Aisapojat

s.a.m

Uutena ostettu aisapoikien perävaunu.
Lastattu kuormaa noin 200kg ajettu hyvää asfaltti tietä 8km max nopeus 60km/h.
Kunnes mutkassa peilistä huomasin että aisa oli vääntynyt mutkalle...
Kärryssä on todella heikko pellinen aisa...:/
Kuorma oli lastattu oikein eikä aisapainoa vetokoukulle juurikaan ollut.

25

8375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • majava1

      Mitäs valmistaja oli mieltä?

      • Sen enempää kyselemättä lupasi lähettää uuden vahvemman aisan tilalle maksutta.
        En tainnut olla ensimmäinen jolle näin kävi...


    • kärryjä korjaillut

      Koko kärryn jäykkyys ja lujuus on vähän niin ja näin.Jos kurkkaat alle,niin huomaat kuinka pultit on kiristetty niin,että putket on lommolla,elikä liitos on todella löysä.Asia olisi ammattitaitoisesti tehty,joko isoa ja vahvaa koriprikkaa käyttämällä tai putket holkittamalla.Nytten se onneton pieni prikka on samankokoinen,kuin mutteri ja vedetty todella kireelle,että putken profiili ei ole alkuperäisessä muodossa ja sitä on enään turha kiristää,jollei halua putkia litistää enempää.Yleiskuva on suhteellisen siisti,kunnes kurkkaa alle,ehkä toimistoihminen ei huomaa mitään erikoista,mutta ammattilainen kyseenalaistaa liitokset heti.

    • Ukkis1945

      Moikka.
      Aikanaan ostin Aisapoika-kärryn. Toinen kevyt kuorma lappiin.
      Ja takaisin tullessa, vielä kevyemmällä kuormalla, kärryllä siinä vaiheessa reilu 2300 kilometriä takana, pyörä irtosi ja lensi mettään. Onneksi "veturi" oli sen verran painava, ettei siinä käynyt pahempaa, hiekkatie pöllysi ja rytinä kuului lähitaloon asti.
      Sieltä sain ensivinkit mistä lähteä kyseleen apua, kun viikonloppu oli tulossa.
      Onneksi sain tutun kaverin vuokraamaan ison kärryn, jolla Aisapoika-romu vietiin korjattavaksi Rovaniemelle.
      Myyjän tosi kylmäkiskoinen suhtautuminen kertoi firman koko "laadun".
      Lähettivät kuitenkin uuden akselin rovaniemelle junalla, jonka hain toisella kärryllä.
      Se akseli oli kärryyn sopimaton, paljon liian leveä.
      Onneksi sain viikonlopuksi puhuttua hitsarin töihin, joka sovitti uuden akselin paikalleen. Itse piti hakea Rovaniemeltä sopivia putteja kiinnitystä varten.
      No, kotiin päästiin sitten pari päivää myöhässä.
      Vietäesä kärry Aisapojille korjattavaksi oli vastaanotto kylmäkiskoinen, kuin olisin tahallani rikkonut kärryn. Lyhensivät kyllä akselin, mutta lokasuoja jäi repsottamaan. Ainoa korvaus koko aiheutuneesta harmista ja kustannuksista minulle oli 100€, mikä ei kattanut kuin toisen kärryn vuokran ja tutun ajokilometrit. Ensikorjaus ja muut kulut jäivät minulle.
      Jälkeenpäin kärryn laakerit olen vaihtanut sen jälkeen jo kahteen kertaan, vaikka kilometrejä kärryllä vajaa 18 000. Kunnolliset navat kestävät moninkertaisesta tuollaisen matkan.
      Rakenne Aispojassa on sellainen, ettei siinä kestä minkäänlaiset tiivisteet, siis laakeritkin hajoaa sen takia, kun niihin pääsee lika. No, tuollainen tekniikka on työ- ja harrastusuralleni tuttua, eli tiivisteiden ja laakerien vahdot sujuu. Välineistä kun ei ole pulaa.
      Eli se siitä Aisapoika-laadusta.

    • Akselin korjaaja

      Pojat painavat hydraulisesti pyörän-navan putkeen ja työntö tapahtuu navan laipasta,elikä jos napa ahdistaa,eikä tahdo mennä ja se painetaan väkisin laipasta,niin laakeri vioittuu tai jo osittain vaurioituu jo uutena.Akseli putki on monta kertaa muutaman kymmenyksen pienempi,kuin pyörän navan tappi ja sitten siellä on vielä putken hitsaus-sauma sisäpuolella,voi olla jopa 0.5-2.0 mm kokoinen hitsaus purse ja sinne kun väkisin painetaan tunnottamalla hydraulipuristimella pyörännapa laipasta painamalla,niin aivan varmasti laakeri ja laakeri pinnat eivät tykkää hyvää.Toden näköisesti sinun uuden akselin laakeripinnat ovat nytkin akselin tekovaiheessa vaurioituneet,kun pojat ovat rässänneet navat sisään,jos nyt on taas tarvinnut laakereita vaihdella.Tämä on sitä merkkien tehdaslaatua,mitä moni hehkuttaa,kuinka hyviä kärryjä ne ovat,vaikka tehdään selviä asennus ja teko virheitä ilman perus ammattitaitoa

    • 13+14

      Ostakaa MUULI niin ei tarvitse viedä kyläsepille kärryä korjattavaksi.

      Kestää sen 20v ja sen jälkeen voi ajaa kuusakoskelle sulattamoon ja hakea uusi MUULI alle.

      • sitroen.

        Minulla on Muuli vuodelta 1987. Jo uutena siihen piti uusia lamppuja kun oli rikki, mahdollisesti vasta kaupassa rikottu. Sitten noin vuonna 2000 piti uusia lahonnut pohjavaneeri. Samalla putsasin ruosteet, suojasin putket sisältä Tectyylillä ja maalasin runko-osat tarvittavilta kohdin. Ja tein lisää köysikoukkuja.
        Nyt pitää uusia johto. On johdon suojakuori jotakin kelvotonta muovia ja kovettunut yhtä hauraaksi kuin lasi. Muuten kärry on hyvä. Se alkuaikojen hyppiminen loppui heti kun tasapainotin renkaat.


    • H-C

      TEKNO-TRAILER !!! VARMA JA LUOTETTAVA KOTIMAINEN !!!

      • kumipallona

        Siinä vasta pompotin.


      • Rakennuttaja55

        TEKNO TRAILER ON YKSI HUONOMPIA KÄRRYJÄ. SAMA PÄTEE AISAPOJAT KÄRRYIHIN. RUNKO ON MOLEMMISSA TODELLA HEIKKO.
        OSTAKAA KUNNON HITSATULLA RUNGOLLA VALMISTETTU KÄRRY JOSSA KUNNON TUENTA.


      • Anonyymi

        JT- Trailer ja Tekno-Trailer ovat huonoimmat kärryt


    • NotPaidCommercial

      Hommasin 3.5t telikärryn ja hyvin on pelannu ensiasennusrenkaiden pystyheittoa lukuunottamatta. Pahimmillaan kyydissä oli 3.7t kaivuri kauhoineen. Ei voi valittaa ; )

    • Laatuun panostava

      Muuli ei petä! Nyt ei ole uutta vara hankkia mutta vm 86 ja vielä 700€ pyydän jos myyn ja kauppa käy! Muuli 1000KS

      • Anonyymi

        Sama täällä! 1988 Muuli 1000KS ja nyt vasta pitää tehdä peruskorjaus eli heikoin lenkki on telin kehto joka alkoi olla finaalissa. Uudet kehdot ja laakerit niin voi unohtaa kärrinvaihdon! Hyvä vetää millä kuormalla tahansa ja erittäin yksinkertainen rakenne sekä koppi on plussaa. Tietysti renkaita ja laakereita on vuosien varrella joutunut vaihtamaan sekä pohjalevyn pari kertaa mutta jos on työväline niin tottakai vaatii myös huoltoa.


    • oplake

      Jos haluaa pitkäikäistä kärriä niin kannattaa katsoa, että on hitsaamalla koottu kokonaisuus eikä niittaamalla. Kaikenkruunaa upottamalla galvanoitu tai sinkitys...kumpi lienee. Ostettaessa muutaman satasen kalliimpi, mutta käyttövuosia vähintään triplasti.

    • PettynytM65

      Ei kannata ostaa aisapoikien vaunua sillä ne ei kestä. Kunnon hitsaamalla tehtyjä perävaunuja saa jopa halvemmalla jossa kunnon sinkitys.

    • hmmmmmmm

      Vai niin on asiat..

    • Anonyymi

      Ostin syyskuussa 2019 aisapojilta 4.1KJ yksiakselisen peräkärryn. Kokonaiskantavuus 1800 kg. Kärry on kipillä, 1000 kg vinssillä ja kuomulla varustettu. Kaikki halutut ominaisuudet ovat osoittautuneet toimiviksi ja täyttäneet ennakko-odotukset. Kuormaakin on ollut kantavuuden sallima määrä. Vasemman pyörän jarru alkoi laahaamaan, mutta sekin korjaantui puhelimessa annettujen ohjeiden mukaisella säädöllä. Toistaiseksi ei muita ongelmia.
      Tukki Kuopiosta

      • Anonyymi

        Mikä on "kokonaiskantavuus" ?


    • Anonyymi

      Mulla muutamanvuden vanha telikärry aisapoikien 350x150 tänään toinen puoli a-aisasta poikki ihmettelen miksi se on kasattu lavasta läpipultilla aisan kiinnitys minun mielestäni se pitäs kasata pannoilla eikä porara aisaprofiilin mitään reikiä

    • Anonyymi

      Setä osti uutena jt trailerin kärryn, pienellä käytöllä kärryn peltiprofiileissa katkeamia. Mulla on kuvia niistä, kärry nitkuu uutena ja antaa periksi kun takakulmasta käy painamassa. 3-4 vuodessa selviä ruostepaikkoja kun se sähkösinkitty pelti ruostuu.

      Kaikki vastaavat sähkösinkitystä peltiprofiilista kasatut, ( niitti, ruuvi) ei ole 1400-1700eur arvoisia, valmistuskustannukset on mitättömät noilla osilla.

      Samalla rahalla on voinut ostaa aiba kärryn joka on suunniteltu ja tehty oikein, eli v aisa neliöputkesta, kärryssä on RUNKO neliöputkestä joka on HITSATTU ja ne on kuumasinkitty, sellaisessa kuorma jakaantuu rungolle, ajat monttuun niin mikään paikka ei nitku ja peltiprofiili väsy.

      Eroa tulee vielä seinissä ja etu ja takalaidassa.

      Perässä tulee äänettömösti 15 vuoden käytön jälkeen.

      • Anonyymi

        Minulla JJ-trailerin koppikärry ja kaksi kertaa kuulakytkin murtui ja oli tehtaalla ja laittoivat uuden aisan ja kuulakytkimen mutta nyt aisa poikki,tuote on liijan hepponen ja nitkuttaa vetolaitteet poikki eli susi jo syntyessä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla JJ-trailerin koppikärry ja kaksi kertaa kuulakytkin murtui ja oli tehtaalla ja laittoivat uuden aisan ja kuulakytkimen mutta nyt aisa poikki,tuote on liijan hepponen ja nitkuttaa vetolaitteet poikki eli susi jo syntyessä!

        Näin metallirakenteita tehneenä, vain perävaunu auton perään jossa on kunnolla tehty runko ja aisa.

        Ne valmistetaan siten että on jigi johon laitetaan putkipalkkeja ja kulmarautaa ne hitsataan toisiinsa kiinni, aisa hitsataan jigissä. Kumpikin opotetaan kuumasinkkiin jolla saadaan paras ruosteenesto.
        Siihen rakennetaan laidat ja laitetaan lehtijouset, iskarit, akseli paikalleen.

        Voi vetää usein ja vaikka on toispainoisia kuormia niin ei nitku ja murru kun ei ole peltikulmia. Muutenkin todella äänetön perässä, vain etuvalot kallistelee kun vetää asumattomia ja mäkisiä savolaisia hiekateitä talven lumipyryssä klapikuorma kärryssä.


    • Anonyymi

      Majava kestää isältä pojalle.

    • Anonyymi

      Jölli®️ kestää isältä tyttärelle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe