Napolin seutu

stallion_77

Syyskuussa lennän Roomaan ja sieltä autolla Napoliin joka onkin sitten tukikohtani. Sieltä iskuja eri puolille autolla myöskin. Tarkoitus olisi käydä Amalfin rannikolla, Caprilla ja Strombolissa. Reissun pituus 5 yötä. Osaako joku kertoa onko Rooma-Napoli välillä mitään kivaa nähtävää? Entä Napolin yöelämä ja onko ruokaravintolasuosituksia? Tarviiko varata lauttamatkat etukäteen noita saarireissuja varten?

11

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viime vuoden lopussa vastaava retki on tehty ja on hyvin onnistunut. Matkustimme kuitenkin junalla ja mielestäni tämä oli hyvä ratkaisu. Ensinnäkin matka Roomasta Napoliin kestää vain reilun tunnin (1 t 10 min. Frecciarossa luotijunalla), tasan 3 kuukautta ennen matkaa alkaa lipunmyynti ja tällöin k.o. lippu maksaa alk. 19 euroa/suunta, tarkista http://www.trenitalia.com/
      Napolissa joukkoliikenne on OK, pääsee kaikkialle ja nopeammin kuin autolla.
      Lautalle ilman autolla pääsee aivan varmasti ja saarellakin voi liikkua paikallisbusseilla, Caprin sijasta valittiin Ischian. Ischia, vaikka ei ehkä niin kuuluisa kuin Capri, on monien mielestä kauniimpi. Pompeiii on must-see, sinnekin vie kaksi junarataa ja matka kestää 25 - 35 (toinen junavaihtoehto lähtee Napoli Centrale, toinen Garibaldi asemalta, 2-3 tunnissa.

      Useampaan paikkaan pääsee myös Amalfi-rannikkoseudulle (Salerno, Sorrento).

      • Tren1sta

        Olen samaa mieltä pee1: n kanssa. Hienoja seutuja, upeita maisemia, useita Euroopan maineikkaimmista nähtävyyksistä helposti tavoitettavissa. Olen kolmekin kertaa kierrellyt noita seutuja ja nauttinut joka hetkestä.

        En vaan yhtään ymmärrä alkuperäisen kysyjän kiinnostusta viedä auto tähän paratiisiin. Harvassa paikassa auto on turhempi ja hankalampi kuin tuolla. Joka paikkaan pääsee harvinaisen kätevästi julkisilla kulkuvälineillä, ja vieläpä poikkeuksellisen monenlaisilla sellaisilla; junilla, laivoilla, busseilla. Caprille ja Ischialle ei autolla ole asiaa, eikä Pompeijissakaan autolla ajella. Napoli on aivan varmasti mukavampi ja antoisampi kohdata muuten kuin tuulilasin läpi - ellei sitten jostain syystä nauti ruuhkaisesta, hermostuttavasta liikenteestä.


    • vesuvius1

      Reissun pituus 5 yötä....Riittääköhän tuo aika Strombolin tulivuoren visiitille Sicilian edustalle?? Ehkä tarkoitat tulivuorta "Vesuvio"?? Joka tapauksesta hyvää matkaa!!

      • StRomboli

        Ei, kyllä tässä tarkoitetaan nimenomaan Strombolia, juuri sitä vartenhan kysyjä haluaa auton sinne Napoliin. Napolistahan ajaa muutamassa tunnissa Stromboliin. Talvella, jäätietä pitkin. Vielä kun sen ruokaravintolan löytäisi. Onkohan Italiassa sellaisia?


    • Amalfin rannikkotien kokeminen on yksi matkan kohokohdista ja nimenomaan omalla autolla. Se on yksi maailman suosituimmista automatkoista näyttävyytensä puolesta. Omassa autossa on hyviä puolia kuten se että saa valita seuransa :) Saarille en autolla mene mutta satamaan asti ja sieltä lautalla perille. Lähistöllä on myös kivannäköisiä luonnonpuistoja (google maps) joihin busseilla ei ole asiaa ja joissa ajaminen tuo omanlaistaan fiilistä ja vapauden tuntua.

      • Tren1sta

        Se on juuri noin. Mutta toisaalta eri mielipiteitähän täällä kysellään ja niistä toivottavasti keskustellaan. Kukaan ei kuitenkaan voi tietää/päättää toisen puolesta.

        Amalfin tiestä ei näkemyseroja. Minä en sinne kuitenkaan autoa haluaisi, ehkä siksi, että olen sen muutaman kerran ajanut. Enkä kaihda ihmisiä, joita bussiin saattaa itseni lisäksi tulla - täällä tosin enimmäkseen turisteja, mutta niinhän olisin itsekin.

        Kaikkea hyvää matkallesi. Aikataulu on sellainen, että kiirettä pitää. Et ehkä ole ollut noilla kulmila aikaisemmin? Stromboli voi osoittautua muotisanontaa käyttääkseni haasteelliseksi. Mutta monin tavoin voi Italian ihmeet kohdata. Jos itse olisin vain viisi päivää tuolla, Napoli riittäisi.


    • ho visitato

      Tren1stan kanssa samaa mieltä. Viime kesänä noilla seutuvilla hurahti reilut 2 vk, ja paljon jäi vielä näkemättä! Tuossa ajassa ei juuri ehdi muuta kuin ajella paikasta toiseen. Julkisilla liikuttiin kaikki reissut, eikä mitään öpöjä tarttunut ;) Amalfin tiehen kannattaa sitten varata aikaa ja paljon, etenkin kylien kohdilla tökkii meno ja muutenkin sen verran mutkaa matkassa, ettei siellä kovin talla pohjassa pääse etiä päin. Bussista sai nauttia maisemista koko rahan edestä ja ylhäältä myös näki hyvin, itse ratissa joutuu keskittymään mutkiin...Jos menet ilman autoa saarille, ei paikkaa tarvi varata, etenkään syyskuussa. Jättäisin suosiolla Strombolin väliin, turha mutka noin lyhyelle välille. Nauti Napolista, toivottavasti saat majapaikan, jossa myös kärry turvassa.

    • yox 60

      Ei mitään järkeä lähteä Napoliin autolla. Jos haluat kokea Amalfin rannikon rauhassa autoillen, ota auto Napolista ja palauta se samanpäivän iltana Napoliin. Napolin autoilu kallista, joudut ottamaan kaikki mahd vakuutukset ja sitten kun se pöllitään, olet puolipäivää poliisiasemalla tekemässä rikosilmoitusta italiaksi. Napolissa EI PUHUTA kuin italiaa, paitsi hienoissa hotelleissa ym jossain. Jos kuitenkin vuokraat sen auton, ota kuvat siitä.
      Tai varaa Amalfilta hotelli, jossa on turvallinen parkkipaikka, esim. Ravello-niminen paikka, joka kaunis!
      Tai lennä Roomaan, ota juna Napoliin ja sieltä lautta Ischialle, siellä voi vuokrata auton tai käyttää taksia. Napolista voit käydä junalla Pomeijilla tai taksilla ab 100, että odottaa.
      Voit ottaa circumvesuviana junan Sorrentoon, josta Amalfin Positanoon laivalla, eikä ole kallis. Tossa junassa sitten aika paljon ryöstelijöitä...
      Jos Napolissa yövyt, ota hotelli aika rannasta, jotta pääset helposti lautalle. Napolin liikenne on aika sekavaa ja takseja ei kannata käyttää ainakaan varmistamatta hintaa etukäteen. Laukkuja ei ladata autoon ennekuin hinta on sovittu JA maksu vasta kun laukut ovat ulkona!! Hyvä keino on feikkipuhelu taksissa ollessa, puhua kuuluvasti muka hotellille, kertoa jotain numeroita, jotka olet ottanut näet taksin lupalaussa, joka kuullostaa että olet soittanut hotlaan ja kertonut millä taksilla olet tulossa,ja lopetat puhelun ns. see you soon.
      Buon viaggio!

    • uralt

      Mikäpäs autoilussa Napolissa. Eteenpäin ei pääse välillä lainkaan pariin tuntiin, mutta tuleehan tutustuttua Napolin liikenteeseen. Yritimme kerran autolla Napoliin ja emme ole uusineet yritystämme. Parkkia ei löytynyt mistään, joten tarkista, että saat hotellista parkkipaikan. Parkkipaikkoja Napolissa on, mutta autot niin vierivieressä, ettei ovea juurikaan saa auki. Kannattaa vuokrata hyvin pieni auto. Kovin kunnianhimoisia retkiä ei kannata suunnitella, sillä koko Napolin ympäristö on aika ruuhkainen, mutta tuleehan tutustuttua erilaiseen liikenteeseen.

      • Tren1sta

        Nyt oisi mielenkiintoista kuulla, miten Stallion_77 matka sujui, kun sitä täällä ennakkoon moni arvioi. Siis miten meni?


      • stromboli1
        Tren1sta kirjoitti:

        Nyt oisi mielenkiintoista kuulla, miten Stallion_77 matka sujui, kun sitä täällä ennakkoon moni arvioi. Siis miten meni?

        Stallion_77 ihastui niin Napolin seudulla autoiluun, ettei ole malttanut lähteä pois ollenkaan. Tänäänkin on aamusta asti ajanut Pza Dantela Cappella Sanseverolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe