivää työttömänä olleiden työmarkkinatuesta puolet. Aiemmin raja oli 500 päivää. Heinäkuun alusta lähtien kuntouttavaa työvoimatoimintaa voidaan tarjota enintään neljänä päivänä viikossa. Viitenä päivänä viikossa töihin kykenevien katsotaan kuuluvan muiden kuin kuntouttavan työvoimatoiminnan piiriin. Päivien vähentämisellä pyrittiin kustannussäästöihin, mutta pitkäaikaistyöttömyyden kasvu uhkaa tavoitetta. Teppo Koskinen" http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/yha-useampaa-kuntoutetaan-takaisin-tyoelamaan-pitkan-tyottomyyden-jalkeen/2083767
14
Potkut ja työttömyys 
Tänään 07.41
Työttömän miehen tarina
Hyvä ystäväni, työvoiman palvelukeskuksessa TYP:ssä työskentelevä Sirpa tutustui viime viikolla työssään pitkäaikaistyötön Markon tapaukseen. Marko oli valmistunut aiemmin laborantiksi paikallisesta ammattioppilaitoksesta, mutta alan haastavan työtilanteen vuoksi ajautunut työttömyyskierteeseen, joka oli venynyt jo liki neljän vuoden pituiseksi. Tuona aikana Marko oli laiskistunut muutamista harjoittelujaksoista huolimatta, joina hän oli mm. pinnoittanut renkaita ja toiminut avustajana kunnan puutarhureille. Markosta oli tullut vetelys, joka nukkui aamuisin pitkään ja surffasi kaiket yöt netin aikuisviihdesivustoilla naapurinsa langatonta WLAN-yhteyttä käyttäen. Sirpa huomasi Markon olevan yhteiskunnalta rahaa kuppaava sossupummi ja tarjosi hänelle ystävällisesti mahdollisuutta ryhdistäytyä työpajalla, jossa mm. tehdään linnunpönttöjä myytäväksi kirkon myyjäisissä. Markolle tuo ei kuitenkaan kelvannut, sillä seitsemäksi työpajalle ennättäminen tarkoittaisi luopumista jokaöisestä nettipornon katselusta. Kavahtaen Marko huusikin: "minuahan ei tuollaiseen pelleilyyn saa mukaan!" ja poistui Sirpan toimistosta ovi paukkuen. Vasta kotona Marko tajusi, että hänen lapsellinen käytöksensä tarkoittaisi vääjäämätöntä putoamista avokätisen peruspäivärahan ulkopuolelle. Seuraavana aamuna Marko olikin TYP:n ulko-ovella odottamassa töihin tulevaa Sirpaa. Sirpan saavuttua Marko sai itkunsa lomasta pyydettyä anteeksi naurettavaa käytöstään ja aneltua Sirpalta uutta mahdollisuutta. Hetken mietittyään Sirpa sanoi: "Voin antaa sinulle yhden mahdollisuuden, mutta toista ei sitten tule. Ei enää koskaan". Marko tiedusteli mahdollisuuden ehtoja ja hänen hämmästyksensä oli suuri, kun Sirpa kertoi ajatuksestaan hänelle. Markon pitäisi olla vuorokausi sidottuna lyhtypylvääseen keskellä toria puuvartinen löylykauha peräsuoleen tungettuna kaulassaan kyltti "Rahankuppaaja. Sylje päälleni.". Lopulta Marko suostui. Sirpa seisoi koko vuorokauden torilla Markon rinnalla ja sai ikuistettua kamerallaan monta isoa räkäklimppiä ja muutaman Markon kintuille lirauttavan koiran. Teetettyään kuvat ja näytettyään ne työtovereilleen TYP:ssä raikasi iloinen ja kovaääninen nauru avoimesta ikkunasta kadulle.
12
Potkut ja työttömyys 

Sivu /4548