Valikko

Työelämä

Oletko töitä vailla, haluatko vaihtaa alaa tai olisiko sinulla tarjota muille töitä? Löydä potkua elämään tältä palstalta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Tänään 19.33
Kassa (harjoittelija 9€/pvä) kavallettiin!
Kassa kavalsi työnatajarikollinen 23.2.2015 10:39 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022219242487_uu.shtml Mikkeliläisen pikkumarketin kassana toiminut työharjoittelija kavallettiin. Tuohan se rikos on. Kassalle olisi pitänyt palkata TES palkalla oleva työntekijä. Jos hän osaa työskennellä kassalla 9kk. Hän ei voi olla työharjoittelija Työnantaja jatkoi tästä huolimatta työntekijän käyttöä harjoittelijana ei-työsopimuksen alaisesti ja maksoi vain 9€/päivä korvausta, vaikka olisi pitänyt tehdä työsopimus ja maksaa TES-palkkaa. Työnantaja kavalsi kassan maksamalla 9€ päiväkorvauksina yhteensä 9kk työjakson ajalta (5pv per viikko) vain 1701€, vaikka työntekijän olisi täysipäiväisenä kuulunut ansaita koko ajalta noin 15750€! Kavallettu harjoittelija päätti omatoimisesti nostaa pullonpalautuskuiteilla osan niistä rahoista, mitä esimies hänelle oli velkaa. Harjoittelija maksoi omatoimisesti palkkaa itselleen kuiteilla noin 5000€ edestä (oikeuden oikaisema) - tästä huolimatta esimies kehtasi haastaa harjoittelijan oikeuteen ja vaatia palauttamaan yli 9000€ edestä pullonpalautuskuittirahoja ja tienata tällä! Esimies kehtasi vaatia oikeusteitse maksamatonta palkkaansa, jota harjoittelija omatoimisesti hieman maksoi itselleen palautuskuitteina, takaisin enemmän kuin oli alunperin anastettu. Esimies joutaisi linnaan.
10
Työ ja opiskelu > Työelämä > Potkut ja työttömyys
Tänään 13.51
ANSIOSIDONNAISET POIS!!!
> Ay-liike pyrkii estämään purkamasta edes väliaikaisesti perusturvan ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan välistä kytköstä. Tämä on vaikeuttanut kaikkein köyhimpien saaman perusturvan parantamista. < MIKSI DEMARIT EIVÄT VÄLITÄ KÖYHISTÄ?! Ne väittää VAAN töissä olevista. Heti kun joku jää työttömäksi, demarit KURJISTAVAT sen elämää!!! Miksi veronmaksajien pitää maksaa RIKKAILLE ENEMMÄN työttömyystukea? Miksi niiden ei tarvitse pystyä tulemaan toimeen pienellä työttömyystuella, vaikka satojen tuhaisien muiden pitää? > IAET kassan päivärahamenot ovat n. 20 000 000 e kuukaudessa < Niin ja paljonko tuosta anssista on VERONMAKSAJIEN RAHAA? Työttömyyskassat rahoittavat vain 5,5 % ansiopäivärahoista itse! Eli tuon yhden kassan ansseista veronmaksajat maksavat JOKA KUUKAUSI 18.900.000 euroa! Vuositasolla se tekee jo 226.800.000 euroa vain siksi että RIKKAIDEN pitää saada ENEMMÄN kuin muiden?! Työttömyysvakuutusrahasto (TVR) on ilmoittanut joutuvansa mahdollisesti jo tänä vuonna rahoittamaan osan ansiosidonnaisen työttömyysturvan menoista lainalla!! TVR on arvioinut, että ensi vuonna rahaston kokonaismenot olisivat noin 2,7 miljardia euroa, joista lainalla rahoitettaisiin noin 500 miljoonaa. Anssit maksetaan LAINALLA?! Joka siis joudutaan maksamaan TAKAISIN KORKOJEN KERA! Katsokaa ja kauhistukaa miten anssilaiset kasvattavat tätä summaa: http://velkakello.fi/ Jokaisella suomalaisella, vauvasta vaariin on henk.koht. yli 17.590 e velkaa, joka siis on maksettava takaisin! Suomen VELAT ovat nyt jo yli 95.900.000.000 euroa!
99
Työ ja opiskelu > Työelämä > Potkut ja työttömyys

Sivu /4465