Allergia/atopia ja vakuutus??!!??

Hauhauh

Koiramme on 3,5 - vuotias ja kärsinyt kutinasta ja iho-ongelmista pari vuotta. Eläinlääkärissä on rampattu, korva-ja silmätulehduksia hoidettu, pesty sopivalla shampoolla, otettu rapsutuskoe ja verikoe, häädetty loisia ja testattu kaiken maailamn punkkeja varten, kuivattu ulkoa sisälle tullessa, kokeiltu eri ruoka-valioita ja eliminaatiodieettiä. Mistään ei mitään apua ole ollut. Tällä hetkellä istuu vieressä lasten t-paita päällä ettei pääse raapimaan itseään lopunkin, kutisee ja voi huonosti. Alkaa paukut olla aika vähissä.. Ja rahat. Allergiaa tai atopiaa ei ole kuitenkaan virallisesti todettu.

Kysymykseni kuuluukin ja toivoisin saavani paljon vastauksia samassa tilanteessa olevilta: Voinko vielä tässä vaiheessa saada vakuutuksen, joka kattaisi koiramme eläinlääkärikulut?? Miten vakuutusyhtiöt selvittää näitä koiran historian juttuja ja voiko nuo aiemmat korvatulehdukset esim olla esteenä ettei mahdollista tulevista tutkimuksista tai hoidoista nyt sitten saisi korvauksia jos ja kun sitä lähden uudelleen selvittämään alan ammattilaisen kanssa.

Kaikki varmaan ymmärtää miksiettä kysyn mieluummin ensin täällä ennenkuin vakuutusyhtiöltä. Te, joiden koirilla on allergiaa tai atopiaa, korvaako vakuutus teille mitä kuluja näiden hoitamisen osalta? Allergiatestejä? Mistä valuutuksenne on otettu?

18

3844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murr

      Tilanteesi kuulostaa harmillisen tutulta. Omalla koirallani todettiin jatkuvan tulehduskierteen ja iho-ongelmien syyksi lukuisia ruoka-aineallergioita IgE- ja IgG -testeillä. Mitään pomminvarmoja tuloksiahan nuo eivät ole, mutta antavat edes jonkinlaisia ohjenuoria. Oireiden perusteella atopia saattaa olla myös kuvioissa mukana. Tapiolan koiravakuutus tuli onneksi otettua heti pennun saavuttua taloon - tänä vuonna eläinlääkäri- ja lääkekulut olisivat muuten lohkaisseet lompakostani kolmatta tonnia... Vakuutuskauden maksimikorvaussumma (1682e) on jo täyttynyt, joten nyt vain toivotaan hartaasti, ettei koira mene vaikkapa ristisidettään paukauttamaan ennen uuden vakuutuskauden alkamista. :)

      Eipä taida mikään vakuutusyhtiö enää myöntää teille vakuutuksia, ikävä kyllä. Tai jos sattuisikin myöntämään, niin allergian, atopian, korvatulehdusten yms. aiemmin ilmenneiden sairauksien hoitokuluista ette tulisi saamaan korvausta - näihin liittymättömistä sairauksista/tapaturmista kylläkin. Vakuutusta hakiessa kannattaa olla rehellinen koiran sairaushistoriasta ongelmien välttämiseksi.

      "Tapiolan koiravakuutuksesta ei korvata koiran menetystä eikä eläinlääkärikuluja, jotka johtuvat mm. siitä, että sairaus on alkanut tai tapaturma sattunut ennen kuin vakuutus tuli voimaan, riippumatta siitä, milloin sairaus tai vika on ollut havaittavissa."

      Voimia ongelmavyyhden selvittelyyn - se vie aikansa ja vaatii vaivaa. Toivottavasti onnistutte!

      • Hauhauh

        Ok. Mietin tässä että lähteäkö merta edemmäs kalaan vaiko allergiatesteihin paikalliseen klinikalle. Onko sinun koirasi saanut konkreettista apua jostain ja jos niin mistä (lääkkeet, hoidot, rasvat, ruokavalio jne.)?


      • zigi571

        heippa vaan. hoitakaa eläimenne homeopaatilla. aivan sama saako vakuutuksista vai ei, kunhan paranee! lääkärin kautta saa myös homeopaattiseen hoitoon kattavan vakuutuksen. lääkärin kirjoittamalla reseptillä se onnistuu.


    • murr

      Akuutteihin ongelmiin ell:n määräämista lääkerasvoista ja -suihkeista on ollut hetkellistä apua (mm. Cortavance ja Easotic). Hexocil-shampoo on ollut tehokas märkivien bakteeri-infektioiden desinfiointiin - pesukuurin tulokset olivat selkeät. Hexocilia saa ilman reseptiä, suosittelen kokeilemaan.

      Koirani on (onneksi?) karvaton, joten sitä on helppo rasvata päivittäin. Olen käyttänyt enimmäkseen Ceridalia, Dexpanthenolia ja perusrasvoja, ja seuraavaksi otetaan aloe vera -suihke kokeiluun. Hoitotasapainoon ei ole vielä(kään) päästy, joten testailut jatkuvat.

      Ravitsemuksella on selkeästi suurin merkitys koirani hyvinvointiin: allergisoivat aineet täytyy kokonaan eliminoida ruokavaliosta (ei siis saisi vahingossakaan saada mistään murustakaan nautaa tai viljatuotteita) ja ruokaan olen lisännyt parin päivän välein isohkoja annoksia ravintoöljyä hilseilyn vähentämiseksi. Olen kokeillut myös Viacutania ja Nutrolinia, mutta edullisemmalla kalaöljyllä on tullut ihan yhtä hyviä tuloksia. Jatkuva Viacutanin ostaminen ei ole taloutta ajatellen kannattavaa...

      Suosittelen perehtymään raakaruokavalion saloihin, jollei ole jo ennestään tuttua. Vaivannäköähän oikein toteutettu raakaruokinta vaatii, mutta on mielestäni sen arvoista. Jos koiralla on varastopunkkiallergia, nappulat ovat poissuljettu vaihtoehto (toiset suosittelevat pakastamaan naput, mutta itse kyseenalaistan menetelmän). Meillä taas nauta-, peruna- ja riisiallergiat estävät syöttämästä oikeastaan mitään teollista muonaa. Raakaruokinnalla mennään siis.

      Atopica -lääkitystä jotkut suosittelevat, mutta sen hinta on järkyttävä ja mahdolliset haittavaikutukset vielä järkyttävämmät. En edes harkitse.

      • zigi571

        ELÄIMILLEKKÄÄN EI KANNATA SYÖTTÄÄ TURHIA LÄÄKKEITÄ, KUTEN EI IHMISILLEKKÄÄN! KOKEILKAA HOMEOPATIAA! LÖYTYY 100%STI APU!!! :)


    • Hiivakorva

      Vakuutusyhtiö pyytää eläinlääkäriltä sairauskertomuksen, josta selviää, että koirallasi on allergia tms. Eivät anna vakuutusta. Meille kävi näin. Ehto on voimassa vuoden kerrallaan ja sitten harkitsevat uudelleen, jos vuoteen ei ole mitään ollut.

      Koiravakuutus kannattaa ottaa ennen ensimmäistä eläinlääkärikäyntiä.

    • Petcare

      Ihan vaan noihin iho ja allergia ongelmiin suosittelen lämpimästi eläin naturopaatin vastaanottoa,joka "tutkii" koiran ja antaa ohjeet esim.ruokavalion uusimiseen. Kokeilemisen arvoista! Itsekkin suhtauduin skeptisesti,mutta omalta koiralta loppui hiivat ja muut tulehdukset,sekä allerginen kutina siihen. Itse kävin kalliolan elinklinikalla lahdessa.

      Ntrl PetHealth/Heidi Edelman

    • kuti kuti

      Koiran vakuutusta otettaessa annetaan terveysselvitys ja tiedot käytetyistä eläinlääkäreistä. Vakuutukset ei korvaa vakuutuksen oton hetkellä edeltäviä sairauksia, oli ne vaikka silmätulehdus tai rokotusreaktio.
      Muutenkin on omavastuu yleensä 25%.
      Omani saa kaikki allergian hoitokulut korvattuna vakuutuksesta, koska allergia puhkesi vasta noin vuosi vakuutuksen ottamisen jälkeen. Vakuutukseni ei korvaa edes koiran kuolemaa, jos se tapahtuu rokotusreaktioon, joka oli tiedossa vakuutusta otettaessa.
      Suosittelen että eläinlääkäri antaisi lääkityksen Atarax ja Prednisolon kortisoni, koska allerginenhan se on. Omani testattiin prick testein. (maksoi jotain alle 300€). Ruoka-allergiat ei tule testeistä esiin. Ruoka on testattu kotona.
      Ohje oli yksi proteiini, yksi hiilari ja öljy. Koira oli bataattisose-lampaanliha dietillä miltei kuukauden ja rypsiöljyä ja vitamiinipilleri. Allergia pahin on pölypunkki. Nappuloissa on varastopölypunkkia. Vakuutus korvaa siedätyshoidon ja lääkkeitä popsitaan lopun ikää.
      En suosittele valehtelemaan tai salaamaan terveystietoja. Se on petos, joka paljastuu kyllä aikanaan. Minä ja koira ollaan siitepölyallergisia.
      Siedätyshoito maksaa jotain pari sataa vuodessa, piikki joka kuukausi.

    • zigi751

      moikka. hoida koirasi homeopaatilla. varmasti paranee. homeopaattisiin hoitoihin saa vakuutuksisata mikäli reseptin tai hoidon kuittaa lääkäri. eli lääkärin pitää hyväksyä hoitomuoto, niin on vakuutuksen alainen.

    • ruokavalio
      • 202

        Miten tuo liittyy koiran iho-ongelmiin??


    • mato-alli

      Homeopatia on täysin taikauskoa. Siitä älä rupea maksamaan mitään.

      Koirien allergiat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Syyt samat kuin ihmisilläkin allergioiden lisääntymiseen: liika hygienia ja sisäloisten puute. Madotamme koiramme sairaiksi. Ainut hyötyjä tässä rumbassa ovat eläinlääkärit.
      Puoskarointia, sanon minä. Allerginen koira on sairaampi kun lievästi loisinfektoitunut.

    • dogy

      Meillä pahoihin iho-ongelmiin ja allergioihin löyty suunnaton apu helokkiöljykapseleista!! Monenmoiset lääkkeet ja voiteet saatiin lääkäristä ja erityisruokavaliotakin kokeiltii, tuloksetta. Nyt ei kutise tai hilseile enää. Suosittelen kaikille herkkäihoisille koirille lämpimästi.

      • vois koleilla kanssa

        Mistä ostit kapseleita?
        Mulla atoopinen koira, jolla välillä rupia, punoitusta, kutinaa.Voisin sille kokeilla, josko olis apua.Ruokaa on vaihdettu, ja nytkin lääkekuuri kortisooni päällä.


      • riittää lähes vuoden

      • 279+j2n

        Mitä muuta koirasi syö?
        Saako muita lisäravinteita tai vitamiineja?

        Koiralla on iho-oireita jatkuvasti, kutinaa, rupia, punoitusta.Antibiootti ja kortisooni kuureja useasti vuodessa.
        Jos jollain kokemusta mistä saa apua, niin kiinnostaa:)


    • ruokinta kuntoon
    • allergikon omistaja

      Nyt on jo niin kauan mennyt, että jotain on tehtävä? Oletteko kokeilleet tiukkaa eliminaatiota? MItä koira syö? MIkä on muuten koiran rotu?

      Vastaavasta ollaan me päästy eteenpäin, ja suurin osa ongelmista on taaksejäänyttä. Infektioherkyys on olemassa (toinen korva). Mutta muut ongelnat ovat hallinnassa. Allergeenit on löydetty eliminaation avulla. Tai koiralle sopivat ruoat. Pahimpana on viljat. Hiivaa hoidetaan maitohappobakteerein (molkosan/tehobact), sekä melko tiukalla hiilihydraattirajoituksella. Koiran on saatava kuitenkin puuroa hiukan päivässä. Muuten se alkaa syömään kasvillisuutta pihalla ja varastelemaan hedelmiä. Tämä sopiva määrä on ihan kokeilemalla kokeiltu ja haettu. Kun koira saaruokalusikallisen päivässä puuroa, se on tyytyväinen, ja vatsa toimii. Jos ei saa tuota vertaa, se alkaa hankkia kuitunsa itse, eli varastaa. Tuo omaehtoinen tapa on vaan huono, koska hiilihydraattien määräon esimerkiksi hedelmissä huonompi. Ja se valitettavasti voi syödä vaikka kaksi kiloakin omenoita, kun se himo tulee. Ja se on ihan joku sisäänrakennettu tarve. Normitilanteessa se ei varastele. Olen yhdistänyt sitä nimenomaan noihin kuituihin, ja puuron määrään. Niin ja rasvoja tarttee paljon. Me käytämme hyvien rasvojen lisäksi vielä dermoscentin valeluliuosta. On tujun hajuinen, mutta toimii. Sen lisäksi vielä menee biotiinilisä säännöllisesti. Ja ruokintamuodon vuoksi tietysti myös perusvitamiinit menevät purkista, kun meillä ei menee mitään teollista nappulaa, eikä valmisateriaa.

      Näillä on tosiaan saatu koiran terveydentila melko vakaaksi. Mutta tuohon toiseen korvaan ei näillä pystytä puuttumaan, koska siellä on haasteena lisäksi huono korvanrakenne.

      Niin, ja vakuutuksia et enääjälkikäteen saa noihin kuluihin. Siksi itse neuvon kaikkia ottamaan vakuutuksen ainakin alkuun. Jos tuntuu, että sen voi lopettaa, se on helppo homma. Mutta jälkikäteen sen saaminen ei enää onnistu. Itse siis vakuutan pennun jo aina ennen kotiin muuttoa. Se on ensimmäinen asia, jonka pennunvalinnan jälkeen teen. Juurikin siksi, että myöhemmin se on melkolailla mahdotonta saada, ainakaan kattavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe