Voiko pitää kerrostalosa?

Koiraa harkitsevä

Voiko hankkia kerrostaloasuntooni laumanvartiakoiran vai haukkuuko paljon ja tuleeko iso? Asumme kolmiossa.

Puuttuuko valvontaeläinlääkäri jos koira haukkuu sitten paljon kun jää yksin. Onko Turussa valvontaeläinlääkäriä? Jossain lähi kunnassa on valvontaeläinlääkäri joKA EI ole eläinlääkäri.

18

1476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokunen33

      Jos otat koiran kerrostaloon niin sinun kannattaa käydä lukemassa laumanvartijoiden foorumilla useiden omistajien kokemuksia.

      Minulla on keskari joka vietti ensimmäisen vuotensa kerrostalossa.
      Koira on erittäin soasiaalinen ihmisten keskuudessa,ei milloinkaan ole ollut mitään ongelmaa ihmisten suhteen mutta on n.s remmiräyhä.
      Johtuu varmaan koiran geeneistä tuskin kasvuympäristöstä
      .
      Kyllähän koira sopeutuu kerrostaloon siinä kun ihminenkin, täytyy kuitenkin olla sitä mieltä että kerrostaloasuminen ei ole ihanne niin koiralle kuin ihmisellekään.
      Tärkeintä on mielestäni että koira saa olla lauman jäsen vaikka kerrostalossakin.
      Ettei sitä hylätä jonnekin takapihalle yksin häkkiin vailla mitään virikkeitä.paitsi sääsket jotka sitä kiusaa.

      • jokunen33

        Jaa unohtu pääasia "haukkuko paljon.
        Meidän koira ei ainakaan hauku sisällä yhtään,makoilee enimmäkseen.
        Silloin kyllä löytyy ääntä ja muutaki jos bongaa koiran pihalta tai yleensä näköetäisyydeltä. Kuulee tai sattuu näkemään ikkunasta.

        Jos joudutte pitämään koiraa pitkän aikaa yksin, niin neuvoisin unohtamaan koiran
        hankinnan siihen asti kunnes on aikaa ettei sen tarvitse olla yksin kuin korkeintaan 2-4 tuntia kerrallaan.
        Jos olet nuori henkilö niin harkitse tarkkaan. Laumanvartijat vaativat omistajaltaan tiettyä jämäkkyyttä. Siis kuri pitää olla mutta ei saa missään nimessä mennä lyömään.

        En ole koskaan kuullut "valvontaeläinlääkäristä" minusta tuntuu että taloyhtiöltä
        tulee melko äkkiä varoitus jos koira haukkuu jatkuvasti asunnossa.


    • Miettikää mihin otit

      Herää kysymys?

      Ettei teillä kenelläkään ole toimivaa laumanvartijaa,rotunsa puolesta näitä ominaisuuksia oleva joka ei voi elää tiiviissä asuin ympäristössä onnellisesti.

      Jokainen joka omistaa laumanvartijan toimivan koiran tietää ettei se sovellu kerrostaloon tai rivitaloon usein miten ei sovellu edes omakotitaloon jos asutus on liian tiivistä.

      Nämä ei olemitään sakemanneja tai rotikoita jotka soveltuvat lähes mihin vaan.

      Suurin osa ei edes myö kerrostaloasukkaalle koska tietää ettei se onnistu.Pahimmillaan koira lopetetaan ennen aikaisesti,siirto toiseen perheeseen onnellisesti onistuu harvemmin ja ottajia on harvassa.

      "Joku mainitsee kurista"


      Kuri ei auta päin vastoin,on oltava johdon mukainen ja tarpeeksi jämäkkä,ansaittava koiran kunnioitus,laumanvartija ei tee käskystä vaan tekee jos sitä huvittaa tehdä,minkäänlainen saman kaltainen koulutus metodi joka toimii palvelus koiralle ei toimi laumanvartijalla.

      jo pelkästään kotimaisen elokuvan myrsky jossa esiintyy kaukasialainen oli erittäin vaikeaa saada toimimaan edes yhtä liikettä samankaltaista koiraa käytettiin 70 eri kaukaasialaista.

      Kouluttajana oli huippuammattilainen.

      Yrittäkää ymmärtää kaukaasialainen ja keskiaasialainen taistelee henkensä uhalla sutta tai karhua vastaan varoittaa kaikista ylimääräisistä äänistä,yleensä kerrostalossa pitämisestä ei voi tulla mitään koska lopulta vahtii koko taloa ja piha aluetta jne ...pieni koira pentuna voi painaa jo 1.5 vuotinaa lähes 80kg-90kg voitte vaan kuvittella kuka määrää noissa olosuhteissa koska koirasta ei tule tasapainosta saatikka jos kyseessä ei ole erittäin kokenut koirankasvattaja tietäen laumanvartijan.

      Joku mainitsee näin: "mutta on n.s remmiräyhä.
      Johtuu varmaan koiran geeneistä tuskin kasvuympäristöstä"

      (Johtuu kasvattajasta kuinka koira koulutettiin)syy on remmin toisessa päässä ei koiran geeneissä,oikealla tavalla kasvatettu keskiaasialainen ei hauku kohdatessaan kytkettynä toisen koiran tämä opetetaan pentuaikana.

      Sitten samainen mainitsee vielä näin:

      "Tärkeintä on mielestäni että koira saa olla lauman jäsen vaikka kerrostalossakin.
      Ettei sitä hylätä jonnekin takapihalle yksin häkkiin vailla mitään virikkeitä.paitsi sääsket jotka sitä kiusaa."

      koskaan ei ajatella mielestäni, vaan kuinka se on koiran etu,eli ei kerrostaloon alun ei perin, kyseessä on tuolloin mielestäni henkilö jolla ei ole ollut parempaa paikaa ,kyseinen koira ei sovellu kerrostaloon.
      Oikea laumanvartija käy vartioiman koko kerrostalon asukkaiden liikeitä,syntyy vaaratilanteita melkoisella todennäköisyydellä josta omistaja syyttää melko todennäköisesti koiraa koska ei ymmärrä koiran vartioviettiä,tälläinen koira joka edustaa rotunsa piirteitä ottaa ulkopuoliseen kiini erittäin todennäköisesti jopa kerrostalon pihamaalla.

      Sääsket ei näitä koiria haittaa,nämä koirat ovat ulkokoiria yleensä kaukana vieraasta ihmisestä, aitojen tai häkkien sisällä,joskus riimuissa talon pihamailla.


      Laumanvartija keskiaasilainen ja kaukaasialinen ja joukko muitakin jotka on kovia koiria sukunsa puolesta,ovat sellaisia koiria ettei ne pelkää,venäjältä tulevat suomeen parhaimmat koirat.

      Ajatellen pelkästään kuuloa laumanvartija esim:keskiaasialainen (alabai) kuulee noin kilometrin päästä ,susi noin kahden kilometrin,mitähän mahtaa päässä pyöriä kerrostalossa jossa se viettää suurimman osan elämästään,on erittäin sääli että näitä koiria on annettu ihmisille jotka eivät tunne kunnolla rodun alkuperää jalostaen kasvuympäristöön johon ne ei ole tarkoittettu.
      (oikeassa olosuhteissa nämä koirat eivät hauku nähdessään ikkunasta toisen koiran,jos haukkuu esim:auto kyydissä nähtyään koiran on kasvatus mennyt (koulutus) pieleen,virhe on omistajassa.

      Rotunsa edustajilla on nämä ominaisuudet (kuulee ja näkee kaiken ympäristössään).

    • säätäri

      Valvontaeläinlääkäri on erikoistunut suorittamaan eläintilojen valvontaa, eli eläinsuojeluilmoitusten perusteella tulee paikalle, suorittaa myös pistovalvontaa eläintiloille. Ja on varmasti koulutukseltaan eläinlääkäri.
      Ja siihen kerrostaloon en sitä laumanvartijaa ottaisi, ne tarvitsevat tilaa ja oman lauman. Mutta jos kaipaat elämääsi jännitystä, niin sitä tulee kun kaukaasialaisen ostat. Varmasti naapuritkin osoittavat lämmintä kiintymystä sinuun ja koiraasi kohtaan.
      Se pieni puudeli voi olla viisain vaihtoehto tai täytetty koira.

    • jokunen33

      Jaa: koirani on ollet pentuna kerrostalossa noin vuoden .nykyään asuu maalla.
      Remmirähjääminen alkoi jossain puolentoista-kahden vuoden iässä.Kun koira alkoi aikuistumaan. Voi olla että kasvatuksessa on tehty virhe. Oisko koiraa lellitty liikaa, En tiedä Koira on kiltti ja tottelevainen ja olen iloinen että kasvanut ihmiselle . vaarattomaksi. Ei siis ole onneksi "rodunomainen"
      . Koirani äiti on suoraan venäjältä. Isästä en tiedä. Äitinsä on todella aggressiivinen,ei parane työnnellä kättä häkkiin ,lähtee varmuuvella palanen kädestä.

      Ei minulla ole sellaista tarvetta että tarvisin ihmisvihaisen koiran. Enkä usko että juuri kellään muullakaan on. Tässä maailmassa on muutakin ressin aihetta kuin vihaisen koiran valvominen.

      Koirat ei osaa puhua joten en tiedä varmuudella kiusaavatko sääsket sitä,
      päättelen vaan siitä kun koira ei viihdy sääskiaikana ulkona. tulee iltapäivällä
      sisään kun sääsket ilmestyvät.

      Myrsky kuvauksessa käytetyt koirat olivat tietääkseni sarppeja (sarplaninac).

      Alabai tarkoittaa paikallsen murteen mukaan ( koira jossa on pilkkuja) meidän
      keskari on kuitenkin musta.

      Tottakai kaikille koirille on paras elinympäristö maaseutu. sehän on ihan selvä.

      Se oletus että laumanvartiat olisivat henkisesti jotenkin heikompia etteivä selviä
      edes omakotitalossa,ei voi pitää paikkaansa. Menkää katsomaan venäjälle miten niitä pidetään. Keskellä kaupunkia 2-3metrin liekanarussa ympärillään 2metrinen aita. Se siitä kuulemisesta .

      Tätä sopulimaista mandraa (laumanvartijaa ei kerrostaloon) olen lukemut foorumeilta jo melkeen 7 vuotta . Toki se on sinänsä totta että harvassa on rodut
      jotka todella nauttivat kerrostaloasumisesta enempi mitä temmeltäessään vapaana maalla monen hehtaarin aitauksessa.

      Siitä koiraagresta olen ajatellut sen jollain tavalla olevan geeneissä koska Laumanvartijan päävihollinen vuosituhansien ajan on ollut susi.
      Siis toinen koiraeläin jonka dna on yli 99 % sama kuin keskivertokoiran. Eli koirien dna rotujen kesken eroaa enempi mitä suden ja keskivertokoiran.

      Minullakin on ollut monenlaista koira ja sanoisin kokemuksesta että tikat kriteerit
      koirien rotukäyttäytymisestä ovat liian mustavalkoisia. Saman rotumääritelmän sisään sopii jos minkälaista luonnetta. Tietenkin ajokoirat ovat ajokoiria laumanvartijat laumanvartijoita mutta ovat hyvinkin pitkälle yksilöllisiä.

    • miettikää mihin otat

      Ovat ehdottomasti yksilöllisiä.


      viittaat näin:Myrsky kuvauksessa käytetyt koirat olivat tietääkseni sarppeja (sarplaninac).

      -http://fi.wikipedia.org/wiki/Myrsky_(elokuva)

      -http://www.ess.fi/?article=203797

      -Kaukasianpaimenkoira
      Koirarotu, joka oli pitkään varsin tuntematon Suomessa. Nyt kiinnostus rotua kohtaan on kasvussa, ja Suomessa on parisataa yksilöä.
      Kotoisin Kaukasus-vuoristosta, missä se on vuosituhansien ajan suojellut paimenia ja kotieläimiä suurpedoilta ja rosvoilta.
      Pörröinen ja vankka koira kasvaa suureksi. Uros voi painaa jopa sata kiloa.
      Kaukasianpaimenkoiralla on voimakas vartiointivietti. Omiaan puolustaakseen koira toimii uhkarohkeasti ja on valmis taistelemaan kuolemaansa saakka.
      Stalinin puna-armeija keräsi koiria Kaukasukselta sotilaskäyttöön.
      Koiria vietiin kylmän sodan aikana Itä-Saksaan vartioimaan Berliinin muuria. Kun muuri murtui, tuhansia vartiokoiria lopetettiin ja niiden pentuja luovutettiin kenelle tahansa.
      Kaisa Rastimon Myrsky-elokuvassa "näytteli" noin 70 koiraa.

      -Viitaat näin:

      Ei siis ole onneksi "rodunomainen"

      -sen nimen omaan pitäisi olla rodun omainen tai mukainen parhaasta päästä,muutoin ei pitäisi jalostaa jälkeläisiä koska tarkoitusperä geeni perimät huononee muutoinkin joka kerta .
      yleensä.

      Keskiaasilaiset kotimaassaan heikoimmat pennut tapetaan ne seulotaan vain vahvimmat jää henkiin ja luomaan lisää suvun edustajia.

      Viittaat näin:
      Remmirähjääminen alkoi jossain puolentoista-kahden vuoden iässä.Kun koira alkoi aikuistumaan. Voi olla että kasvatuksessa on tehty virhe. Oisko koiraa lellitty liikaa.

      -keskiaasilainen on erittäin hitaasti henkisesti kasvava, siihen kuuluu 4-5 vuotta kun aikuistuu.

      puolentoista-kahden vuoden iässä on pennulla uhmaikä ja kokeilee,johdonmukaisuus kaikessa vie kasvatusta eteenpäin,koira seuraa mitä hyvää seuraa mistäkin ja päättelee näin kuinka voi tehdä missäkin,jos esim:on lellitty väärällä hetkellä eikä ole jämäkkyyttä tarpeeksi niin koira oppii toistamaan saman tilanteen niin hyvässä kuin pahassakin.

      Rähjääminen on yleistä sakemannien parissa jota hiukka vaikeaa kitkeä pois,se alkaa periytymään suvulta toiselle,ei moni uskoisi mutta näin on.(se on takaraivossa opittu kun on vääränlainen tai vääränlaiset kouluttajat/omistajat.)

      Kun kaukasialainen ja keskiaasialainen ovat esim:kilpailemassa he jakavat kehän kaukkari räksyttää kun keskiaasialainen pyrkii makuulleen yleensä aina kun tilaisuus antaa siihen mahdollisuuden(johtuu niin sanotusta energian säästöstä),keskiaasialainen on hiljaa yleensä kuin räksyttää.Ja kaukkari taas räksyttää.

      Ainoastaan silloin kun keskiaasialainen huomaa tai haistaa poikeavaa se haukkuu (vartioi ja varoittaa äänellään),ei koskaan turhaan,ylimääräisen ihmisen saapuessa tontille sen kuuluu haukkua muutoin se on kaukana rodustaan.Ja ei kelpaa rodun omavaaksi yksilöksi.(tarkka keskari vaikka pidetään öisin sisällä haistaa pihalla liikkuvat eläimet kuten jänis tai vastaavan ja voi yöllä haukahtaa)vaikka ulko ovi on kiini ja koira sisällä olevinaan nukkuu.

      keskiaasian rodun edustajat olevinaan nukkuu vaikka kuuluisi kuorsaus/todellisuudessa ei nuku,aistit ovat herkistyneet noin puolet herkemmäksi kuin päivällä siis noin puolet herkempi yöllä,tämä on keskarin ominaisuus,tuolloin oikea keskari on kuin ladattu ase (vertaus) monet eivät edes käsitä tuota.

      Tällöin kyseinen koira on todella kovassa vartiovietissään ja hyvin tulinen jos on aihetta syttyä.

      Keskaasian eräs vaarallisin ominaisuus on (transsitila)VAARAN UHATESSA JONKA OLEN NÄHNYT USEITA KERTOJA KOIRAT TAI SE YKSIKIN KOIRA MENEE TRANSSITILAAN.

      Transsi tilan ollessa päällä,ei koira kuule tai nää muuta kuin kohteen karkoittamisen tai eliminoimisen,minkäänlainen käsky ei auta,voimakkaan transsitilan ollessa kyseessä omistajalla ei ole pienintäkään otetta kyseiseen koiraan jos koira on päättänyt hyökätä joka tapahtuu sekunnin murto osassa.

      Tälläisen koiran kanssa ei voi iltaisin lähteä kerrostalon rappukäytälle ja ulos kävelylle olematta 100% varma ettei sen kanssa tulisi ongelmaa,on jopa todennäköistä jollain kertaa niin käyvän.

      Keskari on syytä opettaa heti pennusta ykköskuukauden ikäisenä kerrostaloon ja rivitaloon, käymällä useita kertoja ,vaikka asuisi maalla omakotitalossa, tällöin se suodattaa paremmin vanhempana kyseisenlaiset asuinmuodot.

      Mitä enemmän on heti pentuna kokemusta ja hyvässä mielessä sen parempi,kaikki epämielyttävät se muistaa negatiivisena jolloin voi olla lähes mahdoton kitkeä pois tai vähintäänkin hyvin työlästä.

      Kaukaasilainen ja keskiaasilainen rotunsa edustajat ovat niin kovia koiria jos ne toimii niin kuin noiden pitää ettei noiden kanssa saisi tietoisesti tehdä kasvatus virhettä,koska se yksikin virhe kostautuu myöhemmin.

      • jokunen33

        http://www.leonet.fi/foorumi3x/viewtopic.php?p=13793&sid=8783471a2b3a01b5b25d878dd3fa6d75#p14300

        En jaksanut hakea alkuperistä tietoa myrsky elokuvan koirista. Tämän löysin .
        En tiedä pitääkö paikkaansa.

        Kuvaus keskarin käyttäytymisestä pitää suht hyvin paikkansa,meidänkin koiran suhteen.
        En tiedä meneekö transiin sen kummemmin kun muutkaan koirat mutta silloin kun tilanne on päällä ei koiraan saa juuri minkäänlaista kontaktia.
        Hyvä kun pystyy pitämään koiran paikallaan,ettei syöksy toisen koiran kimppuun.

        Mutta vaimo ei uskalla ulkoiluttaa koirulia esim; pyörätiellä. Onneksi meillä alkaa metsä heti 50 metrin päästä talosta.


    • jokunen33

      Ettei alkuperäinen kysymys ihan unohtuisi.
      Aloittaja vaikutta kyllä niin nuorelta tai kokemattomalta ettei kyllä kannata edes
      harkita laumanvartijakoiraa oli minkälainen asunto tahansa.

    • miettikää mihin otat

      Toisia koiria kohtaan oman tontin ulkopuolella sen tulisi sietää melko vaivatta,ei rähjätä ei hyökkäillä,toki tämä siedätys aloitetaan heti kun pentu tulee taloon,tuolloin alkaa ns:ajanjakso joka vaatii omistajilta kaikista eniten.

      Koviin ääniin olisi hyvä tottuttaa mieli liikkua kaupungilla aukuisenakin,itse olen opetus aikana pentuaikaan käyttänyt tivoleita,tuolla on mitä erinlaisimpia ääniä ja kovia jne... tällä saadaan koiraan siedättäyvyyttä jos niin voi sanoa.

      Pentuaikaan on kiire näyttää kokemuksia koiralle ennen kuin koira on puolen vuoden ikäinen, tällä saadaan koiralle huomattavasti parempi sietokyky aikaan kun asiat on pentuna nähty ja koettu.

      Useissa perheissä on eräs ongelma ja se on ulkoiluttaminen yleisellä alueella jossa voi sattua mitä vaan,tälläinen koira tietää kuka sitä kulettaa hihnanpäässä ja menettelee sen mukaan.

      Jos on luotu erinomainen yhteys laumanvartijaan niin hihnaa ei tarvitse,itselläni ei ole pihan ympärillä aitoja koira voi enimmäkseen liikkua vapaana,samoin kuin yleisillä kaupungin alueella hihna on lähinnä koriste kun koira on erittäin läheinen omistajalle,(on omat riskinsä).Hihnan on oltava kytketty mutta minkaanlaista vetoa ei tapahdu koiran puolelta.Koira kaupungissakin hyvin rauhallinen yleensä,mutta tressaantuu vaikka et välttämättä huomaisikaan tätä.


      (tontin ulkopuolelle vietäessä tälläisen koiran puolustusvietti laskee merkittävästi)

      Oikein koulutettuna keskiaasialainen esim:kaupungilla luo korkeintaan katseen toiseen koiraan jos edes sitäkään,yleensä on välinpitämätön,koska on luonut laumaansa parhaimman suhteen.

      Vielä teroitan tätä:

      Tälläisen kasvatuksen saanut (koulutuksen) päättäessä hyökätä laumaansa suojellakseen ei hyökkää turhaan ,vaan suojellakseen laumaansa, tehden kaikkensa sen eteen.

      Ääriolosuhteissa painuu transsiin tällöin koira ei tunne( kipua ).

    • Miettikää mihin otat

      Laumanvartijalla tulisi olla virka(tehtävä) tähän se on tehty.Kerrostalossa sillä harvoin on mitään virkaa,vartiointivietti on synnynnäinen jota ei voi kitkeä pois.

      Keskiaasiankoira ei ole paimenkoira joka mielyttää omistajaansa niin kuin sakemanni yleensä mielyttää.

      Näitä koiria otetaan vääriin olosuhteisiin ajattematta koiran etua,usein hetkellisen mielijohteen takia kun näkee noita.

      Nämä koirat eivät käy ensi koiriksi vaikka olisi olosuhteetkin antaa,näiden petollinen olemus kiltin näköinen olemus on harha sille joka luulee koiran toteuttavan kaikki hänen antamansa käskyt tai olevan seurakoira ja pelotellakseen muita,erehtyy käytännössä aina,ja koira yleensä joko lopetetaan tai luovutaan viimeistään 2 vuoden ikäisenä toiseen kotiin jolloin koira voi historiasta johtuen olla mitä tahansa.

    • koiraihminen...

      Hei! Itselläni on kaksi kaukasianpaimenkoiraa ja asumme kerrostalossa kolmiossa. Koirat eivän hauku yksin jäädessään eikä muutenkaan koska ne ovat opetettu olemaan haukkumatta. Vieraat ihmiset otetaan varauksella vastaan mutta koskaan ei ole mitään ongelmaa ollut. Koirat eivät myöskään murise postinjakajalle koska jakaja on tahdottu käymään sisällä kun posti puotetaan postiluukusta sisään. Käytävän äänetkään eivät koiria häiritse. Koirat käyvät kaksi kertaa päivässä pitkällä lenkillä ja kesäisin koirat käyvät kuumilla ilmoilla uimassa. Luonteeltaan ovat aivan mahtavia persoonia vaikka ovatkin nii erinlaisia luonteeltaan. Vanhempi koira joka on 5 vuotta tykkää nukkua eteisessä ja nuorempi joka on 3 vuotias tykkää nukkua minun kainalossa ja nuorempi on muutenkin enemmän sylikoira ;) mutta kannattaa tarkkaan miettiä että onko suurelle ja ehkä jopa jääräpäiselle koiralle aikaa ja hermoja kouluttaa :)

      • Tritext

        Jos kaukkarin opettaa olemaan haukkumatta voi linnun opettaa olemaan lentämättä; ihan yhtä luonnottomia juttuja. Eikä oikea kaukkari nuku sängyssä vieressä vaan vartioiden, -kuten vanhempi eteisessä nukkuva koirasi tekee.
        Älä osta kilpa-autoa arkiliikenteeseen, älä kaukkaria kerrostaloon.


    • Miettikää mihin otat

      "Koirat käyvät kaksi kertaa päivässä pitkällä lenkillä ja kesäisin koirat käyvät kuumilla ilmoilla uimassa."

      Noista tai tuosta kertomuksesta herääkin kysymys ,mitä virkaa nämä koirat nyt toimittaa?

      -Kaukaasiankoiran perusluonteeseen kuuluu haukkuminen.

      -Kaukaasiankoiran perusluonteeseen kuuluu vartioiminen (geeneissä).Mikäli on ns:100%puhdas.


      Kun ja jos joku päättää ottaa tälläisiä koiria laumanvartijoita kerrostaloon,niin ei vuokrataloon tai yleensäkkään niin ettei tiedä asuukko 5 vuodenpäästä samassa.


      Tuttavallani on kaksi kaukaasianpaimenkoiraa ,asuu maalla,ovat aina ulkona ketjunpäässä,ulkoilutus (liikkuminen) on erikseen hän käy vaeltamassa päivittäin 10km -20km joskus yli kolmekymmentäkilometriä päivässä.Käy toissä päivisin arkena.

      Yksitärkeä seikka joka pitäisi kaikkien ymmärtää laumanvartijasta,ettei se tee niin tai tottele kuten on opetettu,se tekee jos huvittaa,kyseessä ei ole palveleva rotu kuten saksanpaimenkoira,laumanvartija kuten kaukaasianpaimenkoira suojelee laumaansa ei palvele joten koulutus on harrastuksena tuossa mielessä ajatellen hukkaan heitettyä aikaa.

      MM:myrsky elokuvassa käytettiin noin 70 eri kaukaasianpaimenkoiraa että joku edes tekisi edes kerran pyydetyn käskyn,kouluttajana toimi :

      Tuire Kaimio on suomalainen päätoiminen eläinnäyttelijöiden kouluttaja.

      Kaimio on viihtynyt eläinten parissa lapsuudesta saakka. Kaimion vaari työskenteli mainoskuvaajana, mutta itse hän ei kuitenkaan varsinaisesti pyrkinyt elokuva-alalle. Kaimio tutustui esiintyviin eläimiin jo päiväkerhossa, johon opettaja toi vierailemaan sirkuseläimiä. Tuiren ollessa kymmenvuotias Kaimion perhe muutti Saksaan. Kaimio kävi Saksassa biologiapainotteista koulua. Biologianopettaja koulutti myös eläinnäyttelijöitä, ja hän oli monet vuodet Kaimion oppi-isänä.

      Kaimio kouluttaa eläimiä esiintymään elokuvissa ja teatterissa. Hän on kouluttanut muun muassa Myrsky-elokuvan kaukasianpaimenkoirat, Poika ja ilves -elokuvan ilveksen, VR:n mainosten kyyhkyset ja Olvi-mainoksista tutun Jeppe-koiran. Kaimion koulutettavana on ollut useita tuhansia eläimiä. Kaimio luennoi eläinten käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Hän on myös kirjoittanut aiheesta kirjoja.

      Kaimio tekee työtään aina eläinten ehdoilla. Eläimen opettaminenkaan ei onnistu, jos se on stressaantunut tai väsynyt. Kuvauksissa Kaimio joutuu usein huolehtimaan esimerkiksi siitä, että eläinnäyttelijä saa tarpeeksi taukoja, koska kuvausryhmä ei aina ole tietoinen siitä, mitä eläimeltä voi vaatia.

      Kaimion eläintenkäsittelytaitoja arvostetaan myös ulkomailla, ja vuonna 2006 hän oli Nepalissa opastamassa paikallisia asukkaita norsujen käsittelyssä. Norsujenkoulutusprojekti on WWF:n ja WSPA:n rahoittama, ja sen tarkoitus on kehittää työnorsujen koulutusta inhimillisemmäksi.

    • Minä

      Teennppä itsellesi kunnon palvelus ja lue kirja KOIRAT RODUT JA HOITO, 384 sivua täyttä asiaa yli 350 stä rodusta ja yli 1000 valokuvaa. Siinä on ainakin rotuvaihtoehtoja ihan tositarkoituksella liikkeellä olevalle varsinkin. Että mars kirjastoon , sieltä löytyy varmaan tietoa laumanvartia koirista, joita tässä ei ole syytä kerrata sen enempää. Ennemminkin niiden rotujen kasvattajille kuuluisi vastuuta enemmän ja rotujärjestöille, niinkuin yleensäkkin koirien myyjille, joille kelpaa penikoista kyllä rahat käteen ja voivat vaikka myydä eurooppalaisen tallaisen vastaavan koiran, ja sekin, että kirkassilmäisesti otetaan pihtipolvisesta koiranpenikasta täyden hinnan. Näin. Jatkoja, ja olkaa eläin ystä vanne edellä noin metrin verraan, kaikessa, niin voi menestyäkkin kaikissa käänteissä ehkä menestyksellisemmin ystävänsä kanssa. Minä.

    • Tritext

      Ja se kaukkari kyllä haukkuukin!!!! Ei se pihalla muuta teekkään kuin haukkuu. Arvelen sen puolen tunnin haukunta-session aikana pissivänkin mutta aivan varmaa havaintoa tästä ei ole. EI missään nimessä kerros-tai rivitaloon kaukasianpaimenkoiraa. Häätö tulee parin varoituksen jälkeen.
      Vaarallinen se ei välttämättä ole. Kaukkari voidaan sosiaalistaa ihmisiin ja silloin se nuolee vastaantulevien pikkulasten nassutkin. Itselläni oli tiibetinmastiffi ja kun vastaan tuleva äiti kysyi, saisiko lapsi silittää koiraa, varmuuden vuoksi kieltäydyin. Mutta nyt kaukkarin kanssa sanon, että "tottakai." Koira on luotettava.

    • Slovensky cuvac

      Käsittääkseni aloittaja kysyi voika laumanvartijaa ottaa kerrostaloon puhumatta sen enempää mistä laumiksesta on kyse. Tästä huolimatta kaikki tuntuvat käyttävän esimerkkinä vain kaukkaria tai keskiaasialaista, huomauttaisin kuitenkin että ainakin oman kokemukseni mukaan nämä ovat ne kaikkein vaativimmat laumanvartijat, laumiksista löytyy myös hiukan helpompia rotuja, vaikka en missään nimessä suosittele mitään laumanvartijaa ensimmäiseksi koiraksi tai väitä helpoksi.
      Itselläni on slovakincuvac-irlanninsetteri mix kerrostalossa, ei hauku juuri ollenkaan, joskus kovempia ääniä (jos esim joku paukauttaa hissin oven meidän oveemme). On arvaamaton vieraiden kanssa, mutta vain jos vieras ihminen yrittää lähestyä, normaalit ohitustilnteet sujuvat ongelmitta. Aluksi ongelmana oli että kaikki naapurin lapset halusivat tulla silittämään koiraa (joka erehdyttävästi muistuttaa kultaistanoutajaa), mutta ovat oppineet kun olen sanonut ettei koira pidä vieraista.
      Naapurissamme asuu estrellanvuoristokoira, joka vielä omaanikin leppoisempi tapaus, sitä saa vieraatkin rauhassa rapsutella ja oman koirani kanssa ovat hyvät kaverit. Myös pyreneittenmastiffi on käsittääkseni jalostettu hyvinkin yhteiskuntakelpoiseksi koiraksi. Sen sijaan kaukkaria, keskiaasialaista tai unkarilaista cuvacia en kerrostaloon ainakaan itse ottaisi, tai sitten pitäisi olla ammattilainen mukana kouluttamassa.

    • Saija Järveläinen

      Laumanvartijoita pitkään kasvattaneena sanon suoraan, että laumanvartija ei sovi kerrostaloon. Ensinnäkin koira on todella herkkähaukkuinen varsinkin öiseen aikaan jos rappukäytävässä tai pihalla liikutaan. Toiseksi koira viihtyy parhaiten ulkona ympäri vuoden ja helposti stressaantuu joutuessaan viettämään suurimman osan ajastaan sisällä ja stressi purkautuu käytöshäiriöinä. Itse en myy laumanvartijaa kerrostaloon lainkaan, en edes rivitaloon taikka taajama-alueelle koska koira tarvitsee oman alueen vartioitavakseen ja soveltuu parhaiten maalle haja-asutusalueelle jossa ei ole naapureitakaan ihan likellä. Koiran tarkoitus on suojella laumaa pedoilta ja vierailta tunkeutujilta ja se toimii vaiston varaisesti, eikä ole koulutettavissa pois vartiointioinaisuuksistaan.

      Naapureiden valitus saa nopeasti viranomaiset liikkeelle ja varmasti turusta löytyy paitsi aktiivinen eläinsuojeluvalvoja, myös valvontaeläinlääkäri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe